Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o maspex

Pracowałeś w firmie maspex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Yaco - 2014-04-04 01:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Masakra - 2014-02-16 00:31:02]:
hciałem aplikować, ale widzę że nie ma szans na 4000 tysiaki więc dam se spokój.
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-04-22 22:48:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w maspexie przez 15 lat od czasów przejęcia Tymbarku a łącznie 17 lat zaczynałem od stanowiska PH i skończyłem jako Dyrektor Obszaru Sprzedazy, przez te lata dobrze poznałem firmę i obserwowałem jej rozwój od lokalnej firemki po międzynarodowy koncern. Głównym atutem tej firmy zawsze byli ludzie i ich zaangażowanie przekraczające nieraz obowiązki, zgrane zespoły w regionach które rekompensowały niskie zarobki i solidne marki które nigdy nie były polkownikami. Szanuje właścicieli których znam osobiście za ich zaangażowanie i wkład ich pracy w rozwój firmy co niektórzy przepłacili nieodwracalnie zdrowiem i nigdy nie dam na ta firmę powiedzieć złego słowa pod względem Marek i właścicieli jak rownież mojej wieloletniej szefowej która choć wymagająca potrafiła wiele nauczyć i bez krwi sie nie obeszło :-) problem maspex utonie niskie wynagrodzenia i ogromna ilośc pracy na wszystkich stanowiskach od PH do DD i w każdej strukturze czego pare decyzyjnych osób z zarządu operacyjnego nie chce zauważyć. Płaca na dzień dobry 1800 brutto i brak premii przez 3 miesiące a pózniej 1000 premii brutto wynikają z siatki płac w tej firmie i są nie do przeszkoczenia. Jest kilka osób które zrobią wszystko dla kariery i to one nie dopuszczają części informacji do właścicieli. Niemniej jest to bardzo dobra oferta dla kogoś kto chce spróbować pracy w FMCG z świetnymi bandami z duża liczba szkoleń i kapitalizmie w jego krwawej i drapieżnej odmianie zdobyć doświadczenie i rozwijać sie gdzie indziej, byle nie pracować dłużej niż 5 lat bo pózniej człowiek sie wzrasta.
zdjecie uzytkownika
nikolas - 2014-04-24 15:18:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nareszcie ktoś kto dokladnie widział pracę ,,od środka ''napisał prawdę bo obecny skład kier,oraz dyrektorów obszarów sprzedaży /oczywiście nie wszystkich/doprowadzi tą firmę do dengrenolady
zdjecie uzytkownika
Suchy - 2014-04-28 13:52:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie odszedłem z tej firmy której nie pozwalają nazwać korporacją. Jak nie korporacja to może [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i to totalitarny będzie dobrym określeniem. Kilka tygodni temu dowiedziałem sie ze zwolniono dwie dziewczyny ze śląska bo śmiały w trakcie konferencji skrytykować wysokość swojego marnego wynagrodzenia, osoba która siedziała obok okazała sie być mocno wyczulona na prawdę dotycząca zarobków bo dziewczyny wyleciały z wielkim chukiem pomimo wyników. Masakra i żenada ! Jak można w taki sposób traktować ludzi ? Niedość ze nie wynagradza sie im pracy na odpowiednim poziomie, dowala obowiązków jak dla pracownikow łagru, łamie kodeks pracy na każdym kroku wymagając nierealnej ilości wizyt przy takiej liście zadań to jeszcze kontroluje sie wolność słowa pracownikow... Przemyślcie swoją decyzje zanim podejmiecie tam prace chyba ze liczycie na prace z dobrymi markami, szkolenia i satysfakcjonuje was minimum 10 godzin pracy dziennie za wynagrodzenie niewiele odbiegającej od najniższej krajowej :( ja podziękowałem
zdjecie uzytkownika
Mim - 2014-04-28 19:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchaj, jeżeli to był jakiś właściciel albo protegowany to się doigrały. To, że zarobki generalnie są słabe to nic nowego w tym kraju... niekoniecznie w maspexie.
zdjecie uzytkownika
Ph-4 - 2014-04-29 23:09:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ph77 - 2014-03-25 10:37:58]:
Pracowałeś 6 lat. To powinieneś mieć standard ogarnięty. Badanie face 5 min. Relacje z klientem tez zapewne miałeś. Zamowienie 15 min lub krócej. Kontrola ... Wypełniając wszystko uczciwie nie masz co się obawiać. Zapomniałeś napisać o dodatkowych autach: kurtki, koszulki firmowe. Walizki, torby sportowe. Wyprawki dla dzieci we wrześniu. Bilety na imprezy sponsorowane prze Tymbark. Probki nowosci na spróbowanie. Najlepiej narzekać i brać kasę za nic.
zdjecie uzytkownika
Izzy - 2014-04-30 10:07:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ph-4 - 2014-04-29 23:09:12]:
Hahahaha, normalnie dawno się tak nie ubawiłem:) Ale od początku. Ogarnięty standard po 6 latach pracy; to Ty masz na sklepach soki gwoździami przybite do półki czy mercha z kałasznikowem, który pilnuje żeby ludzie nie grzebali po półce? Badanie face 5 min; tutaj się zgadzamy, zgadza się, badanie face zajmuje około 5 minut ale robiąc to w aucie:D Dla Ciebie mieć relacje z klientem to znaczy, że zamówienie robisz 15min??? To gratuluję relacji:) Domyślam się, że przez 3 lata powinien budować wg Ciebie relacje a teraz to już tylko wystarczy robić zamówienia...
A teraz najzabawniejsza część:D Kurtki i koszulki firmowe:
czerwiec 2010 - 3szt koszulek polo na osobę (koszt pewnie około 50zł)
grudzień 2012 - torba Challenger 2012 (100zł)
luty 2013 - kurtka softshell KSS (góra 100zł w rozmiarze XL bez możliwości wymiany na inny rozmiar)
grudzień 2013 - kurtka (koszt 200-250zł)
Przypomniałem ostatnie 5 lat. Być może coś pominąłem bo tyle tego było, że się pogubiłem:) Napisz proszę co dostałeś więcej.
Walizki???? Albo o czymś nie wiem albo się pogrążasz i mówisz o swoich przekrętach jak przywłaszczasz sobie gratisy swoich klientów... To są te pozytywne relacje? Gratuluję!
Wyprawki dla dzieci we wrześniu. Człowieku siejesz propagandę jak za PRL ale ja to sprostuję. Wyprawka owszem jest (plecak wyposażony w proste przybory szkolne) ale jak Ty sugerujesz co roku ale tylko raz gdy dziecko zaczyna naukę w szkole. Pomijam fakt, że tą wyprawkę dziecko otrzymuje około listopada czyli jak już dawno rodzice wszystko musieli zakupić.
A słyszałeś piewco korzyści o funduszach socjalnych? Wiesz ile średnio oni powinni na nas wydawać rocznie jakby byli uczciwi?
Bilety na imprezy??? Tu mnie zaskoczyłeś kompletnie. Możesz podać więcej szczegółów? Pierwsze słyszę. Chyba, że za wspaniałą imprezę uważasz zmuszanie do uczestnictwa w weekend w jakiś targach u dystrybutora? No tak, to jest rzeczywiście kolejna korzyść, darmowa kiełbaska i ogórek:D Czego chcieć więcej od życia przecież i tak w weekendy nie ma co robić...
Próbki na spróbowanie. Kolejny dowód, że się pogrążasz. Uczciwy, zadowolony Ph-4, te próbki są przeznaczone do wychlania przez Ciebie czy dla klientów??????
Podsumowując, podaj proszę trochę konkretów na temat tych dodatkowych atutów? Być może o czymś nie wszyscy wiedzą.
zdjecie uzytkownika
Do Izzy - 2014-04-30 12:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zostaw ... Przecież widać gołym okiem ze to wściekły kph pisał ;) co poniektórzy źle przyswajają prawdę a Maspex maja za religie i nic nie poradzisz . Złego ale przede wszystkim prawdziwego nie dadzą słowa powiedzieć. Powodzenia dla tych co mieli odwagę znaleźć lepsza prace i już wiedza ze praca w MW to nie standard tylko patologia :)
zdjecie uzytkownika
ph77 - 2014-04-30 21:27:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Izzy - 2014-04-30 10:07:41]:
Naprawdę musisz zmienić pracę. Mam wrażenie, ze masz Fulla. Z Twojej postawy wynika, ze się męczysz w tej firmie. Moze w innej będziesz miał sielankę. Życzę powodzenia i wytrwałości.
zdjecie uzytkownika
Izzy - 2014-05-03 19:16:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ph77 - 2014-04-30 21:27:02]:
Spokojnie:) Stronę wcześniej już pisałem, że się od nich uwolniłem:) Po 4 miesiącach w nowej pracy jak na razie nie tylko nie narzekam ale otworzyłem szerzej oczy. No i jeszcze w końcu dostaje coś na co z czystym sumieniem mogę powiedzieć: WYPŁATA
zdjecie uzytkownika
tuki - 2014-05-03 22:28:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to dobrze, że chociaż Tobie @izzy, udało się wyciągnąć z tego miejsca i znaleźć coś porządnego
zdjecie uzytkownika
Izzy - 2014-05-05 19:58:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tuki, to dopiero niestety się okaże. Jak na razie wszystko jest ok i nie chodzi tylko o kasę a traktowanie pracownika i kontakt z przełożonymi. Ale z Maspexu też do niedawna byłem zadowolony... Jedno jest pewne i to na wielki plus dla MW, na 5 wysłanych CV zostałem zaproszony na 4 rozmowy i wybierałem pomiędzy dwoma firmami,które chciały mnie zatrudnić. Pracodawcy na rozmowach są dosłownie zachwyceni Maspexem i to bardzo ułatwia szukanie pracy.
Jeszcze jedno do tych tak zachwalających ten kołchoz, przeglądnijcie sobie wasze wszystkie roczne PIT-y z czasów pracy tutaj. Uwierzcie mi na słowo, zdziwicie się i to mocno:)
zdjecie uzytkownika
Pizoa - 2014-05-06 02:07:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To całkiem ładny wynik, a wiadomo, że wybiera się najlepsze. To ciekawe, że maspex ma aż taką dobrą renomę wśród innych firm. Może to rzeczywiście dobry początek na dalszą karierę
zdjecie uzytkownika
lub - 2014-05-14 17:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Izzy - 2014-04-30 10:07:41]:
Ja pracowałam w Maspex Wadowice 7 lat. Jedno co mogę powiedzieć to nauczyłam się w tej firmie zasuwania prawie 24h na dobę. To nie jest praca od-do 8 godzin i do domu. Jak mówił mój kierownik, jeżeli chcesz tak pracować to do okienka na pocztę (nie obrażając Pań z poczty). Zebrania trwające do 18 i niekończące się bicie piany, czyli rozmowa o wszystkim i o niczym. Przez te 7 lat mojej pracy trochę się zmieniło - zamiast co tydzień co dwa tygodnie były zebrania. Najważniejsze dla tych na górze to tabelki, wykresy oni uwielbiają to. Przez 7 lat pracowałam, jeżdżąc autem bez klimatyzacji. Niestety, nie każdy miał przywilej jeździć autem z klimą (trzeba było zasłużyć :))Pamiętam, kiedy kierownik nie przysyłał wiadomości to czuliśmy się nieswojo. Często wiadomości były z wykrzyknikami. I te ciągle slogany- damy radę, jesteśmy najlepsi. Jeżeli chodzi o zarobki to ja nie mogłam narzekać, ale za takie zasuwanie to i kasa była. Na koniec mojej pracy, czyli w zeszłym roku było najlepiej chodzenie z centymetrem i mierzenie półek. I te stojaki, woblery, potykacze, kosze wrzutowe itp.marketingowcy prześcigają się kto coś mądrzejszego wymyśli. Mimo, że dużo nauczyłam się w tej firmie to przypłaciłam własnym zdrowiem. Dlatego jeżeli ktoś jest odporny psychicznie, chce zasuwać od rana do wieczora niech idzie do Maspexu. Powodzenia
zdjecie uzytkownika
ejdżej - 2014-05-16 10:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę żałuję, że taka nieregularna ta praca, bo tak to nie idzie nic zaplanować.. Ale jeżeli ktoś chce i lubi poświęcać swój czas to ok.
zdjecie uzytkownika
rrrrrr - 2014-05-20 23:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ooo cholera a miałem zamiar isc do Mapexu na ph, ale jak widzę co tu piszecie to chyba dam sobie spokój. Niezła rzeźnia.
zdjecie uzytkownika
fU - 2014-07-04 12:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam
No niestety nie polecam, firma z mega brandami a ludzi maja za roboty, zadanie prześciga kolejne zadanie, pakiet goni pakiet i co byś człowieku nie zrobił to i tak będzie mało. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
krzysiek - 2014-07-05 15:27:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam chce przyjąć sie do maspexu do wadowic mam pytanie ile tam zarabiają na produkcji prosze o opinie
zdjecie uzytkownika
aplikant - 2014-07-25 17:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanie maspex wadowice ,przedstawiciel handlowi jezdza autami skoda fabia?ile wynosi netto wynagrodzenie? z gorydziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Xxx - 2014-07-27 22:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aplikant - 2014-07-25 17:22:53]:
1360 pierwsze 3 mc a pózniej 1460.... Super, prawda ?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-28
Żródło: pracuj.pl
Wadowice
(małopolskie)
Specjalista ds. Trade Marketingu Miejsce pracy: Wadowice Nr ref.: STM/0814/Wadowice Zakres obowiązków:planowanie kalendarza działań promocyjnych dla wybranych grup produktówprzygotowywanie działań promocyjnych dla różnych kanałów dystrybucji i sprzedażyplanowanie ogólnopolskich akcji promocyjnych dla poszczególnych marekprzygotowywanie i zarządzanie niezbędnymi materiałami promocyjnymirozliczanie budżetu promocyjnegobadania i analizy rynku i spr
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
PJ - 2014-07-28 09:32:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do Przedstawicielstwa Handlowego to wydaje mi się, że wyniki finansowe w dużej mierze zależne są tylko i wyłącznie od Przedstawiciela. Jeżeli ktoś ma "gadane" i potrafi w dobry sposób zaprezentować siebie, firmę i produkt droga przed nim jest otwarta. Niestety PH jest jednym z tych stanowisk, gdzie wynik pracy determinuje wypłatę pod koniec rozliczenia. Maspex jest dosyć dużą firmą, rozpoznawalną na rynku - Tymbark, Lubella, Pluszzz etc. Także handluje się już rzeczami które na rynku są dobrze znane. Nie wiem jak z nowościami, czy coś będą wpuszczali na rynek. W razie czego ofert pracy w całej Polsce w Maspexie nie brakuje.
zdjecie uzytkownika
aplikant - 2014-07-30 11:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jakie auta dostaja ph?
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-07-30 12:54:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
maspex wadowice maspex ddzial mokry (kubus tymbark)jakie warunkie wynagrodzenie dla ph jakie auto .z gory dziekuje
zdjecie uzytkownika
w - 2014-07-30 13:25:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1360 yyyyyy poddaje sie dzieki za odp juz nie mam watpliwoci nie aplikuje;/
zdjecie uzytkownika
peha - 2014-07-31 06:25:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aplikant - 2014-07-30 11:40:48]:
Maspex ma teraz duzo ogloszen bo duzo ludzi odchodzi, co do nowosci to co chwila (przynajmniej raz w mieisacu) jest jakas, wprowadzanie nowosci jest tez targetowane procentowo, kasa SŁABA, juz po próbnym okresie czyli po podwyzsce podstawa ok 1700 netto, żenada, w takiej firmie? mowie tu o suchym, mokrzy (tymbarki) jeszcze niższa kasa. Samochody to nowe skody fabie
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maspex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski