Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o maspex

Pracowałeś w firmie maspex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
horbacz - 2014-11-23 14:11:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byłem widziałem - 2014-11-20 16:02:58]:
po Waszych dwóch ostatnich opiniach to ciężko nie zauważyć , że dział hr wymaga naprawdę wielu nowych twarzy które są bardziej doświadczone w trybie przeprowadzania rekrutacji i przede wszystkim bardziej profesjonalne w tym co robią. Wiadomo , że w końcu kogoś zatrudniają , ale pozostawiają po sobie nienajlepsze wrażenie
zdjecie uzytkownika
Łukasz KRK - 2014-11-24 21:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [horbacz - 2014-11-23 14:11:21]:
Dokładnie tak jak piszesz.Osoby na stanowisku HR to jedna wielka kpina.Uzupełniaja tylko swoje statystyki właśnie takimi spotkaniami,telefonami.Całkowity brak profesjonalizmu,zero doświadczenia a niestety wygórowane ambicje.Nie ubliżając zadnym tym którzy ukończyli studia,ale jest to typowy przykład studenta który kończy studia metodą "ZZZ".Dobrze że są jeszcze studenci którzy kończą fajne kierunki i potem przenoszą je do życia codziennego.Niestety tak nie jest w dziale HR w Maspexie."Dziewczynki" które coś tam poczytaja,podrukują z neta i chcą to praktykować na doświadczonych PH.ŻENADA,firma ŻENADA
zdjecie uzytkownika
Weronika - 2014-12-02 08:26:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś się może orientuje ile czasu zwykle mija od momentu wysłania aplikacji (zakończenia zbierania aplikacji na daną ofertę pracy) do momentu odezwania się przez kogoś z HR? Jakiś czas temu wysłałam aplikację i zastanawiam się, że czy brak kontaktu oznacza, że moje CV zostało odrzucone. Będę wdzięczna za informację!
zdjecie uzytkownika
igła - 2014-12-06 11:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Weronika - 2014-12-02 08:26:26]:
I tak Cie pewnie zlekceważą,osoby które maja tam pracować są już z góry załatwione a reszta to zwykła kpina po to aby dział HR i te śmieszne Panie miały co robić....Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Weronika - 2014-12-08 09:22:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [igła - 2014-12-06 11:18:53]:
Smutne to (i niestety zapewne prawdziwe), ale dziękuję za szczerość, przynajmniej wiem na czym stoję...
zdjecie uzytkownika
into - 2014-12-08 11:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Igla, Co Ty opowiadasz? Dlaczego niby mialoby tak, byc, ze ludzie sa z gory zalatwieni.. czyzby uklady i ukladziki? A jednak sa osoby, ktore spoza 'kliki' sa w stanie sie tam dostac i pracowac. Poza tym takie podejscie do sprawy stawia pod znakiem zapytania wystawianie ofert w sieci jak i istnienie calego pionu hr. Po co niby udawac?
zdjecie uzytkownika
delToro - 2014-12-09 22:32:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja już robię w maspexie 4 lata i powiem tak. Robić trzeba i jak się robi to się zarobi... A narzekają ci co robić się im nie chce i nigdy nie zachce...
zdjecie uzytkownika
Igis - 2014-12-10 12:19:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe który inteligetny HR owiec to napisał ? Tekst jak dla muła :-) jak sie robi to sie zarobi - a ja wole pracować a nie robić i zarobić coś wiecej niż 2000 brutto
zdjecie uzytkownika
Pawełek - 2014-12-11 21:27:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [delToro - 2014-12-09 22:32:31]:
Droga kliko HR.Proszę weźcie się za robotę,a nie śledźcie wpisów na Goworku i dopisujcie swoich śmiesznych wypocin.Każdy Wie że jesteście bandą oszustów a wiedzę którą macie posiadacie z Internetu.Manipulujecie ludźmi,obiecujecie kontakt telefoniczny,przeprowadzacie durne scenki i co dalej????Dalej wysyłacie ogłoszenia o pracę,rekrutujecie obiecujecie i tak w "koło MACIEJU".No fakt,coś trzeba wpisać w raport i dobrze zarobić bo przecież Wy za pier...dzenie w stołek macie niezłe pieniążki
zdjecie uzytkownika
maja - 2014-12-21 11:55:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2010-12-14 20:38:16]:
rychło w czas (usunięte przez administratora)was i nas od 25 lat. jedna druga firma a teraz amazon za 1500 zł i miskę zupy. Podziękujcie klechom i solidaruchom. ja pracuję w ubezpieczeniach i jest tak samo. Konkursy i 5 tys przypisu składki na mc
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-12-22 12:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co z chlopem co zostal przygnieciony przez wozek widlowy
zdjecie uzytkownika
uleczka - 2014-12-22 14:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie, a jak ktoś chce podjąc u nich prace to lepiej teraz wysłać do nich CV czy już nie zawracać głowy przed świętami i po nowym roku? bo sam już nie wiem co zorbić, do nich mam blisko, a potrzebuje jakieś pracy teraz koniecznie i nawet na początek wydaje mi się, ze będą dobrą firmą, jak sądzicie?
zdjecie uzytkownika
Taktak - 2014-12-27 12:10:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [000000 - 2014-11-10 20:54:42]:
Ta firma straszy i szantażuje polskie małe zakłady, produkujące podobny asortyment.Wysyła do nich pisma z żądaniami,wyznacza terminy i grozi sankcjami, niczym Najwyższa Izba Kontroli.Kim są, czy mają jakieś powiązania,że bez obawy sięgają takich metod.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-01-04 09:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napisze z własnego doświadczenia- zapierdziel jest, przy tak dużym asortymencie czego sie spodziewacie?:) ale firma jest bardzo stabilna i za ciężka prace sie odwdzięcza, jezeli ktoś szuka roboty zeby np pracować 8h i koniec to mie w maspexie, oczywiście możesz tak pracować ale nie wyrobisz sie ze wszystkim. Kasa mala jak na tyle obowiązków ale niestety takie czasy nastały, ze ciezko o prace i trzeba sie trzymać tego co sie ma. Śmieszą mnie niektóre komentarze;) ludzie życia chyba nie znacie', mysliliscie ze wam sie nazwały od razu 4000zl na start bo masz np mgr czy podyplomowe?? Najpierw daj cos od siebie potem rządaj, zaraz pewnie sie posypią komentuje ze z HR itd;p. Podsumowując , nie jest lekko i jest sporo obowiązków przy małej stawce za miesiac ale plusem na pewno jest to ze zatrudnienie masz w bardzo stabilnej oraz prężniej firmie z sukcesami na rynku polskim i nie tylko. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-01-05 17:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dla jednych moze to być plu dla innych minus, ludzie zawsze będą narzekali na zbyt małe zarobić niewazne na jakim stanowsisku by byłi, przecież nawet prezesi narzekają tak naprawde, a wydaje mi się, żeby dostawac godziwe wynagrodzenie czy też premie to wystarczy dobrze pracować i to wszystko już.
zdjecie uzytkownika
makaronik - 2015-01-15 19:14:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga na rudego ,a taki jest- to czlowiek z definicji fałszywy i kabluje
zdjecie uzytkownika
Monika - 2015-01-18 00:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogólnie MAŁPEX ta"szkoła życia" to strata życia i brak szacunku do niego z naszej strony.Kadra zarządzająca w "małpexie" - dramat.przerost formy nad treścią dosłownie..pracowałam tam 8 lat..jak pamiętam?czas stresów,mobbingu,nie ma rzeczy niemożliwych,"masz to zrobić"..jestem tylko pracownikiem,trybikiem,nie człowiekiem..zero szacunku..po pracy obrabiasz dziennie 30 mail, w tym połowa analiza i przeróżne wymyślne,bezsensowne tabelki, które przeważnie były wymysłem "ambitnych" przełożonych..nikt potem o tych tabelkach nie pamiętał i do niczego nie służyły.dyrektorka z sieci E. i A. ...jedna i druga..o zgrozo!nigdy więcej tych kobiet na drodze..fałszywe do granic możliwości..wszyscy poniżej ich szczebla to plebs..pensja - jałmużna.premia co kwartał - znikomy dodatek do jałmużny..szczerze pracodawca nie zasługuje na nawet jedną gwiazdkę.
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2015-01-18 07:56:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Monika zgadzam sie z tobą w 100% cała prawda i tylko prawda współczuje tym ludziom z Agrosu którzy tu przyjdą szczególnie trafia pod opiekę pan A i E .
zdjecie uzytkownika
serwus - 2015-01-19 20:52:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Monika, no dobrze, ale skoro pracowałaś az osiem lat w maspex to chyba nie było tak źle, prawda? Dziwi mnie, że jeśli było tak jak piszesz, to tyle tam wytrzymałaś. także albo odrobinę przesadziłaś albo dopiero w ostatnim czasie warunki uległy pogorszeniu. Jak dawno w ogóle pracowałas, bo może 10 lat temu i to w ogóle nieaktualna opinia.
zdjecie uzytkownika
Monika - 2015-01-19 22:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [serwus - 2015-01-19 20:52:36]:
Kiedy ja pracowałam obowiązywał jeszcze system motywacyjny..a wiadomo pracujesz nie dla ideii tylko po to,żeby godnie żyć..uwierz mi,przez 7 lat miałam tylko raz podwyżkę..po pierwszym roku..podwyżki w tej firmie to szczyt marzeń..potem było obiecywanie,że jak plan zrobimy itp. Plan był robiony z roku na rok z nadwyżką,temat podwyżek został subtelnie zamieniony na "program motywacyjny" nie do wykonania..poza tym to mega korporacja..wypiorą Ci mózg kilka lat i zatrybiasz..ciężko się wyzwolić..z perspektywy czasu..mając porównanie do firmy w której obecnie pracuję,to jest po prostu wyzysk ludzi.Silne osobowości odchodzą i realizują się, spełniają swoje marzenia z dala od maspexu. Tam zostają ludzie,którzy chyba zatracili się w ideii pańszczyźnianej pracy dla mw.przykre..
zdjecie uzytkownika
Monika - 2015-01-19 22:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Monika - 2015-01-19 22:37:55]:
skończyłam tam pracę 2 lata temu..poza tym jestem w stałym kontakcie z ludźmi,którzy tam zostali i jest coraz gorzej.owszem szkoła życia..tylko jakim kosztem..
zdjecie uzytkownika
MWS - 2015-01-21 15:25:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To wszystko zależy w jakim jesteś dziale, w jakim regionie, jakiego masz kierownika itp itd.
Ja pracuje już dłuży czas w MWS i jestem bardzo zadowolony.
zdjecie uzytkownika
mariuszd55 - 2015-01-25 11:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy narzeka z Was na Maspex , a najwięcej jest ze strony pracowników produkcyjnych i podrzędnych , nie na stanowiskach kierowniczych , zresztą dziś są takie czasy że i Dyrektorzy mogą stracić posadę , jak w każdej firmie cywilizowanej największe pole manewru ma Właściciel Firmy i jeśli kogoś chce to zatrudni lub nie i nie ma co tu gadać o znajomościach itp. Wiem coś na ten temat bo sam byłem Współwłaścicielem firmy . Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
master - 2015-01-29 00:45:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PH najniższa krajowa z premia max 2300 netto - jak zrobisz plan wy.. w kosmos, kierownik 3500 brutto i ogarnia nie tysiąca maili. Praca dla kogoś kto dopiero zaczyna przygodę z praca. Ogólnie nie polecam. Bardzo dużą rotacja ph.
zdjecie uzytkownika
monika - 2015-01-30 18:57:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie poznasz się jak nie popracujesz w tym kołchozie..z perspektywy czasu i innego miejsca pracy..nie ma w ogóle o czym tu dyskutować..nie ma o czym.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maspex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy maspex?
Zadaj pytanie
x