brak logo

Wydawnictwo Europa

Wrocław

Opinie o Wydawnictwo Europa

anonim 2011-11-15 11:51:48
Kiepska firma na skraju bankructwa z żyjącym świecie fantazji prezesem (usunięte przez administratora). Regularnie nie dotrzymuje słowa, płaca pojawia się sporadycznie i nieregularnie. Nie polecam żadnych kontaktów z tym człowiekiem.
3
oliwa sprawiedliwa 2012-02-02 00:02:04
Opinia widzę z listopada 2011... A więc nic się nie zmieniło.
1
parker 2012-09-05 20:07:58
A jak zarządza ludźmi??
alert24 2012-10-03 02:10:33
Jak zarządza ludźmi ...ciężko to opisać i oddać te emocje. Na początku miło, później bardziej nerwowo, krzyki, pretensje, a jak już przejdzie się na kwestie finansowe to zaczyna się totalna tragedia.
Omijajcie tę firmę.
1
Haha 2013-05-27 20:48:50
Nie miej złudzeń - nie.
emi 2013-06-28 20:35:35
anonim - 2013-06-28 18:27:42

A ja bym jednak chciał się dowiedzieć czegoś więcej, o to jak wyglądają tam warunki pracy, czy można z niej wynieść przydatne doświadczenie? Jakieś pozytywy chyba da się znaleźć? W końcu to nie superekspres i praca za 12 zeta od tekstu...
Ja mam pytanie: szef docenia naprawde dobrego pracownika?
anonim 2014-05-08 15:08:08
Nie polecam nikomu. Sądzę się z Wydawnictwo Europa o wypłatę zaległego wynagrodzenia za 3 miesiące mojej pracy. Nie wiem jakim cudem trójka pracowników siedzi tam tyle czasu skoro wypłaty są po 200 złotych co dwa tygodnie (no, może brat prezesa częściej), a większość czasu prezesa zajmuje tłumaczenie się wierzycielom dlaczego nie może im zapłacić.
1
Renn 2014-06-17 20:47:37
To jak ta firma w ogóle funkcjonuje??
anonim 2014-07-02 13:24:46
Cały kapitał jest wyprowadzany z QL24 do działalności gospodarczej Wydawnictwo Europa i fundacji (udało się to ustalić komornikowi), QL24 ciągle zmienia rachunki bankowe w jakichś bankach spółdzielczych, SKOK-ach i innych instytucjach, które nie są podłączone do BIK, BIG ani systemu dostępnego dla komorników. Do tego QL 24 nie składa zeznań podatkowych od 2012 roku, a Urząd Skarbowy nic sobie z tego nie robi (to jest ta sama sytuacja co z Amber Gold, którego nikt nie kontrolował).

Generalnie pieniądze w Europie są, ale ukryte przed wierzycielami. W końcu tę strukturę ze spółką komandytową, spółką z. o. o. i prywatną działalnością gospodarczą prezesa oraz fundację po to się robi, żeby jedna spółka nie miała niczego i nikt nie był w stanie niczego z niej ściągnąć.


... 2014-07-04 15:52:25
Ja nie mogę... I to wszystko po to, żeby nie zapłacić ludziom???
m 2014-12-18 14:58:58
@Niesamowite: to nie tylko pracownicy, dostawcy tez nie dostaja pieniedzy za towar (wiem, bo sam jestem w takiej sytuacji). Firma dziala w bardzo prosty sposob: prezes zatrudnia nowa osobe lub znajduje drugiego dostawce, bierze towar, podpisuje fakture i potwierdzenie odbioru, po czym przeciaga wszystko jak najdluzej, sprzedaje towar, a pieniadze przekazuje pod stolem corce. Spolka nie ma nic, wiec nawet mimo wyroku sadu, komornik nie ma z czego sciagac, a prezes smieje mu sie w twarz mowiac, ze wszystko nalezy do fundacji zarejestrowanej pod tym samym adresem. Tak sie robi w POlsce
gret 2015-01-09 21:10:26
Nic sie tam nie zmienia ... rekrutacja, opowieści o rozwoju firmy, wielkie plany, później wymagania, pretensje, a jak ktoś tylko spyta się o pieniądze najpierw bezpodstawnie wymyśla i obraża się.
Nie polecam - rozumiem tym co się tam zatrudniają- bo nie wiedzą- wszystko brzmi wiarygodnie - dziwie się tym co tam zostali.
Po pierwszych akcjach, po pierwszym spóźnieniu z pieniędzmi każdy normalny powinien uciec. Nawet jak wygracie proces o zaległą pensje - komornik nie zdobędzie dla Was tych pieniędzy!!!
kokok 2015-07-17 21:44:16
ignacy, co z tego, że jest umowa, skoro prezes się jej nie trzyma? On podpisze wszystko, przy mnie podpisywał dosłownie na kolanach zobowiązanie przed firmą windykacyjną zgodnie z którym będzie spłacał 40.000 długu w ratach. Myślisz, że coś spłacił? Gdzie tam.

Zresztą każda myśląca osogba widzi, że jest kilkanaście opinii pokazujących, że ta firma to jeden wielki wałek, a tylko twoja pozytywna. Ciekawe czemu?
pracownik 2015-09-23 13:51:16
Dawno nic nie wydalali, dobra opinia wydawnictwa to mit.
Firma działa, zatrudniając nowych, nie płacąc im.
Teraz znów jest ogłoszenie, że szukają stażystów :) - pewnie znów tak trafi kilka zagubionych osób, miesiąc dwa popracują - do pierwszej wypłaty ...
Mam nadzieje, ze trafią na ten wątek - nowy projekt wydawnictwa to
eko-gielda.pl i do tego projektu teraz rekrutują
byly_pracownik 2015-09-26 14:12:43
Pracownik, żartujesz z tym eko-gielda.pl? Zobacz na tę stronę - opinia jakiegoś niby Krzysztofa ze zdjęciem kobiety. Zdjęcia w nagłówku mają znak wodny banku zdjęć, czyli Wydawnictwo Europa nawet nie zapłaciło za licencję. Pod głównym zdjęciem oferta sprzedaży… sukienek i garniturów - bo tak jest w gotowym szablonie strony.

To przedsięwzięcie to jakiś żart.

Swoją drogą to to „wielce szanoawane wydawnictwo” ma od dwóch tygodni niedziałającą stronę. Myślicie, że w szczycie sezonu, kiedy uczniowie i studenci kupują książki, poważna firma mogłaby sobie na to pozwolić?
gosc 2016-01-12 13:24:34
Nie polecam, właśnie dostałem informację od komornika, że podejmie się windykacji zaległego wynagrodzenia od Wojciecha Głuch, prezesa Wydawnictwa Europa. Z nim inaczej się nie da, firma nie ma ani grosza, zresztą wystarczy spojrzeć na ich strony (Wydawnictwo Europa, Komiq, QL24) i fanpage - żadna nie działa poprawnie, są na nich jakieś śmieci.
On 12 2016-03-21 22:15:47
Do ostatniego wpisu jedno stwierdzenie jest prawdziwe - wydawnictwo jest znane ... z długów... a rotacja zapewne wciąż bardzo duża .. Nie Polecam
1
okradziony 2016-10-16 16:43:58
Prosze Panstwa!
Wojciech G. jest bankrutem, zlodziejem i naciagaczem. Nie dajcie sie omamiac milej i eleganckiej powierzchownosci!!! Jest nas calkiem spora gromadka, nas osob ktorym zalega pieniadze...takich jak on nalezy omijac wielkim lukiem
minka 2016-10-16 17:45:56
@on 12 a niby twoim zdaniem dlaczego taka miałaby byc tak wielka ta rotacja? jakoś nie widać za wiele ofert pracy przecież
Zostaw swoją opinię o Wydawnictwo Europa - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Europa