brak logo

Akomex Sp. z o.o.

Starogard Gdański

Opinie o Akomex Sp. z o.o.

anonim 2015-09-04 16:47:42
Uwaga! opinia wystawiana przez mnie (anonim - 2015-08-30 09:46:25) nie dotyczy firmy Akomex wystawiona była przez pomyłkę miała być opinią innej organizacji a stało się tak gdyż miałam otwarte klika zakładek w przeglądarce nie zauważyłam gdzie piszę Za roztargnienie najbardziej Przepraszam a administratora strony gowork prosiła bym o jej usunięcie. Z wyrazami szacunku anonim.
anonim 2015-09-04 16:51:53
Uwaga! opinia wystawiana przez mnie (anonim - 2015-08-30 09:46:25) nie dotyczy firmy Akomex wystawiona była przez pomyłkę miała być opinią innej organizacji a stało się tak gdyż miałam otwarte klika zakładek w przeglądarce nie zauważyłam gdzie piszę Za roztargnienie najbardziej Przepraszam a administratora strony gowork prosiła bym o jej usunięcie. Z wyrazami szacunku anonim.
BYŁY PRACOWNIK 2015-09-06 12:58:38
Jako już były pracownik muszę przyznać iż mam bardzo pozytywne zdanie firma świetnie się rozwija dająca możliwości rozwoju, wynagrodzenie zawsze terminowe, szacunek do pracownika na szczególne wyróżnienie zasługuje Pan Kierownik i Dyrektor Produkcji ze względu na swoją fachowość i poczucie humoru muszę przyznać że się dużo od was nauczyłem. Pozdrawiam
BYŁY PRACOWNIK 2015-09-06 12:58:38
Jako już były pracownik muszę przyznać iż mam bardzo pozytywne zdanie firma świetnie się rozwija dająca możliwości rozwoju, wynagrodzenie zawsze terminowe, szacunek do pracownika na szczególne wyróżnienie zasługuje Pan Kierownik i Dyrektor Produkcji ze względu na swoją fachowość i poczucie humoru muszę przyznać że się dużo od was nauczyłem. Pozdrawiam
Pracownik 2015-09-06 14:11:54
Bez jaj, to chyba pisał Pan Kierownik albo Dyrektor Produkcji. Fachowość i poczucie humoru, czy jest ktoś kto widział u nich poczucie humoru? Co do fachowości to dużo jest do zrobienia.
komik 2015-09-09 20:12:42
Pan Kierownik i humor? Jasne, ale tylko czarny...
3
kolo 2015-09-12 14:04:45
jakie tam dają umowy? słyszałem że będą przyjmować ludzi bo się budują, zarabiam aktualnie 2300 na rękę i chce zmienić prace, pracuje w zje....nej doviscie gdzie dymam za darmo soboty itp, i czy warto mi zmieniac ? jakie stawki tu dają i umowy ? wie ktoś coś
Bleble 2015-09-13 19:46:49
Już zaczęli przyjmować umowy dają normalne a co do wynagrodzenia obowiązuje tajemnica handlowa mogę tylko tyle powiedzieć że płacą zgodnie z kodeksem pracy:) Pozdrawiam
Gośc 2015-09-13 22:02:26
Zgodnie z kodeksem pracy, na pewno nie mniej niż minimalna krajowa :) Czy więcej sami sobie odpowiedzcie.
Bleble 2015-09-14 02:33:53
Prosty test na orientacyjną wysokość wynagrodzenia każdej firmy - trzeba patrzeć na parking dla pracowników ładne zadbane auta = ładna kasa, stare chrumki = minimalna krajowa.
3
Fizyk 2015-10-07 06:32:20
Sławek, czytanie ze zrozumieniem się kłania...
Robotniczy 2015-10-26 20:30:55
Zatrudniają przez agencję pracy tymczasowej, więc raczej pracownika mają gdzieś, bo co to za firma, co wynajmuje pracowników, żeby każdą złotówkę zaoszczędzić na pracowniku.
ktosnowy 2015-10-28 19:51:00
zastanawiam sie nad podjeciem pracy w tej firmie. ze swojego doswiadczenia, odradzasz mi ?
Gość 2015-11-12 21:27:15
"Wszędzie w branży..." Chyba sobie jaja robisz, jak ktoś się na czymś zna i chce pracować to znajdzie pracę bez agencji pracy, a przez agencję dostaniesz minimalną krajową nic grosza więcej, a agencje kasują za ciebie dwa razy tyle.
1
ktosnowy 2015-11-26 17:44:22
Zalety pracy przez agencje pracy dla pracowników
Niewątpliwie z perspektywy pracownika praca ta ma sporo plusów.
Łatwość zatrudnienia
Osoby spełniające wymagania techniczne dotyczące danego rodzaju pracy mają często zagwarantowaną pracę praktycznie bez procesu selekcji.

Elastyczne godziny pracy
Istnieje możliwość dostosowania w zakresie doboru zmiany, na której chce się pracować. Jest też lepsza sposobność uzyskania dni wolnych na weekendy czy święta. Można także podjąć pracę właśnie w takie dni za dodatkowe wynagrodzenie.

Możliwość wyższych zarobków
Wysokość płacy jest czasem wyższa niż za wykonanie takiej samej pracy przez pracownika zatrudnionego na stałe – ze względu na fakt, że często przedsiębiorstwa potrzebują dodatkowego pracownika natychmiast. Jest to sytuacja podobna jak robienie zakupów w nocy na stacji benzynowej – płaci się wyższą cenę za to, że towar jest dostępny w nietypowych godzinach.

Mniejsze prawdopodobieństwo nagłego zwolnienia
Prawdopodobieństwo zwolnienia jest niższe niż podczas stałego zatrudnienia, ponieważ jest się de facto pracownikiem agencj.

Ciekawa ścieżka kariery
Praca tymczasowa jest doskonałym rozwiązaniem dla osób, które lubią zróżnicowane wyzwania i środowiska pracy oraz preferują elastyczny harmonogram pracy. Praca tymczasowa daje ogromne możliwości rozwoju, a także doskonalenia własnych umiejętności. Jeśli natomiast szuka się stałego zajęcia, taki rodzaj pracy daje możliwość pokazania się z najlepszej strony i pozostania w wymarzonej firmie
2
prac.ak. 2015-11-26 20:08:48
biuro pracy daje 9zl na reke za godzine pracy(pracownik ktory ma tam normalna umowe o prace na kazdym stanowisku ma wiecej!) przy umowie zlecenie, wymagaja dwa weekedny obowiazkowo za ta sama stawke praca w soboty, niedziele i nocki bez zadnych dodadkow... poprostu smiech na sali i wyzysk. nie polecam!
3
prac.agencji 2015-11-28 10:11:44
Każdy ma prawo do własnej opinii ja pracuje przez agencje i sobie chwale polecam!
1
Misia 2015-12-09 20:25:45
Witam a jak w tej firmie wygląda praca? Chodzi mi o to czy na 2 zmiany czy na 3.
Zawodowiec 2015-12-10 22:11:25
..."Każdy ma prawo do własnej opinii ja pracuje przez agencje i sobie chwale polecam!"...
Gościu podziwiam to, pracujesz na zlecenie na 9zł, bez urlopów, bez dodatków za weekendy, bez chorobowego, ale sobie chwalisz, jesteś wielki :)
2
prac.agencji 2015-12-10 23:00:01
Wszystko zależny od stanowiska pracy ale 3 zmianowe stanowiska również są.
1
Xxx 2015-12-11 19:09:37
ChybA praca na produkcji 3 zmiany lub oszukana 4 brygadówka wyzyskowa
1
Pracownik 2016-03-17 21:27:46
Ludzie odradzam, czekam tylko na wygaśnięcie umowy, cyrk nie zakład, popracujecie zobaczycie. To co się tu dzieje, to podchodzi pod mobbing, napisałem już pismo do inspekcji. Niektórzy myślą, że jak zatrudniają przez agencję pracy, to wszystko im wolno, na szczęście są jeszcze kontrole państwowe.
AKOMEX 2016-03-29 16:44:04
Nawet jak sie ma nadgodziny mozna zarobic 5 tysiecy
xxxxx 2016-03-29 17:26:46
Tak ale jak jest się kierownikiem....
1
xxxxx 2016-03-29 19:42:12
narzekasz bo ty leniwa jesteś i się pracować Ci się nie chce
xxxxx 2016-03-30 16:38:51
2 tysiące jest ok jak na pomocnika a jak komuś mało to nie sobie znajdzie inną prace gdzie na początek dostanie 20 000 jako pomocnik
Chudy dzik 2016-04-01 22:54:05
2 tysiaki, też coś. Pracowałem tam, nie polecam. teraz pracuję w Wędkowach i mam na początek 2500 z premią i praca nieporównywalnie lepsza.
xxxx 2016-04-02 12:13:40
Tak tak wszyscy wiedzą jak się pracuje i jak płacą w Wędkowach

akomex 2016-04-04 14:38:01
Zapewniają umowę po 3 miesiącach, a na początek to przez agencję. Zapewniają szkolenie, pewnie ale jakie szkolenie? Żadnych profesjonalnych szkoleń nie ma, starsi stażem szkolą nowych, a jak coś spartolisz po takim szkoleniu to ci odliczą i jeszcze naganę dostaniesz.
1
Kasa 2016-04-21 22:10:58
Ludzie co wy narzekacie, pracuję tam od nie dawna. Praca lajtowa, ściema na maxa, a wogóle w soboty, łazisz cały dzień i nic nie robisz a oni ci jeszcze za to płacą. Poprzednio pracowałem w hurtowni, tam to był zapier.....
xyz 2016-05-25 18:05:19
Pewnie jest kierownikiem :D
2
Student 2016-07-02 17:55:27
Mam zamiar kandydować na stanowisko kierownika utrzymania ruchu, czy ktoś może powiedzieć jakie są perspektywy w tej firmie? Czy kadra zarządzająca to ludzie, z którymi da się pracować?
kandydat 2016-08-11 11:17:10
Student- jak Ci poszło? Też złożyłem aplikację, ale odpadłem, może za małe doświadczenie. Czy stanowisko zostało już obsadzone? Pytam z ciekawości bo może Tobie powinienem pogratulować. Czy ktoś z zewnątrz miał w ogóle szanse, czy tylko swoich wybierali?
1
pracownik 2016-08-22 21:50:16
Chyba jeszcze nikogo nie wybrali (utrzymanie ruchu). Przynajmniej nikogo nowego tam nie widać. Ale widzę, co wpis to inna opinia. Firma jak firma, swoje trzeba robić. Ja nie narzekam ale zawsze może być lepiej. A że nie potrafię prosić o podwyżkę (zresztą chyba nie ma z kim o tym rozmawaić) to niedługo zmienię pracę. Ale nie dlatego, że coś mi nie pasuje. Gdzie indziej oferują lepsze pieniądze i będę miał bliżej do pracy. I chyba zaczyna się wyścig szczurów a to mi nie pasuje.
Produkcja 2016-08-23 23:09:18
Rotacja ludzi coraz większa, więc to wiele mówi o zakładzie.
pracownik 2016-08-24 09:57:36
Rotacja w obecnych czasach (gdy to pracownik wybiera pracodawcę a nie odwrotnie) nic nie mówi o zakładzie. Więc trzeba korzystać póki czas bo to nie potrwa długo. A że 100 zł więcej plus kolejna stówka i 2h zaoszczędzone na dojazdach to zmieniam robotę. A jeszcze trzeba u nowego pracodawcy renomę sobie wyrobić, aby w przypadku zwolnień nie było na zasadzie "ostatnio przyjętego" tylko najgorszego (czyli nie mnie :-) ). Ale to jest forum o pracodawcy, a nie prywatnych planach. Szkoda, że tak mało wpisów z konkretnymi zarzutami/pochwałami. Na pewno czyta to "czapka" i mogliby wyciągnąć odpowiednie wnioski
Eks pracownik 2016-09-20 17:51:03
Niby taka dobra firma a przez agencje zatrudniają. Mają gdzieś że rodziny człowiek nie utrzyma. Sa zlecenia to potrzebuja ludzi. A za chwile zlecenie sie konczy i ludzie na agencji nie maja pracy zarabiając 800 zl na miesiac. Fakt pracownika dobrze traktuja ale jak jest im potrzebny a jak jest zwolniony to nawet nie powiedzą że jesteś bez pracy. I śmieją siw w twarz.
Eks pracownik 2016-09-20 17:51:33
Niby taka dobra firma a przez agencje zatrudniają. Mają gdzieś że rodziny człowiek nie utrzyma. Sa zlecenia to potrzebuja ludzi. A za chwile zlecenie sie konczy i ludzie na agencji nie maja pracy zarabiając 800 zl na miesiac. Fakt pracownika dobrze traktuja ale jak jest im potrzebny a jak jest zwolniony to nawet nie powiedzą że jesteś bez pracy. I śmieją siw w twarz.
produkcja 2016-09-29 20:18:27
Byłoby jako tako, gdyby nie Janusz. Jak tak dalej będzie robił, to tylko Ukraina pomoże.
4
produkcja2 2016-10-14 20:41:08
Widzę, że nie tylko ja tak sądzę. Ten pan to niestety najsłabsze ogniwo zarządzania. Zaszedł tak wysoko chyba tylko dlatego, że pracuje tam od zawsze. Innej opcji nie widzę. A wystarczy jedna taka osoba i niema się chęci iść do pracy.Reszta jeśli chodzi o Akomex to OK
1
Piotr 2016-10-15 11:24:55
Chyba kasę bierzesz za naganianie pracowników w sieci pośredników pracy-czytaj złodziei.
Piotr 2016-10-15 11:26:46
Praca przez agencje polega na tym że w każdej chwili podlegasz do ,,zwolnienia''. Nie masz umowy z firmą tylko z agencją zatrudnienia. Załóżmy że firma ma mniej pracy informuje cię agencja że z dniem np. jutrzejszym nie idziesz więcej do pracy, tyle. Koszt wynajęcia pracownika z agencji pracy jest dużo większy niż danie umowy na czas określony takiej osobie. Część pieniędzy która firma płaci agencji zostaje w ,,pośredniaku''. Ile? Od 10-30% waszych zarobków. Czyli rozbój w biały dzień i złodziejstwo. Wszystko po to aby ominąć prawo pracy, świadczenia przysługujące pracownikom kontraktowym , odprawy itp. Na tym kończę swoje wzwody fizoloficzne i apeluję do was ludzie , nie dajcie się okradać.
wkurzonynanarzekaczy 2016-10-15 23:33:44
Nie masz pojęcia o czym piszesz. To tak jakbyś narzekał, że firma zleca np. transport - zamiast kupić własne auto i zatrudnić kierowcę tu decyzja zależy od "obłożenia" samochodu). Agencja to taki sam pracodawca jak każdy inny, tyle że towarem agencji jest roboczogodzina (wynajmowanie pracownika). Skoro nie ma dla kogoś stałej pracy (np sezonowość) to zatrudnia się z agencji. Oczywiście rodzaj umowy z agencją to twoja sprawa (tak jak w każdym zakładzie, jak nie masz kwalifikacji to masz śmieciówkę). A że agencja bierze 30 procent twojego wynagrodzenia to co w tym dziwnego? Skoro jakaś firma zapłaci za ciebie agencji np 15 zł to nie znaczy, że ty tyle byś dostał (bo oprócz wynagrodzenia są inne koszty które w przypadku człowieka z agencji pracodawcy nie interesują - to jest koszt agencji stąd te 30 %, zysk agencji to od 3-10 %). Wszyscy narzekają na agencje, a jak nie ma roboty to proszą w agencjach o cokolwiek.
1
c0e 2016-10-17 21:03:48
no to ciekawe jednak czy z czasem można jakoś przejść z tej umowy śmieciowej jednak na bezpośrednią umowę z firmą
Drukarnia 2016-11-04 11:55:17
Skad sie wzial nowy szef techniczny? Gosc ledwo wie jak sie nazywa. Chodzi po hali jak cien, zero z nim kontaktu. Krystian, wracaj! Blagamy!
Palarnia 2016-11-20 21:53:18
Prezesie, dziękujemy za tę długo oczekiwaną kamerę, na pewno będzie ona czuwała nad naszym bezpieczeństwem, pozdrawiamy z mocą Pi Aj Pi.
6
Czapka z głów 2016-12-02 00:30:52
@Drukarnia - Stępień, czy to Ty? :D
@Palarnia - częściej i dłużej tam przesiadujcie to będzie zamknięta Palarnia :D
2
Crazy Rita 2016-12-08 21:52:53
Czepianie się o dwie minuty przedłużonej przerwy podczas gdy niektórzy mają półgodzinną lub dwie przerwy to jest śmiech.Jest kamera,są możliwości,a sprawiedliwość musi być.
Crazy Rita 2016-12-08 22:18:46
Nowa Pani Kierownik-potrafi z każdym się przywitać,pochwalić lub opie...a także wysłuchać i wyciągać wnioski,co sprawia że lepiej się pracuje.Można?Wielki szacun.
Crazy Rita 2016-12-09 21:09:10
Co za kretyn to napisał???Cały ten dział o tajemniczej nazwie utrzymanie ruchu to porażka i mógłby nie istnieć.Utrzymanie ruchu ale nie w nocy i nie w weekendy.Kpiny.Niczego jeszcze nie naprawili porządnie.W jakim celu zatrudnia się "kierownika"tego nie wie nikt.
Zostaw swoją opinię o Akomex Sp. z o.o. - Starogard Gdański
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Akomex Sp. z o.o.