brak logo

maspex

Wadowice

Opinie o maspex

Michał w 2016-08-26 19:00
Widziałem stanowisko kierownik przedstawicieli handlowych. Czy ktoś już pracował na tym stanowisku ?
jakie wynagrodzenie i możliwości daje firma.
Zastanawiam się czy składać tam CV bo szukam lepszej płatnej pracy obecnie mam 4 tysie za siedzenie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i od czasu odebranie telefonu
6
K 2016-09-10 09:55
Witam,
Zadzwonili do mnie z Maspexu z zaproszeniem na rozmowę rekrutacyjną i tu pytanie do was, czego mogę się spodziewać ? Jakie pytania ? Jakie zadania ?
Z góry dzięki wielkie !
29
K 2016-09-11 09:23
@dziękuję!
Nie ma problemu, dam znać co i jak :)
2
Arek 2016-10-03 10:00
Merchandiser zarabia 1400 netto. Robisz 8 godzin. Czasem trzeba więcej. Kierownik ciśnie o catmany. Nie ma produktów na półce to przynosisz z samochodu. Czasem trzeba pół wózka przywieźć, żeby standardy były spełnione. Bez 'zestawu naprawczego' nie zrobisz żadnych fotek. Ta firma to jedno wielkie zdjęcie: zdjęcia catmana, zdjęcia robione telefonem - shelf zlicza czy są wszystkie wymagane produkty na półce.
Jeśli chodzi o premię jest obiecana na koniec kwartału a koniec końców 'kierownik zawsze może zmienić zdanie'. Także zapieprzasz, żeby dostać dodatkową kasę a i tak nic nie dostaniesz prócz najniższej krajowej co miesiąc.
3
edzi 2016-10-03 10:02
czy waszym zdaniem na start kariery zawodowej opłaca się iść do tej firmy pracować jako Młodszy Specjalista w Dziale Promocji Handlowych?
Rudia 2016-11-26 06:43
"CO za bzdury, niewiele firm daje auta i telefony, jasne przedstawiciele jeżdzą u konkurencji tramwajami a do klientów dzwonią z budek telefonicznych.

Jak na wpis sponsorowany proszę się postarać bardziej"!!!.Człowieku cos Ty nawymyslal....jezdza tramwajami i dzwonią z budek? to się nazywają domokrążcy a nie przedstawiciele nie myl pojec. Sama pracuje jako ph i mam wielu znajomych i to co pisze to herezje. Nie masz pojęcia o sposobie pracy jako ph i nigdy nie pracowales. Usiadz wypij herbate i przestan czytac durne wpisy na roznych forach internetowcyh!
1
Michael 2016-12-18 12:50
A napiszcie jak jest z użytkowaniem auta służbowego czy jak zarysuje to płace za rozbicie auta czy jest to jakoś wyceniane?

Pozdrawiam
kr 2016-12-19 08:52
A co Pan planuje? :)
1
Pracownik wieloletni 2016-12-20 21:13
Auto jak skasujesz lub lekko "zmienisz" to albo naprawia na swój koszt albo 600 płn i idzie z ubezpieczenia. Ogólnie z autem porównujac wiele firm jest ok. Nikt c nie zliczanie km z gps i obciąża z pensji.
lobaso 2016-12-22 23:44
Czy praca w charakterze merchandisera jest faktycznie tak niewdzięczna i małopłatna? 1400 zł to trochę mało, na kasie się więcej zarabia. Prosze o opinie szczere i obiektywne opinie.
2
Robzur 2016-12-23 14:26
Firma oferuje maksimum pracy za jak najmniejsze wynagrodzenie. Pracowałem parę miesięcy jako PH ds.kk i odradzam każdemu kto mnie zapyta o opinie. Wynagrodzenie jako specjalista w granicach 2000 zl netto nie kiedy już z premia- czasami więcej. Ogólnie wielki bałagan i oczekiwania ,aby realizować dziwaczne projekty które i tak nie przekładają się na wyniki. Auto i owszem jest ,czasami trafisz na w miarę nowy a czasami na auto z przebiegiem w granicach 200 tyś km w pakiecie bieda oklejone po sam czubek . Oficjalnie jest zakaz używania prywatnie... Czy pracujesz na detalu czy na sieciach nie ma znaczenia jakie auto ci przypadnie - ostatnio często nowy pracownik dostaje Fiata Pandę w opcji 2 osobowej. Naprawdę jedynie dla osób które nie mają rodzin na utrzymaniu i rozpoczynają swoją karierę zawodową- lecz i ci odchodzą po paru miesiącach

Ps: na sam początek musisz dojechać do Tych na swój koszt - firma nie zwraca kosztów, ponieważ jest taka rotacja ,że nie jest to rentowne :)
2
dobi1711 2017-01-05 08:20
to byl sarkazm...
Mercedesik z Zebrzyc 2017-01-08 18:51
Witam dla mnie jest ok,wykonuje dla nich usługi transportowe .moje pytanie ,czy jest możliwy dojazd pracownika z Krakowa do waszych siedzib .,,.@!/ Bede wdzieczmy za odpowiedz.
1
Miła 2017-01-12 13:48
Ja mam bardzo dobre doświadczenia w pracy z Maspex-em. Żadnych problemów , kasa w terminie, chyba musiałeś kiepsko pracować i dlatego miałeś problemy?
Byly suchy ze szczecina 2017-01-18 19:01
Moje doswiadczenia z maspexem sa zupelnie dobre :
Auto niby nie do uzytku ale jezdzi sie ile chce i gdzie chce
Podstawa kiepska ale do tego realizowanie 12-14 grup co miesiac i zadan dodatkowych( tablet wszystko przyjmie- bo bez tego bez szans) dawalo dosc dobra kase
Do rego masa towaru z lewych pakietów ktora schodzila jak swieze bulki na czarnym rynku to druga pensja
Ogólnie bylo dobrze bylo bo zaczęło się to konczyc w 2013 roku i wtedy trzeba było się ewakuować od tamtej pory niby podwyzki ale to nic bo niemoc realizacji zadan
Bylo slodko w maspexie ale to juz raczej nie wroci
3
Nosek 2017-01-20 09:19
Zawsze będą osoby niezadowolone i szkoda tylko, że to właśnie te osoby głównie wypowiadają się na forach.
1
moni 2017-02-05 11:18
a ile zarabiają operatorzy w maspex wadowice?
moni 2017-02-05 11:19
a ile zarabiają operatorzy w maspex wadowice?
Wiktor 2017-02-07 22:40
Wiem, że można u nich nieźle zarobić, tylko mam pytanie ile może zarobić przedstawiciel handlowy ds detalu . Widziałem taką ofertę ale nie wiem czy jest aktualna? Myślę, że premia jest uzależniona od sprzedaży
Nowa 2017-02-08 15:14
Ja rownież zostałam przyjęta dostałam info 2 dni po ac
E. 2017-02-09 13:45
Dobi, prawda jest taka, że rynek detalu (czyli Twój) się kurczy coraz bardziej i niestety pada. To, że nie robisz targetów to skutek tego. W HORECe czy na sieciach jak jesteś DOBRYM handlowcem i robisz większość targetu to sporo ponad 3 tysie wyciągniesz na rękę + auto służbowe bez kratki za niewielkim odliczeniem od pensji masz przecież do dyspozycji, także myślę, że jest lepiej niż w Coli czy innym korpo, gdzie jest pranie mózgów, głupie zebrania, korpo-gadki, GPSy w autach i inne upierdliwości.
W Masiu są tez bonusy za brak L4 i co jakiś czas programy na zlecenie, gdzie można dorobić. Jak dla mnie spoko warunki.
4
Miła 2017-02-22 22:21
Bardzo fajna firma, dbająca o rozwój pracowników, świetna atmosfera dopełnia całości. Jak w firmie pracuje wielu dobrych fachowców oraz pozytywnie myślących ludzi to jest super sytuacja, a tak jest u nas.Zarobki też są całkiem przyzwoite, dlatego dobrze się pracuje.
Agata 2017-03-01 14:53
E. a co powiesz o atmosferze w pracy?
Ona 2017-03-12 10:46
Dział HR TEŻ WIDZE ZE PRACUJĘ...DLA WSZYŚTKICH APLIKUJĄCYCH, 2 lata zdobyć doświadczenie szukać nowej roboty...tyle w temacie
moni 2017-03-21 09:41
Kiedy będą płacic 1000 zł?
1
Ciekawa 2017-03-24 10:53
Hej
W poniedziałek mam drugi etap na stanowisko PH Ds. Sieci.
Nie uzyskałam informacji czy moje oczekiwania finansowe co do tej posady beda spełnione. Wyjazd na własny koszt. Cały dzien z bani. Zakładając ze cos jest nie tak z pensja. Pierwszy raz spotykam sie z tekstem ze wynagrodzenie bedzie kwestia negocjacji... każda z dotychczasowych firm korpo jasnonokreslala warunki zatrudnienia. Pomóżcie i powiedzcie jakie zarobki sa na tym stanowisku. Moja propozycja jest 3500-4000 czy jest taka podstawa? Jaka premia do tego. Jakie dodatki?
Natalia 2017-03-25 16:40
Świetna firma i zobaczyłam ofertę pracy dla przedstawiciela handlowego ds. detalu. Czy więcej informacji na temat tej oferty dostanę na tym forum?Z góry dziękuje
Robo 2017-03-27 00:13
Człowieku zejdź na ziemię. 1600 netto podstawy do 2000 to maks.

Rzucić kwotę możesz jaka chcesz. Tylko rozbawisz dział HR i KPH.
1
Robo 2017-03-27 00:14
Człowieku zejdź na ziemię. 1600 netto podstawy do 2000 to maks.

Rzucić kwotę możesz jaka chcesz. Tylko rozbawisz dział HR i KPH.
ROBOT 2017-04-05 12:55
Witam,
czy może ktoś napisać kilka słów na temat pracy w AGROS NOVA na stanowisku handlowca PH? Jakie auta, jakie zarobki, jak się sprzedają produkty. Jacy są RKS?
Dorota 2017-04-05 23:13
Czy wiecie, że za całokształt działalności podczas Forum Ekonomicznego w Krynicy, Maspex otrzymał tytuł Firmy Europy Środkowo-Wschodniej. Firma ma sporo nowych ofert pracy.
1
Nick 2017-04-06 03:20
Napisz na jaki region chcesz aplikować to moze coś pomoge
ANONIM 2017-04-06 08:08
W zeszłym roku byłam na rozmowie na stanowisko przedstawiciel ds kluczowych klientów. Pierwsza rozmowa w jakiejś przydrożnej restauracji z Panem kierownikiem, następna w Poznaniu w hotelu. Rozmowa była grupowa i trwała około 4/5 godzin. Podstawowe zadania- praca w grupie, prezentacja, zadania matematyczne- dużo procentów, na koniec rozmowa z każdym po kolei. Ogólnie miło wspominam gdyby nie jeden mały incydent... Pan kierownik z pierwszej rozmowy spotkał się z jakimś mężczyzną około godzinę przed spotkaniem rekrutacyjnym- ładnie się przywitali, zapalili papierosa, rozmawiali dłuższą chwile. Okazało się, że to rownież chłopak który przyszedł na rozmowę. Oczywiście już na rozmowie udawali, że się NIE ZNAJĄ!!! Co lepsze w "komisji" na rozmowie były 4 osoby, a chłopak wypadł najsłabiej z całej grupy! Jąkał się, strasznie denerwował, nie potrafił wypowiedzieć i zrobić prostej prezentacji, do tego aparycja też dawała wiele do życzenia. Jak się pózniej okazało chłopak był merchem w firmie maspex i "Pana kierownika" znał od dawna. Z ciekawości wzięłam do niego numer telefonu i do dwóch innych osób rozmowy rownież. Jak się okazało oczywiście "najsłabsze ogniwo" dostało pracę, a reszta poświęciła bezsensownie czas, bo przecież i tak wiadomo było kto pracę dostanie! Nie ładnie!!! Szkoda marnować czas i pieniądze na rekrutacje, skoro i tak od początku wiadomo kto pracę dostanie... :)
3
Luiza 2017-04-12 22:50
Maspex jest dobrą firmą z perspektywami na przyszłość.
2
marco 2017-04-25 21:26
Tylko że za tzw jak to piszesz pranie mózgu w Coli zarabiałem do dziś 4,800 na rękę . A tu z tego co czytam na forum za podobne pranie do max trzech tysiaków to prezesa MW bym wyśmiał na rozmowie kwalifikacyjnej !!!
AA 2017-04-27 10:20
Witam,

W ostatnim czasie uczestniczyłam w procesie rekrutacji na stanowisko Przedstawiciel Handlowy d.s. Detalu.
Pierwsza rozmowa z Kierownikiem w restauracji a następnie zaproszenie na Assessment center do centrali w Wadowicach. Wśród kandydatów jedna osoba była już pracownikiem tej Firmy zatrudnionym na stanowisku Merchandisera na ten sam teren na który poszukiwali PH i wcale się z tym nie krył. Dodatkowo na rozmowę przyjechał samochodem służbowym w godzinach pracy....
Rekrutacja trwała od godziny 10:00 a zakończyła się przed godziną 16:00, zorganizowana niezbyt profesjonalnie, standardowo dużo zadań ale co mnie zdziwiło rekrutujących kompletnie nie interesowało doświadczenie oraz wcześniejszy przebieg kariery kandydatów. Pan od HR przeszedł samego siebie gdy w rozmowie podsumowującej kompletnie nie wiedział czym zajmowała się firma, w której wcześniej pracowałam co znaczy, iż nawet nie przeczytał mojego CV!!!
Po około 2 tyg. zadzwonił Pan z HR podziękował za rekrutację stwierdził, że zaprezentowałam się bardzo dobrze ale to nie praca dla mnie. Zapewniał, że nie zatrudnili na tym stanowisku kandydata, który był Merchandiserem w ich Firmie w co nie wierzę gdyż dzień wcześniej ukazało się ogłoszenie o pracę na stanowisko Merchandisera na ten teren.

Drodzy kandydaci jeżeli zostaniecie w przyszłości zaproszeni na Assessment center do centrali w Wadowicach zapytajcie czy jest to rekrutacja zewnętrzna połączona z wewnętrzną bo jeżeli tak to szkoda waszego czasu i straconych pieniędzy ponieważ podczas mojej pierwszej rozmowy Pan kierownik stwierdził, że w pierwszej kolejności zawsze przyjmują pracownika z wewnątrz.

Podsumowując, takie działania działu HR tylko narażają ludzi na koszty oraz niszczą dobrą reputację Firmy.
7
Jadzia 2017-05-08 00:24
Hahaha 4000 na rękę propozycja :) dobre sobie
Miła 2017-05-08 10:33
Pracuje w Maspex-ie i jestem zadowolona z firmy i kolegów.
2
Eryw 2017-05-15 14:05
Nie polecam, jeśli znasz się na tym na co aplikujesz i masz doświadczenie z konkurencji. Udział w AC to strata czasu bo nawet jeśli dobrze ci on pójdzie łącznie z testem (powiedzmy matematycznym) to i tak wybiorą kogoś kto nie potrafi dodawać jednak zgodzi się na prace za 1000 zł lub tak jak opisał kolega wcześniej jest już pracownikiem bo rekrutacje wewnętrzna z zewnętrzna są prowadzone razem.
4
Monia 2017-05-16 21:05
Maspex – polski koncern spożywczy, będący jednym z największych producentów żywności w Europie Środkowo-Wschodniej. Myślę, że praca w takiej firmie jest bezpieczna i stabilna. Po nowej ofercie pracy widać, że będą się dalej rozwijać a dla nas pracowników to dobry sygnał.
olek 2017-05-19 22:50
Dlaczego mieliby brac kogos kto nie potrafi dodawac? Skoro Tobie tak dobrze poszlo to powinni zatrudnic taka osobe
1
Miła 2017-05-25 10:23
Myślę, że Maspex poradzi sobie z mało życzliwymi osobami. Jak widać oferta pracy nie jest duża czyli ludzie pracują.
Mądry 2017-05-30 00:14
Przez takich Debili jak ty między innymi.
Głupek
ona 2017-05-30 21:27
Hej pracuje jeszcze w Maspexie tzw "food" na detalu i własnie sie zwalniam:).nie jest prawda do konca co tu piszą.dział hr tez pracuje na forum.łowicz rzadko rozlicza promocje ..wstyd aby klient czekał 2-3miesiecy na gratis.mam nadzieje ze ktos z góry to przeczyta i innym bedzie lepiej. nowosci wciul i oczywiscie zero kasy na wprowadzenie.budzet prawie zerowy-wstyd.towar na wymianki to kpina.łowicz to firma bez rewelacji.kasa srednia.około miedzy 2a3tys.zalezy ile lat robisz.terminów mnóstwo
Miła 2017-06-04 23:14
Często ludzie nie przykładają się do pracy a z tego rodzą się same problemy. Jak ktoś będzie chciał to zawsze znajdzie temat żeby obarczać o to firmę. Ciężkie czasy a postawa wielu pracowników jest tak bardzo roszczeniowa , że brak słów. Pracuje tu i widzę jak to wygląda.
1
On 2017-06-29 19:25
Moze i masz rację, firma chcąc mieć sprzedaż musi coś dać od siebie...
E.R. 2017-06-30 08:45
Atmosfera zależy od kierownika tak naprawdę. Są tacy, co to cisną po weekendach maile służbowe (nie powiem, który rejon:-)), wprowadzają na wyrost nerwową atmosferę itd. jakieś ciśnienie (bo sami chcą się pokazać przed "górą") ale są też naprawdę fajni ludzie, którzy umieją zachować proporcje, mogą spać po nocach nie myśląc o planach i jednocześnie uzyskać wynik regionem;)
2
Miła 2017-07-05 12:29
Moim skromnym zdaniem bardzo dużo zależy od kompetencji osób na stanowiskach kierowniczych. To jak traktują ludzi podwładnych , czy wprowadzają nerwową atmosferę? Sami możemy stworzyć w pracy piekiełko a nie pracę.
szczur 2017-07-17 14:52
pracowałem tam 2 lata nie polecam nikomu.
Majka 2017-07-20 09:33
Najlepsza firma jak nie będzie miała wyników finansowych to będzie źle.
Zostaw swoją opinię o maspex - Wadowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maspex