Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o H&M Hennes & Mauritz

Pracowałeś w firmie H&M Hennes & Mauritz i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
niko - 2014-07-09 19:42:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haruj i milcz
zdjecie uzytkownika
zmiana b - 2014-07-09 19:48:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a słyszeliście, że mają wprowadzić wczasy pod gruszą ale dopiero po wakacjach??
zdjecie uzytkownika
Moziak - 2014-07-09 22:45:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@XXX jeżeli wolisz siedzieć cicho to proszę bardzo. A takie tłumaczenia "że inni mają gorzej" to można schować do kieszeni - to nie jest argument. Trzeba coś podziałać w temacie.
zdjecie uzytkownika
merlin - 2014-07-10 16:16:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Moziak - 2014-07-09 22:45:10]:
Chyba nie zauważyłeś ironii w słowach @xxx. A z resztą się zgodzę. I myślę też, że nieważne czy mamy 23 lata i tylko siebie na utrzymaniu czy lat 50 i trójkę dzieci - za ciężką, uczciwą pracę każdy powinien dostać godziwe wynagrodzenie, ale dostosowane też do stażu pracy i zakresu obowiązków. Niestety, takie rzeczy to nie w H&M
zdjecie uzytkownika
wiki - 2014-07-10 16:37:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [merlin - 2014-07-10 16:16:31]:
tak jak kolega napisał,nie ważne ile masz lat,wszyscy musimy opłacać rachunki i coś jeść.Durne tłumaczenie,że ktoś musi dostać więcej kasy od takiego młodzika,bo ma rodzinę itp,ludzie,a za co ten młodzik ma swoją rodzinę założyć itp? ogarnijcie się.Jeśli komuś się wydaje,że 20 paro czy 30 paro latkom sprawia przyjemność mieszkanie z rodzicami,siedzenie im na głowie i korzystanie z ich ciężko zarobionej kasy to jest w błędzie.Chyba,że się ma rodziców z mnóstwem kasy a do H&M przychodzi się z braku lepszego zajęcia,ale takich ludzi jak sądzę jest niewielu:P
zdjecie uzytkownika
smiechxdd - 2014-07-11 01:29:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszyscy mają problemy skoro macie takie problemy do kadr daleko nie macie .. nie którzy widza oczywiscie same negatywy a są tacy co widzą pozytywy . Radze przejsc na pare mc-y do innej firmy potem sie wypowiadać bo naprawde H&M moze mało daje ale jest duzo plusów !
zdjecie uzytkownika
Moziak - 2014-07-11 09:08:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak tylko pójdziesz do kadr i co im powiesz? Dajcie mi więcej kasy bo mi nie starcza? Tu problem siedzi na samej górze. Zero motywacji dla starszych pracowników.
zdjecie uzytkownika
Miłosz - 2014-07-11 16:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To w końcu ile można zarobić na cały etat ???
zdjecie uzytkownika
monia - 2014-07-12 12:52:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nowe związki działają w .&. szkoda ze tylko 80 osób się tylko zapisało,składka jest tylko 8 złotych a nie 20 jak w Solidarności :(
zdjecie uzytkownika
nickk - 2014-07-12 13:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monia - 2014-07-12 12:52:19]:
Szkoda tylko, że o tych nowych związkach 2/3 (jak nie więcej) ludzi pracujących na magazynie nawet o nich nie słyszało. Poza tym nawet nie wiadomo jak można się do nich zapisać, co oferują itp. To jest tak jakbym chciała coś sprzedawać, ale nikomu o tym bym nie powiedziała. Niestety bez skutecznej reklamy w dzisiejszych czasach nic nie można osiągnąć. Przydałyby się chociaż jakieś ulotki informujące, że pracownicy mają jakiś inny wybór niż Solidarność, gdzie można się zapisać, ile wynosi składka itd.
zdjecie uzytkownika
Anka - 2014-07-12 19:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jutro kolejny wyjazd do Szwecji i kto jedzie(usunięte przez administratora) żeby się tylko jeszcze bardziej podlizac!!!Pracujcie tam po 16 godzin !!!
zdjecie uzytkownika
merlin - 2014-07-13 10:16:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anka - 2014-07-12 19:37:36]:
Ale Cię to boli, może następnym razem się załapiesz, wyluzuj trochę :)
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-07-13 19:59:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nickk - 2014-07-12 13:01:41]:
fajnie że jesteście ale jaka macie propozycje i co załatwiacie, fajnie by było jak wieksze podwyżki bądz premie :)
zdjecie uzytkownika
Refilowiec - 2014-07-13 20:17:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anka - 2014-07-12 19:37:36]:
No zazdrość przemawia nie ? Niestety ale najwidoczniej jesteś za cienka i nie wybrali Cię do wyjazdu...Zresztą prosto to wywnioskować po Twojej wypowiedzi na forum...
zdjecie uzytkownika
yyyy - 2014-07-14 23:48:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widać Polak Polakowi wrogiem !!!!takie zycie tylko w hm
zdjecie uzytkownika
lizus - 2014-07-18 01:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma to jak wyjazd do Szwecji...dietka wplynela, tutaj laba na calego nic tylko czekac pod koniec miesiaca za przelewem...niech zaluja ci co nie wchodza w pupsko liderom haha
zdjecie uzytkownika
baka - 2014-07-18 07:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie moge, co to dzisiaj bylo na bookingu. Po jakiego grzyba tyle czasu zmarnowalismy na prawie 2godzinnym meeting. Odpisana bedzie tylko godzina.
A.sie produkowala, kombinuje jak kon pod gorke...zal
Blagam wymiencie ja na lepszy model...plissss
zdjecie uzytkownika
Steve - 2014-07-18 07:19:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciężko mi uwierzyć w to, żeby nagle każdy miał się zachowywać jak pisze @lizus. Pomimo tego, że to słabej jakości podpucha uważam, że H&M na rynku odzieżowym jest uznaną firmą. Całkiem niezłe oferty pracy można znaleźć ale na Wyspach Brytyjskich - Sales Manager, Department Manager etc. Podejrzewam, że oferta brytyjska jest dużo bardziej atrakcyjna niż polska pod względem finansowym, co nie powinno specjalnie dziwić. W końcu firma, która ponad 70 lat na rynku istnieje musi wykorzystać w odpowiedni sposób swoją globalność... Ciekaw jestem kiedy w Polsce przyjdą takie, lepsze, ciepłe czasy. Oby jak najszybciej z H&M...
zdjecie uzytkownika
Mila - 2014-07-21 14:16:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie jak to możliwe ,że dojazdy do pracy są podobno bezpłatne a na mojej ostatniej kartce od wypłaty było rozliczenie za dojazdy około 300 zł !!! CZY TO NIE JEST ROBIENIE LUDZI W BAMBUKO PO CO TAK ŚCIEMNIAĆ NIE LEPIEJ POWIEDZIEĆ W PROST ?
zdjecie uzytkownika
Karolinka - 2014-07-21 14:19:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najwięcej o wyjeździe do Szwecji wypowiadała sie Jadzia z zm.B jakby ją to wgl dotyczyło Hahahahhaha
zdjecie uzytkownika
mala - 2014-07-21 22:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do mila: dojazdy sa bezplatne, a masz doliczone do wyplaty poniewaz z Twojej pensji musi byc odprowadzony podatek. I ta kwota za dojazd jest doliczona tylko do podstawy obliczenia podatku od wynagrodzen.
zdjecie uzytkownika
Kozak - 2014-07-22 02:08:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mala Ale od czego jest liczony ten podatek, skoro mówisz, że dojazdy są bezpłatne. Proszę wyjaśnij mi tą kwestię, bo chciałem poznać wszystkie szczegóły pracy w H&M. Słyszałem, że można spotkać się z bardzo miłą i profesjonalną kadrą, a na takiej mi zależy najbardziej. No i do tego rozpoznawalna marka - byłoby co wpisać w CV.
zdjecie uzytkownika
mala - 2014-07-22 11:47:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wedlug ustawy o pit w sytucji kiedy pracodawca zapewnia darmowy dojazd do miejsca pracy to dla pracownika takie swiadczenie stanowi dla pracownika przychod podatkowy.
zdjecie uzytkownika
XXX - 2014-07-22 11:48:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź dla Baka na Goods in poradzili sobie z nią bardzo łatwo, to jest typowy człowiek produkcyjny który nie pamięta o niczym więc w czym problem by ją usunąć z Bookingu?
zdjecie uzytkownika
mala - 2014-07-22 12:02:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli firma wyceni Twój dojazd do pracy na przykład na kwotę 360 zł to z Twojego wynagrodzenia odprowadzą do urzędu skarbowego 18 % podatku. Czyli z Twojej pensji odliczą Ci niecałe 65 zł. Tak samo jest w przypadku obiadów. Też od kwoty dofinansowania pracodawcy potrącają z pensji podatek.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie H&M Hennes & Mauritz
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x