logo Capgemini

Capgemini

Kraków

Opinie o Capgemini

Monika 2017-03-24 13:11
Jest dokładnie tak jak piszesz. W Capgemini mamy zdecydowanie nie są mile widziane, ale jeśli taka już pracuje i przypadkiem dziecko zacznie więcej chorować to nie będzie miała lekko.
Gosia 2017-03-24 17:06
Dzień dobry, pozwoliłam sobie porozmawiać w Pani sprawie z koleżanką, która prowadzi rekrutację na to stanowisko i niestety, nie jest w stanie sprawdzić co się stało na podstawie Pani wypowiedzi. W dodatku szefem projektu jest mężczyzna, trudno nam więc ustalić z kim Pani rozmawiała. Dlatego też bardzo prosimy o kontakt na adres komunikacja.pl@capgemini.pl, bardzo nam zależy na wyjaśnieniu tej sytuacji.
4
monika 2017-04-03 14:06
Czy jeśli Pani po rozmowie telefonicznej nie zaprosiła mnie od razu na kolejny etap, tylko powiedziała że się odezwie i od tygodnia cisza to znaczy że nic z tego ? :(
lala 2017-04-04 15:19
Na odpowiedz możesz czekać nawet i miesiąc, cierpliwości
monika 2017-04-05 00:05
od czego to zależy ?
Byly pracownik 2017-04-05 21:30
3 tysiaki brutto na najnizsze stnaowisko z lekka reka dostaniesz :) i to bez zadnego doswiadczenia
1
walczak 2017-04-05 21:49
były pracownik

Jeśli masz poziom języka między b1 a b2 to jest szansa, że cię kadry w ogóle wytypują do rozmowy? Ciekawi mnie to...
1
karolina 2017-04-06 19:44
A ja mam pytanie, jeśli dostanie się maila że na tę chwilę nie ma dla mnie odpowiedniego stanowiska, ale zostawią sobie moje CV, jest szansa że sie jeszcze odezwą ?
pocpoc 2017-04-10 15:25
Witajcie, wysłałem CV i dzisiaj dzwonił ktoś do mnie capa - niestety nie mogłem odebrać bo byłem na zajęciach, próbowałem oddzwonić (dlatego wiem, że to z capa) ale przemiła pani z recepcji powiedziała, że nie jest w stanie mi powiedzieć kto do mnie dzwonił, bo każdy ma taki sam nr. Orientuje się ktoś czy ludzie z HR oddzwaniają później czy po prostu wykreślają z listy i moje szanse przeadły? - zależy mi na pracy tam a nie chce wyjść na desperata ;d

Maja 2017-04-11 12:20
@monika udało Ci się uzyskać informację zwrotną od firmy? Chętnie dowiemy się więcej o procesie rekrutacji do Capgemini.
onana 2017-04-11 14:53
ja tez czekalam wiele miesiecy zanim sie do mnie odezwali. Wysłałam sporo cv. Teraz jestem w trakcie rekrutacji. Jestem po rozmowie telefonicznej i czekam na odpowiedz. Mam nadzieje ze bedzie pozytywna bo mi dobrze poszlo ale czekam juz kilka dni i cisza...:(
Zarobki jakie podalam to 2200 netto. Czy ktos wie czy to jest ok ?

@karolina
Myslę, że juz się nie odezwa. Proponuję sprobować za jakis czas jeszcze raz wyslac cv.
Oni zawsze pisza takiego samego maila do wszytskich. Zreszta nie tylko oni bo wiekszosc firm tak robi. Na jakim etapie Cie odrzucili?
1
abbbb 2017-04-11 15:00
@pocpoc

Cap dzowni z tel stacjonarnych i faktycznie pozniej ciezko sie z nimi skontaktować.....
Oddzownili moze albo udalo Ci sie z nimi skontaktowac?
Gosia 2017-04-11 15:55
Jest:) Możesz też aplikować na inne, pojawiające się stanowiska.
Gosia 2017-04-11 16:00
Hej, zależy np. od tego ilu mamy kandydatów - rekrutacja zazwyczaj stara się odezwać w przeciągu tydzień-dwa tygodnie, obecnie mamy sezon targowy, może im zająć trochę dłużej.
Gosia 2017-04-11 16:27
Hej Walczak, preferowany poziom jezyka angielskiego to C1 dla stanowisk nietechnicznych. Zdarza się czasem, że B1 i B2 wystarczają, ale raczej na stanowiska techniczne.
walczak 2017-04-11 17:35
Jeśli trzeba mieć faktycznie C1 to chyba wslę aplikację za rok. Nie ma sensu się kopać z koniem, widocznie jeszcze nie mam odpowiedniego poziomu.
aaaa 2017-04-11 17:43
@Gosia
C1? w zdecydowanej wiekszosci ogloszen jest wymagany jezyk b2
ola 2017-04-11 17:48
A co sie dzieje w przypadku gdy projekt sie konczy? czy cap proponuje wtedy inne stanowisko pracy czy pracownicy sami musza sobie szukac i aplikowac od poczatku?
... 2017-04-18 20:07
Widzę, że Pani pracuje w Capie, dlatego chciałbym zadać 3 pytania.

Rok temu przeszedłem rekrutację w Capie (Krk) na Junior Accountanta do Teamu USA (Należności), jednakże nie dostałem pracy bo okres w którym mógłbym pracować był zbyt krótki (zaczynał się 3 rok studiów których nie chciałem zaniedbać).
Chciałbym znów spróbować, tym razem z zamiarem pracy na dłużej i.. nie widzę już takich ofert pracy. Jedyne jakie widzę to dla ludzi ze znajomością francuskiego, niemieckiego, itd..
Pytanie nr 1 : Mam przez to rozumieć, iż nie ma teraz zapotrzebowania na m. księgowego z ang. b2/c1? I nie ma sensu CV wysyłać?
Pytanie nr 2: Czy fakt, że niecały rok temu przeszedłem wszystkie etapy mógłby sprawić, że "ominąłby" mnie jakiś etap, np. testy internetowe?
Pytanie nr 3: Czy jest jakiś adres mailowy na jaki mogę wysłać swoje CV, skoro nie widzę oferty pracy "zgodną z moim wykształceniem" ?

Byłbym wdzięczny za pomoc,

Dziękuję i pozdrawiam :)
Admirał 2017-04-18 21:48
Na Junior Accountant wołaj 3500 brutto do negocjacji. Cap szuka młodych, naiwnych ludzi którzy będą tyrać za grosze, ale bez przesady. W końcu chwalą się tym biznesem w świecie i na spotkaniach jakie to kokosy robią w ubogich krajach więc mają na tyle żeby dać te 2500 na rękę beginnerowi. Nie zaniżajcie pensji do głodowych stawek na rozmowach.
2
Marta 2017-04-18 23:51
Ponad 3 tygodnie temu odbyłam telefoniczną rozmowę rekrutacyjną. Pani z HR powiedziała mi, że dostanę odpowiedź maksymalnie do 2 tygodni, jednak w dalszym ciągu nie otrzymałam żadnej informacji. Czy jest sens czekać dalej, czy lepiej sobie odpuścić?
Admirał 2017-04-19 09:56
Jedyne co pozostaje to czekać :) i szukać gdzie indziej. W Capie jest taki duży przemiał ludzi, że pewnie sami się gubią w tych rekrutacjach i możliwe, że zapominają odpisywać.
Alicja 2017-04-19 23:18
nie radzą sobie z relokacją własnych pracowników.. większość ucieka gdzie indziej niestety...
3
Gosia 2017-04-21 15:07
Marto, dziękuję za sygnał! Sprawdzę co poszło nie tak, jednak potrzebuję więcej informacji. Podaj proszę swoje dane osobowe oraz stanowisko na jakie aplikowałaś - dla ochrony Twoich danych najlepiej wysłać je bezpośrednio na adres komunikacja.pl@capgemini.com.
3
Gosia 2017-04-21 15:12
Adrmirał, nie nazywałabym tego przemiałem, mamy dużo nowych klientów - z tego wynikają większe potrzeby rekrutacyjne:) Pozdrawiam!
3
Gosia 2017-04-21 15:31
Hej, widzę, że często się tu wypowiadasz, może chcesz się spotkać i pogadać przy kawie? Przy okazji uzupełnię Twoją odpowiedź: stawki zależą od wielu czynników, np. od języka, którym się posługujesz i jego poziomu:)
Marta 2017-04-24 12:19
Dzięki :) Wysłałam wiadomość.
Bogna 2017-04-24 15:44
Jak najbardziej. Przyjmują od poziomu B2 a wykształcenie nie ma znaczenia. Twoje szanse zwiększy podstawowa wiedza IT lub z finansów (zależy gdzie aplikujesz)
Gosia 2017-04-25 10:29
Dostałam odpowiedź, że dziś nasza rekrutacja się z Tobą skontaktuje:) Pozdrowienia!
1
Marta 2017-04-25 10:41
Zgadza się, dostałam maila. Najpóźniej do jutra mam otrzymać informacje o wyniku rekrutacji. Mam nadzieję, że pozytywną ;) Dziękuję za pośrednictwo.
1
pawel 2017-04-26 15:49
Witam, jestem obecnie w trakcie rekrutacji do Capgemini Krakow i z mojej strony wygladalo to tak ze wyslalem swoje cv, tydzien pozniej zadzwonila Pani z HR, zapytala czy jestem zainteresowany praca po czym uzgodnilismy termin rozmowy telefonicznej, ktora odbyla sie dzis, czesciowo po angielsku. Oczywiscie przygotowalem sie wczesniej, rozmowa byla w spokojnej atmosferze, troche pytan o doswiadczenie zawodowe troche prostych pytan z IT. Po zakonczonej rozmowie dowiedzialem sie ze do 2 tygodni sie ze mna skontaktuje dzial HR z informacja odnosnie wynikow rekrutacji. Trzymajcie za mnie kciuki bo zalezy mi na tej pracy bardzo :)
1
Gosia 2017-04-27 13:29
Cześć! Wyślij mi proszę swoje CV na komunikacja.pl@capgemini.com - rozmawiałam w Twojej sprawie z naszą rekrutacją i są jak najbardziej zaiteresowani. Testy niestety będziesz musiał powtórzyć, ich ważność mija po pół roku:(

Tu mam dwa przykłady ogłoszeń, które mogłyby Cię zainteresować:
https://www.pl.capgemini.com/junior-accountant-with-english
https://www.pl.capgemini.com/junior-finance-specialist-with-english

Pozrowienia!
Gosia 2017-04-27 13:32
Świetna wiadomość, trzymam kciuki!
Gosia 2017-04-27 13:44
Hej, sprawdziłam to i mam odpowiedź od naszej rekrutacji, przytoczę ją w całości: " Mamy za każdym razem wdrożony specjalny program dla wszystkich pracowników z danego zespołu. Dostają oni pełną informację dot. kolejnych kroków, jak również konkretne propozycje nowych stanowisk związanych z ich kompetencjami, wiedzą i doświadczeniem. Organizowane są dla nich spotkania konsultacyjne, open doors, w trakcie których mogą zadać dodatkowe pytania. Mają wskazaną osobę po stronie Rekrutacji, która może im odpowiedzieć na wszelkie pytania związane z procesem rekrutacji i aktualnie otwartymi pozycjami. Są traktowani priorytetowo w ramach rekrutacji wewnętrznych. W taki program zaangażowani są managerowie zamykanego projektu, HR, Rekrutacja oraz zespół odpowiedzialny za internal mobility. Naturalnie, część pracowników decyduje się rozważyć opcję dalszego rozwoju poza firmą, nie mniej jednak większość kontynuuje pracę ". Dowiedziałam się, że w Business Services (Kraków, Katowice) 82% korzysta z propozycji zmiany stanowiska i zostaje. Mam nadzieję, że to pomoże:)

olalaaa 2017-04-27 15:15
Cześć,
Mam angielski na poziomie B2 - C1. Z pisaniem nie mam żadnego problemu ale w mowie mam pewne problemy, blokada - a przy tym stres..
Myślicie, że warto składać CV? Bardzo zależy mi na pracy w korpo..
Admirał 2017-05-02 13:36
Gosia, na kawę czy rekrutację? :D
Gosia 2017-05-04 13:36
Na kawę i rozmowę:)
Gosia 2017-05-04 14:31
Hej Ola, spróbuj koniecznie, szczególnie jeśli Ci zależy. Ja pamiętam swoją rozmowę jak dziś, byłam tak zestresowana, że zaliczyłam kilka wpadek:) Starałam się do tego przygotować i wcześniej trochę potrenowałam rozmowę po angielsku ze znajomymi - polecam tą metodę:)
1
Martin90 2017-05-04 16:26
Witam,
ja z kolei chciałem się zapytać czy w Capgemini są organizowane staże? Sprawa wygląda w ten sposób,że biorę udział w Programie UE ,,Praca dla młodych" , który organizuje staże z gwarancją zatrudnienia , a z racji tego,że znam dobrze angielski oraz pracowałem wcześniej w obsłudze klienta to poważnie myślę nad nawiązaniem współpracy z Capgemini. Jestem z nimi związany na czas trawania tego projektu, dlatego musi być to forma zatrudnienia w ramach stażu przez pierwsze 3 miesiące, a dopiero po tym okresie umowa o pracę.

Pozdrawiam.
David 2017-05-05 19:48
Ja mam pytanie. ..jestem za granica I chce wrocic do kraju,wczesniej pracowalem 2 lata ale nie w korpo..jakie mam szanse???znam ang:-)
jola 2017-05-05 22:35
Witam chciałabym aplikować do capa na stanowisko junior Accountant z jez angielskim stąd mam pytanie jakie zarobki, godziny pracy i jakie pytania padają na rozmowie, czy ta rozmowa od razu jest generalna czy jest telefon poprzedzający ja? Z góry wielkie dzięki za informację!
ciekeeeeeawy 2017-05-09 22:58
Mam pytanie jak kształtują się zarobki. Chodzi mi dokładnie o zarobki osób, które zaczynają jak i takich o trochę dłuższym stażu w firmie.

Czy to prawda, że w firmie bywa tak, że zwalniane są osoby starsze z większym doświadczeniem na rzecz młodych osób?

Proszę o odpowiedzi
1
obca 2017-05-15 21:45
Nie dowiecie się tutaj na tej stronie ile się zarabia. Może od czasu do czasu znajdzie się ktoś odważny i poda "widełki." Musicie polegać na raportach w postaci pdf'u bądź dowiedzieć się metodą pantoflową. Podobno pracownicy mają to zaznaczone w umowach, że nie mogą podawać do informacji ogólnej swoich zarobków. Ja nawet nawet podczas rozmów kwalifikacyjnych nie byłam w stanie od nich wyciągnąć niczego. A w moim wypadku taka informacja byłaby mile widziana, gdyż decyzja o podjęciu pracy łączy się z moją relokacją do Polski. I takim sposobem marnowałam swój cenny czas, no i oczywiście ich przechodząc kolejne rozmowy i nie dostając informacji zwrotnej na jakiej mi zależało, czyli wynagrodzenie. Poza tym, na tym forum są pracownicy capa, więc może i to jest powodem dla którego dużo osób boi się napisać o swoim wynagrodzeniu (uważajcie,bo jeszcze was wytropią,znajdą i zwolnią; trochę odwagi młodzi ludzie)
Bpo leaks 2017-05-16 14:59
Zarobki w SSC w Krakowie możecie odnaleść na stronie bpo leaks - tyle tylko że od minumum tam podanego trzeba odjąć 1000 zł i to jest własnie poziom Capgemini.
Krer 2017-05-16 20:18
Czy ktoś może podać czy na stanowisku specialist w IT lub finansach wysokość podstawy lub czy jest wiecej niz na junior accountant
Wesoła_Pracowniczka 2017-05-16 21:56
Hej, zaczynam czwarty miesiąc pracy w capgemini na stanowisku z językiem francuskim - nie używanym w mowie, ale pisemnie.

1. Rektrutacja - była dla mnie przyjemnym doświadczeniem. Wysyłałam CV przez stronę Capa w weekend, w poniedziałek zadzwoniono do mnie by umówić się na rozmowę telefoniczną i wysłać mi testy (myślenie analityczne, angielski, francuski). Jak dla mnie angielski był na umiarkowanym poziomie (słownictwo+gramatyka), francuski trochę trudniejszy (ja sama oceniam się na B1 i tak też napisałam w CV) - było dużo gramatyki, polecam szybką powtórkę. Późniejsza rozmowa telefoniczna była dość długa a Pani w języku polskim zadawała mi wiele pytań dotyczących moich poprzednich prac, zainteresowań i motywacji. Później przeprowadziła ze mną rozmowę po angielsku a następnie po francusku. Szczerze mogę powiedzieć, że poszło mi średnio, bo byłam zestresowana. Ale same pytania nie były trudne - co robię w wolnym czasie, czy byłam we Francji, co mi się tam podobało. Na podobnym poziomie były pytania po francusku.

Jakieś dwa dni minęły od tej rozmowy i zostałam zaproszona na rozmowę z TeamLeaderką mojego potencjalnego zespołu. Spotkały się ze mną dwie osoby - jedna w celu "checku" mojego języka Francuskiego. Rozmowa była dość luźna, dotyczyła poprzednich doświadczeń. Pytania w języku angielskim - w przeciwieństwie do tych zadawanych podczas rozmowy telefonicznej - były bardziej typowo rekrutacyjne. Ogólnie ja mówiłam dużo o sobie a potem powiedziano mi dużo o projekcie. Było ostrzeżenie o nadgodzinach.

Po paru dniach dostałam odpowiedź, że zostałam przyjęta w progi Capa.

3. Praca. O szkoleniu nie będę pisać - info o capie, podstawy bhp i takie tam. Całkiem przyjemnie i sprawnie.

Pracuje mi się dobrze, chociaż nie wątpię, że wpływ na to ma fajna teamleaderka i spoko zespół. Nie czuję żadnej presji. Trochę do ogarnięcia jest (no dobra, nawet sporo), podobno mniej na "słuchawie". Język B1 wystarcza do pracy z tekstem aczkolwiek wydaje mi się, że żeby piąć się w górę, trzeba ciągle nad tym pracować. Są targety, jest nacisk na jakość, ale nie jest to nic dziwnego w korpo.

Nadgodziny mogę odebrać lub wziąć do zapłaty. Nikt mnie jeszcze do nich nie zmuszał chociaż mile widziany jest jakiś dzień weekendu raz w miesiącu. Przeważnie zawsze wypłacają Ci hajs jeśli zostajesz bo dużo pracy, bo leader każe, bo cośtam. Do odbioru godziny są wtedy, kiedy o to po prosisz; "Siema, zostaję godzinę dłużej, kiedyś przyjdę tylko na 7h". Fajna opcja :)

No i tak ogólnie to polecam serdecznie :)
Gosia 2017-05-18 14:53
No pewnie, jeśli znasz dobrze ten język - spróbuj aplikować! Tu są oferty z językiem angielskim: http://bit.ly/2qAeOZ4
Gosia 2017-05-18 15:43
Program stażowy dla Krakowa, Katowic i Opola rusza wkrótce, ale nie gwarantujemy zatrudnienia wszystkim jego uczestnikom. Jeśli się zdecydujesz, zapraszamy:) Wkrótce podamy szczegóły na naszym oficjalnym profilu Facebook.
kamil 2017-05-19 19:00
Możesz powiedzieć po jakim czasie od rozmowy rekrutacyjnej z team leaderem mogę spodziewać się odpowiedzi?
lukrecja 2017-05-23 13:28
Ja jestem Mama i moja corka jest chorowita. Srednio spedzam na L4 okolo 5 tygodni w roku i jeszcze nikt mi nic nie powiedzial. Moje znajome pracuja w Capgemini duzo dluzej niz ja i juz zdazyly urodzic nawet 2 dzieci w tym czasie. Jedna z nich poszla na 3-letni urlop wychowawczy i praca na nia dalej czekala, wlasnie niedawno wrocili. wiec prosze Was drogie Panie.. nie wymyslajcie tak. Dla mnie Capgemini jest bardzo pro-rodzinne.
1
Zostaw swoją opinię o Capgemini - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Capgemini