Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Solcom Bayard Clar System

Pracowałeś w firmie Solcom Bayard Clar System i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ewa - 2015-01-25 12:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anna - 2014-09-23 23:00:41]:
Ja też pracowalam 2010-2011 bardzo miło wspominam tą firmę. Czyżby się tak porobiło jak Antema z Jeleniej Góry , Zajfert z Częstochowy to są dopiero wyzyskiwacze.
zdjecie uzytkownika
Osa - 2015-01-25 20:39:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ewa - 2015-01-25 12:19:21]:
Zmieniło się i to drastycznie.
Ludzi mają gdzieś.
Ja pracowałem w okresie 2009-2013 to ostatnie trzy lata były tragiczne, brak słów i zgadzam się z powyższymi wypowiedziami aby omijać tą firmę wielkim łukiem.
zdjecie uzytkownika
ira56@onet.pl - 2015-01-31 12:25:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam zatrudniona w firmie Soclom Bayard Sp.z.o.o.Poznań Jestem osoba niepełnosprawną w stopniu umiarkowanym zostałam oszukana w perfidny sposób naj wpierw miałam umowe na 3 miesiace a teraz dostałam na styczeń ale to nie istotne najwazniejsze jest to ze wręczono mi ja z dniem 30stycznia i powiedziano mi ze umowa wygasła to banda oszustów a koordynatorka to cwaniara kto taka osobe zatrudnia szkoda sów uważajcie na ta firme ostrzegam a jeszcze jedno pensje zanizyli mi a dodali dodatkowo pracę to zwykły mobbing straciłam kupe zdrowia co sie teraz dzieje jak mozna tak traktowac osoby chore musiałam wykonywac prace za dwie osoby to zgroza maja dotacje z pefronu a nic z tego nie mamy kto sie tym zajmie..
zdjecie uzytkownika
Zibol - 2015-02-10 11:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem w tej firmie i mimo , że zwolniłem się w grudniu 2013 , to teraz dostałem rozliczenie za styczeń 2014 na kwotę której nigdy nie zarobiłem . najprawdopodobniej sprawa skończy się w sądzie bo to jest jawne złodziejstwo
zdjecie uzytkownika
ASIA - 2015-02-10 16:02:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zalecam nar-pierw złożenia podania w sprostowanie PIT-u z udokumentowanymi faktycznym dochodem i wysłanie do firmy kopie pitu otrzymanego od firmy i wyciągami z wynagrodzenia, może być wydruk z banku i odesłanie do firmy a oni mają 14 dni na wyjaśnienie, jeśli to nie pomoże to weś wszystkie dokumenty i złóż szybko do urzędu skarbowego a oni zrobią wszystko aby wyjaśnić i obciążą winnego który nie poświadczył prawdy!
zdjecie uzytkownika
elka - 2015-02-19 14:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowalam w tej firmie w 2014 roku. to sa kretacze i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Poznan bo o nim tu mowa dostaje z PEFRONu kase na pracownika za wczasy ,leki ,paliwo a pracownikowi dają tylko z tego pare groszy.
zdjecie uzytkownika
Kotulek - 2015-02-27 18:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta firma to jakaś masakra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszuści nie polecam :(
zdjecie uzytkownika
Burda81 - 2015-03-04 11:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda gadać na temat tej firmy dodatek nocny wchodzi w zarobek a gdzie aneksy do umów jest 2015 najniszą krajowa 1750zł bruto a ja dalej mam 1600zł i tłumaczenie dodatek nocny wchodzi w zarobek a nie bede miał nocek do dostane premie dd.To sie nie opłaca chodzić na nocki. Dofinansowania za dojazdy i zakup lekarstw fikcja dajesz 150zł fakturę a oni ci dadzą 50zł czysty zysk 100zł do przodu i pisanie Ograniczone możliwoś Funduszu.Krętactwo wyzysk pracownika i tyle nic ani długopisów,kartek,czajników wody mineralnej która przysługuje każdemu pracownikowi jeśli temperatura spowodowana warunkami atmosferycznymi przekracza 28 o C. Braki w łączności typu CB. Brak gazów pieprzowych do samo obrony na obiektach.Braki w umundurowaniu lub dostaniesz ciuch przechodzone.Paranoja i tyle zakład pracy chronionej chyba poronionej.Najważniejsze grupa i dofinansowanie z Pefronu a pracownik czyste zło jak się czegoś domaga
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-06 20:20:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Burda81 - 2015-03-04 11:16:16]:
Z ciekawości na jakim obiekcie pani pracowała/pracuje?
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-03-13 10:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mpk - 2014-12-27 12:50:57]:
bardzo nierzetelni wyzyskiwacze..uciekajcie darmowi niewolnicy- za nas biora przeciez kupe kasy z PFRON..pracujemy wiec za darmoszke...
zdjecie uzytkownika
Burda81 - 2015-03-22 07:56:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-03-06 20:20:26]:
W ochronie w Zabrzu jest tylko jeden obiekt
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-25 07:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Co powiecie na temat firmy Lanua i dlaczego nalegają na ośmiogodzinny czas pracy? Wiem że dają umowy tzw. tymczasowe na której jestem stratny na urlopie. co o tym sądzicie?
zdjecie uzytkownika
nikt wazny - 2015-03-28 08:21:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaczne karierę w tym zakładzie z życia wiem ze nie ma w tym kraju firmy która by nie wykorzystywala ludzi za najniższa krajowa chcieli państwo wolności to po co teraz wpisy o wykorzystywaniu ?
zdjecie uzytkownika
psełdo ochrona - 2015-04-10 08:26:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nikt wazny - 2015-03-28 08:21:53]:
Walnij się w lep zobaczysz jak trafisz na obiekt gdzie niema nawet wc i wody bieżącej to wtedy napiszesz na forum bo ono po to jest żeby pisać.
zdjecie uzytkownika
psełdo ochrona - 2015-04-10 08:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Burda81 - 2015-03-04 11:16:16]:
Burda81 widzisz jak podziałało niby anex do umów maja być a ty już na wylocie bo jesteś niewygodny na tym obiekcie.Dzięki jak dostane anex do umowy napisze.
zdjecie uzytkownika
psełdo ochrona - 2015-04-19 08:30:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Burda81 anexy dostaliśmy ale na kwotę 1700zł brutto trochę podziałał ten wpis na forum ale co z tego jak zostałeś obsmarowany na zebraniu że jak tak mogłeś że wasz kolega opisał firmę na internecie i wiele pierdół jak zwykle nikt się nie odezwał nie potwierdził tego faktu że tak jest dzięki chociaż tyle.
Dzięki pozdrowionka . Przynajmiej ci co chodzą na nocki nie będą ciulani
zdjecie uzytkownika
co ta ma być - 2015-05-08 16:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie uciekajcie z tej firmy zapraszam was do ZUSU.To sie dopiero dowiecie a jak będziecie się starać o zasiłek dla bezrobotnych to wtedy zobaczycie jakie to składki za was płacili i od jakich sum,jeśli nie dostałeś aneksu do umowy przez 2 lata.Zgłaszaj to do PiPu puki masz jeszcze czas a nie daj boże jak będziesz na zasiłku chorobowym powyżej 30 dni to ci obliczą z ostatniego aneksu wypłatę w moim wypadku 1600zł brutto a mamy 2015 najnisza krajowa 1750zł brutto brak aneksów do umowy nisze składki do Zus.
zdjecie uzytkownika
co to ma być - 2015-05-08 16:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [psełdo ochrona - 2015-04-10 08:33:11]:
Burda81 widze że walczyłeś lub walczysz z tymi oszustami i co z tego że mają 1700zł brutto i tak wałek i tak niech idą do Zusu to zobaczą a co dopiero jak będziecie na zasiłku chorobowym przez 30 dni to sobie policzyć możecie.Tylko PIP zgłaszajcie ludziska
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-06-26 21:44:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podajcie namiary na związki zawodowe,warto chyba kilka rzeczy im zasygnalizowac bo w Sądzie to ja ich powołam na świadków jak pilnują interesów pracownika
zdjecie uzytkownika
Koko euro spoko - 2015-06-29 10:31:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A w czym gościu jest rzecz, bo związki zawodowe jak to mają czasami w zwyczajach zaraz znajdą jakiś pretekst i na strajkach się nie skończy. Rozumiem, że kasa jaką dostajecie jest czasami bardzo fatalna, ale nie sądzicie, że może warto poszukać innego zatrudnienia - niestety tak wygląda kapitalizm o który wszyscy walczyli.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-07-16 17:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo pracujący w Clar system!!!
Istnieje w Naszym kraju Państwowa Inspekcja Pracy-po kontroli każdy zakład skontrolują i doprowadzą do porządku-bez obaw .
Walczcie o swoje!!!
zdjecie uzytkownika
Aśka - 2015-08-02 11:44:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie dajcie się nabrać bo ta firma nie jest ZPCH a o dofinansowaniach możecie pomarzyć.
Zatrudniają osoby z grupą inwalidzką aby firma była zwolniona z podatku!
zdjecie uzytkownika
Grzegorz - 2015-08-02 21:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy pseudo zakład pracy chronionej liczy się twoja grupa najlepiej 1 na wózku lub niewidomy żeby kasa była z Pefronu i dofinansowania z Eu. Miejsca pracy nie spełniają warunków pracy syf brud pomieszczeń socjalnych itp.Kontrola z PiP kupę uchybień oprócz tego tajenie miejsca pracy(posterunków) przez pracowników ludzie sobie zamiast poprawić boją się o prace i boją się odezwać.Wnioski składane na zakup lekarstw też fikcja dopiero po 6 miesiącach można się starać i takie tematy jak pisał Burda81 to prawda w tej firmie.Zwalnianie osób którzy starają się walczyć o swoje.Niema dyrektora makroregionu np jest na urlopie to niema kto podpisać to twój wniosek nie dotrze na czas do Poznania do 5go i wnioski odrzucą bo faktury będziesz miał przedawnione.Wody mineralnej w upały nie doświadczysz oraz wentylatora najlepiej jak byś kupił sam czajnik,wodę,długopis,zeszyt a nawet pieczątka jak się zepsuje to zróbcie zrzutkę.Podejście kierownika szkoda gadać i szczycenie się jak cie zwolni on mi wypowiedzenie a ja mu pismo z art 37KP i operowanie że artykułami mu sypie nawet nie zna przepisów pracy.Taka to firma a umowy o prace nie doświadczysz na czas nieokreślony bo po 4 latach pefron zmniejsza dotacje to ci przywiezie następną umowę z Clar Serwis lub Clar System lub Hospital System w końcu na tym adresie widnieje 6 firm.A mowa kierownika że tak se poprawił że będzie teraz pracował za 4zł na umowa zlecenie śmiech na sali ja już pracuje za większą kase nisz w tej firmie z automatu dostałem umowę o prace oraz 1500zł neto plus dodatek funkcyjny i dodatek nocny . Dziękuje mam święty spokój.
zdjecie uzytkownika
Ef - 2015-08-23 12:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba to już norma, że firmy są pseudo ludzkie.. Zatrudniają osoby niepełnosprawne, że niby tacy otwarci na pracowników, a niestety najczęściej chodzi o dofinansowanie. Chociaż nie chcę tego potępiać, bo gdzieś ludzie z grupą inwalidzką pracować jednak muszą. I to dla nich jedyne rozwiązanie, podjąć taką pracę.
zdjecie uzytkownika
chojniczanka - 2015-08-23 15:13:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma pucuj dziada.....zrobmy pozew zbiorowy i puscmy konsalnet z walizkami za wszystkich ludzi ktorych oszukali
zdjecie uzytkownika
aska - 2015-09-11 17:48:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ile w tym roku zwracaja za turnus rehabilitacyjny? Bo nie wiadomo czy sie wybierac
zdjecie uzytkownika
fika - 2015-09-22 16:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no wiadomo o co chodzi z zatrudnieniem ludzi. nie ma co tepic za bardzo tych firm, bo i tak czy siak daja szanse ludziom ktorzy gdzie indziej nie zostana zatrudnieni. ale chcialam sie wygole zapytac czy na normalne zatrudnienie w firmie Solcom Bayard Clar System mozna liczyc, bo juz dawno od jakiegos czasu nie ma w ogole ogloszen.. z gory dzieki
zdjecie uzytkownika
AAA - 2015-10-02 23:22:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to oszuści najpierw wszystko jest dobrze a później szukają głupich powodów żeby zwolnić człowieka tak jak ze mną to zrobili. Nic nie robią tylko siedzą i później opieprzają pracowników [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszuści obiecują dużo a później nie ma nic. Hamy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzyskiwacze i brudasy!!!!! Nie przejmujcie się do tej Firmy
zdjecie uzytkownika
corey - 2015-10-22 21:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@AAA, to znaczy jaki to niby głupi powód wymyślili. Bowiem jesli pracowałes na umowie o prace, to powód zwolnienia powinien byc jasno podany w papierach. Może jednak miałes cos na sumieniu, ostrzegali Cię kilka razy i niestety, ale wyszło jak wyszło. Jakoś nikt wczesniej nie pisał o zwolnieniach bez powodu.
zdjecie uzytkownika
Do @AAA - 2015-10-23 18:08:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie muszą mieć powodu W umowie jest jasno określone , że zgodnie z art. jakimś tam tygodniowe wypowiedzenie i żegnaj Gienia , przyjdzie Henia.
zdjecie uzytkownika
burda81 - 2015-10-24 08:26:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [corey - 2015-10-22 21:19:18]:
Na umowie o prace na czas określony nie musi podać powodu wypowiedzenia.
Umowa na czas nie określony to musi podać ale takiej tam nie dostaniesz.
zdjecie uzytkownika
Alicja - 2015-10-26 14:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadza się nie trzeba podawać uzasadnienia i powodu zwolnienia nawet na umowę o pracę i to na stałe, okres wypowiedzenia i żegnaj.
Wiele ludzi w firmie tak oszukali, naściągają ludzi naobiecują złote góry a po jakimś czasie poszedł sobie "za bramę".
Praca w tej firmie urąga wszelkim normą i obyczajom moralnych.
Warunki socjalne poniżej normy albo wcale, premia wliczana w wynagrodzenie albo wcale urwą ci wynagrodzenie, dofinansowanie grosze i to z wielką laską dają albo wcale, wymagania ooo ty mają pole do popisu, najlepiej przez 24 godziny na dobą do dyspozycji firmy, sprawność fizyczna pracownika z grupą niepełnosprawności musi być 100% zdrowy!
Poniżanie i obrażanie pracowników przez przełożonych jest na porządku dziennym i nocnym normą w firmie clar.
zdjecie uzytkownika
fika - 2015-12-08 17:01:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokladnie nie zawsze sie podaje powody zwolnienia, a moze byly wczesniejsze ostrzezenia co do tego ale pracownik widocznie nie wzial tego do serca, malo kiedy sie zwalnia od tak bo szef mial widzimi sie
zdjecie uzytkownika
Marysia - 2015-12-08 19:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anymus - 2012-06-07 13:05:32]:
Zgadzam się z opinią , oszuści ,wyzyskiwacze, nie ma pakietu socjalnego a jak masz z Pefronu za leki ,dają ci tylko pare złotych a teszte borą sobie...Pracowałam 3 lata koszmar ,najlepiej żebym samą wodą myła....i to ma być zakład pracy chronionej ? Inspekcja Pracy się kłania.
zdjecie uzytkownika
fika - 2015-12-18 21:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie pomyslalam bym ze w takiej firmie jak Solcom Bayard Clar System nie ma pakietu socjalnego, powiem szczerze ze inne opinie slyszalam wiec tymbardziej mnei to dziwi
zdjecie uzytkownika
kotek - 2016-01-02 07:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zgadzam się z poprzedniczką,oprócz tego co napisała chciałbym dodać że nagminne jest stosowanie praktyki w postaci wykorzystywania czasu pracy to znaczy zatrudnianie w oparciu o umowę o pracę i w tym samym czasie w oparciu o umowę zlecenie co jest karygodne i wszyscy o tym wiedzą ale nikt nie chce głośno mówić bo w tym procederze uczestniczą osoby zwiazane z tak zwaną władzą firmy w lublinie
zdjecie uzytkownika
now - 2016-01-04 00:24:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kotek skoro pracownikom nie odpowiada to, że firma zatrudnia jednocześnie na dwie umowy, to może jednak warto, by się zbuntować. Wydaje mi się, że wtedy moga zmienić podejscie do tego tematu.
zdjecie uzytkownika
kotek - 2016-01-04 20:28:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do now bunt skonczy sie zwolnieniem z pracy a tego nikt nie chce i na tym wlasnie polega patologia tego czynu
zdjecie uzytkownika
milo - 2016-01-06 13:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kotek jak tak bardzo nie pasuje to lepiej się zwolnić. skoro ludzie się tego trzymają to znaczy że coś ich zachęca- płaca? atmosfera? umowa o pracę? nie wiem. czasem lepiej przeczekać i szukać czegoś nowego
zdjecie uzytkownika
makaron - 2016-02-19 12:59:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja pierwsze słyszę o firmie tej, no ale to nasycona branża. sporo firm teraz świadczy ochronę i sprzątanie, jednak ciekawe czy tutaj można coś lepszego wynegocjować niż w innych
zdjecie uzytkownika
ola - 2016-02-20 17:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,może ktos napisze jak się pracuje w polkowicach,bo chciałam podjac tam prace.Mam grupe
zdjecie uzytkownika
anonim - 2016-02-21 09:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MASZ RACJE KIEROWNIK BOI SIE NIE DOUCZONEGO BRYGADZISTY ZE ZADZWONI DO KORRDYNATORKI IWONY I TA GO ZWOLNI.TAK ZWOLNIŁ DANKE .A CO DO PRACY ,JEST CIEZKO,
zdjecie uzytkownika
Nocka - 2016-02-22 13:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wszystkim czy do Solcom Bayard Clar System są teraz przyjęcia, albo czy jest jakaś rotacja, w którą można się podłączyć? Szukam pracy, najlepiej z umową
zdjecie uzytkownika
rybak - 2016-02-22 14:54:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nocka - 2016-02-22 13:31:58]:
jest ogłoszenie ,ze w polkowicach zatrudnia 8 osób
zdjecie uzytkownika
anonim z sitechu - 2016-02-22 15:58:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niedługo w Polkowicach zabraknie im ludzi z grupa.I bedzie sprzatał kierownik z brygadzistami
zdjecie uzytkownika
burda - 2016-03-12 11:48:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego ta firma przyjmuje pracownika na rok na umowę na osiem godzin a po pół roku zmienia umowę na sześć godzin tego nie rozumiem gdyż panu Dyrektorowi za mało zostawało do ręki bo te nieroby jak by mogli to z batogiem by gonili ludzi do pracy.Tak się dzieje w Województwie Poznańskim
zdjecie uzytkownika
Gangsta - 2016-04-02 05:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje miesiac w tej firmie i juz szukam innej. wyzyskują. jak są audyty(pracuje w laboratorium-Gdynia dąbrowa) to musimy przychodzic rowniez po godzinach i w soboty i to nie jest płacone!! Musi byc na błysk(test białej rękawiczki) a jak ktos sie nie wyrabia to zasuwa potem za free. nie polecam!!!!
zdjecie uzytkownika
tyk - 2016-04-09 13:22:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gangsta, według mnie takie traktowanie nadaje się do zgłoszenia. Zastanawiam się tylko ile wy macie płacone jeżeli niektórym opłaca się praca za pół darmo przez kilka innych dni. Druga sprawa - teraz i tak nikogo nie rekrutują więc mogą mieć problem gd się zwolnisz :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: nic nowego sprawdzili jaki mam stopień zadnego szkolenia z Bhp tylko pare papierów do podpisania i załatwienie lekarza o nic nie pytali sprawe załatwili szybko i do pracy..
Pytania: Prosze mi powiedzieć czy wolno ostatniego dnia dac umowę o prace i powiedzieć ze umowa właśnie wygasła nie zostałam powiadomiona o zatrudnieniu ani ustnie ani pisemnie miałam umowe na 3 miesiące tzn, pażdzernk listopad grudzień 2014 w styczniu pracowałam ale nie wiedziałam do kiedy tak jak wyzej wymieniłam dostałam 30.01.2015 umowe do podpisania i zostałam pinformowana przez pania koordynator ze to koniec nie dajac mi szansy znalezienia sobie pracy a to było jedyne moje utrzymanie..
zdjecie uzytkownika
Dorota - 2016-05-06 18:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tej firmie powinni zabrać status zakładu pracy chronionej bo nie mają pojęcia o pracownikach z grupą.
Nie chcą płacić żadnych dotacji i dofinansowań a wynagrodzenie urąga wszelkim normą społecznym.
Na umowie pracuję 5-dni w tygodniu a w praktyce pracuję 7-dni w tygodniu po 10-12 godzin dziennie a wynagrodzenie dostaje tak jak na umowie za 5-dni w tygodniu.
Oszuści i kłamcy.
zdjecie uzytkownika
konko - 2016-05-10 21:38:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dorota, a podpowiedz co by to zmieniło bo według mnie nie wiele...

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Solcom Bayard Clar System!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solcom Bayard Clar System
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert