logo ROKO SP. Z O.O.

ROKO SP. Z O.O.

Warszawa

Opinie o ROKO SP. Z O.O.

góralik 2014-10-04 10:27:06
w szwecji takie są warunki że ludzie robią we wszystkie soboty a teraz zaczeli NAMAWIAĆ ŻEBY ROBIĆ WE WSZYSTKIE NIEDZIELE. godzin jest ogrom,kupa,tak jak we polskich prywatnych firmach,do związków to będzie zgłoszone
1
moku 2014-10-04 17:08:07
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda ; nie uwierzę żaden szwed nie pozwala aby na jego budowie pracować po tyle godzin - co to(usunięte przez administratora)za budowa ;
malpa 2014-10-05 17:09:08
ciekawe w prywatnych jest źle więc jak jest panie góralik w tych państwowych ???
hanys 2014-10-06 20:48:54
u szweda sie nie robi,tylko pod polaczkiem,soboty wszystkie,ale żeby na NIEDZIELE namawiać,chcesz zobaczyć po ile godzin to przyjedź, ciekawe czy jakbym nie musiał spać to czy by se życzyli żebym w nocy też robił?
pafka 2014-10-23 21:29:10
w Białymstoku to jednego dnia odeszło 14 ludzi,takie były zagrywki że betonowania prawie do północy a rano na 6-7 do roboty,a w piątek zawsze dużo roboty i godzin było full
z gór 2014-11-02 20:02:28
Jest duża rotacja ludzi. Przychodzą i odchodzą. Ciężko jest wytrzymać. Bardzo dużo godzin pracy. Po 11 to standard ale jest i więcej.Bardzo nieprzyjemny nadzór. W zimie obiadów nie ma,w lecie wody też nie.Ludzie często odchodzą bo i nerwy puszczają. Jaki pan taki kram.
kargul 47 2014-11-07 22:28:00
Znowu odeszło 3 zbrojarzy. Naprawdę jest ciężko.
gość ciekawy 2014-11-08 21:50:37
A jaki mają nadzór w Roko? Może ktoś powiedzieć. Z góry dziękuje.
wzorowy pracownik 2014-11-11 11:22:33
Nadzór mają bardzo wymagający, sami fachowcy, cieniasów wywalają niezwłocznie. Najlepszy przykład to ostatnio zbrojarze. W ogóle się nad nimi nie cackali, nic nie potrafią to wynocha i cześć.
limanowszczak 2014-11-12 20:22:11
To powyżej pisał ktoś z kierownictwa lub rodziny. Powiem tak że jest ciężko. Ale powiem też że firma Roko jest w 100 procent wypłacalna,wypłata zawsze na czas i tyle jak ustalona stawka. Zus jest opłacony,składki Zusu pracownicze są. Ja chciałbym żeby w firmie było więcej spokoju i poszanowania i mniej rotacji ludzi i w tym temacie bedę rozmawiał z Panem S. Powtarzam jeszcze że finansowo firma jest całkowicie wypłacalna, na czas,jest składka ZUS i umowa o pracę.
arfek 2014-11-19 20:28:29
a coś na temat tego prezesa roko?Koterby czy jak go tam zwą - chodzą wieści że to jakiś mafiozo i że nie patyczkuje się i z ludxmi i z konkurencją
stary 2014-11-19 22:27:30

Nie rozśmieszaj mnie człowieku! Nasłuchałeś się kogoś naćpanego. Będę rozmawiał z szefem o lepszej organizacji firmy,o postawieniu na ludzi,lepszych warunkach pracy i godności człowieka.O kwaterach dla ludzi. Spokojnie przy kawie.Szef jest inteligentny i myślę że to wszystko zrozumie.
sampanprezes 2014-11-28 08:24:03
Polecamy :-) a tak naprawdę, to jak się dobrze zaprezentujesz to Cię sami poproszą, żebyś został, a jak będziesz cienki to Cię wywalą. Tak naprawdę to przecież o to chodzi.
kamil 2014-12-21 20:15:17
ogólnie raczej oczekiwania są takie żebyś był skłonny do pracy. Ja pracuję w tej firmie od 2007 czyli praktycznie od początku i odeszło już baaaardzo wiele osób ale jednak każdy kto przejawiał chęć do pracy pracuje nadal mnie np. zawodu nauczył prezes S. i nie tylko mnie prawda że wymagają ciężkiej pracy ale jest coś za coś-płacą na czas- wymagają
4
RAFAL KOTARBA 2014-12-23 19:29:01
w związku ze zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia pragnę podziękować za współpracę wszystkim pracownikom naszej firmy ;życząc jednocześnie wesołych świąt oraz szczęśliwego i lepszego Nowego Roku 2015. Przy okazji dziękuję za złośliwe komentarze złośliwej i nie do końca uczciwej konkurencji : ( usunięte przez administratora ); gdyż wasze złośliwe i nie prawdziwe wpisy dodatkowo motywują nas do działania i życzę im aby mogli kiedykolwiek spełnić zapisy ustawy o dominującej działalności w Polsce czym mogliby z nami konkurować w końcu uczciwie. - WESOŁYCH ŚWIĄT i JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ ZA POWYŻSZE
2
jeszczeniesampanprezes 2014-12-26 18:24:42
Nieoficjalnie wiem, że Roko dostało dużo bardzo dobrych zleceń w Polsce i za granicą i będą zatrudniać nowych pracowników. Ale tylko fachowców. Podobno mają kontakty we wszystkich firmach z okolicy i nie tylko i wiedzą, kogo przjąć można a kogo nie. A ten prezes kotarba to widać po jego wpisie, że porządny gość i dba o firmę. Nic tylko pogratulować.
2
kat 2015-01-12 22:23:05
Bardzo ciężko jest u nich wytrzymać. Są ciężkie warunki na budowie, częste zmiany kwater, naprawdę każdy może spróbować i się przekona. Nie dajcie się nabrać na to co piszą,że cieniasów się pozbywają a dobrzy zostają. Jest u nich ciężko sami zobaczycie jak się przyjmiecie. Wypłata jest,jakby nie było to ludzie pouciekają.
barry 2015-01-15 20:23:53
takie zachwalanie że jest wypłata za pracę to aż śmieszne, a dlaczego ma nie być?
niki miki 2015-02-17 19:56:19
A delegacje teraz płaci? trzeba coś podpisywać jakieś papiery na delegacje? teraz stawka delegacji jest chyba około 30 zł za dzień. jak jest z delegacją? czy na elektrowni płacą delegacje?
box 2015-02-26 19:57:53
no i co ze sa wyplacalini jak placa jakies psie pieniądze ostatni dali ogłoszenie w bialymstoku ze szukają zbrojazy i ciesli za 1750pln buahahaha NIECH SAMI NAGINAJA ZA TAKA KASE biznesmeni
limanowski 2015-03-02 20:53:04
box masz rację,w tym się z tobą zgadzam,ja nie zachwalałem ich
rafalkotarba 2015-03-23 19:04:22
wszystkich zainteresowanych informuję iż niedawno powstał portal www.deepminer.pl na którym pracodawcy ; wśród nich i nasza firma i mam nadzieję że nasza konkurencja również będziemy zamieszczać nazwiska nieuczciwych; niesolidnych oraz niekompetentnych pracowników którzy przewinęli się przez nasze firmy
5
anonim 2015-06-21 23:10:13
naj łatwiej po krzyczeć i po straszyć o pracodawcach jest taka sama strona!!
1
gość 2015-08-05 13:09:46
Firma ROKO ogólnie ok kasa na czas choć mogłaby być lepsza ale jest tam taki majsterek Adamczyk straszna gnida nie liczy się z pracownikami i uważa się za ważniejszego od kierownika i ogólnie wprowadza bardzo nie miłą atmosferę ,jak rozmawia z kierownikiem to bez mydła włazi a jak to znowu tak nadaje na kierownika i całe szefostwo że aż strach taki typowy szuja
,bvcyryghv 2015-08-05 18:05:24
a czy płacą delegacje i jakie sa stawki godzinowe dla ciesli i xbrojarzy
1
asdfg 2015-08-05 19:47:06
Wszystko zależy gdzie będziesz pracowal i jaki z ciebie fachura, zapytaj najlepiej w ich biurach naboru
1
nowy 2015-08-25 21:05:26
W ROKO pracujac w Polsce jest podobno niezle ale w Niemczech jest przerabane robisz od 7 do 19 od piatku do soboty za 1400 euro a najbardziej to maja przerabane operatorzy na dzwigach niemaja zadnych przerw i robia przewaznie do 20 za te same pieniadze co wszyscy chyba skonczoni idioci z tej firmy jada to jest prawda jak pojedziesz sam sie przekonasz
Szefszefów 2015-08-26 08:07:57
Panie "Młoteczek" stary kawalerze Pan znowu narzeka, a jednak siedzi Pan w tej robocie od lat. Pewnie stabilizacja, pewność roboty i pensji że zapłacą przeważa nad wszystkimi rozterkami. Nieprawdę Pan pisze, a jak Pan bierze po 1800 i wiecej to Pan szybko zapomina.
2
Szefszefów 2015-08-26 08:14:50
O przepraszam, to nie Pan "Młoteczek", to Pan "B"udka kłamczuszek, który jak sam twierdzi nie jest dźwigowym.
znam go 2015-08-26 09:28:56
Tak tak ja wiem kto to- kierownik mu kazał coś zrobić a ten sie obraził i zwolnił a tera zapłakany nadaje hehehe niech jedzie spokój bedzie
1
83 2015-09-08 10:32:56
a poruszmy może kwestie pracy w Niemczech zimą w tej firmie, jest robota zimą czy sie idzie na przetrzymanie do domu na 3 czy 4 miesiące ?
1
janosik 2016-01-11 15:48:47
cie piernicze, aleś napisał o tym piotrze. Chyba ci zapierdaczył, to co sam chciałeś ukraść. Hahhahaah no islamista by nie ukradł, a ponad to trza odebrać Niemcom, to co nam zabrali podczas wojny. Wódke też pewnie sam stawiałeś jak Piotrusiowi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] właziłeś. Teraz masz cowke bo coś ci nie wyszło i to we wigilie hahhahahhaha te polaki zawistne - udane są
3
ciekawy 2016-01-11 17:29:55
Hej obserwator ale ci musiał zaleźć za skórę. Pewnie niezły z Ciebie lewus i robić Ci się nie chce, a jak już opierniczą to najlepiej obsmarować i jesteśmy kwita. Racja takie to już Polaki zawistne są. Zrobiłeś sobie we wigilię rachunek sumienia jaaak prawdziwy katolik.
83 2016-01-26 15:23:59
to jak wkońcu wyglada praca zima jest robota czy sie siedzi w domu na przetzymaniu, i sa może jakie przyjecia teraz czy trzeba do wiosny czekac
luks 2016-02-10 09:35:13
SIEMA
pwiem am tyle ja pracuje juz dbre kilka lat w tej firmie i nie narzekam.Pracowalem za granica kilka lat szefstwo spoko nic im nie mozna zarzucic teraz pracuje w Polsce i tez jest ok.Obiady mamy stawki jak na prace w kraju naprawde sa w porzadku a co najwazniejsze mamy premie prawie co miesiac.owszem pracuje sie p godzinach ale t kazdego wybor zostajesz albo masz to gdzies i konczysz o 18. Tyle w tym temacie to jest moje zdanie a kazdy robi i mowi co uwaza
83 2016-02-11 15:08:22
interesuje mnie pracaw terj firmie w Niemczech na budowie i chce sie zapytac jak wyglada sytuacja zima czy sie siedzi w domu na przetrzymaniu a czy jakos idzie przerobic zime, bo w ostatnij firmie co pracowałem to zima sie siedziało o w domu do wiosny,
sam były pracownik 2016-02-14 18:31:36
ogólnie napisze tak: W Polsce jest ciulowo w Niemczech jeszcze gorzej w Szwecji w miarę dobrze 10 euro i za mieszkanie nie płacisz i ubezpieczenie od średniej krajowej,ci co nie znają języka szwedzkiego lub angielskiego polecam prace w Roko bo w Szwecji czy Norwegi bez języka ciężko znaleźć prace na lepszych warunkach. a tym co znają język odradzam bo jest dużo firm co dają lepsze warunki. ale tylko to jest moje zdanie w tym temacie
83 2016-02-15 09:32:29
a jakie stawki w niemczech maja? i robota jest cały czas?
Się wie... 2016-02-17 09:55:40
Stawki jak wszędzie, robota cały czas.
mikun 2016-02-22 12:16:43
w kozienicach na elektrowni to było u nich w pracy bardzo ciężko,na dodatek bardzo częste zmiany kwater,nawet na takie kwatery gdzie ludzie inni nie chcieli mieszkać,paliwa do busa na własny koszt żeby pojechać do sklepu pod wieczór po chleb,było tak że i na pieszo trzeba było iść do sklepu w ryczywole 5 km w jedna strona,w robocie duży akord,aby do przodu i do przodu,było tak że ludzie wykręcali wielkie normy,jak ktoś ceni swoje zdrowie psychiczne i fizyczne to zastanów się mocno
były 2016-03-17 10:10:38
Tak jak ktoś to doceni i dobrze zapłaci.A w tej firmie tego niema.
były 2016-03-17 10:10:43
Tak jak ktoś to doceni i dobrze zapłaci.A w tej firmie tego niema.
obecny 2016-07-22 10:31:43
To moim zdaniem tez napisał ktoś z nadzoru lub z biura w Limanowej .Zgadza się że płacą w terminie, zus odprowadzają ale jak się jest kolesiem kierownika budowy to się zarobi, wyjazd na7 a na mieszkaniu jest się około 20 ,jak jedziesz do kraju na "łikęd " raz w miesiącu to 1400 z małym hakiem przy długim miesiącu wpłynie.
podejrzliwy 2016-08-08 15:35:29
Widać dużo naganiaczy i bajek z biura, więc w te dobre opinie ciężko jest wierzyć tym bardziej jak znajomi pracowali to mówili, że duża rotacja i z kasą skubią na czym mogą. Robota jak wszędzie ciężka chyba, że jakiś przydupas majstra, a robota w zimę zależna od pogody czyli standard jak w innych firmach.
Mnie te "dobre" opinie nie przekonują, ale chcecie to ryzykujcie może lepsze to niż kuroniówka.
Marco 2016-08-08 17:26:44
Jak ci tyle płacą to jedna morzliwosc - jesteś cienias! i to zaj---sty cienias:), A jak takie bajki piszesz ze po 20 na jednym mieszkaniu!!! to w tej firmie ni pracowałeś- spadaj
szalony Antek 2016-08-08 17:32:16
Pracowałeś? -Pisz ale jak nie robiłeś to nie zmyślaj- a opinie typu dobre opinie to biuro a złe to prawda bo koleś powiedział to wes se w .....wsadź a nie doradzaj bo koleś spod kościoła powiedział. Wrozka jesteś?Masakra- jak tu czegoś sie dowiedzieć o robocie jak takie bzyki piszą?
1
podejrzliwy2 2016-08-11 16:15:28
Antek co ty taki nerwowy? za mało ci w roko płacą?
Jak firma jest dobra to zamiast ją zachwalać w necie to w niej pracuje... ja akurat wszedłem tu bo znalazłem też na innym profilu informacje, że potrzeba ludzi, a co mi kolega kiedyś opowiadał o tej firmie to co innego, najbardziej wierzę w to co widzę .
Nie trzeba być wróżką, żeby widzieć, że połowa wpisów to biuro ale jak ktoś chce myśleć inaczej jego sprawa, pojedzie to sam się przekona na własnej du.. jak jest.

Prawda jest taka, że jak firma dobra i płaci dobrze to pracownicy sami chcą w niej pracować bo ktoś zawsze poleci a nie słucha bajeczek z internetu, ale czarujcie dalej, że jest lepiej niż wszędzie a kto mówi inaczej to konkurencja lub lewus, ja wysiadam z tej "pięknej bajki".
podejrzliwy3 2016-08-11 18:01:46
Nerwa ma na pewno jak to antek.... Ale ty podejrzliwy2 poprostu zmien strone i pisz o firmie w jakiej robiles. Ciekawy jestem w jakiej firmie robisz i jako kto bo cos za pieknie piszesz.. Moze w redakcji pracujesz? Albo u konkurencji? Napisz tam opinie o swojej firmie i tam wystaw cenzurke. Tak cie razi ze jad nie leje sie strugami na tej stronie, ze ktos smie napisac ze nie tragedia?
Nie wiem czy pozytywne opinie pisze biuro czy pracownicy al powim ci tak- zle tam nie bylo - pracowalem kilka lat- moze jescze i sie wroce. Napewno nie tragcznie. Ludzie pracuja tam od lat i wracaja. Ci nie pisza- pracuja. Nazekaja tu ci co sie nie sprawdzili albo szukaja ciagle czegos nowego i to widac na stronach innych firm tez. Taka prawda.
1
sampanprezeszdyrektorem 2016-08-12 20:41:11
Podejrzliwy w środku sezonu w godzinach pracy ma czas na pisanie komentarzy w internecie? Hmmm...
Roko potrzebuje do pracy w Polsce i w Niemczech zbrojarzy, cieśli i murarzy. Płacą jak wszędzie, ale robota stała i kasa pewna.
Pozdrawiam malkontentów!
Aron 2016-08-14 23:08:50
No powiem Wam, że Menadżer Zarządzający Zakładem Produkcji Mebli to ma się tutaj całkowicie dobrze, nie można mu zarzucić niczego negatywnego, ale tak już chyba jest w tej firmie, co jest przecież wiadomo nie od dziś
Zostaw swoją opinię o ROKO SP. Z O.O. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROKO SP. Z O.O.