brak logo

maspex

Wadowice

Opinie o maspex

dobi1711 2016-06-16 16:07
chyba brutto, juz jakis czas pracuje w maspexie, nie jest to moja pierwsza opinia na tym forum. Nie moge pisac konkretnych kwot ale wiem ze zarobki jak na PH nie sa wysokie w porownaniu do konkurencji, sa duzo mniejsze. Wielu ludzi sie juz zwolnilo i ja z koncem lipca koncze wspolprace. Dla nastepnych kandydatow: zycze powodzenia i wytrwalosci
Juras 2016-06-17 17:35
Ja jestem ciekawy gdzie ty teraz pracujesz
RGBe 2016-06-21 20:12
około 1500 netto razem z premią
1
PH 2016-07-10 20:11
PH ds. Kluczowych Klientów to ok 2100 netto + premia nie do wyrobienia przy takim nawale roboty.Cyfry kosmiczne ile byś nie sprzedał to i tak mało.No i ten LUS.
Ciśnienie kosmos.Jest Multisport i tyle z benefitów.
1
ja 2016-07-22 18:21
Jak z angielskim? Na rozmowie rekrutacyjnej zadają jakieś pytania w tym języku? Czy mam szansę starać się tam o pracę z podstawową znajomością języka? Chodzi mi głównie o działy finansów i księgowości
agg 2016-08-08 13:45
jeśli chcecie być wyzyskiwani, mobingowani, ciągle zastraszani, że wylecicie z pracy jak nie wykonacie targetów to oczywiście polecam tę firmę - a co do zarobków pozostawiają wiele do życzenia
6
Józio 2016-08-09 13:28
Maspex Wadowice Oddział Tychy , jeśli dalej będą tak traktować pracowników i oszukiwać na płacach to nie wróży im nic dobrego . Panowie prezesi wraz ze swymi urzędniczkami pójdą na przymusowe bezrobocie , lub będą szukać pracowników w dalekiej Azji , lub afryce . Przed podpisaniem umowy obiecują gruszki na wierzbie , a jak przyjdzie do wypłaty to nie ma nawet połowy obiecanych ekwiwalentów , nie mówiąc o sumiennym wynagrodzenie ,
Oby jak najmniej takich firm na rynku pracy , moi znajomi i ja życzymy im jak najszybszego bankructwa .
13
stary ph 2016-08-19 00:13
pracowałem tam 7 lat i za nic bym nie wrócił
7
Michał w 2016-08-26 19:00
Widziałem stanowisko kierownik przedstawicieli handlowych. Czy ktoś już pracował na tym stanowisku ?
jakie wynagrodzenie i możliwości daje firma.
Zastanawiam się czy składać tam CV bo szukam lepszej płatnej pracy obecnie mam 4 tysie za siedzenie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i od czasu odebranie telefonu
1
K 2016-09-10 09:55
Witam,
Zadzwonili do mnie z Maspexu z zaproszeniem na rozmowę rekrutacyjną i tu pytanie do was, czego mogę się spodziewać ? Jakie pytania ? Jakie zadania ?
Z góry dzięki wielkie !
13
K 2016-09-11 09:23
@dziękuję!
Nie ma problemu, dam znać co i jak :)
2
Arek 2016-10-03 10:00
Merchandiser zarabia 1400 netto. Robisz 8 godzin. Czasem trzeba więcej. Kierownik ciśnie o catmany. Nie ma produktów na półce to przynosisz z samochodu. Czasem trzeba pół wózka przywieźć, żeby standardy były spełnione. Bez 'zestawu naprawczego' nie zrobisz żadnych fotek. Ta firma to jedno wielkie zdjęcie: zdjęcia catmana, zdjęcia robione telefonem - shelf zlicza czy są wszystkie wymagane produkty na półce.
Jeśli chodzi o premię jest obiecana na koniec kwartału a koniec końców 'kierownik zawsze może zmienić zdanie'. Także zapieprzasz, żeby dostać dodatkową kasę a i tak nic nie dostaniesz prócz najniższej krajowej co miesiąc.
3
edzi 2016-10-03 10:02
czy waszym zdaniem na start kariery zawodowej opłaca się iść do tej firmy pracować jako Młodszy Specjalista w Dziale Promocji Handlowych?
Rudia 2016-11-26 06:43
"CO za bzdury, niewiele firm daje auta i telefony, jasne przedstawiciele jeżdzą u konkurencji tramwajami a do klientów dzwonią z budek telefonicznych.

Jak na wpis sponsorowany proszę się postarać bardziej"!!!.Człowieku cos Ty nawymyslal....jezdza tramwajami i dzwonią z budek? to się nazywają domokrążcy a nie przedstawiciele nie myl pojec. Sama pracuje jako ph i mam wielu znajomych i to co pisze to herezje. Nie masz pojęcia o sposobie pracy jako ph i nigdy nie pracowales. Usiadz wypij herbate i przestan czytac durne wpisy na roznych forach internetowcyh!
Michael 2016-12-18 12:50
A napiszcie jak jest z użytkowaniem auta służbowego czy jak zarysuje to płace za rozbicie auta czy jest to jakoś wyceniane?

Pozdrawiam
kr 2016-12-19 08:52
A co Pan planuje? :)
1
Pracownik wieloletni 2016-12-20 21:13
Auto jak skasujesz lub lekko "zmienisz" to albo naprawia na swój koszt albo 600 płn i idzie z ubezpieczenia. Ogólnie z autem porównujac wiele firm jest ok. Nikt c nie zliczanie km z gps i obciąża z pensji.
lobaso 2016-12-22 23:44
Czy praca w charakterze merchandisera jest faktycznie tak niewdzięczna i małopłatna? 1400 zł to trochę mało, na kasie się więcej zarabia. Prosze o opinie szczere i obiektywne opinie.
2
Robzur 2016-12-23 14:26
Firma oferuje maksimum pracy za jak najmniejsze wynagrodzenie. Pracowałem parę miesięcy jako PH ds.kk i odradzam każdemu kto mnie zapyta o opinie. Wynagrodzenie jako specjalista w granicach 2000 zl netto nie kiedy już z premia- czasami więcej. Ogólnie wielki bałagan i oczekiwania ,aby realizować dziwaczne projekty które i tak nie przekładają się na wyniki. Auto i owszem jest ,czasami trafisz na w miarę nowy a czasami na auto z przebiegiem w granicach 200 tyś km w pakiecie bieda oklejone po sam czubek . Oficjalnie jest zakaz używania prywatnie... Czy pracujesz na detalu czy na sieciach nie ma znaczenia jakie auto ci przypadnie - ostatnio często nowy pracownik dostaje Fiata Pandę w opcji 2 osobowej. Naprawdę jedynie dla osób które nie mają rodzin na utrzymaniu i rozpoczynają swoją karierę zawodową- lecz i ci odchodzą po paru miesiącach

Ps: na sam początek musisz dojechać do Tych na swój koszt - firma nie zwraca kosztów, ponieważ jest taka rotacja ,że nie jest to rentowne :)
2
dobi1711 2017-01-05 08:20
to byl sarkazm...
Mercedesik z Zebrzyc 2017-01-08 18:51
Witam dla mnie jest ok,wykonuje dla nich usługi transportowe .moje pytanie ,czy jest możliwy dojazd pracownika z Krakowa do waszych siedzib .,,.@!/ Bede wdzieczmy za odpowiedz.
1
Miła 2017-01-12 13:48
Ja mam bardzo dobre doświadczenia w pracy z Maspex-em. Żadnych problemów , kasa w terminie, chyba musiałeś kiepsko pracować i dlatego miałeś problemy?
Byly suchy ze szczecina 2017-01-18 19:01
Moje doswiadczenia z maspexem sa zupelnie dobre :
Auto niby nie do uzytku ale jezdzi sie ile chce i gdzie chce
Podstawa kiepska ale do tego realizowanie 12-14 grup co miesiac i zadan dodatkowych( tablet wszystko przyjmie- bo bez tego bez szans) dawalo dosc dobra kase
Do rego masa towaru z lewych pakietów ktora schodzila jak swieze bulki na czarnym rynku to druga pensja
Ogólnie bylo dobrze bylo bo zaczęło się to konczyc w 2013 roku i wtedy trzeba było się ewakuować od tamtej pory niby podwyzki ale to nic bo niemoc realizacji zadan
Bylo slodko w maspexie ale to juz raczej nie wroci
1
Nosek 2017-01-20 09:19
Zawsze będą osoby niezadowolone i szkoda tylko, że to właśnie te osoby głównie wypowiadają się na forach.
1
moni 2017-02-05 11:18
a ile zarabiają operatorzy w maspex wadowice?
moni 2017-02-05 11:19
a ile zarabiają operatorzy w maspex wadowice?
Wiktor 2017-02-07 22:40
Wiem, że można u nich nieźle zarobić, tylko mam pytanie ile może zarobić przedstawiciel handlowy ds detalu . Widziałem taką ofertę ale nie wiem czy jest aktualna? Myślę, że premia jest uzależniona od sprzedaży
Nowa 2017-02-08 15:14
Ja rownież zostałam przyjęta dostałam info 2 dni po ac
E. 2017-02-09 13:45
Dobi, prawda jest taka, że rynek detalu (czyli Twój) się kurczy coraz bardziej i niestety pada. To, że nie robisz targetów to skutek tego. W HORECe czy na sieciach jak jesteś DOBRYM handlowcem i robisz większość targetu to sporo ponad 3 tysie wyciągniesz na rękę + auto służbowe bez kratki za niewielkim odliczeniem od pensji masz przecież do dyspozycji, także myślę, że jest lepiej niż w Coli czy innym korpo, gdzie jest pranie mózgów, głupie zebrania, korpo-gadki, GPSy w autach i inne upierdliwości.
W Masiu są tez bonusy za brak L4 i co jakiś czas programy na zlecenie, gdzie można dorobić. Jak dla mnie spoko warunki.
4
Miła 2017-02-22 22:21
Bardzo fajna firma, dbająca o rozwój pracowników, świetna atmosfera dopełnia całości. Jak w firmie pracuje wielu dobrych fachowców oraz pozytywnie myślących ludzi to jest super sytuacja, a tak jest u nas.Zarobki też są całkiem przyzwoite, dlatego dobrze się pracuje.
Agata 2017-03-01 14:53
E. a co powiesz o atmosferze w pracy?
Ona 2017-03-12 10:46
Dział HR TEŻ WIDZE ZE PRACUJĘ...DLA WSZYŚTKICH APLIKUJĄCYCH, 2 lata zdobyć doświadczenie szukać nowej roboty...tyle w temacie
moni 2017-03-21 09:41
Kiedy będą płacic 1000 zł?
Ciekawa 2017-03-24 10:53
Hej
W poniedziałek mam drugi etap na stanowisko PH Ds. Sieci.
Nie uzyskałam informacji czy moje oczekiwania finansowe co do tej posady beda spełnione. Wyjazd na własny koszt. Cały dzien z bani. Zakładając ze cos jest nie tak z pensja. Pierwszy raz spotykam sie z tekstem ze wynagrodzenie bedzie kwestia negocjacji... każda z dotychczasowych firm korpo jasnonokreslala warunki zatrudnienia. Pomóżcie i powiedzcie jakie zarobki sa na tym stanowisku. Moja propozycja jest 3500-4000 czy jest taka podstawa? Jaka premia do tego. Jakie dodatki?
Natalia 2017-03-25 16:40
Świetna firma i zobaczyłam ofertę pracy dla przedstawiciela handlowego ds. detalu. Czy więcej informacji na temat tej oferty dostanę na tym forum?Z góry dziękuje
Robo 2017-03-27 00:13
Człowieku zejdź na ziemię. 1600 netto podstawy do 2000 to maks.

Rzucić kwotę możesz jaka chcesz. Tylko rozbawisz dział HR i KPH.
Robo 2017-03-27 00:14
Człowieku zejdź na ziemię. 1600 netto podstawy do 2000 to maks.

Rzucić kwotę możesz jaka chcesz. Tylko rozbawisz dział HR i KPH.
ROBOT 2017-04-05 12:55
Witam,
czy może ktoś napisać kilka słów na temat pracy w AGROS NOVA na stanowisku handlowca PH? Jakie auta, jakie zarobki, jak się sprzedają produkty. Jacy są RKS?
Dorota 2017-04-05 23:13
Czy wiecie, że za całokształt działalności podczas Forum Ekonomicznego w Krynicy, Maspex otrzymał tytuł Firmy Europy Środkowo-Wschodniej. Firma ma sporo nowych ofert pracy.
Nick 2017-04-06 03:20
Napisz na jaki region chcesz aplikować to moze coś pomoge
ANONIM 2017-04-06 08:08
W zeszłym roku byłam na rozmowie na stanowisko przedstawiciel ds kluczowych klientów. Pierwsza rozmowa w jakiejś przydrożnej restauracji z Panem kierownikiem, następna w Poznaniu w hotelu. Rozmowa była grupowa i trwała około 4/5 godzin. Podstawowe zadania- praca w grupie, prezentacja, zadania matematyczne- dużo procentów, na koniec rozmowa z każdym po kolei. Ogólnie miło wspominam gdyby nie jeden mały incydent... Pan kierownik z pierwszej rozmowy spotkał się z jakimś mężczyzną około godzinę przed spotkaniem rekrutacyjnym- ładnie się przywitali, zapalili papierosa, rozmawiali dłuższą chwile. Okazało się, że to rownież chłopak który przyszedł na rozmowę. Oczywiście już na rozmowie udawali, że się NIE ZNAJĄ!!! Co lepsze w "komisji" na rozmowie były 4 osoby, a chłopak wypadł najsłabiej z całej grupy! Jąkał się, strasznie denerwował, nie potrafił wypowiedzieć i zrobić prostej prezentacji, do tego aparycja też dawała wiele do życzenia. Jak się pózniej okazało chłopak był merchem w firmie maspex i "Pana kierownika" znał od dawna. Z ciekawości wzięłam do niego numer telefonu i do dwóch innych osób rozmowy rownież. Jak się okazało oczywiście "najsłabsze ogniwo" dostało pracę, a reszta poświęciła bezsensownie czas, bo przecież i tak wiadomo było kto pracę dostanie! Nie ładnie!!! Szkoda marnować czas i pieniądze na rekrutacje, skoro i tak od początku wiadomo kto pracę dostanie... :)
3
Luiza 2017-04-12 22:50
Maspex jest dobrą firmą z perspektywami na przyszłość.
1
marco 2017-04-25 21:26
Tylko że za tzw jak to piszesz pranie mózgu w Coli zarabiałem do dziś 4,800 na rękę . A tu z tego co czytam na forum za podobne pranie do max trzech tysiaków to prezesa MW bym wyśmiał na rozmowie kwalifikacyjnej !!!
AA 2017-04-27 10:20
Witam,

W ostatnim czasie uczestniczyłam w procesie rekrutacji na stanowisko Przedstawiciel Handlowy d.s. Detalu.
Pierwsza rozmowa z Kierownikiem w restauracji a następnie zaproszenie na Assessment center do centrali w Wadowicach. Wśród kandydatów jedna osoba była już pracownikiem tej Firmy zatrudnionym na stanowisku Merchandisera na ten sam teren na który poszukiwali PH i wcale się z tym nie krył. Dodatkowo na rozmowę przyjechał samochodem służbowym w godzinach pracy....
Rekrutacja trwała od godziny 10:00 a zakończyła się przed godziną 16:00, zorganizowana niezbyt profesjonalnie, standardowo dużo zadań ale co mnie zdziwiło rekrutujących kompletnie nie interesowało doświadczenie oraz wcześniejszy przebieg kariery kandydatów. Pan od HR przeszedł samego siebie gdy w rozmowie podsumowującej kompletnie nie wiedział czym zajmowała się firma, w której wcześniej pracowałam co znaczy, iż nawet nie przeczytał mojego CV!!!
Po około 2 tyg. zadzwonił Pan z HR podziękował za rekrutację stwierdził, że zaprezentowałam się bardzo dobrze ale to nie praca dla mnie. Zapewniał, że nie zatrudnili na tym stanowisku kandydata, który był Merchandiserem w ich Firmie w co nie wierzę gdyż dzień wcześniej ukazało się ogłoszenie o pracę na stanowisko Merchandisera na ten teren.

Drodzy kandydaci jeżeli zostaniecie w przyszłości zaproszeni na Assessment center do centrali w Wadowicach zapytajcie czy jest to rekrutacja zewnętrzna połączona z wewnętrzną bo jeżeli tak to szkoda waszego czasu i straconych pieniędzy ponieważ podczas mojej pierwszej rozmowy Pan kierownik stwierdził, że w pierwszej kolejności zawsze przyjmują pracownika z wewnątrz.

Podsumowując, takie działania działu HR tylko narażają ludzi na koszty oraz niszczą dobrą reputację Firmy.
6
Jadzia 2017-05-08 00:24
Hahaha 4000 na rękę propozycja :) dobre sobie
Miła 2017-05-08 10:33
Pracuje w Maspex-ie i jestem zadowolona z firmy i kolegów.
1
Eryw 2017-05-15 14:05
Nie polecam, jeśli znasz się na tym na co aplikujesz i masz doświadczenie z konkurencji. Udział w AC to strata czasu bo nawet jeśli dobrze ci on pójdzie łącznie z testem (powiedzmy matematycznym) to i tak wybiorą kogoś kto nie potrafi dodawać jednak zgodzi się na prace za 1000 zł lub tak jak opisał kolega wcześniej jest już pracownikiem bo rekrutacje wewnętrzna z zewnętrzna są prowadzone razem.
2
Monia 2017-05-16 21:05
Maspex – polski koncern spożywczy, będący jednym z największych producentów żywności w Europie Środkowo-Wschodniej. Myślę, że praca w takiej firmie jest bezpieczna i stabilna. Po nowej ofercie pracy widać, że będą się dalej rozwijać a dla nas pracowników to dobry sygnał.
olek 2017-05-19 22:50
Dlaczego mieliby brac kogos kto nie potrafi dodawac? Skoro Tobie tak dobrze poszlo to powinni zatrudnic taka osobe
Miła 2017-05-25 10:23
Myślę, że Maspex poradzi sobie z mało życzliwymi osobami. Jak widać oferta pracy nie jest duża czyli ludzie pracują.
Zostaw swoją opinię o maspex - Wadowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maspex