brak logo

GEZET Sp z o. o.

Gorzów Wielkopolski

Opinie o GEZET Sp z o. o.

ex były 2014-07-16 16:49:47
Firma nastawiona na zysk ,ale kosztem pracowników .
Davi 2014-07-16 16:52:03
Nie jeden z lajlepszych dealerów a najwiekszych a to jest zasadnicza różnica. Z reguły tak jest ze ilośc nie idzie w parze z jakością, trzymać 10 srok za ogon to raczej nie jest najlepsze rozwiazanie, ale jak sie pościelisz tak sie wyśpisz, zawsze cierpią Ci na dole.
1
pracownik fiat 2014-07-16 18:18:32
Nie jest tak źle ale jest bardzo źle porostu pracownicy się zwalniają bo na umowie każdy ma wpisane premia to wyrobie w m_c 200 Dodzie to ci dali tylko za 100 a resztę ci zabrali i nie oddadzom
1
haha 2014-07-16 18:28:45
Każdy pisze co wie na dzień dzisiejszy to na serwisach pustki bo niema mechaników urlopy 99% honorowe wzięli bo im z premie pozabierali a reszta pracuje za 8 zł na godz lub 100 godzin roboczych mechanik ma przepracować za free śmiech dobrze ze mnie tam niema juz
jest ok 2014-07-16 18:36:14
Kto narzeka ten narzeka ją nie nieroby narzekajom bo gdzie indziej dorabiają a do pracy przychodzom odpoczywac i więcej kasy chcom jaka robota taka kasa.jest ok jest plus odemnie.polecam
normalny 2014-07-16 19:02:25
Oco wam chodzi ja nic nie mam do spółki gezet jestem pracownikiem i mogę powiedzieć że od paru grubych lat znam właściciela i ciężko zarabiał NATO co ma i co osiągnął a głupoty wpisując ze mercedesa s sobie kupuje stać gonato kupuje nie za wasze za swoje ciężko zarobione pieniądze taka prawda tez chorował NATO co ma .zapraszam i polecam najlepszy i najmocniejszy diler w lubuskim .praca ok tylko trzeba się dogadać i robić swoje a nie o czerpiąc i słuchać co głupoty gadajom
red 2014-07-16 21:04:56
normalny - nikt nie powiedział, że to ma być Mercedes S-klasy, więc osoby z zarządu firmy i kadrę menadżerską prosimy o wyłączenie laptopów. Prawda i tak już wyszła na jaw. Cały Gorzów huczy o tym, że wszyscy od Was odchodzą. Owszem - kasa była ok, ale kiedyś. Na dzień dzisiejszy wymaga się "niewolniczego" zaangażowania za niewiele ponad najniższą krajową. Tyle chcecie zapłacić ludziom ze specjalistyczną wiedzą? A osobie o nicku "jest ok" polecam w pierwszej kolejności dobrą lekturę... słownika ortograficznego. Bo to wstyd, żeby wykształcona osoba z taka kasą tak się wysławiała...
1
123 2014-07-16 21:38:58
Zgadzam się z opisem "red", jak osoba o nicku "jest ok" może wypisywać takie brednie; takie działania f-my w stosunku do swoich pracowników jest karygodne !!! ciekawe jakie straty by zaistniały, gdyby pracownicy - wszyscy pracownicy nie przyszli na swoje stanowiska, kto by przynosił zyski???, a ogólnie to czysta przesada z budowaniem tych wszystkich koncesji - pazerstwo, jak widać z w/w opisów może skończyć się źle dla całego zarządu, który podejmuje takie decyzje ...
zainteresowany 2014-07-16 22:09:23
Panowie umowę o pracę każdy podpisywał i chyba czytał, problem w firmie i wielkie halo .
SUMIENIE 2014-07-16 23:04:19
Posłuchaj "zainteresowany" a Ty kim jesteś, że masz prawo się wypowiadać? Pracujesz tam? Dobrze Ci płacą? DALEJ tak DOBRZE Ci płacą? a może to "gwiazdor" marketingu tak próbuje podreperować reputację firmy?
2
żona z dziecmi 2014-07-17 12:38:23
Jestem w szoku! Tak to wszystko pieknie wyglądało..super praca z nienajgorszymi zarobkami.
Czlowiek pracuje cały m-c i w dniu wyplaty premii dowiaduje sie ze premi nie bedzie badź bedzie duuuzo mniejsza..a za miesiac byc moze i wcale jej nie bedzie... Motywacja wspaniala..nic tylko trzeba szukać nowej pracy...
2
pracuś 2014-07-17 20:35:20
Faktyczne podejscie do pracowników fatalne , zero poszanowania.
3
pytający 2014-07-17 22:39:36
Czegoś tu nie rozumiem na zewnątrz firma "tygrys" z Gorzowa" piękna i pachnąca", a w środku sza*bo ? . Źle to wyglada. Te artykuły zniechęcają nawet do podniesienia d*py z fotela . A co dopiero składać CV.
3
obserwator 2014-07-17 23:41:03
Witam wszystkich pracowników firmy Gezet
Nie dajcie się nabijać w butelkę przez kierowników dyrektorów itp.
Na waszej pracy dorabiają się, dla pocieszenia też pracuje w salonie samochodowym i sytuacja jest podobna tylko praca i zero poszanowania. Może jak taki moloch jak Gezet padnie to inni zobaczą że trzeba dbać o pracowników.
Firma to nie budynek czy szef FIRMA TO LUDZIE KTÓRZY TAM PRACUJĄ.
Jestem z wami pracownicy.
1
ogłuszony 2014-07-18 10:24:11
odp do jola - 2014-07-11 21:40:32

Księgowość odradzam z tego co słyszałem to zarabiają marne grosze , no poza Główną księgową bo ta podobno całkiem nieźle i wygląda na to, jak by się na niczym nie znała , bo zawsze odsyła wszystkich do niższych szczeblem księgowych, albo dzwoni gdzieś i pyta jak coś tam trzeba zrobić, (usunięte przez administratora)
4
red 2014-07-18 10:58:41
Może jednak poszli po rozum do głowy, bo próbują się dogadać z pracownikami. Zobaczymy co to będzie...
TAK SOBIE MYŚLĘ 2014-07-18 22:49:58
Poszli po rozum do głowy?! Proszę mi uwierzyć rozum to "Oni" mają i w brew pozorom całkiem niezły, przynajmniej część z "Nich" a że wykorzystują go tak samo jak swoich pracowników? Nic dodać nic ująć, ktoś wyżej napisał, że to pracujący ludzie tworzą firmę, zgadzam się z tym, tu niestety właśnie ci ludzie zostali załatwieni "na cacy", powoli, spokojnie, bez ludzi nie ma firmy a tym bardziej jej wysokiej pozycji w rankingu. Bo to ludzie pracują na pozycję - lub, jeśli się ich tak załatwia, przestają to robić.
Michel 2014-07-21 08:07:37
Grupa Gezet zrobi kolejne redukcje etatów i tak się dogadają z pracownikami ,(usunięte przez administratora)tak się traktuje pracowników w Gezecie od wielu lat !!! . Więc radziłbym się zastanowić nad współpracą z tego typem pracodawcą . Oczywiście nie wygodne komentarze są kasowane , aby za dużo ludzi nie wiedziało co sie tam dzieje ...
1
345 2014-07-21 21:05:18
Początkowo obietnice "złote góry",(usunięte przez administratora)nie polecam, lepiej uniknąć tego wszystkiego, czyli niepotrzebnych nerwów i stresu, którego nikt nam nie zwróci ...
1
administrator 2014-07-22 10:06:07
wpisy naruszające Regulamin są usuwane z Serwisu,
$4 pkt.4: "Niedopuszczalne jest umieszczanie w Serwisie, przekazywanie za jego pośrednictwem w tym także w ramach Forum oraz Bloga, treści i materiałów tekstowych, graficznych, dźwiękowych sprzecznych z obowiązującym prawem i zasadami współżycia społecznego, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej czy też propagujących przemoc, nakłaniających do popełnienia przestępstwa, jak również treści wulgarnych, ordynarnych, uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe, naruszających dobra osobiste, a także nieuprawnione korzystanie z cudzego wizerunku, naruszające dobre obyczaje i zasady netykiety oraz wszelkich działań, które narażałby na odpowiedzialność prawną Serwis lub mogłyby wyrządzić mu szkodę."
2
RICO 2014-07-22 10:17:28
Zwolnienia (redukcje) etatów u tego pracodawcy będą dalej , większość pracowników już sobie szuka nowej pracy. Ja sam już szukam bo nie zna się dnia ani godziny jak się dostanie wypowiedzenie.
Tak jak to ostatnio zrobili bez żadnych skrupułów !!!!!!!!!!!.
5
kolejne redukcję etatów 2014-07-23 21:57:47
Dzisiaj Zielonka pożegnała najlepszego doradcę serwisowego!! Super firma !!
5
młodygiewny 2014-07-23 22:19:47
(usunięte przez administratora) Nie ma jak sprawdzanie granic ludzkiej wytrzymałości.
2
678... 2014-07-24 12:36:05
Znowu f-ma Gezet pokazała, że nie liczy się z pracownikami, którzy "tyrali" dla nich(usunięte przez administratora) przykre, kiedy to się skończy ... ?
2
Szkoda czasu 2014-07-25 12:09:37
Szkoda czasu na wpisy opisujące co się dzieję w (usunięte przez administratora)GEZET- i tak wpis usuną
2
Zegar 2014-07-25 15:52:17
Teraz czas pokaże jak ZARZĄD był przygotowany na efekty swoich działań i jak się przed tym zabezpieczył, kwestia czasu, to życie zweryfikuje te posunięcia.
4
Nice 2014-07-26 10:02:50
żegnaj Marek Gorzów Wlkp.
3
Były pracownik ZG 2014-07-31 11:50:08
Widzę, że nic się nie zmieniło w grupie Gejzer.
Nie pracuje tam już od pewnego czasu i myślałem, że poszli po rozum do głowy ale jednak NIE.
Budowanie branży samochodowej zaczyna się od personelu, w przypadku gezetu od budowaniu nowych salonów bez prawdziwych ludzi z branży.
Zielona Góra i Gorzów to małe miasta a gezet już ma bardzo złą opinię jako pracodawca. Ludzie ceniący swoją wiedzę nie będą chcieli zatrudniać się w takich salonach. Wszystko to odbije się na klientach bo to oni przyjeżdżają do salonu zostawić swoje ciężko zarobione pieniądze.
Przykre jest to że, dzieje się to kosztem klientów a nie mamy wyboru innych salonów marki. Zatrudniani są pracownicy bez wykształcenia inżynierskiego, małpe można wyszkolić do schematów ale nie wiedzy i pasji do motoryzacji.
Wszyscy ludzie z doświadczeniem omijają szerokim łukiem grupę gezet.
O traktowaniu personelu zarobkach można mówić w kółko ale nie o to chodzi.
Praca jak praca albo się przykładasz albo olewasz. Nikt nikogo na siłę nie trzyma. Mechanika samochodowa to szeroki dział wiedzy i tylko prawdziwy personel z doświadczeniem i pasja będzie potrafił rozwiązywać "trudne" sprawy.
Tego personelu w grupie Gezet już praktycznie BRAK.
Amen.
4
91011 2014-07-31 20:56:36
Witam, nie zgodzę się w pełni z w/w opisem tzn. personelu i ich doświadczenia, w dużej mierze doświadczenie jest, ale kłody rzucane przez pracodawcę-pracownikom powodują ich niechęć do dalszej pracy do: cyt."pasji do motoryzacji" o której pisze "kolega",a to jest kolosalna różnica więc radzę przemyśleć przelewane słowa bo nikt nie lubi być okradany z zarobionych PLN co właśnie ostatnio miało miejsce i rozpętało ... trudne sprawy tutaj nie mają nic do znaczenia, pozdrawiam osobę o nicku były pracownik ZG tak się nie robi, nie tędy droga.
2
..NOBODY... 2014-07-31 22:50:22
też jestem "byłym" i zgadzam się ze zdaniem 91011, nie można w ten sposób oceniać ludzi, którzy tam jeszcze zostali, fakt - następuje negatywna selekcja ale nie można pakować ludzi do jednego koszyka, nie można ich obrażać...pracują jak potrafią, potrafią co potrafią, często wiele, tego co się tam dzieje i jaka jest polityka firmy - cóż komentować nie będę, niczego to nie zmieni.
1
Nice 2014-08-03 18:46:12
Gezet przyjmuje ludzi ale trzeba mieć swoją działalność wiec jak masz firme wal jak w dym he he . Były pracownik M ma racje co napisał wszystko okaże się już nie długo.
1
Nice 2014-09-05 19:30:57
Bo pierwsze trzy miesiące jesteś na okresie próbnym umowa śmieciowa a pózniej jesteś postawiony pod ścianą i masz wybór albo zakładasz firmę albo wypad z pracy !!!.
2
5,10,15 2014-09-10 15:31:54
Olek co ma piernik do wiatraka ?? Doradca Handlowy nie musi znac prawa Ohma zeby sprzedać obojetnie co. Uwierz mi ze techniki sprzedaży nie opieraja sie na fizyce. Ale skoro jestes Inżynierem to na pewno znasz sie na sprzedaży i prawo Ohma oraz Pascala w tym Ci pomaga to powodzenia.

Nie dziwi mnie fakt ze wszyscy BYli pracownicy narzekają. A może wypowie sie jakiś OBECNY pracownik. Jak to faktycznie jest.
...NOBODY... 2014-09-10 16:02:40
Jasne!!! Teraz wypowie się ktoś z "ZARZĄDU" oczywiśnie jako pracownik (OBECNY) jak to jest zajefajnie, jaka to praca w prężnym, młodym zespole, jak to wszyscy są zadowoleni (broń boże nie zastraszeni) i wspaniale zarabiają, a przed nimi otwierają się jeszcze przewspanialsze horyzonty, no jednym słowem RAJ na żywca... buhaha!!!!
klient 2014-10-13 18:34:30
Ile razy potrzebuję części do Gezetu to słyszę albo kolegi nie ma bo już skończył prace lub wyjechał a dodzwonić się to graniczy z cudem ,po 5 razie zrezygnowałem i zamawiam części w Poznaniu bez problemu dobry kontakt i chociaż ktoś jest !!!.
zAutu 2014-10-30 14:25:49
nie jestem i nie bylem pracownikiem tej firmy, ale po tych wpisach widac jedynie slaba wiarygodnosc komentujacych. szkoda bo portal w zalozeniu mial byc wymiana informacji i opinii a to co sie tu wpisuje to gorzkie żale bylych pracownikow, ktorym najbardziej zalezy na zrobieniu chyba zlej reklamy, bo i tak nie wroca do rpacy.
4
najlepszy z najlepszych 2014-11-02 23:50:11
Na niekorzyść f-my gezet wpływa również sam fakt, że wiele starszych, bardzo logicznych i trafionych aczkolwiek niekorzystnych komentarzy została usunięta.
W złych wypowiedziach zawiera się wiele prawdy (znam f-mę z autopsji), ale płacą za usuwanie negatywów. Dlatego też uważam, że administrator lub właściciele go_work nadszarpnęli bezpowrotnie zaufanie, jakim do tej pory darzyli ich poszukujący pracy (z tego co pamiętam, pierwsze negatywy sięgały 2007 roku).

F-ma GEZET... jednym słowem ŻENADA
1
administrator 2014-11-03 10:19:10
wpisy naruszające Regulamin są usuwane z Serwisu,
$4 pkt.4: "Niedopuszczalne jest umieszczanie w Serwisie, przekazywanie za jego pośrednictwem w tym także w ramach Forum oraz Bloga, treści i materiałów tekstowych, graficznych, dźwiękowych sprzecznych z obowiązującym prawem i zasadami współżycia społecznego, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej czy też propagujących przemoc, nakłaniających do popełnienia przestępstwa, jak również treści wulgarnych, ordynarnych, uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe, naruszających dobra osobiste, a także nieuprawnione korzystanie z cudzego wizerunku, naruszające dobre obyczaje i zasady netykiety oraz wszelkich działań, które narażałby na odpowiedzialność prawną Serwis lub mogłyby wyrządzić mu szkodę."
4
nik 2014-11-04 18:17:50
zAutu i 5,10,15 i Piotrek, Łukasz może niech coś napisze osoba, która została zwolniona tak normalnie z odprawą z podziękowaniem, z rozliczeniem się no i która miała wypłacone zaległe premię i nagrody... fajnie jak by ktoś taki był i coś napisał.
1
Anioł 2014-11-26 19:05:12
Ja osobiście się zwolniłem z tej firmy , miałem dosyć już tego bałaganu i chaosu jaki tam panuje (usunięte przez administratora)
1
pracownik 2014-12-20 19:36:55
Z tego co wiem, to osoby zostały zwolnione z powodu reorganizacji firmy. Gezet przeinwestował kasę i postanowił zwolnić parę osób. Firma stwierdziła że nie należy się premia za poprzedni miesiąc zwolnionym pracownikom. Pozostałych pracowników zmusiła do przejścia na samozatrudnienie. Wysoko postawiony pułap premiowy. Przy słabszych miesiącach premie ciężko uzyskać.
3
obserwator.. 2014-12-21 21:14:52
Nie przeinwestowali tylko szukają oszczedności być może niedługo nastąpny salon.
Kamil 2015-11-06 16:53:49
Witam. Czego się spodziewać po stanowisku Asystentka Działu Serwisu. Mam rozmowę w najbliższym czasie.
NOBODY 2015-11-13 08:19:23
Przepraszam, co można wypracować? Ha ha!!!No bez żartów proszę to portal na który podobno miały być umieszczane informacje gdzie warto a gdzie nie warto..... to nie jest portal reklamowo-werbunkowy.
Pracownik 2016-03-17 20:50:20
Pracowałem tam kilka dni bez umowy kazali zakładać firmę a jak nie to wynocha więc dałem sobie spokój na samym początku . Jeżeli ktoś lubi tracić czas i nerwy firma zaprasza jeleni!.
2
Pracownik 2016-03-23 19:27:19
Tylko nie wszyscy wiedzą iż za jakiekolwiek szkolenia samemu sobie płacą a po za tym mogą sobie pomarzyć o urlopie płatnym :) więc nie pisz pierdół jak się nie znasz !. Pomyśl troszkę i zastanów się dlaczego tak robią ?? .
1
alfastar 2016-03-24 15:43:24
aplikuj i nie czytaj, co pisze ten "pracownik". pewnie go zwolnili, bo sie opier.... a teraz sie mści.
1
pracujący 2016-03-31 19:27:19
Jak miło sobie prowadzicie konwersacje, ja pracuje już tam kilka lat i wiem jak to wygląda od środka , sami zobaczycie jak trzeba się na orać a póżniej dostać uścisk dłoni dyrektora to będzie wasza premia .( i poklepanie po plecach :)) .
2
pytający 2016-04-01 07:32:55
Skoro siedzisz tam kilka lat i nie dostajesz pieniędzy, to czemu nie zmienisz pracy???
2
mmm 2016-05-13 13:05:21
To jeszcze lepiej jak masz umowe cywilno prawna, bo nie obejmuja ce w niej jakies 2tygodniowe okresy wypowiedzenia i inne zobowiazania, odchodzisz i tyle
3
Zostaw swoją opinię o GEZET Sp z o. o. - Gorzów Wielkopolski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GEZET Sp z o. o.