Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: LSJ HR GROUP

zdjecie uzytkownika
timmy - 2014-08-27 15:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
LSJ wyróżnia spośród innych tego typu agencji pracy tym, że posiadają w swojej ofercie nie tylko oferty pracy tymczasowej , ale również mają wiele ofert dla pracowników wykwalifikowanych w konkretnych branżach. Między innymi jeśli chodzi o sektor IT, inzynierski, medyczny czy też specjalistów finansowych
zdjecie uzytkownika
wladek - 2014-08-28 10:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pojechalem do roboty w norwegii jako rzeznik przez lsj, wszystko o.k., wyplaty na czas.jestem tu od pul roku.
zdjecie uzytkownika
jack - 2014-08-28 10:52:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja wyjechalem do warsztatu Mercedesa po rozmowie w gdansku. Warunki są ok, na warsztacie jest jeszcze jeden polak, nie ma z nim problemów. Wyplaty sa na czas, mieszkanie calkiem w porzadku. Kontrakt dostajecie w jezyku polskim na miejscu.
zdjecie uzytkownika
kakako - 2014-08-29 15:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Hej,

Wyjechał ktos może do pracy w UK jako opiekun osób starszych z tą agencją? Macie jakies zdanie? Zostałam pozytywnie zweryfikowana podczas 3 rozmów o pracę, w tym równiez na skypie z pracodawca z GB ale jest tyle negatywnych opinii ze sie boję. Dajcie znać.
zdjecie uzytkownika
hello - 2014-08-31 18:21:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kakako - 2014-08-29 15:58:11]:
Udzial LSJ kończy się w Polsce. Twoja decyzja powinna zależeć od tego co oferuje pracodawca w UK, a tu żadnych szczególow nie podałaś i dlatego trudno cokolwiek powiedzieć.
zdjecie uzytkownika
kodar - 2014-08-31 20:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kakako - 2014-08-29 15:58:11]:
Czy ja dobrze zrozumiałem? Miałaś 3 rozmowy o te jedną pracę?
Niestety, ale świat należy do odważnych. Jak się boisz nosa wychylić z polskiego zaścianka to wiele w życiu nie ugrasz.
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-09-12 03:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i jak tam ? Pojechal ktos juz we wrzesniu ? Podobno sezon sie konczy a oni rekrutuja?
zdjecie uzytkownika
skf - 2014-10-04 12:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maro - 2014-09-12 03:04:48]:
Daj sobie spokój z LSJ. Naucz się języka i jedź samemu.
zdjecie uzytkownika
nero - 2014-10-21 13:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem dlaczego znając języki, nie jedziecie sami? Przeciez możecie w ten sposób zarobić znacznie więcej. A poza tym na pewno znajdziecie jakis lokal, lub pokoj do spania. Zawsze możecie wcześniej zadzwonić i podowiadywać się jak wyglada sytuacja na miejscu? Rozeznanie zrobione, no to jazda i powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
marzena - 2014-11-14 14:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no właśnie, przecież to wszystko się jasno kalkuluje potem co się opłaca a co już nie.Zastanawia mnie to od jak dawna działa na rynku ta Agencja Pracy i czy macie do nich zaufanie? bo jednak tego typu firmy pomagają ludziom znaleźć pracę, czyli wpływają na całe ich życie tak naprawdę,więc to duża odpowiedzialność.
zdjecie uzytkownika
pipin - 2014-11-28 18:15:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wg mnie znajomośc języka to jednak nie wszystko. Co do ubecpieczenia, to jeśli wiesz wcześniej to spokojnie można sobie wyrobić a to nie jest aż taki wielki koszt. a w umowie to jest więc nie jest to oszustwo. A jak znasz język ale nie masz dobrego rozeznania to nie jest łątwo. Za pierwszym razem ja bym proponował jechać z agencją nawet z lsj a nastepnym juz mozna kombinowac samemu,
zdjecie uzytkownika
agko - 2014-12-13 00:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie są oczekiwania pracodawcy względem nowo zatrudnionego pracownika? Jak zazwyczaj pracownik jest promowany i oceniany w firmie? Jak wygląda program szkoleń i rozwoju pracowników w firmie? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma swoim pracownikom? z góry dziekuje za odpowedz pozdrawiam serdecznie
zdjecie uzytkownika
pilot - 2014-12-27 17:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja również tak jak agko zastanawiam się nad pracą w lsj agencja pracy ale najpierw muszę zebrać komplet informacji bo w ciemno to ja nie gram. chodzi mi konkretnie o informację jakie są oczekiwania wobec nowego pracownika i ile taki ktoś zarabia na rękę za godzinę u nich na starcie? również z góry dzięx za answer
zdjecie uzytkownika
Marianek - 2015-01-26 13:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ze swojej strony mogę polecić agencje pracy LSJ. Znalazłem tam pracę w której pracuję do dziś(programowanie) i zarabiam całkiem niezłe pieniądze
zdjecie uzytkownika
Aleksandra - 2015-02-02 12:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agko - 2014-12-13 00:24:05]:
Wszystko zależy od tego tego jakie stanowisko Panią interesuję. Na stronie internetowej www.lsj.pl znajdzie Pani aktualne oferty pracy pogrupowane w branże, m.in. stanowiska specjalistyczne, techniczne, opieka medyczna, oferty pracy tymczasowej/stałej dla branż: mechanicznej, spożywczej, hotelarskiej, budowlanej (w tym oferty pracy za granicą). W przypadku zainteresowania ofertą, proszę o kontakt z biurem, gdzie uzyska Pani wszystkie potrzebne informacje. Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
A.M. - 2015-02-03 09:11:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani która rekrutowała mnie w lsj bardzo kompetentna, przygotowana, zweryfikowała cv, zadawała wiele pytań. Jednym słowem - profesjonalizm. Droga była trudna: rozmowa telefoniczna z Panią z LSJ (m.in. sprawdzenie poziomu języka), rozmowa rekrutacyjna w biurze, rozmowa z przyszłym pracodawcą. Stres jak na egzaminie, ale pracuję (na razie okres próbny). Jestem zadowolony z warunków - pieniądze i stanowisko takie na jakie się ubiegałem.
zdjecie uzytkownika
obeznany - 2015-02-04 08:59:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-07-05 12:22:22]:
Jak ktoś szuka pracy, która rzeczywiście ma pasować do jego umiejętności a nie przesyła cv gdzie popadnie, to radzę skorzystać z firmy typu lsj. Rekruterzy nie wysyłają ofert w ciemno tylko według kryteriów. Sam znalazłem tak pracę i jestem zatrudniony od ponad roku. Polecam
zdjecie uzytkownika
adi - 2015-02-04 21:10:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jack - 2014-08-28 10:52:55]:
hej mozesz mi podac namiary na ten warsztat?
zdjecie uzytkownika
KM - 2015-02-09 09:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam, ostatnio szukałam pracy, dostałam nawet lepszą ofertę niz tą na jaką pierwotnie aplikowałam, teraz czekam na rozpoczecie pracy:))) Dziewczyny (pozwole sobie tak pisac bo są w podobnym wieku) wypytały o wszystko, z uśmiechem luzem i sympatią. Myslałam, że agencja pracy to jakis skostniały twór a'la urząd pracy, ale miło się zaskoczyłam.
zdjecie uzytkownika
Gab - 2015-02-19 10:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co się orientuje kodarex (usunięte przez administratora) został zwolniony z Butlinsa, za naruszenie regulaminu. Pracowalismz razem wiec wiem co pisze. Kilka krotnie stara sie o prace w Butlins all Resorts ale nikt go nie chce. Sama tez mu pomagalam ale nic.
zdjecie uzytkownika
Dawid B. - 2015-02-22 20:06:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W dn.06 luty 2015 wyjechałem do Butlins Minehead za pośrednictwem tej firmy. Organizacja wyjazdu 9/10, proces rekrutacji 10/10, kompetencja pracowników i szybkosc reakcji 9/10. Dziekuje Panu Dawidowi R. i Pani Karolinie H. za świetne przygotowanie do wyjazdu i za pomoc w znalezieniu pracy.
Warunki w Butlins: mieszkanie w pełni wyposażone, pralnia za darmo, internet w kantynie pracowniczej za darmo, oplata za mieszkanie ok. 34 GBP, śniadanie lub obiad 2 GBP. Pracowników traktuje się dobrze, nie mam żadnych zastrzeżeń. Sama praca jest w miarę lekka, na poczatku pracujemy po 33 godziny tygodniowo.
Wracając do mieszkania: pokój samodzielny, w drugim pokoju współlokator z którym dziele kuchnie i łazienkę. Wizualnie domki nie są za piękne, ale za taka cenę absolutnie nie oczekuje wyższych standardów.
Z czystym sumieniem polecam wyjazd do Butlins za pośrednictwem LSJ. Na poczatku miałem obawy, jednak przekonałem się ze firma jest rzetelna
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-03-02 18:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no prosze, w końcu jakaś rzetelna opinia, dzieki @Dawid B.! Mam nadzieje, że jak ja do nich pójde to się nie rozczaruje, tylko zostanę pozytywnie zaskoczony... w sumie to chyba nie bedzie takie trudne z tego co mówisz o ile oczywiscie nie będę jakimś oststnim leniem, który liczy na łątwy zysk.. czekam na dalsze opinie!
zdjecie uzytkownika
tumi - 2015-03-16 23:15:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LSJ HR Group to po prostu kolejna agencja pracy , która powstała w podobnym okresie co masa tego typu spółek , które pojawiają się na rynku jak grzyby po deszczu . Nie mniej jednak w sumie w Szczecinie mają dobrą markę i są sprawdzeni więc korzystać jak najbardziej można. Nawet pomimo negatywów na forum
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-03-26
Żródło: Gowork.pl
Bergen
( )
Szanowni Państwo, w związku z dużym sukcesem projektu zatrudnienia polskiego personelu i rosnącym zapotrzebowaniem na kadrę pielęgniarską w Niderlandach, poszukujemy pielęgniarek zainteresowanych pracą w Holandii, w prywatnym domu opieki dla dzieci w miejscowości Bergen (15 minut pociągiem od Amsterdamu). PIELĘGINIARKA - HOLANDIA OFERU
zdjecie uzytkownika
kodarex - 2015-03-26 22:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak zauważyłem moje wpisy na temat lsj są ciągle usuwane przez tzw. administratora, który najwyraźniej bardzo boi się tego fiuta Ratajczaka i tej dziwki wróblewskiej.
Znaleźli się nawet tacy, którzy są z tej „pracy” bardzo zadowoleni i rzecz jasna ich opinii nikt nie kasuje. Szkoda tylko, że nie są bardziej konkretni w temacie tak jak ja i bazują na banałach i komunałach. Odnalazła się nawet jakaś cipka (Gab ), twierdząca, że mnie zna i że zostałem z butlinsa wyrzucony, a ona próbowała się za mną wstawić co jest bzdurą kompletną.
Dlatego ponawiam mój wpis o pracy w butlinsie na rzekomych stanowiskach Kelner, Pokojówka, Barman, Sklep.
Proszę jednocześnie o przysłanie mi pustego maila zwrotnego na znak, że czytelnik zapoznał się z tekstem, bez względu na to czy mi wierzy czy też nie, zanim znowu mój wpis zostanie usunięty kodarexmalpayahoocouk .
Ostatni trwał aż dwa dni pomimo braku jakiegokolwiek wulgaryzmu. To powinno dać do myślenia nawet pospolitym kretynom i kretynkom.
Chciałbym ostrzec kandydatów aplikujących do pracy w ośrodkach wypoczynkowych Butlins, w Wielkiej Brytanii, organizowanych przez agencję LSJ ze Szczecina, którą reprezentuje Dawid Ratajczak i Karolina Wróblewska
Otóż oferta pracy jako Kelner, Kelnerka, Pokojówka, Bary, Sklep to oszustwo, a robota jest tylko przy sprzątaniu najgorszych brudów na tzw. Facilities czyli miejscach publicznych wg ichniejszej terminologii razem z kiblami w których jest po 20 (lub więcej) sraczy. Wasza znajomość angielskiego nie nic do rzeczy.
Do roboty idzie się na godz. 2-gą, 3-cią w nocy (to dlatego was kwaterują na ośrodku w barakach gdzie będziecie żyć w symbiozie z lokalną florą grzybową). No i nigdy nie wyrobicie pełnego etatu, bo Butlins taką ma politykę (praca dla wszystkich). Ci co osiągają 30 godz. to nieliczni szczęśliwcy, może się zdarzyć ze popracujesz 20 lub mniej godz. w tygodniu przy najniższej, dopuszczalnej brytyjskim prawem stawce.
Kolejną ciekawostką jest fakt, że praktycznie nie zdarza się, aby zapłacili tyle ile się przepracowało. Tzw. księgowość ciągle ”gubi” czyjeś godziny (rzekomo niedopracowany software). Rozbieżności sięgają nawet 100£ na wypłacie. Jak się szybko nie upomnisz to przepada.
Trzeba też podpisać cyrograf, że „dobrowolnie „ rezygnuje się z dodatkowego wynagrodzenie lub ekstra wolnego dnia za pracę w niedziele i święta, co gwarantuje angielskie prawo, oczywiście już po przyjeździe do Anglii, lsj o niczym wam nie wspomni.
Paragraf 6 umowy z LSJ stanowi, że: Pracodawca nie jest zobligowany (i faktycznie tego nie robi) do wykupienia ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków w pracy. Tak, więc jak coś ci się stanie, jak potrzebny będzie lekarz to koszty leczenia pokrywasz w całości sam.
REASUMUJAC:
JADĄC DO PRACY W BUTLINSIE NA WŁASNE ŻYCZENIE WCHODZISZ W GÓWNO.
zdjecie uzytkownika
kodarex - 2015-03-26 22:32:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [janek - 2015-03-02 18:32:25]:
Synku, czy tobie kiedykolwiek sprawdzano iloraz inteligencji????
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LSJ HR GROUP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy LSJ HR GROUP?
Zadaj pytanie