Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o P-D Kabel-Technik –Polska Sp. z o. o.

Pracowałeś w firmie P-D Kabel-Technik –Polska Sp. z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Miranda - 2014-05-19 02:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej Taka, a dlaczego uważasz, że Kabel-Technik to dobre miejsce dla kobiet? jestem w pewnym dołku od dłuższego czasu..
zdjecie uzytkownika
taka - 2014-05-20 07:00:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo dla kobiet dużo pracy w naszym regionie nie ma. A w KTP jest ich sporo. Więcej niż mężczyzn. Praca nie jest ciężka, bardziej umysłowa, bo trzeba myśleć co cię robi.
zdjecie uzytkownika
tim - 2014-05-20 20:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj proszę tutaj mężczyzn nie dyskryminować ;) facet też może sobie poradzić nie tylko w pracy fizycznej
zdjecie uzytkownika
Szczery - 2014-05-20 21:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten wyjazd Do Niemiec jest bodajże na 3 miesiące i co ciekawe nie do wszystkich uszu doszły słowa o wyjeździe. Taka- twierdzisz, że narzekają osoby, które za wysoko się cenią? Nie pomyślałaś może, że narzekają osoby pracowite, sumienne doświadczone w swoim fachu, które nie są doceniane przez Kabel? Ilu już dobrych pracowników odeszło właśnie przez taką politykę. Jaką motywację może mieć doświadczony pracownik, który uczy nowego człowieka, poprawia po nim błędy, musi wykonać jeszcze swoją robotę i dostaje takie same pieniądze co nowy? Fajnie jeśli nowa osoba jest w miarę kumata, gorzej jeśli to cymbał. Właśnie ci ludzie, którzy uciekają z kabla zdają sobie sprawę, że dobrze nie jest. No bo niestety nie mają szansy rozwoju. Braki materiałowe wynikające z problemów finansowych są czasem naprawdę irytujące. Szkoda, bo był taki okres że można było trochę sobie dorobić na nadgodzinach i była w miarę zgrana ekipa. Ten okres bardzo miło wspominam, tylko, że to już raczej nie wróci. Ekipa się w sumie rozsypała, a nadgodzin nie ma i goła pensja. Morale- 0, motywacja- 0. Plusy jedyne, to : w porządku kierownictwo, wypłata na czas, robota pod dachem.
zdjecie uzytkownika
Szczery - 2014-05-20 22:01:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Miranda - 2014-05-19 02:07:17]:
Miranda, CV możesz złożyć. Jeśli jednak jesteś z terenu Drawska to nie liczyłbym na szybką odpowiedź, ze względu na redukcję etatów i przerzuty do Czaplinka. Za 3 miesiące ma powstać nowy projekt, więc może coś się wtedy ruszy. W każdym razie próbuj i głowa do góry:)
zdjecie uzytkownika
mroczny - 2014-05-21 18:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś wie jak to jest z tą ochroną? jaka firma zabezpiecza zakład?
zdjecie uzytkownika
dyr.Jan - 2014-05-21 22:38:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Prawda jest taka, że ci co narzekają to tylko kradną i oszukują!!! Płaca jest płacona na czas i nic nie można na szefostwo kabla złego powiedzieć, gdyż są to dobrzy i pełni miłosierdzia ludzie. Ja mam za sobą 30 lat doświadczenia i nigdy nie byłem w lepszej pracy niż w tej. Ludzie, którzy dobrze pracują są doceniani i dostają sowite premie. Nie widziałem jeszcze dobrego pracownika, który się nie uśmiechał, wszyscy są zadowoleni z tego powodu, że są doceniani przez kierownictwo i dyrektora za sowitą i uczciwą pracę.
zdjecie uzytkownika
mroczny - 2014-05-23 14:47:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ktoś wie jak jest z tą ochroną?? Cięzko się dostać? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Taka - 2014-05-24 18:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Szczery - 2014-05-20 22:01:43]:
Więc skoro narzekają na co czekają?? Niech ruszają w poszukiwaniu lepiej płatnej pracy, bo przecież tylko o to chodzi. Są osoby, które nie mają możliwości wyjazdu za lepszą kasą i jakoś dają redę. Jeżeli potrafią narzekać niech się pozwalniają!
zdjecie uzytkownika
driver - 2014-05-26 00:21:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ciezko jest sie dostać na kierowcę w ktp?
zdjecie uzytkownika
Miranda - 2014-05-26 10:27:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Według mnie to troszeczkę nadużycie, bo ten co kradnie będzie kradł wszędzie. A narzekają największe lenie. No ale samo z nieba nie spadnie...
zdjecie uzytkownika
Do dyr.Jan - 2014-05-26 22:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do dyr.Jan... Cytuję "Ludzie, którzy dobrze pracują są doceniani i dostają sowite premie". Fakt,pracuję od ponad pięciu lat i to dobrze, znam swoją wartość. I w końcu po tych pięciu latach dostałam "sowitą" premię -170 zł !!!!! /słownie:sto siedemdziesiąt złotych/. W następnym miesiącu uznano to jako zaliczka na przyszłą wypłatę i mi to potrącono. Szczerze mówiąc nic mnie nie motywuje mnie do pracy tutaj. Pracuję tylko dlatego, że ta praca mi się podoba!!!
zdjecie uzytkownika
driver - 2014-05-29 00:12:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktos wie jak jest z kierowcami busów? Sa wolne etaty? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
fokus - 2014-05-29 12:37:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podbijam pytanie drivera. Zarzućcie jakieś informacje na temat rodzaju umów no i jak ze sprzętem w firmie?
zdjecie uzytkownika
jajca. - 2014-05-31 17:54:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mroczny - 2014-05-23 14:47:33]:
17 zł premii brutto... Tak KTP nagradza pracownika za ciężką pracę!
Najbardziej mnie wkurzają brudasy liżące dupska kierownictwa. A twój język jest już cały brązowy.:(
zdjecie uzytkownika
Szczery - 2014-06-01 01:22:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Taka - 2014-05-24 18:49:54]:
Zrozumiałaś w ogóle mój post? Ludzie chcieli by pracować w Kablu, tylko że nie będą za...lać za dwóch za tą samą stawkę. Dlatego wielu młodych (i nie tylko młodych) ambitnych i inteligentnych opuściło tę firmę, bo nie mogli rozwinąć skrzydeł. Zostali olani przez firmę. Jak robisz w Drawsku, to sama wiesz ilu już ludzi uciekło, jak coraz bardziej robi się pusta hala. No, ale jak jesteś liderką lub kontrolerką i być może lubisz być konfidentką to już twoja sprawa.
zdjecie uzytkownika
Szczery - 2014-06-01 01:35:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Szczery - 2014-06-01 01:22:50]:
AAA Przepraszam. Zapomniałem dodać- na produkcji też są szczury, które ryją pod uczciwymi ludźmi.
zdjecie uzytkownika
taka - 2014-06-03 07:43:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Szczery - 2014-06-01 01:35:50]:
(usunięte przez administratora) Hala robi się pusta bo zwalniają ludzi. A Ci co mają szanę wyjezdżać za lepszą kasę oczywiste że jadą. Nie każdy może niestety.
zdjecie uzytkownika
taka - 2014-06-03 07:46:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I ciekawe skąd to wszystko wiesz?! (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
fokus - 2014-06-11 19:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie ze wielu inteligentnych ludzi tam pracuje przeciez to jest kabel technika i nikt nie chce wyjezdzac za granice :))))
zdjecie uzytkownika
oburzona - 2014-06-12 13:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jolik - 2014-05-12 13:06:28]:
Może trochę nie w temacie,ale ja w to buractwo wierzę bardzo.Właśnie dzwoniłam do dyrekcji z prośbą o wsparcie finansowe dla pewnego projektu.Pani dyrektor bez słowa rzuciła słuchawką. Z takim chamstwem jeszcze nigdy się nie spotkałam.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-06-12 21:39:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja się spotkałam.W KTP w Czaplinku.
zdjecie uzytkownika
Wyciagajacy wnioski - 2014-06-21 23:34:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fokus - 2014-06-11 19:03:03]:
Taka pewne wulgarne uwagi zachowaj dla siebie, bo Ci sloma z butow wystaje I przydalby Ci sie zimny kubel wody na glowe. Szczery strzelil w dziesiatke? Prawda zabolala? Nie sadze ze Taka to zwykla pracownica produkcyjna. W tym co Pisze Szczery jest sporo racji. Pracowalem dosc dlugo w Kablu i stwierdzam ze ludzie maja prawo do niezadowloenia. Co to za zaklad gdzie brakuje materialow I czesci a doswiadczeni ludzie sa niedoceniani. Gdyby kabel dal doswiadczonym po 500-600zl na lape (co jest oczywista abstarkcja dla kabla) to moze wielu cennych ludzi by zostalo.
zdjecie uzytkownika
Wyciagajacy wnioski - 2014-06-21 23:43:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wyciagajacy wnioski - 2014-06-21 23:34:42]:
Sorki focus ta opinia skierowana jest do nicku: taka
zdjecie uzytkownika
Taka - 2014-07-08 22:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wyciagajacy wnioski - 2014-06-21 23:43:10]:
Oj jednak się pomyliłeś, bo jestem zwykłą pracownicą produkcyjną i mówię co myślę. A Wy cieszcie się, że chociaż tyle zarabiacie a nie ciągle wymyślacie nie wiadomo co
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P-D Kabel-Technik –Polska Sp. z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x