brak logo

Celon Pharma

Łomianki

Opinie o Celon Pharma

banan307 2013-08-24 10:42:32
Witam forumowiczów,
Aplikowałem do tej firmy na PM i zaproszono mnie na drugą rozmowę do Łomianek. Chciałbym się coś więcej dowiedzieć na temat atmosfery w pracy, kto tam pracuje jako przedstawiciele, czy są to osoby z doświadczeniem w handlu, czy pracowały już wcześniej na podobnym stanowisku czy są to nowicjusze. Jaka jest podstawa netto i czy jest ona zwiększana stopniowo wraz ze stażem. Jak wygląda system premiowania za progresy sprzedażowe? na spotkaniu dowiedziałem się że premia jest w postaci "dodatku" tylko dla mnie taki "dodatek: kojarzy się ze śmiesznymi dwustoma złotymi. Poza tym pani która rekrutowała powiedziała że nie ma planów sprzedażowych co dla mnie jest rzeczą podstawową w pracy handlowca bo na tej podstawie zarabiam pieniądze a nie bazuje na samej podstawie. W obecnej firmie mam podstawę wiem że jeśli mocno się postaram dostaje bonusy do wynagrodzenia oraz premie od obrotu. Śmiem twierdzić że w Celon Pharmie tzw "dodatki" dostaje się za ładną buzię lub lizo- pupstwo połączone z dobrymi wynikami bo już za same wyniki nic mi się nie należy? Z czystej ciekawości zapytam jaki samochód się dostaje?
Wszystkie wpisy są już sprzed paru lat i nie są zbyt pozytywne mówiące o tym że pracownika zwalnia się z dnia na dzień bez podania przyczyny? jest to aktualna polityka firmy czy coś się zmieniło?
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz w związku z tym co napisałem powyżej ponieważ na rozmowie przede mną i po mnie były osoby młode które według mnie mogły zaczynać przygodę z pracą przedstawiciela więc może firma zatrudnia tylko osoby bez doświadczenia płacąc im 2,5 tys lub mniej bez bonusów i albo się nadajesz i pracujesz albo nara.....
Jeśli chodzi o samą rozmowę to przebiegała w miłej atmosferze.
banan307 2013-08-24 10:44:56
aha dodam jeszcze ze aplikuje na ph w warszawie
2
anonymity 2013-09-01 13:47:34
Z tego co wiem Product już się nie marnuje...
henry 2013-09-11 17:35:40
na rozmowie na dolnym śląsku jest dwóch koordynatorów,rozmowa spoko,pytania konkretne tak jak w innych firmach, pytają też o znajomość firmy więc lepiej się przygotować,dają znać tylko jak przechodzisz dalej
... 2013-09-26 12:02:06
...na rozmowie nic się nie dowiesz, umowa na 3 miesiące potem przedłużana na kolejne...w zależności jakie masz układy z koordynatorką...; podobnie jest z premią i z ustalaniem planów na dany preparat. Jak masz nóż na gardle aplikuj jak nie to daj sobie spokój bo szkoda czasu i nerwów na taka firmę i "mgr koordynatorów":)))
3
raszid 2014-04-05 13:10:48
nie ma co się dziwić. Nie wszystkie firmy przyjmują tylu pracowników, aby bezustannie prowadzić rekrutacje
kermit128 2014-04-05 22:38:42
Obserwuję z boku te wpisy i dochodzę do wniosku, że wszyscy, którzy się tak marnie uzewnętrzniają i pękają z niezadowolenia to prawdopodobnie mają ogromne kompleksy i aspiracje na bycie kierownikiem, ale chyba w sklepie mięsnym... na początek radzę się zastanowić nad swoja "absolutną doskonałością" a dopiero potem dzielić się opiniami na forach, jak to dobrze jest tam gdzie nas nie ma, a jak źle tam gdzie nam przyszło pracować...
1
kubuś puchatek 2014-04-27 22:37:53
Witam, ja jestem reprezentantem handlowym w pewnym mieście w woj. Kujawsko-pomorskim, powiem tak, jedynie co fajne to służbowe auto - nowy Ford Focus, mogę sobie nim śmigać po pracy gdzie chcę i nic poza tym. Zarobki słabe, pracy dużo, dużo jeżdzenia i narażania się na mandaty i wypadki. Nie polecam, ja szukam innej pracy a praca w tej firmie da mi potrzebne doświadczenie. Ja nie polecam. Tak na marginesie, idzie lato, uważajmy na na motocyklistów oni nie są chronieni przez blachę tak jak kierowcy samochodów. Pozdrawiam.
1
rep 2014-04-28 09:48:20
Tak kubuś....ja wiem, Ty to byś chciał służbowo po grodzie Kopernika swoim motorem jeździć. :)
1
masmix 2014-04-28 16:17:16
każda praca w charakterze przedstawiciela wiąże się z jazdą autem :>
handlowiec 2014-04-29 14:11:28
Może z łaski swojej drodzy reprezentanci handlowi firmy Celon Pharma przestańcie narzekać, do dyspozycji auto, nie byle jakie bo Ford Focus, jeździcie po pracy gdzie chcecie, w weekendy macie wolne, towaru ciężkiego nie nosicie,...zarobki dobre...co byście jeszcze chcieli?....worek złota co miesiąc, do tego Mercedesa S Classe, i 3 dni pracy w tygodniu? Szanujcie firmę w której pracujecie, a jak kubusiowi puchatkowi się nie podoba to droga wolna, nikt na siłę nie trzyma.
kermit128 2014-04-29 19:07:34
Popieram, ludzie nie mają pokory...no cóż to chyba naprawdę nasza cecha narodowa-narzekanie.
2
wawa 2014-06-23 09:43:42
Firma jest mała ? buhahaha firma się rozwija produkcja 24h oddział w Łodzi produkcja Łomianki Kazuń zarobki 1900 do ręki. Samochody dają i tel też a co szkoda Wam zadzwonić ze swojego telefony ? kur, byście chcieli wszystko za darmo a robić nie ma komu !!!
masmix 2014-06-28 17:00:55
jak pracujesz za 1900zł to cię dymają buhehehe. Jak jesteś repem oczywiście
1
fiona 2014-09-10 09:58:12
2500/3000 zł to stawka za którą się pracuje bez wielkiego doświadczenia i bez negocjowania stawki na rozmowach. Szkoda że ludzie nie godzą się pracować za 900zł W biedronce dają 2000zł na rękę plus benefity.
to ja 2014-11-19 14:58:13
Nie mogę zbyt wiele powiedzieć na temat pracy w firmie,jednak opinie mówiące o dużej rotacji wydają się być prawdziwe i uzasadnione. Jakiś czas temu (lipiec/sierpień) zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną na reprezentanta medycznego (region podkarpacie), która miała się odbyć w Lublinie. Rozmowa przebiegła w milej atmosferze (dwie panie rekrutujące, z których tak naprawdę jedna zadawała pytania, pytania jak na większości rozmów - ogólne. Niestety (a może i stety)do kolejnego etapu rekrutacji nie przeszłam, jednak nie zostałam poinformowana ani o pozytywnej, ani o negatywnej decyzji. Na rozmowie moja przygoda z Celon pharma się skończyła. Jest listopad - na jednym z portali pojawia się ogłoszenie z tejże samej firmy na reprezentanta medycznego na ten sam region. Czyżby osobie po 3 miesiącach okresu próbnego nie zaproponowano umowy o pracę? Zaznaczę, że firma w ogłoszeniu pisze o "stabilnym środowisku pracy"?? Być może rep się nie sprawdził - zastanawiające..
2
zainteresowana 2015-01-22 18:50:58
witam mam pytanko czy moze orientuje sie ktos czy sa w tej firmie przyjecia na produkcje i ile mozna tam zarobic glownie chodzi o firme w kazuniu nowym
6
irys 2015-03-05 21:27:40
Z tego co sie wczytałem, to firma inwestuje w ludzi, bo jakies konkursy nawet robili. Dofinansowują jakieś projekty badawcze w zakresie chorób zapalnych w chorobach płuc.Tylko nie wiem, czy czegoś nie pokręciłem i czy to Celon pharma dofinansowuje, czy to oni dostali dofinansowanie i czy to dofinansowane to dla pracowików firmy.
hhhaaaallllloooooooooooo 2015-03-26 17:19:52
wita,
firma, a raczzej firemka, w której nie ma jasnego przekazu co do systemu premiowego, przede wszystkim góra sa zdecydowanie osoby, które SŁODZA koordynatorom. po drugie zazwyczaj kierownikiem ( z małymi wyjatkami) sa osoby bardzo nie do informowane,nie sypiace wiedzą, a osoby, które nie znają nawet substancji czynnej głównej konkurencji, w dodatku ich rola i zakres obowiązków pozostawia wiele do zyczenia, tym bardziej że głównie przyjeżdżają i mówia " da się" i polansować sie w nowej sukience i z nową torebką. Firma, ktora nie pomaga osobom wracającym po urlopie macierzyńskim, wrecz przeciwnie, koordynator rzuca tylko kłody pod nogi, poza tym szkolenia prowadzone w firmie są jak opowiadanie dziecku historyjek o kubusiu puchatku, czyli sa a nic z nich nie wynika i nikt tak naprawde nie jest w stanie z nich wyniesć. Po takim szkoleniu wraca sie ....i wielkie nic;);;)
2
Ja 2015-03-26 21:43:56
Proszę o informację ile zarabia Rep w Celon Pharma? Jakie ogólne warunki? Jaka podstawa ile można premii wyciągnąc? Jakie auta? ile wizyt dziennie? proszę też o info na temat rekrutacji - ile czeka się na zaproszenie na drugi etap rozmowy. Z góry dziękuję.
15
zaineresowany 2015-04-08 22:06:03
Prosze o info jak wyglada 2 etap rekrutacji na repa. Czego moge sie spodziewac ?
1
celina 2015-04-24 14:20:01
Nie dotyczy reprezentantów medycznych i produkcji - ale działów kontroli jakości, administracji i R&D. Dobre miejsce dla studenta po studiach. Nie płacą dużo, ale pensja jest punktualnie. Można się czegoś nauczyć, zacisnąć ząbki, wziąć kredyt, urodzić dziecko i ... zdobyć doświadczenie pozwalające znaleźć inną pracę. Wg mnie jeśli jest się uczciwym pracownikiem, dodatkowo odpornym na złe zarządzanie, niekompetentnych przełożonych, i szczyptę chaosu to można tam chyba pracować do emerytury. Jeśli ma się wiedze, ambicje to jw zacisnąć ząbki, popracować i zmiana pracodawcy.
2
fiona 2015-05-04 10:52:08
Na start w firmie ze wcześniejszym doświadczeniem w handlu (niedużym) dostałam 2500 po 3 miesiącach 100 podwyżki.

fiona 2015-05-04 10:57:32
Z premią jest różnie, to zależy tylko i wyłącznie od przełożonego. Przekaż odgórny jest taki, że premia jest uznaniowa i rośnie wraz ze stażem. od 300/500 zł za kwartał na początek. Nie wiem jaka jest góra granica, bo pieniądze lubią ciszę i raczej w regionie nikt o kasie nie rozmawia. Myślę, że do 3, 4 tys spokojnie po 2 latach w terenie można wyciągnąć.
Co do autek: nowe fiesty, stare i nowe focusy, golfy VI.
zaineresowany 2015-05-06 22:30:12
Na poczatek daja focusy albo mondeo potem dostajesz nowego golfa. Atmosfera ok. Produkty tez ok. O wynagrodzeniu sie nie rozmawia w tej firmie ale,zarobki sa przyzwoite. Premie to juz bardzo indywidualnie.
medyk 2015-05-13 19:54:52
Witam, Jestem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjna pierwszy etap. Czy jest ktoś w stanie mi udzielić informacji czego mogę spodziewać się na rozmowie? I jakie są warunki pracy? Czy trudno się utrzymać na stanowisku? Jakie pieniądze dają na początek i jaki samochód? Czy są jakieś ograniczenia w związku z posiadanym autem służbowym? Poproszę o wszystkie możliwe szczegóły. Z góry dziękuję .
medyk 2015-05-13 19:58:48
Hej, przyblizysz mi jakieś szczegóły dotyczące pracy w tej firmie jako reprezentant medyczny? Będę bardzo wdzięczny :)
ktos 2015-05-14 23:06:31
Do medyka. 1 etap rozmowa bardzo konkretna zero lania wody. Musisz dobrze sie przygotowac z firmyproduktow oraz ogolnych zagadnien typowo branzowych. Pytania ze sprzedazy tez ga byc. Najwazniejsze to w tej firmie to osobowosc. Musisz byc z werwa i pozytywny. Firma szuka pracownikow bo wciaz sie rozrasta. Nie ma rotacji duzej wsrod Repow. Daja dobre warunki i dobrze szkola swoich ludzi. Auta sluzbowe do dyspozycji.
robik 2015-05-14 23:25:57
Medyk a do jakiej lini kardiologicznej czy nerologicznej? 1 etap z twoim bezposrednim przelozonym. 2 we Warszawie. Na 1 etapie pytania z pracy z klientem, sprzedazy, warto powiedzoec cos o firmie. Trzeba byc bystrym i dobrze sie przugotowac. Byc soba przede wszystkim. We firmie dobrze sie pracuje. Wyniki musza byc to wtedy cie docenia jak w kazdej normalnej firmie. Auta wymieniaja teraz na nowe golfy a na poczatek focus.
medyk 2015-05-15 07:16:17
Jeszcze nie wiem do jakiej linii. Ale bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieje, ze dobrze wypadnę. Nie mam doświadczenia jeśli chodzi o przedstawiciela, ale pracuje a szpitalu w środowisku lekarzy, myślicie że to coś mi pomoże? Jakiś dodatkowy plus? Bardzo zależy mi na pracy jako przedstawiciel. Jakie zagadnienia z branży powinienem znać? Jeśli chodzi o produkty to chyba najlepiej przygotować się z informacji które są na stronie firmy prawda?
wyga 2015-05-19 16:48:00
Medyk wcale nie musisz mieć doświadczenia w branży. Mnie na pierwszej rozmowe nikt o leki nie pytał. Na drugiej rozmowie miałem wymienić trzy produkty i to wszystko. Generalnie, to co pisały sooby powyżej prócz tego doświadczenia, to prawda. Nie trzeba mieć doświadczenia jako REP- firma woli zrekrutować osoby nowe, nie z branży i je wychować po swojemu.
Najważniejsze, to trzeba się dobrze sprzedać na każdej z rozmów, być bardzo otwarty, kreatywnym i EENERGICZNYM. Pierwszy etap, to Regionalny- jak się spodobasz i dziesz dalej. Na drugim Bogdan- Prezes lub dwie przesympatyczne Products Manager's.
Ja miałem przyjemność brac udził w drugim wariańcie. Tutaj miałem więcej pytań w stylu- jak sobie wyobrażasz pracę, dzień pracy itp. + pytania o przedsnią pracę wyniki w niej.
Mnie przyyjeli więc wiem, co piszę :)
medyk 2015-05-19 18:38:04
Wyga dziękuję za Ta odpowiedź. A ile już pracujesz w tej firmie i jak Ci się podoba? Ja na rozmowie na pierwszym etapie miałem wczoraj to wszystko co Ty na drugim. Takie właśnie pytania itd :) były dwie Panie. Mam czekać na odpowiedz do końca tego tygodnia, jeśli nie zadzwonił tzn ze wybrało kogoś innego. Dzisiaj jeszcze zero odzewu. Myślisz ze jest jeszcze szansa ze zadzwonia? Bardzo bym chciał pracować jako Rep. Jak będziesz miał chwile czasu to napisz jak wygląda praca ogólnie itd, będę bardzo wdzięczny :) pozdrawiam i czekam :)
mcia 2015-05-25 21:37:36
@ medyk a gdzie startujesz?
1
wyga 2015-06-09 18:17:47
Jest szansa, że się odezwą, bo np w moim przypadku zadzwonili po równo miesiącu- (urlopy, okres wakacyjny- brak osób decyzyjnych)
Co do komfortu pracy, to zależy od bezpośredniego przełożonego. Generalnie regionali są ok. Standardowy dzień pracy: 10 lekarski + 2 apteki. Różnica jest w szpitalu, bo na oddziale możesz zaraportować za jednym zamachem 4 lekarzy. Jest nacisk na aktywną sprzedaż w aptekach, ale też bez przesady. W firmie ważne jest utrzymanie wyniku lub jego wzrost. Pogorszenie= zwolnienie. Oczywiście będzie pomoc tzn. szukanie przyczyny słabszego wyniku i jej wyeliminowanie np: merytoryka (mała wiedza o leku) nieumiejętność wykorzystania wiedzy na rozmowach z lekarzem, czy brak asertywności związany z nieumiejętnością wyciagania zobowiązań.
Jak to w sprzedaży liczy się wynik końcowy. Nikt nie będzie się do Ciebie przyp. jak cyfry będą się zgadzały.
Co do spraw ogólnych, to jest budżet przeznaczony na cele marketinogwe, czyli zakup upominków dla lekarzy, farmaceutów itp. Auto do dyspozycji prywatnej. Brak ogólno pojętej kontroli w przypadku osób wykazujących chęci i zapał do pracy (tak mi się wydaje)
Ludzie w Celonie też bardzo fajni ;)
1
NOWY 2016-01-28 13:42:40
witam przede mna 1 rozmowa z tego co czytam to wiele sie w tej firmie zmienia i to chyba na dobre wiec mam prosbe czy ktos z pracujacych na stanowisku repa moze dac jakies iformacje co do zarobkow i ogólnie pojetej atmosfery w firmie z goru Wam dziekuje
Prima 2016-01-28 20:37:12
na jaki region? Ja dzisiaj byłem na rozmowie i ogólnie luz. Było bardzo sympatycznie pytania standardowe
Prima 2016-02-01 22:37:07
pytania tego typu: dlaczego akurat oni, jak przekonać do sprzedaży ich produktów, ogólny przegląd doświadczenie zawodowego itp. Na każdego kandydata maja przeznaczone około 15 min.
Żyra 2016-02-02 17:45:32
Czy ktoś dostał sie do 2 etapu region Leszno i okolice?
Żyra 2016-02-03 23:25:40
Masz racje wiedza jest podstawa!!! ale z tego co wcześniej inni pisali oni wola przeszkolić pracownika pod siebie. Ponoć sa osoby w firmie, które sie dostały bez doświadczenia - bo liczy sie osobowość. Oczywiście wiedzę w późniejszym etapu tez musieli sobie przyswoić.
Żyra 2016-02-06 01:50:31
Taro byłeś na rozmowie? Ja byłem w ubiegły czwartek i do dnia dzisiejszego brak odpowiedzi :(. Samej rozmowy byłem zadowolony, ale chyba nie wystarczyło. Nie wiem czy jest jeszcze szansa że zadzwonią.
Ma ktoś doświadczenie? Po jakim czasie zapraszają na 2 etap.
Żyra 2016-02-09 09:50:20
Bunt, a masz jakieś doświadczenie z ta firma? Bo do dnia dzisiejszego zostaje bez odpowiedzi
opi 2016-02-10 22:21:10
wybrac celonke czy ranbaxy sun pharme ?prosze o opinie
1
opi 2016-02-13 10:55:06
a jakie zaorbki na stqnowisku reprezentanta medycznego w celonce?
Raf 2016-04-27 17:09:08
Witam serdecznie bardzo proszę o aktualną informację w sprawie warunków pracy na stanowisku medycznego, samochód z GPS ? sztywne godziny pracy, premie miesięczne czy kwartalne, realne, będę wdzięczny za informacje
mage20 2016-05-30 12:21:10
ja pracuje w tej firmie ponad 1 rok na zleceniu!!! skandal prezes Maciej W. nie wie że ma dobrych pracowników tyle czasu na zleceniu a rodzinka dostaje po 3 miesiącach i po 6 miesiącach umowy szokkkkkkkkkkk
1
mage20 2016-05-30 12:32:11
już tam nie pracuje( chcąc napisać pracowałam napisałam pracuje )
Relax 2016-06-20 19:01:55
Mage20 - dziwne bo z tego co wiem to każdy dostaje umowę o prace op 3 mc.... Może po prostu jesteś średnio kompetentnym pracownikiem?
stasiek 2016-07-08 16:28:51
ludzie istny czarnobyl na produkcji brak szacunku dla pacowników tylko normy brygadzistom wyrabiac
muminek 2016-09-22 12:25:32
dawaj do celonu nadajesz się!!!
1
Alaj 2016-09-22 12:40:05
Ja bym chciał do celonu prawdę mówiąc, mam jakieś doświadczenie farmaceutyczne, byłem już kiedyś przedstawicielem medycznym i byłem w tym naprawdę dobry, mam nadzieję, że teraz też jest taka możliwość, aby się tym zająć na poważnie tutaj, to bym spróbował
Zostaw swoją opinię o Celon Pharma - Łomianki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Celon Pharma