Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Solcom Bayard Clar System

Pracowałeś w firmie Solcom Bayard Clar System i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
J - 2014-09-16 19:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marko - 2013-12-27 16:37:16]:
może pracowałam w innym miejscu /Wielkopolska/ i mam dobre zdanie o firmie . jako niepełnosprawna dostaje się zwrot za leki ,wypłata na czas, latem napoje. Też nie rozumiem tych negatywnych opinii! Widocznie wszystko zależy pod jakiego koordynatora się trafiło.
zdjecie uzytkownika
anna - 2014-09-23 23:00:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio spółka Clar System S.A. po raz kolejny otrzymała Medal Europejski za usługi porządkowo-czystościowe. Wyróżnienie nadawane jest przez Business Center Club. Ponad to, Clar System trzykrotnie uzyskał tytuł laureata i nagrodzony został znakiem systemu wyróżnień i nagród jakości „Wielkopolska Jakość”. Na swoim koncie maja więc sporo nagród, długo tak wymieniać.
zdjecie uzytkownika
Kierownik rejonu. - 2014-09-24 23:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anna - 2014-09-23 23:00:41]:
Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury!
Dają sobie nagrody i wyróżnienia między sobą.
Prawdziwa firma która otrzyma jakieś wyróżnienie lub nagrodę to media o tym mówią wszę i wobec, jest telewizja, prasa!
A tu wielka kpina i mydlenie oczu nieświadomym ludziom.
Byłem kiedyś na takim tz. wręczaniu nagród i wszyscy się znają i sami siebie wynagradzają!
Clar dostał nagrodę ale clar musiał też inną firmą wybierać i wręczać nagrodę za inne usługi, taka jest prawda.
Nie mydl ludziom oczu.
zdjecie uzytkownika
Blue - 2014-10-12 11:16:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma może jest w porządku,ale kierownicy danej firmy,którzy dla niej pracują w innych miastach,sa nie w porzadku.To od nich wszystko zależy.Czy dostaniesz zwrot taki czy inny,czy masz pracę stosowną do swoich schorzeń.W naszym miescie robimy za robotów.Brakuje czasu na wszystko,nawet rezygnujemy z przerwy.Kierowniczka to łapówkara,przyjmuje do pracy swoich znajomych i rodzine.Jak jesteś nie z tej grupy,robisz ponad siły i za nich rownież.Tylko siedzą i piją kawki,jeżdżą gdzieś w trakcie pracy,np.na targ,wracają po kilku godzinach.A ktoś za nich musi pracować.Nie otrzymujemy środkow czystości do mycia.Jest albo za mało,albo do niczego.Myjemy wc wodą.To karygodne.Firma nie interesuje się poszczególnymi placówkami,nie nadzorują kierowników.A pracownicy są zastraszeni zwolnieniem z pracy.O cokolwiek pracownik pyta,żali się-jest jedna odpowiedź-nie podoba się to się zwolnij.Jeżeli pojdziesz na zwolnienie lub do szpitala,już masz nie przedlużoną umowę.Firma Solcom Bayard jest OK,pamiętajcie.To w miastach są nieodpowiedni ludzie na swoich stanowiskach.Dbają tylko o siebie,o swoj stolek i ludzi,ktorzy im schlebiaja.Firma Solcom powinna bardziej kontrolować swoje kierownictwo-brygadzistów.
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2014-10-12 21:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Grupa Kapitałowa Clar System posiada oddziały w całej Polsce. Świadczenie usług porządkowych na obiektach oraz terenach zewnętrznych stanowi podstawową działalność Grupy. Jak o sobie piszą dysponują najnowszą technologią sprzątania oraz parkiem wyspecjalizowanych maszyn, co w połączeniu ze specjalistycznymi środkami chemicznymi gwarantuje wysoką jakość usług przy umiarkowanych cenach.
zdjecie uzytkownika
gal anonim - 2014-10-13 10:47:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qwerty - 2014-10-12 21:26:36]:
Totalne bzdury!
Zero jakiegokolwiek pakietu socjalnego.
Zero zwrotów za recepty i za przejazd.
Traktowanie ludzi jak śmieci!
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2014-10-15 22:46:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
fisma solcom z poznania zatrudnia pracownikow niepelnosprawnych ktorzy pracuja po 14 godzin i po 20 dni bez odpoczynku za godziny nadliczbowe placi pi 5 zl na godzine i uwaza ze to jest wpozadku nikt tego nie sprawdza pracownik jest zadowolony ze ma prace a pracodawca ze ma jeleni ktozy pracuja za darmo i nabijaja im kase uwazaja ze osoby niepelnosprawne sa uposledzone umyslowo i mozna ich wyzyskiwac
zdjecie uzytkownika
ange - 2014-10-30 04:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z gal anonimem, nagrody nie świadczą o tym jaki to pracodawca. A czy znacie jakąkolwiek firmie w której z taką dokładnością dobierają kierowników? Bo ja nie. A potem wychodzą takie kwiatki i przyjmowanie całych rodzin. :/ A jak to jest z zatrudnianiem osób niepełnosprawnych? Czy oni nie powinni mieć innych warunków pracy ? oczywiście wcześniej określonych !
zdjecie uzytkownika
zielony - 2014-12-05 19:04:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wiecie czy może są jakieś możliwości zatrudnienia dla studentów na ostatnich latach edukacji? akurat tak się składa że niedługo koncze moją pszygodę z uczelnią, kierunek związny z branżą, i już teraz robić sobie chcę dobry solidny grunt pod karierę zawodową. macie może orientację jak to jest ze studentami w Solcom?
zdjecie uzytkownika
Tomek Mazowsze - 2014-12-26 20:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zielony - 2014-12-05 19:04:04]:
Jeśli interesuje cię praca w solcom za najniższą średnią krajową to proszę bardzo, przyjmą cię z otwartymi rękoma a jak posiadasz jeszcze grupę inwalidzką to dostaniesz umowę na czas nieokreślony i przydział na obiekt gdzie będziesz zamiatał, odśnieżał i kosił trawę a spróbuj się upomnieć o jakieś pieniądze dodatkowe to dostaniesz ale więcej pracy aby ci się nie chciało myśleć o pieniądzach!
Przyjmowałem się tam jako kierownik, gdzie skończyłem maturę i pracowałam w podobnej firmie na stanowisku kierowniczym a oni chcieli abym pracował u nich za 1200zł przez 7dni w tygodniu.
Praszka ta firma niema pojęcia o rynku w branży utrzymania czystości a osoby z grupą nie mają co tam szukać bo dorobią się tylko garba a dotacji nie dostaną!
zdjecie uzytkownika
mpk - 2014-12-27 12:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oszukują nawet z urlopami wiec kto tam pracuje nich pilnuje tego jak oka w glowie ja w tej firmie pracowałam ponad rok i to nie wiem jak tak długo wytrzymalam
zdjecie uzytkownika
Adaś - 2014-12-30 11:50:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A przyjrzeliście się dokładnie swojemu wynagrodzeniu?!
Wiecie że nie opłacają pełnych składek, sam kiedyś zwróciłem na to uwagę i zapytałem w firmie dlaczego tak jest a oni mówią że opłacają, idę do zus-u a oni mówią że pracodawca mnie w błąd wprowadza i okłamuje!
Ja po nowym roku spadam z tej złodziejskiej firmy bo kręcą i okłamują a najgorsi są tz. kierownicy którzy nie chcą w ogóle dyskutować i mówią że nie pasi to dowidzenia i na koniec dodaje że za ubranie sobie potrąci bo roku nie pracowałem a po mnie nikomu już nie da. Krętacze i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obiecywali dofinansowania i zwroty za leki itp. kłamstwo za nic nie zwracają, mówią że trzeba rok przepracować i w tedy złożyć podanie o dofinansowania a łaskawie może rozpatrzą pozytywnie, takiego porąbanego pracodawcy jeszcze nie widziałem naprawdę.
Dobrze że tylko trzy miesiąc u nich pracuje i to za długo, ale po nowym roku to zmienię i nie będę się prosił o swoje pieniądze i żył pod presją że urwie mi stawkę bug wie za co!
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2015-01-25 12:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anna - 2014-09-23 23:00:41]:
Ja też pracowalam 2010-2011 bardzo miło wspominam tą firmę. Czyżby się tak porobiło jak Antema z Jeleniej Góry , Zajfert z Częstochowy to są dopiero wyzyskiwacze.
zdjecie uzytkownika
Osa - 2015-01-25 20:39:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ewa - 2015-01-25 12:19:21]:
Zmieniło się i to drastycznie.
Ludzi mają gdzieś.
Ja pracowałem w okresie 2009-2013 to ostatnie trzy lata były tragiczne, brak słów i zgadzam się z powyższymi wypowiedziami aby omijać tą firmę wielkim łukiem.
zdjecie uzytkownika
ira56@onet.pl - 2015-01-31 12:25:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam zatrudniona w firmie Soclom Bayard Sp.z.o.o.Poznań Jestem osoba niepełnosprawną w stopniu umiarkowanym zostałam oszukana w perfidny sposób naj wpierw miałam umowe na 3 miesiace a teraz dostałam na styczeń ale to nie istotne najwazniejsze jest to ze wręczono mi ja z dniem 30stycznia i powiedziano mi ze umowa wygasła to banda oszustów a koordynatorka to cwaniara kto taka osobe zatrudnia szkoda sów uważajcie na ta firme ostrzegam a jeszcze jedno pensje zanizyli mi a dodali dodatkowo pracę to zwykły mobbing straciłam kupe zdrowia co sie teraz dzieje jak mozna tak traktowac osoby chore musiałam wykonywac prace za dwie osoby to zgroza maja dotacje z pefronu a nic z tego nie mamy kto sie tym zajmie..
zdjecie uzytkownika
Zibol - 2015-02-10 11:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem w tej firmie i mimo , że zwolniłem się w grudniu 2013 , to teraz dostałem rozliczenie za styczeń 2014 na kwotę której nigdy nie zarobiłem . najprawdopodobniej sprawa skończy się w sądzie bo to jest jawne złodziejstwo
zdjecie uzytkownika
ASIA - 2015-02-10 16:02:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zalecam nar-pierw złożenia podania w sprostowanie PIT-u z udokumentowanymi faktycznym dochodem i wysłanie do firmy kopie pitu otrzymanego od firmy i wyciągami z wynagrodzenia, może być wydruk z banku i odesłanie do firmy a oni mają 14 dni na wyjaśnienie, jeśli to nie pomoże to weś wszystkie dokumenty i złóż szybko do urzędu skarbowego a oni zrobią wszystko aby wyjaśnić i obciążą winnego który nie poświadczył prawdy!
zdjecie uzytkownika
elka - 2015-02-19 14:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalam w tej firmie w 2014 roku. to sa kretacze i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Poznan bo o nim tu mowa dostaje z PEFRONu kase na pracownika za wczasy ,leki ,paliwo a pracownikowi dają tylko z tego pare groszy.
zdjecie uzytkownika
Kotulek - 2015-02-27 18:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta firma to jakaś masakra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszuści nie polecam :(
zdjecie uzytkownika
Burda81 - 2015-03-04 11:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda gadać na temat tej firmy dodatek nocny wchodzi w zarobek a gdzie aneksy do umów jest 2015 najniszą krajowa 1750zł bruto a ja dalej mam 1600zł i tłumaczenie dodatek nocny wchodzi w zarobek a nie bede miał nocek do dostane premie dd.To sie nie opłaca chodzić na nocki. Dofinansowania za dojazdy i zakup lekarstw fikcja dajesz 150zł fakturę a oni ci dadzą 50zł czysty zysk 100zł do przodu i pisanie Ograniczone możliwoś Funduszu.Krętactwo wyzysk pracownika i tyle nic ani długopisów,kartek,czajników wody mineralnej która przysługuje każdemu pracownikowi jeśli temperatura spowodowana warunkami atmosferycznymi przekracza 28 o C. Braki w łączności typu CB. Brak gazów pieprzowych do samo obrony na obiektach.Braki w umundurowaniu lub dostaniesz ciuch przechodzone.Paranoja i tyle zakład pracy chronionej chyba poronionej.Najważniejsze grupa i dofinansowanie z Pefronu a pracownik czyste zło jak się czegoś domaga
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-06 20:20:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Burda81 - 2015-03-04 11:16:16]:
Z ciekawości na jakim obiekcie pani pracowała/pracuje?
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-03-13 10:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mpk - 2014-12-27 12:50:57]:
bardzo nierzetelni wyzyskiwacze..uciekajcie darmowi niewolnicy- za nas biora przeciez kupe kasy z PFRON..pracujemy wiec za darmoszke...
zdjecie uzytkownika
Burda81 - 2015-03-22 07:56:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-03-06 20:20:26]:
W ochronie w Zabrzu jest tylko jeden obiekt
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: nic nowego sprawdzili jaki mam stopień zadnego szkolenia z Bhp tylko pare papierów do podpisania i załatwienie lekarza o nic nie pytali sprawe załatwili szybko i do pracy..
Pytania: Prosze mi powiedzieć czy wolno ostatniego dnia dac umowę o prace i powiedzieć ze umowa właśnie wygasła nie zostałam powiadomiona o zatrudnieniu ani ustnie ani pisemnie miałam umowe na 3 miesiące tzn, pażdzernk listopad grudzień 2014 w styczniu pracowałam ale nie wiedziałam do kiedy tak jak wyzej wymieniłam dostałam 30.01.2015 umowe do podpisania i zostałam pinformowana przez pania koordynator ze to koniec nie dajac mi szansy znalezienia sobie pracy a to było jedyne moje utrzymanie..
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-25 07:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co powiecie na temat firmy Lanua i dlaczego nalegają na ośmiogodzinny czas pracy? Wiem że dają umowy tzw. tymczasowe na której jestem stratny na urlopie. co o tym sądzicie?
zdjecie uzytkownika
nikt wazny - 2015-03-28 08:21:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaczne karierę w tym zakładzie z życia wiem ze nie ma w tym kraju firmy która by nie wykorzystywala ludzi za najniższa krajowa chcieli państwo wolności to po co teraz wpisy o wykorzystywaniu ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solcom Bayard Clar System
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Solcom Bayard Clar System?
Zadaj pytanie