Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Solcom Bayard Clar System

Pracowałeś w firmie Solcom Bayard Clar System i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ewa - 2015-01-25 12:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anna - 2014-09-23 23:00:41]:
Ja też pracowalam 2010-2011 bardzo miło wspominam tą firmę. Czyżby się tak porobiło jak Antema z Jeleniej Góry , Zajfert z Częstochowy to są dopiero wyzyskiwacze.
zdjecie uzytkownika
Osa - 2015-01-25 20:39:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ewa - 2015-01-25 12:19:21]:
Zmieniło się i to drastycznie.
Ludzi mają gdzieś.
Ja pracowałem w okresie 2009-2013 to ostatnie trzy lata były tragiczne, brak słów i zgadzam się z powyższymi wypowiedziami aby omijać tą firmę wielkim łukiem.
zdjecie uzytkownika
ira56@onet.pl - 2015-01-31 12:25:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam zatrudniona w firmie Soclom Bayard Sp.z.o.o.Poznań Jestem osoba niepełnosprawną w stopniu umiarkowanym zostałam oszukana w perfidny sposób naj wpierw miałam umowe na 3 miesiace a teraz dostałam na styczeń ale to nie istotne najwazniejsze jest to ze wręczono mi ja z dniem 30stycznia i powiedziano mi ze umowa wygasła to banda oszustów a koordynatorka to cwaniara kto taka osobe zatrudnia szkoda sów uważajcie na ta firme ostrzegam a jeszcze jedno pensje zanizyli mi a dodali dodatkowo pracę to zwykły mobbing straciłam kupe zdrowia co sie teraz dzieje jak mozna tak traktowac osoby chore musiałam wykonywac prace za dwie osoby to zgroza maja dotacje z pefronu a nic z tego nie mamy kto sie tym zajmie..
zdjecie uzytkownika
Zibol - 2015-02-10 11:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem w tej firmie i mimo , że zwolniłem się w grudniu 2013 , to teraz dostałem rozliczenie za styczeń 2014 na kwotę której nigdy nie zarobiłem . najprawdopodobniej sprawa skończy się w sądzie bo to jest jawne złodziejstwo
zdjecie uzytkownika
ASIA - 2015-02-10 16:02:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zalecam nar-pierw złożenia podania w sprostowanie PIT-u z udokumentowanymi faktycznym dochodem i wysłanie do firmy kopie pitu otrzymanego od firmy i wyciągami z wynagrodzenia, może być wydruk z banku i odesłanie do firmy a oni mają 14 dni na wyjaśnienie, jeśli to nie pomoże to weś wszystkie dokumenty i złóż szybko do urzędu skarbowego a oni zrobią wszystko aby wyjaśnić i obciążą winnego który nie poświadczył prawdy!
zdjecie uzytkownika
elka - 2015-02-19 14:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalam w tej firmie w 2014 roku. to sa kretacze i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Poznan bo o nim tu mowa dostaje z PEFRONu kase na pracownika za wczasy ,leki ,paliwo a pracownikowi dają tylko z tego pare groszy.
zdjecie uzytkownika
Kotulek - 2015-02-27 18:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta firma to jakaś masakra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszuści nie polecam :(
zdjecie uzytkownika
Burda81 - 2015-03-04 11:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda gadać na temat tej firmy dodatek nocny wchodzi w zarobek a gdzie aneksy do umów jest 2015 najniszą krajowa 1750zł bruto a ja dalej mam 1600zł i tłumaczenie dodatek nocny wchodzi w zarobek a nie bede miał nocek do dostane premie dd.To sie nie opłaca chodzić na nocki. Dofinansowania za dojazdy i zakup lekarstw fikcja dajesz 150zł fakturę a oni ci dadzą 50zł czysty zysk 100zł do przodu i pisanie Ograniczone możliwoś Funduszu.Krętactwo wyzysk pracownika i tyle nic ani długopisów,kartek,czajników wody mineralnej która przysługuje każdemu pracownikowi jeśli temperatura spowodowana warunkami atmosferycznymi przekracza 28 o C. Braki w łączności typu CB. Brak gazów pieprzowych do samo obrony na obiektach.Braki w umundurowaniu lub dostaniesz ciuch przechodzone.Paranoja i tyle zakład pracy chronionej chyba poronionej.Najważniejsze grupa i dofinansowanie z Pefronu a pracownik czyste zło jak się czegoś domaga
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-06 20:20:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Burda81 - 2015-03-04 11:16:16]:
Z ciekawości na jakim obiekcie pani pracowała/pracuje?
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-03-13 10:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mpk - 2014-12-27 12:50:57]:
bardzo nierzetelni wyzyskiwacze..uciekajcie darmowi niewolnicy- za nas biora przeciez kupe kasy z PFRON..pracujemy wiec za darmoszke...
zdjecie uzytkownika
Burda81 - 2015-03-22 07:56:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-03-06 20:20:26]:
W ochronie w Zabrzu jest tylko jeden obiekt
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-25 07:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Co powiecie na temat firmy Lanua i dlaczego nalegają na ośmiogodzinny czas pracy? Wiem że dają umowy tzw. tymczasowe na której jestem stratny na urlopie. co o tym sądzicie?
zdjecie uzytkownika
nikt wazny - 2015-03-28 08:21:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaczne karierę w tym zakładzie z życia wiem ze nie ma w tym kraju firmy która by nie wykorzystywala ludzi za najniższa krajowa chcieli państwo wolności to po co teraz wpisy o wykorzystywaniu ?
zdjecie uzytkownika
psełdo ochrona - 2015-04-10 08:26:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nikt wazny - 2015-03-28 08:21:53]:
Walnij się w lep zobaczysz jak trafisz na obiekt gdzie niema nawet wc i wody bieżącej to wtedy napiszesz na forum bo ono po to jest żeby pisać.
zdjecie uzytkownika
psełdo ochrona - 2015-04-10 08:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Burda81 - 2015-03-04 11:16:16]:
Burda81 widzisz jak podziałało niby anex do umów maja być a ty już na wylocie bo jesteś niewygodny na tym obiekcie.Dzięki jak dostane anex do umowy napisze.
zdjecie uzytkownika
psełdo ochrona - 2015-04-19 08:30:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Burda81 anexy dostaliśmy ale na kwotę 1700zł brutto trochę podziałał ten wpis na forum ale co z tego jak zostałeś obsmarowany na zebraniu że jak tak mogłeś że wasz kolega opisał firmę na internecie i wiele pierdół jak zwykle nikt się nie odezwał nie potwierdził tego faktu że tak jest dzięki chociaż tyle.
Dzięki pozdrowionka . Przynajmiej ci co chodzą na nocki nie będą ciulani
zdjecie uzytkownika
co ta ma być - 2015-05-08 16:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie uciekajcie z tej firmy zapraszam was do ZUSU.To sie dopiero dowiecie a jak będziecie się starać o zasiłek dla bezrobotnych to wtedy zobaczycie jakie to składki za was płacili i od jakich sum,jeśli nie dostałeś aneksu do umowy przez 2 lata.Zgłaszaj to do PiPu puki masz jeszcze czas a nie daj boże jak będziesz na zasiłku chorobowym powyżej 30 dni to ci obliczą z ostatniego aneksu wypłatę w moim wypadku 1600zł brutto a mamy 2015 najnisza krajowa 1750zł brutto brak aneksów do umowy nisze składki do Zus.
zdjecie uzytkownika
co to ma być - 2015-05-08 16:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [psełdo ochrona - 2015-04-10 08:33:11]:
Burda81 widze że walczyłeś lub walczysz z tymi oszustami i co z tego że mają 1700zł brutto i tak wałek i tak niech idą do Zusu to zobaczą a co dopiero jak będziecie na zasiłku chorobowym przez 30 dni to sobie policzyć możecie.Tylko PIP zgłaszajcie ludziska
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-06-26 21:44:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podajcie namiary na związki zawodowe,warto chyba kilka rzeczy im zasygnalizowac bo w Sądzie to ja ich powołam na świadków jak pilnują interesów pracownika
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-29 10:30:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
Koko euro spoko - 2015-06-29 10:31:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A w czym gościu jest rzecz, bo związki zawodowe jak to mają czasami w zwyczajach zaraz znajdą jakiś pretekst i na strajkach się nie skończy. Rozumiem, że kasa jaką dostajecie jest czasami bardzo fatalna, ale nie sądzicie, że może warto poszukać innego zatrudnienia - niestety tak wygląda kapitalizm o który wszyscy walczyli.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-07-16 17:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo pracujący w Clar system!!!
Istnieje w Naszym kraju Państwowa Inspekcja Pracy-po kontroli każdy zakład skontrolują i doprowadzą do porządku-bez obaw .
Walczcie o swoje!!!
zdjecie uzytkownika
Aśka - 2015-08-02 11:44:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie dajcie się nabrać bo ta firma nie jest ZPCH a o dofinansowaniach możecie pomarzyć.
Zatrudniają osoby z grupą inwalidzką aby firma była zwolniona z podatku!
zdjecie uzytkownika
Grzegorz - 2015-08-02 21:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy pseudo zakład pracy chronionej liczy się twoja grupa najlepiej 1 na wózku lub niewidomy żeby kasa była z Pefronu i dofinansowania z Eu. Miejsca pracy nie spełniają warunków pracy syf brud pomieszczeń socjalnych itp.Kontrola z PiP kupę uchybień oprócz tego tajenie miejsca pracy(posterunków) przez pracowników ludzie sobie zamiast poprawić boją się o prace i boją się odezwać.Wnioski składane na zakup lekarstw też fikcja dopiero po 6 miesiącach można się starać i takie tematy jak pisał Burda81 to prawda w tej firmie.Zwalnianie osób którzy starają się walczyć o swoje.Niema dyrektora makroregionu np jest na urlopie to niema kto podpisać to twój wniosek nie dotrze na czas do Poznania do 5go i wnioski odrzucą bo faktury będziesz miał przedawnione.Wody mineralnej w upały nie doświadczysz oraz wentylatora najlepiej jak byś kupił sam czajnik,wodę,długopis,zeszyt a nawet pieczątka jak się zepsuje to zróbcie zrzutkę.Podejście kierownika szkoda gadać i szczycenie się jak cie zwolni on mi wypowiedzenie a ja mu pismo z art 37KP i operowanie że artykułami mu sypie nawet nie zna przepisów pracy.Taka to firma a umowy o prace nie doświadczysz na czas nieokreślony bo po 4 latach pefron zmniejsza dotacje to ci przywiezie następną umowę z Clar Serwis lub Clar System lub Hospital System w końcu na tym adresie widnieje 6 firm.A mowa kierownika że tak se poprawił że będzie teraz pracował za 4zł na umowa zlecenie śmiech na sali ja już pracuje za większą kase nisz w tej firmie z automatu dostałem umowę o prace oraz 1500zł neto plus dodatek funkcyjny i dodatek nocny . Dziękuje mam święty spokój.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: nic nowego sprawdzili jaki mam stopień zadnego szkolenia z Bhp tylko pare papierów do podpisania i załatwienie lekarza o nic nie pytali sprawe załatwili szybko i do pracy..
Pytania: Prosze mi powiedzieć czy wolno ostatniego dnia dac umowę o prace i powiedzieć ze umowa właśnie wygasła nie zostałam powiadomiona o zatrudnieniu ani ustnie ani pisemnie miałam umowe na 3 miesiące tzn, pażdzernk listopad grudzień 2014 w styczniu pracowałam ale nie wiedziałam do kiedy tak jak wyzej wymieniłam dostałam 30.01.2015 umowe do podpisania i zostałam pinformowana przez pania koordynator ze to koniec nie dajac mi szansy znalezienia sobie pracy a to było jedyne moje utrzymanie..
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-23 12:50:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
Ef - 2015-08-23 12:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba to już norma, że firmy są pseudo ludzkie.. Zatrudniają osoby niepełnosprawne, że niby tacy otwarci na pracowników, a niestety najczęściej chodzi o dofinansowanie. Chociaż nie chcę tego potępiać, bo gdzieś ludzie z grupą inwalidzką pracować jednak muszą. I to dla nich jedyne rozwiązanie, podjąć taką pracę.
zdjecie uzytkownika
chojniczanka - 2015-08-23 15:13:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma pucuj dziada.....zrobmy pozew zbiorowy i puscmy konsalnet z walizkami za wszystkich ludzi ktorych oszukali
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solcom Bayard Clar System

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Solcom Bayard Clar System?
Zadaj pytanie
alert