Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o maspex

Pracowałeś w firmie maspex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Lakmus - 2015-02-03 03:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie, ale przecież Maspex jest wielkim pionkiem na mapie produktów instant w Polsce i generalnie sporej części Europy. Nie rozumiem dlaczego nie zależy im na utrzymaniu pracowników, którzy już zdążyli poznać filozofię firmy, klientów i tok działania. Czy przez ciągłe rotacje nie tracą zbyt wiele?
zdjecie uzytkownika
miod666 - 2015-02-08 19:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak wyglada sprawa z utrzymaniem ruchu???
zdjecie uzytkownika
heh - 2015-02-09 21:48:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem, że w Maspex zatrudnili niejakiego pana o inicjałach S.W.
Drżyjcie PH.... w Kompanii Piwowarskiej za jego czasów 3/4 ekipy wymienił....
zdjecie uzytkownika
znawczyni tematu - 2015-02-10 11:31:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heh - 2015-02-09 21:48:04]:
s.w (nie wiem dlaczego piszesz z dużych) to jest idiota jakich mało, buc i prostak (człowiek wyjdzie ze wsi ale wieś z człowieka nigdy), zero wykształcenia (coś tam szybko robił jakiś papier byle by, byle jak, aby było) wypieprzyli go z kompanii i długo nie mógł znaleźć pracy i w końcu żonka wkręciła go do maspexu. Nie znam nikogo kto by powiedział o nim coś dobrego. Taki śliski typ, że aż mnie na wymioty bierze...ble
zdjecie uzytkownika
diablo - 2015-02-10 19:14:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam:
Czytam wasze opinie i aż się boję jestem pracownikiem Firmy Agros Nova
jak już niektórzy z was wiedzą firma Maspex jest zainteresowana kupnem naszego zakładu wraz markami własnymi.
Nie wiem jak jest w Maspexie ale w Agrosie też nie jest słodko tym bardziej że
obecnym włascicielem Agrosu jest jeszcze IK Investment Partners jest to fundusz inwestycyjny który małym wkładem inwestycji wysysa ile można z takiego zakładu
a potem sprzedaje z zyskiem.

PS: A co do osób wyżej wymienionych inicjałami pamiętajcie że nie ma ludzi nie zastąpionych na każdego można znalezc jakieś rozwiązanie.
zdjecie uzytkownika
heh - 2015-02-10 22:47:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [diablo - 2015-02-10 19:14:13]:
nie wiedziałem, że K jest żona s :) wiem, że byli razem, ale nie sadziłem, że zaszło to tak daleko hhahah zresztą K odeszła z KP i pozostawiła po sobie niesmak... swój do swego ciągnie :)
tylko gdzie słynny HR z Maspexu? jak oni go zatrudnili?
zdjecie uzytkownika
Mixuś - 2015-02-17 09:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakoś nie chce mi się wierzyć w to, że ktoś znalazł się w firmie nie przechodząc procesu rekrutacji. Jeżeli ktoś tak się dostał to na pewno nie ma żadnej wzmianki o nim w papierach HRu, nie mówiąc już o nie stworzeniu rekrutacji pod konkretne stanowisko. Chociaż to duże słowa, mam nadzieję, że jakoś po ludzku to załatwili.
zdjecie uzytkownika
znawczyni tematu - 2015-02-21 13:04:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsze jest to, że oni się jeszcze rozmnożyli ;p
zdjecie uzytkownika
chomik - 2015-02-23 21:34:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Droga Pani Ewo z detalu (suche ) znów Pani szuka PH ?Jeszcze Pani nie znalazła,przecież to istna kpina.Widać nie ma tak znakomitej osoby aby pracowali u Pani w grupie,albo znów kobiety z HR-ów się nudzą......żenująca firma
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2015-02-26 20:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
dzisiejszy maspex to dramat.. pracowalem na sieciach i bardzo sie ciesze ze odszedlem z tej firmy.. postaram sie strescic w kilku slowach
- zenujaca pensja.. 2000 brutto + kwartalna premia (jesli total polska zrobi, jak jakis region polozy to niestety dostajesz cale 0).. programy motywacyjne ktore tak naprawde demotywuja do pracy.. lusy srusy i inne oborniki
- przelozeni.. tu kolejny dramat.. kto madrzejszy z kierownikow dawno odszedl z tej firmy.. zostali niedouki ktorym daleko do prawdziwych Regionalnych Kierownikow Sprzedazy
- rozliczanie ludzi za zdjecia.. - w dzisiejszym maspexie sprzedaz odchodzi na drugi plan.. teraz musisz zrobic dziennie 10000 zdjec (bez kursu fotograficznego jest to niemozliwe) tylko po to by ktos w centrali sprawdzil jak wyface'owales polke lub ekspozycje
- meile.. kolejna kula u nogi.. wracasz do domu i wiesz ze masz jeszcze z 50 maili do przeczytania i z 20 na ktore musisz odpisac lub skleic jakas tabelke.. praca w terenie + tabelki = min 10h w pracy za 1450 zl netto miesiecznie..

takie w skrocie mam odczucia po maspexie.. bardzo sie ciesze ze odszedlem z tego "domu publicznego"..

szkoda mi osob ktore tam zostaly.. niech im maspex lekki bedzie..
zdjecie uzytkownika
Reixen - 2015-02-26 20:29:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ludzie a jak jest na serwisach w maspexie? Dostaję za 36h (3x po 3h w tygodniu) 350zł na rękę. Pracuję dopiero 2 miesiące tam jako student. Czy jest szansa na jakąś podwyżkę? Na początku mój przełożony wspominał coś, że firma planuje jakieś podwyżki bo ta kwota 350zł jest można powiedzieć, że dopiero co ustaloną.
zdjecie uzytkownika
ilonka - 2015-03-03 13:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie wiadomo tak naprawde jak sprawa wygląda u nich. Mam nadzieje teraz, ze będzie tak, z epsokojnie będe mogł do nich ay do aplikowac, bo jednk wiele dobrego słyszałem już o nich od znajomego, któy tam pracuje.. powiedzice jeszcze właśnie czy studentów zatrudniają czy to firma taka bardziej na anty do młodych?
zdjecie uzytkownika
Czarnuch - 2015-03-05 19:01:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gość - 2015-01-04 09:36:11]:
Sorka Maciej
Piszesz ,że firma "potrafi się odwdzięczyć za ciężką pracę" o czym ty mówisz ??? jak się odwdzięcza ???!!?? napisz proszę w jaki sposób zostałeś wynagrodzony za ciężką pracę (bo na pewno nie finansowo) no chyba ,że jesteś Maciejem K.z działu kontroli.
Pozdrawiam
Czekam niecierpliwością na odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
HERO - 2015-03-06 13:55:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem tyle od siebie rekrutacja II etap W warszawie jest totalną porażką nie chodzi tu o twoje doświadczenie lub inne rzeczy tylko o to żebyś jak małpa robił to co oni chcą inaczej nie masz szans u pań w HR żeby przejść dalej.
Pozdrawiam Miasto Łódź
zdjecie uzytkownika
Bibi - 2015-03-11 23:44:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HERO- co masz na myśli? Opisz rekrutację w Wwie
zdjecie uzytkownika
dorotka90 - 2015-03-17 17:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wnioskuję po poprzednich komentarzach że rekrutacja w firmie maspex może się sporo różnić od standardowych których doświadczamy w innych tego typu instytucjach, czy mam rację? hero, jeśli rzeczywiście masz takie konkretniejsze doświadczenia w tym temacie to proszę opisz dokładnie jak przebiegały oba etapy tej rekrutacji
zdjecie uzytkownika
witek - 2015-03-17 17:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No własnie, co było nie tak jesli chodzi o ta rekrutację w Warszawie, bo nie bardzo rozumiem? Zadawali podczas niej jakieś nietypowe pytania, pytali o historię firmy? Chyba jednak sprawdzali jakos doświadczenie pracownika, bo przecież nie wybiorą mało doświadczonej osoby, kiedy aplikuje ktoś, kto wie o co chodzi.
zdjecie uzytkownika
Zbychu - 2015-03-17 19:23:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odezwali sie HR którym nie w smak ze ktoś śmie o nich złe pisać . Ale czego można sie spodziewać po dziale którym zarządza były kierownik magazynu w Poznaniu :-) pozdrowienia dla Macieja !
zdjecie uzytkownika
sofia - 2015-03-18 20:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byly pracownik - 2015-02-26 20:14:34]:
trafione w sedno sprawy..krótko i rzeczowo..te fotografowanie sklepów jest po prostu mistrzostwem samym w sobie..czasami barkło mi miejsca w pamięci telefonu;) a ile stresów było na sieciach typu Carrefour czy Tesco..ochroniarze jak mnie widzieli dosłownie na dzień dobry namierzali mój telefon w torebce;) no nic nie pozostaje nic innego jak życzyć pozostałym wytrwałości chociaż z drugiej strony życzmy im rozumu w głowie:)
zdjecie uzytkownika
mhm - 2015-03-20 07:24:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odbylem rekrutacje AC w Warszawie, 2 etap obok mnie siedzial chlopak ktory robil na smieciarce a dalej chlopak ktory robil na dzwigu. Ja sie nie dostalem mimo doswiadczenia PH z sukcesami, przeszedl chlopak ktory znal wszystkich asesorow na ty i nie potrafil odpowiedziec konkretnie gdzie wczesniej pracowal.
zdjecie uzytkownika
Junior - 2015-03-20 15:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Junior PH ds. sieci? Wiecie może jakie warunki? Jak wygląda praca? Ilość odwiedzanych punktów i jaka płaca?
zdjecie uzytkownika
orzech - 2015-03-29 00:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaka jest praca na.mazowieckie ostroleka i okolice dzial mokry ?
zdjecie uzytkownika
bubu - 2015-04-13 13:38:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odbyłem rekrutacje AC w Kurniku, 2 etap, 3 Panie z działu HR ( średnia wieku ok 25 lat ) nie mająca zielonego pojęcia o pracy PH wraz z kierownikami regionalnymi zrobili nam 4 godzinne "pranie mózgu" "małpowanie" co najmniej jakbyśmy ubiegali się o stanowisko Dyrektora Handlowego. Po zakończeniu zostaliśmy poinformowani że do 2 tygodni będzie odpowiedz, odpowiedz się pojawiła ze skutkiem negatywnym. Wszystko bym zrozumiał gdyby nie fakt że dzisiaj pojawiło się ogłoszenie na to samo stanowisko i ten sam region. Czyżby dział HR chciał się wykazać w firmie że "coś robią" i zrobić sztuczną rekrutacje ???? Naprawdę jest to żenada !!!! Są to ludzie bez skrupułów którzy narażają bezrobotnych na nie małe koszta wiążące się z dojazdem na AC itp.
NIE POLECAM TEJ FIRMY !!!!!!!
zdjecie uzytkownika
student - 2015-04-17 01:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, zauważyłem, że maspex ma sporo ofert jesli chodzi o praktyki, zastanawiam się ile faktycznie da się po nich wynieść i czy realne jest późniejsze zatrudnienie?
zdjecie uzytkownika
gruby - 2015-04-21 21:52:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
proszę zatrudnionych o aktualną informację na temat wysokości zarobków Kierownika Przedstawicieli Handlowych (podstawa + premia) oraz info na temat floty. z góry dzięki :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maspex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy maspex?
Zadaj pytanie