logo H&M Hennes & Mauritz

H&M Hennes & Mauritz

Gądki

Opinie o H&M Hennes & Mauritz

Beno 2017-05-25 11:42
Niby prawda, sam mam obawy, że gdyby przytrafił się wypadek w pracy, to znowu spotkam w gabinecie posług medycznych jakiegoś potworka, który powie, że agencyjnymi się nie zajmują. Najłatwiej jest tam zachorować albo dorobić się inwalidztwa.
3
Kkkkkk 2017-05-26 21:10
Ja pracowałem dość krótko (znalazłem lepszą ofertę) ale generalnie polecam jak ktoś chce dorobić w wakacje:)
1
Menul 2017-05-29 03:03
Zimne danie premium (bez dofinansowania) to też jeden z wielu powodów dla których nie warto wiązać większych nadziei z H&M. Bo niby kto to zareklamuje? Chamy na zleceniach? :)
1
dfg 2017-05-29 10:59
Praca w hm jest tylko na kilka miesięcy, nie ma co dłużej tu pracować. Dzieciaki czy studenci na wakacje jak najbardziej ale tak cały rok to się nie da no chyba że komuś się to podoba pakowanie ubrań cały rok:)
3
P 2017-05-29 16:06
Co z tą wypłatą ??
1
Karter 2017-05-29 18:05
Nowa kolekcja wymusza nowe miejsca ;)
kaxka 2017-05-30 18:34
Lepiej podpisac umowe na zlecenie czy o prace ? ( mówimy o 3 miesiącach pracy na wakacje)
1
Moryc Hennessy XOX Drugi 2017-05-30 22:03
Jeżeli reflektujesz na transport pracowniczy to chyba tylko zlecenie. Płacisz z góry za bilet miesięczny 250 złotych (przykładowo), a nawet nie wiesz czy przepracujesz choćby miesiąc. Ewentualna premia i tak nie pokryje tego wydatku, ale może trafisz na agencję, która zwróci chociaż 50 procent kosztów. W sumie to taki szantażyk motywacyjny, byś wylatywał(a) nad poziomy (czytaj: normy). Niestety stuprocentowe osiągi też nie są gwarancją utrzymania pseudoetatu. No ale rozumiem, że chodzi wakacyjną przygodę w warunkach ekstremalnie dalekich od normalności ;)
4
Hd 2017-05-31 19:43
Ludzie takie sprawy załatwiajcie między sobą w 4 oczy. Opisując kogoś tutaj, sami sobie wystawiacie opinie.
Naprawdę mało kogo obchodzą te dramaty.
5
Solemijo 2017-06-01 00:44
Pewni że e mało kogo, ale na wózek biorą prosto z Mlynskiej czy najpierw trzeba pokierować :)
picia 2017-06-02 18:00
Co się teraz stanie z Dorcią SIP ? Może zostanie liderem :)
W kamizelce było jej do twarzy.
2
Rai ocho 2017-06-03 18:20
Siedem dni opowieści o gotowaniu makaronów po terminie przydatności do spożycia. Rutyniarstwo :)
P/S 2017-06-05 23:34
Być może, że oświetlenie w halach magazynowych H&M spełnia jakieś normy, ale bliżej do wrażenia pracy w ciemni fotograficznej. W niektórych miejscach, w głębi alejek jest dosłownie ciemno. Oczywiście, oglądając obrazki i filmiki z miejsc pracy o podobnym charakterze w uboższych krajach azjatyckich, można nabrać poczucia pewnej empatycznej więzi. Pod tym względem warunki są podobne. Może nawet z czasem zaczną stawki maleć...
4
Weteran 2017-06-08 04:37
Z wiarygodnych źródeł wiem, że szef związku R.Gebel wywalczył dla wszystkich podwyżki.
Nie chcę pisać kwoty, ale jest to najlepsza kwota w historii firmy.
B 2017-06-08 14:31
Pytanie czy dodatek będzie dzisiaj czy jutro ?
MARY 2017-06-08 16:44
Hejka :D jestem ciekawa czy w tym roku jak i w poprzednim h&m bd zatrudniał na okres wakacji na umowę zlecenie czy coś o tym wiadomu?? ;)
kacha 2017-06-08 18:21
Dodatek będzie 9.06.
a wypłata 29.06.
Kokoloko 2017-06-08 20:53
Pozdrowienia dla zajebistych dziewczyn z bookingu z grupy A26 i dla przystojnego Szymona z openingu zmiana A ????
1
Halinka 2017-06-08 21:06
Tak to prawda Robert jesteś super warto było zapisać się do Ciebie już niebawem ujrzymy na światło dzienne największą podwyżkę w historii naszej firmy Super !!! :-)
pani da :) 2017-06-09 13:22
Znowu rycerze Solidarności w akcji:) nikt z Konfederacji Pracy nie wie nic o podwyżkach. Ciekawe w jakim celu takie wpisy ?
Może lepiej napisać kiedy panie ze sklepów będą miały wolne niedziele :)
A pro po podwyżek, powinny być takie stawki żeby pracownik był w miarę zadowolony.
1
Unhappy 2017-06-09 15:47
Po pierwsze: pracownik jest zadowolony kiedy otrzymuje wynagrodzenie w ustalonym terminie.
1
Romek 2017-06-10 15:29
a które to takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tej A26
Zwykły pracownik 2017-06-10 20:15
Wydaję mi sie że gora H&M nie jest taka głupia żeby brać nierobów za większą stawkę na 4 miesiące
kaszkin 2017-06-11 16:07
w takim razie ogólnie powinni wycofać ponad połowę zatrudnionych
3
Weteran 2017-06-13 12:18
Wyplata 28
Nigdy nie ma dzien przed koncem miesiąca !!!
xxxxxxx 2017-06-13 17:56
hej ludzie! potrzebuję info! na której zmianie pracuje grupa work sevice?
kacha 2017-06-13 19:23
będzie 29.06. na 100%
Work Sevice 2017-06-13 19:25
Na zmianie A i B
1
xxxxxxx 2017-06-14 09:21
dzięki:)
krolowa zycia 2017-06-14 17:29
hej czy to prawda ze przez agencje sie ponoc lepiej tam zarobi jak na hm ponoc 2 tys i autobus za darmo?

przez agencje work itd ja pamietam ze 4 lata temu to takie gr ageencja miala nawet wolnego nie szlo zalatwic a o l 4 moglo sie pomarzyc widze ze sie pozmienialo.. a jak tam eksedycja i booking?
乧乽亞仐俒啍夰 2017-06-14 19:13

Przez agencję zapierdalasz jak wołek czasem 13 dni pod rząd, ale za to fakt dwa klocki z hakiem mają ci co to wytrzymują - psychicznie; -bo ciśnienie psychiczne w tym gmachu, i to niezależnie jaki kolor smyczy identyfikatora nosisz.. jest tym co wywiera presję groteskową nawet bardziej, niż wzór-pierwszy_przebieg normy 100% na piku ustalony przez jakiegoś fantastę, który albo miał 12 alejek obok siebie i listy na cały dzień, tam wiedział na pamięć co gdzie jest we powijakach czasopracy Zakładu - albo po prostu naczytał się dużo Lema poprzedniego wieczoru przed snem, lub chciał się komuś podlizać, gdy podawał zwierzchnikowi opracowany przez siebie dokument z liczbami. ( .. tyle wiary robi po 100% .. jeno kartki nie miał z tych tuzinów gadulców nikt jakoś, co pamiętam - ..pokazać ) choćby przypadkiem . Sam biegam jak mutant

a sto procent nigdy nie miałem. Nie o tym Ja Tu wszak, zaglądnął. Gdy Ukraina tu przyjechała ja bał się, niechętnie na nich patrzył i nader podejrzliwie, a życzliwości ja miał tyle co inni ..grosik, i to złamany, fałszywy; a i go niechętnie dawałem.Zdobyli

..i dziś już nikt nie pyta, każdy wie [ ..nikt, jak Zakład długi i szeroki, nie zaprzeczy.. nawet tych ust niemo nie otworzy, z głupim wyrazem twarzy ] Że Ukraińcy robią lepiej niż Polacy, i lepiej niż ja, i lepiej niż ci jakże zaskakująco liczni, co są tu zatrudnieni tu jako Polacy a na miano Polaków nie zasługują, tylko się tu urodzili i tu żyją, a nic nie zostanie po nich, nawet ta jedna chwila gdy raz, na chwilę dali se spokój i przestali udawać tych normalnych

, ,,co nam kazali = i każdemu od dziecka każą.Polak potężny był, człowiek Ukraiński nic nie znaczył- i gardził Polak tymi gośćmi co robili dobrze, i tymi co robili źle , tak samo.

A dziś Ukrainiec zwyciężył, swoją pracą i swoją uczciwością- i dziś Ich coraz więcej, a nas coraz mniej, - i tak będzie, i tak jest sprawiedliwie. Nie silny zwyciężył, lecz ten poczciwy. Zobaczcie

- tegom nawet ja się nie spodziewał. Ostatni temat :[ jest godzina 18.45 a cały czas jeszcze ja nawet nie umył się, tylko myślę o ludziach z pracy którzy stali się mojimy ..marzeniami -i mojimi koszmarami.
A Freddy przy nich był nawet spolegliwy zawodnik, - jego załatwiali zwykle w półtorej godziny filmu. Tych co tu są niezniszczalnych ryb złowrogich -fascynujących , ja nie dał rady w półtora roku nawet porządnie ugryźć, ukąsić - trzeba przyznać, i to nawet z pewną pokorą .. łuski człowieka zjadliwego - nie wyróżniającego się - nieżyczliwego.. nawet dobrze chronią. I poczciwi mają swoją drogę kroczą, i źli też idą .. jest szlak, będą krajobrazy.A nie wiadomo kto dobrze robi, ja sam już czasem nie wiem - taki dwulicowy nie jestem, że w kościele się zgadzam jak Pan Jezus cynk dawał, żeby mieć dobrą fazę co czuć - a w zakładzie ja już profesjonał, i nagle charakter nowy. wnętrze. Ducha Transformers? Nie... Ty idź, zmieniaj się - jak w gabinecie krzywych luster we cyrku- lunaparku ..będziesz twarze mieć.

Taki pracownik z agencji, szeregowy - on może mieć przyjaciół,albo nie mieć. stąd albo z Owąd, zależy gdzie jaki ludź pryśnie- ale zawsze będą to inni szeregowi pracownicy .
Gdyby tak mu się złożyło że zostanie liderem, tych traci - ..odtąd na Niego uważają, i ja tak samo chcąc nie chcąc, nie poradzisz .. - ale za to może teraz mieć nowych Przyjaciół, innych liderów. Też są wartościowe osoby

Lider ma przyjaciół tylko- no, głównie.. - weśród innych liderów. Ale najpotężniejszy jest ten, który ma przyjaciół i wśród szeregowych, i ze brygadzistów tak samo - jeno jak światło świeci w oczach, decyduje.

Ten jest najsilniejszy, spokojny i uśmiechnięty, grał go Christopher Lambert w filmie " Niewypierdalalny III " - on żyje wśród prawdziwych min i barw tonów głosów, nie nieufny i zestresowany - kto ma najwięcej przyjaciół. Jakże dziwnie

późno odkryłem.

Pieniądze masz, weź sobie - przyjaciół też znajdziesz, jak masz pieniądze to przyjaciół znajdziesz czy chcesz, czy nawet bardzo nie chcesz- nie będziesz mieć wyboru, i to żadnego.Ten kto weźmie przyjaźń - nie powiem ja: frajer .. to w jego śnie będzie bajer.
Weteran 2017-06-16 13:42
Pogadamy 28:)
1
ktos 2017-06-19 20:01
Spojrz na siebie kretynie . Bo jak ciebie wiek dogoni ,to nie bedziesz się turlał tylko pełzał jak
szczur ! Przestańcie obrazać ludzi którzy naprawdę duzo robią !
Pamietajcie jak jej zabraknie ,to dopiero bedziecie kwiczeć !
A grafiki podpisuje trojca ! Wasz kochany Roberciki co najchętniej by zagnał was do roboty w każdą niedzielę i sobotę .A sam siedział w domu i nic nie robił .
Jak myślicie dlaczego zalozył związki ?

Ile zrobił dla was ? A ta przydupska jego tylko zionie jadem nastepny nierób !
tatułazy od groma chodzi i nic nie robi !
xxxxxxxxx 2017-06-19 20:03
Chyba coś ci się pomyliło ,!!
Dziki dzik 2017-06-20 09:12
Kto ma tych tatuaży od groma ?
miki 2017-06-20 12:17
Sylwia W.a kto niby inny
Jarmuż 2017-06-20 17:07
W tym roku firma zapomniala o wyrownaniach???jest juz koniec czerwca a tu zero informacji...cos wiadomo od zwiazkow?
micki 2017-06-20 20:33
Do końca miesiąca jeszcze trochę czasu. Teraz kasę trzeba było wydać na biedne rośliny które przyniosą nam chwałę jaki to hm jest eko. Żal.
Iwona dymna zasłona 2017-06-21 04:52
Jakie wyrównania?
Podwyżki będą nawet o 15% pensji !!!
wiki140 2017-06-21 11:03
Wypłata będzie w środę
Była S.............. 2017-06-21 20:19
Nasz kochany Robercie jest zawsze w pracy. A Ewa jeździ i załatwia wolne dla innych- Pan z biedronki i walczy o pielęgniarki. Solidarność jest w firmie od 9 lat i godziła się na wszystko co pracodawca chciał. Robert jest od 3 lat i widać zmiany, zaczynają liderzy być inni. A jak nie to są zwalniani. Ewa to powinna już dawno w domu siedzieć i króliki hodować, a nie straszyć w tv.
2
Agata Firana 2017-06-22 12:23
co mnie interesuje walka o stołek związkowy?...kasa podwyżki to dla pracownika jest najważniejsze!!! a o tym póki co ni słychu
Lila 2017-06-22 19:22
Związki Zawodowe to w takich wielkich firmach to podstawa. pracodawca ma pracowników głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A z związkami musi się liczyć, dobre relacje to podstawa. H&M dba bardzo o swój idealny wizerunek, jak wyjdzie na jaw że w Gadkach jest źle to polecą managerowie. Dziwię się pracownikom że z tego nie korzystają. Pozd była pracownica
2
Que 2017-06-23 11:08
Jest tu ktoś zatrudniony przez grupę progress? Chciałbym się dowiedzieć ile właściwe pieniążków wychodzi na rękę no i ile właściwe odciągają za dojazd (bo zapewne odciągają) :')
kw00 2017-06-24 16:43
Posiada ktoś informację lub mógłby się dowiedzieć, czy hm przyjmuje na umowę zlecenie na okres lipiec-wrzesień studentów? Zależy mi na zatrudnieniu przez hm, nie przez agencję. Jakby ktoś dysponował taką informacją, to byłabym wdzięczna, jakby napisał, gdzie mam wysłać cv, na jakie adres itd.
Z góry dziękuję!
ciekawaona 2017-06-24 17:36
Pytanie o ekspedycję. Aktualnie jestem na zmianie B - od ponad 2 lat. Dość dobrze jest, patrząc na warunki. Z powodu dojazdu rozważam przeniesienie na zmianę A. Warto? Czy nie? Bo opinie są słabe, szczególnie o liderach...
pewne informacje 2017-06-25 09:45
dopiero ma być we wrześniu bo teraz patrzą kto pójdzie na l4 we lipcu i sierpniu ten kto pójdzie to już nie dostanie
gruszka00 2017-06-25 11:28
Ile jest brutto za godzinę przez work service na zleceniu ?
Htghi 2017-06-25 11:38
14,50
gruszka00 2017-06-25 13:58
Dzięki!
Powiedz mi jeszcze, jak to jest z dojazdem? Darmowy, czy odciągają jakąś kwotę?
Jeszcze chciałabym się dowiedzieć, jak jest z wolnym. Rok temu pracowałem przez adecco i można było wziąć jeden dzień wolnego, powyżej jednego dnia skutkowało zabraniem premii frekwencyjnej i czy przez work service też jest takie coś?
Zostaw swoją opinię o H&M Hennes & Mauritz - Gądki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie H&M Hennes & Mauritz