logo ZMK KAZIMIERUK

ZMK KAZIMIERUK

Poznań

Opinie o ZMK KAZIMIERUK

ona 2015-11-05 02:45:56
Nadgodziny hmm . W świetle prawa nadgodziny są odpowiednio wynagradzania czyli 50 procent stawki lub 100 procent za godziny nocne . Sami egzekwuja od nas prawo oraz prawo pracy oraz sami prawo omijają dlaczego ? . Gdzie trafiają nasze pieniądze ? Kosztem rodziny znajomych czasu wolnego .
sluchaczka 2015-11-05 10:50:14
Pracodawca ma prawo nie płacić za nadgodziny i żadne dodatki i w przeciągu pewnego czasu wyrównać to urlopem, pytanie czy wolelibyście mieć gołą pensje siedziec od rana do nocy a później siedziec w domu czy mieć płacone za te nieszczesne nadgodziny w takiej formie jak macie. Dużo jest nieuczciwości a pracodawca zazwyczaj do powiniecia się nogi nic nie zmienia ;/ Mało kto płaci 50 i 100 co jest słabe ale bardzo prawdziwe. Pracownik narzeka na szefostwo , szefostwo na pracowników, ze sie obija, nic nie robi, nie mysli i chce tylko pieniądze. Zawsze są 2 strony medalu. Każda ma niestety w sobie troche prawdy. W firmie której ja pracuje od kiedy przyprowadzili ukrainców do pracy jest cisza.
1
Ukrainiec. 2015-11-05 21:25:31
Psychopaci maja wielkie poczucie wyzszosci oraz uprawnienia i nie zastanawiaja sie nad tym, ze to, co zabieraja, nalezy do innych. Przesadnie wysokie mniemanie o sobie prowadzi ich do przekonania, ze inni ludzie istnieja po prostu po to, by o nich dbali, Poniewaz postrzegaja wiekszosc z nas jako slaba,gorsza i latwa do oszukania czesc ludzkosci, czesto uwazaja, ze ich ofiary zaslugiwaly na to, co je spotkalo. Niekiedy ich poczucie wyzszosci jest tak wielkie, ze twierdza, iz daruja swoim ofiarom mozliwosc udzielenia im wsparcia. Taka postawa cechuje przywodcow sekt, ktorzy sa szarlatanami lub niekwestionowanymi psychopatami.
1
wesoly 2015-11-12 12:07:16
Wolimy pracowac 8godzin a jak chcemy dorobic to dobry tokarz/frezer zawsze dorobi po godzinach.Jak pracodawca z powodu swojej nieudolnosci nie ma pracownikow lub ma za duzo zamowien w stosunku do mocy przerobowych to powienien zmienic branze lub wspolpracownikow.W wielkopolsce firma ma tragiczna opinie chyba nie bez przyczyny prawda?
Niestety osoba o nicku sluchaczka jest pewnie brzydka i nikt ja niechce skoro klamie ze malo kto placi w wlkp za nadgodziny.
Brzydalu mylisz sie bo firmy o stabilnym poziomie zatrudnienia/pracy placa za nadgodziny normalnie i ujmuje to na kartce z wyplata.Tylko kombinatorzy lub firmy na skraju upadku lub zastoju produkcji placa pod stolem lub kombinuja z pokryciem nadgodzin urlopem/przestojem.
Ta firma to dno ale pytanie czy upada czy nieudolnych ma zarzadzajacych ze panuje tam rotacja jak w biedronce....
Jedno jest pewne ze kazdy pracownik po odejsciu z ZMK w nowej firmie bez problemu poradzi sobie z praca dlubiac przy tym w nosie za podobne pieniadze lub wieksze.
Nie nie narzekamy ale chcemy byc traktowani jak ludzie a nie roboty ktore mozna w konia robic i zmuszac do pracy po 12h lacznie z sobotami za psie pieniadze i z zakazem dorobienia w innym zakladzie.
A skoro robie ponad 10 lat w tej firmie to chyba wiem co pisze ale moja cierpliwosc sie konczy a ofert na rynku pracy coraz wiecej, wiec.......
cześć 2015-11-12 20:29:26
200% prawdy
uchodźca 2015-11-15 18:28:57
A niektórzy z tych co wymieniłeś zatrudniają jeszcze służących i to jehowych...
wesoly 2015-11-15 20:50:10
wIDZE ZE W FIRMIE WYSIADLY KOMPUTERY ALBO przydupasy szefa polecialy sie skonsultowac co maja odpisac...Ciekawe czy du....pe tez podcieraja jak szef kaze?
M@niek 2015-11-16 22:17:03
Czytając wasze wszystkie opinie oraz komentarze jestem przerażony... Czy tam naprawdę jest taki kołchoz...to kto tam pracuje jak ten zakład prosperuje ???
adam 2015-11-21 14:19:53
To proste doswiadczeni odchodza a nowi przychodza/ucza sie i odchodza i jakos to sie kreci a to ze to kolchoz to w calej WLKP iwedza ludzie i tylko zdesperowani lub bez zawodu ida robic do tej firmy zeby cos sie nauczyc.
M@niek 2015-11-24 10:03:53
Kurcze a tak mi slodzili na rozmowie o pracę jaka to jest rewelacyjna firma ale na całe szczęście przespalem się z decyzją o podjęciu tam pracy i pewnie już tam nie zawitam. Czyli jednak wasze komentarze są obiektywne. Pozdro 600
kurs 2015-12-09 20:05:48
Hej, a to w ogólę na produkcji w z.m.k sa nadgodziny i również pracuje sie w weekendy? Pytam, bo szukam pracy na frezarce, ale jednoczesnie zalezy mi by móc spędzić troche czasu z rodziną po pracy i w weekend. Owszem dodatkowe godziny to zawsze dodatkowy zarobek, ale nie samą kasą człowiek żyje. Pozdrawiam.
need4speed 2015-12-11 22:03:56
Dogadać z pracodawcą!? Wtf? Umiesz czytać to poczytaj wpisy! Niestety połowa usuniętych. To nie jest zakład tylko obóz, to nie jest pracodawca tylko tyran. A pracuje sie w soboty, niedziele, wigilie itd, 10-12godzin bez dodatku. DOTARŁO?!
Robuś 2015-12-12 12:41:22
Mozna sie dogadac z pracodawca prawda................uslyszec wulgarna zjebke i text ze jak sie nie podoba to do widzenia lub odmowic nadgodzin i otrzymac za byle co wypowiedzenie.Jezeli ktos nie wie to w te wigilie sie tez pracuje i 1/2 swieto do 18 aleeeee nie ma 2 zmiany czyli nocki HURRAAAAA.
"kurs" jezeli cos umiesz na tej frezarce to w Poznaniu znajdziesz prace bez problemu i to bez przymusu nadgodzin itp.
moka 2015-12-13 21:47:22
Witam serdecznie wszystkich. Pracuje od dosc niedawna w zmk i tak do Końca nie znam obyczajów tego zakładu w dni swiateczne tym bardziej w wigilie. Chodzi mi oto czy pan Kazimieruk planuje jakieś premie lub talony na swieta. Byłbym bardzo wdzięczny za informacje.
5
moka 2015-12-22 18:17:45
Witam serdecznie! Moja zona właśnie wróciła z wigilii organizowanej przez firmę w której obecnie pracuje. De facto żadnych talonów także nie otrzymała, ale otrzymała cos bardziej wartosciowego .Mianowicie jej pracodawca uszykował paczki dla dzieci pracowników . Jakże wspaniały gest na który nigdy nie zdobędzie się pan Kazimieruk
hartownik_aferzysta 2015-12-23 15:28:00
No szkołę życia zacząłeś właśnie, zmk hartuje lepiej niż piec beztlenowy....
1
Pracownik 2015-12-26 14:32:07
Chciałbym jednak podziękować za bony towarowe, które nie otrzymujemy na święta ,lub tzw.premie świąteczną, taka tam ironia z mojej strony. Szefostwo ma tupet i nawet nie złoży oficjalnych życzeń pracownikom twarzą w twarz. Nawet nie potrafi wypisać życzeń na plakacie i przypiąć na tablicy. Jednak ja szefowi życzę zdrowych wesołych radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego nowego roku :) Mój post może da do myślenia, że piętro niżej też pracują ludzie.
1
Robuś 2015-12-29 16:07:08
Pracownik wlasnie stales sie super idiota roku 2015- gratulacje.
Pietro nizej nie pracuje nikt warty uwagi dlatego nikt normalny nie podejmie pracy w tej firmie a tu pracuja tylko mlodzi/idiocie/desperaci.
joi 2015-12-30 14:49:56
Czy to znaczy że firma wkrótce się rozleci?Proszę o opinie.
Jarek 2016-01-01 11:39:59
Dajcie sobie spokój z tą firmą!
Pracowałem i nie polecam!
Rotacja pracowników większa niż w Amazonie naprzeciwko! Zmiany w firmie nie wyszły na dobre!
Kierownik donosi do Prezesa na Dyrektora, każdy pracownik w każdym dziale donosi na drugiego!
Dają możliwość zarobić dużo kasy, ale zgodnie z planami i innymi sytuacjami zarabiasz tylko podstawę!
Firma wykorzystuje pracowników, nie płaci za nadgodziny!
nemo7 2016-01-03 16:38:33
Cały rok 2016, to ma być kontrola wszystkich branż metalurgicznych, stwierdzono, że,to najbardziej zdegradowany rynek pracy "szara strefa", którą mają przywrócić do porządku. Ponoć wezmą się za pracodawców, przejrzą umowy zatrudnienia, naliczą wstecz tam gdzie trzeba wyrównania pracownicze stawki, będą robić naloty i sprawdzać poziom bezpieczeństwa. Pod lupę pójdą umowy o dzieło i zlecenie oraz narzucane samozatrudnienie a także stawki i godziny pracy.
kaddafi 2016-01-06 22:12:24
Praca w tej firmie to nie kończące się intrygi podpie... nie, i na każdym kroku smród .
Karuzela zatrudnienia ludzi w tej firmie to norma nie źle trzeba być pod kreską , albo zdesperowanym żeby pracować po tyle godzin za grosze.
Po pewnym czasie człowiek się przyzwyczaja i przestaje narzekać na wyjące ryje na
konfidentów kappo .
Aż w końcu tak jak ja mobilizuje się i odchodzi co prawda na wyższa stawkę ale inną posadę i niestety z dojazdami do pracy.
Ci co mają układy, czyli lizusy i idioci nie narzekają inni to taki motłoch do wyje ... chania jak to się ładnie piszę...
xxxx 2016-01-10 12:45:56
Jezeli nie jest placone za nadgodziny i znajdzie sie ktos kto to potwierdzi to kazimieruk beknie..Nikt z was nawet nie zdaje sobie sprawy jaka to kasa wpada do kieszeni kazimieruka za nieplacenie wam nadgodzin w stosunku miesiecznym/rocznym/lat.
Rzeznik! 2016-01-11 17:50:35

[Wadziw]- ty jesteś poważnie chory na umyśle , czy można tobie jakoś pomóc ? Jak będziesz w Poznaniu wybierał się do inspekcji pracy to przejdź na drugą stronę ulicy, tam jest szpital dla nerwowo i psychicznie chorych, oni cie pokierują. .. może jest jeszcze nadzieja że ta zaraza nie przejdzie na twoje dzieci.
Bambi 2016-01-16 13:52:23
Pewnie, ze jest płacone za nadgodziny. Tutaj płaczą jak zwykle same nieroby. Wydaje sie niektórym, ze ktoś im cos da za darmo, ze im sie należy...(usunięte przez administratora) trzeba i tyle. Kazimieruk jest jak każdy inny: jak robisz to masz, a jak sie opierda...sz to nie masz i cię gnoja jak wszędzie. Dla opierda..czy nie ma roboty nigdzie na świecie i tyle
ESSA.. 2016-01-19 22:06:11
Jeszcze jeden tak płytki wers i nastąpi sublimacja.
obecny... 2016-01-22 21:34:52
Dla wiadomosci niewtajemniczonych... Kazda godzina w ZMK jest placona tak samo, czy jest to godzina 8, 9, 10, 11 czy 12. I to jest wlasnie bezprawie a jak ktos woli pracowac po 8 to nie uniknie przypierdzielania sie do niego. Nawet soboty sa placone po normalnej stawce.
ronc 2016-01-27 22:21:28
Kozi ty jesteś takim jednym z wielu osranych przydupników którzy robią full nadgodzin aby się przypodobać,a każdy wie jak się w solarisie pracuje w nadgodzinach,no ale dzięki temu twoja kariera idzie w góre.pytam tylko gdzie ty masz honor?
on jeden 2016-01-29 02:43:20
Zmk kazimieruk . Dla niektórych przelotny epizod dla starych pracowników całe życie ☺
pracownikZMK 2016-01-29 17:54:27
Sprostowanie dotyczące wpisów na stronie
www.gowork.pl/opinie_czytaj,75009,0,0,1" rel="nofollow">www.gowork.pl/opinie_czytaj,75009,0,0,1 ,
z dnia 31 grudnia 2013 roku, zamieszczonych przez osobę
działającą pod pseudonimem „pracownikZMK”

Ja, Mateusz Będziński, przepraszam Spółkę pod firmą „Zakłady Mechaniczne Kazimieruk” spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa z siedzibą w Tarnowie Podgórnym [dalej: Spółka] za umieszczenie na stronie internetowej pod adresem www.gowork.pl/opinie_czytaj,75009,0,0,1" rel="nofollow">www.gowork.pl/opinie_czytaj,75009,0,0,1 w dniu 31 grudnia 2013 roku, wypowiedzi pomawiających i narażających wyżej wymienioną Spółkę na utratę zaufania publicznego oraz wiarygodności w oczach kontrahentów oraz pracowników. W szczególności nieprawdziwe jest twierdzenie, że jakoby w przypadku inspekcji prowadzonych przez pracowników Państwowej Inspekcji Pracy Kierownictwo Spółki dopuszczało się wręczenia korzyści majątkowych, jak również iż Spółka podupada.

Wyrażam ubolewanie za użycie obraźliwych i nieakceptowalnych zwrotów pod adresem Spółki oraz jej pracowników.

Jeszcze raz przepraszam Spółkę oraz jej pracowników za wszelkie niedogodności wynikłe z powodu wystawienia przeze mnie przedmiotowego, naruszającego dobra osobiste Spółki komentarza.
u 2016-03-02 14:53:59
Nie jest łatwo naprawić kiepską reputację ale należy próbować.
alex 2016-03-23 09:42:13
Witam. Czy firma poszukuje szlifierzy narzedziowych ? bo na stronie z ofertami pracy jest to same ogloszenie od roku w zawodzie frezer cnc tokarz Pozdrawiam
Robuś 2016-03-23 22:06:31
Nie nikogo nie szukaja a ogloszenie wisi bo ktos zapomnial usunac..
Spawacz Gustaw_FaJa 2016-04-03 11:30:38
No właśnie żadnego ogłoszenia o pracę.
Z tego co znajomi opowiadali to dobrze płacą tylko ze wymagają by cały czas pracowac.
Dajcie znać jak będą potrzebować spawacza Tig aluminium z doświadczeniem
Robuś 2016-04-10 11:12:05
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracuje tu ponad 10 lat wiec nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mi tu o oczyszczaniu sie atmosfery czy ze cos wsrod pracownikow dopisuje.
Spawacz Gustaw nie nie beda potrzebni spawacze w aluminum ale pracy poszukaj w cegielskim.
tak źle 2016-05-03 19:05:06
Tak Wam tam źle to zmieńcie miejsce pracy, ktoś inny chętnie przyjdzie na wasze stanowisko... Szkoda tylko, że na douczenie nie biorą, bo sam bym nie pogardził.
Milu 2016-05-03 21:43:23
Patrzcie się męczy, chyba mózg wytężył,
robi sobie dochodzenie jak śledczy.
Lecz nici z tego, bo jest z Działdowa, ja wchodzę z gadką prostą
Jest z Działdowa, bo nawija dziadowsko.
I teraz tak, powiem tobie jedno ziomalu
Prędzej przejdziesz na emeryturę niż do Z.M.K Losiu.
I tak to właśnie wygląda..
Robuś 2016-05-08 13:07:00
Tak szukaja obecnie ale niestety osobiscie ich odwiedzic bo ogloszen nie dali..Ja sie zalapalem.
Spawacz Gustaw_FaJa 2016-05-09 05:50:06
Witam i o pracę dla spawacza się pytam.
Czy jest możliwość się załapać i jakie są stawki na początku
adam 2016-05-31 15:59:19
sZUKAJA SPAWACZY A placa 14-17 netto jak wszedzie..zadna rewelka.
Babinci 2016-06-03 17:36:22
Spotkało sie roz dwóch górników i tak rozprowiają:
- Patrz jaki ten świat dziwny - Jak górnik jest chory to ubek mowi, że jest pijany, a jak ubek jest pijany, to sie mowi, że jest chory.
1
elmo 2016-06-03 22:29:56
Ze strony osoby, która trochę pracowała na produkcji w tej firmie. Zacznę może od słabych stron: -płaca dla młodego zaczynającego pracę jest poniżej krytyki (dla jasności razem z premią),-dobrych szkoleń brak, -socjalu brak jakiegokolwiek, -nadgodziny za friko. Ubrania robocze dostajesz po miesiącu lub 2 bo póki nie podpiszesz umowy na stałe to firma nawet tego nie zapewnia-to już k... na praktykach w technikum firmy dawały szmaty,
Teraz może te lepsze strony żeby nie było, że tylko syf i malaria :D -dla chcącego można się wiele nauczyć o obrabiarkach ich możliwościach, o programowaniu maszyn CNC i narzędziach skrawających, ogólnie wiedza o procesie produkcji,doświadczenie w pracy w przemyśle,wiedza od starych doświadczonych wyg,tacy też tam pracują, ale nie za najniższą krajową :) ) -atmosfera tragiczna, brygadzista Radek, to zwykly donosiciel, jak kapo, bije batem,i premię potrafi całą zapier.... :) I dobrego to by było chyba na tyle. Pamiętajcie, z żadną firmą nie podpisujecie cyrografu. Można się wyszkolić, złapać doświadczenie i dziękujecie grzecznie i idziecie pracować za porządną kasiorkę a nie za jałumużnę. Także polecam "gorąco", szkoła życia i szkoła przetrwania (od wypłaty do wypłaty).
ciekawy 2016-06-24 17:24:38
Witam wszystkich,
Wszyscy się wypowiadają o pracy na produkcji a są też inne działy przygotowania produkcji jak programiści, technolodzy. Jak wygląda praca tam? Macie jakieś opinie?
Pozdrawiam
ja 2016-08-17 11:37:31
Witam,
Jakiego wynagrodzenia można się spodziewać na stanowisku technolog cnc z 2-3 letnim doświadczeniem? Zauważyłem na stronie ofertę pracy i jestem ciekaw jakie warunki proponują. Może ktoś pracował lub pracuje?
KKS 2016-09-02 13:43:44
Ile płacą na początek? I Robi ktoś z około Dusznik lub Dusznik wlkp
cnn 2016-10-02 11:14:17
Pracodawca albo udaje albo tak mu pasuje. Ubliżanie i darcie się przez kierownika na zmianie jest kiepskie. Każdy sie skarży a efektów brak.
Nic dziwnego że młodzi odchodzą bo nikt nie chce chodzić do pracy w której musi sie użerać z kimś.
2
Król Julian 2016-10-04 16:15:55
Czyli wszystko po staremu.
Szkoda nerwów na tą firme.
adam 2016-10-04 17:37:27
Bedziesz zalowal i plakal az sie przyzwyczaisz lub nie.
e 2016-10-04 18:26:37
@adam hej no ja nie rozumiem zbytnio czego tutaj się tyczy Twoja opinia do kogo jest ona skierowana?
Wieśwagen 2016-11-13 11:33:11
Vw września 3-3.5 tys netto na poczatek za 8 godzin. I bez stresu. Tylko troche sie trzeba przekwalifikowsć.
Zostaw swoją opinię o ZMK KAZIMIERUK - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZMK KAZIMIERUK