logo Castorama Polska

Castorama Polska

Ełk

Opinie o Castorama Polska

Ełk 2011-11-12 10:41:25
Proszę o opinię, wrażenia z pracy w Castorama Polska Sp. z o. o. O/Ełk.
1
no i 2012-01-09 12:16:34
12 października 2011 r. WIELKIE OTWARCIE w Ełku - Wow!.
A już po kilku tygodniach okazało się, że to wielka klapa łącznie ze zwolnieniami pracowników.
Kadra zarządzająca (zwłaszcza kierownictwo) to dno i wodorosty, niekompetentne osoby - ale to już zmartwienie Dyrekcji. Zobaczymy jak tak zarządzany oddział długo podziała i z jakimi wynikami.
Mam to w dupie 2012-02-11 23:10:07
Wkleje opinie osoby z castoramy.pl dotyczącej Ełku.

\"Jest w Castoramie super szkoleniowiec, nazywa się Przemek i powiedział kiedyś że Castorama wybiera osoby fajne. Niewiem czym ktoś sugerował się wybierając w Ełku (usunięte przez administratora)bo to że nie jest fajna to za mało powiedziane. Jest to osoba tak nie kompetentna i nie miła że dziwi mnie bardzo czym Państwo sie sugerowaliście wybierając ją. Wszystkie fajne osoby pozwalniała bo lubi te które kłaniają jej się w pas tylko nie widze podstaw do tego żeby ją tak traktować. Potrafi tylko krzyczeć i gdy już zobaczy że ktoś zrobi coś złego wyrzywa się na nim jakby to było niemalże że przestępstwo. Można to co robi podciągnąć pod mobbing w pracy ale niestety nikt nic nie mówi. Praca u was zapowiadała się wspaniale ale przez tą osobę to było najbardziej niemiłe doświadczenie w moim życiu. Ja już tam nie pracuje ale przyjrzyjcie się bliżej tej sprawie bo uważam że praca w miłej atmosferze bez napiecia i stresu przyniesie wam o wiele więcej korzyści niż jak zostawicie to tak jak jest. Pozdrawiam.\"

Mam to w dupie 2012-02-11 23:11:20
PS: Odnośnie tej opinii, byłam widziałam i zgadzam się z opinią odnośnie (usunięte przez administratora)wredna wiewióra.C [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ski uśmieszek. Traktują tam ludzi momentami c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sko, jak śmieci.Wyżywają i poźniej za damski (usunięte przez administratora) zwolnią.
Mam to w dupie 2012-02-11 23:54:22
Sorki za błąd ortograficzny, ale klawiatura mi się zawiesza. (usunięte przez administratora)z tym.
1
wsjh23es 2012-03-14 06:33:51
Pracuję w Castoramie już 10 lat i widzę , czytając opinie zarówno tu jak i na CASTODRAMIE , że ludzie tutaj opisujący swoich przełożonych lub ci gorsza nie ze swoich działów nie mają pojęcia o pracy w wielkich korporacjach. Jeżeli zwalnia się kogoś to na pewno nie bez przyczyny , a opisywanie typu ( fajnych ludzi ) , napiewa mnie tylko tym , iż ludzie opisujący sytuację w Castoramie to flustraci , którzy dostając się do pracy nie pracowali wcześniej w poważnych firmach . Dlaczego większość przyjezdnych pracowników Castoramy pracuję w tej firmie po kilkanaście lat - nie zastanawialiście się ? Pracowałam w kilku Castoramach w Polsce i uwierzcie mi wasze pensję za ilość godzin które przepracowujecie jest jedną z najlepszych w Ełku i dlaczego większość opisujących sytuację w na różnych stronach nie odejdzie sama do innej pracy skoro jest mu tak źle. Dlaczego dużo z tych osób kurczowo trzyma się roboty chodząc co chwila na fajki , lub kręcąc się z rękoma w kieszeni po hali sprzedaży - to wszystko widać gołym okiem . Trudno kto nie umie się dostosować niech lepiej sam odejdzie. A co się tyczy kierowniczki kas to wierzcie lub nie dziewczyna może jest trochę szorstka , ale swój dział prowadzi najlepiej w Polsce i jak byś był , lub była np w Białymstoku to dopiero byście docenili jej starania i tego jak często ( mimo , że tego nie okazuje publicznie ) niektóre osoby ( kasjerki ) potrafiła wybronić zarówno przed dyrem lokalnym jak i ogólnym - choćby przed redukcją etatów - pozdrawiam
1
pracownik 2012-08-27 23:11:27
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda była na szkoleniu w warszawie widać było że ciężko kuma no ale , brała przykład z jeszcze lepszej z Okęcia więc jak ma być nie szorstka czy jakaś inna jak mistrz jest jeszcze gorszy od ucznia.
Pozwać ją do sądu i koniec.
1
... 2012-10-24 20:51:46
Moja opinia na temat pracy w Casto jest taka ze może i praca nie jest zła kasa tez w miare ale Dyrektor to c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i prostak ma ludzi za nic zwalnia ludzi bez wiekszego powodu. Stosuje terror, ale kazdy siedzi cicho i nikt nic nie powie bo sie boi ze straci prace bo kto mu sie postawi od razu wylatuje.
Wiec jesli zalezy na spokojnej pracy to nie polecam .
I zastanow sie dwa razy nad złozeniem CV do tego pracodawcy.
1
wieslaw 2012-12-27 13:12:40
Kulisy pracy i to się dzieje na zapleczu średnio mnie interesuje. Jako klient castoramy zawsze jestem mile zaskoczony kompetencją obsługi, błyskawiczną i fachowa obsługa, a najbardziej podoba mi się to, że w castoramie zawsze znajduję to czego szukam. Pozdrawiam
2
Krzysztof 2013-01-08 19:02:40
Witam serdecznie. Kandyduję na stanowisko „Kierownika działu handlowego” i zostałem zaproszony na mini Assessment Centre. Czy może ktoś napisać czego mogę się spodziewać na takim spotkaniu? Z góry dziękuję za pomoc. Krzysztof.
Pracownik_Castorama 2013-06-15 01:22:50
Tak szukaja. Praktycznie biorą każdego z ulicy bo brakuje rąk do pracy. Wystarczy wrzucić do skrzynki CV i czekać na telefon. Na bank masz pracę. Właściwie każdy ma kto wrzuci CV do skrzynki bo naprawdę brakuje ludzi.
emo 2013-08-02 18:05:41
Kłamstwo. Tylko po znajomości można się dostać.
castoodpad 2014-02-07 12:50:30
Praca może i nie była najgorsza na samym początku. Potem to już tylko gorzej, dyrektor pokazał co potrafi. Całkowicie zgadzam się z twoją opinią. Unikajcie tego ( usunięte przez administratora ) pracy jak ognia !
castoodpad 2014-02-07 12:59:17
Pierwsza odpowiedź miała być do kolegi wyżej :)
Po ostatnich zmianach jako klient castoramy będziesz zaskoczony. Działy połączyli w sektory, brakuje obsługi, doradcy nie mają wiedzy na temat tego co sprzedają. Do tego dochodzi większy stres i coraz częstsze skargi klientów.
1
UN 2014-03-10 10:46:25
zgadzam sie z Twoja opinia,tylko ceny sa za wysokie.W Helen obok Castoramy o polowe nizsze i w Chacie rowniez,oczywiscie to co chcialem kpi.
UN 2014-03-10 10:50:18
Jak bylem kadrowcem to takie osoby eliminowalem in -
Marian 2014-04-18 17:02:08
WITAM MAM PYTANIE JAK WYGLĄDA PRACA JAKO POMOCNIK FIZYCZBNY W DZIALE OGRÓD W CASTORAMIE? KIEROWNIK MÓWIŁ ŻE CIĘŻKA PRACA CO MIAŁ NA MYŚLI?! WYKŁADANIE TOWARU DBANIE O PORZĄDEK ALE CIĘŻKA DLACZEGO???? PROSZĘ WAS O ODPOWIEDZI BO IDĘ DO PRACY TAM PO ŚWIĘTACH
chętna 2014-05-10 19:35:03
Ile czeka się na telefon od wrzucenia CV do skrzynki ??
1
byly bialy murzyn 2014-11-16 14:05:12
Nie polecam tam pracować szczególnie na Grochowskiej w Warszawie. Dyrektor to zwykły cham, mobbing z jego strony jest na porządku dziennym. Pracownicy są sterroryzowani. Urlopu na zadanie mogą nie uznać i kazać ci przyjść do pracy. Czasami karzą stawić się w pracy w wolne dni bądź po godzinach na jakies głupie zebrania oczywiście nie płaca Ci za nie. Generalnie można by się rozpisywać. Generalnie maja pracowników za nic i straszą zwolnieniami.
1
gosc 2015-03-22 20:34:45
Castorama Toruń Brico Depot Toruń.
Obie dwie firmy stanowią ta sama grupę. Ogólnie warunki pracy są skandaliczne wszystko wyglada ladnie, pieknie, na papierze chdz tutaj tez bym mial zastrzezenia co do umow. 1.praca jak na umowe 2002 brutto nie jest warta swieczki mimo tego ze placa za niedziele ale tylko wybrani maja ten przywilej. 13,14 pensja zalezna od kierownika dzialu wiec jesli ktos podpadnie dostanie upomnienie to zapomnij o niej. socjal minimum jak w kazdej firmie marketowej,rozwoj zawodowy zerowy stanowiska sa juz obsadzone tzw.mordochlapami(osoba ktora pisze emaile to dyrektorow sklepu lub swoich kierownikow podpierd...)takze nawet kumpel z dzialu potrafi cie wpierd... w cos. ogolnie siec zyje z takich nowinek wiec jak ktos lubi podp... to praca idealna dla niego. co do urlopow niby sa zaplanowane za poczatku roku ale i tak sie wszystko zmienia wiec tez trzeba sie prosic, ale takze trzeba sie prosi o ciuchy robocze i srodki bh chodz w firmie przestrzegaja bhp to i tak musisz robic duzo rzeczy niebezpiecznych. kazda przebudowa wydana prze kierownika konczy sie zjebkam... wiec jesli jestes osoba ogarnieta i masz pomysly to nie w tej firmie(kaza robic cos z czegos bez czegos). podwyzek brak a zwolnic moga w kazdej chwili, wymagaja szczerosci a sami tylko klamia. dodam ze opinia jest stworzona przez pracownika tej grupy z bardzo dlugim stazem pracy na wysokim stanowisku. wiec jesli sie myle co do warunkow pracy w naszej sieci to zapraszam n rozmowe kwalifikacyjna.
GURU 2016-02-04 17:08:42
odnośnie Radomia ktoś już został zawezwany na rozmowę kwalifikacyjną?
Składałem na Kierownika sektora dość dawno i CIIISZA jak makiem zasiał....
Senior 2016-02-04 19:28:14
@lewy
Składaj podanie i wtedy sam się przekonasz ile proponują.
Znając Markety kokosów nie dadzą...ale omże się myle
liwon 2016-05-14 23:20:51
Jeśli spełniasz ich wymagania @los to myślę, że warto spróbować, bo na zarobki narzekać raczej nie będziesz.
Zostaw swoją opinię o Castorama Polska - Ełk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Castorama Polska