brak logo

Akomex Sp. z o.o.

Starogard Gdański

Opinie o Akomex Sp. z o.o.

D4R0 2017-01-25 00:03
Park maszynowy wyposażony jest w maszyny i urządzenia poligraficzne wysoko zautomatyzowane.
Stan techniczny większości maszyn jest dobry .Nie brakuje jednak takich ,które potrafi narobić sporo kłopotów. Awaryjność maszyn uzależniona jest od wielu czynników: profesjonalne ,inteligentne operowanie maszyn ma tu kluczowe znaczenie .Nie da się ukryć,że czasem jednak tych zalet co niektórym brakuje.
Serwis wewnętrzny większości rzeczy ogarnia ,wzmacnia swoje doświadczenie na coraz to nowych zadaniach .Istnieje też serwis zewnętrzny, który w większości wykonuje naprawy gwarancyjne .
UR od dłuższego czasu w wielu przypadkach zapobiega interwencji serwisu zewnętrznego .
Zdarzają się też porażki -to nieuniknione .Nie ma tego złego co na dobre nie wychodzi.Najlepiej można nauczyć się na własnych błędach.
Fajna, rozwijająca praca .Pozdrawiam.
6
zainteresowany 2017-01-28 10:45
W Starogardzie druk tylko ofsetowy czy jak to wygląda?Jakiś social jest?
1
Pracownik poprzedniej firmy SL. 2017-01-30 10:27
Jeżeli mają socjal, to mogą o nim zapomnieć z Nowym Dyr. SL. Pozdrawiam
1
Inny były pracownik 2017-01-30 23:15
A jak do tego wprowadzi jeszcze te debilne oceny i grupy, to się pozabijają i zarobią...
1
Dyrektor 2017-01-31 22:35
A Ciebie widzę koledzy ze Skanem skutecznie uciszyli na swoim portalu, to przeniosłeś się do nas? Sami ocenimy pracę nowego Prezesa. Jak słusznie Twoi koledzy zauważyli, że wszem i wobec głosisz swoje niezadowolenia, a jakoś przetrzymałeś kadencję Pana Lisa i nadal pracujesz. To świadczy, że wcale tak źle nie było. Jakiś rozsądny głos Cię na Twoim portalu skutecznie podsumował, podpisujemy się pod nim. Nie psuj opinii naszej firmie.
7
Pracownik 2017-02-01 15:39
Zgadza się, chodzą jak święte krowy. Ubiór bhp chyba ich nie obowiązuje, Panie Januszu przepisy bhp są dla wszystkich, czy tylko dla wybranych, dlaczego nie zrobi Pan z nimi porządku?
~skonczony 2017-03-31 11:58
Kierownik serwisu do zwolnienia. Łapka w góre!
11
Akomex 2017-04-01 02:44
Premie i podwyżki są mega. Tylko wydajność się teraz liczy.
Powodzenia
2
kandydat 2017-04-02 19:38
A jaki jest u Was system premiowy. Jak się pracuje u Was? Bo dużo piszecie o problemach (też między Wami samymi - to aż nudne), ale o warunkach pracy ostatnie wpisy są stare. Ostatnio znowu potrzebujecie ludzi, więc nie wiem czy warto (potrzebujecie bo dużo macie roboty, czy może starzy odchodzą - to już gorzej). Jakie stawki są u Was dla tych którzy chcą pracować? Bo rozumiem, że ostatnio były podwyżki i premie.
Czapka z Głów 2017-04-03 11:19
Pytasz o system premiowy... Zasada jedna, im więcej zrobisz tym większa premia, zakładając iż przekroczysz próg który został postawiony przez GÓRĘ(a ten na niektórych maszynach w tym roku zwiekszyli do granic absurdu). Pracuje się dobrze, atmosfera zazwyczaj jest ok. Trzeba mieć dystans i czasem kogoś olać dodatkowo robiąc swoje :-) Co do ilości pracy to jest na obecną chwilę na przyzwoitym poziomie. Wielki Bum zacznie się pod koniec wakacji, mam nadzieję ;-) Co do ludzi, zwalniają się pracownicy młodzi z 1-2 letnim stażem w firmie którzy oczekują po prostu lepszych warunków finansowych. Ale zapotrzebowanie na pracownika nie tylko wychodzi z tego że zwalniają się, lecz przede wszystkim z racji takiej iż zakład rozwija się, stawia nowe maszyny i pozyskuje klientów, aby pracy było jeszcze więcej. Stawki zależne od tego co potrafisz, gdzie i przy czym wcześniej pracowałeś a także jak bardzo starać się będziesz być dobrym pracownikiem. Na początek trochę więcej niż najniższa krajowa, nie mają kwalifikacji.

Z poważaniem,
Kilkuletni Pracownik
2
kandydat 2017-04-03 16:50
Dziękuję za szeroką opinię. Doświadczenie mam przy produkcji, pracy się nie boję, maszyn też nie (coś tam potrafię naprawić). Jeśli chodzi o dystans to nie przychodzę do pracy zawierać znajomości tylko pracować i zarabiać - jeszcze się taki nie narodził... (co nie znaczy, że nie napiję się z kimś piwa - np z tobą bo wydajesz się normalnym pracownikiem a nie krzykaczem.)A czy za niewyrobienie normy coś grozi czy tylko brak premii?
4
pracownik 2017-04-04 10:44
Widzę ze biuro prężnie próbuje poprawić opinie firmy hahaha
5
kandydat 2017-04-04 17:07
I właśnie takich jak ty zamierzam olewać i robić swoje. Potwierdzasz swoimi wypowiedziami słowa Czapki z Głów.
kandydat 2017-04-04 17:08
I właśnie takich jak ty zamierzam olewać i robić swoje. Potwierdzasz swoimi wypowiedziami słowa Czapki z Głów.
AKMX 2017-04-05 12:00
Dobra opinia kogoś z biura :)
Jeżeli nie wyrobisz normy to wg nie dostaniesz premii a jeżeli wyrobisz to dostaniesz marne grosze. A podwyżek w tym zakładzie nie ma i nie będzie. Prosta sprawa nie ma podwyżek nie ma ludzi do roboty dla tego się zwalniają i to nawet starsze stażem osoby nie tylko młodzi.
4
kandydat 2017-04-05 16:37
To Czapka z Głów to wg was ktoś z biura ? Przepraszam że dopytuję. Mam pracę i naprawdę zależy mi aby nie zamienić na coś gorszego. Będę wdzięczny za więcej opini. Wszystkich przecież nie przekrzyczą.
Czapka z Głów 2017-04-11 01:08
To piszą Ci co zawsze mają mało. Zarabiają 2000, mało. Zarabiają 3000, mało. Zawsze mało. Dostanie premie 100, 200, 300, mało... Poszukaj zakładu który da więcej i spadaj z tej firmy skoro taki dobry jesteś. Gdybyście byli mistrzami (pracownik, AKMX) to już dawno by was z nami nie było. Naucz się języka obcego, zrób dobrą szkołę lub choć kurs i startuj do innej pracy gdzie zarobisz kokosy. Albo najlepiej otworzcie coś swojego i zobaczcie jaki to lekki przecież kawał chleba. Co do Ciebie kandydat, jeśli masz pracę, czujesz się dobrze i zarabiasz 2000 lub więcej na rękę co miesiąc to nie fatyguj się wcale do nas. Jak pisałem wcześniej, 1700 na początek, potem jeśli zaczniesz robić na maszynie i będziesz dobry to stawka może skoczyć na 2000-2200. Ale minie pewnie rok zanim otrzymasz podwyżkę.
Co do tego że niby jestem z biura... Mógłbym tu zacząć pisać imiennie kto kim jest ale po co :-) Nawet nie wiecie jak blisko was jestem, który z kolegów jest zadowolony z firmy choć idealna nie jest i mogłaby zadbać lepiej o dobrego pracownika. Teraz się zastanawiajcie czy może już dawno powinienem spać bo idę na rano, czy może leżę w łóżku bo jestem po południowej zmianie, a może siedzę w szatni i piszę tą treść z pracy?

Powodzenia
3
100% normy 2017-04-11 23:12
Kajetanku awansowałeś na pucowanie pudełek? Już Ciebie nie lubią w kadrach? Zrozum to nie dla Ciebie, marnujesz się tutaj, a pochwaliłeś się wszystkim jaką karierę zrobiłeś we Flexie i dlaczego tam już nie pracujesz?
11
Obiektywna 2017-04-12 22:19
Jeżeli pracownicy z długoletnim stażem zaczynają rezygnować z pracy, a powodem nie jest czas odejścia na emerytury, czy nie znaczy to, że w firmie dużo się zmieniło i wcale nie są to zmiany na lepsze...? Niedocenianie i brak szacunku dla pracownika to chyba wystarczający powód do podjęcia decyzji o zmianie miejsca pracy, powód niedosrzegany przez dyrektora.
9
Czapka z Głów 2017-04-13 03:15
Coś w tym jest, ale prawda ma dwa oblicza. Niestety Dyrektor za wiele już w tej firmie nie może, choć zapewne sporo chciałby zrobić. Teraz rządzi Rada, prezesi czy jak tych państwa nazwać. Oni patrzą na cyferki, czy to złotówki czy ilość wykonanej pracy. Mają gdzieś nazwiska i tu jest ich błąd, bo ciężko teraz będzie znaleźć równie dobrych i lojalnych pracowników nie pisząc o lepszych ;-)
4
kandydat 2017-04-13 21:32
Dziękuję wszystkim. Moje przemyślenia to:
1. "Czapka z głów" to jeden z Was. -dziekuje za spokojne opinie z których myślę że wynika :
2. Robota jak każda inna, płaca napoczątek ok. 2 tys (jak wszędzie) ,narzekaczy u Was dużo co im ciągle mało (jak wszędzie), ale też zadowolonych kilku (jak wszędzie).
3. Zmieniła się władza i tnie kasę dorzucając roboty.
4. Rządzi się za pomocą cyferek
Gdyby można jeszcze odpowiedzi:
1. Czy cięcia tylko dotyczą najsłabszych pracowników czy to ogolnie?
2.Czy ktoś ma szansę być docenionym (po czasie-finansowo), czy nikt tego nie zauważy?
3. Czy władza przejdzie się czasem po stanowiskach pracy czy tylko rządzi zza biurka (czy znacie prezesów osobiście czy tylko ze zdjęcia)?

Jeśli powyższe odpowiedzi będą raczej "na nie" to myślę że u Was dobrze to już było i raczej nie spróbuję bo chyba czeka Was druga Polpharma. Kiedyś u nas było dobrze, pracownik był majątkiem firmy i dbało się o nas lepiej jak o maszyny, ale to kiedyś dlatego szukam firmy która nie ma nawyków wielkiego biznesu. Teraz to traktuje sie nas jak maszyny ale chińskie - wyekslploatować , wyrzucić i kupić drugiego chinola.
1
Kilkuletni 2017-04-14 00:43
Cześć.
Musiałem wejść i napisać bo sporo tu narzekaczy...
Akomex to dobra firma i jak w każdej losy są różne, ale mniejsza.
1. Co masz na myśli poprzez cięcia? Ludzie się zwalniają bo chcą zarabiać więcej.
2. Szansa jest, jeśli będą widzieć że jesteś sumiennym i przykładnym pracownikiem, który z byle powodu nie bierze urlopu na żądanie...
3. Władza chodzi po halach. Znamy ich osobiście, mniej lub bardziej. Jeśli robisz swoje to i na Ciebie patrzą przychylnie.

Nikt nie wie jak jeszcze wiele u nas się zmieni i czy to będzie droga w lepszą stronę, czy wręcz przeciwnie.
1
kandydat 2017-04-14 07:02
Odnośnie 1- to moje (tylko moje i może złe) wnioski z informacji powyżej o cięciach premii i zwiększaniu norm. Czyli zasada równaj w górę do najlepszego (a taki zawsze jest w każdym zakładzie). Jak zwolnisz na trudniejszej operacji to nikt nie patrzy dlaczego tylko ilości się liczą. Czy prawidłowo myślę?
Kilkuletni 2017-04-14 10:02
Nikt nie skacze Tobie do gardła z wielkim wyrzutem i pretensjami, dodatkowo z oburzeniem dlaczego coś robisz wolniej niż Ci najlepsi. Jest wyrozumienie, całkiem do młodych stażem. A premie można zrobić.
nowy drukarz 2017-05-10 14:43
Chcę się tam zatrudnić jako maszynista, Mam doświadczenie na maszynach 6-8 kolorów, ale nie drukowałem w technice UV-metaliza itp. Czy macie maszyny drukujące w technologi UV ? Bo może to być dla mnie problem.
Nick 2017-05-23 19:53
Żeby się zatrudnić w firmie wystarczy przyjść trzeźwym na rozmowę kwalifikacyjną i mieć chęci do pracy. Pozdrawiam;)
1
na szczęście już były pracownik 2017-06-22 20:25
A jeśli chcesz mak. 2000 zł brutto to robotę już masz na telefon - bez przychodzenia na rozmowę.
5
Rrrrrr 2017-06-28 21:40
Kieronik magazynu akomex się zwolnił bo nowy prezes stwierdzil że jest najbardziej nielubiana i nie zorganizowana osobą w zakładzie o czym świadczą opinie pracowników. Jezeli to jest prawda to łapka w górę.
6
Hihi 2017-06-29 06:40
Haha, nowy kierownik jest jeszcze bardziej niezorganizowany i jeszcze bardziej nielubiany.
6
na szczęście już były pracownik 2017-06-30 08:37
Naprawdę macie wszyscy jakieś problem sami ze sobą. Domyślam się że w kościele w pierwszej ławce siedzicie i do Komuni biegiem z językiem na wierzchu już s pod chóru biegniecie. Spójrzcie sami na siebie... Ale miło tu wejść i popatrzeć jak się nawzajem wyrzynacie :)
10
Lipa 2017-07-14 06:03
Kolejny doświadczony pracownik magazynu polożył wypowiedzenie. Operator wózków widłowych między innymi na wysokim składowaniu. Rok czasu prosił o złotówkę więcej na godzinę.
2
Iryt 2017-07-14 11:21
I co w związku z tym? Po drugie jaki kolejny? Złotówka by go nie zatrzymała. Nie siedź w swojej kanciapie tylko pokaż jak pracujesz to może Ty dostaniesz podwyżkę jak stawisz się z prośbą.
3
aakkkmm 2017-07-14 19:13
A ty co jakimś prawnikiem Akomexu jesteś??

Ludzie dobrze gadają dobrze nie chcą dać podwyżki to się zwalniają taka jest prawda. Co myślą że integracja i te śmieszne premiowanie załatwi wszystko??
5
... 2017-07-14 20:41
a tego"rudego" jeszcze u Was trzymaja?
1
Ale mu dał 2017-07-25 07:41
I w zwiazku z tym ...Trzy osoby w ostatnich 2 miesiącach poszło z magazynu które pracowały po kilka lat . A może ta złotówka nie by nie zatrzymala ale 2 lub 3 złote to na pewno.
P.S czy jest tu jakiś leniwy cwaniak:)
1
Natalia 2017-07-25 17:25
Obecnie dostępna jest oferta pracy w Starogardzie Gdańskim na stanowisku Elektromechanika. Czy ktoś z Was pracował na tym lub podobnym stanowisku w Akomex Sp. z o.o.? Wszelkie informacje o warunkach pracy oraz zatrudnienia będą pomocne dla osób zainteresowanych ofertą pracy.
Iryt 2017-07-30 14:32
Jesteście ślepi i g.... Do własnej interpretacji... Jak taki jeden dostanie podwyżkę to nie będzie trzymał buzi na kłódkę tylko od razu wielkie chwalenie się. Pójdą następni którzy też będą chcieli i nie dostaną, i co? Zwolni się kto inny :-) Nie macie pojęcia o zarządzaniu i finansach. Myślicie tylko aby dostać jak najwięcej a robić jak najmniej. Siedzicie w tej swojej kanciapie i zboczone filmiki oglądacie. Złota praca magazyniera w Akomex.
4
Co dał! 2017-08-03 18:43
Kto zgadnie jaki etat się zwolnił w ostatnim tygodniu w firmie Akomex? Czy to nie przypadek? że potrzebują technologa. Brawo dla starej nowej pani kierownik Krysi i wszystkich świętych. Ten cudowny rodzinny grajdołek się sypie panie Sebastianie. A może tak ma być ;)
3
xyz 2017-08-04 22:54
Nie tylko technolog...
2
Ha.. 2017-08-05 10:58
Czy się stoi czy się leży piętnaście magazynierowi za tak ciężką pracę się należy. Trzeba było się uczyć.
1
kejtu 2017-08-05 22:15
A kto jeszcze?
Pracownica 2017-08-08 21:14
Słyszałam że stanowisko brygadzisty się zwolniło... Szkoda bo chyba tylko on miał pomysł na funkcjonowanie tej firmy...
Z jego doświadczeniem i wiedzą to chyba było pewne że nie bedzie tu długo siedzieć. Kiedy nasze ukochane kierownictwo się obudzi? Czy wszyscy dobrzy pracownicy muszą odejść?
3
xyz 2017-08-08 22:06
Kto Kajetan?
Nie żartuj, jakie doświadczenie w opakowaniach?
Te jego śmieszne pomysły, maszyna stoi 5 minut to przerzuca ludzi na inny dział, śmiechowisko.
Dopóki Janusz tu będzie, to firma będzie kulała, nie widzicie co ludzie robią? Po urlopach na chorobowe, tydzień popracują i na chorobowe, ludzie mają dość takiego kierownictwa.
4
Oleee 2017-08-09 05:12
Lepszy spokojny i normalny Kajtek niż chaotyczna i nieobliczalna Lampionowa :)
8
Pr sklejarek 2017-08-09 12:58
Może i nie ma doswiadczenia w opakowaniach ale umiejetnie potrafi zarządzać produkcją, nie raz to pokazał. Ludzi przerzuca na inne działy bo umiejętnie wykorzystuje dostępny personel.
Teraz wszystkie nieroby z jego zmiany mogą wylewać żale. W internecie łatwo pisać głupoty a w realu nikt mu nie podskoczy!
Szkoda ze odchodzi!!! Ja nigdy nie mialem z nim problemów, robię swoje i koniec.

7
asd 2017-08-09 16:10
nie raz mi pomógł
6
Tak 2017-08-09 20:31
Kajtek był normalnym zwykłym pomocnym facetem nie chodził i nie płakał w biurze jak coś nie wyszło. Fakt pomysły były dziwne i zbędne ale zarządzać ludzmi potrafił. Robił co musiał i tyle w sumie to szkoda ze idzie.. zbyt wielu odchodzi.
6
Zuzanna 2017-08-10 09:56
Przypominam, że komentarze nie mogą naruszać regulaminu portalu. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak oceniacie Akomex jako pracodawcę. Nie jest to jednak miejsce na dyskutowanie pracy konkretnych pracowników firmy. Niedopuszczalne są między innymi wpisy zawierające wulgaryzmy oraz naruszające dobra osobiste innych. Przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z treścią regulaminu.
2
PATRYCJA 2017-08-10 13:08
Komentarze niektórych osób są śmiechu warte, a Tobie szanowny SW polecam zakład opieki zdrowotnej znajdujący się przy ul. Skarszewskiej, może jest dla Ciebie jeszcze jakas iskierka nadziei. Z gorącymi pozdrowieniami środkowym palcem PATRYCJA.
7
Naszczęściebyłyjuzpracownik 2017-08-20 09:02
I co teraz? Łyso Ci? Pokazał ile jest wart. Wszystkim tyłek obrabiacie a jest Was raptem 10 z 200 pracowników. Słabiutko. To znaczy że pozostali go (i innych) chwalą? Kółko frustratów którzy w życiu już nic nie osiągną...
1
Zostaw swoją opinię o Akomex Sp. z o.o. - Starogard Gdański
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Akomex Sp. z o.o.