brak logo

Polski Tytoń

Warszawa

Opinie o Polski Tytoń

sd 2010-02-10 22:55:38
zmarnowalem tam prawie 3 lata. W tej firmie nawet dyrektor zakładu sprzedaży w Warszawie jest wymieniany na nowego co rok lub dwa - zależy od humoru prezesowej (tej to nawet nie wyszło zniszczenie firmy raz a dobrze - zarzyna firme jak prosiaka - ta plajta trwa juz latami)

Nie polecam
jurek ogórek kiełbasa i sznurek 2010-07-09 15:21:48
No cóż widzę że o Polskim Tytoniu są przeróżne opinie.
Mogę odnieść się tylko do swojego oddziału (niech zostanie to tajemnicą do którego). Kierownik magazynu, z rodziną na utrzymaniu, ma juz dwie sprawy w sądzie oczywiście skierowane przez Polski Tytoń. Kierownik działu sprzedaży, codziennie prawie wychodzi z pełnymi torbami jakichś gratisów, dodam że jest to Pani która traktuje ludzi jak śmieci. Nie raz dochodziło do tego że przedstawiciele z tej firmy i innych firm, delikatnie dawali do zrozumienia żeby się opanowała. Za błędy fakturzystki dostają taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] że się odechciewa na drugi dzień przychodzić do pracy, niektóre właśnie dlatego biorą urlopy na żądanie. Ale co się odwlecze to nie uciecze, jak wracają czeka je znęcanie się psychiczne i mobing w różnej postaci. Obgadywanie za plecami, poniżanie przy innych pracownikach, obmawianie pracowników, zwalanie winy na słabszego bez żadnego wysłuchania drugiej strony. Płaca też była mała, ale pisze o tym na końcu, bo dla mnie ważniejszy był fakt żeby móc robić swoje, ale w tej firmie jak się nie ma gęby rozdartej jak niektóre osoby na tym forum to nie ma tu czego szukać.
Poza tym tutaj co drugi dzień jest jakiś "dym", i tylko się zastanawiasz czy ciebie zaraz opierdolą czy może kogoś innego, w tej atmosferze nie da się pracować.

I nie zgodzę się z opiniami że jak komuś jest tu źle to się nigdzie nie nadaje, bo praca wcale nie jest trudna.
To ludzie tworzą miejsce pracy, zwłaszcza kierownicy ale i inni.

Nie robiłam błędów w swojej pracy, tylko już psychicznie nie wytrzymywałam pracy w tym miejscu, nawet przez chwilę nie żałowałam że się zwolniłam.
.... 2010-07-16 08:52:00
Zgadzam się w 100% z wcześniejszymi opiniami nie polecam tej firmy. Tylko kłutnie i krzyki.
anonim 2011-10-14 13:41:34
POLSKI TYTOŃ DUZO BO ONIM MUWIC ALE JAK KOMISJA INWENTARYZACYJNA TO [usunięte przez moderatora] TO CO SIE DZIWIC SZAREMU PRACOWNIKOWI. WIEM CO PISZE WŁASNIE MIJA 4 LATA JAK SIE ZWOLNILEM Z ODDZIALU W WARSZAWIE MIEDALO SIE TAM PRACOWAC W NORMALNYM CZASIE PRACY CZYLI 8 H
PRACOWAŁEM PO 17 19 GODZIN DZIENNIE AZ NIE WYTRZUMAŁEM.WRACAJAC DO BANDY ZŁODZIEJI BYŁ TAKI OKRES W 2007 ROKU JAK PRZEZ 3 MIESIACE BYLA KOMISJA INWENTARYZACYJNA JAK TOWAR GINOŁ W OCZACH BYLA PALETA I ZNIKALA DZIWNYM SPOSOBEM FAKTURA ZOSTAWAŁA ANULOWANA PO WYJEZDZIE TOWARU WTEDY PANI D.Z KOMISJI ROBILA WIELKI DYM ZE KURW.ZAPŁACICIE ZA TO TYLKO ZE NA SAMYM POCZATKU JAK PRZYJCHALI TO PRZESZKOLILI PRACOWNIKUW ZEWRAZIE CO TO WY NIE MACIE ODPOWIEDZIALNOSCI MATERIALNEJ NA MAGAZYNIE BO DEREKTOR WPROWADZAŁ LUDZI OBCYCH KTURZY CHDZILI JAK CHCIELI PO MAGAZYNIE A POZATYM MAGAZYN BYL NIE ZABEZPIECZONY I W KAZDYM SADZIE WYGRACIE SPRAWE.WIEC PRACOWNICY ZACZELI WYNOSIC SAMI A I PRZY OKAZJI KOMISJA JAK SIE ZWOLNILEM TO SIE DOPIERO ZACZELO ZE LICZYLI NA MNIE ZE POMOGE IM DOPROWADZIC TEN MAGAZYN DO PORZADKU JA POPROSTU JUZ NIE MOGŁEM NA TO PATRZEC.I CO W 2009 DOSTAŁEM NOTE DO ZAPŁATY ZA TOWAR KTURY WYJECHAŁ WRUCIŁ I ZGINOL SPRAWA W SADZIE TRWAŁA PONAD ROK ALE WYGRAŁEM POLSKI TYTON ZREZYGNOWAŁ Z ROSZCZEN ODEMNIE BO ZADUZO WIEDZIALEM I WIEDZIELI OTYM ZE POGRAZYL BYM ICH JESLI KIEROWNICZKA Z.S. W WARSZAWIE JEST NADAL PANI A. TO SIE PILNUJCIE KOLEJNA ZLODZIEJKA TO TYLE.
kier 2013-06-13 19:16:58
jeśli masz wytrzymałość i zdrowie
ninka 2014-09-30 11:57:26
Wszystko co tu napisane to prawda,tez tam pracowalam kilka miesiecy i to co tam sie wyprawia to zenada,zadnej kontroli,monitoringu,kierowcy spacerowali po magazynie jak chcieli,wanselerzy wchodzili jak do stajni,odpowiedzialnosc materialna podpisana pod przymusem,jezeli nie popisales to mozesz sie zwolnic,a Pani prezes,,chyba byla juz prezes to skandal,,,nie wyrazila zgody na wymiane zamkow z atestem,przy takich wielkich wartosciach magazynowych,przenosiny magazynu odbywaly sie bez przestrzegania jakichkolwiek norm i zasad,bilety MZA walaly sie po polkach,wiele by tu napisac,ale odzeszlam jak stalam,po to by zachowac troche godnosci,oczywiscie dostalam Z PT DOKUMENTY DO ZAPLATY ZA MANKO NA KTORE NIE MIALAM WPLYWU ZADNEGO,,,,,,,,,
POZDRAWIAM
1
alo 2016-05-24 09:19:01
dopuki fikusy wspierają kaską z bata ptd to funkcjonuje ale jak odkryją inny biznes to zaczną obowiązywać zasady rynkowe
olor 2016-07-11 10:29:25
Miszo w Warszawce szaleje czy tylko mi się tak wydaje?
prawda w oczy ... 2016-08-17 23:59:35
Praca w magazynie.
Po wymianie kierownictwa w Warszawie, stosunki międzyludzkie można napisać - dobre, praca też łatwa, ale nie polecam pracy w tym przedsiębiorstwie, ze względu na:
1) Brak możliwości jakichkolwiek ruchów, i samodzielnych decyzji kierownictwa w Warszawie - marionetki Radomia (nie ma zmiany w polityce firmy, jak wózek się toczył, tak się toczy)
2) Brak kontroli ruchu ludzi w magazynie
3) Odpowiedzialność majątkowa pracowników - Radom korzysta z tego nagminnie ( zarobisz - oddajesz)
4) Warunki płacy w granicach 2,5k do max. 2,7k brutto
5) Zaplecze pracownicze - tragedia
Opinia: Jeśli nie szkoda komuś pracować prawie za darmo, a nawet dokładać to proszę.
Cokolwiek wam napiszą tak wygląda sytuacja na dzień wpisu.
wan 2016-08-18 14:25:25
i Helga już nie pracuje NIEMOŻLIWE ona była zawsze?
Zostaw swoją opinię o Polski Tytoń - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polski Tytoń