Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o H&M Hennes & Mauritz

Pracowałeś w firmie H&M Hennes & Mauritz i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Black girl - 2015-02-23 13:09:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej. Mam pytanie czy ktoś pomoże mi załatwić prace w H&M w Gądkach ???
zdjecie uzytkownika
maxyla - 2015-02-23 15:08:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Black girl - 2015-02-23 13:09:46]:
Ale w czym pomóc? Wysyłasz CV i jak uznają że się nadasz to zapraszają cię na rozmowę. Żadnej filozofii w tym nie ma. No chyba ze jestes tak kiepska i wiesz ze na rozmowe nikt cię nie zaprosi. Jeśli tak jest to moze i lepiej...
zdjecie uzytkownika
hegeMOP - 2015-02-23 15:58:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
są takie działy gdzie ciężką pracę czuć z daleka jak chociażby pick pack gdzie teoretycznie proste zbieranie ciuszków doprowadza do schizy czy refill gdzie targa się non stop ciężkie kartony ale weźcie się w końcu za RS...tam jest dopiero labaaaaa...po co to istnieje?
zdjecie uzytkownika
Black girl - 2015-02-23 16:02:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie jestem kiepska tylko chodzi mi o to żeby ktoś mnie polecił bedzie łatwiej przejść proces rekrutacji .
zdjecie uzytkownika
Black girl - 2015-02-23 16:06:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maxyla - 2015-02-23 15:08:55]:
Nie jestem kiepska tylko chodzi mi o to żeby ktoś mnie polecił bedzie łatwiej przejść proces rekrutacji .
zdjecie uzytkownika
rekrutacja - 2015-02-23 23:33:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jutro mam rozmowę kwalifikacyjną tą grupową, o co będą mnie pytać?
zdjecie uzytkownika
Black - 2015-02-24 09:39:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rekrutacja - 2015-02-23 23:33:23]:
A co miałaś napisane w cv że cię przyjeli to ci mogę pomuc co masz mówić .
zdjecie uzytkownika
Black - 2015-02-24 10:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [rekrutacja - 2015-02-23 23:33:23]:
A co miałaś napisane w cv że cię przyjeli to ci mogę pomuc co masz mówić .
zdjecie uzytkownika
rekrutacja - 2015-02-24 13:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no i jestem po tej pierwszej rozmowie grupowej. To jest porazka normalnie, trzeba by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zeby takie rekrutacje przeprowadzać jak oni, jeden facet po 5 minutach to wręcz zwiał stamtąd i nie dziwię mu się wcale. Odradzam prace w tej firmie jak i równiez kupowanie ich tandetnych łachów.
zdjecie uzytkownika
tralalala - 2015-02-24 15:03:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze nie zaczelas/es tam pracy a juz odradzasz ? Bo co ? Bo zrobili maly test ? Widocznie nie zatrudniaja byle co przyjdzie tylko patrza czy czlowiek mysli. Bylam z Toba na tym spotkaniu wiec wiesz
zdjecie uzytkownika
kara - 2015-02-24 15:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Test dla przedszkolaków i sobie nie poradzilas. Czyli jest na dzieja ze nie będziesz wśród nas
zdjecie uzytkownika
praca - 2015-02-24 16:23:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A gdzie przeprowadzana jest rekrutacja ???
zdjecie uzytkownika
tralalala - 2015-02-24 17:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kara - 2015-02-24 15:15:32]:
Do kogo to mialo byc ??
zdjecie uzytkownika
tralalala - 2015-02-24 17:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo z tego co widze 'rekrutac'ja sie niezle podburzyla jakims testem... I wielkie odradzanie pracy ! Co za ludzie.... A co myslalas/es ? Ze od tak wezma jakas tepa dzide do pracy ??? Musieli ci test zrobic az pewnie kupka w majty byla z strachu przed kartkami
zdjecie uzytkownika
praca - 2015-02-24 17:25:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tralalala - 2015-02-24 17:19:38]:
A gdzie przeprowadzana jest rekrutacja ???
zdjecie uzytkownika
tralalala - 2015-02-24 17:26:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gdzie rekrutacja przeprowadzona byla ? Hmmmmmm w Azji. Ja(usunięte przez administratora)co za pytania no chyba jasne ze w samym HM !!!!!! Ludzie...
zdjecie uzytkownika
zamyślona - 2015-02-24 20:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Długo trwa rekrutacja grupowa i idywidualna bo wezwali mnie na nie
zdjecie uzytkownika
majsterek - 2015-02-25 12:18:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dziś podobno wypłata ma być co?
zdjecie uzytkownika
Ala - 2015-02-25 15:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Udzieli mi ktoś informacji na czym polega praca w hm przy kompletowaniu zamówień i czy jest ciężka? :)
zdjecie uzytkownika
allo - 2015-02-25 20:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co sądzicie o tej nowej liderce Martynie ta to ma temperament nic nie umie ale wyć potrafi , kto ją wybrał
zdjecie uzytkownika
?? - 2015-02-26 10:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [allo - 2015-02-25 20:08:27]:
na jakim dziale jest ta Martyna?? nie znamy ....
wogole ci nowi talento-liderzy do bani są kto wybrał ich?? czy hr ma klapki ?? połowa z nich jest kompletnie nieprzygotowana założyc kamizelke nie sztuka !!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
bobo - 2015-02-26 10:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wypłata była wczoraj tj. 25
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-02-27 12:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mógłby mi ktoś podać nr do osób zajmujących się rekrutacją?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 3 etapy
1 - rozmowa przez telefon "wybadanie gruntu czy sie nadajesz"
2 - rozmowa grupowa - zadaja pytania na temat firmy H&M, na temat magazynu jego struktury i wgl, rozwiazujesz test w torym sprawdzaja czy znasz literki, cyferki i czytasz ze zrozumieniem, ustawianie scianki dla klienta wg polecen rekrutujacego cala grupa
3 - rozmowa indywidualna z liderem na temat Twojej osoby
Pytania: historia h&m i magazynu, struktura, liczba pracownikow, n jakie kraje wysyla, gdzie ma sklepy itpitd
jak odnalazlabym sie w roznych syt, np jakbym zauwazyla, ze ktos kradnie itpitd
pyt o byla prace, wady, zalety - standard
zdjecie uzytkownika
azereusz - 2015-02-27 13:00:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kara - 2015-02-24 15:15:32]:
Jak nie zatrudniają byle co??? 75% liderów to banda nie mających pojęcia o robocie troglodytów. nie robią nic tylko wymyśla jeden z drugim jak życie uprzykrzyć drugiemu. Śmiechy hihy między sobą, a jak przyjdzie co do czego to odsyła do innego bo sam tłuk jeden z drugim nie wie. Większość tych poganiaczy nie zna zasad i przepisów, które w dużej części sami ustalili. A jak by postawić ich na działach i kazać im robić to co my z zachowaniem przyjętych norm to żaden nierób by nawet na 40% nie wyszedł... Możemasz inne zdanie co?
zdjecie uzytkownika
XXzzXX - 2015-02-27 13:14:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak jest w Hamie?? No nijak. Pierwszym poważnym błędem jest obsadzanie na stanowisku liderów ludzi, którzy nie nadają się do pchania karuzeli, bo i to by spierniczyli. Oni nie mają pojęcia o kierowaniu produkcją i o zarządzaniem grupami ludzi. Mają za to jeden przykaz od góry. Muszą być skrajnie bezwzględni dla pracownika. Tak takie jest ich zadanie właśnie. A im bardziej tempa dzida tym łatwiej od niego wymagać tej bezwzględności.
Następnie organizacja czasu pracy, a właściwie jej brak. Pracujące niedziele, po co to komu w sklepie z gaciami. Panuje tam wyzysk, zwykły regularny korporacyjny wyzysk. Ale jak przychodzi co do czego to jesteśmy szwedzką firmą i innemitinowe pieprzenie motywacyjne. Który mądrala powie mi że w Szwecji pracują w soboty i niedziele i na nockach? Obawiam się że żaden. Zresztą pewne trzy gwiazdy, które były w Szwecji mogą to potwierdzić. My niestety jednak jesteśmy tanią siłą roboczą, która jest wykorzystywana tak a nie inaczej ze względu na sytuację jaka panuje w Polszy.
Ech... długo by wymieniać debilne zajścia w tej firmie. Nie dostaniecie wody bo jest o 0,7 stopnia za zimno... Takie słowa usłyszeliśmy od pewnego pana lidera... cóż pozostaje się tylko pogodzić i pracować, bo cóż innego możemy robić. Musimy utrzymać rodziny i oni to wiedzą. Ale tak działają korporacje
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie H&M Hennes & Mauritz
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy H&M Hennes & Mauritz?
Zadaj pytanie