Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: LSJ Agencja Pracy


Oceniono 10 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
LSJ Agencja Pracy
Celna 1
70-644 Szczecin
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
Gajowy - 2013-04-20 22:28:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zdecydowanie odradzam wyjazd za pośrednictwem LSJ do Szwajcarii, do agencji pracy Das Team (Luzern, Bern) . Na poczatku obiecują złote góry, zaliczki etc.
jak przyjedziesz na miejsce okazuje sie, że kwatera to nora za ( usunięte przez administratora )franków miesięcznie, które Ty osobiscie musisz zapłacić(w agencji mówią ci, ze płacisz tylko za pierwszy tydzień, a tak nie jest )
Kwatery to jedynie pokoje noclegowe bez TV, lodówki i pralki, tzw kwatery turystyczne. Agencji Das Team nie stac na normalne lokum dla ludzi z Polski.
Jak możesz prać w zlewie, to już jesteś szczęściarzem.Lodówka najczęsciej jedna malutka na korytarzu dla wszystkich gości (najczęściej turystów)
O zaliczce nie ma mowy, bo Das Team nie przeleje ci nawet centa na inne konto niż szwajcarskie. Mówią, że przelew jest za drogi. A założenie konta nie jest takie proste. Bank pocztowy owszem, honoruje lipne umowy Das Taem i założy ci konto, ale banki , jak to banki, pracuja do 18.00, a jesli pracujesz na zapyziałej wiosce do 17.00 lub dłużej, to zapomnij o założeniu konta.
Das Team oczywiście reklamuje się, ze zaliczkę przesyła na konto po 2 przepracowanych dniach, - czysta ściema.
Reasumując, trzeba mieć kilka tysięcy złotych , by przetrwać do wypłaty w tym drogim kraju i stalowe nerwy, mieszkając w obskurnych pensjonatach, w których najczęściej mieszkaja ludzie z 3 swiata.
A prace wyszukiwane przez Das Team to najczęściej robota na akord w firmach , gdzie pracują sami obcokrajoowcy: Rosjanie, Chorwaci, Kosowo, ogólnie kraje powojennej Jugosławii.
Jesli nie wytrzymasz tempa, i tego ogolnego ( usunięte przez administratora ) mozesz wracac do kraju, ale musisz miec za co, bo Das Team nie zapłaci ci grosza na twoje konto, jeśli nie masz konta w Szwajcarii. Lsj tez ci nie pomoże, bo formalnie oni jedynie naganiają naiwnych dla Das Team.
Das Team nie da ci nawet na bilet. Jadąc do pracy przez Das Team (LSJ) musisz mieć wszystko swoje,odzież, buty robocze, okulary, rękawice, stopery do uszu.Dowiecie się o tym, ale dopiero jak podpiszecie umowe o prace.
Wiem co piszę, bo byłem, doświadczyłem, i rozmawiałem z innymi , którzy pracowali ponad siły by zarobić na bilet powrotny do Polski.
Ja zamierzam skierować sprawę na drogę prawna o zwrot kosztów
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-05 12:22:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy w LSJ Agencji Pracy zawsze jest tak,że aby wyjechać do pracy najpierw należy samemu sobie zakupic bilet?
zdjecie uzytkownika
YNWA - 2014-03-26 17:21:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy w LSJ coś zmieniło się na lepsze przez ten rok?jak obecnie wygląda sytuacja z tym kwaterunkiem?
zdjecie uzytkownika
gębała - 2014-04-16 20:48:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w sumie to nie słyszałem, aby LSJ zapewniało w swojej ofercie przetransportowanie pracownika na miejsce pracy
Oferty Pracy odpowiedz
Kelner, Kelnerka, Pokojówka, Bary, Sklepy
2014-05-03 Brytyjski ośrodek wypoczynkowy Butlins zlokalizowany w Minehead (okolice Bristolu) poszukuje chętnych do pracy w działach: Kelner, Kelnerka, Pokojówka, Bary, Sklepy Miejsce pracy: Butlins, Minehead (Wielka Brytania) Wymagania: dobra znajomość języka angielskiego (warunek konieczny), wysoka kultura osobista, pozytywne nastawienie, nie wymagamy doświadczenia, gotowość do wyjazdu już
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-05-05 16:15:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2014-05-05 16:15:38]:
Jak zauważyłem kolejna porcja polskich zrobionych przez LSJ ( usunięte przez administratora ) ma dołączyć do reszty z Minehead ok. 20 maja br.
Ludzie uwierzcie mi nie dostaniecie pracy na restauracji ani barze ani żadnej kuchni. To do czego was zatrudnią to 2 razy w tygodniu sprzątanie domków po gościach (i to jeszcze jest jako tako) (usunięte przez administratora) Do roboty idzie się na godz.2-gą , 3-cią w nocy (to dlatego was kwaterują na ośrodku w barakach gdzie będziecie żyć w symbiozie z lokalną mikoflorą). No i nigdy nie wyrobicie pełnego etatu bo Butlins taką ma politykę (praca dla wszystkich). Ci co osiągają 34 godz to nieliczni szczęśliwcy, może się zdarzyć ze popracujesz 24 godz w tygodniu. Płaca 5.4£/godz wiec chyba tylko skrajny desperat co ma komornika na karku będzie zadowolony.( usunięte przez administratora )ale zapewne mi nie uwierzycie, wiec się przekonacie. Tydzień temu odeszło dwóch chłopaków(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
KODAR - 2014-05-10 08:30:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2014-05-05 16:15:38]:
ak zauważyłem kolejna porcja polskich zrobionych przez LSJ ( usunięte przez administratora ) ma dołączyć do reszty z Minehead ok. 20 maja br.

Ludzie uwierzcie mi nie dostaniecie pracy w restauracji ani barze ani żadnej kuchni. To do czego was zatrudnią to 2 razy w tygodniu sprzątanie domków po gościach (i to jeszcze jest jako tako) pozostałe trzy dni będziecie ścierać największe brudy po imprezach na salach bankietowych razem z kiblami w których jest po 20 (lub więcej) sraczy. Do roboty idzie się na godz.2-gą , 3-cią w nocy (to dlatego was kwaterują na ośrodku w barakach gdzie będziecie żyć w symbiozie z lokalną mikoflorą). No i nigdy nie wyrobicie pełnego etatu bo Butlins taką ma politykę (praca dla wszystkich). Ci co osiągają 34 godz to nieliczni szczęśliwcy, może się zdarzyć ze popracujesz 24 godz w tygodniu. Płaca 5.4£/godz wiec chyba tylko skrajny desperat co ma komornika na karku będzie zadowolony. LSJ robi was w ciula, ale zapewne mi nie uwierzycie, wiec się przekonacie. Tydzień temu odeszło dwóch chłopaków a Ja właśnie dzisiaj rzuciłem tą robotą(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-05-16 12:16:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Właściwie to nie chce mi sie pisać bo zapewne nikt mi nie uwierzy, że oferta pracy w Minehead(usunięte przez administratora)a robota jest tylko przy sprzątaniu najgorszych brudów na tzw. Facilities czyli miejscach publicznych wg ichniejszej terminologii. Na spotkaniu rekrutacyjnym nie dowiecie się o tym rzecz jasna, oczy otworzą się wam dopiero na miejscu w Anglii. Zapraszam na prywatny mail (kodarex@yahoo.co.uk) jak ktoś chce więcej szczegółów, chętnie udzielę wyczerpujących odpowiedzi na konkretne pytania.
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-05-17 20:27:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Właściwie to nie chce mi sie pisać bo zapewne nikt mi nie uwierzy, że oferta pracy w Minehead (Kelner, Kelnerka, Pokojówka, Bary, Sklep) to oszustwo, a robota jest tylko przy sprzątaniu najgorszych brudów na tzw. Facilities czyli miejscach publicznych wg ichniejszej terminologii. Na spotkaniu rekrutacyjnym nie dowiecie się o tym rzecz jasna, oczy otworzą się wam dopiero na miejscu w Anglii. Zapraszam na prywatny mail (kodarex@yahoo.co.uk) jak ktoś chce więcej szczegółów, chętnie udzielę wyczerpujących odpowiedzi na konkretne pytania.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-05-31 13:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jezu, naprawdę tak tam jest? po co się tyle oglaszaja jak pracy nie ma?
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-06-01 18:12:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ja - 2014-05-31 13:15:43]:
A no po to, aby znaleźć kolejnych ( usunięte przez administratora )o przecież jest b. duża rotacja. Ci, co myśleli, że będą kelnerować lub barmanowac, kucharzyć, odkładają pierwszego tysiąca, zwijają manele i jadą do innej roboty. Każdego tygodnia ktoś odchodzi, no to muszą znaleźć nowych, a gdzie jest więcej naiwniaków niz. w Polsce?
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-06-01 18:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-05-31 13:15:43]:
Dla ścisłości: praca jest, ale nie ta co ogłaszają. Jak ktoś lubi sprzątać śmieci i nic więcej , niech jedzie, w końcu te gówniane 5,31£/godz płacą. I jeszcze jedno: praktycznie nie zdarza się aby zapłacili tyle ile się przepracowało. Tzw księgowość ciągle ”gubi” czyjeś godziny (rzekomo niedopracowany software). Rozbieżności sięgają nawet 100£ na wypłacie. Jak się nie upomnisz to przepada.
zdjecie uzytkownika
tuk - 2014-06-27 22:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kodar - 2014-06-01 18:19:19]:
za głupie sprzątanie to są niezłe pieniądze jeżeli uda się je przywieźć do Polski. wszędzie trzeba uważać z liczeniem kasy...eh
zdjecie uzytkownika
skf - 2014-07-29 18:18:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie jedźcie z LSJ do Norwegii jako mechanik samochodów osobowych!!!. Oszukują już przy podpisaniu umowy tzw.: przedwstępnej, która jest niczym. Umowę macie podpisać na miejscu - nie znając języka norweskiego - powodzenia.
zdjecie uzytkownika
Kodar - 2014-07-31 13:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [skf - 2014-07-29 18:18:45]:
Hej,
Mnie tez ( usunięte przez administratora )nienawidzę ich za to. Ale napisz czy w ogóle dojechałeś do Norwegii, podjąłeś jakąś robotę, czy tam w Norwegii był jakiś koordynator itd. Czy bez znajomości norweskiego można dostać legalną pracę w krainie fiordów, bo wbrew powszechnym pogłoskom raczej w to nie wierzę i bardzo zależałoby mi na opinii kogoś kto tam był.
Pozdrawiam,
zdjecie uzytkownika
jaaa - 2014-08-26 23:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wyjechał do pracy w norwegii jako mechanik samochodowy z rozmowy kwalifikacyjnej, która odbyła sie w gdasku pod koniec czerwca ??? jakie macie odczucia co do pracy? jest to co obiecywali ?
zdjecie uzytkownika
timmy - 2014-08-27 15:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
LSJ wyróżnia spośród innych tego typu agencji pracy tym, że posiadają w swojej ofercie nie tylko oferty pracy tymczasowej , ale również mają wiele ofert dla pracowników wykwalifikowanych w konkretnych branżach. Między innymi jeśli chodzi o sektor IT, inzynierski, medyczny czy też specjalistów finansowych
zdjecie uzytkownika
wladek - 2014-08-28 10:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pojechalem do roboty w norwegii jako rzeznik przez lsj, wszystko o.k., wyplaty na czas.jestem tu od pul roku.
zdjecie uzytkownika
jack - 2014-08-28 10:52:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wyjechalem do warsztatu Mercedesa po rozmowie w gdansku. Warunki są ok, na warsztacie jest jeszcze jeden polak, nie ma z nim problemów. Wyplaty sa na czas, mieszkanie calkiem w porzadku. Kontrakt dostajecie w jezyku polskim na miejscu.
zdjecie uzytkownika
kakako - 2014-08-29 15:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Hej,

Wyjechał ktos może do pracy w UK jako opiekun osób starszych z tą agencją? Macie jakies zdanie? Zostałam pozytywnie zweryfikowana podczas 3 rozmów o pracę, w tym równiez na skypie z pracodawca z GB ale jest tyle negatywnych opinii ze sie boję. Dajcie znać.
zdjecie uzytkownika
hello - 2014-08-31 18:21:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kakako - 2014-08-29 15:58:11]:
Udzial LSJ kończy się w Polsce. Twoja decyzja powinna zależeć od tego co oferuje pracodawca w UK, a tu żadnych szczególow nie podałaś i dlatego trudno cokolwiek powiedzieć.
zdjecie uzytkownika
kodar - 2014-08-31 20:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kakako - 2014-08-29 15:58:11]:
Czy ja dobrze zrozumiałem? Miałaś 3 rozmowy o te jedną pracę?
Niestety, ale świat należy do odważnych. Jak się boisz nosa wychylić z polskiego zaścianka to wiele w życiu nie ugrasz.
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-09-12 03:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i jak tam ? Pojechal ktos juz we wrzesniu ? Podobno sezon sie konczy a oni rekrutuja?
zdjecie uzytkownika
skf - 2014-10-04 12:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maro - 2014-09-12 03:04:48]:
Daj sobie spokój z LSJ. Naucz się języka i jedź samemu.
zdjecie uzytkownika
nero - 2014-10-21 13:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem dlaczego znając języki, nie jedziecie sami? Przeciez możecie w ten sposób zarobić znacznie więcej. A poza tym na pewno znajdziecie jakis lokal, lub pokoj do spania. Zawsze możecie wcześniej zadzwonić i podowiadywać się jak wyglada sytuacja na miejscu? Rozeznanie zrobione, no to jazda i powodzenia :)
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LSJ Agencja Pracy
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x