Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kabel-Technik-Polska

Pracowałeś w firmie Kabel-Technik-Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-11-18 17:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem tam jakiś czas i nie będę się wypowiadał na temat tej dziadowskiej może nie całej firmy ale filii w Białogardzie i sprawujących tam nadzór kierownictwa oraz ludzi z biura i niektórych ich przydupasów, którzy ciągle liżą dupe na każdym kroku licząc na awans
zdjecie uzytkownika
Uchodźcy z Syrii - 2015-11-18 21:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
My za niedługi czas przybyć do Polska i chcieć pracować w kabel.
Chcieć zarabiać najniższa krajowa a jak bedzie trzeba to my pracować
nawet za darmo i dzięki nam zakład stanąć na nogi.
^mamy nadzieja że w zakład jest dużo ladnych kobiet które dobrze ciągnąć druta.
zdjecie uzytkownika
excel82 - 2015-11-19 09:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [edi - 2015-10-09 20:02:20]:
całkowicie zgadzam się ze wszystkimi opiniami negatywnymi,ten zakład opiera się na systemie gnojenia i upokarzania człowieka.
zdjecie uzytkownika
excel82 - 2015-11-19 09:42:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [edi - 2015-10-09 20:02:20]:
pracuję tam 18 miesięcy,od samego początku stawiają cię samego na stanowisko,dają opaski zaciskowe do rąk i każą się uczyć,jak nie sprawdzisz się w ciągu miecha to strzałka.Liderzy-banda niedouczonych idiotów posiadająca tylko wiedzę obszerną i wizualną,konfidenci i w ogóle.Mają ok.300zl więcej od ciebie a traktują cię tak jakbyś był gównem na ich podeszwie(pozdrowienia dla Gebelsa-mam nadzieję że to przeczytasz frajerze)
zdjecie uzytkownika
Lee - 2015-11-21 16:41:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [excel82 - 2015-11-19 09:42:40]:
Nie wiem jak ty, ale ja nigdy nie zostałem na stanowisku "sam" dopóki się tego nie nauczyłem. Co do liderów, brygadzistów hmm faktycznie tu bym się zgodził może nie do wszystkich , ale faktycznie pewna osoba nadzorująca zadaje bardzo dziwne pytania i nie ma pojęcia ile,co zajmuje. Co do traktowania ludzi mógłbyś określić słowo " traktują cię tak jakbyś był gównem..." ? Gebels hmmm jest, jaki jest, ale czy zasłużył na miano frajera raczej nie. Pozdrawiam cały projekt AEL.
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-11-22 11:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
grodzisk ktp porażka brak szacunku do ludzi dają 10.10 na godzine a jak jest miesiac krótki to do najniszej krajowej dopłacaja z nadgodzin lub z grupy
zdjecie uzytkownika
tim - 2015-12-05 13:00:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co wiem to wcale nie ma aż takiej wielkiej tragedii pracując tuta jw kabel techniku. Wręcz przeciwnie ludzie mówią że firma schodzi na lepsze tory
zdjecie uzytkownika
Mariola - 2015-12-11 09:36:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niedawno w Czaplinku były targi pracy i jak tam przyjęli kogoś bo ze stron urzędu pracy zniknęły już ogłoszenia?
zdjecie uzytkownika
klok - 2015-12-15 16:03:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz na przyklad poszukuja osoby na stanowisko kierownika projektu @Mariola. z tego co widze. tez w Czapliku. i fajnie ze na wstepie informuja ze jest umowa o prace
zdjecie uzytkownika
jak - 2015-12-18 14:37:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zwolnienia z cięcia i przenosiny produkcji do białogardu ?
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-12-18 19:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tim jaki ty jestes naiwny i glupi sadzac ze cos sie zmieni na lepsze wtym dziadwskim zakladzie i wstosunku do ludzi chyba ze jestes takim pustakiem jak ta cala nazywajaca sie kadra kierownicza zwlaszcza kierowniczka z bialogardu ktora jak zobaczy dyrektora to malo sraczki nie dostanie .
zdjecie uzytkownika
justice - 2015-12-18 21:34:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ktos - 2015-12-18 19:04:22]:
Zgadzam się.Pracowałem kilka lat.95 % kadry to zbieranina ludzi których wyrzucili z innych zakładów za przekręty ,pijaństwo itp.Ale od kiedy pamiętam nawet największy gamoń może być tam dyrektorem.
zdjecie uzytkownika
mała - 2015-12-21 18:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w KTP jeszcze na okresie próbnym, faktycznie troche przypomina to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Z drugiej strony składa się pociąg i nie powinno to nawalić więc nie dziwię się, że czepiają się wszystkiego
zdjecie uzytkownika
wujek - 2015-12-29 13:43:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@klok skoro zapewniona jest umowa o pracę, to dobrze o nich przecież świadczy. Stabilne zatrudnienie to podstawa, a nawet mają teraz ogłoszenie na kierownika projektu.
zdjecie uzytkownika
Lidron - 2016-01-07 11:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja czasami nie mogę słuchać ani czytać takich głupot jakich albo wy tu piszecie albo gadacie po zakładzie. Ciekawi mnie coś, ludzie opowiadają żę mogą mnie zwolnić ja sobie bez problemu znajdę inna pracę i że w kablu to jest niewolnictwo. Skoro tak to czemu się trzymacie rękami i nogami tego zakładu byle by was nie zwolnili. Skoro jest takie niewolnictwo a wy rzeczywiście twierdzcie że znajdziecie sobie lepszą robotę to tam idzcie a nie płaczecie. Nikt was tam na siłę nie trzyma
zdjecie uzytkownika
luko - 2016-01-08 00:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio poszukiwali kierownika i tak się zastanawiam jak ta rekrutacja poszła. Bo w sumie wymagania spore, a o wynagrodzeniach, profitach nie wiele informacji..
zdjecie uzytkownika
płać mi hajs - 2016-01-09 16:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Lidron - 2016-01-07 11:07:34]:
Jak nie możesz tego sluchac lub czytać to idź się wyrzygaj.
Ludzie tak mówią że znajda sobie inną prace bez problemu ponieważ
mają do tego odpowiednie kwalifikacje i szkołe a co ty myslisz
dupolizańcu bo pewnie nim jesteś że tak piszesz ,obejmując chyba jakieś
stanowisko przydupasa kończąc 3 klasy po podstawówce a jedyna twoja umiejetność
w CV to podpierdalanie .
3/4 pracowników produkcyjnych pracujących w takim zakładzie nie są jakimiś debilami
ja to uwaza szlachta z góry.Pracują w tym zakładzie ponieważ na tym terenie nie
przelewa się z robotą.Nie byłoby tego zakładu ..to ludzie tez musieliby gdzies pracować
i dali by sobie rade ..nie martw się.
Większość kierownictwa i ludzi z tego grona uważa ..ba myśli że są jakimiś " Bogami "
że ludzi mogą szmacić na każdym kroku i upokarzać..bo im tak wolno..
Mocni są zazwyczaj za murami tego zakładu a jak Cię widzą po pracy na miescie
to mało w dupe by nie weszli i uciekają drugą stroną ulicy...
1/4 pracujących tam tez to tępota ktora nawet nie skończyła podstawówki
i dla takich osób taki zakład jest jak wygranie 6 w duzego lotka ponieważ
takich gamoni zaden inny zakład w poblizu nie weźmie a jedynym wywindowaniem
i awansowaniem w takim zakładzie to podpierdalanie i donoszenie głupot
na drugą osobe ...tylko że Ci ludzie którzy to robią nie liczą się czasami z konsekwnecjami..
Obecnie znalezienie pracy za niajniższą krajową nie jest aż takie trudne tylko że
ludzie pracujący tam mają jakieś ambijce a czasami poprostu nie mają wyjścia
i muszą się tam męczyć az nie znajda czegoś lepszego.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2016-01-10 10:55:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałam w kablu pół roku zostałam zwolniona za to że przyniosłam orzeczenie o niepełnosprawnosci bo pani kierownik ( usunięte przez administratora ) z odzialu w białogardzie stwierdzila ze wiecznie źle się czuje i że taki pracownik jej nie potrzebny chodz wiedziałą ze jestem chora na serce.. Nie dawała urlopów nie pozwala zamieniać się !! To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie zakład. Poszukuja ludzi z orzeczeniem a potem traktuja ich jak psy !! Odradzam tego zakladu bo zero jest szacunku dla ludzi... Nie ma ani kandrowej ani nikogo nigdy nic nie wiemy o urlopach o niczym !!!
zdjecie uzytkownika
nobik - 2016-01-10 17:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Serio sa tutaj problemy jak ktoś chce brac urlop, czy się zamienić? chyba to nie powinien być żaden problem, zwłaszcza, że kodeks pracy jasno porusza kwestia urlopowe. Może nie macie tu umów o pracę.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-01-18 22:33:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Osobiście pracuje w tym zakładzie już jakiś czas i niestety dużo opini jest brutalnych ale prawdziwych. Faktycznie na stanowiskach kierowniczych są osoby które w zasadzie nie mają nawet średniego wykształcenia i mają te stanowiska głównie dzieki pracowaniu dla tego zakładu od kilkunastu lat. Z urlopami jest różnie a w zasadzie to chyba tylko u jednego kierownika jest problem z urlopami u reszty z tego co wiadomo mi to nie. Co do liderów dużo z nich są to faktycznie podpierdzielacze dla robienia kariery chodź z osobistego doświadczenia wiem że i bez tego można mieć takie stanowisko jest to trudne ale zdarza sie. Praca stała lekka co by się nie robilo bardziej myśląca niż fizyczna najniższa krajowa jednak sa tzw dodatki kompetencyjne które przy godzinnej nauce może powiększyć dochód o ponad 110 zl netto czesto są nadgodziny przy dwóch sobotach temu dodatku można zarobić ponad 1700 zl przy niewielkim wysiłku. Przy dzisiejszych miejscach pracach i biorąc pod uwagę prace w cieplej hali przez caly rok dla mnie żyć nie umierać. Czasem zdarzają sie premie chodź to rzadkość. Ja osobiście jestem zadowolony i polecam ta prace jest bardzo dobra minusem na pewno osoby zarządzające nim które maja stanowiska po znajomościach.
zdjecie uzytkownika
Pracownik z Białogardu - 2016-01-19 19:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niby jedna firma a w Białogardzie nie ma żadnych dodatków kompetencyjnych ani premi od czego to zależy ?A tak poza tym wszystko się potwierdza ,,to co pisze pracownik poniżej -cała prawda.
zdjecie uzytkownika
tuptus - 2016-01-20 18:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to już sam nie wiem w co wierzyć co nie, ile ludzi tyle opinii, co jednak nie zmienia faktu, że to stanowisko kierownika projektu w czaplinku to bardzo koszystna oferta z dobrym socjalem
zdjecie uzytkownika
Kazik - 2016-01-23 15:24:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie warto szukać tam pracy, jeżeli coś chcesz zarabiać. Ja z uprawnieniami, z papierami. Po okresie próbnym zero podwyżki. Powiedziałem nie i wyszedłem, zaproponowali mi 50 zł. Wyśmiałem ich. Na szczęście szybko znalazłem pracę. Zarabiam dwa razy tyle. Jeszcze dzwoni czy jednak. Nie warto tam pracować. Kierownictwo jest opryskliwe, chamskie.
zdjecie uzytkownika
glok - 2016-01-23 15:27:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tuptus stanowiska kierownicze w firmie to już poważne i dobre opłacalne stanowiska. Ja się zastanawiam nad kierownikiem produkcji w tej firmie. Wymagają 3 lat doświadczenia ale co dla mnie ważne oferują wsparcie przy relokacji
zdjecie uzytkownika
tim - 2016-01-25 19:28:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [glok - 2016-01-23 15:27:10]:
jeśli chodzi o kierowników to na pewno dobrze płątne, jednak ciężko się bardzo dostać. Macie informacje jednak jak jest na stanowisku kupca strategicznego ?
zdjecie uzytkownika
ypola - 2016-02-07 21:05:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie i mnie szczerze mówiąc zainteresowała oferta kupca stretegicznego, ale jest to coś takiego jak przedstawiciel handlowy, wiec nie ma sie o co martwić.
zdjecie uzytkownika
mała - 2016-02-14 10:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zależy na jaki dział i do jakiego kierownika się trafi. Ja na szczęście jestem z tych którzy mogą ponarzekać jedynie na niskie zarobki, ale gdzie w naszej okolicy zarobić więcej?
zdjecie uzytkownika
hm... - 2016-02-18 04:08:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tymi nadgodzinami to nie jest tak kolorowo. W zaleznosci od projektu i zapotrzebowania na produkty raz moga byc a raz wcale. Dla przykladu:na danym projekcie, gdzie jest powiedzmy narzut w scislym terminie danej ilosci produktu, nadgodziny moga byc od poniedzialku do soboty (czasem i niedziele).Taki okres przewaznie nie trwa dlugo (czasem 2-3 miesiecy). Kiedy owo zadanie zostanie spelnione i produkcja funkcjonuje swoim stalym rytmem to zapomnijcie o nadgodzinach nie wliczajac w to np. uporczywych brakow materialowych. Pracowalem na projektach, wiec wiem jak to wyglada.Na jednym projekcie byla taka sytuacja, kiedy to pracowano non stop przez 3 miesiace.Po uplywie tego terminu produkcja przeszla na "stare tory" i nie bylo nadgodzin przez ponad pol roku. Zaznaczyc tez trzeba ze nie kazdy na projekcie pracowal na nadgodzinach ze wzgledu na to ze nie bylo wymagane az tyle osob do konkretnego zadania.
zdjecie uzytkownika
daek - 2016-03-06 10:50:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to brzmi sensownie @hm... chociaż to ty musisz dopasować się do projektu a nie projekt do Cb..czy w Czaplinku też pracuje się na takich zasadach? bo szukają elektoromontera
zdjecie uzytkownika
hm... - 2016-03-07 05:59:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [daek - 2016-03-06 10:50:35]:
Oczywiscie ze musisz dostosowac sie do projektu, to chyba jasne. Zasady sa raczej takie same zarowno w Drawsku Pomorskim jak i w Czaplinku. Szukaja elektromontera, czyli zwyklego pracownika skierowanego na produkcje. W umowie masz napisane, ze jestes zatrudniony jako elektromonter. Nie jest raczej istotne jaki masz zawod, gdyz jak potrzebuja to biora ludzi po zawodowkach, liceach ogolnoksztalcacych i po studiach. W razie zapotrzebowania wysylaja ciebie na dany projekt, gdzie inni pracownicy (niekoniecznie dosc doswiadczeni) ucza danego zadania. Jezeli przejdziesz okres probny (teraz jest bodajze 2 tygodnie, kilka lat temu byl miesiac, a jeszcze wczesniej 3 miesiace), to dostajesz umowe na czas okreslony (nie jestem w stanie odpisac na ile dokladnie, ale spotykalem sie z umowami na 5 lat jak i na 3 lata, a nawet jednorocznymi).
zdjecie uzytkownika
AbdulIhahErcz - 2016-03-11 21:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest zle bo jest normalna umowa o prace ale ogólnie szperanina i żmudna robota . Jednych to wkurza drugich nie , robota dla cierpliwych i mniej nerwowych . Jak dadzą kogos na glęboką wode od razu to sobie nie poradzi i tyle .
zdjecie uzytkownika
Hundi - 2016-03-12 17:45:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No nie każdy się sprawdzi w tej branży, więc to nei jest po prostu praca dla każdego i z tym się trzeba liczyć. Tak jak szukają teraz kierownika projektu. Wymagają doświadczenia w koordynowaniu nowych projektów w firmie produkcyjnej, doświadczenia w branży elektrotechnicznej, energetycznej, industry lub automotive oraz umiejętności zarządzania zespołem i realizacji wyznaczonych celów.
zdjecie uzytkownika
ola - 2016-03-25 17:48:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziadostwo i tyle na ten temat
zdjecie uzytkownika
poal - 2016-03-26 22:51:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale dlaczego @ola tak uważasz, pracowałaś tam? Wydaje mi sie, że pracując jako Kierownik Projektu to masz szanse na sporą samodzielność na stanowisku..
zdjecie uzytkownika
hm... - 2016-03-27 01:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [poal - 2016-03-26 22:51:08]:
Wydaje mi sie, ze Pani Oli chodzilo o etat na produkcji jako zwykly elektromonter. Rzeczywiscie praca na produkcji jest dla dosc odpornych psychicznie. W zaleznosci od projektu na jakich ludzi sie trafi (gdyz jak juz wspominalem wyzej pracuje tam mix ludzi) jest to praca nie dajaca jakichs szczegolnych mozliwosci rozwoju. Trzeba liczyc sie z tym, ze jak ktos ma swoje zdanie to moze zostac wylanym z pracy. Z produkcji mozesz zostac awansowanym jako lider czy brygadzista, ale to nie sa jakies wielkie pieniadze i w zasadzie jestes od prowadzenia nadzoru-glownie liderzy(czyt. cieci i czasem prawdziwi kablarze na posylki gory).Wielu ludzi odeszlo z Kabla ze wzgledu na stosunki panujace miedzy gora a szeregowymi pracownikami oraz brakiem mozliwosci rozwoju dla ludzi sumiennie pracujacych, w tym uczciwych. Przykre jest to, ze niektorzy awansowali przez donoszenie na kolezanki i kolegow, aby dostac tylko te pare stow wiecej. Oczywiscie sa ludzie ktorzy parli do gory przez uczciwa prace otrzymujac etat kierownika (nie chodzi mi tu o kierownika projektu pracujacego glownie w biurze), aczkolwiek tych to za wielu nie jest.
zdjecie uzytkownika
muminek - 2016-03-29 08:43:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czym się według ciebie różni posada kierownika od kierownika projektu? to chyba jes to samo., ale w każdy razie warunki dobre, tylko systemy ERP muszę podszkolić
zdjecie uzytkownika
hm... - 2016-03-30 03:33:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [muminek - 2016-03-29 08:43:59]:
Moze nie sprecyzowalem, ale zwykly kierownik projektu to nie to samo co kierwonik danego dzialu. Zasadnicza roznica polega na tym, ze ow pierwszy zajmuje sie tylko projektem pracujac praktycznie w biurze. Drugi w teori zajmuje sie zarzadzaniem zasobami ludzkimi, zespolem na danym dziale. Kierownik projektu z tego co mi wiadomo zarabia lepiej niz zwykly kierownik dzialu. Spotkalem sie nieraz na dzialach z takim zespolem zarzadzajacym:dyrektor projektu, kierownik projektu, kierownik dzialu(czy tez zmiany), brygadzista, lider. Nie twierdze aczkolwiek, ze jest wszedzie tak samo.
zdjecie uzytkownika
justice - 2016-03-30 22:32:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [muminek - 2016-03-29 08:43:59]:
Pare razy wylądujesz na dywaniku to się zdziwisz jak się szanuje tam kierowników.Kierowników tam ludzie, nie którzy przeżyli więcej niż masz palców u rąk.W kablu cuda obiecują ,rzeczywistość jest inna
zdjecie uzytkownika
kuku lili - 2016-03-31 09:03:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kochani, czy to prawda że mają jakąś nową wielką halę i ponad 100 osób zatrudnili i szukają nowych? z góry dzięki za info bo akurat myślałam żeby z kolega iść doi was robić
zdjecie uzytkownika
lolo - 2016-03-31 18:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kuku lili - 2016-03-31 09:03:07]:
Szukają szukają hehe.Tylko tyle im zostaje.Reputacja zakładu kiepska to nawet bezrobotni wolą siedzieć na bezrobotnym.A kto już był to już nie wraca.Wypłaty i tak nie widać bo starcza na rachunki i jedzenie,a zdrowia nikt wam nie odda.Stres w pracy/stres z braku pieniędzy , przemęczenie.Szkoda życia i zasuwać za 1300zł. Jak jesteście młodzi to zawsze jakaś praca.Styka na piwo ;)
zdjecie uzytkownika
jasiek - 2016-04-02 09:16:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kuku lili, wiesz już może coś o nowej rekrutacji? Ja tez jestem zainteresowany, a póki co nie znalazłem żadnego ogłoszenia. Z tego co wiem dają umowę o pracę i całkiem dobrą kasę, więc chciałbym spróbować.
zdjecie uzytkownika
zomerzbi - 2016-04-23 17:24:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fajne jest to że liderzy zajmuja sie swoimi pracownikami a kierownik nie patrzy ciagle na rece . Trzeba sie zajac swoja robota i jakos 8 godzin beknie . Z poczatku jest ciekawie i skomplikowanie a pozniej juz robi sie nudno :( . A jak cie na tester wysla to tylko plakac :| . ZA takie pieniadze to jest smieszne . Ja po 4 miesiacach na tester czasami chodze to sie mozna tam zesrac na miejscu . Trzeba miec do tego łape nie kazdy potrafi przy szafach zrobic wszystko , sa tacy ktorzy wszystko zrobia ale to nieliczni . Trzeba chciec ciagle uczyc sie czegos nowego jesli ktos jest na szafie bo w kilka dni sie tego nie da nauczyc trzeba kupe czasu .
zdjecie uzytkownika
kapitan kox - 2016-04-26 13:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja moge wypowiedzieć się własnym zdaniem na temat tego zakładu.
Jestem pracownikiem który pracuje w tym zakładzie dość długo ,stanowczo za długo.Prawda jest taka że ludzi naprawde uczciwie pracujących nie podpierdalających na innego zajmujących się własną robotą wogóle nie doceniają ..Nie chodzi mi tu o jakieś pochwały bo to sobie moga wsadzic w swoje cztery litery a w postaci premii czy jakiś tam nadgodzin. Nagrodzenie pracownika to pieniądze..i to własnie zniecheca ludzi którzy pozniej uciekaja z tego zakładu...bo jeśli widzą kolegów z działu jak palą głupa nic kompletnie nie robią gdzie dany kierownik to widzi i nic nie reaguje ,co lepsze włażą kierownikowi takiemu w dupe bez mydła donoszą głupoty wyssane z palca to wtedy taki pracownik co miesiac ma zagwarantowane premie w wysokości nie 100 zł brutto tylko 200 -250 zł brutto...oraz nadgodziny ...czasami zastanawiam się jeśli pracownik sumiennie pracuje 8 godzin to jeśli on jeszcze ma ochote pracowac kolejne 4 godziny nadgodzin tzn ze on przez te 8 godzin prawie nic nie zrobił...ale własnie kierownictwo najwidoczniej tego albo nie widzi albo niechce widziec...
Wiec takie dupowłazy nie będą narzekac na ten zakład bo jeśli on ma na reke 1800-2000 zł miesięcznie z nadgodzinami i premią to chyba musialbybyć chory na głowe żeby coś mu faktycznie tam przeszkadzało.
Tylko większość z tych ludzi uwazaja za ekspertów wszystko wiedzących a prawda jest taka i brutalna ze jest to gro partaczy po których później muszą poprawiac błędy właśnie tacy jak uczciwi pracownicy…
Jako praca ogolnie nie jest jakaś trudna jak przychodzą już osoby żeby nikomu nie ublizajac 5 sortu bo już nikt tu niechce pracować i daja sobie rade to można już samemu wysunąć jakies wnioski i spostrzeżenia na ten temat.
Jeśli chodzi o góre np. konstruktorów i te tęgie głowy po gimnazjum i liceum bez matury oraz reszte szlachty którzy naprawdę zasługują żeby tam być ale później jednak uciekają ..którzy mają pracowników produkcyjnych za najgorsze dno a sami noszą dupe wyżej niż..a smutne jest to że jak cie widzą po pracy to uciekają ze strachu na drugą strone jezdni ..tzw bohaterowie tylko w zakładzie..
Kończąc życze wszystkim normalnym pracownikom aby znaleźli sobie inną lepsza płatna pracę
W której nie znajomości a uczciwa praca i wiedza będzie przekładnia i wyznacznikiem waszej umiejetnosci i lepszej płacy.
zdjecie uzytkownika
Angel - 2016-04-29 00:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jak praca
zdjecie uzytkownika
Angel - 2016-04-29 00:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałam tam około 8 lat zwolniłam się praca ogólnie podobała mi się można się wiele nauczyć...i jest to też szkoła życia...i prawdą jest że nie docenia się tam pracownika na produkcji który naprawdę odwala że tak powiem kawał dobrej roboty...a co do liderów to przechodzą po znajomości z działu na dział więc jeśli ma się znajomości można mieć dobrze jeśli nie trzeba ciężko zasuwac a i tak nikt nie powie dobrego słowa...lecz ja aż tak źle nie wspominam pracy w ktp było ok patrząc z perspektywy czasu
zdjecie uzytkownika
angeoo - 2016-05-02 09:18:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Angel bądź ta miła i napisz czy byłaś zadowolona z zarobków
zdjecie uzytkownika
gg - 2016-05-05 19:53:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wlasnie ja sam jestem ciekaw ja jakie zarobki mozna liczyc..jednak podejrzewam ze kierownik projektu to calkiem sporo zarobi
zdjecie uzytkownika
stefek - 2016-05-10 19:46:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jolka - 2015-06-20 09:01:44]:
ile ci zaplacili za ten w pis
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacji praktycznie nie było. Było przyjęte podanie i po 3-8 m-cach podjęcie pracy z podpisaniem umowy na czas próbny
Pytania:
zdjecie uzytkownika
kaftanbezpieczenstwa - 2016-05-19 09:14:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie ludzi traktują jak pajacow a jak nie ma roboty to zwalniają miałem tak 2 lata temu , przerobilem pol roku i zwolnili . Nawet nie zaproponowali przeniesienia na inny dział mimo ze był nabór . Wszystko dzialo sie za naszymi plecami nawet nie wiedzielismy ze jest taka sytuacja ze nagle zaczna zwalniac kilkanascie osob dali wypowiedzenia przedstawili sytuacje w 2-3 zdaniach i bye bye .
zdjecie uzytkownika
hm... - 2016-05-20 06:43:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [kaftanbezpieczenstwa - 2016-05-19 09:14:28]:
To co piszesz jest prawda. Czasem zdarzaja sie tzw "odsiewy" ze wzgledu na przenosiny albo spadek produkcji (w tym wypadku za wiele osob na danym dziale), ale takze czasem z blachych powodow. Kabel zwolnic potrafi doswiadczonego pracownika co robil przez dwa lub wiecej lat i na jego miejsce dac nowego czlowieka. Czlowieka nowego wystraszonego, ktorego mozna tyrac i zmusic do szybszej wytezonej pracy, bo wiedza ze sie nie postawi jak doswiadczony, ktory zna swoja wartosc.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Kabel-Technik-Polska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kabel-Technik-Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert