brak logo

Arpex Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Arpex Sp. z o.o.

space 2012-06-17 20:29:17
Pani (usunięte przez administratora) Bardziej szanuje pracwników od Pani (usunięte przez administratora)
Ooo!!! 2012-06-20 22:57:51
Witam!
Kiedyś miałam tam pracować.
Już jak kazano mi przyjść na rozmowe do jakiejś dziury tzwanej magazynem czy coś w tym rodzaju to masakra strach.
Jeśli chodzi o zarobki to szok przerzyłam 1 grosz od nalepki, a jak źle to trzeba kase oddawać, to ja się z takim czymś nie spotkałam jeszcze.
Jakies pół roku temu.
Ludzie co wy tam jeszcze robicie do związków napiszcie.
I jeszcze jakaś dziwna umowa, czyli zadna.
Wyślijcie tam Urząd skarbowy.
magister 2012-07-02 17:41:11
Oj widzę że same nieuki tu piszą i narzekają. Tak to jest jak się na szkołę kamieniami rzucało. Teraz Wam tylko taka praca została: naklejeczki, wykałaczki, kasa w tesco ... życie bez przyszłości - smutne. Szkoda tylko, że plebs internet odkrył, teraz ten cały syf między wierszami się wala.
3
AB 2012-07-10 22:47:03
Magister, jako człowiek światły, powinieneś więc wiedzieć do czego to miejsce służy - do dzielenia się opinią na temat pracodawcy. Mniemam, że masz problem ze zrozumieniem tekstu pisanego, ale każdy ma coś. Każdy niesie swój krzyż i nie możesz wiedzieć jakie warunki zmusiły kogoś do \"naklejania naklejeczek\". Mówi się, że żadna praca nie hańbi, ale pracodawca już może zhańbić. Tak uważam. Czy to prostszych prac z \"naklejeczkami\", czy też pracy bliżej siedziby głównej nie polecam. Z tego co zdążyłam zaobserwować, to ludzie w dużej mierze są zabawkami zarządu, ot i tyle. Jedno mogę powiedzieć pozytywnego - wypłata nigdy się nie spóźniła... gorzej z jej wysokością ;)
Absolutnie nie polecam.
wariat 2012-10-23 11:34:48
Pracowałem swego czasu tam trochę no i co moge powiedzieć przychodzi się na 7:00 i nie wiesz o której wyjdziesz przyjedzie tir do załadowania musisz zostać, nie zostaniesz wielkie pretensje o nie dyspozycyjności..
Jest ich też drugi magazyn a tam to jest masakra! brak wody pitnej, brak mydła ręczników, CIEPŁEJ WODY !! o prysznicu zapomnij..
1
dj 2013-02-27 11:54:41
witam pracowalam 8 lat to prawda szacunku zadnego po tylu latach potrafią tylko powiedziec ze niema towaru co oznacz ze niema pracy dla chałupników teraz tylko na chali tak to jest obuz za marne 0.005 groszy
pozdrawiam
1
Maćko 2013-10-30 17:58:45
Pracowałem rok i jeśli ktoś zatrudnia się, żeby pracować, a nie na wakacyjny wypoczynek to nie będzie miał na co narzekać. Wypłata jak w zegarku i dokłądnie tyle ile na umowie. Towarzystwo to spora zaleta tej firmy, strasznie fajna ekipa w pracy i z paroma osobami po pracy można było pogadać i pobawić się.
mgr inż. 2013-12-26 21:46:59
Bardzo miła atmosfera. Fajna ekipa i szefostwo. Jeśli Ci zależy i jesteś inteligentny to masz szansę na ogromny rozwój. Zarobki bardzo wysokie! Polecam!
trzy kropki 2014-01-02 23:30:21
o jakich wysokich zarobkach Ty mówisz jak tam stawki groszowe są , a większość osób jest na umowach o dzieło przez wiele lat gdzie płacone masz na akord - ile zrobisz tyle zarobisz tylko jest tam taka zasada - musisz przerobić miliony sztuk aby zarobić kilka złotówek.
4
trzy kropki 2014-01-28 21:53:30
wszystko zależy od tego jaki towar dostaniesz do przerobienia.Pytasz czy stawki są aż tak złe - owszem są złe i to bardzo, no chyba,że jesteś znajomym przełożonego to dostaniesz dobry towar przy którym się nie urobisz a coś zarobisz.
Podam Ci jeden przykład z wielu:
Kiedyś za jeden dzień pracy który trwał akurat 10 godzin zarobiłam niecałe 5 zł bo to co było do zrobienia było bardzo pracochłonne a płacone od sztuki a nie od godziny.
Składek żadnych nie masz ani lat pracy - niczego nie masz prócz pewności,że nabijasz kasę szefowi.
2
h2o woda 2014-03-04 09:20:55
Szok co sie dzieje w tej firmie jak masz znajome to dostaniesz prace chałpnicza jak pani Kasia towar wydaje swojej rodzince oczywiscie ta ktora jest lepiej płacona a jak grosz to w tedy dzwoni do chałpnika
1
KTOŚ 2014-05-10 22:50:26
W dzisiejszych czasach cieszę sie że mam pracę, która do tej pory dawała mi satysfakcję - zawsze może być gorzej.Mówi się wszedzie dobrze gdzie nas nie ma - zachwalamy innych i nie szanujemy tego co mamy .Jeżeli ktoś chce stara się ,wykazuje to na pewno zostanie zauważony.Nikt nie chce staracić CZEGOŚ/KOGOŚ wartościowego.Zawiść zazdrość to gorzkie uczucie które męczy człowieka i wypala więc trzeba spojrzeć na to inaczej każdy ma wolną wole i nikt nikogo nie przymusza więc po co te żale? - bo my taki naród jesteśmy że trzeba jęczeć i narzekać !
2
gucio 2014-05-30 21:22:01
A najlepiej to tylko narzekać i narzekać. Ja pracowałem i było w porządku. Warunki pracy normalne, jak w większości firmach, w których wcześniej pracowałem. Jak pracuje się, jak należy, to nie ma problemu i wszystko jest ok. Mili ludzie, pośmiac się czasem można było. No, ale cóż niestety musiałem się przeprowadzić daleko i z pracy zrezygnować. Miło wspominam te czasy.
2
gość 2014-07-04 13:18:06
Jeszcze nigdy nie widziałem gorszej firmy. (usunięte przez administratora)
gość 2014-07-04 21:33:07
nie wiem dlaczego administrator usunął 90% mojej wypowiedzi?
trzy kropki 2014-07-30 00:15:15
Ciekawe kiedy tam pracowałeś, jak długo i na jakiej umowie?
Tam są równi i równiejsi więc nie wciskaj ludziom ciemnoty gucio.
gucio 2014-11-23 22:12:12
pracowałem na normalnej umowie o pracę i ponad dwa lata, to chyba całkiem sporo. Myślę, że wszystko zależy od podejścia też do pracy. Ja nie narzekałem, nie mogę nic złego powiedzieć. Nigdy nie jest tak, że wszystkim się dogodzi. Zawsze będzie ktoś nie zadowolony. Ja wspominam dobrze tą firmę i ludzi z którymi pracowałem.
2
rosa 2014-11-23 22:19:54
Warunki pracy są dobre. Pracuje się w miłej atmosferze. Jeżeli pojawia się problem, to możesz zawsze liczyć na pomoc, czy radę. Wynagrodzenie zawsze jest na czas, nigdy nie zdarzyło się, żeby wypłata się opóźniła. Jeżeli chcesz pracować w firmie Arpex to śmiało możesz złożyć swoją ofertę, chociaż nie wiem, czy aktualnie szukają kogoś do działu współpracującym z sieciami handlowymi.
1
maniek 2015-02-24 21:56:02
o to super wiec warto aplikowac do tej firmy..Są jakies teraz premie, bo ja chce osobiście zanieść swoje cv i musze przygotowac sie na ewentualna rozmowe, więc napiszcie pod jakim względem oceniają pracownika czego sie spodziewac na rozmowie jak zostawic za soba stres pomozecie z góry dziekuje wszystkim za odpowiedzi..
4
chałupnicy 2015-05-26 06:29:43
Jestem chałunikiem od dosc dawna, ale to co dzieje sie teraz to jest nie powazne. Zawsze kiedy przyjade po towat to dostaje wykałaczki lub patyki a w rozpedzie rurki.Pytam w imieniu chałupnikow kto przerabia caly inny towar , bo jeszcze jakis czas temu my dostawalismy rowniez balony, fontanny teraz niestety nikt z nas chalupnikow zawnetrzynych takiego towaru nie dostaje.Moze Dyrekcja firmy zainteresowałaby sie tą sprawą.
1
Natalja 2015-05-27 05:30:48
Znajomy który tam pracował, mówił mi że cały najlepszy, najbardziej opłacalny towar dostają tam osoby które go po prostu wydają. Szczególnie Pani K. Nie sądzę żeby Dyrekcja o tym nie wiedziała. Dzieje się tak za ich przyzwoleniem.
Znam to 2015-05-29 11:48:05
Dobre wypłaty mają pupilki szefowej, pozostali muszą zapieprzać. Ogólnie szefowa ma ludzi za nic, lepiej traktuje psa niż pracownika. Układy, układziki, jak się nie ślizgasz i nie liżesz końcówki układu pokarmowego szefowej to jesteś traktowany jak powietrze. Dla niej pracownik to zbędny koszt dla firmy. Przecież za bramą biją się o twoje miejsce więc jak się nie podoba to wypier...
4
gorbud 2015-06-18 08:30:59
niestety z dużo korupcji synek Bartek daje towar mamusi z gnojkiem trzeba zrobić porządek
taki tam 2015-06-18 08:37:59
ciekawe czy bartuś odpowie
zuzia 2015-06-30 10:14:42
Trafiłam na te opinie przez przypadek, ale muszę coś napisać, bo nie mogę tego czytać. Zawsze ktoś będzie niezadowolony, nie wszystkim da się dogodzić. W każdej pracy trzeba jednak pracować, bo za to dostaje się wynagrodzenie. Poziom wynagrodzenia może być też różny i to jest normalne, w każdej firmie tak jest. Nawet jeżeli stali pracownicy zostawiają sobie lepszy towar do pakowania, to też jest normalne. Jakby te osoby, które pracują dodatkowo, a więc chałupnicy byli na miejscu tych pracujących na magazynie, to też woleliby sobie zostawić lepszy lub łatwiejszy towar (bo dokładnie nie znam specyfiki firmy). Nie rozumiem osób ciągle narzekających. Jeżeli komuś praca w danej firmie nie odpowiada, to można pracę zmienić i iść do innej firmy, a przynajmniej próbować. Pytanie tylko, czy trafi się lepiej, a może jednak gorzej. A może lepiej docenić tą pracę, którą się ma i postarać się popatrzeć na to bardziej obiektywnie, a nie tylko przez pryzmat swojego wielkiego nieszczęścia.
1
Dora 2015-07-03 06:48:12
Droga Zuziu. No i tak jest. Ludzie przychodzą tam i bardzo szybko odchodzą. Chodzi mi przede wszystkim o Panie chałupniczki, jak są nazywane Panie z produkcji. Nie przychodzą tam osoby młode. Na dłużej zostają osoby starsze bez perspektyw na rynku pracy. Albo takie które muszą dorobić do marnej ręciny lub emerytury. Oferowane zarobki są opłakane. Młodzi więcej zarobią zbierając truskawki. A jeżeli chodzi o to że normalną rzeczą jest, jak stwierdziłaś że osoby przy tak zwanym korycie czerpią dodatkowe kożyści z przerabiania najlepszego towaru i to jest ok. To gratuluje podejscia. A Ci co mają odrobinę niech mają jeszcze mniej. to tak właśnie prosperuje nasza gospodarka. Poza tym samo traktowanie pań chałupniczek zatrudnionych na miejscu jest co najmniej przykre. Na twoje pytanie czy można trafić gorzej to chyba nie.
KTOŚ 2015-07-10 21:26:10
aleeee bełkot wstydu nie macie :/
Katia 2015-10-15 23:04:07
Polecam zdecydowanie pracę w Arpexie, przemili ludzie i atmosfera, zarobki jak na Gliwice to wysokie. Gdyby nie przeprowadzka to chciałabym tam pracować na dłużej. Jeśli się starasz to zostaniesz zauważony, a co za tym idzie dostaniesz premię. Pensja wiadomo zależy od stanowiska - nie możecie wymagać żeby chałupnicy zarabiali tyle co osoby na stanowiskach kierowniczych... Pracują tam ludzie nawet ponad 15 lat to chyba o czymś świadczy.. Nie jest żle, nie wiem skąd te marudzenie. Uważam że jest to jedna z lepszych firm na Śląsku.
2
Gość!!! 2015-11-08 10:29:54
Nie polecam Firmy Arpex. Jestem chałupnikiem od 6 miesięcy , trzeba miec znajomości aby dostac jakikolwiek towar. Ciągle wydzwaniam i ciągle nic nie ma , a Ci stali i Ci "po znajomości" wywożą pełne samochody. Pan R. nigdy nie uprzejmy , żenada, powinno sie zmienic tego owego Pana!!!
Gość 224 2015-11-19 10:52:57
Witam pracuje tam już prawie 2 lata i nie powiem złego słowa na firme arpex wiadomo jak niema towaru to się nie dostaje i wiadomo ktoś kto pracuje 2 lata dostanie prędzej towar niż ktos kto robi tam 6 miesięcy .i poprostu jAK komuś przeszkadza P.R to niech tam.nie jeździ
zretka 2016-01-10 14:49:20
Powiem tylko, że arpex jest strasznie archaiczną orgniazacją. Nigdy wczesniej nie miałam okazji pracować w firmie tak zarządzanej.
Pracodawca uczciwy, wynagrodzenie na czas, umowa o pracę. Natomiast sama organizacja pracy katastrofalna, kompetencje kadry pseudo menadżerskiej bardzo ograniczone. Nie chcę źle wróżyć, natomiast przyszłość tej firmy widzę w czarnych barwach.
Gość 2016-01-22 15:03:57
jak zwykle sprawa będzie dotyczyc chalupnictwa, jestesmy odsyłani bo nie ma towaru do przerabiania, a standardowo w P.Katarzyna z produkcji wyjezdza z pracy tak załdowany autem towarem ( balonami ) ze lewdo co auto moze pociagnąc.I zaczynam wierzyc w to co sie mowi o tej firmie ,ze to jedna wielka klika, proponuję zrezygnowac z chałupnikow zewnetrznych a niech wszystki towar przerabia P.Kasia i resza ekipy. Moze ktos w firmie sprawdzilby raz jaki towar przerabiaja chalupnicy a jaki przerabia ta kobieta. To jest poprotu skandal.
dora 2016-02-04 13:32:31
no nie wiem, w końcu firma działa już ponad 20 lat i dobrze radzi sobie na rynku, to chyba ta kadra taka zła nie jest. Każdy spogląda ze swojego puntu widzenia i swojego stołka.
dora 2016-02-04 13:50:49
hmm, firma działa podobno od ponad 20 lat i dobrze funkcjonuje na rynku, to chyba ta kadra taka zła nie jest. Wszystko zależy od swojego punku widzenia i stołka.
A jeżeli chodzi o pracę chałupniczą, to nigdy takiej nie wykonywałam, ale z tego co widzę po innych tutaj komentarzach, to kto pierwszy ten będzie miał lepszy towar. Taki to jest chyba charakter pracy. Wydaje mi się, że jest tak wszędzie i nie jest to nic dziwnego. Myślę też, że pracownicy też mogą sobie w ten sposób dorobić (bo z tego wynika, że p. Kasia jest pracownikiem). A towar, to towar. A co ma p. Kasia w bagażniku? czy tzw. lepszy, czy gorszy towar? to już sama p. Kasia tylko wie. No chyba, że wszyscy jej do bagażnika zaglądają i analizują szczegółowo jego zawartość ...
Gość 2016-07-10 17:16:23
Witam ... a wy wszyscy myślicie że ta P. Kasia to sama dla siebie bierze towar .... otóż ... NIE ... ma od tego ludzi którzy robią za grosze a ona zgarnia taką kasiurę ze to bajka ....
gość 2016-07-11 12:01:27
ale się tu ktoś uparł na tą p. Kasię. Jak grasz tak masz - w pracy jaki i w życiu. Proste. Proponuję zająć się samym sobą, a nie tylko narzekać, że ktoś ma tak czy siak.
szuakmrobotny 2016-07-14 11:10:08
szukaja magazyniera za 1850 brutto oferta pracy w pup gliwice praca na tulipan parku.Ogloszenie stoi od 8 dni ponoc nie ma chetnych z urzedu pracy jak to zwyle bywa za takie pieniadze. Z tego co wyczytalem tutaj jesli jest tam rodzinne kolesiostwo ukladziki itp czyli ktos kto szuka stabilnej pracy nie ma co sie tam pchac wszystkie stolki obsadzone pewnie?
miku 2016-08-29 13:42:40
ciekawostka z tą kwotą w PUPie - dzwonili do mnie - gość powiedział, że kwota była błędnie podana i oferują coś koło tego ale na rękę + po okresie próbnym premia. Dostałem podobna ofertę, ale bliżej domu.
Ktos 2016-09-13 09:58:56
Witam czy ktoś może powiedzieć jak tam praca wygląda jak przedstawiciel handlowy do sieci marketów?
Kicia 22 2016-09-28 20:08:04
Pisałam z taką dziewczyną na fb i pow że podejść tam trzeba bezpośrednio
Kicia 22 2016-10-12 22:29:30
@542 nie tutaj zapisać tylko dostać się bezpośrednio jutro idę jeszcze raz bo oddałam cv i miał ktoś dzwonić i nie dzwonili
Kicia 22 2016-10-13 11:11:56
Obecnie poszukują kogoś na dział logistyki praca przy komputerze
gosia 2016-10-16 23:31:51
Z tego co wiem to szukają teraz specjalisty ds. sprzedaży internetowej, do logistyki i chyba kogoś do magazynu, ale tego ostatniego nie jestem pewna.
dejw 2016-10-17 10:40:28
@gosia tą pierwszą rekrutacje można znaleźć na goworku :)
pola 2016-10-26 16:54:23
witam byłam na rozmowie na stanowisko w logistyce. Czytałam tutaj wcześniej komentarze i to wszystko prawda co pisza o kierowniczce. masakraaa.
zaczne od tego ze czekałam na nią ponad 20 min w pokoju gdzie sama umawia sie na konkretna godzine. Dama taka dama wyzej sr.. niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma naprawde.
Mam duże kompetencje na to stanowisko i widziała to to zaczeła wymyślac takie rzeczy ze chciałąm poprostu wyjść z tamtad i trzasnac drzwiami.
Pytania typu czy mam dzieci , czemu nie ma , a kiedy chce miec.
czy mam męża a ile mam lat . tyle ma pani lat i ma juz męża?
mowie a co to ma do pracy? jakis problem ? nie nie
gdzie mieszkam a dokladniej w ktorym miejscu ktory budynek.
a mieszkanie wynajmuje czy mam swoje a jaka powierzchnia mieszkania?
powiedzialam jej co ja to interesuje czy ksiazke chce o mnie pisac czy dac mi prace w logistyce.
co do pracy robisz w logistyce ale latasz na produkcje pomagac im.
jak czekasz na kuriera i sie spoznia to masz zostawac i czekac po pracy na niego , w domu dzwonic i zalatwiac reszte bo on jest najwazniejszy.
baba tak problematyczna nie mila i wogole sie nie zna na tym co robi jak zaczelam jej mowic o produkcji to nie wiedziala co powiedziec zielona . wredna , zadufana w sobie stara nie wiem co robila ze dostala to stanowisko . po miesiacu mowi ze zwalniaja jak ktos sie nie sprawdzi.ze do konca miesiaca robi rekrutacje jak zadzwoni to zadzwoni mowie spoko wyszlam z tamtad z ulga poprostu ze jej juz nie słysze.na drugi dzien rano o dziwo dostalam telefon ze zapraszaja mnie na probe na poltorej godziny za darmo oczywiscie czy im sie sprawdze ale podziekowalam napewno nie bede pracowac w tak zjeban... firmie
7
Gosia 2016-11-01 00:12:46
ja też byłam na rozmowie u tej kierowniczki. Nie wiem, ja nie miała takich dziwnych pytań. Rozmawiało się normalnie, co robiłam w poprzednich pracach, czy taka praca będzie mi odpowiadać. Jeżeli chodzi o rozmowę na temat mojego zamieszkania, to owszem pojawiło się pytanie, jak będę dojeżdżać, bo nie jestem z Gliwic. To myślę, że normalnie, że pytała. Ja nie mam uwag specjalnie. Nie odezwali się do mnie niestety. Chociaż faktycznie nie mam nawet samochodu i miałabym trudny dojazd. Wie ktoś, czy kogoś przyjęli już do tej pracy?
1
M444 2016-11-01 00:34:19
Nie, jeszcze nie wybrali. Po rozmowie zadzwonili do mnie, że jeszcze muszą sprawdź dobrze Excela, tak jak twierdziłam i byłam w tamtym tygodniu. No chyba, że wybrali już kogoś innego. Mają informować, to jeszcze czekam. Dam znać, czy się jeszcze oddawali i co powiedzieli. Ale ja też narzekać nie mogę na tą rekrutację. Pytania dotyczyły oferowanej pracy i tyle. Ja czekałam na rozmowę chyba z 5 minut.
1
Angelika 2016-11-02 20:44:54
Ja byłam na rozmowie kilka dni temu ale już na tej 2 sprawdzali mi excela ale faktycznie kierowniczka za miła nie jest. Tak samo pojawiły mi się pytania o dzieci , zamieszkanie . Pytałam co to ma wspólnego do pracy to nie wiedziała co powiedzieć. Mówiła że jak kogoś zatrudnia to ma miesiąc nie sprawdzi się to wypad i szukają innych dziwne traktowanie ludzi
3
adi 2016-11-03 09:16:12
Do mnie też nie oddzwonili ale rozmowa była ok standardowe pytania,muszę przyznać że opis firmy i zakres obowiązków mnie zaskoczył bo bardzo szczegółowo przedstawiony przez tą panią co dla mnie jest na plus bo nie lubię niespodzianek
2
ola 2016-11-19 00:07:07
Byłam też na rozmowie i było ok normalne pytania nic dziwnego już to w innej firmie przerabiałam ale po pierwszej rekrutacji się nie dostałam :/ może jeszcze zadzwonią bo odpisali maila że dziękują i takie tam i jak nadal będę zainteresowana pracą u nich to może zaproszą znowu na spotkanie.
1
Zostaw swoją opinię o Arpex Sp. z o.o. - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arpex Sp. z o.o.