brak logo

Akomex Sp. z o.o.

Starogard Gdański

Opinie o Akomex Sp. z o.o.

Zawodowiec 2015-12-10 22:11
..."Każdy ma prawo do własnej opinii ja pracuje przez agencje i sobie chwale polecam!"...
Gościu podziwiam to, pracujesz na zlecenie na 9zł, bez urlopów, bez dodatków za weekendy, bez chorobowego, ale sobie chwalisz, jesteś wielki :)
2
prac.agencji 2015-12-10 23:00
Wszystko zależny od stanowiska pracy ale 3 zmianowe stanowiska również są.
1
Xxx 2015-12-11 19:09
ChybA praca na produkcji 3 zmiany lub oszukana 4 brygadówka wyzyskowa
1
Pracownik 2016-03-17 21:27
Ludzie odradzam, czekam tylko na wygaśnięcie umowy, cyrk nie zakład, popracujecie zobaczycie. To co się tu dzieje, to podchodzi pod mobbing, napisałem już pismo do inspekcji. Niektórzy myślą, że jak zatrudniają przez agencję pracy, to wszystko im wolno, na szczęście są jeszcze kontrole państwowe.
AKOMEX 2016-03-29 16:44
Nawet jak sie ma nadgodziny mozna zarobic 5 tysiecy
1
xxxxx 2016-03-29 17:26
Tak ale jak jest się kierownikiem....
1
xxxxx 2016-03-29 19:42
narzekasz bo ty leniwa jesteś i się pracować Ci się nie chce
xxxxx 2016-03-30 16:38
2 tysiące jest ok jak na pomocnika a jak komuś mało to nie sobie znajdzie inną prace gdzie na początek dostanie 20 000 jako pomocnik
Chudy dzik 2016-04-01 22:54
2 tysiaki, też coś. Pracowałem tam, nie polecam. teraz pracuję w Wędkowach i mam na początek 2500 z premią i praca nieporównywalnie lepsza.
xxxx 2016-04-02 12:13
Tak tak wszyscy wiedzą jak się pracuje i jak płacą w Wędkowach

akomex 2016-04-04 14:38
Zapewniają umowę po 3 miesiącach, a na początek to przez agencję. Zapewniają szkolenie, pewnie ale jakie szkolenie? Żadnych profesjonalnych szkoleń nie ma, starsi stażem szkolą nowych, a jak coś spartolisz po takim szkoleniu to ci odliczą i jeszcze naganę dostaniesz.
1
Kasa 2016-04-21 22:10
Ludzie co wy narzekacie, pracuję tam od nie dawna. Praca lajtowa, ściema na maxa, a wogóle w soboty, łazisz cały dzień i nic nie robisz a oni ci jeszcze za to płacą. Poprzednio pracowałem w hurtowni, tam to był zapier.....
1
xyz 2016-05-25 18:05
Pewnie jest kierownikiem :D
2
Student 2016-07-02 17:55
Mam zamiar kandydować na stanowisko kierownika utrzymania ruchu, czy ktoś może powiedzieć jakie są perspektywy w tej firmie? Czy kadra zarządzająca to ludzie, z którymi da się pracować?
kandydat 2016-08-11 11:17
Student- jak Ci poszło? Też złożyłem aplikację, ale odpadłem, może za małe doświadczenie. Czy stanowisko zostało już obsadzone? Pytam z ciekawości bo może Tobie powinienem pogratulować. Czy ktoś z zewnątrz miał w ogóle szanse, czy tylko swoich wybierali?
1
pracownik 2016-08-22 21:50
Chyba jeszcze nikogo nie wybrali (utrzymanie ruchu). Przynajmniej nikogo nowego tam nie widać. Ale widzę, co wpis to inna opinia. Firma jak firma, swoje trzeba robić. Ja nie narzekam ale zawsze może być lepiej. A że nie potrafię prosić o podwyżkę (zresztą chyba nie ma z kim o tym rozmawaić) to niedługo zmienię pracę. Ale nie dlatego, że coś mi nie pasuje. Gdzie indziej oferują lepsze pieniądze i będę miał bliżej do pracy. I chyba zaczyna się wyścig szczurów a to mi nie pasuje.
Produkcja 2016-08-23 23:09
Rotacja ludzi coraz większa, więc to wiele mówi o zakładzie.
pracownik 2016-08-24 09:57
Rotacja w obecnych czasach (gdy to pracownik wybiera pracodawcę a nie odwrotnie) nic nie mówi o zakładzie. Więc trzeba korzystać póki czas bo to nie potrwa długo. A że 100 zł więcej plus kolejna stówka i 2h zaoszczędzone na dojazdach to zmieniam robotę. A jeszcze trzeba u nowego pracodawcy renomę sobie wyrobić, aby w przypadku zwolnień nie było na zasadzie "ostatnio przyjętego" tylko najgorszego (czyli nie mnie :-) ). Ale to jest forum o pracodawcy, a nie prywatnych planach. Szkoda, że tak mało wpisów z konkretnymi zarzutami/pochwałami. Na pewno czyta to "czapka" i mogliby wyciągnąć odpowiednie wnioski
Eks pracownik 2016-09-20 17:51
Niby taka dobra firma a przez agencje zatrudniają. Mają gdzieś że rodziny człowiek nie utrzyma. Sa zlecenia to potrzebuja ludzi. A za chwile zlecenie sie konczy i ludzie na agencji nie maja pracy zarabiając 800 zl na miesiac. Fakt pracownika dobrze traktuja ale jak jest im potrzebny a jak jest zwolniony to nawet nie powiedzą że jesteś bez pracy. I śmieją siw w twarz.
Eks pracownik 2016-09-20 17:51
Niby taka dobra firma a przez agencje zatrudniają. Mają gdzieś że rodziny człowiek nie utrzyma. Sa zlecenia to potrzebuja ludzi. A za chwile zlecenie sie konczy i ludzie na agencji nie maja pracy zarabiając 800 zl na miesiac. Fakt pracownika dobrze traktuja ale jak jest im potrzebny a jak jest zwolniony to nawet nie powiedzą że jesteś bez pracy. I śmieją siw w twarz.
produkcja 2016-09-29 20:18
Byłoby jako tako, gdyby nie Janusz. Jak tak dalej będzie robił, to tylko Ukraina pomoże.
4
produkcja2 2016-10-14 20:41
Widzę, że nie tylko ja tak sądzę. Ten pan to niestety najsłabsze ogniwo zarządzania. Zaszedł tak wysoko chyba tylko dlatego, że pracuje tam od zawsze. Innej opcji nie widzę. A wystarczy jedna taka osoba i niema się chęci iść do pracy.Reszta jeśli chodzi o Akomex to OK
1
Piotr 2016-10-15 11:24
Chyba kasę bierzesz za naganianie pracowników w sieci pośredników pracy-czytaj złodziei.
Piotr 2016-10-15 11:26
Praca przez agencje polega na tym że w każdej chwili podlegasz do ,,zwolnienia''. Nie masz umowy z firmą tylko z agencją zatrudnienia. Załóżmy że firma ma mniej pracy informuje cię agencja że z dniem np. jutrzejszym nie idziesz więcej do pracy, tyle. Koszt wynajęcia pracownika z agencji pracy jest dużo większy niż danie umowy na czas określony takiej osobie. Część pieniędzy która firma płaci agencji zostaje w ,,pośredniaku''. Ile? Od 10-30% waszych zarobków. Czyli rozbój w biały dzień i złodziejstwo. Wszystko po to aby ominąć prawo pracy, świadczenia przysługujące pracownikom kontraktowym , odprawy itp. Na tym kończę swoje wzwody fizoloficzne i apeluję do was ludzie , nie dajcie się okradać.
wkurzonynanarzekaczy 2016-10-15 23:33
Nie masz pojęcia o czym piszesz. To tak jakbyś narzekał, że firma zleca np. transport - zamiast kupić własne auto i zatrudnić kierowcę tu decyzja zależy od "obłożenia" samochodu). Agencja to taki sam pracodawca jak każdy inny, tyle że towarem agencji jest roboczogodzina (wynajmowanie pracownika). Skoro nie ma dla kogoś stałej pracy (np sezonowość) to zatrudnia się z agencji. Oczywiście rodzaj umowy z agencją to twoja sprawa (tak jak w każdym zakładzie, jak nie masz kwalifikacji to masz śmieciówkę). A że agencja bierze 30 procent twojego wynagrodzenia to co w tym dziwnego? Skoro jakaś firma zapłaci za ciebie agencji np 15 zł to nie znaczy, że ty tyle byś dostał (bo oprócz wynagrodzenia są inne koszty które w przypadku człowieka z agencji pracodawcy nie interesują - to jest koszt agencji stąd te 30 %, zysk agencji to od 3-10 %). Wszyscy narzekają na agencje, a jak nie ma roboty to proszą w agencjach o cokolwiek.
1
c0e 2016-10-17 21:03
no to ciekawe jednak czy z czasem można jakoś przejść z tej umowy śmieciowej jednak na bezpośrednią umowę z firmą
Drukarnia 2016-11-04 11:55
Skad sie wzial nowy szef techniczny? Gosc ledwo wie jak sie nazywa. Chodzi po hali jak cien, zero z nim kontaktu. Krystian, wracaj! Blagamy!
Palarnia 2016-11-20 21:53
Prezesie, dziękujemy za tę długo oczekiwaną kamerę, na pewno będzie ona czuwała nad naszym bezpieczeństwem, pozdrawiamy z mocą Pi Aj Pi.
6
Czapka z głów 2016-12-02 00:30
@Drukarnia - Stępień, czy to Ty? :D
@Palarnia - częściej i dłużej tam przesiadujcie to będzie zamknięta Palarnia :D
2
Crazy Rita 2016-12-08 21:52
Czepianie się o dwie minuty przedłużonej przerwy podczas gdy niektórzy mają półgodzinną lub dwie przerwy to jest śmiech.Jest kamera,są możliwości,a sprawiedliwość musi być.
1
Crazy Rita 2016-12-08 22:18
Nowa Pani Kierownik-potrafi z każdym się przywitać,pochwalić lub opie...a także wysłuchać i wyciągać wnioski,co sprawia że lepiej się pracuje.Można?Wielki szacun.
3
Czapka z głów 2017-01-07 10:50
Pani Kierownik jest po prostu normalna, człowiek dla człowieka :-)
Co do Palarni, dla niewtajemniczonych... Jeśli myślicie, że po zgaszeniu światła was nie widać to grubo się mylicie :-D
2
Pracownik poprzedniej firmy SL. 2017-01-10 07:31
Dobra, dobra. Jak Wam się podoba nowy dyrektor zarządzający - prezes - SL? Jak będziecie zainteresowani to za jakiś czas coś więcej napiszę. Mieliśmy okazję z nim pracować.
2
NICK 2017-01-10 12:23
Na pewno jak jest nowy prezes to lepiej nie będzie
obecny pracownik S.L. 2017-01-11 18:11
Za jakiś czas to sami Ci napiszemy coś więcej. Masz wiadomości to nie bądź jak Polak. Podziel się, nic nie tracisz
Pracownik poprzedniej firmy SL. 2017-01-13 08:53
Witam, widzę, że wasze forum żyje.
SL bardzo ładnie opowiada, ale i tak zrobi jak najlepiej dla firmy (nie dla Was), dla celów jakie ma przed sobą i dla rocznej premii. Więc u nas zlikwidował stażowe. Jeżeli u was jest to Wam zlikwiduje, więc nie zgadzajcie się. Zlikwidował fundusz socjalny. Tak że zapomnijcie o pożyczkach z FS, jeżeli takowy macie. My ulegliśmy ładnej mowie. Przez cały okres nie było podwyżek. Możliwe, że wybrańcy (góra) je miała. Większość z pracowników nie. Pozmieniał system wynagrodzeń tak, że większość miała w ciągu roku mniej. Porówna wasze płace do branży i na podobnych stanowiskach i będzie Wam mówił, że część jest przepłacana, a ci co mają mało będą mieli więcej. Wychodzi na to, że Ci co mieli mało to nadal mieli mało, a Ci co byli przepłacani mieli mniej. Chyba, że dochodzi do sytuacji, w której za daną kwotę już nie może znaleźć pracownika. To wtedy jest szansa, że coś da więcej. Tak, że uważajcie i bądźcie czujni. Myśmy ulegli urokowi i jest gorzej. Da Wam cele produkcyjne i tym sposobem też będziecie mieć mniej. Ale jak marchewkę proponuje wypłatę dodatkowej premii z przekroczenia celu, jaki ma firma. Czyli szarpiecie, przekraczacie cel w zysku powiedzmy o 2mln zł. I z tych 2mln macie po 400-500 zł premii za cały rok, by ten cel przekroczyć. Ale może być tak, że przekroczycie cel w niewielkiej ilości i wtedy nic nie będzie. Oczywiście zawsze musicie pamiętać o tym, że firma może powiedzieć coś o inwestycjach i wtedy znów nic. W pewnym momencie dochodzicie do momentu, gdzie celu już się nie przekroczy. Ale na zmiany opisane wyżej, już się zgodziliście (wynagrodzenia, stażowe, socjalne) . Tak to wygląda. A jak już wszystko pozmienia i więcej nie wyciągnie (osiągnięcie celu i premii dla siebie) poszuka czegoś innego. Tak, że się trzymajcie.
2
Starogard 2017-01-13 16:26
Nie dajcie się nabrać na to piękne przemówienie. Akomex to jego 11 firma w karierze, wyciśnie ile się da, bo z tego dostanie nie małą premię i zmieni firmę na inną. Firma w pierwszej 20ce w kraju milionowe zyski netto dzięki pracownikom, i co za to mamy? Normy podkręcone na 300% i nic więcej.
1
Crazy Rita 2017-01-15 23:26
Co to za forum jak komentarze są usuwane???
xyz 2017-01-17 19:32
nie dajcie się zwieść pięknym, pustym słowom !!
1
zainteresowany 2017-01-20 10:16
Witam może ktoś napisac jaki macie park maszynowy chodzi mi o stan maszyn czy trzeba walczyć z nią codziennie czy serwis wszystko ogarnia? Pozdrawiam
100%_normy 2017-01-20 20:24
Nasze mechaniki tak ogarniają, że maszyna po remoncie wymaga remontu bo się rozsypała. Jak się im zgłasza awarię, to przyjdą popatrzą i mówią, że wszystko działa, taki to serwis.
1
drukarnia 2017-01-22 09:52
Nie gadaj,chłopaki ogarniają i robią co chcesz. Sam nawet ręcznikiem nie wytrzesz sztancy. Wszyscy widzieliśmy co robiłeś. Jak się pojawiał ktoś z nadzoru albo z mechaników ti obroty w dół a jak nikt nie patrzał to ile fabryka dała a potem że się coś dzieje. A sprzęt u nas dobry i nowy poza kilkoma maszynami. Jak nie wierzysz to podobno w drykpaku lepszy
3
Big 2017-01-23 17:31
Święta racja. Brawo ty. Psełdo mechanicy
1
Czapka z głów 2017-01-24 19:32
Polak to zawsze musi narzekać. Lepiej zainteresujcie się swoją pracą, a raczej skupcie się by wykonywać ją dobrze. Chcesz mieć gdzie pracować to daj coś od siebie. Mamy spory potencjał i Góra niech lepiej zrobi wszystko by klienci byli w pełni usatysfakcjonowani i zadowoleni z naszych opakowań. Aby nowych jak i starych zleceń przybywało a nie odwrotnie. Akomex to dobra firma. Zbyt dobra dla niektórych ;-)
3
D4R0 2017-01-25 00:03
Park maszynowy wyposażony jest w maszyny i urządzenia poligraficzne wysoko zautomatyzowane.
Stan techniczny większości maszyn jest dobry .Nie brakuje jednak takich ,które potrafi narobić sporo kłopotów. Awaryjność maszyn uzależniona jest od wielu czynników: profesjonalne ,inteligentne operowanie maszyn ma tu kluczowe znaczenie .Nie da się ukryć,że czasem jednak tych zalet co niektórym brakuje.
Serwis wewnętrzny większości rzeczy ogarnia ,wzmacnia swoje doświadczenie na coraz to nowych zadaniach .Istnieje też serwis zewnętrzny, który w większości wykonuje naprawy gwarancyjne .
UR od dłuższego czasu w wielu przypadkach zapobiega interwencji serwisu zewnętrznego .
Zdarzają się też porażki -to nieuniknione .Nie ma tego złego co na dobre nie wychodzi.Najlepiej można nauczyć się na własnych błędach.
Fajna, rozwijająca praca .Pozdrawiam.
3
zainteresowany 2017-01-28 10:45
W Starogardzie druk tylko ofsetowy czy jak to wygląda?Jakiś social jest?
Pracownik poprzedniej firmy SL. 2017-01-30 10:27
Jeżeli mają socjal, to mogą o nim zapomnieć z Nowym Dyr. SL. Pozdrawiam
1
Inny były pracownik 2017-01-30 23:15
A jak do tego wprowadzi jeszcze te debilne oceny i grupy, to się pozabijają i zarobią...
1
Dyrektor 2017-01-31 22:35
A Ciebie widzę koledzy ze Skanem skutecznie uciszyli na swoim portalu, to przeniosłeś się do nas? Sami ocenimy pracę nowego Prezesa. Jak słusznie Twoi koledzy zauważyli, że wszem i wobec głosisz swoje niezadowolenia, a jakoś przetrzymałeś kadencję Pana Lisa i nadal pracujesz. To świadczy, że wcale tak źle nie było. Jakiś rozsądny głos Cię na Twoim portalu skutecznie podsumował, podpisujemy się pod nim. Nie psuj opinii naszej firmie.
3
Pracownik 2017-02-01 15:39
Zgadza się, chodzą jak święte krowy. Ubiór bhp chyba ich nie obowiązuje, Panie Januszu przepisy bhp są dla wszystkich, czy tylko dla wybranych, dlaczego nie zrobi Pan z nimi porządku?
Zostaw swoją opinię o Akomex Sp. z o.o. - Starogard Gdański
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Akomex Sp. z o.o.