brak logo

MFO Kożuszki Parcel

Sochaczew

Opinie o MFO Kożuszki Parcel

jasio 2013-08-12 14:29:14
Zamierzam podjac prace w mfo,jakie zarobki,praca ,atmosfera?? brygadzisci bardzo gnebia pracowników??
3
były 2013-08-16 21:49:18
[usunięte przez administratora] pracownicy tak sa przestraszeni ze boja sie własnego cienia,biegaja wkoło maszyny jak cos nie idzie,kierownictwo patrzy w kamery ktorych jest pełno i typuje ludzi ktorzy za wolno chodza do straszenia zwolnieniem,jeden wielki syf ciezka praca za nedzne pieniadze i do tego pod jaka presja starzy pracownicy boja sie nawet rozmawiac bo nie moga na chwile przystanac wszedzie hasła zachecajace do pracy typu nie stoj nie czekaj jak za czasow PRL tylko ze wtedy doceniali pracownika ogolnie nie polecam za taka kase(1500 zł umowa zlecenie) przezucanie codziennie po kilka ton profili
14
pesiek 2014-03-06 17:19:22
dziwna atmosfera ... duża rotacja ludzi...
7
zygadlewicz 2015-04-16 18:08:23
Praca jak praca! Prawda jest taka - jesli ktoś przychodzi do pracy tylko przejściowo i nie zamierza nabywać wiedzi i umiejętności to nie ma przyszłości. Okres pracy będzie kródki za małe poeniądze.Jeżeli ktoś jest ambitny i rowojowy to praca pewna, stała, a zarobki????????????????Ciekawy jestem kto mając firmę dawałby duże pieniądze pracownikowi, który nnie ma pojęcia o obsłudze maszyn z którymi będzie miał do czynienia. Są osoby bardzo młode, które w kródkim czasie zarabiają pieniądze takie same lub większe od tych , którzy pracują już kilka lat . Różnica wynika z umiejętności, samodzielności i odpowiedniego podejścia do pracy. Polecam pracę w tej firmir ale tylko ludziom, którzy są ambitni i zdecydowani na awanse.
1
pracownik 2015-07-16 21:30:45
pacuję tam już długo i nie narzekam szkoda mi tylko ludzi co przychodza i nie maja pojeci a cym kolwiek i narzekaja
zdziesz 2015-10-05 10:29:41
piszą: Oferujemy przyjazną atmosferę w pracy. W przypadku tej firmy to powinno być zabronione, bo to duże mijanie się z prawdą. Czytam w powyższych opiniach dużo o ambicji i z tym akurat się zgodzę, tam pracują bardzo ambitni ludzie. Czasami za bardzo. Szkolenia i wprowadzenie nowego pracownika - brak lub kiepskie. Zależy od działu.
1
happy 2016-04-26 15:38:48
Oczywiście, pewnie wszystko zależy od działu, w którym się pracuje.
Iza 2016-05-04 17:00:13
Rotacja jest była i będzie taka firma. Zaraz się zaczną tradycyjne przymusowe urlopy bo problemy z dostępnością blachy się zaczynają.
1
zygadlewicz 2016-05-21 08:27:28
Witam wszystkich zainteresowanych pracą w firmie mfo. przyslowie mówi dobrze jest tam gdzie nas nie ma! Każdy może mówić o dobrej pracy w tym zakładzie lub innym. Jesli chcesz wiedzieć jak naprawde jest to podejmij starania aby przekonać się sam. Chcesz zarabiać pieiądze? chcesz mieć pewną pracę ? Chcesz nie martwić się , że zostaniesz zwolniony bo redukcja etatów? To podejmij starania abyś mógł pracować w/w Firmie. Warunek jest jeden: musisz być pracowity, sumienny, zdecydowany w zdobywaniu wiedzy i umiejętności. Powinieneś mieć otwarty umysł i działać w tym kierunku. Jak ja słyszę, że mało płacą, że ciężko, że każdy się boi, że kamery itd, itd, itd to powiedzcie dlaczego ta własnie Firma rozwija się w sposób bardzo szybki? To po Marsie jest druga Firma w której pracę może podjąć każdy mieszkaniec Sochaczewa i okolic. Różnica jest taka, że w Marsie pracujesz przez Agencję a w MFO możesz podjąć praće bezpośredników, którzy biorą więcej a tobie dają mniej. Jeśli chodzi o pracowników. To czy onie są niewolnikami? Może to są masochiści lubiący być nękanymi? Wiecie jaka jest tajemnica????? Oni poprostu chcą pracować i zarabiać dobre pieniądze jak na warunki sochaczewskie. Wszyscy, którzy narzekają chcieli by pracować, zarabiać ale na swoich warunkach a nie na warunkach pracodawcy. Dlatego zachęcam wszystkich a szczególnie młodych ze zdolnością myśenia i rozwoju technicznego , którzy chcą miec pewną pracę i w przyszłości zarabiać dobre jak na Sochaczew pieniądze aby nie słuchali opinii ludzi, którzy chcieliby zarabiać mało robiąc a dużo mówią. Przyjdź daj sobie szansę rozwoju technicznego i należenia do grona ludzi, którzy będą mieć swój udzia w dalszym rozwoju Firmy MFO.
2
Ania 2016-05-23 01:01:58
Polecam wszystkim dokumentować godziny pracy najlepiej w formie opisowo zdjęciowej. Może się przydać bo zwolnienia są cały czas a pracodawca nie ma zwyczaju wypłacać za nadgodziny. Mi się już uzbierała spora ilość wygram w każdym sądzie. Co do pracy zero organizacji, pracownik jest postrzegany jako zło konieczne. Premia niby jest lecz nie dostaniecie jej na umowie. Za każdym razem trzeba się prosić i przypominać. Kierownik tylko głupio się uśmiecha jak ma kaprys to da jak nie to nie. Nie ma żadnej motywacji żeby się starać. Tak więc przyszły pracowniku przygotuj się na pracę za podstawę jaką wynegocjujesz. Szkoleń brak jak i również wprowadzenia w zagadnienie, chyba że ktoś łaskawie przekażę Ci wiedzę, ogólnie trzeba się prosić. W tej firmie nie da się mało robić ponieważ zarząd jest nastawiony tylko na to żeby się nachapać twoim kosztem. Musisz robić za 5 i to z nadgodzinami jak wychodzisz o 16 to kierownik dzwoni i pyta dlaczego byłaś tylko 8h w pracy ? Atmosfera jest bardzo specyficzna. Dawid ogłoszenia są na stronie MFO. Gdybym mogła zrezygnowałabym lecz w Sochaczewie trudno z pracą i tak się męczę w tym kieracie. Odradzam wszystkim pracę tu jeżeli chcecie żyć spokojnie bo stabilizacji nie ma żadnej. W firmie nie potrzeba ludzi myślących tylko takich którzy ślepo wykonują polecenia. Nie ma logiki w postępowaniu zarządu, człowiek czasem się wstydzi że tam pracuje fatalnie traktują swoich partnerów biznesowych.
21
Reklamacja 2016-06-23 09:16:23
Kto w tej firmie zajmuje się reklamacjami ? Sprzedano mi złom i teraz nie ma z kim rozmawiać.
4
Kerownik.B 2016-07-08 01:44:12
Mówię teraz i będę powtarzał, w firmie nie ma działu reklamacji dlatego ich nie uznajemy, a klientów którzy reklamują p..do..imy bo takich nam nie trzeba.
14
Adam 2016-07-09 10:48:40
No tak musimy wprowadzić nową procedurę. Od poniedziałku sprzedajemy tylko klientom w krawatach. Ponieważ klient w krawacie jest mniej awanturującym się.
11
Molo 2016-07-11 11:30:21
To jeszcze nic karzą nam wrzucać na maszyny blacho podobny wyrób, bo to chyba z jakiś 2gich gatunków idzie a później magazyn musi się tłumaczyć dlaczego taki wydali. Ogólnie robią wariata z człowieka. Najpierw karzą Ci produkować ze złomu a później udają że nie wiedzą o co chodzi. Drobne cwaniaczki i przekrętasy, mam już dość tej komuny, jestem już po rozmowach w innej firmie jak mi potwierdzą to uciekam. Nie mam zamiaru po nocach skakać po samochodach i mierzyć profili w tym bałaganie cały czas są pomyłki.
3
Zenu 2016-08-09 14:49:44
Duży garaż ot co. Prowincjonalne zarządzanie bez usystematyzowania, strategii handlowej, koncepcji zwiększenia efektywności. Wszystko tam działa jak ten przysłowiowy koc z jednej strony nakryją z drugiej się odsłoni. Kadra zarządzająca na miernym poziomie, firma nastawiona roszczeniowo czyli jak najwięcej wyrwać nic nie inwestując. Handlowcy zamiast robić co do nich należy są obciążeni bzdetnymi obowiązkami, zamiast handlować wypełniają rubryczki na czas.
Dopóki będą rządzić w tej firmie bezideowi ludzie nie mający wizji rozwoju nie wróżę tej firmie żadnego progresu.
Zamiast handlować niszczą rynek, szkodzą sobie i dużym dystrybutorom. Słusznym rozwiązaniem problemu jest usunięcie obecnej kadry zarządzającej, w szczególności dyrektora administracyjnego, który nie ma pojęcia o układaniu firmy. Zamiast odciążać pracowników zwiększając efektywny przepływ informacji, zwyczajnie komplikuje pracę poprzez tworzenie procedur, które zapętlają i utrudniają pracę, w efekcie pracownicy nie mogą pracować tylko tracą czas. Strata czasu to strata pieniądza = spadek efektywności. Proponuję więc zwolnić tego szkodnika jak najszybciej. Handlowcy są od handlowania powinni być rozliczani z efektów pracy a nie idiotycznych, operacji w postaci wypełniania Crmu na czas.
Ogólne wrażenie mierny z minusem.
11
Zarządca 2016-08-18 21:38:26
Na każdą koncepcję mam antykoncepcję. Co by się nie mnożyło a jedynie w kółko kręciło. Dla swej próżności i przyjemności, dowodzę swej przydatności.
8
Ogrodzenia 2016-08-26 15:43:40
Dzwonię w sprawie reklamacji drugi tydzień ! Z kim tam można porozmawiać ? W centrali nie chcą dać numeru do prezesa. Kierownik nie odbiera co to za dziadostwo ?
Zostaw swoją opinię o MFO Kożuszki Parcel - Sochaczew
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MFO Kożuszki Parcel