brak logo

Solcom Bayard Clar System

Poznań

Opinie o Solcom Bayard Clar System

kasia 2015-03-13 10:41:37
bardzo nierzetelni wyzyskiwacze..uciekajcie darmowi niewolnicy- za nas biora przeciez kupe kasy z PFRON..pracujemy wiec za darmoszke...
4
Burda81 2015-03-22 07:56:41
W ochronie w Zabrzu jest tylko jeden obiekt
xxx 2015-03-25 07:43:50
Co powiecie na temat firmy Lanua i dlaczego nalegają na ośmiogodzinny czas pracy? Wiem że dają umowy tzw. tymczasowe na której jestem stratny na urlopie. co o tym sądzicie?
2
nikt wazny 2015-03-28 08:21:53
Zaczne karierę w tym zakładzie z życia wiem ze nie ma w tym kraju firmy która by nie wykorzystywala ludzi za najniższa krajowa chcieli państwo wolności to po co teraz wpisy o wykorzystywaniu ?
psełdo ochrona 2015-04-10 08:26:57
Walnij się w lep zobaczysz jak trafisz na obiekt gdzie niema nawet wc i wody bieżącej to wtedy napiszesz na forum bo ono po to jest żeby pisać.
psełdo ochrona 2015-04-10 08:33:11
Burda81 widzisz jak podziałało niby anex do umów maja być a ty już na wylocie bo jesteś niewygodny na tym obiekcie.Dzięki jak dostane anex do umowy napisze.
1
psełdo ochrona 2015-04-19 08:30:03
Burda81 anexy dostaliśmy ale na kwotę 1700zł brutto trochę podziałał ten wpis na forum ale co z tego jak zostałeś obsmarowany na zebraniu że jak tak mogłeś że wasz kolega opisał firmę na internecie i wiele pierdół jak zwykle nikt się nie odezwał nie potwierdził tego faktu że tak jest dzięki chociaż tyle.
Dzięki pozdrowionka . Przynajmiej ci co chodzą na nocki nie będą ciulani
co ta ma być 2015-05-08 16:12:16
Ludzie uciekajcie z tej firmy zapraszam was do ZUSU.To sie dopiero dowiecie a jak będziecie się starać o zasiłek dla bezrobotnych to wtedy zobaczycie jakie to składki za was płacili i od jakich sum,jeśli nie dostałeś aneksu do umowy przez 2 lata.Zgłaszaj to do PiPu puki masz jeszcze czas a nie daj boże jak będziesz na zasiłku chorobowym powyżej 30 dni to ci obliczą z ostatniego aneksu wypłatę w moim wypadku 1600zł brutto a mamy 2015 najnisza krajowa 1750zł brutto brak aneksów do umowy nisze składki do Zus.
co to ma być 2015-05-08 16:19:56
Burda81 widze że walczyłeś lub walczysz z tymi oszustami i co z tego że mają 1700zł brutto i tak wałek i tak niech idą do Zusu to zobaczą a co dopiero jak będziecie na zasiłku chorobowym przez 30 dni to sobie policzyć możecie.Tylko PIP zgłaszajcie ludziska
gosc 2015-06-26 21:44:01
Podajcie namiary na związki zawodowe,warto chyba kilka rzeczy im zasygnalizowac bo w Sądzie to ja ich powołam na świadków jak pilnują interesów pracownika
Koko euro spoko 2015-06-29 10:31:37
A w czym gościu jest rzecz, bo związki zawodowe jak to mają czasami w zwyczajach zaraz znajdą jakiś pretekst i na strajkach się nie skończy. Rozumiem, że kasa jaką dostajecie jest czasami bardzo fatalna, ale nie sądzicie, że może warto poszukać innego zatrudnienia - niestety tak wygląda kapitalizm o który wszyscy walczyli.
xxx 2015-07-16 17:33:21
Szanowni Państwo pracujący w Clar system!!!
Istnieje w Naszym kraju Państwowa Inspekcja Pracy-po kontroli każdy zakład skontrolują i doprowadzą do porządku-bez obaw .
Walczcie o swoje!!!
Aśka 2015-08-02 11:44:11
Nie dajcie się nabrać bo ta firma nie jest ZPCH a o dofinansowaniach możecie pomarzyć.
Zatrudniają osoby z grupą inwalidzką aby firma była zwolniona z podatku!
Grzegorz 2015-08-02 21:34:25
Nie polecam tej firmy pseudo zakład pracy chronionej liczy się twoja grupa najlepiej 1 na wózku lub niewidomy żeby kasa była z Pefronu i dofinansowania z Eu. Miejsca pracy nie spełniają warunków pracy syf brud pomieszczeń socjalnych itp.Kontrola z PiP kupę uchybień oprócz tego tajenie miejsca pracy(posterunków) przez pracowników ludzie sobie zamiast poprawić boją się o prace i boją się odezwać.Wnioski składane na zakup lekarstw też fikcja dopiero po 6 miesiącach można się starać i takie tematy jak pisał Burda81 to prawda w tej firmie.Zwalnianie osób którzy starają się walczyć o swoje.Niema dyrektora makroregionu np jest na urlopie to niema kto podpisać to twój wniosek nie dotrze na czas do Poznania do 5go i wnioski odrzucą bo faktury będziesz miał przedawnione.Wody mineralnej w upały nie doświadczysz oraz wentylatora najlepiej jak byś kupił sam czajnik,wodę,długopis,zeszyt a nawet pieczątka jak się zepsuje to zróbcie zrzutkę.Podejście kierownika szkoda gadać i szczycenie się jak cie zwolni on mi wypowiedzenie a ja mu pismo z art 37KP i operowanie że artykułami mu sypie nawet nie zna przepisów pracy.Taka to firma a umowy o prace nie doświadczysz na czas nieokreślony bo po 4 latach pefron zmniejsza dotacje to ci przywiezie następną umowę z Clar Serwis lub Clar System lub Hospital System w końcu na tym adresie widnieje 6 firm.A mowa kierownika że tak se poprawił że będzie teraz pracował za 4zł na umowa zlecenie śmiech na sali ja już pracuje za większą kase nisz w tej firmie z automatu dostałem umowę o prace oraz 1500zł neto plus dodatek funkcyjny i dodatek nocny . Dziękuje mam święty spokój.
Ef 2015-08-23 12:51:39
Chyba to już norma, że firmy są pseudo ludzkie.. Zatrudniają osoby niepełnosprawne, że niby tacy otwarci na pracowników, a niestety najczęściej chodzi o dofinansowanie. Chociaż nie chcę tego potępiać, bo gdzieś ludzie z grupą inwalidzką pracować jednak muszą. I to dla nich jedyne rozwiązanie, podjąć taką pracę.
chojniczanka 2015-08-23 15:13:11
Firma pucuj dziada.....zrobmy pozew zbiorowy i puscmy konsalnet z walizkami za wszystkich ludzi ktorych oszukali
aska 2015-09-11 17:48:14
A ile w tym roku zwracaja za turnus rehabilitacyjny? Bo nie wiadomo czy sie wybierac
1
fika 2015-09-22 16:10:48
no wiadomo o co chodzi z zatrudnieniem ludzi. nie ma co tepic za bardzo tych firm, bo i tak czy siak daja szanse ludziom ktorzy gdzie indziej nie zostana zatrudnieni. ale chcialam sie wygole zapytac czy na normalne zatrudnienie w firmie Solcom Bayard Clar System mozna liczyc, bo juz dawno od jakiegos czasu nie ma w ogole ogloszen.. z gory dzieki
1
AAA 2015-10-02 23:22:03
Ta firma to oszuści najpierw wszystko jest dobrze a później szukają głupich powodów żeby zwolnić człowieka tak jak ze mną to zrobili. Nic nie robią tylko siedzą i później opieprzają pracowników [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszuści obiecują dużo a później nie ma nic. Hamy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzyskiwacze i brudasy!!!!! Nie przejmujcie się do tej Firmy
corey 2015-10-22 21:19:18
@AAA, to znaczy jaki to niby głupi powód wymyślili. Bowiem jesli pracowałes na umowie o prace, to powód zwolnienia powinien byc jasno podany w papierach. Może jednak miałes cos na sumieniu, ostrzegali Cię kilka razy i niestety, ale wyszło jak wyszło. Jakoś nikt wczesniej nie pisał o zwolnieniach bez powodu.
Do @AAA 2015-10-23 18:08:47
Nie muszą mieć powodu W umowie jest jasno określone , że zgodnie z art. jakimś tam tygodniowe wypowiedzenie i żegnaj Gienia , przyjdzie Henia.
burda81 2015-10-24 08:26:31
Na umowie o prace na czas określony nie musi podać powodu wypowiedzenia.
Umowa na czas nie określony to musi podać ale takiej tam nie dostaniesz.
Alicja 2015-10-26 14:44:22
Zgadza się nie trzeba podawać uzasadnienia i powodu zwolnienia nawet na umowę o pracę i to na stałe, okres wypowiedzenia i żegnaj.
Wiele ludzi w firmie tak oszukali, naściągają ludzi naobiecują złote góry a po jakimś czasie poszedł sobie "za bramę".
Praca w tej firmie urąga wszelkim normą i obyczajom moralnych.
Warunki socjalne poniżej normy albo wcale, premia wliczana w wynagrodzenie albo wcale urwą ci wynagrodzenie, dofinansowanie grosze i to z wielką laską dają albo wcale, wymagania ooo ty mają pole do popisu, najlepiej przez 24 godziny na dobą do dyspozycji firmy, sprawność fizyczna pracownika z grupą niepełnosprawności musi być 100% zdrowy!
Poniżanie i obrażanie pracowników przez przełożonych jest na porządku dziennym i nocnym normą w firmie clar.
fika 2015-12-08 17:01:16
dokladnie nie zawsze sie podaje powody zwolnienia, a moze byly wczesniejsze ostrzezenia co do tego ale pracownik widocznie nie wzial tego do serca, malo kiedy sie zwalnia od tak bo szef mial widzimi sie
Marysia 2015-12-08 19:00:14
Zgadzam się z opinią , oszuści ,wyzyskiwacze, nie ma pakietu socjalnego a jak masz z Pefronu za leki ,dają ci tylko pare złotych a teszte borą sobie...Pracowałam 3 lata koszmar ,najlepiej żebym samą wodą myła....i to ma być zakład pracy chronionej ? Inspekcja Pracy się kłania.
fika 2015-12-18 21:41:12
no nie pomyslalam bym ze w takiej firmie jak Solcom Bayard Clar System nie ma pakietu socjalnego, powiem szczerze ze inne opinie slyszalam wiec tymbardziej mnei to dziwi
kotek 2016-01-02 07:34:12
zgadzam się z poprzedniczką,oprócz tego co napisała chciałbym dodać że nagminne jest stosowanie praktyki w postaci wykorzystywania czasu pracy to znaczy zatrudnianie w oparciu o umowę o pracę i w tym samym czasie w oparciu o umowę zlecenie co jest karygodne i wszyscy o tym wiedzą ale nikt nie chce głośno mówić bo w tym procederze uczestniczą osoby zwiazane z tak zwaną władzą firmy w lublinie
1
now 2016-01-04 00:24:15
@kotek skoro pracownikom nie odpowiada to, że firma zatrudnia jednocześnie na dwie umowy, to może jednak warto, by się zbuntować. Wydaje mi się, że wtedy moga zmienić podejscie do tego tematu.
kotek 2016-01-04 20:28:02
do now bunt skonczy sie zwolnieniem z pracy a tego nikt nie chce i na tym wlasnie polega patologia tego czynu
milo 2016-01-06 13:51:03
@kotek jak tak bardzo nie pasuje to lepiej się zwolnić. skoro ludzie się tego trzymają to znaczy że coś ich zachęca- płaca? atmosfera? umowa o pracę? nie wiem. czasem lepiej przeczekać i szukać czegoś nowego
makaron 2016-02-19 12:59:20
no ja pierwsze słyszę o firmie tej, no ale to nasycona branża. sporo firm teraz świadczy ochronę i sprzątanie, jednak ciekawe czy tutaj można coś lepszego wynegocjować niż w innych
ola 2016-02-20 17:28:52
witam,może ktos napisze jak się pracuje w polkowicach,bo chciałam podjac tam prace.Mam grupe
anonim 2016-02-21 09:43:25
MASZ RACJE KIEROWNIK BOI SIE NIE DOUCZONEGO BRYGADZISTY ZE ZADZWONI DO KORRDYNATORKI IWONY I TA GO ZWOLNI.TAK ZWOLNIŁ DANKE .A CO DO PRACY ,JEST CIEZKO,
Nocka 2016-02-22 13:31:58
Cześć wszystkim czy do Solcom Bayard Clar System są teraz przyjęcia, albo czy jest jakaś rotacja, w którą można się podłączyć? Szukam pracy, najlepiej z umową
rybak 2016-02-22 14:54:07
jest ogłoszenie ,ze w polkowicach zatrudnia 8 osób
anonim z sitechu 2016-02-22 15:58:46
niedługo w Polkowicach zabraknie im ludzi z grupa.I bedzie sprzatał kierownik z brygadzistami
burda 2016-03-12 11:48:19
dlaczego ta firma przyjmuje pracownika na rok na umowę na osiem godzin a po pół roku zmienia umowę na sześć godzin tego nie rozumiem gdyż panu Dyrektorowi za mało zostawało do ręki bo te nieroby jak by mogli to z batogiem by gonili ludzi do pracy.Tak się dzieje w Województwie Poznańskim
Gangsta 2016-04-02 05:24:21
Ja pracuje miesiac w tej firmie i juz szukam innej. wyzyskują. jak są audyty(pracuje w laboratorium-Gdynia dąbrowa) to musimy przychodzic rowniez po godzinach i w soboty i to nie jest płacone!! Musi byc na błysk(test białej rękawiczki) a jak ktos sie nie wyrabia to zasuwa potem za free. nie polecam!!!!
tyk 2016-04-09 13:22:42
gangsta, według mnie takie traktowanie nadaje się do zgłoszenia. Zastanawiam się tylko ile wy macie płacone jeżeli niektórym opłaca się praca za pół darmo przez kilka innych dni. Druga sprawa - teraz i tak nikogo nie rekrutują więc mogą mieć problem gd się zwolnisz :)
Dorota 2016-05-06 18:01:57
Tej firmie powinni zabrać status zakładu pracy chronionej bo nie mają pojęcia o pracownikach z grupą.
Nie chcą płacić żadnych dotacji i dofinansowań a wynagrodzenie urąga wszelkim normą społecznym.
Na umowie pracuję 5-dni w tygodniu a w praktyce pracuję 7-dni w tygodniu po 10-12 godzin dziennie a wynagrodzenie dostaje tak jak na umowie za 5-dni w tygodniu.
Oszuści i kłamcy.
konko 2016-05-10 21:38:21
dorota, a podpowiedz co by to zmieniło bo według mnie nie wiele...
ghhg 2016-06-18 15:04:02
@konko cos by zmieniło na pewno mimo wszystko....
we 2016-07-07 15:07:36
hej hej no zawsze jest szansa na jakies zmiany w sumie wazne zeby byly one jednak na lepsze prawda?:)
Robert 2016-07-08 11:13:39
Super zmiany.
Płacenie kar i groźba utraty obiektu!
To fakt zmiana na lepsze jak w końcu wyniosą się i przyjdzie normalna firma która wygra przetarg nie po znajomości tylko uczciwie!
Bo na dzień dzisiejszy to hańba i wstyd że zatrudnia się tak ludzi i nic z tym nie robi Maciejewski a może ma w tym udział,co?
jasiek 2016-07-08 12:40:18
no ale słuchajcie, jak wygląda tutaj praca jako pracownik gospodarczy?
tafo 2016-07-10 11:43:04
Pracowniak Gospodarczego szukali juz wczesniej, wiec czy teraz to nie mam pojecia czy są przyjecia.
ania 1744@interia.eu 2016-07-18 15:42:18
Cześć ja jestem pracownikiem firmy i jestem zadowolona, bo wypłaty są na czas i mamy 1850brutto
dreft 2016-07-18 15:44:23
pracownik gospodarczy jest u nich teraz potrzebny.
@@@ 2016-08-28 14:40:54
Jak jest na innych obiektach czy brygadzista(ka) chodzi w stroju galowym i nie robi nic ? Oprócz wiatru?
tafo 2016-08-29 12:44:20
Ważne ,ze na czas jest wszytsko, poza tym co do kwoty wynagrodzenia to widze, ze tylko najnizsza krjaowa u nich obowiazuje? nie mozna liczyc na cos wiecej?
Zostaw swoją opinię o Solcom Bayard Clar System - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solcom Bayard Clar System