Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o H&M Hennes & Mauritz

Pracowałeś w firmie H&M Hennes & Mauritz i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zm.a - 2016-05-13 01:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak liderzy agencyjni za nich pracują to oni przynajmniej maja czas poflirtować .. Np taki Maniek caly czas obok czarnulki lata a ta jest wyraźnie wniebowzięta ..
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-05-13 10:09:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. co oznacza jak liderzy mowia na meetingu o tej komplecie, inkoming i takcie?? jestem nowy i nie bardzo wiem a nikt nie chce wytlumaczyc dokladnie.
zdjecie uzytkownika
Bla bla bla bla - 2016-05-13 14:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowy... zapytaj liderów...
zdjecie uzytkownika
głodny Janusz - 2016-05-13 15:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie czy ta ruda Grarzynka team leaderka z zmiany A z nowego bukingu kogoś ma? Kusi mnie i czaruje i nie wiem co myśleć... :(:(:(:(:(
zdjecie uzytkownika
e - 2016-05-13 17:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bierz ją liderki są łatwe wszystkie . Sam jestem z jedną
zdjecie uzytkownika
Ruda - 2016-05-14 08:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kim jesteś? Ujawnij się
zdjecie uzytkownika
e - 2016-05-14 21:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A po co ?
zdjecie uzytkownika
mgr PGR - 2016-05-14 21:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na burakingu zmieniają kryteria przesiewu :)
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-05-15 11:59:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bla bla bla bla - 2016-05-13 14:33:54]:
może Ty nie powiesz, ale znajdzie się ktoś miły co może odpowie mi na pytanie
zdjecie uzytkownika
semi - 2016-05-15 17:58:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wookie - 2016-05-01 20:02:18]:
Wszyscy którzy pracują w H&M Gądki są leniami począwszy od liderów a skończywszy na pracownikach ale w szczególności H&M wydaje się im że są panami na hali i wolno im dosłownie wszystko większość pracy spędzają na rozmowie i przesiadywaniu w alejkach z telefonem komórkowym w dłoniach i albo piszą sms lub grają w gry a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] agencje które mają na rękę 1.500 a lider 6.000 tys. na miesiąc.
Chodzę do pracy wjeżdżam w te alejki wózkiem choć pracownicy H&M wchodzą bez wózka i lider im nic nie powie a tobie że się przepychasz, że stwarzasz zagrożenie jeżdżąc wózkiem po alejkach że przeklinasz i mówisz niestworzone rzeczy. Jak tu pracować z jednej strony pracownicy H&M a z drugiej lider nie gadać chodzić i pracować - a gdy wózków nie ma masz wziąć box i chodzić w pick firma na cały świat i nie stać ich na wózki.
Ostatnio chodzili pracownicy H&M z ankietom że nie chcą pracować w niedzielę a agencja wszystkie dni ma robić 7 dni na rano, 5 nocek z rzędu i 5 popołudniówek i nie ma płacone osobno za nocki cena jest taka sama 13,50 czy robisz w dzień czy w nocy.
zdjecie uzytkownika
Anonim :) - 2016-05-15 22:30:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wcale tak nie jest. Wszystko zależy od człowieka. Niektórzy pozwalają sobie na więcej, bo mogą. W agencjach też można znaleźć nygusów a wśród Group Leaderów osoby, które poza formalnościami znajdą czas na trochę pracy fizycznej. Nie można obrzucać kogoś błotem opierając się na wyssanymi z palca argumentami. Jeżeli nie odpowiada Ci obecna sytuacja to coś z nią zrób, aplikuj na lidera lub na zwykłego pracownika z H&M.
zdjecie uzytkownika
booking zm a - 2016-05-16 07:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy on się w końcu przestanie nas czepiać? Żal
zdjecie uzytkownika
Booking - 2016-05-16 12:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kto się czepia?
zdjecie uzytkownika
Romek - 2016-05-16 14:05:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [semi - 2016-05-15 17:58:04]:
Krótko i do rzeczy nie podoba się nikt na siłę nie trzyma Żegnam !
zdjecie uzytkownika
Zm A - 2016-05-16 15:49:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt się bez powodu nikogo nie czepia więc weź się do roboty i przestań się żalić
zdjecie uzytkownika
Zm a nowa - 2016-05-17 09:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Smiechu warte to co sie dzieje nasza grupa byla dzis pierwszy dzien na nocce , szkolenie bhp od 22 do 2.30 po czym udalismy sie do pracy . jedna wielka hu.... Masakra co sie tam dzieje pani tlumaczyla jak by sie jej nie chcialo . na ulal odpie......a swoja robote i se poszla . Jaki normalny czlowiek zrozumie przez 10 min co ma robic nie pokazala jak skladac ubrania pozniej przychodzila i sie sapala. Ludzie nie jedzcie tam do pracy. Od nas juz 6 osob rezygnuje
zdjecie uzytkownika
m - 2016-05-17 09:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [muszę się wyżalić. - 2016-05-11 10:01:10]:
W żadnej firmie nie ma tylu płatnych nadgodzin. Przecież firma na tym traci, bo każde nadgodziny to dodatkowy koszt dla praoodawcy, także tylko Ty byłabyś zadowoloana, pracodawca na pewno nie. Łatwo ocenia się kogoś niebędąc w jego skórze, ale zrozum,że o wielu rzeczach pracownicy nie wiedzą, nie znają się na zarządzaniu, nie znają podstawowch zasad rynku. Na przykładzie podanym przez Ciebie - nadgodziny - z wielu względów po prostu nie opłaca się ich wprowadzić. Każdy tylko narzeka, ale kiedy ma szansę, by coś zrobić, czymś się wykazać to tego nie chce robić, chowa głowę przed odpowiedzialnością. Każdy chce tylko dużo zarabiać, ale robiąc wciąż to samo, a tak się ludzie nie da, zrozumcie to.
zdjecie uzytkownika
Zm.a nowy - 2016-05-17 19:37:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To dlaczego jesli jestem nowym pracownikiem do cholery to nikt nie wytlumaczy jak pracowac? Kazdy na swoja dupe patrzy
zdjecie uzytkownika
do M - 2016-05-17 20:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [m - 2016-05-17 09:29:25]:
fakt może masz i rację. bo każdy ją posiada. ale dla pracodawcy nie nadgodziny są kosztami, ale te weekendy co musi opłacić prąd, pracowników dojazdy i wiele innych.a wydajność jest poniżej 30 %. no bo nie ma pracy. ale widać wiesz lepiej. a te nadgodziny hmm tak owszem w zeszłym roku można nazwać że były a teraz? w tym roku które to ? no właśnie. a po za tym pracujemy coraz więcej. zaczynało się od 1 weekendu a teraz maksymalnie 3 do nawet 4. gdzie czas na rodzinę? jakim kosztem? mam nie wiedzieć dziecka? za 250 zł które wypłacane w 3 ratach daje mi może 200? szkoda że nie jest to za jednym razem normalnie wypłacane. ludzie na tym się nacięli. bo obliczyła firma o wiele mniej . wiec nie gadaj o nadgodzinach gdzie no jest jak jest. owszem mówiłam o nadgodzinach ale tych bez normalnie weekendów pracujących. wtedy efektywność była by w tygodniu. i o wiele lepsza w weekend za kasę. i to nas różni. mam swoje zdanie. tylko. a Tobie się nie podoba. hehehe ps po za tym nie wiesz czy godzę na nadgodziny czy nie :) hehehehe
zdjecie uzytkownika
a n a - 2016-05-17 20:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwozimy do Gądek co raz większych nieudaczników. Co raz dalsze miejscowości co raz gorsze warunki dla starych pracowników. Kasa naprawdę jest kiepska. Atmosfera co raz gorsza. I nie chcę narzekać, chcę żeby było lepiej
zdjecie uzytkownika
Zm B - 2016-05-18 12:35:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie ktoś jakie bed podwyzki w tym roku slyszalem ze nie ma byc zle
zdjecie uzytkownika
zm C - 2016-05-18 17:06:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sensacja na pick- paku liderzy na nadgodzinach pracowali po raz pierwszy w produkcji. Monia Si.. az sie troche spociła ale dała rade 40 % to nieżle. Szkoda ze nie pracowała z rutynami, ale sie nauczy. Baska podobnie. Dla pani Manager wielki PLUS- OBY TAK DALEJ.
zdjecie uzytkownika
też zm.C - 2016-05-18 20:29:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zm C - 2016-05-18 17:06:49]:
No nie przesadzaj liderzy nie po raz pierwszy pickowali i podejrzewam że nie jest to zasługa pani manager bo wczoraj podsłuchaliśmy jak rozmawiają między sobą że chcieliby pickować na nadgodzinach.
zdjecie uzytkownika
zmA - 2016-05-19 09:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzialam ze na bookingach tez tim liderzy zajmuja sie juz wiekszoscia obowiazkow GL.. Juz nie tylko na picku tak jest..
zdjecie uzytkownika
zibi - 2016-05-19 13:05:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
powiedzcie mi jak to z tymi nadgodzinami jest, co kiedy jest wypłacane? co z dodatkiem powiedzmy na 10 czerwca a co na koniec okresu rozliczeniowego?
zdjecie uzytkownika
m - 2016-05-19 15:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do M - 2016-05-17 20:35:47]:
ale bez sensu to jest napisane; przepraszam, ale połowy z tego nie zrozumiałam; raz piszesz, że przydałyby się Tobie nadgodziny, za chwilkę, że nie widzisz rodziny, zdecyduj się; poza tym, ja Ciebie do niczego nie zmuszam, nie musisz przecież myśleć jak ja, to wolny kraj. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
zm C - 2016-05-19 20:02:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NASZA DRUGA GWIAZDA ze zmiany C Dorcia Maćk ....ak była na nadgodzinach i nic nie robiła. Od pracowników wymaga a sama co robi, czy liderzy mysla ze pracownicy nie widza jak oni lecą w kulki. Czas na zmiany .
zdjecie uzytkownika
PickerkA - 2016-05-19 21:06:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na zmianie C mamy bardzo fajnych team leaderow. Widać ze dużo pracują ale nie dawaja sie gl. Często bardziej pomogą niż gl. Raczej z szacunkiem odnoszą sie do wszystkich, a jeden to napewno widać ze lubi ludzi i ich szanuje.
zdjecie uzytkownika
guntki - 2016-05-20 12:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już witał się z gądką... A tam gądek. Z taaaakim gądkiem!
zdjecie uzytkownika
hmmm - 2016-05-20 16:54:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PickerkA - 2016-05-19 21:06:58]:
Taaa... Szczepana i Jacka nie ma przez pół zmiany - właśnie tak pracują że trzeba ich ciągle szukać. Jedyny porządny to Kuba - on rzeczywiście dużo pracuje - bo Piotr też już zaczyna w kulki lecieć.
zdjecie uzytkownika
aaa - 2016-05-20 17:03:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto wybrał to beztalencie na openingu.pani nowej gl brak wiedzy i kultury osobistej
zdjecie uzytkownika
do M - 2016-05-20 18:52:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wałsnie powiem ci krótko. nadgodziny sa dla osob chetnych. a weekendy dla wszystkich. sama sobie wybierasz. dom rodzina czy praca.
zdjecie uzytkownika
Lady's - 2016-05-21 22:02:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Liderzy na zmianie C ściemniają..Liderka (usunięte przez administratora) ciągle robi haos na obszarze ktorym sie znajduje.Wymagają od pracowników.A sami nie wyrabiają normy.Nawet mają problem żeby się odnalezć w multipiku.Szukają lokalizacji.Wjeżdają w złe aleki.To sa liderzy?ktorzy nadzorują nad pracownikami niby dają przykład.Niektórzy Liderzy z piku wogule nie mają pojecia co to pik wogule nie mieli styczności pikować ;/żal
zdjecie uzytkownika
zm C - 2016-05-22 11:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lady's - 2016-05-21 22:02:10]:
Dokładnie tak jest, nadrabia swoim ubiorem - nieapetycznie wygląda w tych krótkich kieckach. Czy ona nie ma lustra w mieszkaniu. Jak schudnie z 20 kg to może się tak ubierać. Zero smaku i taktu :)
zdjecie uzytkownika
Jadzia - 2016-05-22 18:18:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja byłam świadkiem jak lider Piotr S. pikował, tak kopara mi wtedy opadła bo pierwszy raz go widziałam jak pracuje. A jak wyjechał z alejki stały 3 dziewczyny to pytał się co mają za problem ze stoją... no halo... sam nie pamiętał jak ściemniał, teraz to go boli że on musi pracować? bo ja osoba postronna tak to odebrałam.
zdjecie uzytkownika
Pracownik jak każdy :) - 2016-05-22 20:20:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej ma ktoś może info czy Monia S...a będzie dziś na setkach ?? Miło by się patrzylo jak by znowu troszkę pokleczala :)
zdjecie uzytkownika
foregin office - 2016-05-23 12:01:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawa - 2016-04-28 11:49:28]:
Odwalcie się od Karoliny. Jest przesympatyczną osobą. Każdy z nas robi to co chce. Każdy z nas jest wolnym człowiekiem. Osobiście jestem za romansami w pracy. To coś naturalnego. A jak się Group Leaderom nie podoba to wypad do Szwecji, na truskawki!!!
zdjecie uzytkownika
kaśka - 2016-05-23 13:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wiem czy warto mi się tutaj jeszcze udzielać, ale spróbuję. Słuchaj.. pracuję tam.. ale za "chwilę" spadam stamtąd! Dla mnie to wyzysk człowieka przez człowieka. Wszystkiego nam zabraniają, wiesz bo w każdej grupce tak jakby są liderzy i oni kontrolują wszystko. Wszystkiego zabraniają, a sami siedzą w telefonach i nic nie robią, totalnie! A jak ktoś ma nocki to teoretycznie za niedziele powinien już dostać lepszą kasę, a tu co?! nic.. z soboty na niedziele to norma, więc pozdrawiam! Nie polecam tego zadupia! Już lepiej idź do Amazonu, albo do Żernik tam jest magazyn z kosmetykami i JEDNA ZMIANA! w yorku też jest ok.. Ale tutaj.. nie idź tam za żadne skarby świata!
zdjecie uzytkownika
żal - 2016-05-23 13:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PATOLOGIA! nic więcej - ludzie uciekajcie stamtąd! Jeżeli macie ambicje itp uciekajcie to nie miejsce dla was! studenci! nawet nie próbujcie sobie tam dorabiać uwierzcie, że o wiele lepiej będziecie mieli w mcdonalds! tutaj jest patola
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2016-05-23 13:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [żal - 2016-05-23 13:51:59]:
Dokładnie! Dobrze, że ja już tam nigdy nie wrócę! Znalazłam pracę w Poznaniu jako sekretarka w sądzie, świetna praca, a tam?! Tak jak ktoś napisał, patologia.. ludziom w głowie tylko podrywanie etc, do pracy ku*r*wa a nie! Gwizdanie, flirtowanie itp. Żałosne, ten cały magazyn schodzi na psy! Nie polecam! Chyba, że chcecie wykończyć się psychicznie. :))))
zdjecie uzytkownika
Jasko - 2016-05-26 02:17:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hahaha - 2016-05-23 13:59:00]:
Potwierdzam, patologia na calego.
Zarowno w kadrze kierowniczej jak i wsrod pracownikow.
Az zal, i pomyslec ze kiedys to byla firma z wartosciami...
zdjecie uzytkownika
foregin office - 2016-05-26 08:38:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [picker - 2016-05-11 18:34:24]:
Group Leaderzy w H&M to banda kuglarzy, trzymających się razem, wtykającymi nos w nie swoje sprawy. Wykorzystując fakt, że niektórzy pracownicy kontraktowi są u nich na szkoleniu, nie dając im możliwości zajęcia obiektywnego stanowiska w sprawach nie związanych z pracą...
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-05-26 11:30:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w którym miesiącu ruszają talenci?
zdjecie uzytkownika
rudy konfident - 2016-05-26 18:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiem jakie beda podwyzki w czerwcu
zdjecie uzytkownika
pierdoła - 2016-05-26 19:44:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rudy konfident - 2016-05-26 18:47:47]:
Żadne
zdjecie uzytkownika
rudy konfident - 2016-05-26 20:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pierdoła - 2016-05-26 19:44:25]:
beda beda pierdolko. ponoc o 10 procent maja wzrosnac, ale norm wykonywanej pracy
zdjecie uzytkownika
muza - 2016-05-27 13:28:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy będzie hajs?
zdjecie uzytkownika
Kasiora - 2016-05-27 13:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie kiedy będzie hajs? ? Dzwoniłem do Marleny i nie odbiera :(
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: wymagania duze ,do firmy co pracujesz fizycznie ,chore,ty sie starasz za wszelka cene ,a tu te kobitki swierdzaja ze jestes do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] starasz sie bo chcesz niema pracy a tu lipa i pytania jaka jestes ,jak nie masz duzego doswiadczenia choc juz masz duzo lat to odpawiadaja rekrutantki ze sie nie nada,i pracowałas na pracach interwencyjnych,a testy jak nie pracujesz przez agencje to nic niewiesz jak go rozwiązac ,i to 10 minut gorzej jak na mature i inne egzaminy bo przynajmniej sie nauczysz a tu odrazu nic niewiesz ,o co tam chodzi czujesz si jak bezmózgowiec
Pytania:
zdjecie uzytkownika
lko - 2016-05-27 17:00:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wypłata jest
zdjecie uzytkownika
FirstProducer - 2016-05-29 09:59:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kasiora - 2016-05-27 13:29:31]:
Kiedy sprowadzą celebrytów i zaczną kupować swój towar)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie H&M Hennes & Mauritz!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie H&M Hennes & Mauritz
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert