Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o maspex

Pracowałeś w firmie maspex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ania - 2016-02-05 11:30:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Droga Pani, ja bym się nawet nie zastanawiała.. Sama biorę pod uwagę wysłanie CV do firmy maspex, i wiem, że jeśli się odezwą, to bez zawahania pojadę na rozmowę :)
zdjecie uzytkownika
zmeczony - 2016-02-07 00:36:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuje w maspexie lekko ponad 2 lata i szczerze mowiac juz mam totalnie dosc.brak jest konkretnych procedur, plany przychodza w 2tyg miesiaca, system premiowy jest jakas jedna wiwlka zagadka, merchowie zarabiaja najnizsza krajowa-zenada, a zeby dostac pasek placowy to sie trzeba prosic i to przez kierownika ktory prosi dalej bo tez nie ma nigdy swojego.nawalili nam systemow tyle ze ipady nie wyrabiaja coraz to nowe monitoringi ktore musimy prostowac jak sie kierownik wkurza bo to system zawodzi nie my,wchodzisz do sklepu i masz milion rzeczy do zrobienia i oczywiscie min 16 wizyt dziennie co przy natloku rzeczy ktore wszystkie sa priorytetowe jest praktycznie niemozliwe,zawsze musisz albo pracowac po 10 godzin albo sciemniac ale wtedy targety tez beda lezec.generalnie dla najlepszego ph z najdluzszym stazem to 3tys jest max w ms plus w kwartale kolejny 1000 jesli wszystko bedzie ok oczywiscie za 3ms nie za jeden dodatkowo.moze i praca fajna bo z fajnymi markami ale ludzi to oni jakos za cudownie nie traktuja a jak patrze jak zapierdziela kieeownik za prawie taka sama kase jak ph to juz rece opadaja zenada jak na lidera rynku zeby tak to wszystko funkcjonowalo w totalnym burdelu i to za taka kase.gps nie ma w aucie ale jest lokalizacja w tel i ipadzie,ktos pytal o tabelki po robocie to oczywiscie ze sa obecne i nie ma ze juz jestes po robocie,trzeba i tyle. narzekam ale pracuje chociaz juz zaczalem szukac nowej roboty bo mam dosc konkretnie nie tego ze duzo ale jak mowilem ze nikt nie potrafi odpowiedziec na proste czasami pytania i to co teraz wprowadzaja systemowo i z czego bedziemy rozliczani to juz przegiecie.
zdjecie uzytkownika
chomik - 2016-02-07 19:08:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawe, że na przedstawiciela handlowego ds. kluczowych klientów zapewniają samochód i telefon służbowy, a nawet są szkolenia. A czy można liczyć na jakieś prowizje? Dzięki
zdjecie uzytkownika
glumix - 2016-02-08 10:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chomik a czemu ciekawe? Maja dac bilet na wszytskie linie komunikacji miejskiej i zetony do budki?:-) .
zdjecie uzytkownika
iza - 2016-02-09 20:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wiele osób na maspex narzeka, że nie dają dodatków, że pensje są zbyt niskie. Dziwię się, bo sądziłem, że u nich to zależy od stanowiska i można liczyć na dobrą kasę.
zdjecie uzytkownika
rekrut - 2016-02-10 06:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pod koniec grudnia aplikowałem na PH. Pierwszy etap rozmowa z KPH konkretna i rzeczowa. Drugi etap AC w Warszawie. W skład AC wchodziło : zadanie grupowe, indywidualne ,test matematyczny. Po 2 dniach od Ac przyjecie do pracy. Resztę osób z AC ( grupa 5 osobowa) powiadomili po 2 tygodniach o wynikach.
zdjecie uzytkownika
Amb - 2016-02-12 14:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wiesz co @Iza to chyba jakaś ściema z tymi małymi pensjami i nie wydaje mi się, żeby to była prawda, przecież pensje tutaj są bardzo okej własnie co nie?
zdjecie uzytkownika
pinki - 2016-02-15 13:28:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak uwazasz okolo 2 tys za dobra pensje to gratuluje. I te 2 tysiace i tak zawyzylam.
zdjecie uzytkownika
Moksk - 2016-02-15 13:35:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No może 2 tysiące to nie jest jakoś mega dużo @pinki ale zawsze coś, bo u konkurencji tak dobrze nie płacą. No i też zależy o jakim stanowisku mowa, bo na przedstawiciela handlowego ds. detalu zarobi się nawet i ponad 3 tysiące, zależy od prowizji.
zdjecie uzytkownika
Mir - 2016-02-20 19:56:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poszukują teraz elektryka - atomatyka, może ktoś napisać coś na temat warunków pracy, jakie są zarobki.
zdjecie uzytkownika
łuki - 2016-02-20 20:49:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Mir niestety nie widziałem ogłoszenia na to stanowisko. Wydaje mi się, że jako podwójna praca, jest więcej obowiązków, ale też zarobki wyższe niż jako elektryk jedynie
zdjecie uzytkownika
aga - 2016-02-20 22:04:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda praca w dziale technologii? wiem że szukają młodszego technologa... Jaka praca? i zarobki?
zdjecie uzytkownika
czesiek - 2016-02-23 11:46:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie piszą nic o umowie, nie mówiąc o zarobkach Aga. :) Wymagania nie są jednak wielkie na tego technologa: "wykształcenia wyższego z zakresu technologii żywności lub kierunków pokrewnych; praktycznej znajomość procesów technologicznych i systemów jakościowych"
zdjecie uzytkownika
Maggda - 2016-02-25 15:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę napisać czy naprawde tak beznadziejnie sie pracuje w tej firmie jak ludzie opisują?można się dostać tam tylko po znajomości? i jakie są zarobki np. po roku pracy? dziękuje
zdjecie uzytkownika
Maggda - 2016-02-25 15:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę napisać czy naprawde tak beznadziejnie sie pracuje w tej firmie jak ludzie opisują?można się dostać tam tylko po znajomości? i jakie są zarobki np. po roku pracy? dziękuje
zdjecie uzytkownika
monk - 2016-02-27 19:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zależy gdzie i na jakim stanowisku @Maggda nic nie wiem o tym, że zatrudniają tylko po znajomościach..po co wtedy dawali by tyle ogłoszeń? i wymagań też nie mają wygórowanych np. wykształcenie min. średnie
zdjecie uzytkownika
Mir - 2016-02-29 09:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [łuki - 2016-02-20 20:49:55]:
Łuki, dzięki za odpowiedź. Może wiesz jakie są zarobki elektryków? Pytam, bo obecnie pracuję w firmie w utrzymaniu ruchu i mam 2000 - 2100 netto.
zdjecie uzytkownika
grr - 2016-02-29 20:16:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sam chętnie się dowiem, ile wyciąga tu elektryk. Sądzę, że koło dwójki, ale nie dam sobie ręki uciąć. To też pewnie zależy od doświadczenia i czasu pracy.
zdjecie uzytkownika
Wiem - 2016-03-03 21:14:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są coraz większe problemy z fachowcami od utrzymania ruchu. Dwójka to bardzo mało, w większych zakładach, miastach 4-5 na rękę spokojnie można wyciągnąć do tego autko na dojazdy i awarie extra płatne. Wiem, bo dostarczamy materiały do działów utrzymania ruchu. Trzymajcie się chłopaki i szukajcie lepszej roboty.
zdjecie uzytkownika
david - 2016-03-04 09:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w większych miastach @wiem to na każdym stanowisku lepiej zarobisz umówmy się ale i koszty utrzymania tam większe..a propos wiecie ile zarabia informatyk (w warszawie) w firmie, znajomy mówi,że chyba szukają kogoś
zdjecie uzytkownika
rekrut - 2016-03-09 16:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [rekrut - 2016-02-10 06:17:48]:
@rekrut możesz dokładniej opisać rozmowę AC. Jakie zadania itd.
zdjecie uzytkownika
monika76 - 2016-03-09 17:23:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@david wynagrodzenia informatyków w całym, kraju idą znacznie w górę coraz bardziej. przypuszczam że maspex jako bardzo znany producent napojów może bardzo konkurencyjne stawki zapewnić
zdjecie uzytkownika
s - 2016-03-22 13:56:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy merchandiser w tej firmie zarobi coś więcej niż najniższa krajowa ?
zdjecie uzytkownika
visual - 2016-03-22 17:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak, z tym że faktycznie musisz znać się na robocie, ponieważ nie jest łatwo. wymagają doświadczenia na podobnym stanowisku, ale oferują również szkolenia visual
zdjecie uzytkownika
anonim - 2016-03-29 16:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej

czy ktoś z was pracuje jako export assistant w Maspexie? Jak wrażenia?
zdjecie uzytkownika
lisss - 2016-03-29 17:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałem, że naprawdę mają dobre warunki @anonim ja z kolei chciałbym startować na automatyka ruchu, wydaje mi się, że plotki się potwierdzają bo umowę o pracę mam na starcie
zdjecie uzytkownika
Martini - 2016-03-29 18:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy mogę dostać z floty samochód w korzystanie jeżeli będę pracował w dziale exportu???
(mieszkam w Krakowie a dojazd autobusem każdy dzień nic mnie nie cieszy)

zdjecie uzytkownika
bywalec - 2016-03-30 08:10:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na takim stanowisku samochodu nie dostaniesz. jedyna opcja jezdzic z krakowa z kims kto ma auto służbowe
zdjecie uzytkownika
emil - 2016-03-31 20:15:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Martini, nie odbierz tego źle, bo tu nie pracuję. Według mnie firma może mieć w nosie to, że dojeżdżasz, niestety. To spore finanse, a jednak pracowników mają wielu
zdjecie uzytkownika
Ona28 - 2016-04-06 08:38:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,

Jak załapac sie do pracy na produkcje?
zdjecie uzytkownika
damianek - 2016-04-06 08:45:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
naprawdę mnóstwo ofert się pojawiło kolego ale niestety nic na propdukcję nie ma mteraz. ale jak chcesz to są praktyki letnie, warto spróbować,i to nawet jakoś płatne
zdjecie uzytkownika
bywalec - 2016-04-06 10:10:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na produkcje to trzeba pytac bezposrednio w zakladach. nie ma ogloszen na stronie
zdjecie uzytkownika
dobi1711 - 2016-04-21 17:24:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Amb - 2016-02-12 14:43:05]:
musze Cie zmartwic, premie nie sa ani duze ani male. zalezy jakie masz sklepy, od nowego roku wprowadzaja coraz wiecej i wiecej nowosci i zadan- kasa caly czas taka sama. do konca 2015r wyrabialem sie z praca, teraz juz nie daje rady. jezeli jezdzisz po "kurnikach" (takich mam wiekszosc sklepow) to o realizacji wszystkich zadan zeby premia kwartalna wpadla mozesz pomarzyc. Jeden ma sklepy ktore sa blizej upadku niz rozwoju, inny ma odwrotnie- ale zadania kazdy ma takie same. Targety sprzedazowe sa naliczane z kosmosu, zaczynam powoli myslec o zmianie pracy bo im dluzej pracuje tym mniej zarabiam, a wiecej robie. Tak jak wczesniej wspomnialem do konca 2015roku wyrabialem targety sprzedazowe i zadania dodatkowe- teraz na mojej bazie klientow jest to niemozliwe. Rowniez o pracy po 8-9h dziennie mozna zapomniec jezeli chce sie zrobic 16wizyt i kazda wg firmowego standardu- najlepiej byloby zaczynac o 6 i konczyc o 18 ale to tez zalezy od tego jaka masz baze i potencjal, niestety na moim terenie potencjal powoli juz sie konczy o ile sie nie skonczyl i wiecej juz nie zrobie. Telefony od przelozonego podczas urlopu i namawianie do pracy z domu przez telefon to norma. Parcie na wynik i tyle nikogo nie obchodzi czy tak sie da czy nie- masz zrobic i juz.
zdjecie uzytkownika
Kuras - 2016-05-03 10:59:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bylem ostatnio na rozmowie na stanowisko przedstawiciel ds kluczowych klientów :) p9dczas rozmowy okazalo.sie ze to merchandiser do wykładania towaru w hali.. kiedy powiedziałem że chce zarabiac min 3 netto to kierownik zrobil wielkie oczy.. także podsumowując duza firma ale male.możliwości i na dodatek.wprowadzenie w ogłoszeniu... merchandiser a handlowiec to.roznica
zdjecie uzytkownika
maniek - 2016-05-05 12:21:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że u nich jest dobra praca jeśli chodzi o stanowisko jako Przedstawiciel handlowy ds. klientów kluczowych, ale nie wiem jak z kasą?
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2016-05-06 08:05:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam rozmowę o pracę 11 maja na PH ds. Gastronomii na woj. mazowieckie i chciałbym się czegoś dowiedzieć. Jak wygląda sprawa z klientami? Teren do ogarnięcia, czy mocno przejęty przez konkurencje i ciężko target zrobić? Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Jeśli też są te zadania matematyczne to jak one wyglądają? Podstawa na początek 2000zł netto realna, czy raczej 1500-1700zł?
zdjecie uzytkownika
quki - 2016-05-26 22:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pewno dobrze można u nich zarobić, bo mi się wydaje, że już tak kasowo ok 2000 zł to jest naparwde dawane do nich na start. A oferta jako Przedstawiciel handlowy ds. kluczowych klientów jest naparwde ciekawa.
zdjecie uzytkownika
Lili - 2016-05-27 04:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam tez tam pracowałam
zdjecie uzytkownika
Kuras - 2016-05-27 16:47:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytajac te opinie zastanawiam sie dlaczego tak pracowaliscie - kto was przyjal ?:))
Gosc pisze ze napewno tyle sie zarabia bo tak mu sie wydaje - no kur.w. rece opadaja..

Fajnie ze tam pracowalas ale kogo to obchodzi? Napisz cos konkretnie np warunki zatrudnienia (benefity, jakie premie, jaka podtawa, auto itp) i jak wyglada praca (ile klientów sie obsługuje, czas pracy, wsparcie sprzedazy itp )
zdjecie uzytkownika
monika76 - 2016-06-05 22:55:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy na praktykach u was można zarobić? widze jakiś letni program macie
zdjecie uzytkownika
bywalec - 2016-06-06 11:11:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak, jest wynagrodzenie.
zdjecie uzytkownika
too - 2016-06-06 15:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś napisać jakie są zarobki na utrzymaniu ruchu w wadowicach
zdjecie uzytkownika
nika - 2016-06-06 16:05:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jaka jest wysokość wynagrodzenia za letnie praktyki?
zdjecie uzytkownika
wo - 2016-06-08 22:09:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to w ogóle te praktyki letnie są u nich płatne? zaskoczona jestem
zdjecie uzytkownika
dobi1711 - 2016-06-16 16:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [quki - 2016-05-26 22:33:42]:
chyba brutto, juz jakis czas pracuje w maspexie, nie jest to moja pierwsza opinia na tym forum. Nie moge pisac konkretnych kwot ale wiem ze zarobki jak na PH nie sa wysokie w porownaniu do konkurencji, sa duzo mniejsze. Wielu ludzi sie juz zwolnilo i ja z koncem lipca koncze wspolprace. Dla nastepnych kandydatow: zycze powodzenia i wytrwalosci
zdjecie uzytkownika
uleczka - 2016-06-16 16:21:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale jednak jeśli chodzi o te premie to spokojnie nie można zarobić więcej, ale to już zależy od tego jak podejdziesz do tematu, teraz też jest ciekawa oferta pracy jako Przedstawiciel handlowy ds. kluczowych klientów
zdjecie uzytkownika
Juras - 2016-06-17 17:35:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem ciekawy gdzie ty teraz pracujesz
zdjecie uzytkownika
emil - 2016-06-17 17:43:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jako przedstawiciel da sie chyba wyrobic miesiecznie premie prawda? czy tylkor az na jakis czas i zalezy ona od targetu, czy jest on co miesiac wyzszy? jest taka szansa/
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Etap I- wstepna rozmowa z KPH
Etap II- assessment center w grupie 5osobowej
Etap III- przyjecie do pracy;)
Pytania:
zdjecie uzytkownika
RGBe - 2016-06-21 20:12:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [s - 2016-03-22 13:56:48]:
około 1500 netto razem z premią
zdjecie uzytkownika
efrgt - 2016-06-21 20:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
eh no to średnio powiem Ci..chociaz pewnie na kazdym stanowisku sa mimo wszystko inne zarobki..ipewnie ejst tak ze z czasem ta pensja moze byc wyzsza..

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie maspex!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maspex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert