Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: LSJ HR GROUP

zdjecie uzytkownika
gębała - 2014-04-16 20:48:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w sumie to nie słyszałem, aby LSJ zapewniało w swojej ofercie przetransportowanie pracownika na miejsce pracy
Oferty Pracy odpowiedz
Kelner, Kelnerka, Pokojówka, Bary, Sklepy
2014-05-03 Brytyjski ośrodek wypoczynkowy Butlins zlokalizowany w Minehead (okolice Bristolu) poszukuje chętnych do pracy w działach: Kelner, Kelnerka, Pokojówka, Bary, Sklepy Miejsce pracy: Butlins, Minehead (Wielka Brytania) Wymagania: dobra znajomość języka angielskiego (warunek konieczny), wysoka kultura osobista, pozytywne nastawienie, nie wymagamy doświadczenia, gotowość do wyjazdu już
zdjecie uzytkownika
KODAR - 2014-05-10 08:30:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2014-05-05 16:15:38]:
ak zauważyłem kolejna porcja polskich zrobionych przez LSJ ( usunięte przez administratora ) ma dołączyć do reszty z Minehead ok. 20 maja br.

Ludzie uwierzcie mi nie dostaniecie pracy w restauracji ani barze ani żadnej kuchni. To do czego was zatrudnią to 2 razy w tygodniu sprzątanie domków po gościach (i to jeszcze jest jako tako) pozostałe trzy dni będziecie ścierać największe brudy po imprezach na salach bankietowych razem z kiblami w których jest po 20 (lub więcej) ( usunięte przez administratora ) Do roboty idzie się na godz.2-gą , 3-cią w nocy (to dlatego was kwaterują na ośrodku w barakach gdzie będziecie żyć w symbiozie z lokalną mikoflorą). No i nigdy nie wyrobicie pełnego etatu bo Butlins taką ma politykę (praca dla wszystkich). Ci co osiągają 34 godz to nieliczni szczęśliwcy, może się zdarzyć ze popracujesz 24 godz w tygodniu. Płaca 5.4£/godz wiec chyba tylko skrajny desperat co ma komornika na karku będzie zadowolony. LSJ robi was w ciula, ale zapewne mi nie uwierzycie, wiec się przekonacie. Tydzień temu odeszło dwóch chłopaków a Ja właśnie dzisiaj rzuciłem tą robotą(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-05-17 20:27:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Właściwie to nie chce mi sie pisać bo zapewne nikt mi nie uwierzy, że oferta pracy w Minehead (Kelner, Kelnerka, Pokojówka, Bary, Sklep) to( usunięte przez administratora ) a robota jest tylko przy sprzątaniu najgorszych brudów na tzw. Facilities czyli miejscach publicznych wg ichniejszej terminologii. Na spotkaniu rekrutacyjnym nie dowiecie się o tym rzecz jasna, oczy otworzą się wam dopiero na miejscu w Anglii. Zapraszam na prywatny mail (kodarex@yahoo.co.uk) jak ktoś chce więcej szczegółów, chętnie udzielę wyczerpujących odpowiedzi na konkretne pytania.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-05-31 13:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jezu, naprawdę tak tam jest? po co się tyle oglaszaja jak pracy nie ma?
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-06-01 18:12:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ja - 2014-05-31 13:15:43]:
A no po to, aby znaleźć kolejnych ( usunięte przez administratora )o przecież jest b. duża rotacja. Ci, co myśleli, że będą kelnerować lub barmanowac, kucharzyć, odkładają pierwszego tysiąca, zwijają manele i jadą do innej roboty. Każdego tygodnia ktoś odchodzi, no to muszą znaleźć nowych, a gdzie jest więcej naiwniaków niz. w Polsce?
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-06-01 18:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-05-31 13:15:43]:
Dla ścisłości: praca jest, ale nie ta co ogłaszają. Jak ktoś lubi sprzątać śmieci i nic więcej , niech jedzie, w końcu te gówniane 5,31£/godz płacą. I jeszcze jedno: praktycznie nie zdarza się aby zapłacili tyle ile się przepracowało. Tzw księgowość ciągle ”gubi” czyjeś godziny (rzekomo niedopracowany software). Rozbieżności sięgają nawet 100£ na wypłacie. Jak się nie upomnisz to przepada.
zdjecie uzytkownika
tuk - 2014-06-27 22:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kodar - 2014-06-01 18:19:19]:
za głupie sprzątanie to są niezłe pieniądze jeżeli uda się je przywieźć do Polski. wszędzie trzeba uważać z liczeniem kasy...eh
zdjecie uzytkownika
skf - 2014-07-29 18:18:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie jedźcie z LSJ do Norwegii jako mechanik samochodów osobowych!!!. Oszukują już przy podpisaniu umowy tzw.: przedwstępnej, która jest niczym. Umowę macie podpisać na miejscu - nie znając języka norweskiego - powodzenia.
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-07-31 13:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [skf - 2014-07-29 18:18:45]:
Hej,
Mnie tez ( usunięte przez administratora )nienawidzę ich za to. Ale napisz czy w ogóle dojechałeś do Norwegii, podjąłeś jakąś robotę, czy tam w Norwegii był jakiś koordynator itd. Czy bez znajomości norweskiego można dostać legalną pracę w krainie fiordów, bo wbrew powszechnym pogłoskom raczej w to nie wierzę i bardzo zależałoby mi na opinii kogoś kto tam był.
Pozdrawiam,
zdjecie uzytkownika
jaaa - 2014-08-26 23:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wyjechał do pracy w norwegii jako mechanik samochodowy z rozmowy kwalifikacyjnej, która odbyła sie w gdasku pod koniec czerwca ??? jakie macie odczucia co do pracy? jest to co obiecywali ?
zdjecie uzytkownika
timmy - 2014-08-27 15:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
LSJ wyróżnia spośród innych tego typu agencji pracy tym, że posiadają w swojej ofercie nie tylko oferty pracy tymczasowej , ale również mają wiele ofert dla pracowników wykwalifikowanych w konkretnych branżach. Między innymi jeśli chodzi o sektor IT, inzynierski, medyczny czy też specjalistów finansowych
zdjecie uzytkownika
wladek - 2014-08-28 10:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pojechalem do roboty w norwegii jako rzeznik przez lsj, wszystko o.k., wyplaty na czas.jestem tu od pul roku.
zdjecie uzytkownika
jack - 2014-08-28 10:52:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja wyjechalem do warsztatu Mercedesa po rozmowie w gdansku. Warunki są ok, na warsztacie jest jeszcze jeden polak, nie ma z nim problemów. Wyplaty sa na czas, mieszkanie calkiem w porzadku. Kontrakt dostajecie w jezyku polskim na miejscu.
zdjecie uzytkownika
kakako - 2014-08-29 15:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Hej,

Wyjechał ktos może do pracy w UK jako opiekun osób starszych z tą agencją? Macie jakies zdanie? Zostałam pozytywnie zweryfikowana podczas 3 rozmów o pracę, w tym równiez na skypie z pracodawca z GB ale jest tyle negatywnych opinii ze sie boję. Dajcie znać.
zdjecie uzytkownika
hello - 2014-08-31 18:21:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kakako - 2014-08-29 15:58:11]:
Udzial LSJ kończy się w Polsce. Twoja decyzja powinna zależeć od tego co oferuje pracodawca w UK, a tu żadnych szczególow nie podałaś i dlatego trudno cokolwiek powiedzieć.
zdjecie uzytkownika
kodar - 2014-08-31 20:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kakako - 2014-08-29 15:58:11]:
Czy ja dobrze zrozumiałem? Miałaś 3 rozmowy o te jedną pracę?
Niestety, ale świat należy do odważnych. Jak się boisz nosa wychylić z polskiego zaścianka to wiele w życiu nie ugrasz.
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-09-12 03:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i jak tam ? Pojechal ktos juz we wrzesniu ? Podobno sezon sie konczy a oni rekrutuja?
zdjecie uzytkownika
skf - 2014-10-04 12:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maro - 2014-09-12 03:04:48]:
Daj sobie spokój z LSJ. Naucz się języka i jedź samemu.
zdjecie uzytkownika
nero - 2014-10-21 13:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem dlaczego znając języki, nie jedziecie sami? Przeciez możecie w ten sposób zarobić znacznie więcej. A poza tym na pewno znajdziecie jakis lokal, lub pokoj do spania. Zawsze możecie wcześniej zadzwonić i podowiadywać się jak wyglada sytuacja na miejscu? Rozeznanie zrobione, no to jazda i powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
marzena - 2014-11-14 14:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, przecież to wszystko się jasno kalkuluje potem co się opłaca a co już nie.Zastanawia mnie to od jak dawna działa na rynku ta Agencja Pracy i czy macie do nich zaufanie? bo jednak tego typu firmy pomagają ludziom znaleźć pracę, czyli wpływają na całe ich życie tak naprawdę,więc to duża odpowiedzialność.
zdjecie uzytkownika
pipin - 2014-11-28 18:15:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wg mnie znajomośc języka to jednak nie wszystko. Co do ubecpieczenia, to jeśli wiesz wcześniej to spokojnie można sobie wyrobić a to nie jest aż taki wielki koszt. a w umowie to jest więc nie jest to oszustwo. A jak znasz język ale nie masz dobrego rozeznania to nie jest łątwo. Za pierwszym razem ja bym proponował jechać z agencją nawet z lsj a nastepnym juz mozna kombinowac samemu,
zdjecie uzytkownika
agko - 2014-12-13 00:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie są oczekiwania pracodawcy względem nowo zatrudnionego pracownika? Jak zazwyczaj pracownik jest promowany i oceniany w firmie? Jak wygląda program szkoleń i rozwoju pracowników w firmie? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma swoim pracownikom? z góry dziekuje za odpowedz pozdrawiam serdecznie
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Właściwie to nie chce mi sie pisać bo zapewne nikt mi nie uwierzy, że oferta pracy w Minehead (Kelner, Kelnerka, Pokojówka, Bary, Sklep) to oszustwo, a robota jest tylko przy sprzątaniu najgorszych brudów na tzw. Facilities czyli miejscach publicznych wg ichniejszej terminologii. Na spotkaniu rekrutacyjnym nie dowiecie się o tym rzecz jasna, oczy otworzą się wam dopiero na miejscu w Anglii. Zapraszam na prywatny mail (kodarex@yahoo.co.uk) jak ktoś chce więcej szczegółów, chętnie udzielę wyczerpujących odpowiedzi na konkretne pytania.
Pytania: No właśnie, rzecz w tym, ze nie było nic trudnego, zaskakującego; pytania były banalne, żywcem wzięte z tych kretyńskich książeczek: Jak dostać wymarzoną pracę, itd., itp. I to było podejrzane od samego początku. W moim przypadku te pytania brzmiały: Opowiedz mi cos o sobie? oraz Dlaczego chcesz tą pracę? Zbyt mało i zbyt krótko, aby sprawdzić czy dobrze mówię po angielsku, bo przecież wcale nie o to chodziło.
zdjecie uzytkownika
pilot - 2014-12-27 17:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja również tak jak agko zastanawiam się nad pracą w lsj agencja pracy ale najpierw muszę zebrać komplet informacji bo w ciemno to ja nie gram. chodzi mi konkretnie o informację jakie są oczekiwania wobec nowego pracownika i ile taki ktoś zarabia na rękę za godzinę u nich na starcie? również z góry dzięx za answer
zdjecie uzytkownika
Marianek - 2015-01-26 13:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ze swojej strony mogę polecić agencje pracy LSJ. Znalazłem tam pracę w której pracuję do dziś(programowanie) i zarabiam całkiem niezłe pieniądze
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LSJ HR GROUP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy LSJ HR GROUP?
Zadaj pytanie
x