brak logo

Trenkwalder Personaldienste GmbH

Leipzig

Opinie o Trenkwalder Personaldienste GmbH

ziom 2011-11-07 00:46:11
Witam wszystkich,krotko i na temat,banda [usunięte przez moderatora] i cwaniaczków,nie wyplacaja wszystkiej kasy mimo 200 godz,i 150 godzin w rezerwie,wciskaja ze to na poczet zwiekszonych podatkow,na skladki,z ktorych nic nie dostaniesz,i nie wspomne ze nie maja dla nikogo czasu w razie klopotow,nie interesuja sie ludzmi tylko zyskami,zdecydowanie nie polecam
John Smith 2012-01-10 06:51:03
Jakie stanowisko dokłanie miałeś, i gdzie? Co możesz więcej powiedzieć o tej firmie, bo rozważam zatrudnienie u niej?

Z góry dzięki za opdowiedź.
rty 2013-01-02 19:53:38
zgadza się wszystko to jest prawda, nic dobrego nie da sie napisać o tej firmie niestety....
czarnaD 2013-02-04 21:38:03
bylam w Amazon w Bad Hersfeld zwerbowana przez tą firmę(trenkwalder był niemieckim pracodawca , ale ogłoszenie wystawiało polskie Factory600). Wczesniej za nim firma się do mnie odezwała miałam propozycje pracy w Amazon ale był wymagany komunikatywny niemiecki. Nie przeszłam testu.Factory 600 zadzwoniło do mnie przed wyjazdem..zrobiło test : imię nazwisko gdzie mieszkasz i jaką szkołę skończyłam. Koniec testu. Dostałam na maila potwierdzenie że zostałam zwerbowana do pracy w Amazon i cały opis warunków, pracy itp. u góry widniał napis wymagany komunikatywny niemiecki! zaraz złapałam za telefon i dzwonie że ja nie umiem komunikatywnego języka a tam tak pisze. a Pan Trzebiatowski, że mam się nie przejmować, że wiedzą na jakim poziomie jestem i że będziemy mieć tam polskiego koordynatora, który będzie nad nami czuwał. spoko ucieszyłam się.Ale rola tej firmy na tym się skończyła mieli nas tylko zwerbować.Wysłać pięknie wyglądającą zapowiedź pracy w mailu i tyle. Trenkwalder zlecił Factory 600 zwerbowanie ludzi. Niewiem czy Trenkwalder widział co pisało w ogłoszeniu pracy wystawione przez Factory 600, ale wydaje mi się że tak. Że firmy ze sobą wspólnie werbowały ludzi bez języka. Czemu tak twierdze bo na miejscu szalony niemiec(chyba jakiś główny kierownik Trenkwaldera)zrobił przemiał, przepytanko ludziom, pozabierał karty które uzupełnialiśmy ludziom którzy go nie rozumieli..A później się jakoś to odkręciło;/ Factory 600 Zabrali za autokar 250 zł, choć podobno przejazd został opłacony przez Amazon(na potwierdzenie tego oczekuję), polskiego koordynatora nie było, w razie problemów nie pomagali -dzwoniliśmy do Pana Tomczaka który podczas rozmowy rozłączał się zwalając wszystko na Amazon a Pan T rzebiatowski. powiedział że miał nas tylko dowieźć! warunki mieszkalne obiecane w rozpisce z maila : owszem ładne, ale mieszkało się z 6 osobami obcymi z czego 2 łóżka były małżeńskie, były sytuacje że kobiety spały z obcymi facetami bo takich ich przydzielono do domków, trzeba było trafić na dobrą grupę ludzi bo inaczej musiałaś pokrywać koszty szkód, więc jak ktoś mieszkał z wandalami- mieli kłopoty,dla mnie termin warunki hotelowe-też oznacza że odpowiadam za swoje 4 ściany a nie cały domek i obcych mi ludzi.. Zapytałam mailowo Pana Trzebiatowskiego(bo na początku z nim się mieliśmy kontaktować jak byliśmy w PL) czy jest możliwość pracy z partnerem na jednej zmianie bo jechaliśmy razem i chciałam prowadzic tam normalne życie i pozostać na dłużej.Powiedział że myśli że nie będzie z tym kłopotu- klopot był i to ogromny! na miejscu nie chciano zmienić grafiku gdyż został wcześniej ustalony i podejrzewam że firma factory600 nie przekazała trenkwalderowi że dane pary sa parami albo małżeństwami(podejrzewam bo niesttey ale zarówno jak i u Factory600 i trenkwaldera nie można niczego konkretnego się dowiedzieć). komuś udało się zmienic zmianę ale mi nie.wogole się z partnerem nie widywałam! Domki wogóle razem miały miec jedną zmianę by się nie budzić nawzajem. yhyy były zmiany na niby! domki były na ośrodku wypoczynkowym w lesie, do miasteczka trzeba było isc 15 minut ale była to wiocha z 3 dużymi sklepami. Ktoś kto przyjechał przed świętami zarobić nie widziałbyw tym kłopotu, ale ja planowałam zostać na dłużej. Do Bad Hersfeld była jazda godzinna autostradą w wiekszości! Z powrotem zostało nam w Amazon powiedziane przez faceta ze związków że mamy opłacony powrót, znów wzięto od nas kasę w autokarze, bo kierowca nic nie wiedział. w trakcie drogi zadzwonił do niego Pan Zbigniew S. z polskiego Trenkwaldera .powiedział że pieniądze za dowóz zostaną wysłane wraz z wypłatą 15 stycznia. Do dziś ich nie ma. A dzwoniąc do niego robi z człowieka wariata i w ostatecznosci każe czekać..! Teraz musiałam doliczać się swojej wypłaty. każdy dostał co innego, i o wiele innych rzeczy..Jesli chodzi o pracę w Amazon super! poznałam fajnych ludzi i praca była lekka,jesli ktoś chce wiecej info na temat reszty dziwnych rzeczy co działy się w Bad Hersfeld zapraszam na upkasa@wp.pl tutaj juz mi się wszystkiego opisywać nie chce! ALE WYJAZD PRZEZ TĄ FIRME ODRADZAM!!
pracownik009 2013-02-07 00:37:18
nie polecam tej agencji, pracowalem dla nich miesiac i powiem szczerze, ze problemow bylo mnossssstwo, naprawde mnostwo
lukasz 2014-05-23 16:40:47
Też pracowałem w Amazonie przez Factory 600 i Trenkwaldera, od lipca do grudnia 2012 roku i tylko częściowo mogę się zgodzić z opinią czarnaD. Możliwe, że nawet się poznaliśmy osobiście i pracowaliśmy razem. Moim zdaniem jej opis jest delikatnie wyolbrzymiony, ale to zależy kto czego oczekiwał. Jeśli kogoś to interesuę to opiszę jak to wyglądało wg mnie. Pozdrawiam
gruby 2014-11-20 07:08:52
Odradzam mocno współpracę z firmą Trenkwalder Personaldienste GmbH.
Niekompetentni mówiący nieprawdę.
szwejk 2015-01-28 22:41:42
Czarna D wcześniej napisała solidny tekst, ale tak jak Łukasz zauważył, chyba nieco pewne sprawy zostały wyolbrzymione, skoro ktos decyduje sie na pracę zarobkową za granica to chyba nie ma co sie spodziewac na miejscu pałacy. Maksio skoro jest problem z wynagrodzeniem to ja nie wiem czy jest sens się w to pakować, ale na moje skoro mają wszystko zorganizowane, może warto się zastanowic
ijastan 2015-01-29 11:01:49
Firma jak każdy pośrdnik , żyj z okradania ludzi , którzy ciżko praacują ......
sorki , lit rka ni działa
1
wujek 2015-07-25 16:56:05
Nie polecam tej firmy. Rozliczenie masakryczne kantują na każdym kroku. Szczególną uwage proszę zwrócić na Panią Agatę miła do zżygania podczas przyjmowania, ale to szybko mija jak przychodzi do rozliczenia co innego mówi co innego robi ogólenie nigdy więcej.
lechu 2016-05-20 13:06:35
Fakt faktem był jakiś problem swego czasu z premiami - to jak obecnie wygląda sytuacja, nie rozumiem jakie to problemy mogą być z pemiami, u wszystkich osób? nie ma obecnie od nich nowych ofert pracy jak widze.
Kasia 2016-11-04 19:05:45
Odradzam tą firmę,osoby tam pracujące-a zwłaszcza jedna pani kadrowa nie ma zielonego pojęcia o przepisach ja jako prosty człowiek orientuję się bardziej. Nie potrafi przyjąć swojej winy tylko zwala na pracownika. Pierwszy i ostatni raz podjełam prace przez taka agencję
zainteresowana 2016-11-09 18:17:03
Witam mam pytanie czy pracował ktoś w niemczech dokładnie Lipsk na magazynie firmy komputerowej ponieważ mam wyjechac za tydzień i szukam opini o firmie JobLotse GmbH
Grimmaische Str. 10
04109 Leipzig Niemcy ( LIPSK ). można opinie kierować na maila szwejk12334@wp.pl Dziekuje za odpowiedzi
lamwina 2016-11-11 19:49:07
witam dostaliśmy propozycje pracy w niemczech lIPSK to samo co zainteresowana w magazynie firmy komputerowej nie wiemy nic o tej firmie w internecie przeszukaliśmy wszystko jeśli ktoś ma jakieś wiadomości proszę o kontakt mamy czas do wtorku żeby podjąć decyzję mój email-maj.krzysztof@poczta.onet.pl-tel-( usunięte przez administratora )
Zostaw swoją opinię o Trenkwalder Personaldienste GmbH - Leipzig
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Trenkwalder Personaldienste GmbH