logo Capgemini

Capgemini

Kraków

Opinie o Capgemini

Marta 2016-09-28 10:10
Na stanowisko Junior Software Developer i Test nie jest wymagana znajomość niemieckiego, wyłącznie bardzo dobra znajomość języka angielskiego - chyba, że ktoś dysponuje podstawami angielskiego, to bardzo mile widziane :)
Misia 2016-09-29 11:36
Witam
ponawiam pytanie: ile w capie dostaje się za polecenie kogoś do pracy? Wiecie może?
byly pracownik 2016-10-07 15:15
Pracowalam w Capgemini 8 lat. Firma oferuje ciekawa prace, jest duza mozliwosc rozwoju poprzez transfery wenetrzne, za to +. Niestety firma popelnia jeden zasadniczy blad. Capgemini nie wynagradza godziwie swoich pracownikiem, a rezultatem tego jest olbrzymia rotacja. Doswiadczeni ludzie zdemotywowani niska placa odchodza, a w ich miejsce przychodza nowi, co niekorzystnie wplywa na jakosc swiadczonych uslug. Zazwyczaj po okolo 2 latach pracownicy postanawiaja aplikowac do firm konkurencyjnych, ktore zazwyczaj proponuja znacznie wyzsze wynagrodznie, w niektorych przypadkach nawet 100%! Jesli Capgemini choc troche sprobowaloby zblizyc place do tych rynkowych, byloby to naprawde bardzo dobre miejsce dla mlodych ludzi. Aktualnie jest niestety fabryka specjalistow,, z doswiadczenia ktorych zyski czerpie konkurencja.
4
Misia 2016-10-10 11:41
O rany! Czy nikt nie odpowie mi na moje pytanie?
memyselfandI 2016-10-11 16:57
Wszystko zależy na jakie stanowisko się poleca.... Jeśli są mocno zdesperowani, bo go life projektu zbliża się nieuchronnie, a oni są "w lesie", to kilka tysięcy można wyrwać :) Przeciętnie są w stanie zaoferować do 4 tysięcy za kogoś z popularnymi językami , ale uwaga! - bardzo często oszukują twierdząc, że dana osoba "była już w ich bazie danych" i za taką nic się nie należy..... Także obiecanki cacanki, a głupiemu radość! Ja żadnemu ze swoich znajomych nie zrobiłabym takiego świństwa, tak na marginesie ;)
emkak 2016-10-11 17:17
"Na prawdę"??!! Gratulacje ......
1
tl 2016-10-21 20:47
ja po 2.5 roku jestem TL a zaczynalam od o2 :) pozdrawiam
1
ciekawy 2016-10-22 01:24
To komu i jak często robiłaś dobrze ? Chyba, że masz koneksje..... A to przepraszam!
obeznana 2016-10-22 01:54
Misie to takie puszyste zwierzątka, wiesz? Nic dziwnego, że chwalisz ten żałosny grajdołek, skoro nawet poprawnie pisać nie potrafisz.....
krzysiek 2016-11-15 19:57
mam takie samo odczucie, praca w sobie nie jest zła ale jak się trafi na "dziwnych" ludzi w projekcie to odechciewa się pracować.
Misza 2016-11-16 15:33
hahah, az sie slabo robi jak sie czyta komentarze ludzi, ktorym sie nie udalo i teraz pisza pierdoly po forach. ciekawe co bedziesz musial nadstawic,zeby awansowac u siebie - gdziekolwiek pracujesz:D A a Ci powiem jak jest: wiekszość po prostu ma umiejętnosci, ciezko pracuje i sie nie poddaje, oto cały przepis na sukces. Życze powodzenia, może wez sie za robote zamiast hejtowac, to do czegos w zyciu dojdziesz!
3
Pedrooooo 2016-11-17 10:48
Obyś nie spotkała głodnego niedzwiedzia na szlaku - nie jest puszysty, a Ty sie raczej nie znasz.
Mati21 2016-11-17 19:07
Mi dziś mijają 2 tyg od rozmowy i zero odzewu ani maila.Teraz nie Wiem czy czekać dalej czy szukac czegoś innego. Jak było u ciebie?
Pedro 2016-11-29 12:00
Hej, napisz do nich na praca.pl@capgemini.com - odpiszą Ci jaki jest status sprawy.
luisa 2016-12-01 19:15
Pragnę serdecznie "podziękować" firmie Capgemini za sfrustrowanego, waszego pracownika w moim domu. Nie wiem jak inni sobie radzą ze stresem, nadmiarem obowiązków, nadgodzinami, które i tak się robi choć się ich nie zgłasza bo inaczej by się pracownik nie wyrobił z obowiązkami _ nie wiem tego ale od paru lat jestem świadkiem niszczącego wpływu Waszej korporacji na osobę mi bliską. Z każdym kolejnym awansem spada na niego większy poziom stresu. Owocuje to tym, że w naszych rozmowach dominuje jeden temat: praca. I najgorsze, że to i tak nie pomaga. Żadne rozmowy, próby doradzenia, ulżenia nie działają bo nie mogą działać przy takiej specyfice pracy jaka jest u Was. Wydaje się, że im bardziej doświadczony pracownik, im lepiej zna proces tym mniej zrozumienia otrzymuje. Nie ma możliwości redukcji zadań tak ,by praca była przyjemnym obowiązkiem. Cierpi na tym związek, rodzina, bliscy. Jestem świadkiem jak przy zmianach wymyślonych z Waszej tzw. "góry" terminy ich realizacji są wzięte z kosmosu. Nawet gdybyście płacili za nadgodziny to przecież nie chodzi tutaj o więcej pieniędzy ale o zdrowy balans między pracą o domem. Można oczywiście powiedzieć, że jednostki mogą nie radzić sobie ze stresem i przypadek, ktory opisuje może być przypadkiem dla psychologa a nie do pisania na forum i nie świadczy moja wypowiedź źle o pracodawcy czyli o Was. Jednak chcę aby uwagi osób związanych z Wami pośrednio znalazły się tutaj. Może zaczniecie zamiast dociskania ludzi wprowadzać ankiety (częstsze) na temat ilości zadań na danym stanowisku, gdzie pracownik będzie mógł określić bez strachu, że ma ich nadmiar. Dbajcie o ludzi bo to nie są jedynie "zasoby ludzkie". Osoba mi bliska pracuje dla Was kilka lat w dziale IT. I mogę powiedzieć, że jest kłębkiem frustracji. To, że siedzi po godzinach to norma. Dodatkowe obowiązki, które napływają (audyty, testy) nie są traktowane jako dodatkowe obowiązki ale jako coś, co można "upchnąć" w dotychczasowe. Doba ma tylko 24 godziny a przecież mówi się już w niektórych firmach o skróceniu do 4 dni pracy w tygodniu. Dokąd zmierzasz Capgemini?
15
st77 2016-12-03 08:55
Jaki nadmiar obowiązków? Po 8,5 godzinach (0,5godz to przerwa na tzw. lunch) wyłączasz kompa i spadasz do domu! I tyle w temacie.
2
robercik 2016-12-03 16:57
poważnie ? nie wiem w jakim projekcie bo na unit 4 to nie wchodzi w grę, siedzisz od 8 do 18-19 a przy zamknięciu msca księgowego nawet do 21. Nadgodziny są codziennie (do odbioru - niepłatne, żeby jeszcze było kiedy je odebrać) .

Never
5
Luisa 2016-12-05 16:22
pod warunkiem, że nie pracujesz z domu a to jest częste w Capgemini...
1
robercik 2016-12-06 19:45
nie chce się więcej rozwodzić nad tematem bo dużo by można "kwiatków" dodać, ale niestety - muszę się zgodzić z tym co koleżanka napisała.
Jeśli chcesz być no lifem - idź do capa, a najlepiej do księgowości :) .
Powodzenia !
Rob
4
Yoshi 2016-12-14 09:22
Generalnie koszula, spodnie. Nie ma ostrych rygorów. W moim poprzednim projekcie nawet nie było problemów z dłuższymi krótkimi spodniami i sandałami. Niedopuszczalne są krótkie spodenki przed kolano, miniówy, bluzki bardzo odsłaniające dekolt, podkoszulki, dresy itp.

Generalnie problemem Capgemini są niskie zarobki. Jest za to fantastyczna atmosfera, mało stresująca praca (przynajmniej w BPO) i super ludzie.
Mario 2016-12-27 13:24
Witam tak czytam te opinie i sam nei wiem co moge powiedziec - pracowalem tam 2 lata prawie. Firma dobra, ludzie w maire jak sie trafi a zwlaszcza na TLa. Kaska slabsza niz w innych firmach na service desku ok 2200 na reke. Wyplata na czas, ale zeby awansowac trzebva lizac tylek i wychodzic z kim trzeba - niestety :/ ogolnei dalbym 4 na 6.
1
Jogi 2017-01-02 17:58
Witam,
Mam pytanie odnośnie pracy w Capgemini na stanowiskach:
-Młodszy Specjalista ds. Należności z jez ang
-Młodszy Specjalista ds. Zamówień z jęz ang
-Młodszy Księgowy z jęz ang

Jakie są zarobki, jaki realny angielski jest wymagany oraz czy miła atmosfera w teamie?
Bardzo dziękuję za odpowiedz :)
1
Urszula 2017-01-05 21:44
Miałam dość nietypową rozmowę kwalifikacyjną - na korytarzu na 1 piętrze w Krakowie.
Zostałam skierowana przez Urząd Pracy, ponieważ pracowałam w jeszcze większych korporacjach w Paryżu przez kilkanaście lat i jestem dwujęzyczna.
Dziwi mnie to, że rozmowa miała miejsce na korytarzu w obecności kilku osób,które chodziły obok.
Po przeczytaniu CV, dowiedziałam się że mam przyjść po raz drugi, ponieważ w danym miesiącu nie posiadają miejsc pracy odpowiadającym moim kwalifikacjom. Osoby, które ze mną rozmawiały miały wypieki na twarzy . Bez czytania posiadały wszystkie informacje o mnie. Po dwóch tygodniach nikt nie dał odpowiedzi. Przyniosłam więc druk z GUP do potwierdzenia, że oczekuję na wolne stanowisko jak mnie poinformowano przy pierwszym spotkaniu, tymczasem ktoś napisał : ,,brak kwalifikacji na stanowisko konsultant dwujęzyczny - język francuski, poziom matura ".
Mam francuską i polską maturę, studia z ekonomii i języków obcych ukończone we Francji i studia podyplomowe ukończone w Polsce. Mam też ponad dwadzieścia lat pracy i ponad czterdzieści lat życia, a ta firma preferuje młodych, których i tak nie trzyma długo - jak moją 24 letnią sąsiadkę - 8 miesięcy pracy i koniec. Tymczasem w GUP wciąż pojawiają się nowe ogłoszenia.
Sama rozmowa rekrutacyjna nie miała właściwie miejsca.
We Francji miałam czasem ciąg dwóch, trzech spotkań i testy. O wynikach mnie informowano, a przy zatrudnieniu nawet uzasadniano dlaczego wybrano mnie a nie innego kandydata.
Zawsze była odpowiedź. Korporacje zawsze pisemnie dziękowały za zainteresowanie i życzyły albo powodzenia w tym miejscu pracy, albo szybkiego znalezienia nowej pracy. Tutaj nic takiego nie miało miejsca.
Wszystko było dla mnie dziwne i wręcz niepoważne.
9
john 2017-01-07 17:25
Jakie zarobki na początek w księgowości??
Boss 2017-01-07 22:48
Cześć, pracuję w Capgemini na stanowisku assistant menagera chętnie zarekomenduje do pracy atrakcyjne księgowe kontakt na PW
1
frendzle 2017-01-08 13:43
Hej :) Szukam pracy w korpo z niemieckim. Mój niemiecki był na poziomie C1, nie tak dawno temu, jednak teraz jest trochę w lesie (na pewno kwestia odświeżenia, ew. nauczenia się narazie pod testy rekrutacyjne). Angielski B2. Czy ktoś chciałby mnie polecić albo byłby życzliwy napisać o procesie rekrutacyjnym, pytaniach etc? Szukam pracy, dość intensywnie i "na wczoraj", a o Capgemini myślałem i było to moim planem już dawno. Nie mam pojęcia jakie stanowisko mnie interesuje, nie znam się na tym, może być dowolne, ewentualnie fajne i lajtowe ; ) Kasa oczywiście im większa tym lepiej, ale tutaj nie jest to priorytetem.
Byłbym bardzo wdzięczny za kontakt!
mój mail: frendzle@gmail.com (frendzle)
Pozdrowienia!
1
Viki 2017-01-15 21:34
Czy ktos moze wie jakie sa zarobki na stanowisku-junior Client Relationship Manager? widzialam oferte i zastanawiam sie czy aplikowac,dzieki
1
Viki 2017-01-15 21:35
Czy ktos moze wie jakie sa zarobki na stanowisku-junior Client Relationship Manager? widzialam oferte i zastanawiam sie czy aplikowac,dzieki
aaa 2017-01-31 16:11
1800 na reke
happyeverafter 2017-02-14 19:10
"Na stanowisko Junior Software Developer i Test nie jest wymagana znajomość niemieckiego, wyłącznie bardzo dobra znajomość języka angielskiego - chyba, że ktoś dysponuje podstawami angielskiego, to bardzo mile widziane :)" Interesujący dysonans poznawczy, bardzo dobra znajomość języka angielskiego i podstawy angielskiego, logika na 6!
upsss! 2017-02-14 19:13
COFAM SWÓJ GŁOS, TO POMYŁECZKA BYŁA!!!!!
zdegustowana 2017-02-14 19:31
Atrakcyjne księgowe, powiadasz? Nie jesteś asystentem managera, tylko zwyczajnym, żałosnym STRĘCZYCIELEM!!! ŻENADA!!! Jeśli firma zatrudnia takich typków, to więcej pytań nie mam......
Nika 2017-02-15 22:29
Hej - nie ma tzw dress code, przychodzisz ubrany jak w zasadzie chcesz :- ) chyba, że jest wizyta Klienta wtedy jest dniowy dress code, ale o tym informują wczesniej - są to bardzo rzadkie sytuacje.
1
Nika 2017-02-15 22:31
to chyba jakis troll :- /
krk 2017-02-16 15:19
moze mi ktos powiedziec dlaczego pomimo wielu prob wyslania cv do cap nikt do mnie nie odzwonil? wyslalam juz chyba z 20 cv jak nie wiecej w jezyku ang w odstepie kilku miesiacey. Jestem po studiach ekonomicznych.
Gosia 2017-02-17 16:35
Może Pani napisać w jakim oddziale Capgemini się tak dzieje? Adres to komunikacja.pl@capgemini.com
Gosia 2017-02-17 16:40
Aplikować można między innymi przez naszą strone www, a także wysyłając swoje cv na ardres: praca.pl@capgemini.com, proszę nie pisać do tego dziwnego Pana. Pomyliły mu się fora.
Gosia 2017-02-17 16:45
Hej, gdzie aplikowałeś/-aś? Rekruterzy kontaktują się z wybranymi kandydatami, ale jeśli zależy Ci na informacji zwrotnej, napisz proszę na praca.pl@capgemini.com z zapytaniem o proces rekrutacji w jakim bierzesz udział.
walczak 2017-02-17 20:49
Gosia

Napiszę, do mnie nikt się nie odezwał. Wczoraj wysłałem ofertę na pracownika administracyjnego z angielskim na a2. Nikt się dotychczas z Capgemini ze mną nie kontaktował. Czuję frustrację, bo chcę pracować, a nikt nie da mi szansy. A firma się chwali, że w każdym miesiącu zatrudnia sporo osób.
Boss 2017-02-18 23:28
Jesteś młodą atrakcyjną absolwentką, a może jeszcze studiujesz? Szukasz pracy w której się spełnisz, a Twój seksowny wygląd będzie ważnym atutem w procesie rekrutacji? Znalazłaś już pracę swoich marzeń, prześlij swoje CV (koniecznie ze zdjęciem) na adres boss.capgemini@gmail.com, a na pewno się odezwę.
Gosia 2017-02-20 12:23
Myślę, że to raczej oczywiste, ale proszę nie pisać na tego maila w sprawie pracy w Capgemini. @"Boss" życzę znalezienia czasochłonnej pasji , która sprawi, że przestaniesz wypisywać takie głupoty na forum.
1
Gosia 2017-02-20 12:45
Ula, sprawdziliśmy to u nas i w Urzędzie Pracy i nie mamy żadnych informacji, które mogłyby potwierdzić tą sytuację. Dlatego bardzo proszę o kontakt na komunikacja.pl@capgemini.com , chcielibyśmy to wyjaśnić - potrzebujemy tylko więcej sczegółow od Ciebie.
1
Gosia 2017-02-20 13:26
Trzymam kciuki, daj znac jak się mają sprawy za jakiś czas - gdybyś miał potem jakieś wątpliwości, podeślij swoje cv na adres: komunikacja.pl@capgemini.com, trafi prosto do mnie i zrobie małe śledztwo:)
Gosia 2017-02-20 14:37
Trzymam kciuki, daj znac jak się mają sprawy za jakiś czas - gdybyś miał jakieś wątpliwości, podeślij swoje cv również na adres: komunikacja.pl@capgemini.com, trafi prosto do mnie i zrobię małe śledztwo:)
1
walczak 2017-02-20 15:08
Gosia

Dzięki , ma nadzieję, że uda mi się rozwijać w Capgemini.
poszukująca 2017-02-20 16:00
Witam, orientuje sie ktoś czy jest teraz szansa dostać się do Capgemini na stanowisko zwiazane z administracja lub finansami ?
Gosia 2017-02-21 10:53
Cześć! Pierwszy etap rekrutacji to dość ogólna rozmowa, podczas której zadajemy pytania dotyczące wykształcenia, doświadczenia zawodowego, motywacji i również preferencji odnośnie roli. Sporo kandydatów nie ma jeszcze sprecyzowanych oczekiwań - wtedy opisujemy im ogólnie dostępne role i próbujemy ocenić na jakich stanowiskach kandydat czułby się dobrze, biorąc pod uwagę jego kompetencje, oczekiwania i znajomość języków. Taka rozmowa przeważnie trwa około 20-30 minut i odbywa się w języku polskim, angielskim i niemieckim.
Wcześniej kandydat będzie musiał także wypełnić testy z języka angielskiego, niemieckiego i test analityczny. Podsyłam też linki z ofertami, może coś Cie zainteresuje?

https://capgemini-ee.recruitmentplatform.com/ext-poland/UK/details.html?id=POFFK026203F3VBQB7VQWV4P6&nPostingID=12427&nPostingTargetID=8985&mask=cappol&lg=UK

https://capgemini-ee.recruitmentplatform.com/ext-poland/UK/details.html?id=POFFK026203F3VBQB7VQWV4P6&nPostingID=12687&nPostingTargetID=8766&mask=cappol&lg=UK

https://capgemini-ee.recruitmentplatform.com/ext-poland/UK/details.html?id=POFFK026203F3VBQB7VQWV4P6&nPostingID=10224&nPostingTargetID=8845&mask=cappol&lg=UK

https://capgemini-ee.recruitmentplatform.com/ext-poland/UK/details.html?id=POFFK026203F3VBQB7VQWV4P6&nPostingID=12148&nPostingTargetID=8429&mask=cappol&lg=UK


Pozdrawiam!
walczak 2017-02-22 16:49
Gosia

Teraz szukacie do działu kadr i do działu rekrutacji z A2 na 6 miesięczną umowę zlecenie. Z czego wynika poziom obniżenia języka?
Ja jestem absolwentem i wysłałem cv na te oferty pracy.

Bourne 2017-02-27 13:23
hej Admirał, a ile zarabia się na rękę dokładnie na stanowisku Junior Account? bo podałem 2k netto a teraz wydaje mi się że za dużo podałem.
bert 2017-02-27 21:20
Czy jest sens aplikować do Cap ze średnim wykształceniem, po studium medycznym z angielskim B2 ?
Zostaw swoją opinię o Capgemini - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Capgemini