brak logo

Celon Pharma

Łomianki

Opinie o Celon Pharma

masmix 2014-06-28 17:00
jak pracujesz za 1900zł to cię dymają buhehehe. Jak jesteś repem oczywiście
1
fiona 2014-09-10 09:58
2500/3000 zł to stawka za którą się pracuje bez wielkiego doświadczenia i bez negocjowania stawki na rozmowach. Szkoda że ludzie nie godzą się pracować za 900zł W biedronce dają 2000zł na rękę plus benefity.
to ja 2014-11-19 14:58
Nie mogę zbyt wiele powiedzieć na temat pracy w firmie,jednak opinie mówiące o dużej rotacji wydają się być prawdziwe i uzasadnione. Jakiś czas temu (lipiec/sierpień) zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną na reprezentanta medycznego (region podkarpacie), która miała się odbyć w Lublinie. Rozmowa przebiegła w milej atmosferze (dwie panie rekrutujące, z których tak naprawdę jedna zadawała pytania, pytania jak na większości rozmów - ogólne. Niestety (a może i stety)do kolejnego etapu rekrutacji nie przeszłam, jednak nie zostałam poinformowana ani o pozytywnej, ani o negatywnej decyzji. Na rozmowie moja przygoda z Celon pharma się skończyła. Jest listopad - na jednym z portali pojawia się ogłoszenie z tejże samej firmy na reprezentanta medycznego na ten sam region. Czyżby osobie po 3 miesiącach okresu próbnego nie zaproponowano umowy o pracę? Zaznaczę, że firma w ogłoszeniu pisze o "stabilnym środowisku pracy"?? Być może rep się nie sprawdził - zastanawiające..
3
zainteresowana 2015-01-22 18:50
witam mam pytanko czy moze orientuje sie ktos czy sa w tej firmie przyjecia na produkcje i ile mozna tam zarobic glownie chodzi o firme w kazuniu nowym
11
irys 2015-03-05 21:27
Z tego co sie wczytałem, to firma inwestuje w ludzi, bo jakies konkursy nawet robili. Dofinansowują jakieś projekty badawcze w zakresie chorób zapalnych w chorobach płuc.Tylko nie wiem, czy czegoś nie pokręciłem i czy to Celon pharma dofinansowuje, czy to oni dostali dofinansowanie i czy to dofinansowane to dla pracowików firmy.
hhhaaaallllloooooooooooo 2015-03-26 17:19
wita,
firma, a raczzej firemka, w której nie ma jasnego przekazu co do systemu premiowego, przede wszystkim góra sa zdecydowanie osoby, które SŁODZA koordynatorom. po drugie zazwyczaj kierownikiem ( z małymi wyjatkami) sa osoby bardzo nie do informowane,nie sypiace wiedzą, a osoby, które nie znają nawet substancji czynnej głównej konkurencji, w dodatku ich rola i zakres obowiązków pozostawia wiele do zyczenia, tym bardziej że głównie przyjeżdżają i mówia " da się" i polansować sie w nowej sukience i z nową torebką. Firma, ktora nie pomaga osobom wracającym po urlopie macierzyńskim, wrecz przeciwnie, koordynator rzuca tylko kłody pod nogi, poza tym szkolenia prowadzone w firmie są jak opowiadanie dziecku historyjek o kubusiu puchatku, czyli sa a nic z nich nie wynika i nikt tak naprawde nie jest w stanie z nich wyniesć. Po takim szkoleniu wraca sie ....i wielkie nic;);;)
2
Ja 2015-03-26 21:43
Proszę o informację ile zarabia Rep w Celon Pharma? Jakie ogólne warunki? Jaka podstawa ile można premii wyciągnąc? Jakie auta? ile wizyt dziennie? proszę też o info na temat rekrutacji - ile czeka się na zaproszenie na drugi etap rozmowy. Z góry dziękuję.
19
zaineresowany 2015-04-08 22:06
Prosze o info jak wyglada 2 etap rekrutacji na repa. Czego moge sie spodziewac ?
1
celina 2015-04-24 14:20
Nie dotyczy reprezentantów medycznych i produkcji - ale działów kontroli jakości, administracji i R&D. Dobre miejsce dla studenta po studiach. Nie płacą dużo, ale pensja jest punktualnie. Można się czegoś nauczyć, zacisnąć ząbki, wziąć kredyt, urodzić dziecko i ... zdobyć doświadczenie pozwalające znaleźć inną pracę. Wg mnie jeśli jest się uczciwym pracownikiem, dodatkowo odpornym na złe zarządzanie, niekompetentnych przełożonych, i szczyptę chaosu to można tam chyba pracować do emerytury. Jeśli ma się wiedze, ambicje to jw zacisnąć ząbki, popracować i zmiana pracodawcy.
3
fiona 2015-05-04 10:52
Na start w firmie ze wcześniejszym doświadczeniem w handlu (niedużym) dostałam 2500 po 3 miesiącach 100 podwyżki.

fiona 2015-05-04 10:57
Z premią jest różnie, to zależy tylko i wyłącznie od przełożonego. Przekaż odgórny jest taki, że premia jest uznaniowa i rośnie wraz ze stażem. od 300/500 zł za kwartał na początek. Nie wiem jaka jest góra granica, bo pieniądze lubią ciszę i raczej w regionie nikt o kasie nie rozmawia. Myślę, że do 3, 4 tys spokojnie po 2 latach w terenie można wyciągnąć.
Co do autek: nowe fiesty, stare i nowe focusy, golfy VI.
zaineresowany 2015-05-06 22:30
Na poczatek daja focusy albo mondeo potem dostajesz nowego golfa. Atmosfera ok. Produkty tez ok. O wynagrodzeniu sie nie rozmawia w tej firmie ale,zarobki sa przyzwoite. Premie to juz bardzo indywidualnie.
medyk 2015-05-13 19:54
Witam, Jestem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjna pierwszy etap. Czy jest ktoś w stanie mi udzielić informacji czego mogę spodziewać się na rozmowie? I jakie są warunki pracy? Czy trudno się utrzymać na stanowisku? Jakie pieniądze dają na początek i jaki samochód? Czy są jakieś ograniczenia w związku z posiadanym autem służbowym? Poproszę o wszystkie możliwe szczegóły. Z góry dziękuję .
medyk 2015-05-13 19:58
Hej, przyblizysz mi jakieś szczegóły dotyczące pracy w tej firmie jako reprezentant medyczny? Będę bardzo wdzięczny :)
ktos 2015-05-14 23:06
Do medyka. 1 etap rozmowa bardzo konkretna zero lania wody. Musisz dobrze sie przygotowac z firmyproduktow oraz ogolnych zagadnien typowo branzowych. Pytania ze sprzedazy tez ga byc. Najwazniejsze to w tej firmie to osobowosc. Musisz byc z werwa i pozytywny. Firma szuka pracownikow bo wciaz sie rozrasta. Nie ma rotacji duzej wsrod Repow. Daja dobre warunki i dobrze szkola swoich ludzi. Auta sluzbowe do dyspozycji.
robik 2015-05-14 23:25
Medyk a do jakiej lini kardiologicznej czy nerologicznej? 1 etap z twoim bezposrednim przelozonym. 2 we Warszawie. Na 1 etapie pytania z pracy z klientem, sprzedazy, warto powiedzoec cos o firmie. Trzeba byc bystrym i dobrze sie przugotowac. Byc soba przede wszystkim. We firmie dobrze sie pracuje. Wyniki musza byc to wtedy cie docenia jak w kazdej normalnej firmie. Auta wymieniaja teraz na nowe golfy a na poczatek focus.
1
medyk 2015-05-15 07:16
Jeszcze nie wiem do jakiej linii. Ale bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieje, ze dobrze wypadnę. Nie mam doświadczenia jeśli chodzi o przedstawiciela, ale pracuje a szpitalu w środowisku lekarzy, myślicie że to coś mi pomoże? Jakiś dodatkowy plus? Bardzo zależy mi na pracy jako przedstawiciel. Jakie zagadnienia z branży powinienem znać? Jeśli chodzi o produkty to chyba najlepiej przygotować się z informacji które są na stronie firmy prawda?
wyga 2015-05-19 16:48
Medyk wcale nie musisz mieć doświadczenia w branży. Mnie na pierwszej rozmowe nikt o leki nie pytał. Na drugiej rozmowie miałem wymienić trzy produkty i to wszystko. Generalnie, to co pisały sooby powyżej prócz tego doświadczenia, to prawda. Nie trzeba mieć doświadczenia jako REP- firma woli zrekrutować osoby nowe, nie z branży i je wychować po swojemu.
Najważniejsze, to trzeba się dobrze sprzedać na każdej z rozmów, być bardzo otwarty, kreatywnym i EENERGICZNYM. Pierwszy etap, to Regionalny- jak się spodobasz i dziesz dalej. Na drugim Bogdan- Prezes lub dwie przesympatyczne Products Manager's.
Ja miałem przyjemność brac udził w drugim wariańcie. Tutaj miałem więcej pytań w stylu- jak sobie wyobrażasz pracę, dzień pracy itp. + pytania o przedsnią pracę wyniki w niej.
Mnie przyyjeli więc wiem, co piszę :)
medyk 2015-05-19 18:38
Wyga dziękuję za Ta odpowiedź. A ile już pracujesz w tej firmie i jak Ci się podoba? Ja na rozmowie na pierwszym etapie miałem wczoraj to wszystko co Ty na drugim. Takie właśnie pytania itd :) były dwie Panie. Mam czekać na odpowiedz do końca tego tygodnia, jeśli nie zadzwonił tzn ze wybrało kogoś innego. Dzisiaj jeszcze zero odzewu. Myślisz ze jest jeszcze szansa ze zadzwonia? Bardzo bym chciał pracować jako Rep. Jak będziesz miał chwile czasu to napisz jak wygląda praca ogólnie itd, będę bardzo wdzięczny :) pozdrawiam i czekam :)
mcia 2015-05-25 21:37
@ medyk a gdzie startujesz?
1
wyga 2015-06-09 18:17
Jest szansa, że się odezwą, bo np w moim przypadku zadzwonili po równo miesiącu- (urlopy, okres wakacyjny- brak osób decyzyjnych)
Co do komfortu pracy, to zależy od bezpośredniego przełożonego. Generalnie regionali są ok. Standardowy dzień pracy: 10 lekarski + 2 apteki. Różnica jest w szpitalu, bo na oddziale możesz zaraportować za jednym zamachem 4 lekarzy. Jest nacisk na aktywną sprzedaż w aptekach, ale też bez przesady. W firmie ważne jest utrzymanie wyniku lub jego wzrost. Pogorszenie= zwolnienie. Oczywiście będzie pomoc tzn. szukanie przyczyny słabszego wyniku i jej wyeliminowanie np: merytoryka (mała wiedza o leku) nieumiejętność wykorzystania wiedzy na rozmowach z lekarzem, czy brak asertywności związany z nieumiejętnością wyciagania zobowiązań.
Jak to w sprzedaży liczy się wynik końcowy. Nikt nie będzie się do Ciebie przyp. jak cyfry będą się zgadzały.
Co do spraw ogólnych, to jest budżet przeznaczony na cele marketinogwe, czyli zakup upominków dla lekarzy, farmaceutów itp. Auto do dyspozycji prywatnej. Brak ogólno pojętej kontroli w przypadku osób wykazujących chęci i zapał do pracy (tak mi się wydaje)
Ludzie w Celonie też bardzo fajni ;)
2
NOWY 2016-01-28 13:42
witam przede mna 1 rozmowa z tego co czytam to wiele sie w tej firmie zmienia i to chyba na dobre wiec mam prosbe czy ktos z pracujacych na stanowisku repa moze dac jakies iformacje co do zarobkow i ogólnie pojetej atmosfery w firmie z goru Wam dziekuje
Prima 2016-01-28 20:37
na jaki region? Ja dzisiaj byłem na rozmowie i ogólnie luz. Było bardzo sympatycznie pytania standardowe
Prima 2016-02-01 22:37
pytania tego typu: dlaczego akurat oni, jak przekonać do sprzedaży ich produktów, ogólny przegląd doświadczenie zawodowego itp. Na każdego kandydata maja przeznaczone około 15 min.
Żyra 2016-02-02 17:45
Czy ktoś dostał sie do 2 etapu region Leszno i okolice?
Żyra 2016-02-03 23:25
Masz racje wiedza jest podstawa!!! ale z tego co wcześniej inni pisali oni wola przeszkolić pracownika pod siebie. Ponoć sa osoby w firmie, które sie dostały bez doświadczenia - bo liczy sie osobowość. Oczywiście wiedzę w późniejszym etapu tez musieli sobie przyswoić.
Żyra 2016-02-06 01:50
Taro byłeś na rozmowie? Ja byłem w ubiegły czwartek i do dnia dzisiejszego brak odpowiedzi :(. Samej rozmowy byłem zadowolony, ale chyba nie wystarczyło. Nie wiem czy jest jeszcze szansa że zadzwonią.
Ma ktoś doświadczenie? Po jakim czasie zapraszają na 2 etap.
Żyra 2016-02-09 09:50
Bunt, a masz jakieś doświadczenie z ta firma? Bo do dnia dzisiejszego zostaje bez odpowiedzi
opi 2016-02-10 22:21
wybrac celonke czy ranbaxy sun pharme ?prosze o opinie
2
opi 2016-02-13 10:55
a jakie zaorbki na stqnowisku reprezentanta medycznego w celonce?
Raf 2016-04-27 17:09
Witam serdecznie bardzo proszę o aktualną informację w sprawie warunków pracy na stanowisku medycznego, samochód z GPS ? sztywne godziny pracy, premie miesięczne czy kwartalne, realne, będę wdzięczny za informacje
mage20 2016-05-30 12:21
ja pracuje w tej firmie ponad 1 rok na zleceniu!!! skandal prezes Maciej W. nie wie że ma dobrych pracowników tyle czasu na zleceniu a rodzinka dostaje po 3 miesiącach i po 6 miesiącach umowy szokkkkkkkkkkk
2
mage20 2016-05-30 12:32
już tam nie pracuje( chcąc napisać pracowałam napisałam pracuje )
Relax 2016-06-20 19:01
Mage20 - dziwne bo z tego co wiem to każdy dostaje umowę o prace op 3 mc.... Może po prostu jesteś średnio kompetentnym pracownikiem?
stasiek 2016-07-08 16:28
ludzie istny czarnobyl na produkcji brak szacunku dla pacowników tylko normy brygadzistom wyrabiac
muminek 2016-09-22 12:25
dawaj do celonu nadajesz się!!!
1
Alaj 2016-09-22 12:40
Ja bym chciał do celonu prawdę mówiąc, mam jakieś doświadczenie farmaceutyczne, byłem już kiedyś przedstawicielem medycznym i byłem w tym naprawdę dobry, mam nadzieję, że teraz też jest taka możliwość, aby się tym zająć na poważnie tutaj, to bym spróbował
ononaono 2016-12-22 22:22
kiedyś zauważyłam, że maja bardzo dobrze rozwinięty dział HR. Myślałam, że to dobrze, tak profesjonalnie.
Tak...wyrobili się 90 % rotacji w 3 miesiące. Całe mnóstwo nowych, naiwnych pracowników.
Pochwa...
Majka 2017-01-21 14:17
rekrutacje to ściema; pierwszy etap to 15 minut na głowę; prawie żadnych pytań; tylko to co jest w CV; z góry mają wybraną osobę (oczywiście z branży); nowych z poza zapraszają jako statystów; szkoda czasu
Relax 2017-02-02 14:35
Majka - nie prawda. Sam pracuję prawie rok w Celonie i dostałem się mając doświadczenie tylko w FMCG. Tak samo mój kolega z innego regionu który pracował jako handlowiec w Calvinie Kleinie.... Nie nazwiesz chyba tego doświadczeniem w medycznym ?? Teraz z tego co wiem do Area Krakowskiego również dostała się dziewczyna tylko z doświadczeniem w FMCG

Co do rozmów wszystko zależy od koordynatora bo z nim jest pierwszy etap a nie z HRami
Pracownik 2017-02-22 17:41
Pracę dostałam nie mając doświadczenia w FMCG ani tym bardziej jako medyczny. Bardzo przyjazna firma, która daje dużo możliwości nawet osobom bez doświadczenia. Trzeba dobrze się sprzedać na rozmowie kwalifikacyjnej. To co dobrze działa to na pewno zaprezentowanie siebie jako osoby sympatycznej, otwartej, łatwo nawiązującej kontakty. Dobrze jest poprzeć to argumentami związanymi z naszym poprzednim doświadczeniem nawet jeśli była to praca w sklepie. Wszystko można ładnie opakować.
Iwona 2017-03-01 16:02
@Pracownik to bardzo dobra informacja, że firma jest otwarta na osoby bez doświadczenia! Czy po przyjęciu do pracy przygotowano dla Ciebie szkolenia pozwalające na podniesienie kwalifikacji?
1
Anna 2017-04-15 20:02
Firma bardzo rozwojowa z dużym potencjałem. Ogólnie panuje tutaj rodzinna atmosfera. Oprócz standardowej pracy w terenie jest niewielka ilość pracy biurowej. Pracuję się naprawdę komfortowo. Preparaty bardzo dobre i lubiane przez lekarzy,to też ważne co się promuje.Struktura tej firmy nie jest rozbudowana, więc jeśli ktoś myśli o awansie lub dalszym rozwoju to tu ciężko o to. Przynajmniej na ten moment. Zarobki tj.podstawa niższe w porównaniu do innych branż i premie tak samo. W tej firmie o zarobkach się nie rozmawia. Szkolenia ciekawe i dużo można się na nich nauczyć. Na pewno warto tu popracować, zdobyć doświadczenie, praca również ze specjalistami. Auta o małym przebiegu, można prywatnie korzystać. Uważam że, warto mieć takiego pracodawcę w cv.
Iwona 2017-04-19 09:49
@Anna czyli warto potraktować pracę w Celon Pharma jako możliwość zdobycia cennego doświadczenia. Na jakie szkolenia można liczyć pracując w firmie?
wojtek 2017-04-20 16:35
To widać że firma zatrudnia młodych bardzo zdolnych ale bez doświadczenia
Iwona 2017-04-21 09:07
@wojtek to dobrze, że firma Celon Pharma daje szansę młodym ludziom, wkraczającym na rynek pracy.
Andy 2017-04-23 10:38
Bonusy, chciałeś powiedzieć :)
Andy 2017-04-23 11:25
To czemu się nie upomnisz o swoje? Może wcale nie jesteś taki dobry?
Mania 2017-06-25 19:22
Z przyjemnością poczytałam sobie opinie, jak to miło że są tacy pracodawcy jak Celon Pharma. Szkoda, że firma nie potrzebuje aktualnie innych pracowników.
1
Iwona 2017-07-14 12:00
@Mania
czy dalej jesteś zainteresowana pracą w Celon Pharma? Kilka dni temu pojawiły się oferty pracy na stanowiska Chemik Analityk, Specjalista ds. preformulacji, Chemik Medyczny. Praca w jakim charakterze Cię interesuje? Zamierzasz aplikować?
1
Zostaw swoją opinię o Celon Pharma - Łomianki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Celon Pharma