logo Realfinance Polska

Realfinance Polska

Warszawa

Opinie o Realfinance Polska

anonim 2009-09-23 11:32:49
Firma podczas rekrutacji zadaje pytania o poziom wynagrodzenia u byłych i obecnych pracodawców w taki sposób, że brak odpowiedzi wyklucza z dalszej rekrutacji. Jest to pytanie zupełnie niezwiązane z celem rozmowy kwalifikacyjnej (co innego jeżeli jest się klientem - pytania takie muszą być zadane). Pracownicy wyższego szczebla uważają to za normę. Co dla nich jest normą to dla innych pracowników finansów jest sprawą poufną. Gentelmani nie rozmawiają o pieniądzach, oni je mają. Sprawą wysokości wynagrodzeń zajmują się wyspecjalizowane na rynku firmy badające na zlecenie tych firm poziom wynagrodzeń na rynku. Firma RealFinance z pewnością taką firmą nie jest. Firma powinna się raczej skupić na rozmowie o oczekiwanym wynagrodzeniu a nie aktualnie uzyskiwanym przez osobę rekrutowaną. Nie polecam.
1
Hetmanmar 2009-10-23 14:15:54
Szanowny Anonimie,
Jestem w RF Kierownikiem i często zadaję pytania dotyczące wynagordzeń u poprzednich pracodawców. Powodów jest kilka...
Nowym pracownikiem oferujemy wsparcie finansowe i poziom tego wsparcia jest uzależniony od poprzednich dochodów.
Rodzajów zatrudnienia mamy kilka, wszystko zależy od tego jak bardzo chcemy pozyskać Kandydata do pracy.
A wracając do pytania o poziom dochodów...
Przed RealFinance pracowałem w Pramerica Financial tam musiałem dostarczyć zaświadczenie (!) o poziomie dochodów z ostatnich 3 miesięcy. Nie miałem z tym kłopotu. W RF tylko pytamy :)
Jest też kilka innych powodów, wszystkie służą ocenie Kandydata, pod kontem potencjału, możliwości, rynku itd.
Pzdr
odp_dla_gość 2012-07-16 15:08:58
Ad. gość

Sądząc z tego co napisałeś to nawet nie rozpocząłeś u nas pracy a swoją opinię opierasz wyłącznie na swoich wyobrażeniach. A może zostałeś odrzucony w procesie rekrutacji i twój post ma działać dla podreperowania własnego samopoczucia?

Podsumowując nic nie wiesz o naszej firmie a próbujesz się o niej wypowiadać.

pozdrawiam,
Zastępca Dyrektora
Marta 2012-08-02 18:55:10
POLECAM TĄ FIRMĘ !!!!!!!!!!!! W 1000%
Pracuję i zarabiam . Włos się jeży jak czytam takie rzeczy !
karo 2012-08-09 14:16:40
Pracuje tam wielu fajnych sprzedawców,( usunięte przez administratora ) , kiedy na rynku jest tyle fajnych firm-krzaków, którzy mogą dać prowizję i wszystko inne mają gdzieś, czy piszesz z krzaka:-)?
1
kubik 2013-06-11 09:17:22
dla osób które chcą zacząć
wady:
za telefon komórkowy płacisz sam
za telemarketera płacisz sam
jeśli chcesz swój komputer musisz go sobie kupić
podstawę dostaniesz jeśli sobie na nią zarobisz
za wizytówki płacisz sam
za dojazdy do klientów płacisz sam
menadżerowie na średnim poziomie
zalety:
można dużo zarobić
można bardzo dużo zarobić
można zarobić kasę o której ci się nie śniło
większość osób napędza się do intensywnej pracy
nauczysz się dbać o swoje finanse
nauczysz się jak pracuje większość doradców finansowych
dostaniesz biurko i dostęp do narzędzi analitycznych
dostaniesz dostęp do wiedzy i to dużej

a i jeszcze jedno zaczynasz pracę wykorzystując swoje kontakty czyli swoich znajomych, dla niektórych jest to wada dla innych zaleta.
1
Sylwia 2013-06-12 13:05:56
Zgadzam się ( usunięte przez administratora ) Są na pewno lepsze firmy,które dają swoje narzędzia pracy a za regulary z wpłatą miesięczną płacą z góry.
2
kubik 2013-07-09 12:21:20
jak pracujesz ciężko czyli po 12 godzin dziennie to możesz zarobić 20-30k miesięcznie średnio, bo są miesiące kiedy nic nie zarobisz a są takie że dostaniesz 40k. pamiętaj o tym że to jest zwykła sprzedaż i sprzedaży od ciebie będzie wymagać firma, pod płaszczykiem doradztwa, na doradztwo nie będziesz miał czasu żeby zarobić dużo kasy
anonim 2013-07-18 14:29:44
sylwia czy ty pracowałaś w firmie Realfinance Polska? jeśli tak to jak długo i czy tobie ta firma jest winna wynagrodzenie?
Maciej 2014-03-09 17:39:58
luki, to może napiszesz nam jakie według Ciebie realne kwoty sa do wyrobienia w Realfinance, bo w sumie też mi trudno uwierzyć w ten post kubika.
doradca 2014-03-12 09:59:48
to co napisał kubik to jest prawda, ale tylko dla osób, które naprawdę pracują,angażują i chcą się uczyć. To nie dla tych, którzy się przyglądają i zadroszczą. Normalnie zarabia się rocznie od 80000 - 150000 niektórzy więcej. Tak to trzeba mierzyć
1
kamil 2014-05-29 11:01:43
chyba was ponioslo z tymi 80 000 czy 150 000 zl !!!
jacek 2014-06-07 22:12:36
Zwróć uwagę że chodzi o wynagrodzenie roczne czyli miesięcznie od około 6 do 12 tys - a to już są normalne wynagrodzenia jak na tę branżę
olgierd 2014-11-17 12:21:25
pewnie że tak, nikt nie idzie do finansów raczej jak tylko skończy studia, wykształcenie powinno iść w parze z doświadczeniem też, prawda? mam nadzieje, że pracują w tej firmie doświadczone osoby, ale też dobrze by było gdyby firma organizowała możliwość odbycia stażu czy praktyk, wiecie coś na ten temat?
ari 2014-11-27 11:19:27
a jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko doradcy? jakie wymagania brane są pod uwagę? czy szkolenie wstępne jest płatne?
1
Anonim 2014-12-11 00:06:00
Dostalam zaproszenie na rozmowę o prace, ktora zostala odwolana w momencie mego przybycia. Niestety, zlekcewazono mnie i odeslano nie potrafiac okreslic z kim owe spotkanie mialo sie odbyc.

Sposób w jaki zostałam przyjęta świadczy tylko o niepowaznym braku poszanowania. Na szczescie poświęciłam Państwa Firmie tylko dwie godziny jadąc z drugiego końca Warszawy.
kolo 2014-12-21 19:39:16
Nikogo nie poniosło, ludzie w tej firmie zarabiają rocznie grubo ponad 100,000 zł. Jest to praca dla ludzi, pracowitych, wytrwałych, ambitnych, stawiających sobie cele i wytrwale dążący do nich. Nie jest to praca dla Jasia przyzwyczajonego do siedzenia 8h na etacie, czekający na zrobienie tylko tego co poda mu przełożony. Tutaj trzeba się trochę wysilić i pokazać swoje umiejętności.
2
pracownik 2015-02-28 17:16:34
A może przyszedłeś na rozmowę na tzw. luzaka w wypuszczonej koszuli, etc. Jak nie potrafisz dostosować ubioru do wymagań biznesowych to sorry.
1
nick 2015-03-27 21:56:48
wy tak poważnie czy sobie żarty robicie???? pytacie o rozmowę kwalifikacyjną. żaden surowy headhunter z milionem testów jej przeprowadzać nie będzie! jeśli będziecie wyglądali jak obwiesie i mieli sieczkę w głowie to nawet własny wujek was do roboty nie przyjmie. nie piszę o tej konkretnej firmie (chociaż znam jej standardy). pisze o każdej rozmowie kwalifikacyjnej w branzy finansowej. musicie mieć dużą wiedzę ekonomiczną, ale również ogólną. będziecie obcować z różnymi klientami i musicie być otwarci i ułożeni. o ubiorze nie ma chyba co mówić, prawda? więc ogarnijcie się dzieci i zacznijcie myśleć, a nie kombinować jak zbajerować osobę rekrutującą ;) pzdr
1
Luna 2015-06-18 10:46:56
Witam :) miałam okazje pracować w Realfinance nie mając żadnej wczesniej styczności ze światem finansów.W branży jest na tyle z powodu czego doradcy przychodzą i odchodzą z prędkością światła ze tak naprawdę biorą praktycznie każdego byle wyglądał schludnie,miał obycie i wyrażał sie na poziomie.Zanim człowiek coś zarobi mija naprawdę sporo czasu a nikt nie moze sobie pozwolić na brak dochodów przez ok 4-5 mcy ... Owszem naprawdę duże pieniądze zarabiają doradcy ze stażem 10 lat oraz ich opiekunowie którzy spijają śmietankę z wyrobników drobnych doradców.Szczerze nie polecam bo szkoda czasu i energii ...
6
Praciwnik na wylocie 2015-08-14 17:45:50
Nie do końca to jest prawda. Za szkolenie otrzymasz wynagrodzenie jak zrobisz jakakolwiek sprzedaż, natomiast aby wyrobić tzw. Podstaw która jest oferowana przez pierwsze sześć miesięcy trzeba się naprawdę o zapierdzielać. Można w tej pracy naprawdę zarobić sporo pieniędzy, ale trzeba mieć bazę i to konkretnych klientów a nie biedaków zarabiających średnia krajowa, ponadto dużo szczęścia oraz zaplecze finansowe bo jak wiadomo jak nic nie zrobisz to nie masz wynagrodzenia
Moim zdaniem powinna być jakaś minimalna podstawa na dłuższy czas bez wysrubowanych kryteriów . Ogólnie firma robi świetne szkolenia, można poznać naprawdę świetnych i obronnych ludzi, spędzić fajne wakacje za darmo :) wystarczy trochę pracy i załapać się na konkurs. Ogólnie finanse to trudna branża, sprzedajesz klientom marzenia i sciemnia szczęśliwego jak możesz dla mnie trochę mało etyczny biznes, dlatego dziękuję i znikam gdzie indziej. Można by pisać tu jeszcze sporo o tej firmie, negatywów i pozytywów...to nie jest praca dla każdego.
Jaguar 2015-08-16 19:44:03
Bardzo dobrze mi się tam pracowało. Zapewniali komfortowe warunki pracy (oprócz parkingu), jest tam dobry dojazd. Sporo szkoleń teoretycznych i praktycznych dających możliwość nauczenia się skutecznie sprzedawać i fajny plan startowy. Miesięcznie można u nich zarobić od kilku do kilkunastu tysięcy, wszystko zależy od wykonanej pracy.
Jenka 2015-08-17 14:10:39
Ja byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w Realfinance. Rozmowa kwalifikacyjna była konkretna – kilka pytań i przeszliśmy na luźną rozmowę odnośnie moich oczekiwań, ich wizji współpracy oraz warunków jakie oferują. Ostatecznie byłem zatrudniony tam niecały rok, trochę żałuję że odszedłem, bo tu gdzie jestem teraz nie jest tak wesoło
mirus 2015-10-12 12:13:44
Bardzo dobrze mi się tam pracowało. Zapewniali komfortowe warunki pracy (oprócz parkingu), jest tam dobry dojazd. Sporo szkoleń teoretycznych i praktycznych dających możliwość nauczenia się skutecznie sprzedawać i fajny plan startowy. Miesięcznie można u nich zarobić od kilku do kilkunastu tysięcy, wszystko zależy od wykonanej pracy.
etam 2015-10-15 16:43:06
nie wiem po co człowiek sie produkuje i tutaj cos wpisuje. jakiś czas temu napisałem dwie opinie na temat tej firmy. obszerne i ze szczegółami. po to ostrzec potencjalne ofiary. i co? i dziś widzę że usunięto wpisy..... ostatni raz się produkowałem.
1
mordenga 2015-11-17 08:42:53
5 tysięcy złotych dla nowego pracownika i wycieczki zagraniczne dla najlepszych osób w firmie. Dla mnie mają bardzo atrakcyjne warunki i nie ma na co narzekać. Negatywne wpisy generują ludzie, którzy nie wytrzymali stresu (nie oszukujmy się, praca w finansach wiąże się z koniecznością radzenia sobie w trudnych sytuacjach)
molikoli 2015-11-17 11:32:44
Dobra i rzetelna rozmowa kwalifikacyjna, polecam firmę ;)
exRF 2015-12-02 08:38:06
Zanim zaczniesz pisać co dają i pisać o wycieczkach najpierw się na nią zalap:)...powodzenia, ja byłem spędziłem fajnie wakacje...5 tyś :) podstawy...chętnie poczekam na Twoje wrażenia po pół roku pracy jak zobaczysz ta podstawę...mimo że wspominam RF całkiem pozytywnie, bardziej w ocenie poznania tam świetnych fachowców z branży finansowej to zmieniłem pracę na coś bardziej...pewnego;)

Ps. RF nie ma parkingu dla pracowników ;)
ex 2016-05-21 09:49:21
Jeżeli dla Ciebie jasne i logiczne jest świadome oszukiwanie ludzie w imię swojego zysku to nie różni się to od bycia zwykłym złodziejem. Powiem tak, pracowałem w tej firmie przez jakiś czas, przeszedłem pranie mózgów które firma prowadzi aby Ci wmówić że sprzedajesz ludziom najbardziej potrzebna rzecz w ich życiu - bezpieczeństwo swoje i bliskich. Qwra...o żadne bezpieczeństwo tu nie chodzi a o wyrwanie jak największych pieniędzy. Po kilku mc taniej pracy jak się obudzisz to zauważysz że kradniesz ludziom pieniądze, wciskając polisy;) które i tak na siebie nie zarobią...jak można planować zysk netto w skali 10-20 lat inwestycji ;) Tak oto działają takie firmy, tam ludzie z sumieniem, empatia, ludzkimi od ruchami długo nie popracują bo nic nie sprzedasz. Bylem widziałem, pracowałem dziś wiem, że od takich firm i każdego doradcy finansowego trzeba unikać po prostu słowem "spierdalaj złodzieju" bo inaczej nie działa.
Podsumowując - jesteś normalnym człowiekiem to nie po pracujesz w tej branży długo...jesteś wyzutym z uczuć nastawionym na kasę czymś to branża wręcz idealna dla Ciebie...do czasu:) bo społeczeństwo staje się coraz bardziej świadome.
1
RFmówimyNIE 2016-10-17 19:26:34
Wiecznie szukają doradców i.. jeszcze szybciej ich tracą:>
Gra nie warta świeczki- z zapewnień i pięknych wizji dużych pieniędzy został niesmak..
Z 5.tyś zł podstawy nowi "doradcy" dostali niecałe 1000 zł (przy spełnieniu warunków otrzymania prowizji).
Pic na wodę fotomontaż.. Więcej zachodu z pozyskaniem klienta, spotkaniami (w domu też -najczęściej "menagerowie" wysyłają pracowników tam samych) niż to warte..
Naprawdę nie warto..
e 2016-10-17 19:31:14
no właśnie to jakie są te warunki dostania prowizji dokładnie?
Jakub 2016-10-26 14:52:39
Byłem na rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko Kierownika ds. Sprzedaży.
Zdecydowałem się, wysłać aplikację, ponieważ w ogłoszeniu była informacja, ze dają umowę o pracę.
Na rozmowie z panią Magdaleną, okazuje się, że- umowy dają.... a jaaak i to szeroki wachlarz: są o pracę -1500 zł , 3000 zł (w ogłoszeniu było od 5000 zł), działalność gospodarczą, ale to nie jest praca z ciepłą posadką, tutaj - kontynuuje pani Magdalena- jesteśmy rozliczani za to co sprzedamy, nie ma podstaw. Noż.... Ja się pytam - to rozumiem, że nie ma umów o pracę, tak? Dopiero po moim maglowaniu odpowiedziała, że tak, nie ma umów o pracę. Uwaga na nich. Szkoda czasu.
Zostaw swoją opinię o Realfinance Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Realfinance Polska