Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o maspex

Pracowałeś w firmie maspex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Masakra - 2014-02-16 00:31:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) w ciagu roku dwa razy zmienili system premii. Dziś harujesz za pięciu a dostajesz jak merch. Jesli pasuje Ci 1700 max to zapraszamy do malpeksu. Urobisz sie po 10 godzin dziennie a 10 tego zaplaczesz nad swoją wypłata. Żenada jak nigdzie...
zdjecie uzytkownika
Izzy - 2014-02-16 23:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Nie wiem czy jest sens coś pisać bo i tak nikt nie uwierzy, że taka firma bogata a takie jaja robią:) Właśnie się od nich uwolniłem:) Po 5 latach pracy moja podstawa wynosiła 2300zł brutto, po zmianach systemu premiowego maksymalna premia miesięczna przy realizacji wszystkich 16 targetów to 1000zł to daje max 2300zł na rekę ale kto zamyka 16 grup??? Jeszcze 2-3 lata temu była masa zadań dodatkowych i można było fajnie sobie dorobić a teraz lipa... I jeszcze ten podstarzały playboy M.Z. i jego wizje:) Każdy PH ma mieć w bazie 45 sklepów (na 80 które są w podstawowej obsłudze na PH) do końca roku ułożonych wg. chorego standardu firmy. Wygląda to tak: 1 sklep układa się co najmniej pół dnia, zadowolony wychodzę ze sklepu a tu telefon z aferą, że muszę podciągnąć średnią wizyt bo 17 dziennie to minimum. Przyjeżdżam po tygodniu do tego sklepu a tu niespodzianka, był gość z Hortexu, Fortuny, Gellwe itp. i półka już inaczej wygląda a tu na karku już siedzi K.K. kontrola i ręce zaciera z radości, że znalazł coś na nas:) Co do tych 17 wizyt to na każdej wizycie trzeba przebadać m.in. obecność na półce naszych produktów. Po protestach firma powiedziała, że przesadzamy bo takie badanie zajmuje raptem ok. 15min ( 17 wizyt X 15 min = 4h15min )Wyliczono też że w aucie spędzamy 3-4 godziny. Jazda plus badanie daje nam dopiero 8 godzin, teraz merchandising - sumienny i dokładny to kolejne 15min na sklep i mamy 12h teraz przechodzimy do rozmowy handlowej, skróćmy ją do 5-10min i mamy 14h. Zjemy chyba w weekend bo w tygodniu nie ma czasu bo trzeba szybko wracać do domu bo tam czekają ważne tabelki do wypełnienia (np. ile kubusia sprzedam w 2 kwartale i do jakiego sklepu...)
Ogólnie praca dla ludzi którzy mogą a nie muszą pracować:) Praca chcąc nie chcąc
sprowadza się do jednej wielkiej ściemy:) Wiadomo, że nikt nie będzie pracował po 16h i więcej. Badanie obecności, ściema, na szybko w aucie lub w drodze na sklep. Połowa wizyt dziennie, znowu ściema, w aucie badanie plus lipne zamówienie (średnia musi być 85% skutecznych) Merchandising...:) sami niech sobie układają skoro my i tak się modlimy żeby kontrola była gdzie indziej bo i tak już mają na nas to co chcą bez tego układania półki:) A tabelki? Jedna dyżurna tabelka na lipę przeklejana do każdego następnego maila:)
Prawda jest taka, że nawet jak przyjdzie ktoś ambitny, pełen chęci do pracy to szybko zostanie sprowadzony na ziemię...
zdjecie uzytkownika
AgaŚląsk7777 - 2014-02-20 14:24:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Patrząc na opinię Firmy Maspex, aż trudno uwierzyć, że w tak dobrze presperującej Firmie tak strasznie się dzieje i są takie marne zarobki... Chciałam aplikować na stanowisko PH ds. detalu ale po tym co czytam muszę się głęboko zastanowić. Swoją drogą myślę, że być może wpisują tu negatywną opinię osoby, którym po prostu nie chciało się pracować albo po prostu nie lubili swojej pracy, nie wiem, nie chcę nikogo oceniać ani broń Boże obrażać. Nigdy nie byłam przedstawicielem więc trudno mi oceniać, jedynie mam znajomych którzy pracują jako PH w różnych Firmach i bardzo sobie chwalą, na zarobki nie narzekają, samochód i komórkę dostali, więc myślałam że w tak dobrej Firmie jak Maspex też jest dobrze (nie mówię już że rewelacja, ponieważ w dzisiejszych czasach wiadomo jak jest z pracą i trzeba ją szanować). A w Maspexie jak jest z samochodem służbowym? Nawet początkujący dostają od razu samochód czy jeżdzą najpierw swoim?? Bo z tego co wiem w niektórych Firmach PH jeżdzą prywatnym samochodem...
Z góry dzięki za odpowiedź. I mam nadzieję, że nikogo nie zgorszyłam swoją opinią... :)
zdjecie uzytkownika
Izzy - 2014-02-20 15:00:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@AgaŚląsk7777 Co do zarobków to tego faktu nie zmienisz czy masz zapał do pracy czy tak jak piszesz że ci się nie chce pracować. Tak jak pisałem, okres próbny 3 miesiące to pensja 1800zł brutto a po okresie próbnym 2000zł brutto plus max premia 1000zł brutto ( 1000zł to suma 16 grup zamkniętych na 100%, każda grupa to kwota pomiędzy 30 a 100zł, grupa zamknięta na 90% to dostaniesz za nią 50% kasy, przykład: Kubuś mały płatny 50zł brutto przy zrealizowaniu założonego planu na 100%, 25zł brutto przy realizacji 90%-99,99%, poniżej 90% nie dostajesz nic a nawet jak zrobisz 500% to i tak dostaniesz 50zł). Samochód dostaniesz na 100%. Będzie to prawdopodobnie Fabia 1 i tu plus samochody są 5 osobowe. Używanie celów prywatnych zależy od regionu. Gdzie nie gdzie jest zakaz. Oczywiście tankujesz za swoje a w razie stłuczki czy wypadku podczas pracy z Twojej winy płacisz 600zł a podczas użytkowania prywatnego 100% naprawy i jest szansa że dostaniesz za karę np. seicento. Telefon to jest rzecz na plus. Masz na wszystkie rozmowy prywatne czy też służbowe kwotę ok.25zł ale taryfy są fajne, za rozmowy po firmie i pomiędzy dystrybutorami nie płacisz nic, po Orange i stacjonarne chyba 2grosze a poza sieć chyba 4grosze tak więc dzwoniąc po kraju trudno jest przekroczyć limit.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
AgaŚląsk7777 - 2014-02-20 15:41:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki słabe... A myślałoby się że MASPEX to płaci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Nie wiem czy aplikować, w zasadzie oni pewnie szukają osób z doświadczeniem w branży, a ja niestety jako PH nigdy nie pracowałam, wiedzy mam mało na ten temat jedynie zapał wielki ;)(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
miłosz - 2014-02-20 22:26:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko prawda, zwolniłem sie po 7 latach, dopiero teraz widze że można normalnie żyć i pracować, nie za....lać od rana do nocy, a wyjazdy firmowe(obowiązkowe) w weekendy. Absurd goni absurd, wymagania są kompletnie nierealne, wiec każdy ściemnia jak może i liczy na cud że jak przyjedzie święta i nietykalna kontrol, to akurat mu sie upiecze. Pozdrawiam desperatów co jeszcze tam tyrają
zdjecie uzytkownika
ja1 - 2014-02-22 21:11:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
milosz a moze ktos nie jest desperatem i probuje utrzymac rodzine i bierze prace jaka jest na rynku? sam tam byles 7 lat wiec o czyms to swiadczy;) nie krytykuj innych ze tam pracuja i sam sa desperatami bo sam tam spedziles znaczna czesc zycia zawodowego;)
zdjecie uzytkownika
Izzy - 2014-02-27 12:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ja1 miłosz ma w 100% rację. Co do tych wyjazdów to robią jakieś chore zjazdy w Gołębiewskim, Ossie czy teraz w Narvilu które kosztują od osoby mniej więcej tyle co miesięczna pensja... Zamiast zdopingować tą kasą ludzi to oni pokazówki strzelają. Kontrola pewnie że jest nietykalna skoro tu także są powiązania rodzinne:) ja1 wiem to po sobie, że to nie chęć utrzymania rodziny a lenistwo powstrzymuje przed zmianą pracy. Była praca, raz było lepiej raz gorzej ale podania żadnego nie wysłałem tylko narzekałem:) Dopiero po zwolnieniu się zobaczyłem, że normalna praca istnieje tylko trzeba CV wysłać:) Druga sprawa to to, że to wszystko dopiero od niedawna zaczęło się walić na potęgę i nikt nikogo nie krytykuje bo odejścia to tylko kwesta czasu.
Aga, doświadczenie niekoniecznie jest potrzebne zwłaszcza teraz gdy zainteresowanie pracą w Maspexie zmalało.
zdjecie uzytkownika
eka - 2014-02-28 15:55:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kurcze właśnie tam wysłałam aplikację a w oczekiwaniach wpisałam chyba trochę za dużo :D podejżewam zatem że nie oddzwonią :) poza tym widzę że jest tam jakiś chyba problem bo to nie są "normalne" zarobki. jak płacisz orzeszkami ziemnymi to w efekcie końcowym masz zamiast pracowników małpy, wszyscy normalni i z wszystkimi klepkami pod sufitem się zwolnią i zostaną małpki :) no to już tam nie chcę.. wolę dojeżdżać dalej do KRK i zarabiać "normalnie"
zdjecie uzytkownika
DO eka - 2014-03-03 15:33:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
eka, a można wiedzieć na jaki rejon aplikowałaś?
zdjecie uzytkownika
AM - 2014-03-05 12:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jacek - 2014-01-20 15:19:16]:
JA BYŁEM NA ROZMOWIE I OTRZYMAŁA INFORAMCJĘ IŻ NA PIERWSZE 3MIESIACE PODSTAWA 1800BRUTTO PO TYM OKRESIE WZROŚNIE AUTOAMTYCZNIE DO 2000TYŚ MAKS 2200 W ZALEŻNOSCI OD WYNIKÓW . SŁYSZAŁAM IŻ MAKS U HANDLOWCÓW TO 3000tyś ale to mają NAJLEPSI . PREMIA ZA 17GRUP MAKSYMALNA DO WYCIĄGNIĘCIA 2200 WIĘC CHYBA NIE JEST TAK ŻLE - PRACOWAŁAM ZA MIEJSZE PIENIĄDZE!
zdjecie uzytkownika
Leon - 2014-03-05 12:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olo - 2014-01-17 08:51:49]:
Ja też usłyszałem o podobnych kwotach.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2014-03-05 12:14:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jac - 2014-01-18 10:07:57]:
kierownik ma podobno około 4000 -4500 brutto podstawy a premia podobno max jest wyższy niż podstawa
zdjecie uzytkownika
ANONIM - 2014-03-05 12:20:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja po kilku latach przerwy wróciłem do MASPEKSU bo wszędzie dobrze gdzie nas niema i też kiedyś narzekałem i pisałem jak wy wszyscy. Ale dziś potrafię oceniać sytuacje i wiem że część winy za to ponoszę sam ponieważ zamiast dążyć do celu i zgarniać kasę za realizacje targetów i konkursów widziałem same minusy. Życzę wszystkim jak najlepiej ale jest takie powiedzenie jak sobie pościelisz tak się wyśpisz.
zdjecie uzytkownika
bebe - 2014-03-06 22:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie coś na temat jak wygląda praca i zarobki na stanowisku specjalista ds. rekrutacji i rozwoju w maspex?? dziękuje
zdjecie uzytkownika
Ufff - 2014-03-07 22:08:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Leon - 2014-03-05 12:11:25]:
Więc Ci powiem jak jest. Na początek dostajesz 1800zł brutto (3m-ce) potem 2000zł brutto. Po roku jeżeli jest wszystko suuuper to dostaniesz 2300zł brutto. W miedzy czasie kontrola za kontrolą, zadań tyle, że nie wiesz za co się zabrać i nie robisz tak naprawdę nic. Kierownik ciśnie, bo jego ciśnie dyrektor. Premie kiedyś były... Teraz max 1100zł za zamknięcie wszystkich 16 grup. Dodam, że nie łatwo je zrobić. Po 5 latach pracy zarabiałem 1900- 2000zł na rękę ( jak w Mcdonald).
Pozdrawiam tych co się jeszcze trzymają
zdjecie uzytkownika
onnn - 2014-03-10 11:39:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AM dobrze mówisz, 3000zł max zarobisz ale brutto czyli 2000 na rękę ale za jaką cenę?
Jacek, masz rację, podobno...
ANONIM, widzę że dyrekcja nakazała śledzić GoWork i pisać pozytywne komentarze:D
zdjecie uzytkownika
Alomo - 2014-03-18 16:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka że było fajnie i fajnie się zarabiali a jest coraz gorzej. Targety kosmos, zadań tyle że rano jak próbujesz ogarnąć to po chwili dajesz sobie z nimi spokój bo i tak ich nie wykonawczy. Pracuję tu już 7.lat więc wiem co mówię i sam szukam już innej roboty bo mam dość.
zdjecie uzytkownika
ph77 - 2014-03-25 10:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wszystkie negatywne opinie niestety są prawdziwe. Widać że zarząd już macza na forum swoje łapki a pewnie Ci co się udzielili i śmieli napisać szczerą prawdę już dostali wypowiedzenie. Ja mam już nagraną nową pracę o którą wcale nie tak trudno, więc ku przestrodze postaram się krótko streścić . Pracuje tu 6 rok, po 6 latach wyciągam max 2300 netto, wizyt 18, tak jak ktoś pisał jeśli chcesz mieć spokój wszystko musi świecić na zielono- wszystkie wskaźniki, więc ludzie ściemniają jak mogą aby nie wylecieć a firma się cieszy.Koło się zamyka. Jeśli chcesz rzetelnie zbadać 180 faców, zrobić zamówienie pod wyznaczony standard, przeprowadzić bardzo krótką rozmowę handlową to potrzebujesz 30 min to daje 9 godzin bez przemieszczania między sklepami. Do tego 3-4 godz w aucie i daje 12-13 godz. Ale nikt tego nie widzi że coś tu nie gra. Jeśli chcesz grać fair to robisz max 14 wizyt i dostajesz po tylku, bo szef stoi z batem. W międzyczasie znajdz sobie jeszcze czas na rozłożenie standów, przebudowy sklepów według wizji catman ( minimum 3 godziny na jednym punkcie do 8 godz ), wstawienie stref tigera i milion innych rzeczy, bo musisz wiedzieć ze tu aby firma mogła odnotować zyski wszystko robi się rękami ph. Nie ma merchów, ludzi z dodatkowych agencji...są jelenie którzy zasypiając zastanawiają się czy przypadkiem nie zrobić tego w weekend żeby się wyrobić bo w tygodniu czasu brak. A to wszystko za 1700 podstawy. Jeśli ktoś uważa że tylko nieudacznicy tak piszą to niech sam przyjdzie i spróbuje. Ja wiem że czegoś takiego nie ma w żadnej innej firmie. Można od ludzi wymagać wiele jak się im wiele płaci... Tu wymagania przekraczają ludzkie, fizyczne możliwości. Naprawdę istnieją firmy które płacą na ręke ponad 2 tyś i zadania rozdysponowują na miarę realnych oczekiwań. Tutaj masz się cieszyć że masz pracę a system motywacji to świadomość że sprzedajesz świetne marki. Firma odnotowuje kolejne zyski a ludziom brak na podstawowe potrzeby.
zdjecie uzytkownika
drwal - 2014-03-26 12:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam a jak wygląda temat HORECA i szeroko pojętej gastro?
widzialem że szukaja.

pozdro
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-03-27 20:10:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wow... nie mogę uwierzyć w to, co piszecie... tak bardzo chciałam tam pracować, bo taka duża, prężna firma, a tu takie koszmarne opinie...
zdjecie uzytkownika
basiaa - 2014-03-27 22:27:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Orientuje się ktoś w temacie letnich praktyk? Na kase to raczej nie licze ale żeby dojazd sie chociaż wrócił... a można na robotę po tym liczyć faktycznie? czy to tylko zachęta dla frajerów którzy będą robić za free jak kadra na urlopy jedzie?
zdjecie uzytkownika
T.T. - 2014-03-31 01:55:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [basiaa - 2014-03-27 22:27:11]:
@basiaa - Córka była na praktyce, po 4 roku studiów. Nie tak łatwo się ponoć dostać, jest rekrutacja, ale potem jest ponoć fajnie (cytat), choć zamiast "typowej praktyki" jest regularna praca. Zarobić kokosów się nie zarobi, ale jak na lato dla studenta to jest OK. No i podobno chętniej ludzi przyjmują po takich praktykach - jeśli się sprawdzą.
zdjecie uzytkownika
sucha - 2014-04-03 15:24:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich mam pytanie . Czy do maspeksu przyjmują wszystkich czy tylko po jakichś studiach bo z tego co widzę z ofert to są same dla ludzi z wyższym wykształceniem. Czy ktoś napisze jak to tam jest????
zdjecie uzytkownika
Yaco - 2014-04-04 01:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Masakra - 2014-02-16 00:31:02]:
hciałem aplikować, ale widzę że nie ma szans na 4000 tysiaki więc dam se spokój.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
30 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maspex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x