brak logo

Jet System Sp. z o.o. sp. k

Elbląg

Opinie o Jet System Sp. z o.o. sp. k

fan cięcia wodą 2013-06-16 13:54:04
Ta firma to nieporozumienie, od początku tego roku prowadzą na to samo stanowisko już 3 raz rekrutację, była w styczniu, kwietniu i jest teraz - nic z nich nie wynikło, zarząd toleruje człowieka który rozknaca całą firmę, nie robi dosłownie nic, pozoruje działania, uprawia krasomowę i mydli oczy zarządowi. Z udawania nic nie będzie. Jeśli masz zapał i chęć do pracy to jest to zły adre
fan waterjet 2015-08-05 14:46:53
Dziwna opinia. Niby mówi wiele, a nie wiele wnosi.
Prowadzenie rekrutacji nie mówi źle o firmie. Na rynku pracy jest coraz mniej wartościowych pracowników. Branża też specyficzna i mało jest ludzi z odpowiednim podejściem. Domyślam się, że osoba która pracowała w tej firmie nie za wiele wiedziała o tym co się dzieje "u góry", ale oceniać łatwo.
fan waterjet 2015-10-27 19:54:31
Liderem nie są i nie nie byli. Chyba, że według ich opinii. W Polsce jest przynajmniej 10 firm, które sprzedają dużo więcej od nich, a w ogóle, jest ponad 20. Fakt branża jest ciekawa, ale liczy się w niej doświadczenie, a w związku z tym, że mają rotację, handlowcy nie mają czasu nabrać doświadczenia. Jeden handlowiec z 3 city pracuje tam ponad 3 lata, ale i tak korzysta z doświadczenia swoich szefów, którzy są oderwani od rzeczywistości. Ot cała prawda.
Na koniec. Widzę, że pracownicy Jet system, Omax czy jak tam chcecie cały czas próbują zmieniać rzeczywistość i siedzą na stronach takich jak ta i próbują "naprawić" co właściciele swoim postępowaniem psują. Powodzenia ;-)
Lewy 2015-11-02 18:24:01
Nie polecam. Bylem na rozmowie. Malo profesjonalna. Trojka gentelmenów. Słowotok. Widac, ze mala firma i daleko jej do nowoczesnego zarządzania. Warunki jakie otrzymalem a jestem z Centralnej Polski slabe. Praca obarczona dużym ryzykiem i brak profesjonalnej weryfikacji wyników pracy.
Marek 2015-11-02 19:40:11
Ja się wybieram na rozmowę. Zrobiłem rekonesans i informacje mam bardzo różne. Możesz napisać, czy Ty zrezygnowałeś, czy po prostu Ciebie nie wybrali? I na czym polega to ryzyko o którym piszesz?
Lewy 2015-11-02 23:27:34
Jakie masz doświadczenie? Co do tej pory robiłeś? Jakie masz wykształcenie? Skąd jesteś? Wtedy mogę Ci powiedzieć więcej. Jeśli byłbyś z branży obróbki plastycznej blach firmę byś znał (choć ze słyszenia) i popytałbyś klientów o opinię. Więc zakładam, że nie masz doświadczenia, więc ryzyko jest. Idź na rozmowę, zawsze to nowe doświadczanie. Jeśli masz doświadczenie z rekrutacji w profesjonalnych firmach, gdzie jest kilka etapów rozmowy, badanie kompetencji etc. to wtedy będziesz wiedział z jaką firmą masz do czynienia. Powodzenia
Lewy 2015-12-08 10:38:23
Pracowałeś w mniejszej firmie? A są mniejsze ;-) Czy ciężko się dostać? Jak umiesz sprzedać długopis to Cię wezmą ;-) Sama rozmowa to pikuś, łatwizna.
1
Dex 2015-12-21 11:16:11
"Róża" - dlaczego "pracujesz" w tej firmie. Czyżby fetysz?
ziom 2015-12-30 00:37:56
Rozmowa? Mówisz o tym słowotoku tego gościa, który mówi cały czas o sobie i o tylko jednej słusznej teorii sprzedaży? Słyszałeś o ich systemie motywacyjnym? Szkolenia? Pracowałem tam. Nie ma żadnych szkoleń. A jak są, to przemówienia jednego z właścicieli i teorie z lat 90-tych początku prowadzenia rozmów handlowych. Fakt, że chłopaki w serwisie służą pomocą i mają ogromną wiedzę. Niestety są zasypani bzdurnymi zadaniami i nie mają czasu dla Ciebie.
Róża 2016-01-03 02:19:33
DEX, odpowiedziała bym Ci, ale administrator wraz z firmą Jetsystem usuwają moje wpisy.
Ale powiem, Ci, że wszyscy uwielbiamy naszego małego. Cieszymy się, ze pracujemy na jego nowe "fury". Wiesz jak bosko wygląda w tym swoim nowym Jeepie? Taki mały a fura taka duża.
Przerost formy nad treścią, ale za to go uwielbiamy
1
567 2016-01-03 02:26:06
To prawda, super propozycja. Boska oferta. Wow, w każdym mieście można aplikować.
Widać gołym okiem, że są to wpisy pracowników Jetsystem. Ba, jest tam zreszta stworzona specjalna komórka....Jestem pod dużym wrażeniem, że ta firma nadal zajmuje się taki procederem. Nic nie zmieniło się w tej firmie odkąd tam pracowałem i miałem za zadanie pisać na forach tematycznych same superlatywy na temat tej firmy....
1
Igor 2016-01-07 11:08:04
Soni, to jest mała firma. Nikt poza branża jej nie zna, więc kto może o niej pisać?
Rozwijała? Parę lat temu w firmie pracowało prawie 3 razy więcej ludzi.
Rekrutacja jest, bo jest rotacja pracowników. Na rynku pracy dobrych pracowników jest jak na lekarstwo. Możemy się tu zastanawiać z czego wynika rotacja pracowników w tej firmie, ale myślę, że to nie miejsce na takie rozważania. Chciałbym tylko zwrócić uwagę na sytuację w cenionych firmach w tej branży. Tam rotacja jest na niskim poziomie. Firmy te zabiegają o utrzymanie kadr a także mierzą i walczą z rotacja. Takie firmy wiedzą jaki jest koszt rotacji pracownika (koszt odejścia, koszt zastąpienia, koszt szkolenia, koszty pośrednie). Na koniec: "dobry manager ważniejszy niż zarobki"
1
pracowity 2016-01-22 09:55:48
Nie, no to jakieś jaja są. Miałem się tu nie wypowiadać bo szkoda czasu na rozmowę z pracownikami Jet Syetem którzy, są opłacani by pisać dobre opinie na temat tego pracodawcy.
Warunki socjalne? Mówisz o naszym pomieszczeniu socjalnym? Opieka medyczna? Mówisz o tej apteczce co wisi w tym socjalu? Pracuje tam juz tyle lat i o niczym takim nie słyszałem? Czy mówimy o tej samej firmie?
Przestańcie kłamać
1
pracowity 2016-01-26 11:02:46
@toadek Mało poinformowany? To nie jest korporacja tylko mała firma zatrudniająca około 12 osób. Więc łatwo o informacje. Pomieszczenie socjalne a warunki socjalne to dwie różne rzeczy. Tak, tak jak to ująłeś TY i kilka osób wcześniej atmosfera jest rewelacyjna. Wszyscy się tu kochamy i tworzymy jedną wspaniałą rodzinę.

max 2016-01-26 12:44:51
@pracowity - 12 osób i jeszcze ta "horda" ludzi opłacana do "pisania komentarzy"? ;-) Ja myślę, że są tam zatrudnione dwie osoby w tym ta horda ludzi do pisania komentarzy. A tak na poważnie, to pracownikom, którzy pewnie z jakiś względów musieli pożegnać się z firmą, widać musi się w domach strasznie nudzić...
max 2016-01-28 09:57:54
ix - a co Ty możesz wiedzieć o moim "myśleniu"? :-)
chomik 2016-02-02 09:56:22
A pracownikom, którzy z jakiś względów muszą tam pracować, widać się nudzi skoro mają czas obrażać innych i wypisywać nieprawdziwe historie. Jest stworzony w tej firmie dział "marketingu", który od zawsze zajmował się śledzeniem internetu i wypisywaniem dobrych opinii. Opinie sa na temat pracodawcy, właściciela. Nikt nie dotyka pracowników którzy tam pracują bądź pracowali. To osoby piszące opinie w imieniu i na rzecz tego pracodawcy atakują i szydzą z innych.
Firma przez swoje podejście traci rynek i ma w nim marginalny udział. Kreuje z siebie lidera, i zapewne nim jest tylko w swoim mniemaniu, albo lepiej w mniemaniu właściciela..
chomik 2016-02-02 19:21:45
@jankes no nie przesadzaj... znaczącym graczem? Nie twierdzę, że chyli się ku upadkowi.
Prawdą jest, że weszła w zupełnie inną branżę i tam sobie radzi. Jeśli jednak chodzi o core business - jeśli udział w sprzedaży w ostatnich 3 latach na poziomie 3-4% pozycjonuje ich jako znaczącego gracza, to nie mam pytań.
Max 2016-02-03 09:37:15
A jak to jest ta "inna branża" i ta w której mają 3-4 %?
chomik 2016-02-03 11:20:32
Max piszesz o firmie i nie wiesz czym ta firma się zajmuje? nie wierzę ;-)
Celem tego serwisu jest aby użytkownicy mogli się dowiedzieć się jak najwiecej o pracy w tej firmie.
Max 2016-02-03 12:58:38
No patrz "chomik", a ja głupi myślałem, że celem tego serwisu jest pozwolenie na hejt, po to, aby firma w końcu kupiła płatny profil :-) To mnie oświeciłeś :-) Sądziłem, że zwykła psychologia sprzedaży, a tutaj okazało się, że to poważniejsza "misja ideologiczna".
Damian 2016-05-15 11:13:26
powiedz mi @szuli, czy te benefity są tak istotne? Samo stanowisko managera gdziekolwiek to już fajna opcja, do tego wysoki zarobek. Masz zapewnioną umowę, czego chcieć więcej, bo nie do końca rozumiem :)
Zostaw swoją opinię o Jet System Sp. z o.o. sp. k - Elbląg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jet System Sp. z o.o. sp. k