brak logo

Chomik

Gdów

Opinie o Chomik

anonim 2011-11-17 15:44:09
Pracowałem w Chomiku kilka lat i dużo mogę powiedzieć na temat i to wcale pozytywnie. Jak teraz popatrzę to znam może 3,4 osoby z tej firmy a tak to wszyscy nowi więc nie za dobrze to świadczy o firmie tymbardziej , że osoby z którymi współpracowałem nie były stare więc nie poszły na emeryturę. ( usunięte przez administratora ) Jedno jest pewne nie polecam, szkoda czasu bo cały spędzicie w pracy i jeszcze będzie żle a nikt tego nie doceni.
2
anonim 2011-12-16 18:04:40
Firma ok, pracuje w niej ponad ponad 8 lat i załoga prawie sie nie zmienia, nawet dochodza nowi . jak zaczynalem prace to bylo nas moze 50 a teraz 100. Firma sie rozwija i dba o pracownikow. Ubezpieczenia i zusy firma placi od wszystkich zarobkow a nie jak winnych od najmniejszej. Mam swoje lata i wiem co to znaczy , jak zachoruje to mam placone od normalnej pensji . Wiadomo ,że jak ktos zle pracuje to potem narzeka , ale firma godna polecenia .
1
stef 2011-12-18 15:38:56
słyszalem ,że w sobote mieli firmowa wigile w chomiku, rzadkie to zajawisko wsrod firm, pogratulowac,
BAJO 2011-12-19 19:34:50
Dzisiaj były socjale( bony) , szkoda ze nie takie jak w ubieglych latach ale dobrze ,że były. Ni ma co narzekac, bedzie lepiej :) Może?
refik 2011-12-29 15:02:27
Pracuje w Chomiku wiele lat , trzeba im przyznac to ,że zawsze pieniadze na czas, przez te lata pracy nigdy nie było dnia spoźnienia
1
Klient 2012-01-24 20:23:23
Firma ok, polecam, kupuje w niej juz jakis czas , godna polecenia
anonim 2012-12-22 21:56:27
Kolejny dobry rok , polecam , miejmy nadzieje ze nastepny rok bydzie dobry :) i spokojniejszy niz poprzednie !!!
młody 2014-10-14 13:23:16
spoko , wstaje o 7 w pracy od 8mej 8 godz z przerwa a nawet z kilkoma przerwami bo szefostwo sie nie interuje tylko ma byc zrobione to juz wiecej kierowniczka cisnie ale jest ok. kadra młoda :):) ok, jest na czym oko zawiesic
1
Mag 2014-10-21 16:01:59
W firmie pracownicy z bardz dlugim stazem to chyba dobrze swiadczy, mala rotacja a kasa zawsze na czasie, a PH chyba trzepia niezla kase bo nikt nie odchodzi! Chetnie bym kturegos zastapil
Vet5 2014-10-22 20:12:02
Smialo mozna powiedziec ze w Chomiku zawsze sie znajdzie jakas praca. W wielu firmach slyszymy ze brak miejsc albo brak nam odpowiednich kwalifikacji natomiast tutaj mozna przyjsc z ulicy i przynajmniej w sezonie zarobic.
Generalnie wszystko jest okay oprocz zwariowanych pomyslow ZK i tego ze zawsze jest nie tak jak powinno byc.
Pozdrawiam
Kombos 2015-02-03 02:48:13
Widać, że w dużej części jest to firma nastawiona na sprzedaż internetową http://www.chomik.pl/ Nazwa jest dosyć infantylna chociaż, jeżeli jest coś co przynosi efekt, to po co to zmieniać... Zastanawiam się tylko jakie dalsze plany ma firma, czy coś będą chcieli wprowadzać topowego na rynek - jakąś usługę?
Tato 2015-03-05 21:03:56
Widać że u was społeczeństwo mało wymagające cały ZUS i wypłata na czas powinny być normą y
HANDLOWIEC 2015-05-05 12:50:11
Generalnie jak sie czyta opinie o innych hurtowniach to mozna powiedziec ,ze u nas jest raj... Zaraz zaraz ,raju nie ma ale jasne zasady sa. jak sie z Toba na cos umówia to sie w 95% :) wywiazuja . i nic nie ma pod stołem. Wszystko pensja zasadnicza , prowizje ,premie ozusowane no i niestety opodatkowane, no ale cos za cos. Teraz czesc firmy przenisoła sie do nowego biurowca...po prostu odlot...
słyszałem ,że poszukuja handlowców wiec jak kaczuszko/zosiu i ty waaaop i jescze jak ktos chce spróbowac to nie ma na co czekac. dobrze byłoby miec fajnych kolegów po fachu i moze z doswiadczeniem
chetny 2015-05-07 14:15:23
słyszałem ,że potrzebuja kilku handlowców do działu eksportu i kilku na kraj? podrzuci ,ktos jakas informację? słyszałem ,ze stabilne i dobre warunki? jakby ktos cos wiedział to prosze podziel sie. a chyba i tak spróbuję ,
starszy 2015-05-08 14:12:20
GOSCIU NAWET SIE NIE ZASTANAWIAJ, JAK ZAMIERZASZ SIE ZATRUDNIC ALBO ZMIENIC JOB TO WAL DO CHOMikA . JEST OKI
ok 2015-11-15 20:32:52
jak widze komentarze w innych konkurencyjnych hurtowniach to u nas jest po prostu ok i po ludzku .... pewno ze zawsze mozna sie do czegos doczepic ... ale staraja sie zawsze poprawiac !!! a najwazniejsze wszystkie płace sa ozusowane... kurde naprawde fajnie !
Poszukująca 2015-11-18 10:28:44
Dzień dobry. Jestem zainteresowana pracą w firmie Chomik, czy szukają obecnie Państwo kobiet na przykład na stanowiskach pracy fizycznej (wykładanie towaru itp.)?
magazynierka 2015-12-14 23:04:10
jak sie pytacie , to odpowiem! ogłoszenia sa ze handlowców i magazynierów przyjmą. ja sie nie boje o prace bo wiem ze oni nie chca zwalniac swoich tylko kurde my nie wyrabiamy... jest ttyle pracy ze ciagle przyjmuja nowych i jak ktos chce pracowac to naprawde praca jest i warto spróbowac!. mamy fajny zgrany zespół! magazynierzy , handlowcy, kierowcy to po prostu chomiki które sie no moze mnie lubia ale doceniaja i akceptuja. jest kurde fajnie , składajcie papiery , bez wachania
PH z doswiadczeniem 2016-02-15 19:47:08
Chciałem zauważyć że wszystkie powyższe opinie to bzdura :
- wyreżyserowany film z pytaniami i odpowiedziami !!!
A tylko dlatego że w tej firmie jest ciągła rotacja i nikt nie chce tam pracować jako PH. Po prostu brakuje im ludzi do pracy , a nawet próbują zepsuć opinię innym firmą żeby pozyskać jak największą liczbę kandydatów....Taka chamska Taktyka..
Pracowałem tam jaki czas i mogę stwierdzić że tam dobrze to mają tylko pion zarządzający i rodzinka....
A po za tym to piernąć nie można bo podpisujesz umowę gdzie na wszystko jest paragraf i kara.

Zwyczajny kołchoz tylko w Polsce.
1
Aplikant 2016-02-25 22:35:22
Do PH z doswiadczeniem. Sluchaj bo wlasnie mialem sie tam przyjmowac bo slyszalem calkiem inne od Twojej opinie , nawet od pracujacych w Chomiku PH. A napisz gdzie teraz pracujesz to moze tam sprobuje, ile tam płaca, i czy wszystko legalnie czy cos pod stołem.mam doswiadczenie w handlu to moze sprubuje tam gdzie Ty
ph z malym doswiadczeniem 2016-03-30 22:06:06
do ph z doswiadczenioem ? :) nie odpowiedziałes aplikantowi gdzie pracujesz ? chyba przez ciebie przemawia frustracja i zazdrosc ! bo jak słyszałem z chomika odchodza tt;ko najsłabsi1 ci najlepsi zarabiaja podobno po 8 tys ozusowane , to pokaz mi hurt agd w polsce gdzie jeszcze tak jest , moze u ciebie? to wal smiało jutro złoze tam papiery? ja chciałbym sie tam zatrudnic ale maja wszystko obstawione a szkoda!przyjmuja tylko na magazynierów z perpektywa ewentualnej pracy jako ph
1
PODOBNO W RAVI MAJĄ LEPIEJ 2016-10-24 17:12:18
Coraz częściej zastanawiam się nad przejściem do Ravi. Oferują znacznie lepsze warunki, wyższe wynagrodzenia, system premiowania, możliwości rozwoju, szkolenia i super sprzęt.
Asortyment wysokiej jakości i dużo więcej punktów. Wszyscy sobie ich chwalą sam nie wiem.
13
Piotr 2016-10-24 17:15:20
też tak słyszałem, trochę mi szkoda byłoby odejść ale podobno zarobki mają bardzo dobre to fakt
13
ryzyk fizyk 2016-10-24 17:16:35
Ja tam będę próbował nie zaszkodzi zobaczyć czy to prawda że u innych jest lepiej
13
NIEZDECYDOWANY 2016-10-24 17:18:13
w sumie macie częściowo rację bo kasa najważniejsza a oferty mają przyznam kuszące
13
benio 2016-11-03 17:28:23
coś w tym jest temat do przemyślenia
13
Rycho 2016-11-04 18:46:02
Nie wiecie czy potrzebują pH?
2
zawodowiec 2016-11-05 14:02:25
zawsze można spróbować podobno nawet jak nie ma zapotrzebowania na nowych handlowców rozpatrzą każdą ofertę, myślę że jak ktoś jest dobry i ma doświadczenie oraz jakieś osiągnięcia to jest duża szansa że dostanie praceę w Ravi sp. z o.o. bo tam szanują profesjonalistów którzy chcą się rozwijacć a tylko Ravi daje taką szansę.
13
kok 2016-11-25 18:44:50
Pracowałam tam kilka lat a rotacja? Mogę powiedzieć tylko tyle- że z tej aktualnej załogi znam tylko 5 osób.Nie jest to firma z którą można się wiązać.
3
rekrut 2016-11-30 23:36:55
Widze ze znowu jakies roszady... bo kierownika handlu szukaja i kierownika magazynu
2
Zostaw swoją opinię o Chomik - Gdów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Chomik