Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o H&M Hennes & Mauritz

Pracowałeś w firmie H&M Hennes & Mauritz i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
addy - 2016-04-21 04:40:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pytali o nią
zdjecie uzytkownika
jhbj - 2016-04-22 14:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wpisz w gogel H&M w Polsce i za granicą. Różne nie tylko ceny
zdjecie uzytkownika
ZUZA - 2016-04-23 12:51:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zaczynają się pozbywać cha...mskich liderów- 1 Grzegorz ale jeszcze paru pozostało do usunięcia - Ilona zaczyna słuchać pracowników
zdjecie uzytkownika
mmmmm - 2016-04-23 19:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( usunięte przez administratora )????jesli tak to jest najlepsza decyzja od dawna.teraz czas na ( usunięte przez administratora )☺jestescie za?
zdjecie uzytkownika
pracownicy - 2016-04-23 22:19:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
następny Wojtek paszoł wont , kłamca bookingowy ,oszom oszom
zdjecie uzytkownika
s - 2016-04-23 23:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ich pozwalniają to kto będzie obracał żonate lederki . Wszystkie te d..y są puste jak bęben
zdjecie uzytkownika
a - 2016-04-24 13:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj to się chyba nigdy nie wydarzy.jakoś wszyscy go bronią i nie widzą ze to zwykly c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Szulc - 2016-04-24 15:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ladnie sie dzisiaj kantyna spisala. Zeby 15 min czekac za wydaniem posilku? I na dodatek braki w sztućcach. Ta czarna w okularach to wydaje sie opozniona.
zdjecie uzytkownika
twister - 2016-04-25 16:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Szulc - 2016-04-24 15:06:35]:
Na dodatek można sięgnąć do lodówki po napój gazowany za 3,10 zł
zdjecie uzytkownika
BOOKING TEAM - 2016-04-25 18:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam pracy na Bookingu w agencji GiGrop pozdrawiam Liderow :D !
zdjecie uzytkownika
iza - 2016-04-25 21:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Moi drodzy pracownicy z H&M jak wam się nie podoba praca w weekendy to polecam zwolnić się.Albo założyć swoją firme. Są zakłady pracy o wiele gorsze, doceniajcie to co mamy.
zdjecie uzytkownika
kuker - 2016-04-25 22:03:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie ze kierownicy sklepow hm zarabiaja mniej niz magazynierzy na produkcji? Ludzie OCKNIJCIE SIE.
zdjecie uzytkownika
s - 2016-04-25 22:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Banda przygłupów . Jedno wielkie (usunięte przez administratora) liderki się posuwają z byle kim wystarczy ze słodko mówi i łazi jak pies koło takiej a ta potem nogi rozkłada nawet jak męża w domu ma . Prawda pani(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-04-26 15:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Liderka A.ia to najłatwiejsza liderka. Teraz posuwa ją lider z Picku
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-04-26 15:44:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwykła pusta lala
zdjecie uzytkownika
bbbb - 2016-04-26 15:54:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Grafiki juz zawisly ? Jak pracujemy w maju zm b
zdjecie uzytkownika
do bbbb - 2016-04-26 19:58:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bbbb - 2016-04-26 15:54:50]:
a co nie masz koleżanek czy kolegów? by ci napisali???
zdjecie uzytkownika
xcv - 2016-04-26 22:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oj komuś tu chyba zal dupe sciska ... :)
zdjecie uzytkownika
ssss - 2016-04-27 06:03:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lider piciu jeszcze nie wie co go czeka ☺ a miłe to nie będzie
zdjecie uzytkownika
ssssd - 2016-04-27 06:04:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lider picku
zdjecie uzytkownika
Kim - 2016-04-27 14:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Karolina chyba nie jest z nami uczciwa. Moim zdaniem powinna powiadomić policje
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2016-04-28 11:49:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co sądzicie o "pokazach mody" w naszej firmie?
zdjecie uzytkownika
Yo - 2016-04-28 13:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Całkiem fajny pomysł :)
zdjecie uzytkownika
2001 - 2016-04-28 15:04:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stroje rodem z Oświecenia :)
zdjecie uzytkownika
zm c ....... - 2016-04-28 16:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawa - 2016-04-28 11:49:28]:
A jakie TOP MODELKI :) kto prowadził casting - chyba jakiś niedowidzący.
Powinny sie zająć liderami którzy gnoją pracowników, np na Refillu łysy Marek lub ten nowy Bartuś- romansuje i ujezdza hulajnogą.
Czy HR śpią ?
zdjecie uzytkownika
***** - 2016-04-28 18:09:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I bardzo dobrze że gnoją....
zdjecie uzytkownika
Olaf - 2016-04-28 18:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tej ktoś wyrywa tą weronike z pik paku czy nie? Bo mi kumpel mówił że ma kogoś ze sremu i nie wiem czy warto bo podobno na każdego ona poleci
zdjecie uzytkownika
ymn - 2016-04-29 00:01:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Olaf - 2016-04-28 18:43:11]:
Z jakiej zmiany ta Weronika ??
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-04-29 00:52:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byli na tyle widzacy, ze widzieli, ze Ty się nie nadasz:D mi sie podobalo, modelki i modele byli swietni, choć na pewno byli zastresowani. Ja bym się nie odważyła, dlatego podziwiam gratuluje!:)
zdjecie uzytkownika
on - 2016-04-29 07:31:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawa - 2016-04-28 11:49:28]:
Kobieco, elegancko wspaniale. Szkoda ,że tak krótko . Dziewczyny wspaniałe !!! Panowie męscy :) .
zdjecie uzytkownika
zm.A - 2016-04-29 07:51:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co się dzieje na bookingu???
zdjecie uzytkownika
paryz - 2016-04-29 15:41:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Homików sie pozbywajom
zdjecie uzytkownika
bla bla bla - 2016-04-29 19:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem wszystkim tak praca jak to praca wszędzie trzeba robić...ale największym problemem w DC H&M są liderzy...którzy gonią do roboty ludzi a sami leżakują na łosiowni. Są wliczani w produkcję ale my dość że robimy za siebie to jeszcze za nich to nienormalne. Ile oni mają tej biurokracji do zrobienia w ciągu dnia 1h?2h? a potem chodzą z rączkami założonymi i tyle z ich roboty. Niech wezmą pick listy i popickują 6h a później niech Pani Menager ich rozliczy z procentów tak jak oni z nami to robią. Na logikę na zmianie jest ok 10 liderów niech każdy zrobi po 3 zlecenia zobaczcie ile to jest roboty odwalonej jednego dnia...Kryją się tym że są na sektorach jakich sektorach ja się pytam skoro sekory obstawiają im koordynatorzy kolejni pracownicy nie wiadomo po co...wystarczy jeden pracownik na sektor i finito ale nie na każdym sektorze musi być ich 3 bo w końcu ktoś musi robić żeby ktoś mógł tyłek na krzesełku trzymać prawda?Masakra jeszcze trochę i z batem będą za nami latać a zmiana A na pick packu jest najgorsza tam nawet czas mierzą jak do WC chcesz iść szok... Pani Menager czas zrobić porządek na naszym dziale i Wszystkich do roboty zagnać.
zdjecie uzytkownika
mala - 2016-04-30 13:25:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tu ci przyznam racje w końcu ktos napisał prawde o liderach z resztą podobnie jest na bookingu ciągle mało mało a sami nic nie robia tylko wpatruja sie w komputer psychiatryk
zdjecie uzytkownika
GoodMan - 2016-04-30 13:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bla bla bla - 2016-04-29 19:43:37]:
Te jak Ci się nie podoba zostań koordynatorem lub Group Liderem, podejrzewam że ta praca to dla większości młodych osób pierwsza praca w życiu i nie mieli do czynienia z zakładem pracy z prawdziwymi zasadami i rygorem tutaj macie na prawdę dobrze ! Jak Tobie nie odpowiada ta praca to dlaczego tutaj robisz ? Droga wolna są ludzie którzy na prawdę chcą pracować i nie narzekać masz tutaj umowę o pracę, dodatki których nie musiało by być wcale obiad prawie że za free i to do wyboru dania a jeszcze w tyłku źle ! Są zakłady które wcale nie mają ani dodatków ani obiadów itp.... i ludzie pracują więc naucz się pokory cwaniaczku !!!
zdjecie uzytkownika
on - 2016-04-30 14:06:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GoodMan - 2016-04-30 13:40:15]:
ŚWIĘTE SŁOWA
zdjecie uzytkownika
ble ble ble - 2016-04-30 19:39:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GoodMan - 2016-04-30 13:40:15]:
Chyba troszkę nie do końca rozumiesz moje słowa...Praca wcale nie jest zła wszędzie trzeba robić, ale ludzie narzekają na grafiki ciągle większe cele do zrealizowania więc jeśli jesteśmy w pracy to niech pracują wszyscy a nie tylko Ci niższego szczebla...
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-30 20:14:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bla bla bla - 2016-04-29 19:43:37]:
święte słowa i prawdziwe! ! ! Hasła typu "Jesteśmy jednym zespołem" są tylko dla picu. GoodMan albo nie pracujesz w H&M w Gądkach albo po prostu jesteś przedstawicielem GL!
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-04-30 20:58:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2016-04-30 20:14:24]:
Skoro jesteśmy jednym zespołem to rozumiem, że liderzy+pani menadżer+kadry+hr w pick a pracownicy do zarządzania i pracy administracyjnej.
Puknijcie się w głowę, raz ale porządnie.
zdjecie uzytkownika
Jadzia - 2016-04-30 23:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GoodMan - 2016-04-30 13:40:15]:
obiady za free... prawie. po których rzygasz i się męczysz w robocie. wiec co to za obiad? surówka śmierdzi idziesz zgłosić a odpowiada ci ja nic nie czuję. no haloo to jest obiad? czy zatrucie. chyba trzeba sanepid zawiadomić.!!!
zdjecie uzytkownika
ambonowa - 2016-04-30 23:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolega z wojska numery zapowiada buahahahaaaahahaaaaha!
zdjecie uzytkownika
Echh... - 2016-05-01 01:17:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siedzę w tej firmie już jakiś czas i niestety muszę stwierdzić, że robi się tu coraz gorzej. Więcej pracujących weekendów, większe wymagania, ciągłe podkręcanie śruby. Zarobki co prawda nieco się polepszyły, ale i tak szału nie ma, biorąc pod uwagę charakter tej pracy. W teorii stawiają na Twój rozwój, w praktyce czasem Cię gdzieś przeszkolą, a i tak wciąż robisz to samo. We firmie jest mnóstwo działów, których nigdy nie widzieliśmy na oczy, a których czasem nam poopowiadają w ramach akcji typu "Drzwi otwarte" (przeznaczonej dla wybrańców losu, więc w praktyce zamknięte). Patrząc na niektóre osoby, które awansowały w rekrutacji wewnętrznej (te wszystkie "talenty"), zastanawiam się, czym kierowano się przy ich doborze. Zresztą, nawet tym z zewnątrz często brakuje doświadczenia i kompetencji. Są młodzi, aroganccy, nierzadko fałszywi, a szeregowych pracowników często traktują z góry. Oczywiście nie dotyczy to wszystkich, bo są i tacy, którzy nadają się na to stanowisko.
Jednak w takich warunkach kiepsko o dobrą motywację. Te wszystkie ich górnolotne hasła i wartości firmy mają się nijak do rzeczywistości. Zaraz pewnie odezwą się głosy, że przecież tu nie jest tak strasznie, że inni mają gorzej, że mam się cieszyć, bo mam pracę... No fakt - jest ta stabilność zatrudnienia, umowa o pracę, bezpłatny dojazd, rabat pracowniczy, coroczne wyprzedaże, dodatki socjalne... Ale dając Ci to wszystko zachowują się, jakby byli pracodawcą doskonałym i jeszcze są wielce zdziwieni, że z roku na rok coraz gorzej wypadamy w GES-ie. Nigdy nie da się zrobić tak, żeby wszystkich zadowolić, ale jeśli nie zaczną zauważać swoich błędów i nie zmienią trochę polityki wobec nas, niezadowolenie będzie rosło. Skoro mają aspiracje, żeby być "wspaniałym miejscem pracy", powinni trochę więcej od siebie dać. Niby zaczęli dostrzegać problem i powołali te międzygrupowe zespoły, żeby coś zmienić, ale co z tego jeśli "niebezpieczne" tematy, takie jak kwestia wynagrodzeń czy wolnych weekendów są omijane szerokim łukiem? Mam wrażenie, że w całej tej szopce chodzi tylko o podniesienie wyniku kolejnej ankiety, która czeka nas na jesień...
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-05-01 10:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GoodMan - 2016-04-30 13:40:15]:
Pomyśl zyski sa dzięki szeregowym pracownikom a nie dzięki liderom- lider ( brygadzista ) powinien zarabia 30 % wiecej od pracownika a nie 120 % .
Powinie tez pracować minimum 1-2 dni w tygodniu. Gdzie są HR,Związki zawodowe
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-05-01 11:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania - 2016-04-30 20:58:43]:
o czym ty mówisz bo my dyskutujemy na temat liderów nie na temat HR czy Pani Menager! Skoro liderzy są pracownikami produkcyjnymi to powinni też z nami pracować!
zdjecie uzytkownika
Syzyf - 2016-05-01 12:09:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Team Leader (przywódca grupy) - menedżer obdarzony umiejętnościami przywódczymi oraz organizatorskimi, stojący na czele danej grupy. Osoba odpowiedzialna za osiągnięcia całego zespołu. Cechą team leadera jest integrowanie zespołu, ocenianie pracy, motywowanie oraz dostosowywanie zadań do możliwości pracowników w celu osiągania optymalnych wyników.
zdjecie uzytkownika
H&M - 2016-05-01 13:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2016-05-01 11:46:13]:
ALe jak to a co z hr i menadżerami. W czym są lepsi i dlaczego nie popracują z ludźmi. O GLR nie wspomnę. Na Bookingu pani M. niech się weźmie do roboty
zdjecie uzytkownika
Wookie - 2016-05-01 20:02:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciężko o lepszą szopkę niż to co tu wypisujecie :D zapraszam do amazonu, po tygodniu wrócicie na kolanach do H&M :D
zdjecie uzytkownika
BaCa - 2016-05-01 23:20:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wookie - 2016-05-01 20:02:18]:
W pełni się z Tobą zgadzam. Ci wszyscy co narzekają to zazwyczaj nie mają zbyt bogatego doświadczenia zawodowego i nie potrafią docenić tego co daje H&M. Owszem...może i zarobki nie są z górnej półki, ale takie są realia rynku pracy. A jeśli ktoś chce zarabiać więcej...to nic go przed awansem nie ogranicza...oprócz tylko i wyłącznie własnej osoby.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: wymagania duze ,do firmy co pracujesz fizycznie ,chore,ty sie starasz za wszelka cene ,a tu te kobitki swierdzaja ze jestes do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] starasz sie bo chcesz niema pracy a tu lipa i pytania jaka jestes ,jak nie masz duzego doswiadczenia choc juz masz duzo lat to odpawiadaja rekrutantki ze sie nie nada,i pracowałas na pracach interwencyjnych,a testy jak nie pracujesz przez agencje to nic niewiesz jak go rozwiązac ,i to 10 minut gorzej jak na mature i inne egzaminy bo przynajmniej sie nauczysz a tu odrazu nic niewiesz ,o co tam chodzi czujesz si jak bezmózgowiec
Pytania:
zdjecie uzytkownika
mistzr - 2016-05-04 13:26:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A możecie mi podpowiedzieć, jakie w zasadzie faktyczne warunki są proponowane nowym pracownikom? Jakie są stawki? Jakie umowy? :) Słyszałem, że tu w porównaniu z innymi miejscami tego typu jest super.
zdjecie uzytkownika
H.94 - 2016-05-04 14:59:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mistzr - 2016-05-04 13:26:18]:
Pytać o pana Tomka do spraw zwolnień

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie H&M Hennes & Mauritz!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie H&M Hennes & Mauritz
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert