brak logo

Itum Owoce sp z o.o.

Wodzisław Śląski

Opinie o Itum Owoce sp z o.o.

kkkkkkkkkkk 2013-12-29 11:37
Na szczęście już nie robię tam szkoda nerwów i zdrowia fizycznego jak i psychicznego
1
Nikt 2014-01-02 11:04
Ja potwierdzam to wszystko. A ubrania robocze owszem dają, nie zawsze od razu ale dają. Natomiast cała reszta to prawda. Socjalu nie ma, w soboty płacą to samo co w tygodniu i brak szacunku dla zarówno pracowników jak i klientów....
1
kondzio 2014-02-22 17:33
Itum-jedna wielka masakra, kiedyś byłem ich klientem, kierownik (usunięte przez administratora)tak naprawdę nic nie potrafi poza darciem wyzywaniem i przeklinaniem noi jednemu klientowi da dobrą mandarynkę a drugiemu zgnitą (bo przecież nie każdy daje napiwki). Załoga jest tam okropna niemiła i źle traktują kasjerki a w biurze gówno robią bo na całym sklepie syf. Kasjerki wyglądają jakby pracowały w kanale a nie przy kasie takie stroje to żenada , że temu głównemu nie wstyd to ja się dziwię "masadakabra" wciskają klientowi zgniliznę a liczą jak za zboże, wykorzystują niedoceniają poniżają swoich pracowników
2
kasjerka 2014-03-21 01:26
Ja pracuję w tej firmie ponad rok,i wcale nie narzekam, jestem na stanowisku kasjer-sprzedawca, kierowniczkę mamy normalną, a regionlną jeszcze lepszą, zarobki wcale nie są złe, fakt praca typowo fizyczna i jest ciężko, fakt zdarzją się nadgodziny i nawet często, ale są nam wydawne w dniachh wolnych albo wypłacają, nie powiem warunki sanitarne nie najlepsze ale da się wytrzymać, jest rotacja nie powiem jak nic, ale przywżnie Ci co przychodzą to myślą że bedą tam leżeć na leżaczkach i odpoczywać!!!!!!!
1
kasjerka 2014-03-21 01:31
jeszcze chciałam dodać, że my parcujemy od poniedziałku do soboty i pracujemy tylko jedną sobotę w miesiącu za którą nam wydają dzień wolny w tygodniu, pozdrawiam
Młody 28 2014-03-23 17:44
Kochani posluchajci itum jak sami wiecie sa zlldxiejami i wyzyskiwaczami praclwalismy po 18 godzin piszcie do mnie na maila bo chce zlozyc pozew do sadu pracy
Dot oddzialu itum wodzislaw slaski piszcie bo mozemy wygrac i wygramy im nas wiecej bedzie wieksze szanse mamy piszcie na maila Dsedzimir@wp.pl
2
killer 2014-04-10 14:43
itum to problem a ci co dobrze piszą to podstawieni ludzie szefa bo nikt nie ma dobrego zdania o itum
1
anonim 2014-04-28 12:16
Każdej zdrowej psychicznie osobie,odradzam pracy w tej firmie.Jednym słowem wyzysk.Nic więcej.Niech pan ( usunięte przez administratora )przyjdzie na hale do Wodzisławia w niedziele o godzinie 2 w nocy,jak ludzie stoją ledwo na nogach,niech weznie rozpiskę i składa palety.Jeżeli ludzie sie nie postawią,nie zawalczą o swoje (usunięte przez administratora),praca po 16h i grosze na koncie.........Pracowałem tam i kategorycznie ODRADZAM
1
zzzz 2014-05-16 14:50
Moja mama pracuje w iTum, wraca zmęczona, czasem płacze bo kierownicy traktują pracowników jak przedmiot, są ciągle nad godziny i niska stawka, norma to śr. Ilość godzin na dobe to 8-9 i 10-13, co chwile się ludzie zwalniają, kierowniczki ponoć lubią utrudniać pracowniką by najmniej mi się tak wydaje gdy widze moją mame i to co mówią jej koleżanki z pracy, z tego co widze co się dzieje mojej mamie za tyle godzin i małą stawke odradzam tam pracy ( w mojej opini )
lukas 2014-06-02 17:17
jeden wielki syf... odradzam wykorzystywanie [usunięte przez administratora]pracy kierownicy zeby sie dowartościować jada po pracownikach jak po psach a nawet gorzej .... zero socialu soboty robisz 2 albo 3 . jedna wielka masakra dziwie sie ze jeszcze PIP nie dobrał im sie do dupy. stanowczo odradzam prace w tym czyms co nazywaja firmą to [usunięte przez administratora] pracy,,,,
1
weekenderka 2014-06-03 11:18
A mozecie powiedziec cos o ITUM w Głogowie bo szukam pracy... Prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam:)
machońka 2014-09-07 13:25
czy to prawda,że zamknęli filie w Częstochowie???
2
FAN 2014-11-06 08:05
ZAMKNELI CZĘSTOCHOWE I DOBRZE POMAŁU WSZYSCY PADNĄ ZOSTAŁO ICH TYLKO 13 Z 30 I DOBRZE NIECH GINĄ
3
machońka 2014-11-07 15:49
Wiem stąd,bo klient który tam robił zakupy mieszka obok mnie i powiedział mi nawet dzisiaj,że itum nie istnieje już.
1
machońka 2014-11-09 13:44
I na dodatek ITUM CZĘSTOCHOWA nie ma już w KRS-ie,więc coś jest na rzeczy,tylko zastanawiam się co zrobić,kiedy skończy mi się urlop,nie mam gdzie wrócić do pracy
2
machońka 2014-11-30 11:59
Klient,który jeździł tam na zakupy chyba powinien być zorientowany,że nie ma już po co tam jechać,a takie informacje uzyskałam właśnie od osoby która tam się zaopatrywała.
iras 2015-01-12 14:38
Czy ktokolwiek z pracowników Itum dostał dodatek za pracę w godzinach nocnych?
kklklkkklk 2015-02-06 08:08
Potwierdzam Itum to jedna wielka porażka nie polecam tam pracy . Nawet jak się zwolnisz sam to i tak powiedzą że to oni cię zwolnili bo byłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kłamcy oszuści fałszywe mordy najgorsza firma pod słońcem
1
expracownik 2015-02-12 02:08
ITUM OPOLE,dno , TAK SAMO JAK TU WSZYSCY PISZĄ ŻENUA!!! Syf, poniżanie,wykorzystywanie, mobbing i inne bezprawia, zero pozytywów.....
THurzon_83 2015-02-12 12:16
Po 6 latach pracy w Centrali dostałem "awans" na filię Rybnik, by tam, już po 2 godzinach zostać potraktowany jak śmieć przez Panią Kierownik filii.
Generalnie Centrala w Wodzisławiu , to jeszcze OK , ale filie to maksymalny wyzysk, chamstwo i upokarzanie ludzi przez pseudo kierowników, działających za przyzwoleniem Szefostwa.
Płace ogólnie słabe , ale najgorszy jest tam brak szacunku dla pracownika.
1
zlodiejka 2015-02-13 10:20
Pracowałam kilka lat w tej firmie na dolnym śląsku.Na palcach jednej ręki można wyliczyć ludzi,którzy reprezentują sobą jakiś poziom kultury,ale już w tej firmie ich nie ma"po reformach z zeszłego roku" Samozagłada-to motto przewodnie firmy- tymi słowami szef powinien zaczynać zebrania z kupcami oraz regionalnymi.
ps. na koniec zostałam zładziejką
3
złodziej 2015-02-13 11:11
Ja również pracowałam kilka lat w Itum Na dolnym śląsku po zmianach kierowników regionalnych powstała bardzo niesympatyczna atmosfera zaczeli nas traktować jak roboty do pracy a nie ludzi kazali zostawać po godzinach i do tego ich nie wpisywać. W końcu nie dało się tego wytrzymać więc się zwolniłam bo dosyć miałam tego mogingu poczym zostałam ZŁODZIEJKA i doszły mnie słuchy że to oni nas zwolnili bo kradliśmy
kaczorek 2015-02-13 11:40
Widzę że Dolny Śląsk szaleje ja również pracowałam dobrych pare lat w ITUM i wyzysk psychiczny pracowników jest na Rybniku tam kierowniczki traktują ludzi jak śmieci małe chale z normalnymi kierownikami nie robili tego bo ci ludzie zarabiali zbyt mało że by wymagać od nich cudów za 1200 zł.I tak robili dużo nie miałam problemów z pracownikami byli ok zawsze mogliśmy się dogadać.Zwolniłam się sama i nie żałuję,bo nikt i tak by nas tam nie docenił za naszą prace szkoda czasu na tą firmę .
kasia 2015-03-13 22:49
Pracowałam w tej firmie ponad rok czasu, i naprawdę NIE POLECAM!!!!!!!!! Pracowałam jako kasjerka. Może zaczne od tego że nie liczą się wogóle z twoim zdaniem, wiecznie poniżają, jeśli chodzi o warunki sanitarne to strasznie!!!!!! Już nie wspomnę jak jest zima i stoisz kasujesz i zamarzasz bo hala sprzedży jest nie ogrzewana a obok zaraz masz drzwi wejściowe, przykład na dworze jest -8 to na hali jest -5 poprostu gorzej ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] już nie wspomne o zdrowiu psychicznym i fizycznym!!!!!!!!!!!!!!!! Na prawdę ludzie omijajcie tą firmę wielkim łukiem!!!!!!!! SZKODA tylko waszego zdrowia
2
czarnula 2015-04-04 21:41
JA TEŻ PRACOWAŁAM W TEJ FIRMNIE NIE POLECAM PRACOWNICY SĄ TAM TRAKTOWANI JAK ŚMIECI LICZY SIĘ TYLKO ZYSK KAŻDY O TYM WIE KTO MIAŁ Z TĄ FIRMĄ DO CZYNIENIA ALBO KLIENCI, KTÓRZY WIDZĄ JAK ZMIENIA SIĘ EKIPA.IM WYŻEJ NA STANOWISKU TYM WIEKSZE CHAMSTWO,JAZDA PO PRACOWNIKACH NIEPRZYJEMNA ATMOSFERA,NIEKTÓRZY PRACOWNICY,ŻEBY BYĆ LEPIEJ TRAKTOWANYM WCHODZA KIEROWNICTWU W CZTERY LITERY I TO IM SIĘ OPŁACA,A NAJGORSI SĄ PODKIEROWNICY,KTORZY BY CHCIELI BYĆ KIMŚ WIECEJ.ZIMNO, MARNE WYPŁATY,NADGODZINY,SYF AJAK KTOŚ SIĘ ZWOLNI TO I TAK MÓWIĄ ZE TO ONI ZWALNIAJĄ.
czarnula 2015-04-04 21:42
JA TEŻ PRACOWAŁAM W TEJ FIRMNIE NIE POLECAM PRACOWNICY SĄ TAM TRAKTOWANI JAK ŚMIECI LICZY SIĘ TYLKO ZYSK KAŻDY O TYM WIE KTO MIAŁ Z TĄ FIRMĄ DO CZYNIENIA ALBO KLIENCI, KTÓRZY WIDZĄ JAK ZMIENIA SIĘ EKIPA.IM WYŻEJ NA STANOWISKU TYM WIEKSZE CHAMSTWO,JAZDA PO PRACOWNIKACH NIEPRZYJEMNA ATMOSFERA,NIEKTÓRZY PRACOWNICY,ŻEBY BYĆ LEPIEJ TRAKTOWANYM WCHODZA KIEROWNICTWU W CZTERY LITERY I TO IM SIĘ OPŁACA,A NAJGORSI SĄ PODKIEROWNICY,KTORZY BY CHCIELI BYĆ KIMŚ WIECEJ.ZIMNO, MARNE WYPŁATY,NADGODZINY,SYF AJAK KTOŚ SIĘ ZWOLNI TO I TAK MÓWIĄ ZE TO ONI ZWALNIAJĄ.
1
rebeka 2015-04-08 21:38
A czy ktoś pracował w nysie bo widziałam ofertę pracy może tam jest inaczej
4
MARCIN 2015-05-19 16:24
ZGADZAM SIĘ ZE WSZYSTKIMI NEGATYWNYMI KOMENTARZAMI NIEUSTAJĄCA REKRUTACJA TRWA
2
poprostuja 2015-06-14 13:46
Pracuję w Itum już od roku, bywają gorsze dni. Bywam zmęczona, są dni w których do domu wracam padnięta, zdenerwowana. Ale ludzie nie jestem na wakacjach, tak jest w każdej pracy. Wiem, bo to nie pierwsze miejsce w którym pracuję i powiem szczerze, że nie zamierzam rezygnować. Dobrze mi tam, mimo że zapieprz - jest OK. Wypłata jest w terminie i co z tego, że podstawa jest średnia skoro praktycznie co miesiąc wyrabiamy się na premię? Wiadomo, że nie zarobisz kokosów, ale też gdzie się teraz te kokosy zarabia?
Wszyscy nauczyli się narzekać - tam nie dobrze, tu nie dobrze. Bo co? bo musisz coś zrobić? Wielkie mi halo.. Jeżeli problemem jest dla Was praca to siedźcie w domu na garnuszku mamusi. Powodzenia
1
Adam 2015-07-29 16:24
Witam, a czy ktoś może się wypowiedzieć na temat pracy KIEROWCY c+e w Itum w centrali wodzisław śląśki ?
jorg 2015-08-29 04:14
zmień firmę to się dowiesz jak wygląda normalna praca , pracowałem w tym szambie kilka lat temu i widze że się nic nie zmieniło
tak to już jest 2015-08-29 20:57
No no dziewczynki będzie premia za te pozytywy
1
reklama 2015-10-01 17:13
Ostatnie posty nie są prawdziwe to trolują ludzie z "centrali". Ta firma to szambo.
mało wazne 2015-11-02 14:54
nie tylko brak szacunku do pracownika w Rybniku ale także dla dostawców wyzywanych od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tempaków...
zirytowana 2015-12-01 21:11
dokładnie ja się zgadzam w 100% z wypowiedzią mojej poprzedniczki pracownicy spoko można się z nimi po ludzku dogadać za to kierownik traktuje ludzi jak śmieci nawet do ubikacji nie wolno wyjść na 5 min żeby kierowniczka nie rzuciła jakąś głupią gadką porażka a pracuję dopiero o 2 tyg i już mam dosyć faky faktem że w pracy się pracuje i nikt nikogo nie posadzi ale tam to jest przegięcie
pol 2016-01-20 16:11
jeśli jesteście normalnymi ludźmi to odradzam psycha siada zero organizacji, ludzie traktowani jak warzywa, mam nadzieje ze ta cała firma zdechnie jak najszybciej...
2
Op 2016-02-25 10:29
W Żywcu i itum nawet już ukrainki pracuja.
Kicia22 2016-02-25 11:59
W Legnicy podobno też....
Op 2016-02-25 19:15
Ciekawe gdzie jeszcze...
xxx 2016-02-25 20:32
W cale się nie dziwie...
Polacy ostatnio mają takie podejście że do pracy że na dzień dobry chcą 3 na rękę ale żeby się wykazać to już nie...
Co jak co ale z ludźmi z Ukrainy też współpracowałem i byłem bardzo zadowolony...
Er 2016-02-26 22:54
Jak jest w itum w Żywcu?
Kotka 2016-04-01 14:26
Itum żywiec jedno wielkie dno. Traktują ludzi jak śmieci. Na samym początku wszystko ładnie a później opierdziel za byle co. I jeszcze trzeba pilnowac ukrainki żeby czegoś nie narobiły. A kierownicy w biurze i czasu nie mają. Ogólnie tam jest więcej kierowników niż pracowników. Odradzam tam pracy psycha siada a i zdrowia szkoda.
Ewka 2016-06-19 23:10
a co z Opolem? Jutro idę na rozmowę na stanowisko Kasjer Sprzedawca.. Czy ktoś wie jak tam jest?
bejb 2016-07-30 17:57
Też jestem ciekawy jaka panuje atmosfera w firmie @niż, ale zastanawiam się jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać, wiecie może? Podobno pojawiają się odpowiednie premie do podstawy. Dzięki
NowyJa 2016-11-09 19:27
A jak na magazynie w Rybniku? Wie ktos coś?
Marchewa 2016-11-21 10:09
Filia Kł...dno. Jeśli lubisz ciężką pracę w warunkach chłodniczych,marne wynagrodzenie, nie wypłacane nadgodziny,fałszowanie list obecności(pracaw dni wolne i wykazywanie w tym czasie wolnego,praca po przepisowe 8 godzin mimo że pracujesz 10),ciągłe pretensje kierowniczki reprezentującej poziom mułu bagiennego,brak możliwości zejścia na przerwę-jedzenie śniadania na kasie pomiędzy klientami,to prawdopodobnie jesteś osłem lub desperatą i to praca dla ciebie
5
Marchewa 2016-11-21 10:22
Tak samo jak na innych filiach..zapiernicz za psie pieniądze i straszenie że cię zwolnią. Zdecydowanie odradzam
Jerry 2017-02-14 11:59
Jakie opinie na temat filii w Rybniku??
1
X 2017-02-20 22:20
Lepiej daj sobie spokój
1
Nora 2017-03-29 10:26
Ta firma to jakieś jedno wielkie nieporozumienie ! Szczerze odradzam, pracownicy zapieprzaja a w biurze patologia niemożliwa zero szacunku dla pracownika .
Zostaw swoją opinię o Itum Owoce sp z o.o. - Wodzisław Śląski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Itum Owoce sp z o.o.