FLORENTYNA ZpChr

Pleszew

Opinie o FLORENTYNA ZpChr

Max 2015-07-18 23:07:51
Nie nie pracuję we Florentynie. Spytałem bo nie chce wpaść w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczerze Komar - gdybym pracował to nie traciłbym czasu na zadawanie pytania gdyż wiedziałbym co się dzieje i jak jest. Mimo wszystko wcześniejsze komentarze trochę mówią o firmie.
Troskliwy 2015-07-19 06:52:28
Jak cię wyciągają z konkurencji to pamiętaj maja jeden cel, twoje kontakty. Z obietnic nic nie jest prawdą. Jak cię namawia kolega co przeszedł to wiedz, ze mu sie to opłaca.
1
Max. 2015-07-20 23:42:16
Dzięki za info - nie ja nie pracuję i nie pracowalem w tej branży - myślałem poprostu wysłać do Nich CV.
Miss 2015-07-28 19:11:54
Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie. Wszystko co pisali przedmówcy to prawda.
Lucy 2015-07-30 12:17:01
Czyli na początku obiecanki a potem nawet umowy co do kasy nie dotrzymują ??? Dobrze zrozumiałam ???
1
Komar 2015-07-30 18:50:34
umowa to teraz standard w każdej firmie. Wypłata powinna być cała opodatkowana, a nie tylko cześć To toak jakbyś miał polowe umowy
szczotka 2015-08-04 08:40:04
Ruszyła rekrutacja do Perfekcyjnej.
2000 masz na konto.
Dodatek premiowy (w kopercie) zależy od widzimisie szefów, nic nie masz na papierze.
Praca w nerwowej atmosferze.
Auto do użytku tylko w godzinach pracy.
2
Wiadro 2015-09-02 15:38:10
Jakiej produkcji?
Oni niczego nie produkują, to handlarze chińską tandetą.
Czasu pracy z nikim nie ustalisz, masz robić od świtu do nocy.
Ta firma to typowa polska patologia.
5
Infor 2015-09-02 21:48:34
Praca w Florentynie wygląda tak:
Jeśli gdzieś pracujesz to nie daj się wyciągnąć obietnicami i nie rzucaj pracy, bo tylko stracisz na tej zamianie. Jeśli jesteś bez pracy to niczym nie ryzykujesz i nawet jak cię oszukają na kasie (a jest to prawdopodobne), nic nie tracisz, bo nic nie poświęciłeś.

Jako potencjalny kandydat do pracy masz jeden atut: Twoje dotychczasowe kontakty i możliwości ich wykorzystania. Im większy jest ten atut tym więcej będą ci obiecywali.

Ludzi z rynku pościągali dobrych (doświadczonych z mnóstwem znajomości i kontaktów na rynku) ale wielu już po pierwszej pensji się zdemotywowało i szybko im się odechciało zarzynać za sukces firmy .
2
szufelka 2015-09-18 09:13:53
Romek nie rozumiesz sytuacji.

Oni nie biorą nowych ludzi do przyuczenia, ściągają już doświadczonych z innych firm, z wieloletnim stażem, a potem ich oszukują. Obiecując im np 4tys zł, a faktycznie wypłacają 3tys zł albo 2,5tys zł, ale to są ludzie w dużymi znajomościami i od wielu lat w handlu. Nowego gościa do przyuczenia nikt tu nie zatrudni.

Doświadczony PH zarabiał w rynku około 3,5tys, oni dają mu niby 4tys, a później faktycznie dostaje 3tys zł, z czego 1 tys w kopercie.

Czy warto zmieniać pracę i iść do Florentyny?
1
Uczciwy 2015-09-18 22:09:36
Dziwie sie ze nikt na nich nie donosi do ZUS, PIP I Urzędu Skarbowego. Dając kopertowy oszukują na składkach podatkach i naszych emeryturach.
4
jyk 2015-09-21 19:14:03
jako pracownik potwierdzam powyższe opinie, smutno, że takie rzeczy się dzieją ale niestety faktycznie się dzieją
1
ph 2015-12-14 23:19:37
z tego co sie orientuje to najlepsze warunki sa w Chomiku w Gdowie! wszystko ozusowane , nic pod stołem , jedyna wada to że nie interesuje ich cała Polska tylko południe, a zarobki 7-8 tys to normalka... jak ktos jest z południa to mu zazdroszcze ...
solo 2015-12-18 08:43:22
W tym roku z Florentyny do konkurencji przeszło ok. 12 przedstawicieli, niektórzy pracowali po 10 lat i więcej. Z tego co słyszałem firma ma problemy finansowe. nie polecam
3
czubaka 2016-01-07 20:07:19
Czytaj ze zrozumieniem do konkurencji odeszli, a nie z konkurencji przyszli.

Firma ma spore problemy, część handlowców sami pozwalniali, karpiowego pierwszy raz w historii firmy nie było.
Wynagrodzenie uzależnione od kaprysów szefów w kopercie oczywiście.
Atmosfera neurotyczna, można zdrowie stracić.
2
szybkowar 2016-02-03 21:09:36
Minusy pracy w Florentynie: wszystko co napisali poprzednicy.
Plusy pracy w Florentynie: w biurze mają całkiem ciepło.
3
Marcin 2016-03-08 13:35:05
Potwierdzam że firma nie dotrzymuje ustaleń finansowych. Proponują wręcz bardzo dobrą stawkę która w 90% jest korygowana o ok 30%. Premia w kopercie wypłacana z opóźnieniem. Na koniec ok 2 premii nie zobaczysz. Mi po korekcie na początku o 1000 zł a próbowano o 2000 zł skrojono kolejne 4000zł nieozusowanego dochodu.Łącznie nawet mi się nie chce liczyć ale tą umowę porównam do nieszczęścia jak by mi fajny nieubezpieczony samochodzik zwinęli bo taka jest skala oszustwa niespełna rocznej pracy dla Florentyny. Nie opłaca się pracować dla tych cwaniaków. Auto do użytku służbowego w weekendy zakaz używania.
4
Obserwator 2016-03-09 21:45:22
kontynerowiec może doczeka emerytury jak go prędzej nie wykończą fizycznie i psychicznie zatrudnij sie jako kontynerowiec we florentynie to wtedy zobaczysz na czym ta praca polega i w jakich warunkach .Taka niby prężna firma, ale zero udogodniej żeby Ci pracownicy mieli lżej,ale kogóż to tam obchodzi chcesz pracować to szarp od świtu do nocy za 8 zł na godz.Jeszcze zero poszanowania dla ludzi,ale cóż się spodziewać innego Jak całym tym syfem kieruje KTOŚ kto pochodzi z zaścianka i patrzy tylko żeby jemu dukaciki wpadały do trzosiku resztę ma w dupie Najpierw do szkoły a póżniej kierować zasobami ludzkimi
1
Obserwator 2016-03-09 22:14:12
W tej firmie nie mają poszanowania dla pracownika jedno wielkie chamstwo od najniższego psełdo kierowniczka po samych szefów doskonale znam to środowisko bo tam pracuję Narazie nie mam innej możliwość. UWIERZCIE mi gdyby było więcej zakładów pracy w tym małym środowisku to Florentyna musiała by mocno się postarać żeby dostać pracowników.DUŻO BY MOŻNA OPOWIADAĆ O TEJ FIRMIE I ZARZĄDZAJĄCYCH. Może kiedyś książkę napiszę :-)
5
handlowiec ph 2016-03-30 21:48:53
czy wiecie ze w jakiejs firmie sa przyjecia na ph , a co powiecie o pracy ph we florentynie? czy jakies porownanie do Galicji , altomu , chomika... itd? prosze o komentarz. dzieki
Marcin 2016-04-18 00:52:03
Witam, nie wiecie ile zarabiają tam kierownicy, skoro tak kiepsko płacą??
samuel 2016-04-27 22:45:12
2764,32 zł brutto
kiero 2016-05-11 23:46:14
Kierowca stawka 1000zl podstawy i 20gr od km 3,500zl na spokojnie zarobisz
sfa 2016-05-17 12:16:42
Macie może jakieś bieżące informacje na temat pracy w biurowcu? Jaka atmosfera, wymagania, pensje? Zmieniło się coś?
ela72 2016-06-02 13:10:17
słyszałam, że OK, czysto i ciepło jak napisał szybkowar, a tak serio to na pewno w okolicy trudno o taką firmę
chomik 2016-06-14 09:57:52
Odnośnie biurowca i pracy w nim , czy wiecie coś w temacie nowego bodajże dyr. handlowego niejakiego p. Z. Bol...., który przeszedł z Lakmy a wcześniej z Seleny ?. Podobno gość to typowy "opłacany klaskacz" i showman, który sporo napsuł i naobiecywał we wcześniejszych firmach. jak teraz się pod nim pracuje w firmie Florentyna ? Dajcie info.
2
mazur 2016-06-22 22:17:24
Na nowym dyrku się jeszcze nie poznali.
Jacul 2016-07-10 16:33:04
Orientujecie się jakimi samochodami jeżdżą handlowcy ? Z kratka bez , czy można prywatnie ?
Jacul 2016-07-15 18:36:03
Nie chce prywatnym tylko pytam czy można jeździć prywatnie ? Jeżeli masz wiedzę to proszę o info jaki samochód bo o ma znaczenie .
Widelec 2016-07-31 13:45:27
Auta Hiundaye I20, I30 z GPS.
Zakaz używania poza godzinami pracy, pod groźbą kary finansowej.
Żadnych benefitów nie ma i nie będzie.
Część kasy pod stołem.
Leoncio 2016-07-31 19:39:11
Może i stosunkach, ja tam nie wnikam.
Pracuje tam się jak na plantacji bawełny w XIX wieku. Murzyn ma zapierd...... i tyle.
1
nik 2016-07-31 23:51:35
Na konto 2 koła.
Mariush 2016-08-03 19:45:28
Tlen i azot.
Trochę CO2.
1
Mieszkaniec ppl 2016-09-30 19:37:10
Nie polecam pracy na Magazynie, jako kierowca a ich Ochrona to dopiero ma prze.... Obiecuja dobra kase a pozniej opcinaja. Znajomy tam pracuje i ja mu sie dziwie ze jeszcze wytrzumuje. P.S Jak praca to do biura najlepiej. Reszta jest najgorsza...
5
faraon 2016-10-10 11:36:02
jestem PH w innej firmie pytają o mnie stąd proszę pomóżcie
Jak wygląda struktura sprzedażowa ? widomo PH a później Kierownicy ? Dyrektorzy ?
czy są regionalni kierownicy ? czy są awanse ? CZY TEŻ JAK ZOSTANIESZ PH TO BEZ SZANS NA ROZWÓJ ?
Dziękuję z góry ;)
kłamca 2016-10-10 15:54:19
Kocham tą firmę
smerf 2016-10-11 10:16:42
dostałem tam propozycje jak handlowiec ... napiszcie proszę jak tam się pracuje ? czy jest tam szansa na rozwój ? kto tam zarządza ?
smerf 2016-10-11 10:17:00
dostałem tam propozycje jak handlowiec ... napiszcie proszę jak tam się pracuje ? czy jest tam szansa na rozwój ? kto tam zarządza ?
Były współpracownik 2016-10-12 14:21:54
Znam tego Pana.... i nic dobrego o nim nie mogę powiedzieć. Niestety. Opinie które usłyszałeś jak najbardziej trafne.
1
dario 2016-10-17 15:44:16
Mam pytanie jak tam się na dziś pracuje jako Handlowiec bo podobno jest nowy Dyrektor ?
Mario 2016-10-21 18:02:54
Koleś jest w porządku. Sporo poukładał i da się z nim dogadać.
K 2016-11-03 17:35:11
praca tutaj to rozczarowanie żałuję, że nie wybrałem Ravi sp. z o.o.
14
PH 2016-11-03 17:35:49
mam tak samo
13
eM 2016-11-03 17:38:16
czasem szukają handlowców ale zawsze można tam podbić bez ogłoszenia podobno też skuteczna metoda bo jak masz doświadczenie to rozmowa gwarantowana
13
edi 2016-11-03 17:40:06
Mój znajomy się tam dostał i jest bardzo zadowolony, kasa na bogato reszta różnie
13
K 2016-11-05 14:29:24
Nie wiecie jak się tam dostać?
13
milo 2016-11-05 14:31:30
Podobno wystarczy zadzwonic i umówić się na rozmowę kwalifikacyjną nawet jak nie ma ogłoszeń z Ravi. Mój znajomy tak się tam dostał i pracuje do dzisiaj.
13
Bro 2016-11-20 20:51:01
Pracowałem na magazynie. Śmiech na sali kasa nie była zła ale i tak się nigdy nie zgadzała i to była różnica nawet 400-500 zł praca w akordzie.
Kierownicy zmianowi przydupasy kierownika magazynu. Pracownicy mają dobrze ale tylko tzw przydupasy (lepsze zamówienia do szykowne lepszy towar do przyjmowania) reszta ma robić i koniec jak ktoś za mądry to wylatuje NIE POLECAM
7
Bro 2016-11-20 21:07:22
Pracowałem na magazynie. Zero poszanowania do pracownika i to od śmiesznego kierownika po samych prezesów. Praca w akordzie wypłata nigdy się nie zgadzała zawsze brakowało 100-300 zł i te śmieszne premie uznaniowe. Szczerze NIE POLECAM dobrze mają tylko tzw przydupasy lepsze zamówienia przypisywane i lepszy towar do przyjmowania a reszta ma robić a jak ktoś za dużo się odzywa to wylatuje.
9
TomTom 2016-11-22 19:21:22
Nieciekawie macie w tej Florentynie.
6
Zostaw swoją opinię o FLORENTYNA ZpChr - Pleszew
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FLORENTYNA ZpChr