logo H&M Hennes & Mauritz

H&M Hennes & Mauritz

Gądki

Opinie o H&M Hennes & Mauritz

xXx 2017-09-07 09:05
amazon to oszuści złodzieję krętacze
gorsze od h&m , rhenus logistic
na remat amazona się lepiej nie wypowiadam ale tam panuje syf chamstwo i bezczelność do nie których osób
2
Karolina 2017-09-07 19:01
Hej mogę namiary do kadry
Porucznik 2017-09-08 00:21
Witam jeśli ktoś z DC w Gąskach chce dorobić do pensji nasza firma oferuje skup makulatury po preferencyjnych cenach. W przypadku większych ilości możliwy odbiór u klienta. Zapraszamy, kontakt priv.
3
ostatni przypał 1-4 2017-09-10 09:36
Była to historia pusta w sumie i pokraczna, Twoja zaś postawa słaba i mataczna, wątła w duchu honoru zasad rodakowi - ..tu w Gądkach ludzie prędzej peta ci w oku zgasić gotowi .. kalece co zbierałby na przeszczep skóry płatu na polik, odmówiliby na kantynę bonu .. A Jak Przenosił Górę co widzieli , nie opowiedzieli nikomu. Dobre warunki i szanse w naszym nowym obiekcie,nie skusiły mnie w ogóle bo tu mam przyjaciół, chociaż z Nimi nie rozmawiam więc nawijam do was-wyimaginowanych .. te wszystkie korzyści i profity w ogóle nie skłoniły mnie jeszcze do tego abym myślą chociaż, -o ile nie z konieczności- chciał tam pojechać, dopiero Wasze Życzliwe słowa .. -ten pogodny nastrój,ta kultura .. sprawił że pisząc te słowa i zdania, 7 godzinę gdzieś tak klepię zmieniam tylko ..serwery- pisząc słowa One ..moje nie były, ciekawe czy Supermena palce byłyby już zmęczone ..Christiano Ronaldo by płakał,zmęczony na kolanach .. nie mogąc się ruszyć.. po 120 minutach taki atleta-bohater, a my po 2 godzinach równo - mówię do Macieja, -dopiero ogarnęliśmy ten spadek,i zaczęliśmy naszą robotę .. rzeczy naszych dziewczyn,z naszej zmiany ..spławiać w dół sortera.[edit: ]niestety nie pamiętam po co to pisałem, to jakieś wzruszenie widocznie naszło w czasie gdy podsuwałem zdania .. a pomiędzy nimi kursowały sznury wspomnień.

Ale niestety dużo tera przyjeżdża z Ukrainy takich, co myślą że tu można ściemniać, robić ciągle miny .. tak jakby Polacy mieli worki, i z czym zacząć pracę. O to mnie chodzi..! Dawni ludzie dobrze goście wciąż robią, ino dużo nowych nygusów przyjeżdża, co cwaniaczą jeszcze bardziej nawet niż Polacy.
1
Transformers_godności 2017-09-10 09:47


Nie widziałem jeszcze magazynu w Grodzisku ale słychać ♩♫♬♪ że jest tam klawo, kolegom i koleżankom z tamtego zaś obiektu, naszego młodszego brata, który może nas przerośnie, a jakże na pewno - powtórzą się tam wszystkie zdrady, zawiści i zazdroście; I nie miał dwu żeber - zbierał na te żebra ..zazdrościli i tego mu, skłamali albo i prawdę powiedzieli

..kolejny zjazd do Pit-stopu.

Jako tutejszy grafoman i dwuletni pracownik District Centre Gądki Hennes & Mauritz ~ "Obóz Nienawiści'2015'- Bear Grylls & Batman" na taśmie na starym to co że pod oknem, nie było prądu a najbliższe klatki przy gutsingu. Największym niebezpieczeństwem tej dziwnej, strasznej nocy [gdy po 120 min. dopiero spocony jak świnia, a może jak Arnold w Commando, sprawny i nagrzany jak Piotrek Świerczewski na dysce ..dopiero była okazja na sekundę przystanąć] Ile razy CR7 by się już popłakał, przecież to mecz i dogrywka ..przystanąłem na sekundę, bo to nie kosze zastalim pełne ale całe sety, oprócz koryt - zawalone splastikowanymi rzeczami Alpy co najmniej to były, wiem może przeżywam, I to dobrze bo będę przeżywał ..a za to przepraszam:

Panie z Openingu ..że Jason i Freddy spier...ali na kibel , gdy Tamtej owej Pamiętnej Nocy ..krążyły.. rekin ze Szczęk by się wycofał tylko Alien nie zawróciłby, nie było opcji przejścia obok Tych Żelaznych Ludzi z pustą klatką.. zabierały siłą i to z taką miną, to wejrzenie jak lufa radzieckiego czołgu, że Bruce Willis by nie odpyskował - te miny jak Sfinks i Predator w jednym, to pracownice tego działu najbardziej ja podziwiam; są to ludzie ze schłodzonej, sproszkowanej zkrystalizowanej lawy, domniemywam.
..oszalałe z determinacji te najuczciwsze najtwardsze, najporządniejsze nikogo nie oszukały nie okradły nie skrzywdziły, w ogóle w życiu - dlatego i na dowód tego nic nie mają, tu ze mną pracują .. podobnym na szczudłach sumienia kaleką i klaunem, artystą .. i obym jak flesz tysiąc razy silniej nie błysnął, granat oślepiający .. ale to już nie, Dawnom Porzucił plano=punkt_widzenia dołujący .. tu ludzie za bardzo byli dla mnie mili, wyrozumiali .. szpony me same się chowały , nie było we mnie hejtu.

Klatka była na wagę złota 1 pusta w całej starej części obiektu. Wiadomo kto ją miał, mówiłem sobie w myślach: "Obojętnie kto po nią podejdzie ..nawet Ona " .. I wtedy podeszła

Resztę już znacie
przyjaciele z Grodziska bo dobrzy z was Ludzie, co żech poznał po niebywale rzetelnym, skromnym polskim uroczym, i z jajem- szlachetnym we sercu i prostolinijnym.. -: stylu mowy i ogłady zdań, zajawki życzliwości .. To znaczy, że powiem po waszemu, dobrzy o czystych intencjach, dążeniach zdrowych emocjach współpracownicy, rodacy towarzysze ludzie: W imieniu całego H&M Gądki z mottem "przetrwają tylko ryby-piły" którego nie musimy sobie wypisywać na tapetach bo wiedzą to wszyscy, życząc Wam aby wasza pogoda ducha nie rozbiła się o dni i miesiące ludzkiej małości, niegodziwości, bezinteresownej nożowbijalności -..Dziękuję Wam nowi, a jakże już zasłużeni użytkownicy tego forum, z naszego nowego magazynu w Grodzisku, za niewidzianą dotąd we pękach serwerów tych naszych, spowitych dotąd ale tylko dotąd, jak to czasem na wsi, psychicznym zapachem klimatem nieco wręcz powiedziałbym zaśmierdziałym a nawet i niestety, tudzież zasyfionym .. Dziękuję wam bracia rodacy towarzysze pracy, choć pewnie Was nigdy nie zobaczę to dali jestem rad bo zobaczyłem was w waszych sercach poprzez promienie prostych rytmicznych zdań szczerych życzliwych pogodnych ..i jakby w klimacie ufności między pracownikami, od którego tu w Gądkach jesteśmy odzwyczajeni, bo tu tak wszyscy kablują że nawet ja w końcu musiałem spróbować, ale to trochę jak z zapałkami czy petardami raczej.

..za zwykłą polską ludzką życzliwość, grzeczność, pogodę i wiarę w drugiego człowieka, jaka bije ze Waszych tekstów .. liter, szyku wyrazu zdań. A to jest szyk Waszych serc, tam we duchu jedzie merc - koledzy z Grodziska, żałuję że nie mogę was poznać .. bo tu u nas w Gądkach trochę inaczej jest, wprawdzie z wynikiem jedziemy za twarz i u nas Batman to musi popylać żeby po 2 mc-ach dali mu nowy raport ,a jak ma kolo konspekt wyrazu twarzy ( no dobra, czyt. "ryj") ..r? cwaniaczy -to i tak po roku, po dwóch ..ale w końcu zobaczymy To wszyscy, każdy taki sku....el z lica podły, prędzej czy później on wyleci z pracy . ..
Obym nie musiał tego na sobie udowadniać i ten ryj się udało utrzymać głupi a nie cwaniaczy; chociaż tak głupi aż to nikt nie jest, jaki ja robię czasem ten wyraz twarzy, aż sam się potem dziwię potem w lustrze np. PKP


1
obiekt_niewykrywalny_dla_uczuć ৲ ৲ 2017-09-10 09:58
wkrótce założą dopiero mi gips, więc tu tak sobie piszę- za co sorry, no ale bo niby okazało że sam hejterozją byłem i to w dodatku podwojoną , gdyż uświadomiłem ja hejtuję i hejterów, i normalnych w ^ najznornalniejmiałych, aż poje..ni ..Więc też jestem hejter,i były rasista - bo dotąd jak mnie goście z Ukrainy wk....ali i widziałem że cwaniaczą, to nie denerwowałem się .. była więc ta dysproporcja , segregacja narodowościowa i nierówne traktowanie.Teraz od razu się wk Stop z rasizmem .Powiedzmy Im wprost, tym miłym pięknym sympatycznym poczciwym ludziom ..co wy tu nam teraz robicie, chcecie zrobić - drugą Ukrainę ? Taką samą rozwałuchę, rozpinapapluchę .. jak u Was ..? -Tu jest Polska, my jesteśmy Polacy, my jesteśmy szkaradni źli i brutalni, okrutni i egoiści -::ale głupi my nie jesteśmy. Do Was nie pojechalibyśmy cwaniaczyć, wy do nas też -nie kumenix. to nie styknie kuzyno-bracia krwi i języka, trochę je inna nasza natura, kultura i etyka. Gadać można, siedzieć na kiblu można, pić kawę można póki cię nie złapią - ale nie polecałbym ja wk ludzi myśląc że są głupi i cwaniacząc bo sam jestem rektorem Uniwersytetu Udawania Głupiego , i my Polacy tylko wszyscy mamy taką minę bo od pierwszego wdechu udajemy głupich , straszno gdyby było Wam to i tak za mało Ukraina gdybyście Wy wiedzieli jak Polacy was podjechali; jak zaczęli pracować lepiej od was

i tak dalej, ale tu już nie będę wymieniał bo zrobiłem dość dla Was, -a potem ja poznawać zaczął złą, gorszą stronę Ukraińskich ludzi, i wy też moją złą, gorszą Bardziej nienawistną mordę krzykliwą, zoczyli.-W ten rzetelny sposób poznają się przyjaciele, a więc jest dobrze - .. mimo że chwilowo jest źle.Nie chciałbym ja zostać znowu z Polakami, dzięki wam łone przestali wonieć tak nieco, tym spracowaniem 6 dni w tygodniu.. umyć się nie mieli czasu ochoty, jako i ja gdy miewam te ataki grafomani. Lepsze to niż epilepsja albo erotomania, i może niż fotografowanie czy to zbieranie owadów, ew. haków na ludzi z pracy ..To jest wielki plus, wasza zasługa drodzy goście, i zwykły fakt - więc nikt mi nie będzie zabraniał tego stwierdzać w dowolnej ustnej formie, pisemnej albo śpiewanej ..są na to prawa, okulary, ustępy i zapisy konstytucji, to co że tutaj ludzie dotąd o nie walczyli i nie było ochrony prawnej dobrego imienia przed pomawianiem.

Tak Ja Was nieżyczliwym okiem oglądał na początku, a później polubił bardziej niż swoich nawet miesiącami, drodzy goście z Ukrainy, ale wielu dobrych najszlachetniejszych pojechało .. na ich miejsce zwykłe przyjeżdżają, to już nie bohatery ..A my tu Polacy - wszystkie bohatery. Oprócz $%$ %tu już imienia nie wymienię= bo ja tak nie lubię sprawiać bólu."załatwić kogoś możesz Ty, ale ja nie mogę Cię załatwić .. bo ja nie mógłbym z tym żyć - ja taki nie jestem.. 'Tupac Changes'
dopóki Wy nie pomyśleli - :Polacy są brudni mali fałszywi, to może jeszcze są głupi i my Ukraińcy ich oszukamy.-Bardzo jest niedobrze, wpaść -i to jeszcze na kogoś niewłaściwego, go ⱷ₭u... A vvk swojego najlepszego przyjaciela no to już trzeba się naprawdę postarać, .."popłynąć". Dużo jest Ukraińców z pierwszego uderzenia, frontu zboża sieczki poniżenia ..Pierwszego narzutu, krucjaty dobrej woli cichych zdesperowanych ludzi ..
Pierwsza Kolonizacja najtwardsza, najporządniejsza wiara pokonali swoją klasą to co tu zastali ..z czym się spotkali, a mówiąc uczciwie- czym tu w ryj dostali, jakim hejtem poniżeniem .. 7 i pół roku mi będzie jeszcze wstyd za rodaków...
Te Ukraińce dobrze pracują , Oni cały czas wspaniale robią i są błyszczącym, przykładnym wręcz świetlistym wzorem te niektóre niezłomne co rano dziewczyny i panie . One stanowią wzór dla swoich, dla naszych, dla mnie; żadnych szans na awans .. perspektyw- tam u nich 4x kablowanie bardziej, szybciej jak u nas; nie szukaj tego na Google, tak jest.
[admin pls jak coś nie tego można wyciąć zdania które nie pasują do trendów danej dekady korpo-mody psychicznej .. ja tam nie jestem na bieżąco, głównie czytam książki z PRL-u]
থওৗ৯৫ৣ ৡ 2017-09-10 10:00
"Może nie wszędzie tak jak tu do Gądek zjechali się ludzie z okolicznych wiosek, że tam zagrodową nieżyczliwość wysysają z mlekiem mućki .. kolega telepata ..migający harcerz mi opowiadał, że podłączył się raz kiedy akurat był ten moment, mógł: - ..do czyjegoś mózgu, otworzyć książkę .. poczuć zapach,niemal zobaczyć te emocje, tą konstytucję ..Wybrał szlachetnego kolegę ..szli przede mną, padał - uczciwy pracowity nikogo nie obraził ten cel-obiekt-czaszkołup namierzany- we niewidzialnym wymiarze zaś niby intuicyjny rzut, psychicznych macek. Skok znikopisu czaso-wzruszenia sumień, telepatyczny wytrych .. prawem nieskazitelnej intencji wykminy. "A tam zamiast tego co myślałem" mówił ten mój kto wie, czy nie też wyimaginowany przyjaciel, nieistniejący wyobrażony tak samo jak Wy, Szanowni Państwo ..:zamiast czegokolwiek dobrego no bo jego zacnego przecież wybrałem ..żeby była smaczna pizza, sorka za porównanie: a "tam hejt nienawiść i złość i obgadywanie i złe drugiemu życzenie, i sąsiadom wszystkim wokoło domom (których nawet nie widziałem nigdy w życiu, na oczy) złe życzenie, niech pomrą, niech ich spalą.. a niech ich brzuchy rozbolą.no to z tym brzuchem to nie .. tu czuję że przesadziłem.Ale to nie było od niego, ..jego serce czyste, puste bezludne szklane jak niezapisana butelka, niewinne On jeszcze ma szansę w oczach Pana .. =to pochodziło, tak wiedziałem po_zwojach-kabli z innego jeszcze wymiaru, wszystkie te złe wzory szlaczki, linie linije zdania emocjo-astygmaty ..złe, nienawiste .. pogardliwe pychliwe - pochodziły ... . od jego domowników z którymi przebył w chacie wielkanocną przerwę 5-dniową, wiejska chata, niebezpieczni ludzie, zagrodowa nieżyczliwość.Tu w Gądkach po prostu dużo jest takich wsiorów albo i miastowych, co w duchu gorsi jak wsioki bo bladzi , strachliwi i nigdy się nie wysunęli, a gdy inny włączył kolor jeno skąd brać kamyk patrzeli
Momo 2017-09-10 15:16
Ktoś coś o wyprzy?
1
hm 2017-09-10 21:51
Wyprzedaż będzie ale w nowym magazynie w Grodzisku M. w Gądkach nie ma miejsca.
1
bezmoney 2017-09-11 10:22
kurde jest 11 a ja nadal niemam wypłaty ? jest jakieś "opóżnienie"
olo 2017-09-12 18:41
Dzięki Ci przyjacielu Grafomanie za ciepłe słowa o grodziskich ludziach, jak może wiesz u nas robi się już równie ciężko jak w Gądkach, wyższe normy, wydajności, karności itp. tylko podpier....lania jeszcze nie ma w takim stopniu jak u was chociaż lidery głowy wysoko unoszą ale jak to mówią byłem zerem-bede liderem.
Przy okazji chciałbym pozdrowić wszystkich których poznaliśmy na szkoleniu w Gądkach, podziękować za przyjazną atmosferę w robotniczym szkoleniu i życzyć mimo wszystkich przeciwności-wytrwałości w codziennej harówie.
1
islandia 2017-09-13 21:16
Witam, mam pytanie odnośnie stanowiska w administracji. Czy ktoś wie na czym ta praca polega w praktyce? Oczywiście czytałam opis stanowiska na oficjalnej stronie H&M, ale szukam czegoś konkretnie od osób pracujących w Gądkach. Również chciałabym poznać jak mniej więcej kształtuje się wynagrodzenie na tym stanowisku. Czy to stanowisko jest bardzo oblegane?

Każda informacja będzie dla mnie na wagę złota.

Serdecznie pozdrawiam!
*** 2017-09-14 00:33
Poważnie????
'Neneh stance' 2017-09-14 06:44
I to jest też ten problem z Wami, że nawet jak już od 10 miesięcy masz coś na jedną i/czy drugą ..no wtedy to już przegięły, przesadziły .. to One wtedy popłynęły i są świadkowie, kamery, dokumenty a w nich liczby.. I jak już chcesz i masz się kimś rozprawić,w końcu możesz po tylu ranach ze strony niesprawiedliwego języka danej osoby..to nagle sobie idziesz i patrzysz, a ta twarz jakby choćby zupełnie Inna od twojej, inne rysy charakter wszystko inne marzenia wartości codzienność- to jednak nie gorsza od ciebie; nie masz moralnego prawa, nie możesz bo by moce zniknęły

A z tym telepatą kolegą to było że on mógł to zrobić bo wcześniej była 6-dniowa przerwa i mógł we domu dzień za dniem uruchamiać, budować swoją wrażliwość ..reaktywować, zrekonstruować sznur pereł uczuć.."Nagle już rano, otacza mnie tłum z autobusów, idę z wzrokiem wbitym w ziemię ..nie mogę na nikogo spojrzeć bo mam wrażliwość włączoną, i to wyjątkowo unadwrażliwioną -przez bezsenne noce ale nie bezsensne.Tyle dni siedziałem bez ludzi nie widziałem nikogo,przecież teraz jakbym na kogoś spojrzał -nawet nie w oczy w twarz,ale wyjątkowo wystarczył tył głowy..od razu bym poczuł wszystkie te uczucia ..tfu, emocje danej osoby. A to nie byłoby zbyt pikne,ani miłe -i to jeszcze dla takiego kogoś wrażliwego;bo można nie być miękkim a mimo to wrażliwym ostać i nie zawsze mały delikatny a duży z psychą jak papier ścierny,może być troglodyta z wyglądu..w dodatku co od dziecka musiał wyuczyć się nie okazywać mimiką gdy mu przykro,no i tak po dziś dzień jedyne co umie to zgrać twardziela.. a zaś cicho, niepozornym krokiem na kibelek się popłakać.

Idziemy z tych autobusów.. jeszcze we żadną twarz z roboty nie patrzyłem,jakoś mimo wszystko mnie nie ciągnie tak.."Te no dobra, no to będzie trzeba to wyłączyć,zwykle staramy się medytować osiągać tą głębię ducha,a terozki muszę ja we try miga się niby-to przebrać psychicznie spłycić uprościć, bo tu nie dam rady w takim towarzystwie uczuciami przełączonymi w rozdzielczość Jamesa Camerona gdy pierwszy raz schodził na wrak Titanica.No ale jak jest taka unikalna i kwartalnie rzadka możliwość,że można kogoś dosłownie "telepatycznie nagrać" ..to żal by było nie spróbować, tej 1 okazji nie wykorzystać.Tylko żeby był ktoś fajny, o! akurat idą przede mną..traf jest,byndzie dobrze i zaraz wyłączam."Tak było.bez paniki Gdybym naprawdę miał taką moc to bym tu z wami nie siedział,tylko pewnie..bym stąd Sp..rd..ał, co jakiś czas nerwowo oglądając się za siebie. I nie mam tutaj na myśli fali uprowadzeń i gwałtów grup kobiet na mężczyznach w Zimbabwe czy RPA, szok ile tam tego dzieje się w ciągu roku; uśmiech, strzykawa w ramię i budzisz się u nich.

Szczery człowiek jest, lubi pisać dużo; tu uśmiechają się wszyscy i tak samo wszyscy ci nawet jednego błędu nie wybaczą, potknięcia najmniejszego .. to wyolbrzymiają, choćby nawet urojone nasionko tylko mieli. -Tak się starałem: już nawet nie chodziło mi o te zęby, bo Takim się już zaakceptowałem i żyję z honorem, ale pracuję specjalnie dobrze głównie po to żeby sprawiedliwości stało się zadość i zostały ze swoimi słowami te osoby, które widziały że się wybijam.. szukały co by na mnie zakablować,długo czekały ..w końcu nie mieli prawdy no to trzeba było wybrać się, poszli z nieprawdą-i tak samo jak załatwili Ryszarda,on jeden nie ściemniał rzeczy umieszczał na taśmie.. nie na klatce.To go najpierw wesoło grupą, dali hurra kupą szturmem, pomówili 100% nieprawdy bez trudu sprawdzalnej,uszli z tradycyjną bezkarnością za totalnie bezzasadne czyste nienawistne pomówienie, a teraz Rycha dali na opening, mnie jeszcze konkretniej aby odwdzięczyć się chcieli wyj..... -tam nie ma znaczenia jak pracujesz, tylko jak się łasisz i kablujesz.

Ja bajki nie oczekiwałem, ale przekroczenie standardów i mojej nawet wytrzymałości granic cierpliwości, to jest nie kiedy jak w H & M że idziesz i kablujesz prawdę , tylko jak są zgrane.. zbyt już - oj.. !-zbyt pewne siebie osoby na stanowiskach koszulkowych, od tylu sezonów pór roku otoczone bukietem swoich waflokabli, że nawet nie sprawdzają co im przynoszą czy słowa akurat prawdziwe to, czyliż fałszywe banknoty zostały we jakimś celu w plik wetknięte- jak mnie załatwili 16 grudnia ub. roku to mi się nie chce opisywać ale w razie co powiem kto gdzie był o 3.42, druga dziesięć te sprawy.. i kto był na którym secie, zbyt długo złe słowo mnie gniecie. Tu nie ma żadnej ochrony przed pomawianiem, przed potwarzą w tej firmie, zaś w tej agencji: przed hejtem i niesprawiedliwym obmawianiem, nie że nieżyczliwym ale po prostu wręcz kłamliwym pomawianiem, niesprawiedliwym komentowaniem pracy drugiej osoby, często naprawdę się starającej np. żeby móc się wyprowadzić i koledzy nie śmiali się ze siostrzeńca że mieszka i śpi w jednym pokoju z mamą.
'moja fantazja' 2017-09-14 06:56
te swoje zęby bym podarował,ale za Niego macie prze--?ane ..prędzej czy później,ale szczerze i otwarcie powiem bo to i tak tu już nic nie zmieni: ci co jaskrawo kłamali na temat czyjejś czy mojej,nieistotix,postawy w pracy,ale to później jak będę miał czas dla Was ..może kiedyś przy okazji;oraz ci którzy odtąd niezgodnie z nadrzędnym aktem prawnym lub innymi dziedzinami zbiorów ustaw obowiązujących na terenie naszego kraju,nadepną mi choćby na paluszek małego palce.I nie że taki jestem, ale po prostu tu tak trzeba;Bo z Wami tak trzeba, wy tylko rozumiecie język siekiery ; a dwa lata ja uśmiechał się, starał się nie tylko wydawać ale być miły i uczciwy

To mnie spróbowali potraktować jakbym był jakimś kundlem, i cosik prawdy jest.. bo i z tą bezdomnością, i ząbki ostre, i że nikogo nie boi, ale to z ludzi - a jeno ja się boję tej Strasznej Istoty którą wszyscy my niestety- a wie wszystko o nas,każdą sekundę-lub 1 na 1000 czysta indziej trafia, prawie wszyscy spotykamy zaraz kiedy to życie się skończy, ja już tam byłem w 1993 i czuło się to patrząc w tę nieludzką twarz, że nienawidzi nas obojętnie kto jak dobry czy zły - ale za to że jesteśmy ludźmi, - akurat ja wtedy byłem jeszcze czysty. Was tu się nikogo niczego nie boję, i nie będę bał- choćby mnie zamknęli do pierdla i tam gwałcili w 100 gejów, ja zawsze będę miał swoją godność swój honor swoje marzenia, te sprawy - i życzliwość nawet dla konkurentów, i jakąś taką dumę że tym wszystkim się stałem i to sobą reprezentuję, mimo że w domu nie mówili nawet "kocham cię" ..a jak przynosiłem piątki to robili ..bez kitu, tej:- zmieszane miny, i mówili że czwórki też by były fajne .. Oni mieli już plan dla mnie cały, miałem taki być normalny w _ui nie wyróżniać się, najlepiej żeby nikt nie zwracał na mnie uwagi

A może, może- tej? Może jeszcze się kiedyś zrobię w takiego normalnego, normalnie się będę ubierał zwyczajnie zachowywał, typowe krótkie nienawistne posty .. i tak zaś żył, a potem umarł. Kto to k... w ogóle Był?

a wracając do tamtego zdjęcia- kolega mówił że kiedyś miał WOPa wolny dzień wieczór plany, ale se sprawdził tylko godzinę na telefonie i tam miał w tle To zdjęcie Owo ..zobaczył Ją i pomyślał "Niee no, taka piękna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sunia tam jest, a ja będę w domu siedział, jak gej?. Było akuratix pół godzinki jeszcze do odjazdu autobusu więc dałem radę"
A ja nieraz nie dałem przez to że tak pisałem w nocy na forum, albo w ogóle dojść na czas na autobus albo do ładu składu z ogarnięciem twarzo_szczęko_czaszko_wyzwania w pracy, bo na moim stanowisku rzadko bywa lekko .. ale tu już nie proszę o litość następnym razem, wiem że jej nie macie, i nawet przez myśl mi nie przeszło że moglibyście mieć litość. Przez dwa lata tu osiągnąłem dokładnie to, od czego zawsze należy zacząć, jak uważam:dowiedziałem się z kim mam do czynienia, o każdym mniej więcej wiem co sobą reprezentuje, jak pracuje.. jakim jest człowiekiem, i jak kabluje. Akurat tak wyszło, niechcący w rewanżu mimochodem że sam też już zaczynam porzucać ten etos, koloryt "prostego robotnika" Śmieszyło mnie jak czasem w pierwszych tygodniach, dniach tutaj ..ktoś musiał mi coś wytłumaczyć, a widział mnie pierwszy raz.. I były osoby- które mówiły do mnie ..tak dziwnie powoli, żebym łatwiej zrozumiał ..bo jak za szybko to nie wiem, może ich słowa mogłyby mi rozsadzić głowę.Dziś nie pamiętam kto to był, no już bez przesady..będą nowe rzeczy do pamiętania,ludziom.

Sorry że tak się znowu rozpisałem, najwyżej skasujcie ..po prostu siedzę ciągle sam w domu,a w pracy ostatni raz bodajże przed Wigilią był taki dzień że na starym dużo, i tyle się chciałem nagadałem jak- a tero ni mo, jedno zdanie trzy, w porywach.. czasem nic, i to z osobami dla których tu w sumie zostałem,i to na takim dziale.. co gdzie na support w początkach nie chadzałem, nierzadko oferowali lepszy los.A dziś za to jeno mam obojętny wzrok, prztyczek w nos

Tak że tyle dymu robię kiedy jestem pogodny i bez hejtu, pomyślcie z jakiej europejskiej geograficznej krainy, czy to może niziny- byłoby widać łunę gdybym się naprawdę wk....ł? Tego nigdy nie wiesz, człowiek sam się zaskoczy. O kurde 6 postów -nie no, gdybym sam był adminem to bym się sam skasował,ale na szczęście nie jestem, za to widze kolejny myk pozytywny motyw nieoczekiwany, bo w 3 godz [und 3 poprawiania] wyrzuciłem z siebie wszystkie larwy zadr, i pozbyłem z mózgu tematów co zaprzątały przechadzki me i przejażdżki od trzech pór roku, najmniej.

PS do admin: jak się omsknie ręka przy "ę" i wciśnie alt+r, to cały post się idzie ..... nie można odzyskać.Nie pierwszy raz mi się to zdarzyło,ale ten był akurat najlepszy taki dziś,na zawsze znikł.. Mniemam że setki jak nie tysiące ludzkich postów gowork.pl już tak poszło w niebyt i niechęć.
'o sobie samym' :) ale drugi film 2017-09-14 11:23
majsterek ja piszę dla paru osób, z którymi nie mogę swobodnie porozmawiać od wielu, wielu miesięcy .. i mam wy(rą)bane że czyta mnie jeszcze parę tysięcy, po prostu -.. taki efekt, a może masz rację defekt- wszak potem jeszcze pisałem mniej już godzin do znajomych, a potem nawet i nieznajomych gdzieś po we necie więc nie jest to zboczenie zakładowe tylko po prostu ja lubię pisać, tak jako inny woli gadać przez telefon se raka w mózg pruć falami, jest ta wolność wyboru mediów środków komunikacji a daje ją Konstytucja, zaś bez limitu transfer na taki pusty hejt mnie nie razi nawet nie robi na mnie wrażenia jeszcze wam daję plusy

A kiknąłem tu bo koniecznie muszę poprawić się, zaszła pomyłka mała w sumie a jakoś we sercu duża po oczach w głębi, niedopatrzenie ..pokrzywdzenie, pominięcie o skrzywdzenie - to co,sam to mówiłem,że słowami: Otóż nie wszystkie jednak ludzie tu się okazali vvuje.. Bo panie sprzątaczki nie są żadne knuje i one najszczerzej zawsze, jeśli to już, są uśmiechnnięte; inni się silą na uśmiech, ale to One są spoko, to im najlepiej z serc jedzie, najżyczliwej ..są One jakby " poza hejtem " - .. w ogóle inna częstotliwość jakby, jeno jakieś tam mają własne pewno Sprawy Wewnętrzne

Nawet są spoko pomimo że po roku ktoś przyhejcił lekutko lub to w trudzie obłęda doznał zabłądzenia (rymy same jadą, ale to też jest jak kto woli free do przyhejcenia transfer bez limitu tej Panie life, i ode mnie masz plusa za to żeś sam się nie zaplusował, jak niektórzy .. co nie umieją napisać podprogramu, który nabiłby 5 tys. albo i nawet 8 plusów, jako i ja też nie umiem, ale już nie.] A na końcu we każdym był pusty dramat tkwił się okazało, jedynie z rzadka że po prostu czysta scena.

Złamanie nogi zaś ręki może tłumaczyć czemu ktoś nie jest w stanie przybyć w gipsie dotknąć a nawet poruszyć swojej ksiązki, 1sza ultra-ciekawa o korsarskich krążownikach wojennych ale to jest normalna wiedza historyczna w pełni do zrekonstruowania, natomiast w tej Drugiej .. o zgrozo, co ja zrobiłem -we masywniejszej pozycji z okładki w dotyku już niedzisiejszej ..co najmniej wyśmienicie wręcz, bogato ilustrowanej, przecież to by nie dało się wręcz tak wyrzucić do kosza .. We księdze tej wyjątkowej z lat 70-tych znajdowały się słowa i wyrażenia, których nawet ja nie rozumiałem - nie znałem tej narracji o wielkich ludziach Polski w ogóle, nawet takich wyrazów .. dziejów_ =-ta pamięć, co tam była ..zdumiony czytając, odkrywałem.. - jakoś musiała zagubić się po uniwersytach i wielkich mędrcach od każdej dyscypliny na usługach media- korpo ;; ktoś gdzieś nie doczytał, jakiś doktorek przychachmęcił .. że tak powiemy, w dużym uproszczeniu. A kiedyś w końcu się uda, niemniej jednak pierwej wiele lat i wysiłku przemieszczeń kosztować będzie mnie zdobycie drugiego egzemplarza tego tytułu o tytule skomplikowanym tak że nie pomnę, tylko okładkę widzę tera w kolorze turkusowo-seledynowym prawie mogę jej dotknąć

W miejscu gdzie przez rok ostrożnych testów nikt niczego nie wyrzucił a zwłaszcza książki - nieopatrznie pozostawiona ludzkiej dobrej woli pozycja, zawierająca informacje o naszym kraju, jego tradycji i historii.. zagrożone wręcz mi się zdaje zapomnieniem, oraz słowa którymi można by o nich opowiadać, czynach tych oraz wartościach stojących za niemi bijących światłem duchowego blasku, którego już dziś nie widać -wiadomości oraz słowa co wzbogaciłyby i oczytanych.. -o ale tak bez kitu naprawdę Tej cenne, żywe i niosące dumę dla każdego będącego we sercu Polakiem; jak ktoś wziął żeby poznać nasz kraj to hejt i lajk, a że ktoś To wyrzucił to nie jestem w stanie sobie nawet w wyobraźni odegrać takiej scenki więc tu już urywa mi się faza
Jesickaa 2017-09-14 14:26
Tam nie będzie żadnej wyprzedaż bo oni obsługują sklepy więc nie ma żadnych starych ciuchów. A hm nie do ci prawie za free nowych
1
islandia 2017-09-14 19:49
PRZEPRASZAM!

Czy ktoś może odpowiedzieć na moją wypowiedź?

Mam pytanie odnośnie stanowiska w administracji. Czy ktoś wie na czym ta praca polega w praktyce? Oczywiście czytałam opis stanowiska na oficjalnej stronie H&M, ale szukam czegoś konkretnie od osób pracujących w Gądkach. Również chciałabym poznać jak mniej więcej kształtuje się wynagrodzenie na tym stanowisku. Czy to stanowisko jest bardzo oblegane?

Każda informacja będzie dla mnie na wagę złota.

Serdecznie pozdrawiam!
( 2017-09-15 00:31
oni ci nie odpowiedzą a ja nie wiem - a czekej akurat przypadkiem pracowałem obok rok: ogólnie chyba spoko, może trudno tam o zawrotną karierę, ale też to byłby taki dział z tych jakże paru niedobitków "bezhejtowych" nielicznych, gdzie ludzie sami nie zaczęli jeszcze się wykaszać zmuleni codziennością oszukania, zmęczenia pominięcia znieczulenia. -Znaczy się, można wtrybiać..!) jacyś normalni ludzie, akurat - zdaje tak spoko z widzenia, bo oni też jak Polacy - zawsze się Gdzieś znajdą..
'varius wilki ' 2017-09-15 01:10
Aha, no i jeszcze konieczna errata do mojego debiutanckiego tu, nie tylko na forum ale w ogóle w pracy, pomówienia [-coraz gorzej, wiadomo z kim przestajesz-po latach w lustrze podobny trochę się wydajesz]: mogła nie być to w ogóle jedna ze sprzątaczek, tylko z nowej gildii kantynowej albo anonimowe po prostu czyjeś przejezdne bardziej lub najbardziej lepkie ręce, mniej może też : 4 - i tu odgraniczenie, wyraźne określenie, zamknięcie zbioru zawierającego elementy podstawiane do zbioru potwarzy podejrzenia. [ Lecz tutaj już nie będę próbował wioskowo powiosłować jak z kablowaniem, za dużo gorsze obrzydzenie niesmaku. .kiedyś, może hen we dalekiej przyszłości, gdy będę już zarozumiałym starym dziadem, bez szans na nic, nawet bez marzeń: to tyż tak samo będę hejtował na lewo i prawo, widząc młodych co śmieją się i gadają. Na pewno, najstraszniejszy będę jeszcze niż to co było - i ja wewnątrz rozumiem Tych ludzi, jak czują się we środku swojej świadomości.
mumin maniak 2017-09-15 03:17
na całym świecie podobne istnieją gałęzie przemysłu we wszystkich niemal krajach się rozwinęły, i taśmowi w Ameryce też z takiego bookingu, kto wie czy nie potomkowie Polaków może - tak samo są u nich dziewczyny, stresy oraz szukanie sposobów na rozładowanie naturalnie gromadzącej się elektrostatyczności uczuć, uczciwa z własnej godności ciężka dla własnej satysfakcji praca wśród zj..ek, psychiczne trudy, postawy, monotonna robota ale tylko jeśli we środku ktoś też jest monochromatyczny. Widzę po minach że wszystko to samo czują co ja oraz bardziej doświadczeni koledzy taśmowi u nas- obojętnie jacy Francuzi-ale widzę wszystko to samo u Nich jest, tylko że tak jak ja tak bardziej po starodawnemu umiałem po słowach - im lepiej i bardziej na czasie tj. poprzez piosenkę udało się przekazać szczerze swoje wnętrze, swen klimat konkretnie i uczciwie. Ładnie to widzę wyszło, mnie przekonuje bo sam też to czuję. Języka nie trzeba znać, te gesty ..te miny - a przede wszystkim: te laski, mówią same za siebie, chociaż u nas nawet są Lepsze, bo tam u nich ładne widzę a u nas ładne i nie tylko ładne, dopiero się na tym zaczyna że Ładne ale nie tylko ciałem; obczaisz wpisując 'got blockx' -i 1szy największy film.
2017-09-15 05:08
W przyszłości - przyznam uczciwie że nie wiem jak dalekiej, nie wszędzie się zdążyło podpiąć wtyczki informacji.. kiedy się zacznie likwidacja zakładu- i trzeba będzie znaleźć, zwalić na kogoś winę za te wszystkie wsionknione po 700 items ..naturalne w czasohistorii parowanie..wypączkowywanie -po których działach się okaże, tego nikt nie wie, zgaduj zgadula Koło Fortuny.. Znałeś dawnych ludzi? masz runy..? zwoje mapy - jak tutej ino tego, ażeby w końcu spaść na te cztery łapy. Gdzie nie można, nie trzeba i nie wolno się kierować z własnymi podpisami.. przyszłość w ogóle będzie twarda - i dlatego potrzebne mi będą włosy. Od początku ostra akcja 1min. bo jest nagranie jak załatwiam ostatnią osobę która mi tu dowarzyła zupę nieuczciwym kminkiem [nie mylić z uczciwym sól antypoślizgowych sypaniem] nazaś ocenzurowane i tak ugrzecznione życie tutej lidera za 15 lat pokazane (epoki post-szczerości): 'Crockett theme'
grafoman ..na hejtu oparach. 2017-09-16 09:08
Ej sorry, islandia - bo tak bardzo chciałem Ci zara odpowiedzieć wyczytawszy jak potrzebujesz, że Tobie wszystko co mogłem obczaić z dwubazy~rekordów~banku~wrażeń~chwil (bo ja tylko wrażenia zapamiętuję, kiedy ktoś zrobi na mnie dobre lub złe- za to ze szczegółami) odpedziałem ..a dopiero już dawno po słaniu i kontestowaniu posta- przeczytałem całe, o! a jakże złożone, pytanie -zaś zasnąłem bo masakra zmęczony byłem już najprostsze błędy, norma gdy szczere tak w lesie wspomnień wyręby - więc dopiero tera ze zrozumieniem, wśród sektorów zeszmacenia dysku czasu bo akurat wiesz nadmagiczność 101% i nie żeby tam, Jakoś Specjalnie chciało mi się tu zaglądać, bo wiadomo że jest ten stresior i jakby z oddali czuć zapach ów ..gleby Grunwaldu- ale i akuratix odkombinować mógłbym każdą dowolnie Rubikową zbitkę~~wiązankę logik + słów: no to pomyślałem oszukam, czy raczej wykorzystam tę jakże nieczęstą chwilę gdy nagle uruchamia mi się 300 Diamentowych Klepek, ino że najpierw muszę wszystko to m.in. zrobić, co tu się odp..! ..Mimo że jaki byłem pewien koszmarne zobaczę tu zasmucenia uczone oraz szydery, to jakże gdy przeglądarka się włONczała ..w tym sercu mojem nie było w basenie jednej kropli hejtu ani chloru trwogi -nawet jakby mi tu wręcz udowadniali że już po mnie jadą lub sam nie mam po co przyjeżdżać, zanim cuć-kolwiek przeczytom.. i tak już byłem pewien co odpowiem ..że nie to w życiu bowiem, jest ważne.

A tu nie ma hejtu. O k.Va .! -Tak się nie zdziwiłem od wielu dni, a przecież wiecie co to były za dni, czyje..

..to może jak nie ma hejtu, a sam bym się przyhejtował i to z całej pety bardzo Chętnie- bo plug-in taktu, czasami to wyczucie normalności znienacka instaluje mnie się, nazaś skan.. -może to, w podziękowaniu, to ja już nie będę pisał?

Bardzo chciałbym już nie pisać, drodzy przyjaciele, wiadomo najbardziej w pracy ale też w ogóle we innych sieci pękach serwerów też tyle, tak jak wcześniej nie kuleć - no i jest ta poprawa, bo przez ten czas co tu nie zaglądałem, to nie pisałem gdzie indziej, a wcześniej inaczej sprawy się miewały. Pomóżcie mi przyjaciele żebym już tyle nie pisał, bo ja to sobie i innym obiecuję i postanawiam za każdym(!)razem w pełni szczerze.. Ja naprawdę sobie za 1szym i każdym potem razem powtarzałem "ostatni raz .u.w. tu byłem" ..a potem wiecie, a raczej widzicie

=I tak napisali Internet, a przecież nikt z nich w sumie pewnie nawet tego nie planował, by się nie podjął ..przecież ile to jest w ogóle pisania, no daj spokój=

Z drugiej strony tego nie przebolesz, skrzypek nie zacznie grywać w bejsbol i tak samo palce mitomana znajdą sobie po prostu inny tłumek czytaczy, we innych serwerach - a tam może różnie się skończyć; wy tu Państwo nie zrobiliście mi krzywdy, ja też muszę jednak to uszanować bo hejt by mnie nie pokonał, ale coś takiego ? ? - słowa akurat nawet nie mogę znaleźć, taki byłem nieprzygotowany. To ja w końcu okazałem największy hejter, bo szukałem zaczepki, a nikt nie chciał - no i czyli że kto sieje tą złą atmosferą, Sherlocku? -Zawsze tak jest, ten co najwięcej o wartościach gada.. ten co jest już taką pier..łą że się nie da jej ani słuchać ani czytać- na końcu owszem jednak ma tą dolinę, bo dekady mijają a okazuje niezmiennie samotność ceną za egoizm ukryty tylko oficjalnie, olbrzymi jako te podziemne bazy ..obojętnie jakim kto byłby geniuszem czy galeriankiem tęsknym
Reyk nvm ok 2 kafle w miedziakach 2017-09-16 09:39
oj! :| ino ostatni atak fazy woli matni tera, moje najnowsze odkrycie naukowe a'la Freud: gdyż we tym pół godziny zakminiłem, że jak jeden jest gość z klasą, mówi mało a zwłaszcza wtedy kiedy go słuchają, naonczas mądrze i z honorem- drugi Stara Pier..ła gada wszędzie bez przerwy i pisze jednocześnie, już zrezygnował z przecinków taki jest dobry (przecież i tak nawet on sam tego nie czyta, więc w sumie..) -i tylko wiarze się już się nie chce hejtować, robi im go żal, nawet tym najbardziej nienawistnym . . odchodzą oddalają się od szklanego ekranu, z dziwnie wielokrotnie złożoną miną -jak już rozgrzewali palce.. ostateczna generacja broni, nowa filozofia pola walki?

Te a może zamiast się hejtować, to teraz będziemy się żałować? Wy już żałujecie mnie, a ja też zawsze staram się każdemu jakoś tę przedpłatę.. Jakby to wpłynęło, tej, na zaległości rynny i ciągłe zj..ywanie najuczciwiej spoconych miast dzwonić na inny dział i tak się nie dogadasz bo po polsku też dekoder im nie trybił i w ogóle w myśleniu ileż razy okazali słabi [nie dział, ogólnie ci w koszulkach za 17.98] za to prezencja postawa .. ta cała "strona wizualna" jakby, owszem, lata świetlne do przodu. Ale jakby nawet ktoś był o Jeden Parsek ponad nami, sztuczny szklany manekin staranny niby ten model samolotu sklejony w mozole nastoletniego umysło-świtu-kminienia - to da się jeszcze, o ile sam takowej nie nosi już w sobie pod tym niby uśmiechem a czemu oczy czujne - choćby zapisali książki wszystkie naukowcy się zgodzili że nie da się, ale da się odp..lić taką czarną dziurę że ściągnie go ze tamtej dali, bo tak działa przyciąganie wag i szal uczynków i sumień -jest to tzw. 1wsza zasada kwasoszczerości grafomana, przykład: "Krzywdy ludzkiej nie widział, wszak tu o niej nie pisał " I już k .. a, się manekin - psuje ..

może nie ma neta, albo tego smartfona w ogóle. Dużo jest teraz takich oryginałów śmiałych szeroko nietuzinkowych, oj w ^ dużo. 2 razy w tygodniu chodzę w tej sprawie z kompleksami do psychologa, natomiast hejtu miałem w życiu to więcej niż deszczu, więc tu obawiam się nie zajedziemy za daleko, tu zdradzę- że lepszy taki mały hejcik, niż żaden .. milczenia, kolejny raz okazało to wciąż nie jest ta twoja planeta. Zobaczymy

Bo tak to jest, lepiej być prawdziwym. Ale sami się o tym przekonacie, nie będzie tu akwizycji. Wracajmy do odkrycia naukowego, bo te rzeczy też się dzieją, i tu np. dzięki owemu przestałem się wstydzić ..za powyższe podróbki Tolkiena, i ino że nieraz jakby bywało straszniej ..choć zadbane kobitki tu, nie orki czy poczwary. Ale to właśnie może było takie straszne.. dla mnie, wcześniej tak w sumie trochę lepiej myślałem o ludziach, i w tym, a w szczególności o kobietach.

Z trójtaktu fotosyntezy kłębowiska myśli: ( akurat bym się przebierał w szatni,ale jak się ciężko pracuje to wiadomo druczkiem się kończy, i to mocnym że po mieście chodzić można paradować, a nawet Kandydować..jak będzie trzeba _natomiast o ile nie poproszą to Tym Bardziej)

I. No to jak był ten mądry co gadał pisał gdy chcieli zachęcali, a w dodatku sprawdzał jeszcze czy ma coś do powiedzenia, czy tylko mu się nudzi więc zanudzi innych: on musiał jakoś mieć to w sobie- we sercu, u zarania dziecka, w charakterze.. czy może jeśli karty były słabe bo i tak zdarza, dopiero z czasem w tym co zbudował sobie z biegiem lat doświadczeń życia jako algorytm wzorów zasad i postępowań. Czyli był taki już przedtem, to było w nim.. rósł na takiego, przypominał trochę, od małego ..i niby jako ta drewniana laleczka, Matrioszka.

II. No a ten pier.oła - też przecież nie zawiał go dwa dni temu wiatr, tylko z gruntu pusty w głębi samolubny w praktyce ..no, nie szukajmy przymiotników, po prostu robił z siebie debila, prawie przechodził na zawodowstwo [a cyfryzacji to skutki ekologiczne i następstwa społeczne] Więc chyba zgodzimy się że on po prostu był taki naprawdę ..tą Starą P...dołą i to dlatego głupio tak a jakże beznadziejnie żenował.. "gnój bezalkoholowy" "skandal -ale- karmi" już tylko mu wyszedł, On Miał to w Sobie nosił - wszędzie, gdziekolwiek i kiedy nie poszedł

III. Aha, no więc mam Was! - czyli jednak Był Sobą!! Co Należało Dowieść.. Jakby był mądry i taktowny, to znaczy że by kogoś udawał- może by miał "przyjaciół" -i to nawet często znaleźliby się spośród osób tych samych, co go prawdziwego nie chcieli.. tylko żeby udawał zdalnego tak samo jak Oni i cała reszta, serial No Name.. ilekroć wzmiankuję ludzi takowych, nigdy nie czuję do nich hejtu zawsze to samo co wy do mnie czyli krótkie słowo na "ż" - ale zaprawdę nie chcę myśleć o tym, jakimi wejrzeniami by swą paczkę raczył, skoro już w lustro patrzyłby z masce należną pogardą.
'pearly drops' 1 wynik z ggl 2017-09-16 10:30
A teraz taka mała ostatnia prośba, prosiłbym o minutę ciszy dla moich sąsiadów z bloku .. ci dziwni ludzie, śpią w nocy . .. Oni wiele by Wam opowiedzieli, rosną oczy rosną i niby jako grzyby, a potem dalej.. -bo to fakt, i mówili że inaczej jak łoni wszyscy reszta się ni da -od dziecka kumple nawet najlepsi, z czystej -oni- troski dając przy tym w r..rąb banderoli, znakiem niby tej akcyzy, że tak musi być. Popatrz, pokazywali w 1985, jest ktoś? -Chodzi jakiś odmienny, co ty wymyślasz? idź se to w bajce narysuj- ale jam rysować nigdy nie potrafił (najgorszy w klasie nawet feat. spec 1 kolegę mieliśmy go przez 8 lat przetachaliśmy ..a zaś nas wszystkich roz..bał bo system mu się naprawił i dziś jest normalniejszy ode mnie, ma dziewczynę itp. - a ja mam tylko was, moi hejterzy - proszę Was nie odchodźcie! ) Z szacunku Im niby-to wierząc, że to sprawdzę byłem pewien, tak się od babć po uczycieciocieli zgadzali podejrzanie dziwnie wszyscy niby jacyś oszukani- że się nie da a się dało, 38 lat i można nie być kolejnym szarym takim samym normalnym żywopłotem samo_przyciętym z tego co akurat miał we środku, można już za komuny dzieckiem krzyknąć " k .. ! mam tego dosyć, jacy wy wszyscy klonix zachowań beznadziejni, 70 Mb transferu odwagi do wykorzystania miesięcznie " ale oczywiście, bo ciągle są o to telefony- jak się nie zużyje, przechodzi na następny miesiąc. A jak przez cały rok połowa będzie przyoszczędzona można punkty te wymienić na taki bonus praktyczny: czarne skórzane buty. -- Jak się zna trochę prawo i uliczny kunszt walki ozorami sprężynowymi - da się, nie tylko trochę, powychylać pokolorować .. nie łamiąc prawa, obyczajów ani w ogóle nic oprócz wszystkim wokoło usprawiedliwień "ja jestem taka normalna, bo by mnie przecież zaje.al."

Za..ba.. , ..je..li - owszem, ale tak łatwo się nie umiera [nie wyczytałem o tem a.d.2002] to też jest fakt i np.nie da się nie oddychać ani nic, na inne sposoby też nie .. człowiek więcej wytrzyma . . ? - niż by chciał nie wytrzymać, nawet.

-=-=-=-=-łe, tej: - kilka tys. zdań i faktycznie jedno było o rzeczach jadących po taśmie; no to biegnijmy go szukać, o tym winniśmy wszak pisać tu czytać i hejtować, a większość wiary tylko z wypiekami pichcić i doprawiać ploty, podczas gdy kolega robi już novy gnój w parku, a ja dyskurs w autobusie. Tera nawet sam się hejtować muszę, tak zawiedliście

Islandia a ty wiesz że to wszystko przez Ciebie..? -Zarówno debiut mój i niemal każdy powrót, pochodził od czyjegoś zapytania i rodził się w intencji udzielenia równie krótkiej odpowiedzi. Tak już jest

Bo tu tak jest.

łe tej zmęczyłem Się, nie odpowiem Ci w końcu na te twoje pytania, chociaż cię lubię a|i|bo Cię nie znam- ale jak nie wiem to się nie będę silił, zmyślał konfabulował i sprzedawał że prawda. Choć fakt, przyznam z respektem choć może o tym nie wiesz, N=I=K=T nawet co się jeszcze nie urodził.. nie zaprzeczy że miałaś prawo na to liczyć ze strony akurat w takim, i tym, zakładzie zatrudnionej osoby.

Kokosów tej nie zarobisz, normalnie tak wszystko spoko jest, ej- warunki zasady bonusy - płyta gra jak to w nowoczesnym korpo, nawet fajne jest to mi się podoba szczególnie że bardzo trudno jest skombinować niebezpieczny wypadek, porównawczo ze starszymi fabrykami. Tylko z tym sianem, nie że tam skąpiradła- ale nie wiem co jest mniejsze niż żal, niż śmiech.. tylko wiem że w stolicy Kazachstanu Astanie młodzi ludzie z klasy średniej, na wieczornej prywatce usłyszawszy tę ofertę ..w kącikach oczu nawet byliby wręcz obrażeni trochę. To co ludzie tu zarabiają w tym gnoju, w tej harówie, w tym hejcie - to obojętnie.. złodziej, diler, kanalarz.. wszędzie więcej zarobisz, chyba jako esscort bezdomowych nie ino. Mnie tu o kasę nie chodzi, więc to nawet like- że nie ma tylu chytrych.. stąd by dawno spłynęli, w sumie plus tera właśnie zakminiam, =dzięki.
'lords boards kleifos' ..znika klipਲ਼ 2017-09-16 10:38
Za to o ludziach dowiesz się więcej niż z wszystkich książek Dostojewskiego, głównie te niegodziwe strony, pojęcia, tagi = = ale i szoki w drugą stronę się zdarzą, większe niż w jazdach wyobraźni mych szkolnych wypracowań. Inaczej dawno nie pamiętałbym że tu robiłem, gdyby nie te skromne szare dziewczyny .. k^j z Mołnt Ewerezdem i misjami tymi ośmiotysięcznikami, szczytami .. Ja widziałem-nie w planach, wspomnieniach, nie na filmach - ale tu.. Godność Honor Klasa Życzliwość Poświecenie i to wszystko w Milczeniu , aż przypadkiem ktoś zauważył. A dziwny efekt uświadamiam tera, "to ich widać hartuje" bo zawsze prawie osoby takie były to co od wielu, wielu lat tak świeciły błyszczały że mrówki by je hejtowały, mnie tu jeszcze nie było lecz tą klasę i dorobek sumienny widać wciąż we drganiach mięśni twarzy, coraz bardziej nerwowych -i za to wiadomo, jeszcze większe wrażenie zrobiła na nich Firma się odwdzięczyła, grubo-grubo jeszcze bardziej avangardovo, drugi podmiot papiera świstka obiekt: te myślały że zrobią na Firmie wrażenie, a to korpo jednak pojechało jeszcze szerzej i też nikt by się nie spodziewał nie prosił nie wybierał czy chce zauważyć, a to było stało, że wzięli je zawołali i powiedzieli: "To tera patrzcie, bierzemy tych dwóch ze przystanku i .. "

To co tu się działo, co się dzieje - to trzeba przyznać, "właściwy poYep na właściwym miejscu, żeby to opisywać"

Islandia 2 godziny ci poświęciłem .. aha najważniejsze, inaczej niż w innych miejscach co byłem, ludzie tu straszne ..[usunięte przez admina słowo chamskie prostackie byłoby typowe] ale to jacy oni paskudni niewdzięczni ..zazdrościliby ddżownicy ziemi..- to jest, mówiąc językiem bardziej naukowym, wręcz endemiczne -kiedyś nie było Interneta to żech w doma nie siedział,ino żech wtedy pirw udawał mądrego -z kolei.

--Wyjątkowo skoro już nikt nie czyta tych postów i nawet ja, to już może nie beda czytał, sprawdzał- faktycznie tej, kolejna lajfu godzina by zginęła
może. "Możesz !" Mojżesz. oj, żesz!
-Gdybyście wiedzieli w czym tu tkwimy,w skupieniu słuchalibyście tych co głupio [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
i na końcu hejtery wszystkie się popłaczą, a ja będę się śmiał - albo zginę, od dziecka taki plan. Inny chciał być strażakiem, a tamten ów gdzie indziej zobaczył jak potrzebny był orzeźwiający strumień wyprzątający skopcone popioły dziadów
'edyta koziorożec' 2017-09-16 11:55
o choroba A miałem nie pisać.. i w sumie to o tym tak zagaiłem, Islandia -jesteś pretekstem a 800 miss world z Ukrainy tłem choć nic im nie brakuje,tu są takie laski że kto nie przyszedł świrem zwariuje.[słaby rym - samohejtanizowanie się, Czasem zaglądnę w nadziei najmniejszego hejciku z intencją zapodania taktownym rewanżem przypomnianej właśnie piosenki, gdyż wczoraj tzn. dzisiaj i przedwczoraj udało mi się jednak, a nie spodziewałem- wyłamać do drzwi zataplanej w pamięci Aleksandryjskiej Biblioteki i jak po strzałkach, bo tylko od "Jednej" ..do drugiej -ale powoli przypomnę sobie, wszystkie dawne piosenki, i kto wie co jeszcze. Ale was chcę zapomnieć drodzy współpracownicy, bo ja się sobie w lustrze nie podobam tak całkiem ani nawet średnio i choćby tylko dlatego, jak sami bez wyjątku przyznacie w odosobnieniu tera cichym ostrym połyskliwym wrokiem: pracowałem uczciwie, a co wy zrobiliście kim się okazaliście i dlaczego po latach na dworcu mijając się udamy nieropoznanie- to już Wy wiecie sami najlepiej jeszcze ode mnie obszerniej, można tu też opisać ..zachęcam przecież też lubicie słowa, a tu można prawdę pisać, nawet trudną-admin albo na lekach, polecił A. -albo się zrobił tolerancyjny że tu już wszystko można pisać, ja może bym to skasował ale najpierw bym skasował wielu przede mną co byli, ino że IP tych pomawiaczy by się wzięło ale nie po to żeby ich ukarać, lecz nastraszyć- to lepiej działa. Podobnie, po co mam załatwiać tych co na nich coś mam- jak na ich miejsce przyjdą nowi na których jeszcze niczego, a może nawet schludni jacyś bystrzy co mnie przyćmią ?

- Aha, łoo.. wtopix i to publiczny: też już widzę zacząłem myśleć tak jak oni, nieważne jak kto pracuje, ile tu robi tylko jak dla mnie pasi po ekosystemie, takiego -z wadami. No nie ukrywajmy - jak tylko skończę pisać.. to właśnie się zacznie ta cała reszta życia mojego, nie są to jeno spotkania oazowe.

Tymczasem wszyscy a ja najbardziej życzymy tego samego: by to był ostatni post. I wszyscy wiemy, że tak Wielka Orkiestra..
~.'tymczasem dzwoniłem do kumpla, co powiedział że póki sam pan Walt Disney nie wykreśli go ze scenariuszy, parł będzie jak Wehrmacht gdy jeszcze mieli Włócznię Przeznaczenia ..tak dzieci..- i nie spocznie, póki "normalni" nie odejdą do lamusa podobnie jak meloniki, wrotki oraz tandemy. Tylko że oni prędzej
Dzwonię i pytam "na razie jak ci idzie stary, i co kto tam jest w defensywie?"
ale on gadał do kogoś innego, słyszałem rozmowę w pokoju ..lub nawet garażu: "nigdy Jackowskim nie będę, ale tera jak Zezol gdy obejmował Real- nigdy nie będzie już lepiej, ani nie było ..boję się już tylko grup amerykańskich lotniskowców, i to każdej z osobna- a reszta niech lepiej doczyta komiksy, trochę w nich było jednak prawdy okazało" Co do pewności siebie zgubiła mnie już tyle razy, że weteranix tu też raczej radziłbym liczyć bardziej na siebie, nie osobę co Ją zgrywamy - niż że może jednak on się okaże tym kogo udawał, i będzie znowu dobrze.
W sumie sam nie wiem jak to się stało, więc nie będę przepraszał -aha, brak rozmów kontaktów z ludźmi. "To niech sobie gada" - o nie, tera już nie. raczej " Zagłada" ale tylko dla topniejącego nam peletonu serc czarnych bo pełnych kłamstw, zaś bynajmniej nie wobec słusznie, w sumie fakt, urażonych czyjąś nieroztropną postawą rankiem -a może to była 2 noc przecież sam nie wiem co to był za gnój wtedy gdzie robiłem, kto by to spamiętał, przeca świat trzeba pokolorować, wy nie wiecie jak tu kiedyś było.. spytajcie rodziców jak się ubierali, zachowywali.. nie polecą po dyktafon zobaczycie.. -w bezliku codziennych błędów wspólnych wszystkim nam oprócz nierobów, po czasie zrozumiałem ich odbiór, że ja troszeczkę sobie może to zlekceważyłem, taką współobecność nieformalnych jeszcze przywitań, nazaś podróży: podczas gdy oni, ludzie starsi ode mnie, więcej obowiązków co dnia i ku ziemi bliżej zgięci -Ale nie zgnieceni! - wcześniej wstali te kości swe dźwignęli, jakże starannie się wyszykowali ażeby godziwie stawić we Zakładzie Pracy : i respekt bo nie kierowali się kompasem waflowania jak wielu- czyż nie? wy może ich tak nie odgadujecie, ale ja teraz rozumiem tych ludzi, i to bardzo dobrze szczerze i bez wysiłku -mieli prawo się wk...ć. "Tak samo zeznam przed Kongresem "
-- aha Tak tu wszystkich zjechałem, to tylko nadmienię że sam nie jestem aniołkiem; ino plana mam -gdyby była ta możliwość, taka- się na pracy skupiać, więc taki proposal tu już 'Blade Runner' jeno niechaj się wypytuje zabiera. Ja jestem pogodny, ino sama mi lata ta słów i sensów siekiera
wiem, sam za to do siebie przyjadę zara 2017-09-19 15:47
"gościu chciał pomóc rozwiązywać problemy forum. Tu robotę wykonał, ino potem jakby "pan mechanik został we naszym domu" spieszył się niezbyt do swojego ..mały budda to był z getta bogatych uciekł, dziecko i bez twarzy ..gdy widział swój cień to czasem widział też jakby 'wirus cienia' ostrzem zamachejania.. ale tam wśród bogatych każdy był tchórz i myślał jeno co tu do uciułania, a tu wśród biednych bezdomnych to chociaż mogłem liczyć, że jakiś dorosły którego o to poproszę, stanie tak naprawdę w mojej obronie. Tak mówił proszę pani ten chłopiec. Nie dali tego do "DC- News" to była inna wersja wizja filma firma korpo kapo ..na końcu ciężką od smaru w ^ stał się taką samą s-_atą. Ale jeszcze latał, grad-sałata łatał. Łapaj "..bo drugiego takiego już nie zobaczycie, powiedzieli kumple mnie i nie było przyjemne to odkrycie. "

I tak nie do końca wyszło jak w bajce, gdyż nie wrócił przez siedem dolin do swej rodzinnej krainy, jak by może wypadało, bohater następny wszystkim przystępny sam by w to uwierzył ..i zaś wszystko po kolei cichcem sprzeniewierzył- już sprzedawał i to od hipoteki strony : "Jemu też od..jało - stał się taki jak Oni" ..to jest to zacieśnianie więzi ta integracja, to przecież to o to wszystkim nam chodzi, inaczej się tego nie pozbędziemy, nie wymienimy, wzajem nie skopiujemy i każdy się, Iska wszy gdy drugim -nie naprawimy. Aktualizacja zwei-tałsend-manieczki-siedemnaście "walim se po mordach póki kto w bryl trzaśnie" ..plecom trzeba dać odpocząć, zanim beheapy się przytroszczą, kolega już puszcza farbę no bo ..nie może tego wytrzymać psychicznie; ale co tam się u niego w zakładzie dzieje, to takie zwykłe rzeczy nie chciałoby mi się ani nie byłoby dla Kogo opisywać. Nie to co u nas klimat fantasy gdy ludzie mieli jeszcze wyobraźnię, jak z filmów 'Krull' 'Dark Crystal' 'Willow' czy ..tu jest nawet mój mityng 1 co prowadziłem, gdy się wszyscy rozchorowali, bo z litości zjedli mój co przyniosłem placek: 'dance magic dance'

Ale tego to już się nikt nie spodziewał, nam tu tego PR z moskiewskiego by biura nie wyreżyserował, jaka nam wyszła kultura że "taka wiara nie wiem jak oni się nazywają, Szybcy i zmietli 8 taką parodię jakąś oglądałem, ładnie ubrani i się zbierają wieczorem na wyścigi szpanu" - po tym co się tu od~~ skok z orbity bez wiatrołomu, nie było kalkulacji wiatru niczego ..nagość bo kostium rwie się i widać już pas Światowida

..a nazaś gołąbek pokoju taszczy 'Wenger In' nad Marszem Niepodległości, rzucają go racami ale tak żeby nie dorzucić, i to w luxie niewymuszonego stylu że przy nas 'Szybcy i szpanerki jak się zbierają na te style' to oni teraz nagle wyglądają ..jak wieśniaki, chciałem napisać bo tak zawsze mówiłem- całe życie i nawet tu, bo człowiek też nie został wypieszczony w chińskiej fabryce porcelany, ino tera wyszło tam najporządniejsza wiara tkwiła. "Ach, to dlatego przez całe życie nie mogłem Ich znaleźć ".. a drugi rodzaj ludzi co tam siedzą - to by byli: że groźni, mnie się to też bardzo podoba, bo u nas w miastach ludzie mało groźni tera są a jeszcze mniej honorowi, mnie się to nie podoba to takie puste jest.. takie szklane"

Tego to nawet ja już potem nie rozumiem, jak to się wszystko stanęło? - .Bo nie mieli nic w typie 'gburom takim jak my' co wyszedł, finału, na podglądach LCD odnóg symulacji w CIA, tam nie miałem kumpeli ..bo lepiej, miałem tam sprzątaczkę.

'Narada była kiedy ja chciałem' .kumpel miał duży problem chociaż się przechwalał, bo owszem powstrzymał się gdyż w ogóle nie przesłał dalszej następnej części 'Skąd się biorą króliki' którą skomponował jako ostatnią część w czasie prac dla filharmonii uczuć gdzie dawniej jeno żuk cicho walczył z żabą, no i zaś patrzę " wyszło k dobrze w ^ " .. ino ten zegar na oka rzut, 12 godzin .. o nie , to by przecież to wykorzystali przeciwko mnie, no nima żartów tu już na pewno. Jutro wkleję..

" Jak będę grał według ich reguł to już przegrałem" ..trudny ten myk nazaś kminię i cóż, taki los Kopernika ..przecież jak się okaże że nie kręci.. "dla nas zawsze był Niemcem". ale ino odkryłem że jest taka osoba admin, za to jej płacą że musi to przeczytać mnie chociaż raz, a czy uczciwie tam został zatwierdzony dodatek? Różnie bywa w naszych czasach, niroz głupio ale trzeba poprosić. 'To jutro' ..i tak jakoś dałem radę w ogóle nie wklejać chociaż to by się przydało, pierwszy ciąg 3 razy po 24h bez forum.Iwsze co mnie tak wciągnęło ..'szlam do ścieku.. ..oka nie wydrąży - Lechu też orał a kapral, nawet nie chorąży "

Kolejny chciał pomóc ..a został następnym z menażerii lokalnym egzemplarzem ..powiew świeżości bazy wirusów patologii - został sam największym problemem, i sam aż miał z tym problem. Można ?


"nie takie rzeczy tu odchodziły" Panie to jest Łomża, tu tak
Odtłuszczacz 2017-09-20 04:20
zimno to sobie `konsumy` otwórz na powrót
1
niezadowolony 2017-09-21 08:10
HM TONIE HURA AMAZON ZABIERA WSZYSTKO NAWET TE LUmpy
Ktosiek 2017-09-25 15:51
kiedy będzie wypłata ?
qwerty 2017-09-25 18:15
27
Brak 2017-09-25 21:23
Czy jest może ktoś z okolic Jarocina lub Środa Wlkp dojeżdżajacy do pracy w okolice Robakowo-Gądki. Poszukuję osoby/osob do współdzielenia tej trasy aby umniejszyc koszty dojazdu. Moje godziny pracy to 8-16. Proszę o info zainteresowanych tutaj, wówczas podam na priv ewentualny kontakt
1
dziwne rzeczy 2017-09-26 10:37
kojarzy ktos z gadek z dwa lata temu moze 3 kierowniczka takiego jak zalas szymon jakis kontakt namiar na niego?
On 2017-09-26 12:40
Potwierdzone?
1
qwerty 2017-09-27 12:48
przekonasz się sam ?? :D
1
ori 2017-09-29 19:38
Potwierdzam w całej rozciągłości.
1
NN 2017-09-30 11:44
Katowice, dnia 29.09.2017 roku

Oświadczenie ws. ustawy o ograniczeniu handlu w niedziele

W związku z doniesieniami medialnymi na temat rzekomej zgody Solidarności na wprowadzenie ograniczeń w handlu w wymiarze zaledwie dwóch niedziel w miesiącu Krajowy Sekretariat Banków, Handlu i Ubezpieczeń NSZZ Solidarność informuje, że żadne porozumienie w tej sprawie nie miało miejsca.

Handlowa Solidarność niezmiennie stoi na stanowisku, iż ograniczenie handlu w niedziele powinno obejmować wszystkie niedziele w miesiącu, zgodnie z zapisami obywatelskiego projektu ustawy o ograniczeniu handlu w niedziele, który w ubiegłym roku został złożony w Sejmie. Pod takim rozwiązaniem podpisało się ponad pół mln obywateli, takiego rozwiązania oczekują pracownicy handlu i ich rodziny. Jednocześnie podtrzymujemy zawarty w projekcie postulat, aby ograniczeniami zostały objęte również firmy świadczące usługi na rzecz handlu, czyli wszelkiego rodzaju centra logistyczne i magazynowe. Zgodnie z zapisami obywatelskiego projektu ustawy praca w tego typu przedsiębiorstwach powinna być dopuszczalna wyłącznie za zgodą zatrudnionego

Projekt przygotowany wspólnie przez NSZZ Solidarność oraz liczne organizacje pracodawców stowarzyszenia i organizacje społeczne zrzeszone w Komitecie Inicjatywy Ustawodawczej jest projektem wyważonym, uwzględniającym interesy zarówno pracowników handlu, jak i przedsiębiorstw z branży handlowej oraz klientów. Zapisy projektu wprowadzające 7 tzw. „niedziel handlowych w ciągu roku oraz umożliwiające funkcjonowanie w pozostałe niedziele m.in. małych, rodzinnych sklepów, aptek, piekarni, stacji benzynowych czy sklepów mieszczących się na dworcach czy portach lotniczych są znacznie mniej rygorystyczne od rozwiązań przyjętych w wielu innych krajach Zachodniej Europy.

W przeszłości Prawo i Sprawiedliwość jako partia opozycyjna złożyła w Sejmie projekt poselski zakładający wprowadzenie zakazu handlu we wszystkie niedziele w miesiącu. Przed ostatnimi wyborami parlamentarnymi przedstawiciele tego ugrupowania wielokrotnie składali deklaracje ustanowienia wolnych niedziel w handlu. Dlatego też liczymy, że obecna ekipa rządząca wywiąże się ze swoich przedwyborczych deklaracji i już niebawem obywatelski projekt ustawy o ograniczeniu handlu w niedziele zostanie przyjęty przez parlament i wprowadzony w życie 1 stycznia 2018 roku.


Przewodniczący Krajowego
Sekretariatu Banków,
Handlu i Ubezpieczeń
NSZZ „Solidarność”

Alfred Bujara
1
ZZ 2017-09-30 21:58
Odwracając trochę kota ogonem... Czemu nikt nie chce zmusić pracowników urzędów, banków czy całości sektora usług do pracy cały tydzień, a nie tylko od poniedziałku do piątku? Czy pracownicy handlu, strażacy, policjanci, służba zdrowia, pracownicy gastronomii czy przemysłu ciężkiego mogą nie chcieć załatwić czegoś w weekend? Wymienić dowodu, dokonać wypłaty znacznych kwot w okienku czy kupić znaczka? Czy to nikomu nie przeszkadza tak jak zamknięty sklep z gaciami w niedzielę?

Ile osób w ogóle wie, że teoretycznie handel w niedziele jest nielegalny już dziś (teoretycznie, bo interpretacje prawnicze, które pozwalały na śmieciowe zatrudnienie, pozwoliły także otwierać sklepy)? Czemu? Ano przez Kodeks Pracy i taki w nim zapis:

"Art. 1519. § 1. Dniami wolnymi od pracy są niedziele i święta określone w przepisach o dniach wolnych od pracy.

§ 2. Za pracę w niedzielę i święto uważa się pracę wykonywaną między godziną 6.00 w tym dniu a godziną 6.00 w następnym dniu, chyba że u danego pracodawcy została ustalona inna godzina.

Art. 1519a. § 1. Praca w święta w placówkach handlowych jest niedozwolona.

§ 2. Przepis ust. 1 stosuje się także, jeżeli święto przypada w niedzielę.

§ 3. Praca w niedziele jest dozwolona w placówkach handlowych przy wykonywaniu prac koniecznych ze względu na ich użyteczność społeczną i codzienne potrzeby ludności. "

Jaka użyteczność społeczna i codzienna potrzeba ludzkości realizowana jest w Saturnie, Media Markt, sklepie monopolowym czy rzuconym już sklepie z gaciami? Rozumiem, że wyższa potrzeba może dotyczyć aptek. Rozumiem, że w ograniczonym stopniu, może dotyczyć to także sklepów spożywczych. Ale reszta?

*(polecam lekturę całości art. 151: https://prawo.money.pl/…/rozdzial-vii-praca-w-niedz…/art-151
)

Jako pracownik handlu, mogę też zaprzeczyć kilku "faktom" powtarzanym w mediach.

1. Nie, niedziele nie są dniami największych utargów. Najważniejsze, przynajmniej od ostatnich 7-iu lat były i są piątki oraz soboty. W niedziele ludzie raczej "zwiedzają".
2. Nie, w warunkach stałego niedoboru pracowników, ograniczenie handlu w niedziele nie poskutkuje masą zwolnień. Po prostu z większości witryn znikną permanentne ogłoszenia o rekrutacji.
3. Zakaz handlu w niedziele nie będzie musiał oznaczać braku pracy w placówkach handlowych - może ograniczyć pracę w tych sklepach w godzinach nocnych. Czemu? Większość inwentaryzacji, akcji związanych z przebudową działów czy organizacji ekspozycji sezonowych może być realizowana właśnie w ten dzień, co też wpłynie pozytywnie na prace w handlu. Kwestia konkretnego brzmienia przepisów.
4. Nie zniknie praca dla studentów. Czemu? Punkt 3 oraz fakt, że oprócz tego będzie pracować gastronomia czy inne usługi. Nie trzeba się tak o uczniów i studentów troszczyć. Ci i tak część swoich etatów i tak wyrabiają w ciągu tygodnia. Poza tym, jak zatrudnia się ich na umowach śmieciowych, to nikt nie płacze... ;)

Osobiście dodam, że propozycja wolnej co drugiej niedzieli jest kompletnie do kitu. Albo trzymamy się próby powrotu do normalności robimy wszystkie niedziele wolne, albo ograniczamy handel w niedziele (np. handel do 13 czy jakoś tam inaczej).

Lansowany przez PiS system wpłynie raczej na dezorganizację pracy w tym sektorze, co może przekładać się na problemy z zatowarowaniem w produkty spożywcze lub dostępnością ofert sezonowych/promocyjnych w dni robocze tuż po niedzieli. Jak to bodajże pisał Grzegorz Ilnicki na swoim profilu - "Zgodnie z art. 151(12) Kodeksu pracy, pracownik pracujący w niedziele powinien korzystać co najmniej raz na 4 tygodnie z niedzieli wolnej od pracy. Jeśli sklepy mają być otwarte co drugi tydzień, wystarczyłoby zmienić wskazany przepis i w miejsce 4 tygodni wpisać 2."

Wkurza mnie także lansowanie hasła, że wolna niedziela, to próba zaciągania ludzi do kościoła. Bo przecież możliwość chociażby zwykłego wyspanie się wykracza poza wyobrażenie części społeczeństwa... Nie, to nie jest tak. Ale osoby, które od wielu lat nie muszą kombinować i prosić się, żeby mieć wolne na urodziny/imieniny/inną okazję rodzinną co najmniej miesiąc wcześniej i nie mają przy tym gwarancji, że uda im się to załatwić (bo to zależy od możliwości kadrowych sklepu, wysokości etatu, zapotrzebowania sklepu/sieci), tego nie zrozumieją. Nie zrozumieją tego także Ci, których nie omija większość imprez kulturalnych/sportowych/koncertów/etc., bo są one organizowane w weekendy. Nie ogarnie tego osoba, która nie robi w pracy 6, 7 albo i 10 dni z rzędu. Nie zrozumieją tego także piewcy tezy, że każdy może dobrowolnie zmieniać pracę i robić w życiu tylko to co lubi, żeby utrzymać rodzinę.

Mały sklepik ma być otwarty? Spoko. Jak właściciel chce, niech pracuje. Nie udawajmy jednak, że każdy ma wolna wolę przy pod
3
ooooooo..... 2017-09-30 22:00
Uprzejmie zgłaszam się, jako przeciwnik handlu w co drugą niedzielę, czyli aktualnej propozycji rzekomego kompromisu. Zakaz handlu (obowiązek zamknięcia sklepu) ma sens wtedy, kiedy sklepy nie działają w ten konkretny dzień tygodnia. Jeżeli mają być otwarte w co drugą niedzielę, wystarczyłoby zagwarantowanie pracownikom, że co druga niedziela ma być wolna od pracy. Zgodnie z art. 151(12) Kodeksu pracy, pracownik pracujący w niedziele powinien korzystać co najmniej raz na 4 tygodnie z niedzieli wolnej od pracy. Jeśli sklepy mają być otwarte co drugi tydzień, wystarczyłoby zmienić wskazany przepis i w miejsce 4 tygodni wpisać 2. Efekt? Wzrost zatrudnienia i te same gwarancje dla pracowników, co postulowane. Firmy musiałyby po prostu zatrudnić więcej osób, a sklepy byłyby otwarte tak jak teraz. Dla klienta nie zmieniłoby się nic. Niezależnie od tego popieram zakaz prowadzenia działalności handlowej w każdą niedzielę, im więcej osób może mieć 1 dzień w tygodniu, w którym spotyka innych niepracujących (małżonka, partnera, dzieci, przyjaciół, sąsiadów) - tym lepiej dla budowania więzi społecznych.
3
Bona 2017-09-30 22:15
Dlaczego wam tak na tym projekcie zależy ? Bo grube ryby z S.... maja stacje CPN, sklepy z dewocjonaliami , ......... ZA PRACĘ W NIEDZIELĘ POWINNO BYĆ PŁATNE 300% i dzień wolny w tygodniu. To by rozwiązało problem.
4
CzŁoWiEk-X- 2017-10-04 18:51
Praca w H&M to wielka LIPA jeśli chodzi o zatrudnienie przez firmę bezpośrednio to jest okres próbny:3-miesięczny w kwocie 2690zł brutto czyli na rękę ma się 1960zł netto do tego jeśli je się jedzenie to wiadomo kilka złotych odchodzi i wychodzi 1890zł na rękę!!jeśli chodzi o pracę tam to dużymi słowami-NIE POLECAM-a bardziej ostrzegam każą pracować prawie wszystkie:SOBOTY a dają za nie dni do odbioru bo nie chcą cfaniaki zapłacić 50 bądż 100 a jeśli chodzi o PREMIĘ to w tej firmie nie ma czegoś takiego jak PREMIA UZNANIOWA możesz tyrać wylewać z siebie poty i figę dostaniesz!!jest tylko taki ich mały lipny:BONUS-JESTEŚ TUTAJ-co dają za niego 250zł brutto więc wychodzi jakieś 170zł netto na rękę ale warunek jest jeden jeśli przychodzisz cały miesiąc jak masz w grafiku to dostaniesz ten ich bonus a jak opuścisz 1-dzień dostajesz 0zł więc śmiech na sali!!!W skrócie mogę jeszcze napisać że idąc tam do pracy najlepiej się dobrze zastanów gdyż bardzo wykorzystują oni ludzi i ZERO SZACUNKU mają do nich!!(szczególnie ci lizusy wielcy-LIDERZY-)więc się nie dziwie że ogłaszają się na portalu:pracuj.pl że chcą zatrudnić nowych pracowników gdyż jest tam ostra selekcja i ludzie sami rezygnują i odchodzą albo sami ich zwalniają za byle co!!
10
pracownik od początku 2017-10-05 17:53
Dobrze gada, człowiek pisze samą prawdę, nie przyjmujcie się tam do pracy-obiecują złote góry a później to wielka lipa!!!
2
Dorcia 2017-10-05 19:56
2690 zł? Gdzie? Chyba nie w H&M ......2400 i nic więcej noooo może ten fantastyczny dodatek w kwocie 250 zł .....poprostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa ???? weekend oczywiście wolny - od prac domowych bo zap.....ku chwale H&M i zadowoleniu klientów ......PRACA U Henia & Mietka jest urocza ???? Nie polecam
1
pracownik od początku 2017-10-06 17:05
Czytaj ze zrozumieniem, 2690 brutto+premia 250 brutto za 100 % obecność w/g grafika-w sumie daje to ok 2100 netto (minus ewentualne posiłki w zakładowej kantynie)-to jałmużna a nie pensja w okręgu warszawskim.
Także proszę wszystkich o niezatrudnianie się w tej firmie-może z braku kandydatów na woły robocze trochę zmienią swoje nastawienie.
Pozdrawiam.
1
Izaura 2017-10-08 11:11
Woły robocze w Gądkach nie mają tyle- mają 2248 brutto, a normy pracy mają najwyższe.
6
ggv 2017-10-11 20:32
Masz nieaktualne dane, skoro nie wiesz to się nie wypowiadaj
2
Doris 2017-10-13 22:05
Są pracownicy którzy mają 2148 brutto, łyso. Nie ma w Gądkach tyle ile myślicie. Co dziennie ktoś się zwalnia, czego nie widzi Góra?
4
Ciekawy pracy w HM ! 2017-10-17 12:23
Moge w piątek 20ego pazdziernika pojechać na spotkanie rekrutacyjne ale po przeczytaniu twojego ostrzeżenia nabrałem takich wątpliwości, że raczej nie pojadę. Jeszcze muszę dojeżdżać 20km w jedną z pobliskiego Żyrardowa. Dużo ludzi pracuje przez 3 agnecje pracy tam bo mają zapewniony darmowy dojazd z różnych najblizszych miast. Dobrze napisałeś o nich. Warunki pracy i pensji są bardzo przeciętne wręcz słabe na 3 miesiące a dalej niewiadomo.
Ciekawy pracy w HM ! 2017-10-17 12:26
Moge w piątek 20ego pazdziernika pojechać na spotkanie rekrutacyjne ale po przeczytaniu twojego ostrzeżenia nabrałem takich wątpliwości, że raczej nie pojadę. Jeszcze muszę dojeżdżać 20km w jedną z pobliskiego Żyrardowa. Dużo ludzi pracuje przez 3 agnecje pracy tam bo mają zapewniony darmowy dojazd z różnych najblizszych miast. Dobrze napisałeś o nich. Warunki pracy i pensji są bardzo przeciętne wręcz słabe na 3 miesiące a dalej niewiadomo.
1
Zostaw swoją opinię o H&M Hennes & Mauritz - Gądki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie H&M Hennes & Mauritz