FLORENTYNA ZpChr

Pleszew

Opinie o FLORENTYNA ZpChr

Infor 2015-09-02 21:48
Praca w Florentynie wygląda tak:
Jeśli gdzieś pracujesz to nie daj się wyciągnąć obietnicami i nie rzucaj pracy, bo tylko stracisz na tej zamianie. Jeśli jesteś bez pracy to niczym nie ryzykujesz i nawet jak cię oszukają na kasie (a jest to prawdopodobne), nic nie tracisz, bo nic nie poświęciłeś.

Jako potencjalny kandydat do pracy masz jeden atut: Twoje dotychczasowe kontakty i możliwości ich wykorzystania. Im większy jest ten atut tym więcej będą ci obiecywali.

Ludzi z rynku pościągali dobrych (doświadczonych z mnóstwem znajomości i kontaktów na rynku) ale wielu już po pierwszej pensji się zdemotywowało i szybko im się odechciało zarzynać za sukces firmy .
4
szufelka 2015-09-18 09:13
Romek nie rozumiesz sytuacji.

Oni nie biorą nowych ludzi do przyuczenia, ściągają już doświadczonych z innych firm, z wieloletnim stażem, a potem ich oszukują. Obiecując im np 4tys zł, a faktycznie wypłacają 3tys zł albo 2,5tys zł, ale to są ludzie w dużymi znajomościami i od wielu lat w handlu. Nowego gościa do przyuczenia nikt tu nie zatrudni.

Doświadczony PH zarabiał w rynku około 3,5tys, oni dają mu niby 4tys, a później faktycznie dostaje 3tys zł, z czego 1 tys w kopercie.

Czy warto zmieniać pracę i iść do Florentyny?
4
Uczciwy 2015-09-18 22:09
Dziwie sie ze nikt na nich nie donosi do ZUS, PIP I Urzędu Skarbowego. Dając kopertowy oszukują na składkach podatkach i naszych emeryturach.
5
jyk 2015-09-21 19:14
jako pracownik potwierdzam powyższe opinie, smutno, że takie rzeczy się dzieją ale niestety faktycznie się dzieją
2
ph 2015-12-14 23:19
z tego co sie orientuje to najlepsze warunki sa w Chomiku w Gdowie! wszystko ozusowane , nic pod stołem , jedyna wada to że nie interesuje ich cała Polska tylko południe, a zarobki 7-8 tys to normalka... jak ktos jest z południa to mu zazdroszcze ...
solo 2015-12-18 08:43
W tym roku z Florentyny do konkurencji przeszło ok. 12 przedstawicieli, niektórzy pracowali po 10 lat i więcej. Z tego co słyszałem firma ma problemy finansowe. nie polecam
4
czubaka 2016-01-07 20:07
Czytaj ze zrozumieniem do konkurencji odeszli, a nie z konkurencji przyszli.

Firma ma spore problemy, część handlowców sami pozwalniali, karpiowego pierwszy raz w historii firmy nie było.
Wynagrodzenie uzależnione od kaprysów szefów w kopercie oczywiście.
Atmosfera neurotyczna, można zdrowie stracić.
2
szybkowar 2016-02-03 21:09
Minusy pracy w Florentynie: wszystko co napisali poprzednicy.
Plusy pracy w Florentynie: w biurze mają całkiem ciepło.
3
Marcin 2016-03-08 13:35
Potwierdzam że firma nie dotrzymuje ustaleń finansowych. Proponują wręcz bardzo dobrą stawkę która w 90% jest korygowana o ok 30%. Premia w kopercie wypłacana z opóźnieniem. Na koniec ok 2 premii nie zobaczysz. Mi po korekcie na początku o 1000 zł a próbowano o 2000 zł skrojono kolejne 4000zł nieozusowanego dochodu.Łącznie nawet mi się nie chce liczyć ale tą umowę porównam do nieszczęścia jak by mi fajny nieubezpieczony samochodzik zwinęli bo taka jest skala oszustwa niespełna rocznej pracy dla Florentyny. Nie opłaca się pracować dla tych cwaniaków. Auto do użytku służbowego w weekendy zakaz używania.
4
Obserwator 2016-03-09 21:45
kontynerowiec może doczeka emerytury jak go prędzej nie wykończą fizycznie i psychicznie zatrudnij sie jako kontynerowiec we florentynie to wtedy zobaczysz na czym ta praca polega i w jakich warunkach .Taka niby prężna firma, ale zero udogodniej żeby Ci pracownicy mieli lżej,ale kogóż to tam obchodzi chcesz pracować to szarp od świtu do nocy za 8 zł na godz.Jeszcze zero poszanowania dla ludzi,ale cóż się spodziewać innego Jak całym tym syfem kieruje KTOŚ kto pochodzi z zaścianka i patrzy tylko żeby jemu dukaciki wpadały do trzosiku resztę ma w dupie Najpierw do szkoły a póżniej kierować zasobami ludzkimi
1
Obserwator 2016-03-09 22:14
W tej firmie nie mają poszanowania dla pracownika jedno wielkie chamstwo od najniższego psełdo kierowniczka po samych szefów doskonale znam to środowisko bo tam pracuję Narazie nie mam innej możliwość. UWIERZCIE mi gdyby było więcej zakładów pracy w tym małym środowisku to Florentyna musiała by mocno się postarać żeby dostać pracowników.DUŻO BY MOŻNA OPOWIADAĆ O TEJ FIRMIE I ZARZĄDZAJĄCYCH. Może kiedyś książkę napiszę :-)
8
handlowiec ph 2016-03-30 21:48
czy wiecie ze w jakiejs firmie sa przyjecia na ph , a co powiecie o pracy ph we florentynie? czy jakies porownanie do Galicji , altomu , chomika... itd? prosze o komentarz. dzieki
Marcin 2016-04-18 00:52
Witam, nie wiecie ile zarabiają tam kierownicy, skoro tak kiepsko płacą??
samuel 2016-04-27 22:45
2764,32 zł brutto
kiero 2016-05-11 23:46
Kierowca stawka 1000zl podstawy i 20gr od km 3,500zl na spokojnie zarobisz
sfa 2016-05-17 12:16
Macie może jakieś bieżące informacje na temat pracy w biurowcu? Jaka atmosfera, wymagania, pensje? Zmieniło się coś?
ela72 2016-06-02 13:10
słyszałam, że OK, czysto i ciepło jak napisał szybkowar, a tak serio to na pewno w okolicy trudno o taką firmę
chomik 2016-06-14 09:57
Odnośnie biurowca i pracy w nim , czy wiecie coś w temacie nowego bodajże dyr. handlowego niejakiego p. Z. Bol...., który przeszedł z Lakmy a wcześniej z Seleny ?. Podobno gość to typowy "opłacany klaskacz" i showman, który sporo napsuł i naobiecywał we wcześniejszych firmach. jak teraz się pod nim pracuje w firmie Florentyna ? Dajcie info.
2
mazur 2016-06-22 22:17
Na nowym dyrku się jeszcze nie poznali.
Jacul 2016-07-10 16:33
Orientujecie się jakimi samochodami jeżdżą handlowcy ? Z kratka bez , czy można prywatnie ?
Jacul 2016-07-15 18:36
Nie chce prywatnym tylko pytam czy można jeździć prywatnie ? Jeżeli masz wiedzę to proszę o info jaki samochód bo o ma znaczenie .
Widelec 2016-07-31 13:45
Auta Hiundaye I20, I30 z GPS.
Zakaz używania poza godzinami pracy, pod groźbą kary finansowej.
Żadnych benefitów nie ma i nie będzie.
Część kasy pod stołem.
Leoncio 2016-07-31 19:39
Może i stosunkach, ja tam nie wnikam.
Pracuje tam się jak na plantacji bawełny w XIX wieku. Murzyn ma zapierd...... i tyle.
1
nik 2016-07-31 23:51
Na konto 2 koła.
Mariush 2016-08-03 19:45
Tlen i azot.
Trochę CO2.
1
Mieszkaniec ppl 2016-09-30 19:37
Nie polecam pracy na Magazynie, jako kierowca a ich Ochrona to dopiero ma prze.... Obiecuja dobra kase a pozniej opcinaja. Znajomy tam pracuje i ja mu sie dziwie ze jeszcze wytrzumuje. P.S Jak praca to do biura najlepiej. Reszta jest najgorsza...
5
faraon 2016-10-10 11:36
jestem PH w innej firmie pytają o mnie stąd proszę pomóżcie
Jak wygląda struktura sprzedażowa ? widomo PH a później Kierownicy ? Dyrektorzy ?
czy są regionalni kierownicy ? czy są awanse ? CZY TEŻ JAK ZOSTANIESZ PH TO BEZ SZANS NA ROZWÓJ ?
Dziękuję z góry ;)
kłamca 2016-10-10 15:54
Kocham tą firmę
1
smerf 2016-10-11 10:16
dostałem tam propozycje jak handlowiec ... napiszcie proszę jak tam się pracuje ? czy jest tam szansa na rozwój ? kto tam zarządza ?
smerf 2016-10-11 10:17
dostałem tam propozycje jak handlowiec ... napiszcie proszę jak tam się pracuje ? czy jest tam szansa na rozwój ? kto tam zarządza ?
Były współpracownik 2016-10-12 14:21
Znam tego Pana.... i nic dobrego o nim nie mogę powiedzieć. Niestety. Opinie które usłyszałeś jak najbardziej trafne.
2
dario 2016-10-17 15:44
Mam pytanie jak tam się na dziś pracuje jako Handlowiec bo podobno jest nowy Dyrektor ?
Mario 2016-10-21 18:02
Koleś jest w porządku. Sporo poukładał i da się z nim dogadać.
K 2016-11-03 17:35
praca tutaj to rozczarowanie żałuję, że nie wybrałem Ravi sp. z o.o.
15
PH 2016-11-03 17:35
mam tak samo
14
eM 2016-11-03 17:38
czasem szukają handlowców ale zawsze można tam podbić bez ogłoszenia podobno też skuteczna metoda bo jak masz doświadczenie to rozmowa gwarantowana
15
edi 2016-11-03 17:40
Mój znajomy się tam dostał i jest bardzo zadowolony, kasa na bogato reszta różnie
15
K 2016-11-05 14:29
Nie wiecie jak się tam dostać?
14
milo 2016-11-05 14:31
Podobno wystarczy zadzwonic i umówić się na rozmowę kwalifikacyjną nawet jak nie ma ogłoszeń z Ravi. Mój znajomy tak się tam dostał i pracuje do dzisiaj.
15
Bro 2016-11-20 20:51
Pracowałem na magazynie. Śmiech na sali kasa nie była zła ale i tak się nigdy nie zgadzała i to była różnica nawet 400-500 zł praca w akordzie.
Kierownicy zmianowi przydupasy kierownika magazynu. Pracownicy mają dobrze ale tylko tzw przydupasy (lepsze zamówienia do szykowne lepszy towar do przyjmowania) reszta ma robić i koniec jak ktoś za mądry to wylatuje NIE POLECAM
8
Bro 2016-11-20 21:07
Pracowałem na magazynie. Zero poszanowania do pracownika i to od śmiesznego kierownika po samych prezesów. Praca w akordzie wypłata nigdy się nie zgadzała zawsze brakowało 100-300 zł i te śmieszne premie uznaniowe. Szczerze NIE POLECAM dobrze mają tylko tzw przydupasy lepsze zamówienia przypisywane i lepszy towar do przyjmowania a reszta ma robić a jak ktoś za dużo się odzywa to wylatuje.
10
TomTom 2016-11-22 19:21
Nieciekawie macie w tej Florentynie.
15
pacjentopolski 2016-12-23 00:25
Przedmówcy mówią prawdę jak wiele firm w naszym kraju , traktują pracowników jak obiekt statystyczny do generowania zysków. Florentyna , Florina też jest taka firma w której ja potwierdzam taki sam klimat. Produkty dzbanki i inne małe AGD klient i człowiek to "coś" bez szacunku i odniesienia do GODNOŚCI CZŁOWIEKA. OMIJAĆ I NIE KUPOWAĆ !!!!! JEDYNY SPOSÓB .....
3
D.Trump 2017-02-12 09:41
Pracuję w tym szambie prawie 2lata jako PH i w przyszłym miesiącu odchodzę. Wcześniej pracowałem w innej firmie z tej branży. Niestety dałem się skusić obietnicami wysokich zarobków. Obiecywali złote góry ... Oczywiście nic na papierze. (usunięte przez administratora)
15
Słoń 2017-02-17 11:37
Zgadzam się z przedmówcą. Tylko kontakty i poukładane relacje ich interesują. Nie ma żadnego komfortu pracy, ciagle jest za mało , ciagle słyszy się tylko słowa o tym jakim jest się kiepskim i jak to firma musi dokładać do ciebie. Z obietnic na początku nie zostaje nic -jeśli nie masz nic na papierze nie spodziewaj się ze jakiekolwiek ustalenia utrzymają się w mocy dłużej niż 1 miesiąc. Samochód służbowy -najlepiej żebyś go wcale nie używał -do klientów jeździł rowerem, bo nabijasz za duży przebieg km i za dużo paliwa wyjeżdzasz. (usunięte przez administratora)
2
Były pracownik 2017-02-23 08:38
Nie pracuje tam juz od kilku lat, ake z tego co czytam to widze, ze Florentyna ciagle ta sama i chyba nigdy sie nie zmienia! A jak tam rządy młodego syna szefa?
16
Paulina 2017-03-08 15:20
Dyrektor Marketingu FLORENTYNA ZpChr udzielił nam wywiadu! http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,742590,wywiad-marek-janik Zapoznaliście się już z nim? Można z niego dowiedzieć się ciekawych informacji na temat rekrutacji.
Lizus 2017-03-09 10:32
Firma Florentyna szuka profesjonalnych pracowników za 2000 tys złotych -żart. Reszta może będzie "pod stołem " . Przecież po co płacić odpowiedni ZUS i podatki. Pracownicy są nie szanowani, uważani wręcz za "głąbów" ustalenia zmieniają się z minuty na minutę oczywiście na niekorzyść pracownika. Bałagan , brak szacunku, brak porządnego wynagrodzenia, brak jakikolwiek bonusów dla pracowników -oni są tylko od przynoszenia zysku, jednym słowem bez zmian od jakiś 10 lat.
Nindża 2017-03-17 19:44
Ta Florentyna to jedna wielka porażka...
2
Paulina 2017-03-20 14:40
@Nindża, skąd taka opinia?
Zostaw swoją opinię o FLORENTYNA ZpChr - Pleszew
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FLORENTYNA ZpChr