Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: LSJ Agencja Pracy

Oferty Pracy odpowiedz
Kelner, Kelnerka, Pokojówka, Bary, Sklepy
2014-05-03 Brytyjski ośrodek wypoczynkowy Butlins zlokalizowany w Minehead (okolice Bristolu) poszukuje chętnych do pracy w działach: Kelner, Kelnerka, Pokojówka, Bary, Sklepy Miejsce pracy: Butlins, Minehead (Wielka Brytania) Wymagania: dobra znajomość języka angielskiego (warunek konieczny), wysoka kultura osobista, pozytywne nastawienie, nie wymagamy doświadczenia, gotowość do wyjazdu już
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-05-05 16:15:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2014-05-05 16:15:38]:
Jak zauważyłem kolejna porcja polskich zrobionych przez LSJ ( usunięte przez administratora ) ma dołączyć do reszty z Minehead ok. 20 maja br.
Ludzie uwierzcie mi nie dostaniecie pracy na restauracji ani barze ani żadnej kuchni. To do czego was zatrudnią to 2 razy w tygodniu sprzątanie domków po gościach (i to jeszcze jest jako tako) (usunięte przez administratora) Do roboty idzie się na godz.2-gą , 3-cią w nocy (to dlatego was kwaterują na ośrodku w barakach gdzie będziecie żyć w symbiozie z lokalną mikoflorą). No i nigdy nie wyrobicie pełnego etatu bo Butlins taką ma politykę (praca dla wszystkich). Ci co osiągają 34 godz to nieliczni szczęśliwcy, może się zdarzyć ze popracujesz 24 godz w tygodniu. Płaca 5.4£/godz wiec chyba tylko skrajny desperat co ma komornika na karku będzie zadowolony.( usunięte przez administratora )ale zapewne mi nie uwierzycie, wiec się przekonacie. Tydzień temu odeszło dwóch chłopaków(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
KODAR - 2014-05-10 08:30:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2014-05-05 16:15:38]:
ak zauważyłem kolejna porcja polskich zrobionych przez LSJ ( usunięte przez administratora ) ma dołączyć do reszty z Minehead ok. 20 maja br.

Ludzie uwierzcie mi nie dostaniecie pracy w restauracji ani barze ani żadnej kuchni. To do czego was zatrudnią to 2 razy w tygodniu sprzątanie domków po gościach (i to jeszcze jest jako tako) pozostałe trzy dni będziecie ścierać największe brudy po imprezach na salach bankietowych razem z kiblami w których jest po 20 (lub więcej) sraczy. Do roboty idzie się na godz.2-gą , 3-cią w nocy (to dlatego was kwaterują na ośrodku w barakach gdzie będziecie żyć w symbiozie z lokalną mikoflorą). No i nigdy nie wyrobicie pełnego etatu bo Butlins taką ma politykę (praca dla wszystkich). Ci co osiągają 34 godz to nieliczni szczęśliwcy, może się zdarzyć ze popracujesz 24 godz w tygodniu. Płaca 5.4£/godz wiec chyba tylko skrajny desperat co ma komornika na karku będzie zadowolony. LSJ robi was w ciula, ale zapewne mi nie uwierzycie, wiec się przekonacie. Tydzień temu odeszło dwóch chłopaków a Ja właśnie dzisiaj rzuciłem tą robotą(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-05-16 12:16:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Właściwie to nie chce mi sie pisać bo zapewne nikt mi nie uwierzy, że oferta pracy w Minehead(usunięte przez administratora)a robota jest tylko przy sprzątaniu najgorszych brudów na tzw. Facilities czyli miejscach publicznych wg ichniejszej terminologii. Na spotkaniu rekrutacyjnym nie dowiecie się o tym rzecz jasna, oczy otworzą się wam dopiero na miejscu w Anglii. Zapraszam na prywatny mail (kodarex@yahoo.co.uk) jak ktoś chce więcej szczegółów, chętnie udzielę wyczerpujących odpowiedzi na konkretne pytania.
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-05-17 20:27:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Właściwie to nie chce mi sie pisać bo zapewne nikt mi nie uwierzy, że oferta pracy w Minehead (Kelner, Kelnerka, Pokojówka, Bary, Sklep) to( usunięte przez administratora ) a robota jest tylko przy sprzątaniu najgorszych brudów na tzw. Facilities czyli miejscach publicznych wg ichniejszej terminologii. Na spotkaniu rekrutacyjnym nie dowiecie się o tym rzecz jasna, oczy otworzą się wam dopiero na miejscu w Anglii. Zapraszam na prywatny mail (kodarex@yahoo.co.uk) jak ktoś chce więcej szczegółów, chętnie udzielę wyczerpujących odpowiedzi na konkretne pytania.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-05-31 13:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jezu, naprawdę tak tam jest? po co się tyle oglaszaja jak pracy nie ma?
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-06-01 18:12:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ja - 2014-05-31 13:15:43]:
A no po to, aby znaleźć kolejnych ( usunięte przez administratora )o przecież jest b. duża rotacja. Ci, co myśleli, że będą kelnerować lub barmanowac, kucharzyć, odkładają pierwszego tysiąca, zwijają manele i jadą do innej roboty. Każdego tygodnia ktoś odchodzi, no to muszą znaleźć nowych, a gdzie jest więcej naiwniaków niz. w Polsce?
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-06-01 18:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-05-31 13:15:43]:
Dla ścisłości: praca jest, ale nie ta co ogłaszają. Jak ktoś lubi sprzątać śmieci i nic więcej , niech jedzie, w końcu te gówniane 5,31£/godz płacą. I jeszcze jedno: praktycznie nie zdarza się aby zapłacili tyle ile się przepracowało. Tzw księgowość ciągle ”gubi” czyjeś godziny (rzekomo niedopracowany software). Rozbieżności sięgają nawet 100£ na wypłacie. Jak się nie upomnisz to przepada.
zdjecie uzytkownika
tuk - 2014-06-27 22:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kodar - 2014-06-01 18:19:19]:
za głupie sprzątanie to są niezłe pieniądze jeżeli uda się je przywieźć do Polski. wszędzie trzeba uważać z liczeniem kasy...eh
zdjecie uzytkownika
skf - 2014-07-29 18:18:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie jedźcie z LSJ do Norwegii jako mechanik samochodów osobowych!!!. Oszukują już przy podpisaniu umowy tzw.: przedwstępnej, która jest niczym. Umowę macie podpisać na miejscu - nie znając języka norweskiego - powodzenia.
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-07-31 13:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [skf - 2014-07-29 18:18:45]:
Hej,
Mnie tez ( usunięte przez administratora )nienawidzę ich za to. Ale napisz czy w ogóle dojechałeś do Norwegii, podjąłeś jakąś robotę, czy tam w Norwegii był jakiś koordynator itd. Czy bez znajomości norweskiego można dostać legalną pracę w krainie fiordów, bo wbrew powszechnym pogłoskom raczej w to nie wierzę i bardzo zależałoby mi na opinii kogoś kto tam był.
Pozdrawiam,
zdjecie uzytkownika
jaaa - 2014-08-26 23:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wyjechał do pracy w norwegii jako mechanik samochodowy z rozmowy kwalifikacyjnej, która odbyła sie w gdasku pod koniec czerwca ??? jakie macie odczucia co do pracy? jest to co obiecywali ?
zdjecie uzytkownika
timmy - 2014-08-27 15:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
LSJ wyróżnia spośród innych tego typu agencji pracy tym, że posiadają w swojej ofercie nie tylko oferty pracy tymczasowej , ale również mają wiele ofert dla pracowników wykwalifikowanych w konkretnych branżach. Między innymi jeśli chodzi o sektor IT, inzynierski, medyczny czy też specjalistów finansowych
zdjecie uzytkownika
wladek - 2014-08-28 10:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pojechalem do roboty w norwegii jako rzeznik przez lsj, wszystko o.k., wyplaty na czas.jestem tu od pul roku.
zdjecie uzytkownika
jack - 2014-08-28 10:52:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja wyjechalem do warsztatu Mercedesa po rozmowie w gdansku. Warunki są ok, na warsztacie jest jeszcze jeden polak, nie ma z nim problemów. Wyplaty sa na czas, mieszkanie calkiem w porzadku. Kontrakt dostajecie w jezyku polskim na miejscu.
zdjecie uzytkownika
kakako - 2014-08-29 15:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Hej,

Wyjechał ktos może do pracy w UK jako opiekun osób starszych z tą agencją? Macie jakies zdanie? Zostałam pozytywnie zweryfikowana podczas 3 rozmów o pracę, w tym równiez na skypie z pracodawca z GB ale jest tyle negatywnych opinii ze sie boję. Dajcie znać.
zdjecie uzytkownika
hello - 2014-08-31 18:21:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kakako - 2014-08-29 15:58:11]:
Udzial LSJ kończy się w Polsce. Twoja decyzja powinna zależeć od tego co oferuje pracodawca w UK, a tu żadnych szczególow nie podałaś i dlatego trudno cokolwiek powiedzieć.
zdjecie uzytkownika
kodar - 2014-08-31 20:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kakako - 2014-08-29 15:58:11]:
Czy ja dobrze zrozumiałem? Miałaś 3 rozmowy o te jedną pracę?
Niestety, ale świat należy do odważnych. Jak się boisz nosa wychylić z polskiego zaścianka to wiele w życiu nie ugrasz.
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-09-12 03:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i jak tam ? Pojechal ktos juz we wrzesniu ? Podobno sezon sie konczy a oni rekrutuja?
zdjecie uzytkownika
skf - 2014-10-04 12:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maro - 2014-09-12 03:04:48]:
Daj sobie spokój z LSJ. Naucz się języka i jedź samemu.
zdjecie uzytkownika
nero - 2014-10-21 13:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem dlaczego znając języki, nie jedziecie sami? Przeciez możecie w ten sposób zarobić znacznie więcej. A poza tym na pewno znajdziecie jakis lokal, lub pokoj do spania. Zawsze możecie wcześniej zadzwonić i podowiadywać się jak wyglada sytuacja na miejscu? Rozeznanie zrobione, no to jazda i powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-11-14 12:34:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostrzegałem już w tym miejscu przed kanciarzami z LSJ, dawidratajczak i karolinawroblewska rekrutującymi do pracy w ośrodkach Butlins i chciałem dodać jeszcze to. Paragraf 6 umowy z LSJ stanowi że:Pracodawca nie jest zobligowany (i faktycznie tego nie robi) do wykupienia ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków w pracy. Tak, więc jak cos ci się stanie to koszty leczenia pokrywasz w całości sam, a ile można naprawdę zarobić w Butlinsie pisałem już wcześniej,
zdjecie uzytkownika
marzena - 2014-11-14 14:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, przecież to wszystko się jasno kalkuluje potem co się opłaca a co już nie.Zastanawia mnie to od jak dawna działa na rynku ta Agencja Pracy i czy macie do nich zaufanie? bo jednak tego typu firmy pomagają ludziom znaleźć pracę, czyli wpływają na całe ich życie tak naprawdę,więc to duża odpowiedzialność.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Właściwie to nie chce mi sie pisać bo zapewne nikt mi nie uwierzy, że oferta pracy w Minehead (Kelner, Kelnerka, Pokojówka, Bary, Sklep) to oszustwo, a robota jest tylko przy sprzątaniu najgorszych brudów na tzw. Facilities czyli miejscach publicznych wg ichniejszej terminologii. Na spotkaniu rekrutacyjnym nie dowiecie się o tym rzecz jasna, oczy otworzą się wam dopiero na miejscu w Anglii. Zapraszam na prywatny mail (kodarex@yahoo.co.uk) jak ktoś chce więcej szczegółów, chętnie udzielę wyczerpujących odpowiedzi na konkretne pytania.
Pytania: No właśnie, rzecz w tym, ze nie było nic trudnego, zaskakującego; pytania były banalne, żywcem wzięte z tych kretyńskich książeczek: Jak dostać wymarzoną pracę, itd., itp. I to było podejrzane od samego początku. W moim przypadku te pytania brzmiały: Opowiedz mi cos o sobie? oraz Dlaczego chcesz tą pracę? Zbyt mało i zbyt krótko, aby sprawdzić czy dobrze mówię po angielsku, bo przecież wcale nie o to chodziło.
zdjecie uzytkownika
pipin - 2014-11-28 18:15:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wg mnie znajomośc języka to jednak nie wszystko. Co do ubecpieczenia, to jeśli wiesz wcześniej to spokojnie można sobie wyrobić a to nie jest aż taki wielki koszt. a w umowie to jest więc nie jest to oszustwo. A jak znasz język ale nie masz dobrego rozeznania to nie jest łątwo. Za pierwszym razem ja bym proponował jechać z agencją nawet z lsj a nastepnym juz mozna kombinowac samemu,
zdjecie uzytkownika
agko - 2014-12-13 00:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie są oczekiwania pracodawcy względem nowo zatrudnionego pracownika? Jak zazwyczaj pracownik jest promowany i oceniany w firmie? Jak wygląda program szkoleń i rozwoju pracowników w firmie? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma swoim pracownikom? z góry dziekuje za odpowedz pozdrawiam serdecznie
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LSJ Agencja Pracy
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy LSJ Agencja Pracy?
Zadaj pytanie
x