brak logo

Invensys Eurotherm

Tychy

Opinie o Invensys Eurotherm

anonim 2 2010-06-16 16:55:08
Praca fajna spokojna ekipa miła a większości linii to były plusy.
Minusy niskie zarobki praca przez pośrednika umowy przedłużane czasami co 2 czasami co miesiąc a zdarzyło się że i co 2 tygodnie więc ktoś kto ma rodzinę nie może sobie na to pozwolić.
anonim33 2011-01-29 11:21:35
Praca dla ludzi którzy studiują zaocznie i mieszkają z rodzicami. Umowy podpisywane z firmą Randstad w cyklu miesięcznym. Zero perspektyw na podwyżkę, awans itp. Praca łatwa, lekka i przyjemna, zero stresu i co zatym idzie zero kasy (troszkę więcej niż minimum krajowe).
pracownik 2011-02-12 16:07:06
Dyrekcja wreszcie odkryła karty.
Wiadomo już jaka jest polityka firmy w kilku istotnych kwestiach :

1. PŁACE - Zarabiacie powyżej minimum wymaganego prawem polskim więc o co wam chodzi.

2. ZATRUDNIENIE/MOTYWACJA - Jak się komuś nie podoba to droga wolna.

3. ZWIĄZEK ZAWODOWY - zachciało wam się głupot i założyliście Związek Zawodowy .

Dodam tylko, że jest to NSZZ Solidarność czyli związek o bogatych tradycjach - rozumiem , że (usunięte przez administratora) kilku innych też popełnili "głupotę" zakładając związek i walcząc nie tylko o prawa ale i wolność Polaków.
Chyba założenie Związku bardzo zapadło w serce Zarządowi firmy bo skończyła się samowolka w wielu kwestiach i traktowanie firmy jak swojego folwarku.
Mam nadzieję , że działacze związku będą w stanie powalczyć o lepsze warunki dla pracowników - trzymam za nich kciuki.

INVENSYS szczyci się także swoimi wartościami - jedną z cenionych cech jest ODWAGA czyli wygłaszanie bez obaw swoich opinii - no cóż i tu jak zwykle teoria i praktyka bardzo się rozjechały - na ostatnim zebraniu załogi kilka osób odważyło się wyrazić swoje opinie o sytuacji firmy i płacach na co usłyszeli z ust Dyrektora (usunięte przez administratora)pozostawiam bez komentarza.

Ale są również pewne plusy pracy w tej firmie - względny spokój i mało stresów, praca niezbyt wyczerpująca fizycznie i jednozmianowa , dobra atmosfera i relacje międzyludzkie .
gall 2011-03-27 14:44:17
Co tam ciekawego słychać w Eurothermie ?
Słyszałem, że dużo sie dzieje ?
Może ktoś to potwierdzić ?

belzebub 2011-04-03 19:41:12
ŚWIĘTA PRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
anonim 2011-04-05 22:26:14
Ludzie co wy tak nie młożna,co wy boga w sercu nie macie!?
anonim3 2011-04-06 21:12:23
Po pierwsze jak używasz imienia Boga to pisz z dużej litery !!! A jeśli w opiniach znajduje się coś niezgodnego z prawdą i stanem faktycznym to proszę wskaż na to - ja tam nic fikcyjnego nie znalazłem - opinie są takie jak pracownicy widzą firmę i stosunki w niej panujące.
Anonim 2011-04-22 05:48:21
Nie bardziej niż ty
anonim 2011-04-23 09:52:17
"nie bo ty" zupełnie jak przedszkolu
laden bin 2011-05-14 01:38:49
ja mysle ze end of topic na ten temat invensys rulez!! heh
laden bin 2011-05-14 01:41:18
ja mysle ze end of topic na ten temat invensys rulez!! heh
vvioletta 2011-06-16 23:20:00
spoko praca na wakacje.. nie na dluzej ( jezeli chodzi o magazyn) nie da sie wytrzymac z kierowniczka. pomimo wszystko ok :) celujacy :)
Omi 2011-07-04 18:08:29
Tylko, że te "buraki, patafiany" mają to czego ty nie masz - godność
anonim 2011-07-10 11:13:42
Gdyby ludzie mieli tam odrobinę godności nie obrabialiby sobie tyłków na wzajem i nie dali by się wykorzystywać. Ten kto tu pisze o godności albo jest w szczytowej formie hipokrytom albo należy 0,01% tych co tu pracują bo muszą i nie zajmują się pierdołami. A tak btw nie ma to jak firma która ostatnimi czasy pozbywa się naprawdę najlepszych pracowników i nie potrafi zatrzymać siły napędowej. Sekwencja spadkowa lepiej wybudować sobie wygodne biura niż zainwestować w ludzi byle tak dalej.
emeryt 2011-08-25 22:04:24
co tam slychac w invensys produkcja magazyn dobrze sie dzieje? pozdrawiam
kazik 2014-03-12 16:59:12
było wyrównanie płac także spoko
mysza 2014-03-16 21:08:27
Nie jest tak zle, jedna zmiana weekendy wolne zarobki jak na jedną zmiane nie są złe..(usunięte przez administratora)
mysza 2014-06-12 08:26:48
Zarobki marne, wymagania coraz wyższe, ktoś zapomnial o ...Wy udajecie że płacicie, My udajemy że pracujemy... Klika na górze, myślący znikają... Trząsą majtami jak jest wizytacja,trawa na zielono malowania, no ale pampersy sa na zmiane. Jak lubisz byc wyciskany niczym cytryna, za ku chwale ojczyzny...;-)...(usunięte przez administratora)
pytający 2015-01-07 09:29:53
jak z zatrudnianiem nadal śmieciówki przez pośrednika?
yogi 2015-01-29 15:38:52
co produkuja w tej firmie co piszecie,chociarz pare słow
i jakie zarobki,pare słow,tylko madrych
szukam pracy ,a posrednik widze ze ma oferte do tej firmy
jakie tam potrzebne jest wykształcenie
dzieki za odpowiedz
Terry 2015-02-01 13:08:11
Robisz jak ten jeleń za trochę więcej niż najniższa, zero perspektyw na lepszą kasę. Do tego nie brakuje obrabiaczy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za plecami.
Praca polega na klepaniu chińskiego badziewia.
1
Kamil 2015-02-27 21:49:58
korek, jeśli uważasz że robienie za taką kasę jest dla Ciebie normalne to stwierdzam że masz iq równe gaśnicy pianowej. fakt jest taki że jesteś osobą co potrafi robić tylko jedną rzecz co ludzie w tej firmie to się nie dziwię.
realny 2015-04-17 11:47:08
Firma idzie na dno, czesci brak, produkcja stoji, linie co mialy byc dochodowe i ratowac Eurotherm nie maja zamowien. Hala wielka i pusta, kasa na utrzymanie leci a zyskow brak... zaraz to wszystko wywioza do Rumunow albo postawia w SE Bukowno w jakims garazu te 4 linie co jeszcze maja jakies zamowienia i dadza 15 sensownych ludzi zeby to wszystko utrzymac. Przy okazji obetna ten caly narzut z bazami itp bzdurami ktory tylko kosztuje a nic nie wnosi. Nowy Dyro jak dostanie info zeby sie zwijac zrobi to bez mrugniecia okiem (juz zaczal zniwa).
3
poleole 2015-05-06 20:25:30
co masz na myśli pisząc "zaczął żniwa" ? :)
Ben Bella 2015-09-07 10:21:59
Witam Schneider Eurotherm, my wszystko u was z Ewa i Remikiem zrobili a wy nas wykopali. Dobrze tak? Pamietajcie - kto pod kim rowy kopie sam w nie wpada. Pozdr z Kenii
szczuru 2015-09-29 15:46:17
Muka skoro nie znasz Invensys Eurotherm to po co piszesz komentarz, który nic nie wnosi. Żeby wiedziec o co chodzi w poście od 'Ben Bella' trzeba tam pracować minimum 2 lata
Oasis 2015-11-11 23:15:57
Po przejęciu Eurotherm przez Schneider Electric, chyba dzieje się gorzej niż szacowano, linie produktowe nie są specjalnie dochodowe ale też widać, że coś się dzieje złego bo zwijają się ludzie z biur. W sumie to nie jest już ta sama firma co kiedyś, kiedy Dyrektorem był Ben Bella.
1
Jolkopuki 2015-11-15 17:26:00
Cosik zaczyno bardzo wonioć trza sie brać
Oasis 2015-12-11 22:15:33
Żadna sensacja, już rok działamy pod Schneider. Na produkcji nic się nie zmieniło jest jak było.
chetny 2015-12-17 15:12:49
A macie jakies przyjęcia w dziale technicznym na inżyniera?
1
operator 2016-03-01 15:26:05
Są jakieś przyjęcia? Chciałem się przyjąć bo kolega mówił że praca spokojna, nie trzeba się wysilać i za dużo myśleć bo wszystko ładnie opisane a mi się w sumie za bardzo robić nie chce ale cóż z czegoś trzeba żyć nie?
Oasis 2016-05-13 22:13:54
Dziś z firmy odszedł filar, ciekawe jaki kolocek podstawią żeby zbilansować. Ciekawa sprawa, odchodzi ważny manager a na jego miejsce rekrutują zwykłego Inżyniera ds. Metod produkcji, aż takie oszczędności.
1
wiesio 2016-05-30 09:41:14
a to z jakiego dzialu odszedl? sam odszedl?
mini8 2016-09-04 18:43:23
Kiedys to byla fajna firma ale od czasu jak wladze przejal W wszystko zaczelo sie psuc
Omi 2016-09-05 07:03:43
Ehh kolejna osoba która zamiast skorzystać z okazji do zadawania pytań woli wylewać swój jad anonimowo... pracuje w tej firmie blisko 10 lat i przeżyłem kilku dyrektorów i nie zgodzę się z twoim stwierdzeniem, ta firma wreszcie trafiła na właściwą osobę na tym stanowisku.
be4zminimei 2016-09-25 19:18:58
@ Juraz - powiem szczerze to bardzo słabvy komentarz. Dlasczego obrazasz innych ludzi eweidentną sugestią?
anonim 2016-11-29 15:29:42
Czy warto się przyjmować?jak obecnie wygląda sytuacja w firmie?
Zostaw swoją opinię o Invensys Eurotherm - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Invensys Eurotherm