brak logo

Accenture Technology

Łódź

Opinie o Accenture Technology

rrr33 2014-07-31 21:33:50
Chciałabym złożyć swoja aplikacje do Accenture, głównie do Łodzi. Chciałabym wiedzieć czy warto- jak praca, zarobki, atmosfera?
Słyszałam od znajomych, że całkiem pozytywnie, ale zależy na jakich ludzi się trafi?
bylyPracownik 2014-11-06 11:15:04
Hej, pracowałem w Accenture w Łodzi przez blisko dwa lata. Firma jest ok na pierwszą pracę, ale trzeba się liczyć z nadgodzinami, których jest mnóstwo. Wynika to chyba najczęściej z tego, iż konsultanci mają duże opóźnienia w projektowaniu rozwiązań (ze względu na brak doświadczenia, nadmiar pracy, itd), więc rozpoczęcie developmentu opóźnia się, lecz termin dostarczenia gotowego rozwiązania nie. Zdarzało mi się wiele razy przyjść do pracy w sobotę albo w jakieś święta. Firma płaci za nadgodziny, ale nie są to jakieś wielkie pieniądze. Same zarobki są zbliżone do innych firm IT w Łodzi. Atmosfera zależy pewnie od zespołu w którym się pracuje, ja trafiłem na świetnych ludzi i tylko z tego powodu żal było odchodzić.
1
anonimos 2014-11-06 21:51:04
Od razu mówię nie pracowałem, ale przeszedłem wszystkie etapy rekrutacji + propozycja współpracy.
1. Pierwszy etap ok test na tabletach. Pytania z wielu technologi średni poziom.
2. Drugi rozmowa przez telefon. Ok ( jaka to firma Accenture Sp. z o.o. jest super :-) )
Najlepszy był 3 etap. Poziom moich przyszłych kierowników... Znali dobrze 2-3 technologie i silnie bronili definicji z książek co jak wiadomo nie zawsze w życiu się sprawdza.
4. Mail z propozycją współpracy.
Nie rozumiem po co się pytali 2razy ile bym chciał zarabiać skoro później zaproponowana stawka była 0,7 kwoty jaką powiedziałem minimum. To po co prowadzili dalej rekrutacje ? Żebym zarabiał znaczniej mniej niż w obecnej pracy ? Czy szukali naiwniaka? ... Podziękowałem za stracony czas.


Całkowicie nie polecam nawet iść na rekrutację. To była najniższa stawka ze wszystkich jaką mi zaproponowali kiedy szukałem nowej pracy.
1
annona 2014-11-10 12:59:40
Pytanie do "anonimos", jak przebiega drugi etap, czyli rozmowa telefoniczna, czego można się spodziewać?
Z góry dzięki za odpowiedź.
annonna 2014-11-10 13:01:08
Jak przebiega 2 etap, czyli rozmowa telefoniczna, czego mozna sie spodziewac?
byłyPracownik 2014-12-16 13:00:57
hej, rozmowa telefoniczna to głównie rozmowa HRowa: skąd wiesz o accenture, dlaczego chcesz pracować, jakie Twoje umiejętności przydadzą się firmie, jaki jest Twój najwięszy sukces, 2 mocne i 2 słabe strony itd. są też z dwa pytania po angielsku, np temat pracy magisterskiej, gdzie byłeś na wakacjach. Na tym etapie nie ma nic technicznego.
Wdzieczna 2014-12-30 15:00:33
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Marek 2016-02-10 09:52:41
Tragedia, IT nie ma pojęcia o tym co mówi na rekrutacji, zadają pytania o, których sami nei do końca mają pojęcie. Wymagania z kosmosu, kasa proponowana śmieszna. Może to moja subiektywna opinia ale nie polecam, szkoda czasu.
sfd 2016-04-26 21:53:52
Zatrudniaja glownie studentow i mlode leszcze. Jak chcesz zdobyc doswiadczenie to firma jest bardzo dobra. Duzo sie nauczysz przez 2-3 lata... a potem Harman, Fujitsu itd.
les 2016-05-22 15:22:09
wiem że teraz nie prowadzą naboru tylko zbieranie CV. Ale mam pytanie do tych którzy już pracują. Ile dostaliście w pierwszej pracy na rękę. Kończę studia i chcę się jak najbardziej zorientować. Dzięki
2
Zostaw swoją opinię o Accenture Technology - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Accenture Technology