logo H&M Hennes & Mauritz

H&M Hennes & Mauritz

Gądki

Opinie o H&M Hennes & Mauritz

Weteran 2017-07-22 04:36
Robert to Ty liderem byłeś? !
Przecież to wpis Gebela, typowe jego słowa.
3
sunia 2017-07-22 12:02
nie mię dar miał służyć, przepraszam żem tak musiał swą opowieścią przedłużyć, swym nudzeniem wylewaniem świat Twój ubarwić zagaić, przestać pier.. po prostu zakasać rękawy, przeniosłech po prostu swój styl cołkiech żech, ze innego fora .. gdzieś we Łebie moża, morza gdzie tacy jak nasze prapra-pradziady nieraz rzucały, mamy fotkę że pierścień a kto wie co dawniej do morza, zanim wszyscy Słowianie, w kupie tu siedzielim Czesi i Rosjanie "my zostajem" Powiedzieli Lachy " dobra, no to my idziemy" ludy- bracia- kuzyni rzekły, przeludnienia się rozwlekły; kto tu rzucił te Germany, tam jest Francuz skrzyżowany - ze Słowiany i Francuzy, Wiking i Włoch gładki, na wybrzeżach Tunisu, nieopodal walczył dziad mój sławny, ze wsi był chłop jak wy i jak chłop uszczypawny, po tym co' dokonał .. jego prawnuk miał autograf Kaszpirowskiego już, a i nie musiał śnić że będzie onieśmielał prezydenta, szła mu teraz równa ta co ćwiczył, pragnął chciał mięta -

jak we Wrigleju z maszyny kumplowi, dziś we banku To on rządzi tam, dyrektorów prawie jak nasz może łowi, nie pytam .nie stykam.o 60 zyla za ten rower, jego Niuni - co oczywiście do niej też podbijałem i zbliżenie niesmacznie, gdy 11h harował a ja żyłem z pieniędzy ze źródełek rodzinki, Tatuś wiele stawów napuścił .. pogodny, sczezłem nim szedłem i byłem już sumie w trybie że tym kim miałem chciałem, od zawsze ja to wejrzałem lecz tera dopiero we lustrze; odwrotnie dawniej z cyfr, a dziś ze tych rymów liter - ceramiczne kafelki mogłem kłaść, jak sztuczki Chomontek, mechanicznie bez wysiłku jakoś tak drewnianie, naturalnie ślicznie .. wracamy do kumpla z miasta znad morza, co po zecie wylądował z winiaczem na ławeczce deptaku i to było już na zawsze dla takich jak on i co pierwej byli przed nim, roczniki .. ta sama szkoła to samo środowisko, ten sam brak znaczących koncesji, układów ..ukazujących w końcu swą nagość i popadający we fiasko przemysł Pomorza lat 90-tych gdy jeszcze Bałtyk zasyfiło, w takiej czasofazie bidy nędzy beznadziei opuszczonych blokowisk nadmorskiej mieściny Się To Działo -a tedy tam nawet Ci Co Mieli układy pracę łatwiej tracili, niżby ażeby gdzie nową dostali - chłopaki nie poszli pewnie do pośredniaka, kazaliby im sp......ać trochę inne było wtedy prawo, zdaje

sam mnie opowiedział, ale ze szczerością, mało tego -z przyjaźnią; zatem w telepatycznym skoku czasoobrazu punktu mikroskopu mikro-kliszy .. Jam to widział, tak jak gdyby " gdy on we wspomnieniach swoich był, jam mu na ramieniu siedział" jam tam był z nim, wiedział

widział - jak następny dzień: oho, uzbierali .. mają na następnego jabola, idzie kumpel ten kujon co na studia zdał, przywitał się z nimi dwoma - potem przyszedł trzeci, i ten co zobaczył Poznań on przemówił i namówił ich jak dzieci; Ten Kujon, co nigdy go nie słuchali, pewnikiem nie jak w banku, ..ale jak w Forcie Knox wyśmiewali za to że mu bardziej zależało, lecz sprowadził ich, załatwił im, nie wszędzie egzamin był, bo wtedy akurat we ten rok weszły te kredyty studenckie

i żeby poznać przygody tej akademika 'Wojnę biedno-biedną' niepowtarzalny smak że Luc Besson w 'Wielkim błękicie ' fazy czarowniejszej nie odpier..lił - wystarczyło mieć dwie ręce, i podpis żyranta - rodzina mu solidarnie odmówiła, widzieli go tylko równym w męce, ni dostał ni laczka za fanta, musiał iść tam gdzie nigdy nie był, wszyscy w rodzinie go hejtowali ..w Ludowym Wojsku ważniejszy był od sierżanta Wuj straszny srogi tępy , dawno niewidziany krewny, kto wie a może i pewnie od dzieciństwa, małego .. nadziei ostatnia kropla już ¾ zatruta, tak niesmaczna że ryj idącemu po ciemku wykrzywiało, tedy tamtego wieczora w ozelżałym już deszczu - długowłosemu chłopakowi ; błyszczą spokojne, pełne zdali ufności, źrenice jego. - ..a w tych jego wilgnych oczach świetlistech punktach powiat darłowski znad kałuż ..widzę niby, że padało - a tam całe życie jego mieszkało, się ważyło ..niósł to, Gdy Jeszcze nie wiedział o tem kiedy kto wie może to właśnie wczoraj we śnie zapoznał się tam schroniło, Swe życie przyszłe wprowadziło co je napotkał w Jednej spośród-niby_nierealnych Krain] spotkał we śnie przyszło, Się Tam schroniło ze życiem splotło członków przyszłej wielkopolskiej jego rodziny - pamiętam te jego miny, gdy widział mój egoizm ..bo to ja z nas dwu byłem tym co nie miał dziewczyny"..który to współlokator mój z mieszkania na Matejki lat dwutysięcznych gdy autentiko idziemy grupą dealer wsiada do taxi i paka wypada mu prosto przed nas nabita ekstazami - laska kumpla to podniosła, bo akurat taka normalna, zdrowa, że nigdy nic .. chociaż kumpel spoko, i taki w sumie najlepszy, inny ..ten to pewnie z kolei do dziś nie do końca płynnie czyta, chociaż w sumieniu stara duża czarna, równa bez jednej rysy, nieskazitelna gra jego płyta
gr 021 2017-07-22 12:07
Widzę Solidarność ma się ku końcowi w h&m, bo atakuję się Roberta.

Na pewno mądry jojo takie bzdury wypisuje.
3
Kanalia :) 2017-07-22 12:41
Precz z Kaczorem dyktatorem ! i z Solidarnością która go popiera.
Dziś wieczorem w Śremie - świece, latarki.
3
Weteran 2017-07-22 15:17
A co prąd wylaczyli Wam czy tylko rozum?
Dyktatura hahahaha
dsds 2017-07-22 20:59
Kto jest dzisiaj gwiazdą????
2
była pracownica 2017-07-23 10:28
Problem jest nie z Ukraińcami, tylko z wami. Nikt wam nie każe tam pracować. Gądki to wasz szczyt marzeń? trochę współczuję. ja tam pracowałam kilka miesięcy i znalazłam sobie lepszą pracę i jestem tu już rok, ale zmienię sobie jeszcze na lepszą, tym bardziej, że mieszkam obok poznania. To tak trudno wziąć życie we własne ręcę i nie zrzucać wszystkiego na jakiś rusków?
7
kkkkkkkkkkkkk 2017-07-23 10:43
kiedy wypłata ?
kacha 2017-07-24 13:14
wyłata będzie 27.07
1
him pracownica 2017-07-24 17:11
szukam jakis inforamcji na temat zarobków itp ktoś moze coś ma , szukałem i znalałem tylko opinie na gowork i http://mojepobory.pl/hm-hennes-mauritz/hm-hennes-mauritz/ ktoś sie wypowie pozdrawiam
Jagodx3 2017-07-24 19:22
Hej kochani. Pracuje ktoś z was przez work service? Chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda z wypłata, ile wychodzicie na miesiąc i czy to prawda że przez agencję nawet robi się więcej niż 5 dni w tygodniu.
Ona 2017-07-25 16:10
Jako pracownik hm pracuję po 6 dni w tygodniu...na nocną zmianę
1
sacx 2017-07-26 00:42
widać ze to pisał robert
wierny 2017-07-26 00:45
słyszałem ze od 1 września będzie wysyłka z Gądek do Polski i to jest pewne bo z Włoch się nie opłaca
1
czarna wiedzma:) 2017-07-26 20:43
Nie ważne czy to pisał Robert czy to pisała Ewa, jest to prawda i basta !
1
Dośka 2017-07-26 21:21
Mam pytanko kiedy dostaniemy spłatę podwyżki?Wie ktoś coś?
4
cdds 2017-07-26 22:32
widać ze związki się buntują ze na tej stronie już wiadomo kto to pisze
Zuzanna Z 2017-07-28 06:04
Przez Work Service zarobisz 2 tys. czyli więcej niż w H&M czasami ale emerytury z tego mieć nie będziesz. Jest przejrzystość i wypłata zawsze na czas do 10 nast mc ale owszem 6 dni w tygodniu to jest nie dla ludzi pracowitych bo wlasnie tacy się wykańczają pierwsi Jestem pracowita ale sama też nie wiem bo H&M też ma 6 dni tyg ale bonusy na święta można sobie coś kupić Myślę że agencja jest dobra na początek work chyba najlepsza i od razu zaczynasz
1
Kobieta 2017-07-30 23:32
Hmmm osoby agencyjne podbijają nam normy, robią byle jak ważne że zrobią normę i premie mają a my nie. Zacznijmy wszyscy patrzeć na jakość a nie na ilość.
5
Prezes Pajączek 2017-08-01 07:44
Proponujesz dawać do szafy...?
Bacha 2017-08-01 10:41
Wcale im się nie dziwię. Skoro można w ten sposób więcej zarobić to czemu nie. Niech sobie rozdają premię za robienie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeśli decyzyjnym w hm to nie przeszkadza. Czym się przejmujesz?
2
Milka 2017-08-01 17:27
Hej. Mam pytanie. Czy jeździ ktoś z Grodziska Wlkp do Gądek na zmianę C?
Julia 2017-08-02 20:41
Czy ktoś wie coś o tych wolnych niedzielach ?
W tamtym roku podpisałam się pod pismem i miały być wolne niedziele od stycznia :(
1
mima 2017-08-02 22:00
Może i będą ale nie dla nas - Solidarność walczy o panie ze sklepu.
Poczytaj sobie projekt ustawy, tam jest wszystko napisane.
Liczyły się tylko podpisy .
była ........... 2017-08-03 05:54
Obiecanki cacanki a głupi pracownik zadowolony.
Gruszek na wierzbie nie będzie.
1
niezadowolony 2017-08-03 10:06
Dlaczego ten magazyn cieszy się zła sławą -niedawno "chłopak z agencji poniżany przez jakąś pracownice HM za kogo ona się uważa totalna dyskryminacja ,WYZYSK !nie dają ludziom szans !pracujesz pare dni i wyjazd za małe normy !Co na to włascieciel tego przedsięwzięcia ?dużo się słyszy o Hm i innych magazynach -dlaczego tam tak niema np AMAZON !Jak można tam wytrzymać PSYCHICZNE CZY KIEDYKOLWIEK W HM SIĘ ZMIENI PYTANIE BEZ ODPOWIEDZI I NORMY I WYZYSK !Człowiek nie jest ze stali Panie własciecielu HM jesteśmy ludzmi!Czy liderzy tam się zmienią kiedykolwiek bo słychać o tym magazynie w całej wielkop.i innych magazynach !
3
była pracownica.. 2017-08-03 22:52
Większość pracowników h&m ma bardzo niski poziom kultury osobistej, zakłamanie i fałsz.
A co ma do tego właściciel- jego celem jest jak najwięcej zarobić jak najmniejszym kosztem.
Dziwię się że w tym roku były tak duże podwyżki dla pracowników.
3
Z Zmyślona 2017-08-04 09:43
W agencji jest premia za przekraczanie normy ale nie wszyscy to robimy i tak więcej od Was zarabiamy chociaż obiad drożej. Ja mimo tego chciałabym przejść do HM ponieważ jest ta gwarancja bezpieczeństwo zatrudnienia a w agencji to jest tak jak dwa tygodnie temu słyszałam że jeden chłopak a trzy tygodnie temu też podobno inny poszli na jakiś dział na saport i ich zwolnili bo słabo wyszło a oni potem mówili że się starali. Ale nie wiem to może być plotka. Ludzie ze wsi tu są głównie więc zagrodowa nieżyczliwość. A ludzie z miast to chyba słomki mają zamiast kręgosłupów. Na szczęście jest jeszcze sporo dobrych osób a to że każdy może wylecieć w każdej chwili to inna sprawa. Są równi równiejsi i najrówniejsi. Na koniec zmiany często dostaję ochrzan chociaż bardzo się starałam na moim dziale rynna mówią że to moja rynna zatrzymuje ten do góry sorter który zatrzymuje obydwa bukingi. Robią się klatki a co mnie obchodzą ich klatki jak my same mamy dużo. W mojej grupie liderka w porządku i da się z nią pogadać. Pozdrawiam was i nie dajmy się uważam normy są za wysokie
1
Zuza 2017-08-04 09:52
Chciałam jeszcze zapytać kto był gwiazdą na imprezie. Liczę że się ktoś pofatyguje odpowiedzieć. To żart ma się rozumieć.
Zuza 2017-08-04 10:01
Z jakiego jesteś działu i której zmiany? Może napisz jeśli to nie sekret bo wystawiasz opinię całemu zakładowi a wielu liderów to uczciwi ludzie i jest dobra atmosfera.
Zuzanna Zamyślona 2017-08-04 12:55
Przez agencję panie robiące normę i ponad ok. 2266zł za wszystkie obecności. H&M ma kilkadziesiąt euro z każdej rzeczy ale swoim harującym nie trzeba nikogo przekonywać pracownikom którzy tworzą firmę jak mrówki mrowisko jak pszczoły ul. Dużo mniej oferuje swoim pracownikom nawet z dwuletnim stażem akurat przedwczoraj kolegę pytałam co opuścił agencję kiedy ja zaczynałam. Zazdrościliśmy mu ale potem już zawsze był smutny. Nawet zmianę dali mu inną rok wracał. 1600-1700 ma nie wiedziałam tak kiepsko. A więc ci ludzie przychodzą tu tylko dla sprawy dla idei to są ideowcy. Tyle że to się do emerytury liczy a przez Agencję nie. HM ma jeszcze 400 zł na święta i wyprzedaż i chyba kartę na siłownię. Co do rozwoju układy tu i tu decydują za kulisami bo są kable i są serwery. Poczciwi i pracowici są pomijani w HM nawet bardziej i dłużej a w agencji łatwiej się wybić. Ludzie tu i tu największym zagrożeniem koledzy i koleżanki. Liderzy tu i tu co drugi dzień w stresie. W H&M lista osób które będą się szkolić zapełniona została już w czasach budowy piramidy faraona Setiego II i zabetonowana w komorze u stóp mumii mam wrażenie a ustalały ją święte krokodyle. Najgorsze w tej pracy dla osób które mają cienką skórę że nie wiesz czy plus 10 czy plus 30 będzie na dziale gdzie pójdziesz może w saport a H&M może mieć bluzy a jak z agencji to przebrać się możesz dopiero w przerwie.
1
Mańka 2017-08-05 22:01
Witajcie.
Czy ktoś się orientuje czy w tym roku będzie wyprzedaż?
Ktoś coś słyszał? :)
kati 2017-08-07 21:43
Od września Marcin Jojo ma kierować Solidarnością w Gądkach.
Ewa w końcu idzie na eme .
3
'97 2017-08-08 05:15
Niech żyje Europejskie Centrum Grafologii im. Gdańskich Pilotów Samolotów Pasażerskich!!!
Pusia 2017-08-08 08:07
To ile teraz będą składki wynosiły ? - bo ja płacę 28 zł.
Marcin wierzymy w Ciebie.
2
Aneta 2017-08-08 21:15
Normy znowu podkręcili o 10 %, już widać jak niektórzy normalnie biegają by się wyrobić, niedługo trzeba będzie fruwać. Przegiecię na maxa.
3
Bethy 2017-08-08 21:50
Też to zauważyłam, że procenty pospadały. Co oni robią z tymi ludźmi, dajcie spokój. Zamiast więcej ludzi zatrudnić, to prościej podkręcić cichaczem normy i niewolnicy może się nie połapią. Trzeba stąd uciekać i tak to niedługo będzie ukraińska firma.
1
Iza 2017-08-10 13:03
@Aneta możesz powiedzieć coś więcej na temat swojej pracy? Chętnie dowiem się więcej o mocnych i słabych stronach pracy. Co możesz doradzić osobom, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy?
taki-ktos 2017-08-11 03:35
Jak czytqm te wszystkie glupawe opinie o HM to normalnie wlos na glowie sie jezy. Mam wrazenie,ze pisza je ci,ktorzy nie palaja sie zbytnio do pracy-pisze zwlaszcza o pracownikach HM z czrnymi smyczami,ktorzy na potege sciemniaja w regalach,w nowych lokalizqcjach na dole i nie tylko i za to oczekuja kosmicznych zarobkow. Ludzie,przeciez nikt wam nie bedzie placic za scieme w regalch!Wezcie sie do roboty! Bo najlepiej sciemniac,plotowac o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Maryni,obgadywac i oczekiwac kokosow za to. Jestem na picku i jako pracownik agencyjny obserwuje Wasze sciemnianie to normalnie noz w kieszeni sie otwiera.... Nie geneneralizuje ze wszyscy z HM to sciemniacze bo bylbym niesprawiedliwy w ocenie. Ale wezcie sie do roboty to bedzie ok. Ogolnie polecam prace,bo sam na zarobki nie narzekam, mimo ze pracuje przez agencje. Jesli jest sie ok w stosunku do ludzi to inni sa tez ok. I jesli jest sie pracowitym to firma przy wyplacie to doceni.... Tyle w temacie.
1
Nic 2017-08-11 07:49
Kierownik zmiany C przystojny ????????
loloa 2017-08-12 11:23
Zuzanno a jak wygląda praca z agencji na 1 zmianę od 6.00-14.15? i dlaczego dl 14,15 ? a nie do 14?
Trzeba pracowac wszystkie soboty i niedziele tez na 1 zmianę i ja to wygląda? no i na jakim dziale ta 1 zmiana? Dziękuję za informację te powyżej-bardzo dla mnie pomocne
loloa 2017-08-12 11:32
i jakie zarobki na 1 zmianie??? będę wdzieczna za info....pozdrawiam wszystkich z h&m
agnieszka 2017-08-12 11:46
Czy ktoś z was pracuje na 1 zmianę przez agencję? Zadowoleni jestescie czy lepiej dac sobie spokój?
Arek 2017-08-12 22:32
Wiecie może czy można kupić inne buty robocze spełniające te same normy? Te cholerne buty mnie wykończą..
loggo 2017-08-13 15:03
to trzevba do tego nowego dietetyka
T P 2017-08-15 09:28
Co ta baba z Solidarnośći rozdaje, fajnie by było jak by były wolne weekendy w pracy -ale nie będą. Nasz Rząd jak chce to uchwała ustawę w ciągu jednego dnia. Dziwię się Solidarności że popiera PiS, co oni z tego mają. Obiecywanie Pracownikom wolnych niedziel, są to obietnice bez pokrycia. Pracownicy magazynów nie są ujęci w projekcie ustawy w wolnych niedzielach.
1
Dangerous & Game 2017-08-15 13:03
Ludzie - na jakie wynagrodzenie brutto można liczyć na okresie próbnym - na stanowisku : magazynier ? I jak jest z premiami ? Czy one w ogóle są ? - Jeśli tak to mniej więcej - w jakiej wysokości ?
Pytam ponieważ - zastanawiam się / czy aby nie aplikować do tej firmy.

Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi.

Z góry dziękuję !
Barbara
On 2017-08-15 16:34
Magazynier czyli GL? Z tego co wiem HM Gądki Magazyn nie robi naboru do pracy
Wiecznie trącany pracownik 2017-08-17 09:49
A ja zaapeluje o spokój na wyjściu, do kontroli jest kolejka, autobusy stoją i nic wam nie da przepychanie się, żeby wyjść te 4 sekundy wcześniej. Trochę kultury.
4
piotr 2017-08-17 21:46
tylko nie do HM
Zostaw swoją opinię o H&M Hennes & Mauritz - Gądki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie H&M Hennes & Mauritz