Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o maspex

Pracowałeś w firmie maspex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
rrrrrr - 2014-05-20 23:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ooo cholera a miałem zamiar isc do Mapexu na ph, ale jak widzę co tu piszecie to chyba dam sobie spokój. Niezła rzeźnia.
zdjecie uzytkownika
fU - 2014-07-04 12:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam
No niestety nie polecam, firma z mega brandami a ludzi maja za roboty, zadanie prześciga kolejne zadanie, pakiet goni pakiet i co byś człowieku nie zrobił to i tak będzie mało. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
krzysiek - 2014-07-05 15:27:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam chce przyjąć sie do maspexu do wadowic mam pytanie ile tam zarabiają na produkcji prosze o opinie
zdjecie uzytkownika
aplikant - 2014-07-25 17:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanie maspex wadowice ,przedstawiciel handlowi jezdza autami skoda fabia?ile wynosi netto wynagrodzenie? z gorydziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Xxx - 2014-07-27 22:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aplikant - 2014-07-25 17:22:53]:
1360 pierwsze 3 mc a pózniej 1460.... Super, prawda ?
zdjecie uzytkownika
PJ - 2014-07-28 09:32:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do Przedstawicielstwa Handlowego to wydaje mi się, że wyniki finansowe w dużej mierze zależne są tylko i wyłącznie od Przedstawiciela. Jeżeli ktoś ma "gadane" i potrafi w dobry sposób zaprezentować siebie, firmę i produkt droga przed nim jest otwarta. Niestety PH jest jednym z tych stanowisk, gdzie wynik pracy determinuje wypłatę pod koniec rozliczenia. Maspex jest dosyć dużą firmą, rozpoznawalną na rynku - Tymbark, Lubella, Pluszzz etc. Także handluje się już rzeczami które na rynku są dobrze znane. Nie wiem jak z nowościami, czy coś będą wpuszczali na rynek. W razie czego ofert pracy w całej Polsce w Maspexie nie brakuje.
zdjecie uzytkownika
aplikant - 2014-07-30 11:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jakie auta dostaja ph?
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-07-30 12:54:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
maspex wadowice maspex ddzial mokry (kubus tymbark)jakie warunkie wynagrodzenie dla ph jakie auto .z gory dziekuje
zdjecie uzytkownika
w - 2014-07-30 13:25:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1360 yyyyyy poddaje sie dzieki za odp juz nie mam watpliwoci nie aplikuje;/
zdjecie uzytkownika
peha - 2014-07-31 06:25:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aplikant - 2014-07-30 11:40:48]:
Maspex ma teraz duzo ogloszen bo duzo ludzi odchodzi, co do nowosci to co chwila (przynajmniej raz w mieisacu) jest jakas, wprowadzanie nowosci jest tez targetowane procentowo, kasa SŁABA, juz po próbnym okresie czyli po podwyzsce podstawa ok 1700 netto, żenada, w takiej firmie? mowie tu o suchym, mokrzy (tymbarki) jeszcze niższa kasa. Samochody to nowe skody fabie
zdjecie uzytkownika
ina - 2014-08-05 21:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak jest z wykorzystywaniem auta, po za godzinami pracy? Potrzebuje pilnego info.
zdjecie uzytkownika
Były i zaangażowany - 2014-08-06 09:32:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były pracownik - 2014-04-22 22:48:28]:
Tak.... z uwagi na wieloletnią pracę w Maspex Wadowice podpisuje się obiema rękami pod tym tekstem. Zaczynałem jako PH a skończyłem jako menadżer. W uzupełnieniu tego tekstu to na plus jet atmosfera, samochód do dyspozycji prywatnie. Minusy to ogrom zadań i niskie zarobki - ale o tym było. Co do krwi podczas pracy to zgadzam się z tym Maspex zaczyna przypominać korporację z jej najgorszej strony (przed takową uciekłem właśnie do MW )czyli :zajadły wyścig szczurów z tą różnicą w stosunku do innych firm że za małe pieniądze. Podsumowując firma dobra na początek: PH zaprawi się w boju i albo polegnie i da sobie spokój z tą branżą, lub zmieni prace na lepiej płatną.
zdjecie uzytkownika
ina - 2014-08-06 13:55:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czyli żałować że nie przyjęło się oferty pracy w tej firmie czy nie? Wynagrodzenie zaproponowano słabe....,ale nie wiem czy jest możliwość w innych firmach dostać więcej na początek dla PH?
zdjecie uzytkownika
rwp - 2014-08-08 22:50:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma co płakać ina ,a to wina tych , którzy się zgadzają na takie niskie pensje . Sa firmy gdzie dobrze płacą , ale tam niema przyjęć bo jak jest kasa to się nikt nie zwalnia .
dopóki będziecie się zgadać na takie zarobki to będzie kupa z tego wszystkiego
zdjecie uzytkownika
rwp - 2014-08-08 22:56:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co do rozmów kwalifikacyjnych to rozwala mnie całkowicie strata czasu testy ,scenki ,nie wiadomo co ,jakby na stanowisko wice prezesa a nie na PH a jeszcze za jakie kasę
a tak po zatym to i tak wszystko zweryfikuje pani Krysia na sklepie jakie będzie mieć humor
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-08-09 06:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W jakiej firmie jest.lepiej?
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-08-09 12:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli praca wygląda jak rozmowa kwalifikacyjna to współczuje.Najpierw telefon od Pani(usunięte przez administratora)na pierwszy etap rekrutacji.Oczywiscie Pani (usunięte przez administratora)obiecuje gruszki na wierzbie,ze kogos tam zwolnila,ze jest super,ze pracuje 8 lat itp.Daje do zrozumienia ze wszystko jest ok i to tylko formalnosc i jestem zatrudniony.Potem drugi etap w siedzibie Maspex Wadowice.Sciagaja "naiwniaków" na jakies durne scenki,oczywiscie robia to madrzy HR-rzy.oczywiscie dla nich tylko wiedza ksiązkowa bo przeciez w teren nie jezdza i nie znaja realiów,no ale coż.....Potem obiecuja ze zadzwonia za 10 dni,oczywiscie nie zadzwonili bo po co.No to ja sie postaralem dowiedziec i okazuje sie ze nikt nie zostal przyjety.Poprpstu zenada za 1700 netto.Szukaja do firmy jakby to byla niewiadomo jaka cieżka sprzedaz produktu,poprostu szukaja gruszek na wierzbie,albo HR-rzy sa znudzeni pierdzeniem w stołek i robia sobie "sztuczne" rekrutacje.Szczescie w nieszczesciu ze nie zostałem wybrany i zostałem w firmie w której pracuje 8 lat.Chciałem zmienic branze na FMCG ale zostaje tu gdzie jestem bo chyba byłaby to błędna decyzja,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
rwp - 2014-08-09 20:19:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzwonią i mówią ze dziękują za aktywny udział. w sumie dziwne ze zapraszają i nikogo nie wybierają
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-11 23:47:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie do pani E.. z suchych?!po co Pani zaprasza na spotkanie skoro to za Panią do pracy młodych pH wybierają HR?Przecież to Pani będzie działała w jednej grupie z danym pracownikiem a nie HR.Kpina i jeszcze raz kpina a wydawała się Pani poważna osobą .i potem dziwota jak takie rzeczy wypisują ludzie na forum skoro 85-90 % tych wpisow to prawda.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Pedżer - 2014-08-12 09:09:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik Może kogoś wybierają tylko się specjalnie z tym nie ogłaszają bo jaki jest sens robienia rekrutacji skoro nikogo nie chce się wybrać? Bez sensu. Maspex przecież nie jest jakąś malutką jednoosobową firmą żeby nie wiedzieli czego chcą. Jedyną możliwością jaka mi przychodzi do głowy to to, że ktoś postradał zmysły. Tak w ogóle na jakie pieniądze przedstawiciel handlowy może liczyć na start i jak zbudowane jest wynagrodzenie? Prowizja od sprzedaży czy ustalane są co miesiąc jakieś progi sprzedażowe?
zdjecie uzytkownika
AgaŚląsk7777 - 2014-08-13 14:41:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przedstawcie proszę jak to wygląda z tą scenką, jeśli chodzi o rozmowę kwalifikacyjną? Tak mniej więcej dla orientacji.
zdjecie uzytkownika
jolo - 2014-08-13 18:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Musisz przekonac Pania Krysie z DElikatesów, zeby kupiła od Ciebe wszystko co tylko masz i upchała tym półki i zaplecze. Nawet jak Pani Krysia wstała lewą nogą i ma z j eba ny dzień :)))
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-08-13 23:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie i Panowie swoją opinie na temat mojej pracy pozostawiliśmy juz kilkanaście postów powyżej wiec nie bede do tego powracał. Drażnią mnie natomiast bezzasadne komentarze na temat rekrutacji w MW z kilkunastoletniego doświadczenia wiem ze Maspex ma jeden z najbardziej profesjonalnych działów HR z jakimi sie spotkałem. Dziewczyny naprawde wiedza co robią i są w tym profesjonalistami byc moze wydaje wam sie ze sesję AC niczego nie wnoszą ale to tylko wasz ograniczony punkt widzenia ponieważ nie znacie całego procesu rekrutacji.
To ze jakiemuś kierownikowi wydaje sie ze znalazł idealnego kandydata wcale nie musi oznaczać ze tak wlasnie jest po to zaprasza sie na sesje Assesment Center aby to zweryfikować i sprawdzić jakie kompetencje ma kandydat a jakich nie ma, jakie można rozwijać a jakich poprostu nie posiada i nie da sie ich poprawić w trakcie cyklu szkoleń . Niestety nie każdy nadaje sie na PH czy RKS pomimo swojego własnego wyobrażenia i czasem można komuś zrobić większa krzywdę zatrudniając go niż odmawiając mu.
To ze są rekrutacje na których z grona 10 kandydatów nikogo sie nie zatrudnia to nic nowego nie tylko w maspeksie tak dzieje sie w większości dużych firm czasem lepiej nikogo nie zatrudnić w bieżącym procesie niż zrobić komuś krzywdę zwalniając go za miesiąc czy dwa.
Sam kilkukrotnie miałem wątpliwości co do decyzji HR i zatrudniłem pracownika wbrewzaleceniom HR i wiem ze to był błąd poprostu nie kazdyma kompetencje do tej pracy w takiej firmie.
A skracanie procesu AC do przekonywania Pani (usunięte przez administratora),z PSSU do zakupu oznacza totalny brak zrozumienia zasad i jakości jaka posiada dział HR w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
rwp - 2014-08-15 23:41:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to gościu pojechałeś po całej lini , sprzedaż produktów MW niczym się nie różni od sprzedaży produktów innych firm . Nie bronie procesu rekrutacji ,a ni decyzji HR-ów . fakt z scenek da się wyciągnąć z jakim człowiekiem ma się do czynie ,ale pada jedno zasadnicze pytanie podczas tej rekrutacji ile pan/pani chce zarabiać i ile oni oferują . Z całym szacunkiem dobry PH nie zmieni pracy ,ani nie pójdzie pracować do innej firmy , gdzie dostanie 1200-1500netto na rękę , bo to się mija z celem . I tu jest cały problem bo jakby dobrze płacili to by nikt się nie zwalniał
zdjecie uzytkownika
pracownik techniczny - 2014-08-21 08:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HAHAHAHAHA były pracownik widze kierownictwo wstydzi się ujawnić i podpisuje się jakimś durnym nickiem.Drogi kierowniku a raczej kierowniczko.To teraz pokazałaś klasę.Rzeczywiscie bardzo "trudno" jest sprzedać Wasze produkty,tym bardziej ze Wasze produkty sprzedają sie same,chodzi tylko o robienie promocji odpowiedni Merchandising i relacje z kierownikami sklepów.Niech mi Pani albo Pan głupot nie opowiada,że tak trudno jest sprzedawać Wasze produkty.Widze pięknie Pani E.. lub kierowniku bronicie swoich HR-ów.Jeszcze raz powtarzam ze zaproszenie 10-sciu osób z BRANŻY i nie wybranie nikogo to kpina.Bardzo dobrze napisał RWP chodzi miedzy innymi tez o KASE jesli Wy prponujecie 1500 netto to gratuluje.Zapraszam Pani E.. lub kierowniku do branzy technicznej i sprzedaż produktów technicznych zobaczy Pani albo Pan co to jest PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY.Jeszcze raz powtarzam i odradzam wszystkich którzy chcą pracować a raczej isc na rekrutacje bo to jedna wielka kpina.z tego co wiem to na rekrutacje przychodza bardzo MOCNE osoby jesli chodzi o swoje stanowiska i firmy w których pracują,bo to są Browary,liderzy w FMCG i umysłowi PH z branży technicznej którzy myśle nauczyli by zapewne ciekawych form sprzedaży nawet WAS drodzy kierownicy.Niestety taka prawda ze mam pare osób które pracuja w Waszej konkurencji,mam pare osób które pracuja w Maspex i wcale tak rózowa nie jest jesli chodzi o ZAROBKI,natomiast jak to stwierdzaja PH z Maspex,obrót-->sprzedaż zbytnio ich nie obchodzi bo produkty SAMOSPRZEDAJNE,tylko w temacie dow idzenia
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maspex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski