brak logo

MOL

Suchy Las

Opinie o MOL

Rita 2012-08-02 08:54:42
Firma okropna, wyzysk człowieka przez człowieka, wieczne problemy, upierdliwy szef, któremu trzeba tabelki przez \\\\\\\"lupę\\\\\\\" robić\\\\\\\" zawartość jest mniej ważna. Fałsz, obłuda, kłamstwo w firmie, jednego dnia są twoimi przyjaciółmi, drugiego masz nóż i wypowiedzenie w plecach, maniana jakaś. nie wspomnę o zarobkach są okropnie niskie
4
Joanna 2013-12-05 15:47:31
Ogólnie nie radzę. Kompletna dezorganizacja i chaos.
5
Klient firmy MOL 2014-04-25 10:39:38
Ta firma to jedno wielkie nieporozumienie, kompletny chaos, kompromitująca strona internetowa rodem z poprzedniego stulecia. Nie radzę niczego u nich zamawiać, ponieważ jest więcej niż prawdopodobne, że zamówienie zostanie w najlepszym razie niewłaściwie zrealizowane. Co więcej będąc tam jako klient dało się wyczuć napiętą i nieprzyjemną atmosferę wśród pracowników. Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług tej firmy.
7
Arkadiusz 2014-11-05 13:01:08
Odradzam , tyle!
2
nika 2015-03-14 18:09:34
witam cos pozytywnego na temat tej firmy ,czy panuje tam kompletny hahos . zawiśc i róznica wieku jak to na produkcji ? Chcę złożyć CV lecz czytam opini mało moze ktos wypowie sie o zarobkach itp jacy ludzie tam sa czy panuje komunistyczne podejscie czy nowoczesnie prosze niech ktos sie wypowie pozdrawiam.
2
Molowiec 2015-07-01 20:05:57
Firma to kompletny shit. Zarobki na umowie o prace na początku to 1550zł potem może podrosnąć, po zmianie kierownika ta firma to jeszcze większa klapa. Działem markiz rządzi człowiek który nie potrafi komputera obsługiwać i głównym jego argumentem jest "Oj Tam" lub "Łe tam". 0 trzymania się terminów zleceń, biuro wybiera samodzielnie terminy, np. na już lub na jutro. Panuje niby fajna atmosfera ale naprawdę, jest jeden wielki fałsz, każdy na każdego donosi nie mówiąc już o tym,że nie warto im ufać bo i tak Ci podłożą tzw.świnię. Na dziale rolet jest jedna wielka wojna i faworyzowanie 1 pracownicy, drugi pracownik robi 20 czynności, ona 5, koordynatorka stoi rękoma i nogami po jej stronie. Dyrektor od spraw marketingu to najlepszy murzyn, nie ważne jak, nie ważne z czego, jak powie,że ma być zrobione to koniec. Nie ważne czy jesteś synem,córką,żoną i tak zagoni do prezesa za niewykonanie polecenia. Jedynie magazyn jest do wytrzymania, normalny kierownik (najlepszy jaki się trafił) i wkurzający Śiwy zboczony dziad.
Podsumowując, firma beznadziejna, nie wiadomo jak tyle lat się utrzymuje. Produkty są niby wysokiej jakości ale wałki lecą niesamowite.
Prezes jest wiekowy i się czepia wszystkiego mając przestarzałe podejście.
Idź na własną odpowiedzialność.
6
Pracownik 2015-07-07 15:57:06
Jeśli ktoś nie umie pracować pod presją czasu to niech idzie grzyby zbierać do lasu.
Na ogół wypowiadają się ludzie którzy nie dają sobie rady i zostali zwolnieni a potem piszą takie a nie inne opinie. Są pracownicy którzy pracują tu po paręnaście lat i świetnie dają sobie radę.
A żeby dobrze zarabiać trzeba się też wykazać nie tylko siłą ale i rozumem.
4
Ferdynand 2015-07-07 20:48:41
Z tego co tu czytam, wnioskuje źe ktoś w Firmie Mol popełnił jeden gruby błąd - ktoś przecieź zatrudnił taką płaksę i gelejzę, jak ten Molowiec.
1
Gość 2015-07-14 15:30:11
Przez "rozum" rozumiesz chyba najgorszego sortu, chamski tzw. spryt :)
Bo tylko to działa w tej firmie.
BTW: zapomniałeś też o tym, ze jak Ci się już uda zarobić coś ekstra (Alleluja, prowizja) i wg. Szefa Szefów wyjdzie za dużo, to już on następnym razem coś wymyśli żeby Ci AŻ TYLE nie wyszło :)
Za to kierownik magazynu- zgadzam się, facet łeb na karku ma.
3
Pracownik 2015-07-15 13:59:36
Takie problemy trzeba zgłaszać prezesowi a nie na forum wrzucać.
1
however 2015-12-10 20:00:55
Mam pytanie, wiecie moze jakie pytania zadają na rozmowie kwalifikacyjnej?
Jarek 2016-01-18 14:02:11
Nie liczył bym na to ;) Wszyscy chcą wiedzieć dosłownie wszystko o tobie w tej firmie.
Ludzie piszą by iść do "góry" zgłosić problemy, niestety Prezes nie zauważa problemów. Jego największym problemem są małe zarobki. Myśli jak by tylko przyciąć na pracownikach i materiałach by jak najwięcej zarobić. Było już sprawdzane ale niestety nic się nie udało.
Ktoś 2016-06-16 09:05:06
Pracowałem i na produkcji i w biurze. O ile na produkcji dało się jeszcze wytzymać (chociaż nie najlepiej) to biuro to jest kosmos. Jeżeli chcesz liczyć na wsparcie - zapomnij. Osoby w biurze które są "kierownikami" jakiegoś działu pracują naprawde dobrze, mają doświadczenie i wiedzą z czym to się je. Ale KOMPLETNIE nie potrafią zarządzać ludźmi. Każdy robi tak by to jemu było najlepiej. Dupochron jeżeli komuś to stwierdzenie nic nie mówi, to objaśniam. Każdy pracownik firmy robi tak by przypadkiem nie było na niego, jak przyjdzie co do czego, wyprą się i wina obciążą Ciebie. Ale bez przesady, jakoś się ta firma utrzymuje. Z plusów, kierownik produkcji to naprawdę równy człowiek, zawsze można się dogadać. Osoby niepełnosprawne w biurze( nie będę przytaczał imion) to jedyne osoby na które możesz liczyć w biurze, zawsze chętnie pogadają i pomogą jak tylko potrafią. Kolejna miła osoba to sekretarka, nie mam nic do zarzucenia. Na produkcji jak wszędzie, tak jak się starasz tak Cię przyjmą w swoje grono, jeżeli nic nie potrafisz nie licz na ich sympatię. Ale jak się trochę wykarzesz to się przeżyć. Oczywiście za bardzo nie schodźmy w skrajność, jak przyjdzie co do czego to się wyprą. Mam nadzieje, że pomogłem. Czy polecił bym tą firmę? Myślę, że to zależy od stanowiska i kto miał by być Twoim przełożonym, ale ogólnie raczej nie polecam. Co do zarobków, nie są złe, po prostu normalne. Nie ma szału ale nie jest źle. Jeżeli ktoś ma jakieś pytanie, chętnie odpowiem.
2
DDK 2016-06-19 22:53:12
Na samym początku chciałbym poinformować wszystkich że w tej firmie panuje totalny brak organizacji. Na produkcji 3/4 osób nie wie co ma robić, nie wie po co się tam znalazł. Zatrudniają ludzi byle jakich bez doświadczenia, byle było. Na dziale markiz/ pilarni rządzi jeden człowiek który kompletnie nie potrafi zarządzać ludźmi. Wszystko potrafi spier.dolic i zwalić to na byle kogo, byle nie bylaby to jego wina. Nie robi nic tylko ustala z kierownikiem zamieszania (produkcji) jak pogorszyć produkcje i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] całą robotę. Jeśli chodzi o kierownika produkcji to jest to najgorszy przedstawiciel tej firmy. Kompletny brak pojęcia o materiałach i o ludziach którymi zarządza. Potrafi nie znać twojego imienia po roku pracy w firmie. Kręci się i nie wie co ze sobą zrobić, w żadnym wypadku nie pomoże Ci w niczym. Zapomnij o dniu wolnym, o wolnej sobocie albo o urlopie. Godziny pracy najlepiej jak byś pracowal 24h bez chwili dla siebie. Prezes ma praktycznie takie pojęcie jak kierownik o tej firmie. Myślą razem nad tym jak spowolnić robotę i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to co zrobiłeś. Zamiast pomóc i ułatwić pracę, podkładają Ci nogę zmieniając co pare dni standardy. Kompletny brak organizacji pracy, ludzi, bezmózgi i ogólny chaos. Pozdrawiam cały magazyn i najlepszego pracownika - malinę.
6
Jacek 2016-08-27 12:17:30
Ty chyba nie rozumiesz problemu, jeśłi tam siedzisz Twoja sprawa, ale prawda jest taka,ze wiecej niż najniższą krajową tam nie zarobisz, jesli poprosisz o więcej to mozesz dostać,ale podwyżkę kompetencji
Firma ta jest dobra na okres próbny,zeby dowiedzieć się z kim nie należy współpracować
szef 2016-08-27 13:28:27
Jak wytłumaczyć drobny fakt że średni staż pracy w MOL-u aktualnie zatrudnionych to ponad
10 lat w biurze i ponad 5 lat na produkcji ? Skąd oni mają tylu "niewolników". A te 50 samochodów
pracowników przed firmą to pewnie wygrane w totka ? Jak oni to szczęście "załatwiają" ?
Może warto sprawdzić ?
pracownik 2016-08-27 13:54:27
W MOLu pracuje ok 60 osób i ponad połowa z nich to pracownicy z 5 letnim stażem w tej firmie, więc na ludzki rozum nie może być tak źle jak niektórzy piszą. Są też pracownicy z ponad 15 letnim stażem. Negatywne opinie piszą zazwyczaj pracownicy którym po okresie próbnym podziękowano albo sami odeszli bo wydawało im się że zarobią fortunę nie wysilając się zbytnio. Młodzi zamiast nabywać praktykę i próbować się wykazać chcieliby być zaraz kierownikami i mieć czas na zabawy komórką, nie potrafią się podporządkować. Z tego co wiem to nikt w firmie nie zarabia najniższej krajowej ale niestety nastały takie czasy że teraz w internecie można pisać co się chce , obrzucać innych błotem i nie ponosić żadnych konsekwencji. Nie widzę w tym żadnych przyjemności ale nie którym się wydaje że jak napiszą kilka kłamstw to się zemszczą i im ulży. Powodzenia, ale są jeszcze ludzie inteligentni którzy nie sugerują się takimi tekstami.
Bieda 2016-08-30 12:39:44
Samochód to nie majątek za 500 zł idzie kupić
1
szef 2016-08-30 21:24:24
"Idzie kupić" - Bieda z Twoim polskim. Idź i kup !
Normalny 2016-09-01 12:12:05
Kochani , opinie są potwierdzone, ludzie pracujący tam ponad 10 lat to z reguły osoby niepełnosprawne, które boją się zmian, albo ludzie szefa blisko się Go trzymający, jeśli zajdzie potrzeba oni tez wylecą. Pieniądze są średnie zazwyczaj jak sobie na początku wywalczysz tak będziesz miał przez dłuższy okres czasu. Samochody to żaden argument, po pierwsze są brane w leasing po drugie wrzucane w koszty, a od sprawdzania tego jest chyba urząd skarbowy o ile się nie mylę. Zgadzam się z każdą opinią negatywną tutaj nt tej firmy, niestety tak jest. Pracują tam dyrektorzy , którzy mało o czym mają pojęcie, Niestety! Gdyby szef staranniej ludzi dobierał to byłby w tej chwili widoczny na halach sportowych jako główny sponsor, a tak... hmmm....bida.
3
atu 2016-09-08 16:08:43
no tak , wszędzie znajdą się pracownicy : "przez zasiedzenie" i tu tez.
2
atu 2016-09-09 12:56:41
oczywiście każdy ma prawo do własnego punktu widzenia, również do własnej interpretacji, ale pamiętaj że prawda zazwyczaj leży po środku. Zawsze można poprosić o anonimową ankietę i przeprowadzić wśród pracowników,ale pisaną na komputerze bo inaczej dojdą ;)) Porozmawiaj z ludzmi , którzy mają za sobą epizod krótszy czy dłuższy w tej firmie i odeszli z własnej woli, a jest ich sporo mój drogi olku, realia są zaczerpnięte tak jak import - z Chin :*
1
szef 2016-09-11 12:13:41
Widać że nigdy nie pracowałeś na produkcji poza Polską !
Szef 2016-09-11 12:16:14
Wyslij CV i zadzwoń do firmy i pogadaj z inżynierami pracującymi na takich stanowiskach
Atu 2016-09-13 16:19:57
Fakt, w Chinach nie.
1
Atu 2016-09-13 16:32:56
Zresztą , nie zamierzam się kłócić, to portal do pozostawiania opinii, a nie do weryfikowania jej przez pracowników, itp, itd. Dziękuję i zostawiam swoją , prywatną i demokratycznie poprawną opinię nt tejże spółki.
1
Bieda 2016-09-19 13:03:05
Trochę inteligencji . jeśli nie rozumiesz to już tłumaczę " można kupić "
MM 2016-09-20 20:07:51
Też interesuje mnie Inżynier d/s Rozwoju Produktu. zostałem zaproszony na rozmowę z prezesem.
Wg KRSu jest nim ( usunięte przez administratora )czy może ktoś inny?.

Co możecie powiedzieć o tym stanowisku?
Po tych komentarzach zastanawiam się czy pojawić się na rozmowie.
Ilona 2016-09-21 16:40:37
Dzień Dobry.

Zachęcam do odwiedzenia firmy i do wyrobienia sobie własnej opinii.
Jak widać portale tego typu promują przede wszystkim negatywne wpisy, co niestety nie daje możliwości uzyskania obiektywnej oceny.
Zastanawiam się jak bardzo wiarygodna może być wypowiedź osoby, która kryje swoje dane i posługuje się Nickiem?
Ale to już zostawiam Panu do oceny...

Pozdrawiam
Ilona Gorczyńska
Dyrektor Marketingu
igorczynska@mol.net.pl
Ve 2016-09-21 18:33:47
A ile musi być w tym prawdy, skoro Pani sygnuje to swoim nazwiskiem, tłumaczy się winny-niewinny olewa.
1
Fortuna 2016-09-22 18:06:25
Ogólnie z tego co ja wiem pojawiły się właśnie nowe ogłoszenia do Pyrzowic bo nie ma na inne miasta, ogólnie Oklejacz znaków drogowych czy Operator plotera tnącego – grafik wiadomo, praca łatwa i przyjemna
Zostaw swoją opinię o MOL - Suchy Las
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOL