brak logo

Modro Sp. z o.o.

Gniezno

Opinie o Modro Sp. z o.o.

anonim 2011-11-09 22:13:46
Firma Modro ma dwa oblicza. Pierwsze to świetna rodzinna można by rzec atmosfera. Pracuje tam wielu fantastycznych ludzi, kompetentnych pracowników i lojalnych kolegów. Z drugiej Prezes i Kierownik działu logistyki. Których wspólne cechy to niekompetencja, brak polotu i wyobraźni oraz totalny brak umiejętności organizacji. Kompletny brak umiejętności kierowania zespołem oraz wywierania zdrowej \"presji\" na podwładnych (chodzi o motywację). No i zarobki masakra (kto zarabia to zarabia kilku kolesi jeszcze z czasów wspólnej pracy w tzw komunie). Zarobki niezmienne od kilku lat a system motywacyjny dokładnie odwrotny od tego podręcznikowego. Podejście Prezesa do motywacji \" W tym miesiącu nie dam premii bo było dużo pracy i zarobili w nadgodzinach. Dam innym razem jak będzie pracy mniej.\" Kilka miesięcy później \" No jak ja mogę dać premie jak obroty były takie niskie\" CZY SIĘ STOI CZY SIĘ LEŻY 1500 SIĘ NALEŻY. Kolesie będą tam pracować zawsze do emerytury (jak zakład jakimś cudem przy tych prowadzących dotrwa) Inni dobrzy pracownicy siedzą tam tylko dla tego ze jest praca na miejscu w Gnieźnie bez presji ( (usunięte przez administratora)kto tam pracuje lub pracował wie co to za tekst :) ) No chyba ze trafi się coś lepszego to zaraz zwijają manatki i już ich nie ma. Wielu już odeszło młodych, ambitnych z pomysłem, polotem i ambicjami, które szybko i skutecznie Pan Prezes i Spółka w nich zabijali.
2
były pracowanik 2014-10-20 16:38:52
8zł1h pracy !!!
co daje 1,89 EURO za jedna godzinę pracy.
Tańsza siłą robocza niż w Chinach, i bliżej na zachód.
2
anonim 2014-10-27 21:47:25
1344zl na reke przy 8 godzinach co daje nam 8zl na godzine! Jak mozna za to zyc. POLAK- Tania siła robocza, wiekszosc roboty z MODRO SP. Z O.O jedzie bezposrednio do klienta do Niemiec. Oczywiscie kazdy chce zarobic, ale dlaczego kosztem zwykłych ludzi-fachowcow. Wiekszosc ludzi pracujacych na tym zakładzie to byli pracownicy JEREMIASA którzy psychicznie i fizycznie nie wytrzymali .Panie Dyrektorze zakładu Modro - wstydził by się pan dać taką głodowa stawke! NIE POLECAM, omijać z daleka !
3
anonim 2015-01-26 09:38:34
Zupełnie nie rozumiem jadu przedmówców – jeżeli ktoś ma wyśrubowane oczekiwania wobec innych, a żadnych wobec siebie („jak to zrobić, żeby się nie narobić”) to zawsze się czegoś dopatrzy… Ach jak miło móc odepchnąć winę od siebie i żyć w słodkim przekonaniu, że jest się doskonałym per se, prawda???

Nie mogę się zgodzić z poprzednimi opiniami – a w Modro pracuję już ładnych kilka lat. Na przestrzeni tego czasu można się było spotkać z niejednym leserem i nasłuchać się jego biadolenia, jak to mu w Modro źle. Zapewniam, że osoby chętne do pracy i ambitne doskonale się w niej odnajdą i będą mogły realizować – a nader wszystko będzie się o nie dbać. Możliwości rozwoju są – trzeba mieć tylko chęci i wykazać trochę inicjatywy.

Bardzo cenię sobie doskonałą atmosferę w pracy, chęć do pomocy ze strony kolegów i koleżanek, ducha zespołu oraz – last but not least - życzliwe nastawienie szefa, który jest przede wszystkim bardzo dobrym człowiekiem. Każdy dostaje szansę – i to nie jedną – co jednak z nią zrobi, zależy wyłącznie od niego.

Jak już napisał poprzednik – w Modro jest zatrudnionych (często już od bardzo długiego czasu) wielu byłych pracowników Jeremiasa. Przypadek? Zdecydowanie nie – dopiero tutaj mieli oni okazję zaznać szacunku, ludzkiego traktowania i życzliwości.

Przedmówcom życzę porządnej szkoły życia, w której nikt się nie będzie z nimi szczypał – wtedy dopiero zatęsknią za ludzkim traktowaniem i fajną atmosferą w Modro.
2
pracownik 2015-01-26 11:55:01
Pewnie ze sie nie mozesz zgodzic z poprzednimi opiniami skoro siedzisz w biurze przy prezesie to masz sie czym pochwalic. My na produkcji marne grosze i nie zaplacone nadgodziny tylko zwykla stawka.
3
nowy 2015-09-24 19:53:48
Witam ile zmian jest w firmie POZDRAWIAM !!!
2
1 2015-10-02 07:24:26
I to pozytywnych zmian! :-)
szef 2015-11-29 22:19:01
jakie jest wynagrodzenie i czy sa wolne miejsca pracy
rt 2016-05-12 13:43:37
hej nie ma teraz zadnych ofert prac od nich @Fio ale mozliwe ze za jakis czas sie cos od nich pojawi..
Zostaw swoją opinię o Modro Sp. z o.o. - Gniezno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Modro Sp. z o.o.