brak logo

Rosti S.A.

Białystok

Opinie o Rosti S.A.

edi 2009-11-19 19:38:14
czy teraz przyjmują do rosti
Stańczyk 2010-02-10 16:30:09
Nie radzę tam pracować. Kadra na produkcji jak najgorszego sortu.Na przerwę śniadaniową może pójdziesz , może nie jak liderce zechce się ciebie zmienić.Ciuchy swoje .
Na początek zatrudnią cię na 3-mc. Pierwszy mc. goła dniówka, bez premii ale zasuwasz jak stary. drugi mc. pół premii uznaniowej tj.ok 200zł.Trzeci mc.Trzeci mc.cała premia ok.400zł. Ale myśl ze ją całą dostaniesz , pod byle pretekstem ukradną ci jej część.Trzy mc. przepracowałeś i albo ci przedłużą na mc. lub dwa, A jak nie to kopa.
Uwaga ! co druga osoba rzuca tą pracę w diabli po kilku dniach.
inz 2010-03-17 16:22:52
Bylem w tym roku na rozmowie w Rosti. Jestem inzynierem, menagerem zarzadzajacym produkcjÃ?? oraz kadra inzynierska. Osoby prowadzace rozmowe nie wiem jakie maja przygotowanie, ale chyba glowna idea to przekonac do jak najmniejszej wyplaty. Przyjechalem 300 km, czekalem 45 minut, bo ciezko im bylo przyjac mnie pare minut wczesniej. Na rozmowie monolog jak malo sie zarabia w Bialymstoku. Babka po 60stce i Pani mlodziutka z HR. Pytania glupie, rozmowa drazniaca mnie. Po rozmowie podwyzszylem stawke.
Nie polecam!. Jesli kadra menagerow to cieniasy, to wspolczuje procwanikom, na bank przerzucaie odpowiedzialnosci i braku winnych. Korytarze i pokoiki jak w hipermarketach. Dyreltor techniczny w pokoiku jak kibel WC.
Podsumowanie - masz tyrac za grosze. Jak w komunizmie, dali kretynom wladze , 500 zl premii i zabijali sie nawzajem.

Szkoda czasu.ty6rh8
1
anonim 2010-03-20 19:48:32
Najpierw naucz sie poprawnie pisac po polsku bo widac, ze u Ciebie z tym bardzo zle i co z Ciebie za manager, ktory nie potrafi napisac paru zdan ze skladnia i sensem, dobrze ze Ci sie nie udalo. Takiej niekompetencji i narzekania, przy braku wiedzy nie trzeba w polskich firmach.
Szkoda czasu na rozmowy z takimi ludzmi.
Stańczyk 2010-05-16 17:56:31
To że (usunięte przez moderatora) jest padliną wszyscy na jego i nie tylko zmianie wiedzą.
Swoim postępowaniem niszczy opinie o Rosti. Szefostwo pewnie wie o tym i toleruje takie zachowanie, oni też olewają firmę. Już by dawno się go pozbyli ale ma gnida plecy.
Stańczyk 2010-05-19 20:46:41
Kleszczyński usuwając doświadczonych pracowników a przyjmując niedoświadczonych tym samym przyczynia się do zwiększenia ilości braków .
1
roman 2010-06-07 16:52:24
ile może tam zarobić ustawiacz lub konstruktor form?
3
anonim 2012-08-30 14:25:36
Widzę, że jedziecie równo po produkcji, po mistrzach, po braku premii itp. Ale nikt jakoś nie wspomniał o rozbudowanym pakiecie socjalnym, tańszych biletach do kina, paczkach na święta dla dzieci, bonach na Boże Narodzenie itp. Mega kasy nie zarobicie, bo tu Białystok, a nie Warszawa, tu zwykły pracownik (czy to na produkcji, czy jako sprzedawca w hipermarkecie) nie zarabia 2-3k na rękę. Ja pracuję w tej firmie już ponad 3 lata - i nie narzekam. Roboty jest masa, to fakt, ale przynajmniej z wypłatą nie ma schizów i zawsze jest na czas.
5
summer 2012-09-03 14:13:31
Ja w Rosti nie pracowałam ale za to w Biazecie!!! Powiem ci tak Żadna to łaska że wypłata jest punktualnie że są przerwy śniadaniowe,że jest pakiet socjalny itp. A wypłaty są podłe i nie rozumiem co to za tłumaczenie że Białystok to nie Warszawa. Mamy inne potrzeby inne żołądki!!!! Ja już od dłuższego czasu pracuję za granicą za solidne pieniądze i nikt mi tu łaski nie robi że mi płaci!! Milcz lizusie!!!!
1
anonim 2012-11-22 11:49:08
Mam pytanie , dlaczego w Rosti zwalniają ludzi co 3 miesiące czy tam pracują niepełnosprawni,ile tam zarabiaja na rękę?
11
produkcja 2012-12-04 16:41:14
Ja pracuje w rosti 6 lat i umowe dostaje na miesiac 2 lub 3 zadnego pakietu socjalnego nie korzystam nie dostaje bonow czy wczasowego a przerwa nalezy mi sie bez laski i nie ma tak ze ide i mowie ze chcem na przerwe tylko czekam az liderka przyjdzie do mnie bo nie jestem sam a lepsze umowy dostaja lizusy pijaki itd ten co pracuje nie dostanie dobra rada SPIERDALAJCIE z tad
1
omg 2013-05-22 14:04:08
jeny na jakim Ty świecie żyjesz? Jaki zastrzyk gotówki? Jakie 2500 zł na rękę? Umowę teraz dostajesz na miesiąc i z miesiąca na miesiąc przedłużają albo i nie jak mają przestój. płaca minimalna chyba że premie utrzymasz wtedy wyjdzie Ci 1400zł z groszami. Pracujesz różnie zazwyczaj po 2 dni na rano (6-14) 2 dni na popołudnie (14-22) 2 dni na noc (22-6) no i dwa dni wolne i od początku czasem wypada że 3 ale to dla wtajemniczonych system czterobrygadowy. Z przerwami to jak z kimś się wymienisz to dobrze ale wtedy 4 maszyny obsługujesz ewentualnie czekasz na liderke.
2
Miśka 2013-09-02 09:23:10
Witam czy jest ktoś kto pracuje z kobiet w Rosti?? chcę podjąc pracę w tej firmie i widzę że opinie o niej na forach,mnie już trochę zniechęcają. Naprawdę jest tak strasznie??
były pracownik 2014-02-11 17:14:06
mam wrażenie że napisał to jeden z liderów którzy myślą że mają największą władzę w tym zakładzie pracy, żałosne
2
hela 2014-09-22 15:59:26
a jakie badania trzeba zrobic na produkcje?
2
krjacz z biawar 2014-10-28 09:57:53
Z tego co wiem od znajomych którzy pracują w rosti to porażka. Omijać szerokim łukiem. Każdy z nich szyka pracy lepszej bo Rosti to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Brygadziści którzy rywalizują między sobą o to czyja zmiana więcej zrobi a za dzień zwolnienia lekarskiego zabierają z premii. porażka. W biawarze mam po 2 latach 2200 zl netto w akordzie, a po 3 miesiacach pracy miałem juz 1700 zl. tyle w temacie . ot takie małe porównanie
2
epes12 2014-12-28 20:12:55
Jak liderkom w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wlazisz to dlugo nie popracujesz ja pracowalam uczciwie i mimo dlugiej umowy i tak mnie zwolnili ale jeszcze i rosti poleci rozwali sie i bedzie wreszcie koniec tego guwna!
krajacz z biawar 2015-01-05 16:44:39
kilku znajomych co pracuje w Rosti mówiło że zarobki słabe. zatrudnienie przez agencje pracy i co półtora roku agencja się zmienia żeby nie było trzeba dać czwartej umowy na stałe, a w tym czasie dostaje się umowy na kilka miesięcy. Zarobki do 1400 zł z premią i to jest już max jak zwykłego robola tam. I to nieważne czy pracujesz tam pół roku, rok czy od powstania firmy. Tak jak znajoma która jest zatrudniona jeszcze przez Rosti gdy te otworzyli w Białymstoku. Za każdy dzień zwolnienia L4 20 zzł z premii zabierają. Praca w święta takie jak 1 listopada. To tyle ile pamiętam. A co do rywalizacji pomiędzy brygadzistami to według mnie to nie jest normalne jak uważa użotkownik david. W biawarze gdzie pracuje obecnie i w poprzedniej firmie żaden brygadzista nie rywalizował ze sobą ylko tył dobrym kolegą z pracy i każdemu pomagał. Nie wymuszał pracy jak w obozie jakimś tylko razem na piwo się szło itp. podsumowując to Rosti to obóz pracy XXI wieku . To tyle, dziękuje za uwagę :)
3
epes 2015-01-29 21:42:53
Liderki? Komedia moze jest jedna lub dwie co byc powinne ,ale reszta to tragedia bez wykształcenia bez rozumu bez niczego nie wiadomo kto je zatrudnił
2
koetek 2015-02-09 16:03:53
Pracowałam w Rosti 10 lat na umowach przez spółki.Liderki tak jak już ktoś napisał lubią żeby im w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzić jak jesteś donosicielem i podpierdalaczem to i liderki cie lubią.Jeżeli liderka postanowi że sie nie nadajesz to cie nie ma.Mistrz A co to za mistrz jak ledwo wygrzebał sie z ...... nawet nie wie jak się nazywasz.Ciekawe czy liderki wiedzą co grozi za branie..... Zarząd to powinien bardziej się zainteresować co się dzieje na hali w nocy np.grają w gumę ,w piłkę liderki widzą nic z tego nie robią bo pupilkom można wdszystko
koetek 2015-03-07 16:52:13
Ostatnio w ROSTI zwalniaja na potęgę wieloletnich pracowników wyprowadzają niczym złodzieja po otrzymaniu wypowiedzenia ochroniarz prowadzi do szatni a potem odprowadza do drzwi.Rzygać się chce na to co tu się dzieje. W firmie śmierdzi upadłością????
1
Witek 2015-03-21 20:03:28
Witajcie, Teraz sa dwie oferty na inzyniera jakosci i produkcji, stworzylini nowe stanowiska pracy? czy ich niedawno zwolnili a teraz znow potrzebuja ;-)?
uk 2015-04-15 23:41:08
A ja jestem Team Leaderem w fabryce Rosti i bardzo dobrze sie z tym czuje i nie narzekam na ta firme tylko ze ja pracuje w Wielkiej Brytanii i tu sie troszke rózni wszystko. Płaca jest dobra , na wszystko starcza i w ogole to nie Polska tu jest inaczej. Pozdrawiam was.
Edi 2015-04-19 21:03:03
to co witek !!!!

Cos wiecie na ten temat
1
NNN 2015-06-05 18:07:49
BĘDĄ PRZYJMOWAĆ DO ROSTI????
ja 2015-07-02 16:53:00
Z tego co mi wiadomo to mają przyjmowac po przestoju, czyli w drugiej połowie lipca. Pracowałam w Rosti ponad 10 lat. udało mi się wkońcu uwolnic. Liderki porażka, albo chodzą i jedna drugiej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obsrywa albo inna chodzi z zasypywaczem po roznych zakamarkach. Pieniądze marne, świątek piątek niedziela w pracy. Nie szanują pracownika. Jak chcesz jakiś dzień wolny to musisz isc do mistrza i zapisać sie z dwutygodniowym wyprzedzeniem i to nie wiadomo czy dostaniesz wolne. Ogólnie jedna wielka porażka. Kto może niech omija ten zakłąd szerokim łukiem
N 2015-07-02 18:23:38
A mi się w rosti podoba zawsze można trafić gorzej
1
koetek 2015-07-09 13:52:34
WYDAJE MI SIE ŻE GORZEJ BYC NIE MOŻE PRACOWAŁAM TAM 10 LAT WYDAWAŁO SIĘ ŻE NIE MA PRACY JEDNAK TO NIE PRAWDA.CI KTÓRZY NAPISALI PISZĄ PRAWDĘ A TY TO CHYBA JESTEŚ JEDNĄ Z TYCH POSRANYCH LIDEREK. NA DZIEŃ DZISIEJSZY GDYBYM DOSTAŁA PROPOZYCJĘ POWROTU DO ROSTI TO ZAŚMIAŁABYM SIĘ T TWARZ SAMEMU ZARZĄDOWI. ALE JA GŁUPIA BYŁAM ŻE TAK DŁUGO TAM TKWIŁAM
1
n 2015-07-10 17:25:41
To po co pracowałaś tak długo a teraz biadolisz.
Ona 2015-07-25 08:34:23
Rosti kupilo Bianor i w przyszlym roku przenosza sie do strefy ekonomicznej. Beda zwolnienia wiec kto chce sie uwolnic to bedzie mial okazje
PS^No 2015-11-02 19:53:33
Pracowałaś 10 lat i narzekasz? to po cholerę tam tyle siedziałaś skoro było aż tak źle
ziomek 2015-12-20 09:07:18
Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie, Brygadzistka nie ma szacunku do pracownika, przerzuca z działu do działu jak psa,trzeba umieć pracować na każdym stanowisku, Brak jakiejkolwiek motywacji do pracy ,zarobki bardzo małe 1400 zł to już maks i nie ma znaczenia czy pracujesz 10 lat czy 4 miesiące.
dzien dobry 2016-03-31 12:15:56
Wie ktoś coś o przyjęciach do firmy?
młody 2016-05-09 20:43:25
Wszystko zależy tak na prawdę od stanowiska jakie obejmujemy. Ogólnie nie jest tak źle jak było kiedyś ale radzę pracę w biurze niż na produkcji.
Martis 2016-05-21 15:21:02
Praca na produkcji wygląda tak .Robi się 7 dni pod rząd i pracuje w nocy w dzień wolny 6h co daje 1 dzień wolny. W miesiącu wyjdą łącznie 4-5 .Praca w święta bez żadnych dopłat .Jeden weekend wolny w miesiącu i to nie zawsze cały .Nocki 20%+ stawka podstawowa to 10zł brutto .Przerwa jedna 15 minut
OBYWATEL Z POLSKI 2016-08-22 11:49:40
NIE PRACUJĘ TAM ALE Z TYCH OPINIJ JAKIE TU CZYTAM WNIOSKUJĘ ŻE TO JAK W OBOZIE PRACY DLA NIEWOLNIKÓW -MOŻE KTOŚ POWINIEN SIĘ TYM ZAJĄĆ BO WYGLĄDA TO NIE POLUDZKU-POZDRAWIAM
5
witko 2016-08-22 13:59:44
Specjalista ds. Logistyki (Obsługa Klienta) jest u nich na pewno teraz potrzebny.. zastnawiam się tylko jak z urlopami.. no a oferują fajne rzeczy, bo np. pracę w dynamicznie rozwijającej się firmie w międzynarodowym koncernie no i udział w dużych i nowatorskich projektach.
Pracownik111 2016-12-01 13:30:07
Czy rozmowy kwalifikacyjne na wyższe stanowiska są prowadzone w języku angielskim. W wymaganiach jest podane że angielski poziom komunikatywny i stąd moje pytanie czy na rozmowie nie będą tego sprawdzać?
3
555 2016-12-05 12:23:46
Skoro wymagają znajomości j. angielskiego na poziomie komunikatywnym, to znaczy, że w pracy trzeba będzie się porozumiewać w tym języku. Co to za różnica czy na rozmowie kwalifikacyjnej to sprawdzają czy nie.
anonim 2016-12-07 21:47:56
Pracuję w Rosti prawie 2 lata i nie narzekam jak inni. Nie rozumiem ludzi, którzy wiedzą jakie są zarobki wysyłają cv a później narzekają że im mało..
Praca jak praca, nie zawsze musi być idealnie.
Plusem w Rosti na montażu jest to że można sobie przychodzić w soboty do pracy, gdzie płacą 100 %. Zawsze można sobie dorobić jak komuś jest za mało wypłaty.
Polecam!
3
Rys 2017-01-15 18:58:30
2 lata tam pracowałem. 2 lata zmarnowane a ludzie to porażka. Banda chamow narkomanów i cpunow
2
gosciu malinowy 2017-01-15 19:10:46
Rys 2017-01-15 18:58:30
2 lata tam pracowałem. 2 lata zmarnowane a ludzie to porażka. Banda chamow narkomanów i cpunow

Rys prawdę napisałeś , tam teraz nawet nie ma sie do kogo odezwac . Co powiesz to wszystko idzie na forum publiczne , Banda chamów , narkomanów i prostytutek
1
gosc 2017-01-15 23:35:59
Należałoby by zacząć od hamskiego wizerunku i traktowania pracowników. Poczytajcie czy tak sie nie zachowują wasi przelozeni.Psychopatia to zaburzenie osobowości, które polega na niezdolności osoby chorej do nawiązywania trwałych i głębokich relacji między ludzkich. Osoby te rozumieją emocje, dostrzegają je, ale ich nie przeżywają – nie potrafią się zakochać, a kiedy komuś wyrządzą krzywdę nie odczuwają skruchy. Osoby ze swojego otoczenia traktują instrumentalnie, wykorzystując je do swoich korzyści. Bycie psychopatą nie oznacza jednak braku prezentowania emocji – osoby te potrafią naśladować emocje i manipulować nimi, dla swoich korzyści. Mówiąc wprost, psychopata może wyglądać jak bardzo uroczy czy zakochany człowiek – problem w tym, że jest to jedynie poza przyjęta dlatego, że się opłaca.

Wśród osób na wysokich stanowiskach psychopatów jest więcej niż w populacji, bo psychopaci świetnie radzą sobie z wykorzystywaniem innych. Dla nich, „po trupach do celu” jest czymś normalnych – zatem częściej osiągają sukces. Jak rozpoznać czy Twój szef jest psychopatą? Oto 10 wskazówek:



1.Patologiczne kłamstwa

Szef psychopata nie dotrzymuje słowa. Bez mrugnięcia okiem okłamuje swoich podwładnych mówiąc im to, co potrzeba by np. zwiększyć produktywność czy zaangażowanie w pracę. Przyłapany na kłamstwie nie odczuwa winy, lecz tak kieruje rozmową, by okazało się, że wcale nie kłamał – to pracownik źle go zrozumiał.



2.Świetna manipulacja ludźmi

Szef psychopata potrafi tak wykorzystać emocje podwładnych, by uzyskać to co chce. Jest idealnym manipulatorem,a pracownik nawet jeśli wie, że dał się zmanipulować, nie potrafi zachować asertywności.



3. Brak problemów ze zwalnianiem pracownika

Szef psychopata potrafi zwolnić pracownika bez mrugnięcia okiem. Po wystawieniu pracownika „za drzwi” zapomina o nim. Liczy się dla niego jedynie efektywność pracy. Nie ma wyrzutów sumienia zwalniając osobę chorą czy z chwilowymi problemami domowymi.
zwalnianie 10 zachowań, które wskazują, że Twój szef jest psychopatą



4. Stany agresji

Psychopatyczny szef może mieć problemy z kontrolą agresji. W efekcie są momenty, w których zaczyna krzyczeć na pracownika i zachowywać agresywnie – zarówno w kontekście werbalnym jak i fizycznym. Wybuchy agresji są niekontrolowane, dzieją się nagle.



5. Wysoki poziom energii

Szef z psychopatycznym rysem osobowości jest osobą bardzo energetyczną. Zawsze gdzieś biega, pracuje na wysokich obrotach, jest niezwykle dynamiczny.



6. Wysokie poczucie własnej wartości

Arogancja, przekonanie o własnej wyższości, dominowanie nad pracownikami, brak poszanowania cudzej wiedzy czy kompetencji to również cechy psychopatycznego szefa. Osoba taka zawsze wie najlepiej, nigdy się nie myli. Jeśli popełni błąd zwala winę na innych lub na sytuację – sam do błędu nie przyznaje się prawie nigdy.



7. Uroczy sposób bycia

Psychopaci są mili i sympatyczni. Sprawiają świetne pierwsze wrażenie, a osoby które znają je powierzchownie uważają, że są to osoby niezwykle urocze. Na pracownikach szef psychopata sprawia bardzo podobne wrażenie. Rysy na tym idealnym wizerunku pracownik ostrzega jedynie wtedy, kiedy zostaje poddany manipulacji, ale dzięki urokowi osobistemu, przełożony psychopata potrafi manipulować pracownikiem latami.



8. Brak empatii

Osoby psychopatyczne nie są empatyczne- czyli nie potrafią współodczuwać. W kwestii zawodowej wyraża się to brakiem oznak smutku, współczucia czy radości w sprawach dotyczących pracowników. Na wieść o trudnej sytuacji pracownika, szef psychopata nie współczuje, nie martwi się, nie pyta czy może jakoś pomóc, ale zaczyna zastanawiać się, jak zastąpić tego pracownika lub na ile jego trudna sytuacja upośledzi jego pracę.

szef psychopata 10 zachowań, które wskazują, że Twój szef jest psychopatą



9. Brak poczucia winy lub skruchy

W przypadku kiedy szef psychopata wymaga od pracownika np. zostania po godzinach wiedząc, że pracownik ma rodzinę i nie może zostać, nie odczuwa z tego powodu żadnej skruchy. Po prostu nakazuje takie a nie inne działania nie przejmując się tym, co w tym temacie myśli pracownik. Szefowi psychopacie nigdy nie jest przykro – jeśli coś mu się nie uda – złości się, ale nie wyraża żalu lub smutku.



10. Wysoki poziom inteligencji

Osoby o psychopatycznym rysie osobowości, są najczęściej osobami inteligentnymi (nierzadko znacznie powyżej średniej).

Oczywiście, jedna czy dwie cechy nie czynią jeszcze z przełożonego psychopaty, ale jeśli w swoim szefie odnajdujesz przynajmniej kilka (6-7) c
1
Zostaw swoją opinię o Rosti S.A. - Białystok
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rosti S.A.