brak logo

BAUTEC POLSKA

Wrocław

Opinie o BAUTEC POLSKA

anonim 2011-02-21 09:20:44
czytając opinię poprzednią weźcie pod uwagę że na 100% pisał ją jeden z prezesów, których jest dużo w tej firmie:) Pozdrawiam i miejcie swój rozum
1
solo 2012-04-27 16:59:32
raczej nie polecam tej firmy.poprzednik ma 100% racji!!!!
1
jogi 2014-07-16 12:47:24
Ja też nie polecam!!!!!!!!!!! a lakier to ,,porażka'' Kupujesz półmat -masz połysk, albo odwrotnie.!Tłumaczą się ze lakier nie rozmieszany ......bla bla bla...........Tyle lat co pracuję w swojej branży parkieciarskiej, nigdy z czymś takim się nie spotkałem.A najlepsze jest to, ze żadnej reklamacji nie uznają.
NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
Marcin F 2015-08-24 13:02:24
Pracowałem w Bautec Polska 4 lata na rynku centralnym . Teraz mam własną firmę . W Bautec dużo się nauczyłem , kuźnia kadr. Biorą młodych i dają im czas na naukę . Po roku zostajesz albo Tobie dziękują. Ale ten czas wspominam OK. Produkt wysokiej klasy , jest np. w Komforcie. Można zarobić koło 10 tyś jak się do dobrze poukłada z klientami . Marcin Flipowicz
MIKI 2015-08-24 13:05:59
Bautec bardzo dobra jakość produktu , chyba najlepsza na rynku parkieciarskim. . Tylko dlaczego taka droga. Jogi naucz się lakierować .
Mirek 2015-09-16 10:50:29
Witam.

Mógłby mi ktoś rzeczowo odpowiedzieć na pytanie jak wyglądają warunki pracy (i płacy) w firmie Bautec? Przedstawiciel Handlowy. Z góry dziękuję.
1
kierownik 2015-09-17 02:01:05
Sprzedaję produkty Bautec w sieci Sklepów Komfort . Wysoka jakość. Brak reklamacji.
DDD 2015-09-17 02:09:26
Zgadzam się z kierownikiem. Nie wiem ile płacą . Ale nie biorą pracowników swoich klientów, a szkoda. Firma fajna , mają dobre produkty i doradztwo techniczne. Teraz właśnie szukaja handlowców-doradców technicznych.
Rozalsky 2015-09-17 12:05:13
Właśnie też słyszałem dobre opinie o tej firmie. Wiadomo - wszędzie trzeba pracować, nie ma lekko. Aktualnie pracuję jako PH ale w energetyce i zastanawiam się nad zmianą pracodawcy. Chyba złożę CV na Stysia 33. Mam jedynie nadzieję, że kierownik oraz DDD to nie jedna i ta sama osoba :)

PS. Mirek - jeśli dostałeś zaproszenie na rozmowę to idź :) Tam się wszystkiego dowiesz, tylko nie bój się pytać.
Mirek 2015-09-17 14:26:35
To prawda :) Najlepiej przekonać się osobiście. Nie jestem umówiony na rozmowę ale dostałem info, że prowadzona jest rekrutacja.

Tak już na marginesie to nie rozumiem, po co podczas rozmowy kwalifikacyjnej przeprowadzana jest rozmowa telefoniczna z klientem. Bez sensu. Przecież handlowiec najpierw musi mieć okazję zapoznać się z produktem i z osiągnięciami pracodawcy, następnie należy poznać firmę/klienta aby móc po prostu do tej rozmowy się przygotować. Takie dzwonienie w ciemno nie daje efektów. Można się tak bawić w typowej akwizytorce ale w branży technicznej, specjalistycznej...nie ma to najmniejszego sensu. Osoba rekrutująca powinna mieć tego świadomość.
DLU 2015-09-21 14:42:48
Widzę, że sporo osób wypytuje się o firmę Bautec - najwyraźniej ruszyli z rekrutacją. Też dostałem propozycję rozmowy ale ani nie mają strony internetowej, ani żadnych opinii w sieci. Ciężka sprawa bo muszę wziąć wolne (praktycznie z dnia na dzień) a z tym u mnie nie jest łatwo.

Mógłby mi ktoś napisać jak wyglądają warunki pracy, jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna, ilu zatrudniają przedstawicieli? Pracuję w zupełnie innej branży (maszyny rolnicze) i nie wiem czy jest sens się tam fatygować. Bardziej widzi mi się na tym stanowisku budowlaniec aniżeli "rolnik" ;)
Worker Kraków 2015-09-23 17:31:45
Może, jak kazali dzwonić do klienta i umówić się na spotkanie to chcieli zobaczyć jak pracujesz. Czy znasz już podstawowe elementy sprzedaży , a może chcieli zobaczyć jak reagujesz na niespodziewane sytuacje. Miałem kiedyś też taką podobną rozmowę w innej firmie. Uważam , ze to nic dziwnego. A firmę Bautec znam bo uzywam ich kleju w produkcji autobusów jako inżynier ruchu w fabryce . Też coś bym chciał posprzedawać w życiu . Sprzedawcy mają ciekawą pracę.
1
m.m 2015-09-24 12:31:49
Jak czytam opinie co poniektórych to się nóż w kieszeni otwiera! Firma poszukuje HANDLOWCA nie ma więc w tym nic dziwnego, że chcą sprawdzić poziom komunikatywności przyszłego pracownika (rozmowa z klientem, symulowanie rozmowy handlowej). Byłem na rozmowie (przebiegła miło, bezstresowo). Przyszedłem niedyspozycyjny (problem zdrowotny) i z tego wszystkiego troszkę się zagmatwałem w "zeznaniach" ;) ale osoba przeprowadzająca rekrutację wykazała się dużą wyrozumiałością. Nie wiem czy mi się uda, ale tak czy siak - polecam. Warto spróbować ale kieruję te słowa do HANDLOWCÓW! a nie leniuchów na garnuszku mamusi.
Arek śląsk 2015-10-13 09:44:30
Hejka. Ostatnio miałem rozmowę przez telefon na PH Śląsk ... Miał ktoś też?? Otrzymał ktoś zaproszenie na rozmowę?? I pytanie czy ktoś się orientuje jakie zarobki , podstawa, premia, dodatki?? Jakie auto słóżbowe i inne narzędzia i dodatki???
Pozdrawiam
Arek Śląsk 2015-10-15 12:25:09
Ogólne informacje. Jaki okres wypowiedzenia. Dlaczego zmiana . Ile chciałbym zarabiać itp
realista 2016-02-18 22:53:55
nie polecam. typowy magiel. bez szans na rozwój dla młodego człowieka. dodatek w nazwie "polska" mówi sam za soebie.
1
realista 2016-04-08 10:02:41
A ty Danek to pracowałeś czy pracujesz w firmie BAUTEC POLSKA Sp. z o.o. ?? na jakiej podstawie - polecasz mocno ?? bo chyba to jakaś ściema rozumiem, że tak jak piszesz WYDAJE CI SIĘ firma jako normalna i rozwojowa ?
cichy 2016-09-06 23:07:51
Bautec nie jest ani znanym ani cenionym producentem. Na polskim rynku działa kilka znanych i cenionych producentów. Ale Bautec? Jakim producentem? . Z tego co mówią stracili właśnie dystrybucje produktów Eukula.. Ta firma zajmuje się o prostu dystrybucją - a konkurencja tnie ich na kazdym kroku. Nie będzie łatwo sprzedawać Wam te produkty.
2
realista 2016-10-16 19:57:11
jak bedziesz sprzedawał , a na rynku chemii budowlanej w Polsce to nie takie proste, to może i bedziesz zarabiać jakieś gorsze, ale zaraz możesz wylecieć bo na twoje miejsce znajdzie sie ktos tanszy. tak jest w takich firmach w Polsce - najeżdzisz sie jak głupi a potem wylecisz
aber g' 2016-10-16 22:19:59
szkoda tylko że nie produkują swoich materiałów w Polsce, tylko w fabrykach w Niemczech, Anglii oraz USA - więcej by dobrej pracy było u nas a tak to niestety:/
Zostaw swoją opinię o BAUTEC POLSKA - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BAUTEC POLSKA