Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-01-13 11:02:46 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Instytut Arcana - Kraków. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2009-01-13 11:09:46 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z Instytut Arcana (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):nieregularna(raz dużo pracy a raz nic),wymagająca rozwoju Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... . Atmosfera i ludzie tam pracujący są w porządku... . Od jakiej stawki można negocjować pensję( usunięte przez administratora ) Najbardziej podobało mi się w Instytut Arcana:spokój Najbardziej nie podobało mi się w Instytut Arcana:( usunięte przez administratora )
anonim - 2009-03-23 12:09:58 odpowiedz | cytuj
( usunięte przez administratora ) nie docenia się "swoich" ludzi, a na ich miejsce po krótkim czasie zatrudnia się nowych za podstawową niską stawkę), niewysokie zarobki, początkowa wizja ścieżki kariery ma się nijak do późniejszych realiów, niedokładnie sprecyzowane wymagania i brak konkretów dotyczących wykonania zadania co wzbudza ( usunięte przez administratora )
anonim - 2009-06-11 22:52:52 odpowiedz | cytuj
Praca w tej firmie to jeden wielki stres, który byłby jeszcze do zniesienia gdyby nie ciągłe obietnice szkolenia a nic z tego nie wynika. wprowadzony system ocen, który nie wnosi nic nowego - to opinia specjalisty HR z dlugoletnim stażem a nie specjalisty HR z Arcany bo ta Pani o ocenach i szkoleniach wie niezbyt wiele
blabla - 2009-07-06 15:47:17 odpowiedz | cytuj
W ogóle cała administracja to jedno wielkie nieporozumienie. ( usunięte przez administratora ) Zresztą na dłużej zostają tam jedynie tzw.( usunięte przez administratora )
dagmara - 2009-07-31 07:52:38 odpowiedz | cytuj
Pracowalam tam pare lat temu, w tak zwanej 'administracji'. Ta praca to jeden wielki stres, koniecznosc( usunięte przez administratora ) Pracowalam tam 3 miesiace, a bylam bliska zalamania nerwowego! Pensja - ZENADA! Traktowanie pracownika - ZENADA! ( usunięte przez administratora )
nick - 2009-11-01 07:17:39 odpowiedz | cytuj
Popracowałam trochę i piszę. Wielkie, górnolotne hasła o placówce naukowo-badawczej, podczas gdy liczy się tylko zysk. Nie byłoby to może wielkim problemem, gdyby ( usunięte przez administratora )
Anonim - 2009-11-07 12:12:01 odpowiedz | cytuj
Pracowałam dwa lata - nie polecam, powyższe posty mówią same za siebie.
S.B - 2009-11-08 21:03:40 odpowiedz | cytuj
Niestety popieram przedmówców. Nie polecam tej firmy nikomu, chyba, że jako szkołę przetrwania. Przedstawiane perspektywy zawodowe to ( usunięte przez administratora ) . Praca tam to najgorsze doświadczenie zawodowe w mojej karierze.
Aneta - 2009-11-09 10:15:44 odpowiedz | cytuj
Pracowałam 2,5 roku w dziale analitycznym. Praca ciekawa, gorzej z perspektywami rozwoju. Pensje niskie, za to ludzie spoks:) Pozdrawiam drużynę ARCANA.
Anusiak - 2009-11-10 13:44:14 odpowiedz | cytuj
Proszę miłego Pana administratora o usunięcie wcześniejszego postu.
seta - 2009-11-13 18:02:48 odpowiedz | cytuj
(jeszcze) tu pracuję i niestety to wszystko powyżej to prawda.

plusy to ciekawa praca i szkoła przetrwania (co jest dobre może dla początkujących)
NOGASarny - 2009-11-30 10:24:21 odpowiedz | cytuj
Wszystkie opinie napisane powyżej są prawdziwe. Nie polecam pracy w Instytucie Arcana. Chyba, że dla zdesperowanych lubiących chorą atmosferę w pracy i dawać się wykorzystywać... Cały Instytut tańczy jak zagra pan prezes, wszyscy skaczą i boją się o jego opinię. A facet najnormalniej w świecie wydziwia jak małe dziecko i sam nie wie czego chce. Na sprawach zdrowia poprostu się nie zna, nie da sobie niczego wytłumaczyć, przekrzykuje. Sam uważa się za niesamowitego eksperta. Merytorycznie można wejść w ciekawe tematy, ale owoce Twojej pracy i tak nie zostaną docenione lub skrytykowane, a później dowiesz się ze ( usunięte przez administratora )
S.B. - 2009-12-16 19:17:21 odpowiedz | cytuj
Od września to niedługo. Słońce już wkrótce sama będziesz się podpisywała pod tymi opiniami.
anonimek - 2010-06-11 22:03:31 odpowiedz | cytuj
pomimo wielu ostrzeżeń i opinii na temat pracy w Instytucie ( usunięte przez administratora ) - nie wierzyłem że może być to prawda co o nim wypisuje prasa i mówiąludzie i potrzebowałem zatrudnienia, inne firmy się nie odzywały a rachunki za coś płacić trzeba - takie życie niestety - podjęłam pracę z tym Panem. PRAGNĘ WSZYSTKICH POWAŻNIE ( usunięte przez administratora ) /> OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
robal - 2010-06-13 12:28:59 odpowiedz | cytuj
I tak już większość negatywnych (ale jakże trafnych i prawdziwych) postów została stąd usunięta. A szkoda, powinna się tym wszystkim zainteresować inspekcja pracy. ( usunięte przez administratora ) o czym niektórzy chyba nie wiedzą. Współczuję tym, którzy jeszcze tam pracują.... ludzie nie dajcie się wykorzystywać!
anonim - 2010-08-27 07:41:13 odpowiedz | cytuj
jak sie nie podoba to sie zwolnijcie - proste
si - 2010-09-19 09:41:43 odpowiedz | cytuj
Zdaje się, że właśnie większość autorów powyższych postów już się zwolniła, a opinie zamieszcza się KU PRZESTRODZE :)
wypowiedź swobodna - 2010-09-27 10:49:15 odpowiedz | cytuj
Są trzy czynniki wpływające na chęć pracy:
1. zarobki
2. atmosfera pomiędzy pracownikami
3. odnoszenie się przełożonego (przełożonych) do podwładnego (podwładnych)

Ad 1. Bardzo ciężko wywalczyć. Słowo wywalczyć jest tu odpowiednie, bo każda prośba (świadomie używam słowa "prośba", bo co innego tu jest bardziej odpowiednie) jest traktowana jako postawa roszczeniowa (słowo to przewijało się w tej pracy). Ale wywalczyć czasem można.

Ad 2. To można stworzyć dosyć łatwo. Zależy to przecież od "zwykłych" ludzi a nie wierchuszki, a wśród "zwykłych" ludzi nie ma zachowań odpowiadających "zarządzającym".

Ad 3. Tu jest problem. Ludziom od HR do pasa się kłaniam i życzę pogody ducha, ewentualnie dobrych specjalistów od spraw duszy ;)
MA - 2010-11-12 17:24:17 odpowiedz | cytuj
kilka lat temu pracowałam w pionie administracyjnym w CASPie (mocno powiązanym z Instytutem), na szczęście tylko 4 miesiące i potwierdzam wszystkie negatywne opinie o tej firmie - wykorzystywanie pracowników( usunięte przez administratora ) który potrafił za nic na kogoś nawrzeszczeć, a dodatkowo wielokrotnie się z kimś na coś umawiał, a potem zwyczajnie olewał lub nie dotrzymywał terminu,( usunięte przez administratora ) .. jeśli chodzi o rotację, to z tego co wiem, jednego roku było to( usunięte przez administratora )
wezyr121 - 2010-12-02 14:32:45 odpowiedz | cytuj
Chciałbym napisać kilka słów o firmie szumnie określonej jako "instytut". Przed próbą podjęcia pracy w tej firmie miałem okazję przeczytać opinie dotyczące tej organizacji. Były one wyłącznie negatywne, ale wiedząc że nie mam doświadczenia i jestem świeżym absolwentem stwierdziłem, że warto spróbować, bo od czegoś trzeba zacząć. ( usunięte przez administratora )
to sem ja - 2011-01-24 18:12:24 odpowiedz | cytuj
Pracowałam tam jakiś czas temu. ( usunięte przez administratora ) by była odpowiednia nazwa Firmy ;-) Nie warto tam się angażować w swoją pracę( usunięte przez administratora )
anonim - 2011-09-09 11:06:39 odpowiedz | cytuj
Niestety wszystko, co piszą moi przedmówcy, to prawda. ( usunięte przez administratora )
x