Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o maspex

Pracowałeś w firmie maspex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
chnk - 2014-10-26 18:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karola - 2014-10-15 12:58:16]:
AC to dopiero początek... Po sesji czeka się do 2 tygodni. Dział HR przetwarza zebrane informacje podczas AC i rekomenduje lub nie twoją osobę kierownikowi PH z którym miałaś pierwszą rozmowę. Jeżeli zgodzisz się na warunki przedstawione podczas trzeciej rozmowy, udajesz się na 3-dniowe szkolenie do Tych, którego elementem jest odbiór całego sprzętu (iPad, telefon, samochód).
zdjecie uzytkownika
karola - 2014-10-27 17:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chnk - 2014-10-26 18:41:57]:
A mozesz napisać coś więcej o tych warunkach?
zdjecie uzytkownika
karola - 2014-10-27 17:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [woromiej - 2014-10-25 16:57:19]:
rozmowa 10-15 min, opowiadasz głownie osobie oraz czego oczekujesz, zwykła wstępna rozmowa rekrutacyjna na tamat tego co masz w CV. czekasz na telefon z odpowiedzią co dalej z Toba, czy dziękują za poświęcone 10 min czy wysłali Twoje CV do HR i wtedy czekasz na info odnośnie AC
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2014-10-27 19:24:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A Pani Ewa nadal nie moze znalesc odpowiedniej osoby na dział detalu do Krakowa.Żałosna firma rekrutuja juz chyba z 5 miesiecy i bez rezultatu.No tak jak sie proponuje 1500 na łape to szuka sie jeleni.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
gelo - 2014-11-08 23:12:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Łukasz - 2014-10-27 19:24:43]:
przez 5 miesięcy nikogo nie zatrudnili ? to już bardziej wydaje mi się , że oni chcą po prostu pozbierać sobie CV do bazy danych . Nie wierzę, że przez taki czas nie znaleźli by nikogo na to stanowisko. Nawet jeżeli w grę wchodziłyby takie grosze o jakich piszesz. Coś dziwna sprawa z tą rekrutacją .
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-11-09 19:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to wielka ściema .Robia rekrutację i nawet nie ma odpowiedzi a obiecuja ,że zadzwonia . Małolaty uczą się i na koszty naciągaja ludzi .Nie polecam przyjazdu na rekrutacje
zdjecie uzytkownika
000000 - 2014-11-10 20:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sorki ale jesteście gówniarze i gówno wiecie o pracy ph skoro piszecie takie bzdury, moja rada jeśli macie ambicję i chcecie solidnie pracować w dobrej firmie to polecam, a jeśli szukacie H.J wie czego to nawet nie zawracajcie nikomu głowy tyle jeśli chodzi o pracę ph.
zdjecie uzytkownika
funny - 2014-11-11 20:24:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [000000 - 2014-11-10 20:54:42]:
Weź rozpęd i spotkaj się ze ścianą.Niestety ale maspex przez małe "m" to ściema a rekrutacja to tylko pranie mózgu.Niestety ale kierownictwo rekrutuje juz na obszar krakowski około 4-5 miesiecy i nie moga znalesc odpowiedniej osoby...bardzo dziwne.Omijac takie firmy z daleka a Tobie kolego współczuje i wykładaj dalej towar w supermarkecie,pzdr.
zdjecie uzytkownika
00000000 - 2014-11-11 20:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hehehehehehehehehe jak sam twój nick jesteś zabawny jeśli oczywiście wiesz co to znaczy, właśnie o takiej dziecinadzie pisałem a ty się dziwisz że nie mogą nikogo znaleźć, jak na rekrutację przychodzą takie mongoły i prymitywy jak ty.
Tyle w temacie, jeśli ktoś poważny chcę zasięgnąć informacji to zapraszam, a jeśli ktoś chce wylewać swoje żale bo mu się nie udało to niech idzie do mamusi cycusia possać.
zdjecie uzytkownika
00000001 - 2014-11-13 15:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [00000000 - 2014-11-11 20:46:56]:
ja poproszę o informacje w temacie PH. Pracujesz w Maspexie? Jak to wygląda z normalnego pkt widzenia a nie narzekania, że to , że tamto. ?
zdjecie uzytkownika
000000 - 2014-11-13 20:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [00000001 - 2014-11-13 15:12:05]:
Praca PH wygląda tak masz bazę klientów których masz regularnie odwiedzać i zbierasz zamówienia wdrażać promocję jeśli takowe są, trasę ustalasz sobie sam, dużym plusem jest to że produkt w maspex suchy czy mokry sprzedaje się sam i co do tego nie ma wątpliwości, jeśli chodzi o samochód skoda fabia nowa, to tyle na wstępie jeśli masz jeszcze jakies konkretne pytania to jestem do dyspozycji.
zdjecie uzytkownika
00000001 - 2014-11-15 12:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [000000 - 2014-11-13 20:36:21]:
na razie chyba tyle, dzięki za odpowiedź, zobaczymy jak to będzie ;-)
zdjecie uzytkownika
hania - 2014-11-17 19:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [00000001 - 2014-11-15 12:57:21]:
A mój boże,ale się uśmiałem :):):) widać zarobki na poziomie 2,200 Cie zadowalaja,albo niestety masz ambicje dziecka z gimnazjum,zresztą jak WIĘKSZOŚĆ w maspexie są jednak wyjątki którzy robią robotę i mają za to solidną wypłate,ale jest ich niewielu.Maspex to niestety DNO przez wielkie D i mówia to nawet starzy wyjadacze którzy tam pracują lata.Faktem jest że pracując w maspexie masz "drzwi otwarte" na przyszłość(kolego 00000 tego nie zrozumie zapewne),bo niestety maspex to szkoła życia.
zdjecie uzytkownika
00000001 - 2014-11-19 13:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hania - 2014-11-17 19:02:11]:
Biorąc pod uwagę, że nikt z obecnych pracowników nie wypowiada się na temat tego ile zarabia to wnioskuję, że pisząc 2200 masz przed oczami swoje wyciągi bankowe co za tym idzie też jesteś mało ambitnym gimbusem. Jedyne co nasuwa mi się po przeczytaniu wszytskich opini to, to że są tu ludzie którzy chwile poproacowali i sie nie nadają stąd tyle krytyki na maspex a swoje żale wylewają w komentarzach! Haniu jeśli 2200 Cię nie zadowala co w takim razie robisz na tej stronie? Przecież zarabiasz pewnie 3x więcej więc po co śledzisz co się tu dzieje?
zdjecie uzytkownika
NiedoszlyASM - 2014-11-19 14:28:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem ostatnio na rozmowach na stanowisko ASMa w Maspexie.
Pierwszy etap - tradycyjnie rozmowa z dyrektorem regionu, fachowa i rzeczowa.
Drugi etap - słynny AC...
I tu zonk, pojawiły się osoby, które same mówiły, że ich CV zostało podane na biurko i nie brały udziału w pierwszym etapie... Ja rozumie - znajomości, ale bez jaj, tak oficjalnie się do tego przyznawać? Lekka przesada...
Co do samego AC, to przeprowadzały go dwie niewiasty, które mogłyby być moimi córkami :) i śmiać mi się chciało jak co chwilę zadawały pytanie jakie wnioski Pani wyciągnęła, czego to Panią nauczyło itd... Oczywiście na koniec wszystkie osoby biorące udział w AC zostały zapewnione, że w przeciągu dwóch tygodni zostaną powiadomione bez względu na wynik o decyzji. Minęły już dwa tygodnie i co? "Córeczki" się nie odezwały... Pełen profesjonalizm... Gratuluję takiego działu HR. Aha, ogłoszenie na to stanowisko pojawiło się ponownie, także wnioskuję, że odpadłam :)
zdjecie uzytkownika
byłem widziałem - 2014-11-20 16:02:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie , podzielę się moimi wrażeniami z etapów rekrutacji w Maspexie.
1-Rozmowa telefoniczna ( nic szczególnego, czy dalej szukam pracy, ile lat doświadczenia itp, pytanie ile chciałbym zarabiać? odpowiedziałem ,że 2 tys podstawy netto)
2-Rozmowa z dyr. regionu w Mcdonald's , opowiadanie o swoim CV, pytania ze szkolenia na HR-owca w stylu proszę mnie przekonać do swojego hobby itp...
Na koniec jaki jest minimalne wynagrodzenie (podstawa) stwierdziłem ,że powiem to samo co przez tel.
3-AC w Wadaowicach (prężnie rozwijająca się firma na pytanie o zwrot kosztów podróży nic nie odpowiedziała... ? AC 8 osob około od mercha przez PH po ASM w jednym AC, na koniec pytania: jaka minimalna podstawa , hmmm again :) ble ble i ,że za 2 tyg zadzwonią
4 - po 2 tyg. telefon ,że chcą uzupełnić dane i pytanie jaka minimalna podstawa ( f*ck , ile raza ) , 2 h pożniej kolejny telefon ,że niestety nie mogą mi zaproponować pracy. Ogólnie nie wiem jak sie pracuje ale rekrutacja poniżej krytyki.
zdjecie uzytkownika
horbacz - 2014-11-23 14:11:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byłem widziałem - 2014-11-20 16:02:58]:
po Waszych dwóch ostatnich opiniach to ciężko nie zauważyć , że dział hr wymaga naprawdę wielu nowych twarzy które są bardziej doświadczone w trybie przeprowadzania rekrutacji i przede wszystkim bardziej profesjonalne w tym co robią. Wiadomo , że w końcu kogoś zatrudniają , ale pozostawiają po sobie nienajlepsze wrażenie
zdjecie uzytkownika
Łukasz KRK - 2014-11-24 21:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [horbacz - 2014-11-23 14:11:21]:
Dokładnie tak jak piszesz.Osoby na stanowisku HR to jedna wielka kpina.Uzupełniaja tylko swoje statystyki właśnie takimi spotkaniami,telefonami.Całkowity brak profesjonalizmu,zero doświadczenia a niestety wygórowane ambicje.Nie ubliżając zadnym tym którzy ukończyli studia,ale jest to typowy przykład studenta który kończy studia metodą "ZZZ".Dobrze że są jeszcze studenci którzy kończą fajne kierunki i potem przenoszą je do życia codziennego.Niestety tak nie jest w dziale HR w Maspexie."Dziewczynki" które coś tam poczytaja,podrukują z neta i chcą to praktykować na doświadczonych PH.ŻENADA,firma ŻENADA
zdjecie uzytkownika
Weronika - 2014-12-02 08:26:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś się może orientuje ile czasu zwykle mija od momentu wysłania aplikacji (zakończenia zbierania aplikacji na daną ofertę pracy) do momentu odezwania się przez kogoś z HR? Jakiś czas temu wysłałam aplikację i zastanawiam się, że czy brak kontaktu oznacza, że moje CV zostało odrzucone. Będę wdzięczna za informację!
zdjecie uzytkownika
igła - 2014-12-06 11:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Weronika - 2014-12-02 08:26:26]:
I tak Cie pewnie zlekceważą,osoby które maja tam pracować są już z góry załatwione a reszta to zwykła kpina po to aby dział HR i te śmieszne Panie miały co robić....Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Weronika - 2014-12-08 09:22:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [igła - 2014-12-06 11:18:53]:
Smutne to (i niestety zapewne prawdziwe), ale dziękuję za szczerość, przynajmniej wiem na czym stoję...
zdjecie uzytkownika
into - 2014-12-08 11:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Igla, Co Ty opowiadasz? Dlaczego niby mialoby tak, byc, ze ludzie sa z gory zalatwieni.. czyzby uklady i ukladziki? A jednak sa osoby, ktore spoza 'kliki' sa w stanie sie tam dostac i pracowac. Poza tym takie podejscie do sprawy stawia pod znakiem zapytania wystawianie ofert w sieci jak i istnienie calego pionu hr. Po co niby udawac?
zdjecie uzytkownika
delToro - 2014-12-09 22:32:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja już robię w maspexie 4 lata i powiem tak. Robić trzeba i jak się robi to się zarobi... A narzekają ci co robić się im nie chce i nigdy nie zachce...
zdjecie uzytkownika
Igis - 2014-12-10 12:19:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe który inteligetny HR owiec to napisał ? Tekst jak dla muła :-) jak sie robi to sie zarobi - a ja wole pracować a nie robić i zarobić coś wiecej niż 2000 brutto
zdjecie uzytkownika
Pawełek - 2014-12-11 21:27:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [delToro - 2014-12-09 22:32:31]:
Droga kliko HR.Proszę weźcie się za robotę,a nie śledźcie wpisów na Goworku i dopisujcie swoich śmiesznych wypocin.Każdy Wie że jesteście bandą oszustów a wiedzę którą macie posiadacie z Internetu.Manipulujecie ludźmi,obiecujecie kontakt telefoniczny,przeprowadzacie durne scenki i co dalej????Dalej wysyłacie ogłoszenia o pracę,rekrutujecie obiecujecie i tak w "koło MACIEJU".No fakt,coś trzeba wpisać w raport i dobrze zarobić bo przecież Wy za pier...dzenie w stołek macie niezłe pieniążki
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maspex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy maspex?
Zadaj pytanie
x