logo AKE Robotics Sp. z o.o.

AKE Robotics Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o AKE Robotics Sp. z o.o.

wojtas 2012-10-20 20:32:41
Sam nie wiem czy to forum o Ake czy o rw Swiss ?
Pracowałem w Ake atmosfera do bani ale problemów z kasą nigdy nie było ,
andrew 2013-05-21 20:00:55
.... dokonując rozliczenia czasu pracy pracowników możemy przyjąć założenie, że przekroczenie przeciętej tygodniowej normy czasu pracy – a co za tym idzie pracę w godzinach nadliczbowych wynikających z przekroczenia średniotygodniowej normy czasu pracy - powoduje praca w dniu wolnym od pracy, w rezultacie której pracownik nie otrzymał rekompensaty w postaci dnia lub czasu wolnego od pracy. Jeżeli bowiem pracownik zatrudniony w podstawowym systemie czasu pracy od poniedziałku do piątku w wymiarze 8 godzin na dobę wykonuje dodatkową pracę w dniu wolnym od pracy, za który nie otrzymał rekompensaty w postaci innego dnia wolnego – to z końcem tygodnia a następnie okresu rozliczeniowego okaże się, że pracownik przekroczył obowiązującą go tygodniową normę czasu pracy.
pracowałem z AKE 2013-06-18 19:26:27
Pracowałem z programistami z AKE, spoko ludzie, zawsze pozytywnie mówili o firmie.
Jeśli ktoś chce wiedzieć jak jest na prawdę to musi popracować w tej firmie i zobaczy jak jest. W internecie można napisać co się komu podoba, każdy może napisać opinie o tej firmie czy innej. Większość wcześniejszych wpisów jest swego rodzaju rozrywką lub żartem.
A jeśli się komuś nie spodoba..to po 3 miesiącach zawsze można zrezygnować i znaleźć innego pracodawcę...
2
anonim 2013-08-30 00:20:32
obserwator czy możesz wyrazić swoją opinię na temat firmy AKE Robotics? wiesz jakie są tam warunki pracy?
ramon 2014-04-18 13:54:54
wchodziliście na stronę AKE Robotics? czy oni uzupełniali kiedyś te zakładkę o ofertach pracy nowymi ofertami?
Hubi 2014-04-30 00:49:13
Faktycznie, na stronie AKE Robotics nie ma aktualnych ofert pracy, może rozgłaszają sie w innym miejscu, ktoś cos wie na ten temat?
Edward 2014-05-18 15:23:03
W ogóle warto się AKE Robotics interesować, bo na innym forum przeczytałem, że raczej nie polecają, co Wy wiecie na ten temat?
Edward 2014-05-18 17:01:39
No i z góry dziękuję za odpowiedź, trochę zależy mi na czasie, a nie chce wejść w wiadomo co, także napiszcie proszę.
poszukuje 2014-05-26 19:07:34
@pracowałem z AKE skoro wporządku ludzie to pewnie i atmosfera przyjazna, a to już duży plus. Pytanie jak warunki finansowe, ktoś coś wie?
kazik 2014-07-23 23:20:16
Czy może ktoś coś więcej powiedzieć na temat firmy? Jak z warunkami pracy, atmosferą i obciążeniem projektów? Czy można liczyć na pracę stałą czy tylko na krótki okres?
Jaś 2014-09-29 21:05:41
Kasa jest na czas i raczej jest to stała sprawa. Firma przestrzega prawa pracy które w Polsce jest jakie jest. Zarobek to zawsze jest indywidualna kwestia ,pójdź na rozmowę o pracę i negocjuj warunki.
oj ojojojo 2014-10-16 14:26:10
Chyba w każdej firmie trafiają siętakie osoby, że lubią sobie poplotkować i pogadać, nie wiem ja ciągle takie spotykam taka już chyba nasza natura że pogadać lubimy i wkurzać innych też. Mnie to bardziej interesuje jak tam jest z samą pracą czy jest ciężko, bo tylko patrzeć na to czy pracują tam 'gumowe ucha' czy nie to bezsensu.
kaliber 2014-11-14 14:37:30
a to w końcu te nadgodziny są obowiązkowe? bo trochę nie ukrywam że mnie tymi wpisami zmartwiliście bardzo i nie wiem teraz czy się podjąć pracy u nich w AKE Robotics czy nie? a ogólnie podstawa to ile wynosi w takiej firmie też proszę możecie napisać bo zainteresowany jestem bardzo, nawet mimo złych opinii
1
NadgodzinX 2014-11-16 23:26:34
Co znaczy obowiązkowe według Ciebie?
Lupek 2014-11-28 17:39:46
Wszystkie? A co jest najgorszego według Ciebie w tej firmie ? Wydaje mi się, że ten kto będzie chciał to wszędzie odniesie sukces. Pytanie tylko czy właściciele firmy są na tyle 'przyjaźni', że dadzą pracownikowi trochę swobody aby móc pokazać w pełni swoje możliwości i umiejętności? Dajcie mi znać, bo ze znajomym się zastanawiamy nad AKE.
1
gomel 2014-12-12 21:01:27
AKE-Systemtechnik konstruuje, planuje i buduje wszystkie etapy/elementy zautomatyzowanego procesu produkcyjnego – od przenośników taśmowych aż po gniazda produkcyjne. Szukałem pracy własnie w branży w której AKE Robotics sięspecjalizuje jednak póki co widziałem że rekrutacji nie prowadzą. Szkoda bardzo
dawid 2014-12-27 00:15:16
Jak to wolontariat? Chyba macie jakas sensowna pensję w AKE Robotics, nie? Ile orientacyjnie dostaje na starcie nowy pracownik w firmie i czy mozna liczyć czasem na jakas premię, czy coś w tym rodzaju? Ewentualnie z czasem dostac awans lub jakąs podwyzke, chociaż związana z inflacja? Pozdrawiam i dzieki za odp.
Burak 2015-03-20 19:03:51
poczytajcie komentarze.... pasuja odpowiedzi do siebie?
nie!
a dlaczego?
.........bo te które sa negatywne sa po prostu usuniete. Kto wchodzi na forum ten wie... Co to za forumu - nie polecam
Burak 2015-07-30 21:19:25
nie robie juz (na całe szczęscie :)) (usunięte przez administratora)
zdarek 2015-08-24 15:07:42
marek i diki - wy to chyba jestescie z ake bo probujecie wybielic ta firme,
tak jak napisal burak, wiele komentow pousuwanych, bo nie byly takie serdeczne dla firmy, bo ukazywaly prawde i prawdziwe oblicze szefa. Przeklenstw nikt nie pisal tutaj, kto sledzi ten wie. Jesli chcesz wiedziec dlaczego odradza sie ta firme to zajrzyj na inne forum, tam nie usuwane sa posty.
zdarek 2015-09-30 13:14:01
a Ty weź pod uwagę, że powinieneś czytać ze zrozumieniem, komentarze ukazujące wady firmy, nie obraźliwe, też zostały usunięte i żaden regulamin nic nie zmieni. Jeśli szef tej firmy zapłaci moderatorowi za usuwanie wpisów to też regulamin?
zdarek 2015-10-23 14:38:44
Co mają teorie spiskowe do faktów? Śledzisz, ale chyba inne forum, bo z tego wyparowały wpisy o nadgodzinach, o przydupasach szefa i choćby o PIPie. Kolega, który pisał o nadgodzinach zamieścił taki sam wpis na równoległym forum, więc jeśli nie pamiętasz tego wpisu to znaczy nie śledzisz tego forum.
zdarek 2015-11-26 01:46:57
Poszperaj więcej w internecie to znajdziesz bardzo szybko odpowiedzi na swoje pytania i może Ci wpadnie w oko równoległe forum. Ciężko ominąć równoległe forum ;) Albo spytaj kargs'a
zdarek 2015-12-08 13:53:38
A co wpisaliście do przeglądarki żeby tu trafić?
Konrad Sobczak 2016-04-07 08:48:12
@dfgh - Prowadzimy rekrutacje, na naszej stronie internetowej znajduje się odpowiednia informacja: http://www.ake-robotics.pl/praca/programowanie-robotow http://www.ake-robotics.pl/praca/programista-plc http://www.ake-robotics.pl/praca/konstruktor-cad-cam
Konrad Sobczak 2016-10-12 12:04:32
Nie ma się co poddawać, dajemy szansę również mniej doświadczonym pracownikom. Prowadzimy programy stażowe, praktyki itp. Zawsze warto spróbować :-)
Konrad Sobczak 2016-10-12 13:26:27
Niestety nie ma dobrej odpowiedzi na to pytanie bo każda firma ma swoją politykę dotycząca wynagrodzeń, poza tym duży wpływ na ich poziom ma doświadczenie i kwalifikacje potencjalnego kandydata. Na stronie są informacje o prowadzonych rekrutacjach, proszę przesłać CV a więcej szczegółów na pewno przekaże przedstawiciel naszego działu HR.
Konrad Sobczak 2016-10-12 14:38:56
Nie ma dobrej odpowiedzi na to pytanie. Poziom zarobków jest uzależniony od stanowiska, doświadczenia i kwalifikacji danego kandydata. Proszę aplikować na stanowiska przedstawione na stronie internetowej, nasz przedstawiciel Działu HR na pewno udzieli bardziej szczegółowych informacji.
Konrad Sobczak 2016-10-12 15:25:42
Proponuje przejść przez proces rekrutacyjny, a z pewnością dowie się Pan jakie wynagrodzenie jest przewidywane dla danego stanowiska. Niestety rozmowy o wynagrodzeniu są na tak dużym poziomie ogólności, że ciężko jest przekazać wartościową informację. Nie ma jeszcze praktyki podawania widełek wynagrodzenia w ofercie pracy jak ma to miejsce w innych krajach. Uważam, że mamy dobre stawki, a poza pensją bardzo dużo innych wartościowych rzeczy do zaoferowania np. jasna ścieżka kariery, szkolenia, rozwój osobisty, przyjazna atmosfera pracy, odpowiednie narzędzia pracy, opieka medyczna i wiele innych dodatków. Uspokajam w tym miejscu, że prowadzimy wiele rekrutacji bo mamy bardzo dużo zleceń i brakuje nam rąk do pracy. Firma bardzo dynamicznie się rozwija.
sdfg 2016-10-12 16:49:42
wydaje mi się że o zarobki to można zapytać w firmie jednak podczas rozmowy kwalifikacyjnjej co nie?
Zostaw swoją opinię o AKE Robotics Sp. z o.o. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AKE Robotics Sp. z o.o.