brak logo

FlosLek

Warszawa

Opinie o FlosLek

Karino 2013-07-13 22:17:21
Pracowałam w firmie kilka miesięcy. Porażka, raptem dwie osoby pracują z przedstawicieli po kilka lat, reszta jedna wielka rotacja. Zarobki na poziomie "supermarketowym", umowy miesięczne, dwumiesięczne, zer przyszłości. Wyeksploatowane samochody, zero na prywatne. Kosmetyki się słaaaaabo sprzedają. Oszczędności, wszystko źle i GPS. Nie polecam.
11
mia 2014-03-06 22:31:44
Zostałam zaproszona na rozmowę kw.na przedstawiciela farmaceutycznego. Proszę napiszcie ile można u nich zarobić netto, jakie premie i czy są realne. Jakie samochody i czy można używać po pracy. Ile punktów dziennie trzema odwiedzić? No i jaka atmosfera panuje w firmie?
1
vip 2014-04-25 15:29:42
Pracowałam tam kilka lat temu - żenada!!!! Pani Prezes koszmarna!!! fatalna atmosfera w pracy, bardzo niskie zarobki!!!!! Nie polecam!!!!!!!!!
4
szef 2014-08-09 00:46:15
ja również mialem okazje poswiecic czas dla tej firmy i to byl duzy błąd, poswicielem stala posade w innej hurtowni dla pracy w tej firmie ktorej dyrektor obiecywal mi swietlana przyszlosc rozwoj itd.. po dwoch miesiacach szybko uciekalem gdyz plan sprzedazy nie do zrealizowania zadnego przygotowania od strony wyposażenia handlowca w artykuly reklamowe ewentualne wymiany przeterminow praktycznie nie mozliwe przy tak niskim deputanie smiech na sali.. przynajmniej na moim regionie, kiepska organizacja.
6
Tadeusz 2015-02-17 15:27:18
Firma żal. Dziwię się, że jeszcze utrzymuje się na rynku. Pani Prezes z Panem prezesem i dyrektorem sprzedaży na czele - porażka. Atmosfera w pracy gęsta, zero luzu, żartów i podejścia do pracownika. Auta wyeksploatowane jak konie na morskim oku. Zarobki... lepiej zdecydowanie w Biedronce. Nie polecam.
5
Arturo 2016-03-10 21:05:39
Widzałem ogłoszenie na stanowisko specjalisty marketingu. Ktoś coś wie? Jakie warunki pracy, benefity, wynagrodzenie. Firma ma fajną nową fabrykę, wydaje się, że to nowoczesna firma i dobrze się rozwija. W takiej firmie myślę, że płacą z 5-6 tyś. netto w dziale marketingu. Dajcie znać!
3
vinci 2016-03-19 18:50:22
@arturo - możesz liczyć na ok. 2,5 netto, może 3 netto jak pani prezes będzie miała lepszy humor. Zastanów się w jakich sieciach są "zalistowani" i którą półkę zajmują?. Popytaj znajomych, tych nie z branży, co to flos-lek, a zrozumiesz że ludzie nie mają pojęcia co to za firma. Jaki to ma wpływ na odsprzedaż? Czy taka firma może się rozwijać? Zamiast tzw. merytokracji mamy pociotkokrację i głupotokrację. Osoby które chcą w firmie coś zmienić oraz te które chcą mieć godziwe wynagrodzenie szybko uciekają. Ci którzy pracują w firmie dłużej .. WŁANCZAJĄ, UBIERAJĄ SWETR, mówią POSZŁEM etc - niestety pani prezes właśnie te osoby lubi (nie szanuje, bo pani prezes nie szanuje nikogo) najbardziej. Benefitów brak. Fabryka nie jest nowa. Nie polecam!
1
Arturo 2016-03-21 19:05:19
@vinvci: bardzo dziękuję za opinię. 2,5 - 3 netto w dziale marketingu? To trudne do uwierzenia. Może jest to pensja dla osoby, która ma powiedzmy 2 lata doświadczenia, a nie kilka, kilkanaście w dobrej firmie. Nie jest to zbyt pochlebna opinia o firmie, a zwłaszcza o braku szacunku szefa do pracownika. Rozumiem, że zmiana języka wiąże się z przebywaniem w dużym stopniu z ludźmi tzw. dojazdowymi spod Warszawy? :) To rzeczywiście może być problem, takie osoby są bezwzględne, pracują ponad swoje siły, za niższe pieniądze, bo bardziej im zależy na zostaniu w stolicy...Nie miałem okazji pracować z takimi ludźmi, ale z opowiadań znajomych wiem, że jednak słoik to inny sort człowieka. Co do pozycjonowania produktu - faktycznie jest to produkt, który nie jest w segmencie w tzw. zasięgu wzroku. Niższa pensja może być ok, jeśli jest sporo benefitów. Jeśli i to i to jest marne - to chyba dam sobie spokój.
1
vinci 2016-03-29 21:54:59
@arturo, zgadzam się z Tobą co do ludzi spoza stolicy. Wracając jednak do FL, to właściciel wyznacza standardy. Jeżeli chce się otaczać takimi ludźmi i taki wizerunek firmy budować - jego ( a raczej, jej) sprawa. Jeżeli masz duże doświadczenie, szkoda go marnować na taką firmę. Ani tam nie zarobisz, ani sie nie rozwiniesz. Przeciwnie, po 1 miesiącu zaczniesz szukać czegoś innego. pozdrawiam:)
1
mania 2016-04-01 15:23:48
a gdzie jest oferta?
PRODIGY 2016-04-05 11:33:26
@fajk - wtóruje VINCI, KARINO, VIP i pozostałym. 2 lata temu miałam nieprzyjemność współpracować z tą firmą. DRAMAT, PATOLOGIA, KŁAMSTWO i brak jakichkolwiek KOMPETENCJI. Miesiąc całkowicie wystarczy aby stwierdzić w jaki sposób funkcjonuje firma - chyba, że się ma problemy z postrzeganiem rzeczywistości ;). Czegoś nowego (w pozytywnym sensie, chyba, że chcesz się nauczyć jak być profesjonalnym 'burakiem'), porządku i zarządzania to się nauczysz w korpo, a nie we floslek. Do jakich rzeczy trzeba się dostosować??? do miernoty? bylejakości? No niby można - zależy kto co lubi, na czym mu zależy i jak siebie szanuje.
1
Gina 2016-04-11 19:45:02
witam, byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko spec ds. marketingu. firma z wyglądu: może być. nie jest to co prawda high level ale jak na polską firmę to jk napisałam - może być. pensja: bardzoooo bardzooo marna. benefity: brak.
@faker: zawsze pracowałam w firmach gdzie umowa o pracę była standardem. pieniądze tez zawsze były na koncie na czas. to żaden 'wypas' jak to, co nam się należy firma 'łaskawie" nam daje. jeżeli ktoś daje się wykorzystywać i pracuje na tzw "umowach śmieciowych" to jego/jej sprawa (prawdopodobnie taka osoba ma korzenie gdzieś na wschodnich granicach kraju, nie ma kwalifikacji i praca - jakakolwiek i za ilekolwiek ale z umową i pensja na czas to powód do dumy). @faker - z takim podejściem nigdy żaden pracodawca nie będzie Cię szanował.
1
Magnat 2016-09-17 17:24:00
Swego czasu było ogłoszenie na specjalistę kontroli jakości, skończyłem chemię, myślę czy by nie złożyć do nich CV, nawet na staż. Świeżo po studiach raczej trudno o etat. Czy ktoś coś wie, jak jest tam w dziale jakości? Ewentualnie w dziale technologicznym? Każda info cenna
Magnat 2016-09-17 17:24:50
Swego czasu było ogłoszenie na specjalistę kontroli jakości, skończyłem chemię, myślę czy by nie złożyć do nich CV, nawet na staż. Świeżo po studiach raczej trudno o etat. Czy ktoś coś wie, jak jest tam w dziale jakości? Ewentualnie w dziale technologicznym? Każda info cenna
Zostaw swoją opinię o FlosLek - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FlosLek