brak logo

Mc Comp Sp z o.o.

Kraków

Opinie o Mc Comp Sp z o.o.

też były pracownik 2014-10-21 09:53:11
Pozdrawiam wszystkich byłych pracowników!!!
RANDY KAPLAN 2014-10-27 23:07:57
COZ KAZDY MOZE PRACOWAC GDZIE CHCE I WLASNIE NA TYM POLEGA TRAGEDIA TEJ FIRMY ZE ZARZADZAJACY NIE POTRAFIA ZARZADZAC LUDZMI ALBO NIE MAJA IM JUZ NIC DO ZAOFEROWANIA. DOBRANOC
starzyk 2014-10-31 15:56:35
Ale gdzie się chcesz zatrudnić?
W Krakowie, Warszawie czy Łodzi?
Bo McCOMP to wciąż jakby 3 firmy, zwłaszcza jeśli chodzi o rozwój.
ratatata 2014-11-02 13:43:13
"uważam się na tym dość dobrze."

To znaczy na czym się dość dobrze uważasz?
Czym dokładnie według Ciebie zajmuje się "dział rozwoju albo coś bardzo zbliżonego"?
Próbowałem bardzo zbliżyć się do Twojej wypowiedzi, aby ją zrozumieć, ale nie dało się :-(
Afer 2014-11-03 14:55:42
@starzyk co masz na myśli pisząc "jakby 3 firmy, zwłaszcza jeśli chodzi o rozwój"? Rozwijają się zatem czy nie - piszesz jakby, wiec jaka jest prawda? Nad jakimi projektami badawczymi pracuje ten rozwój? Nie znalazłem żadnych informacji o produkcji tej firmy - ani patentów, ani nawet znaków towarowawych dla własnych produktów... Oni chyba nic nie tworzą!
napisz coś bo wygląda ta firma na kolejny krzak co to wyzyskuje studentów i apsolwentów. Na forum dotarłem do byłego pracownika co napisał że ma jakieś informacje o przekrętach ludzi co są w kierownictwie, jak dostanę odpowiedz to wkleję w ten wątek.
ratatata 2014-11-03 19:08:19
Ni ma apsolwentów, ni ma znaków towarowawych......


Nimajek 2014-11-05 14:21:28
Ni ma specjalistów
Ni ma mądrych głów ... wszystkie pracują już od roku dla konkurencji...DOBRANOC
kasssssjer 2014-11-08 16:14:32
No i pochowali sie nagle dyrektorzy i kierownicy ....... Ryba psuje sie zawsze od glowy!
kolejny były pracownik 2014-11-09 17:10:36
No nie powiem zebym tu kogoś zachęcał do podjęcia współpracy z ta Firmą,brak jest jakichkolwiek pomysłów na przyszłość i na teraźnejszosc już też niestety roboty od zarąbania a satysfakcji żadnej, po co komu takie archaiczne technologie i systemy że to się jeszcze wogole na rynku utrzymuje to chyba cud, Ale czas i konkurencja same zweryfikują ile takie coś jest warte.
Rafter 2014-11-12 01:22:33
Chyba niewiele, to zbyt dużo powiedziane... Wielkie okrągłe ZERO. Nawet wydawanie ogromnych firmowych pieniędzy na zrobienie z kucharki czy pomocy kuchennej, kimkolwiek ona była, szefa sprzedaży świadczy o tym, że zdrowy rozsądek opuścił tą firmę już dawno.
Były Pracownik 2014-11-12 01:33:44
To smutne, pracowałem tam wiele lat, za kadencji obecnego zarządu firma znika. Codziennie wraz z kolejnym zwalnianym pracownikem i każdym klientem, który wypowiada umowę utrzymania systemu tej firmy. Byli pracownicy zasilili już szeregi konkurencji lub wybrali rozwój w renomowanych firmach technologicznych. Klienci - z tysiąca została ich garstka - wybierają produkty rozwijane, aktualne rekomendowane. Cześć pamięci dawnych lat świetności tej firmy! Czas na nekrolog w monitorze polskim B.
Obecny pracownik 2014-11-17 12:11:03
Witajcie. Ja jestem obecnym pracownikiem i pracuje już od 8 lat. Fakt jest taki, że dawniej było lepiej - mniej pracy a pieniądze przyzwoite. Teraz pieniędzy jest tyle samo a roboty więcej. Ale niestety w porównaniu do poprzednich lat diametralnie zmienił się rynek. Niestety większa konkurencja wymusza zmiany z których pracownicy nie są zadowoleni. Dla jasności powiem, że nie jestem z kadry kierowniczej tylko taki zwykły szary robaczek. Najbardziej w mojej pracy cenię sobie ludzi z którymi współpracuję. Jest to zgrana ekipa na której można polegać i nawet w najgorszych chwilach wszyscy dają z siebie wszystko żeby zrealizować postawione cele. Pozdrawiam wszystkich byłych pracowników :) Trzymajcie się i oby było Wam lepiej tam gdzie jesteście.
angis 2014-11-17 12:32:46
Cześć, rozumiem prezes Ci kazał... dobry z Ciebie chłop.
On dobry naprawdę.
Obecny pracownik 2014-11-17 12:55:38
Trochę trudno angis żeby mi kazał jak jestem na urlopie. Mogę wiedzieć co takiego złego Ci firma zrobiła, że jesteś taka zła na nią? Czy po prostu została urażona Twoja duma?
Obecny pracownik 2014-11-17 13:54:27
Przepraszam za formę żeńską, bo może powinna być męska. Mój błąd.
dobra_dobra 2014-11-17 22:05:00
A ja proponuję pisać składnie aby ludzie mogli zrozumieć intencję - ale jak udało mi się zdeszyfrować twoje szyfrowanie poprawnie to odpowiem:
- Idź człowieku na ten staż i nie zawracaj głowy, najlepiej pracuj długo i za darmo. Wiele osób ma akcje tej firmy otrzymane w różny sposób i może takie obniżenie kosztów pracy pozwoli w końcu na uzyskanie należnej im dywidendy.
akcje 2014-11-19 23:06:11
Nikogo tu nie słuchajcie, tylko idzie tam pracować. A przy okazji zapytam, czy któryś z zadowolonych obecnych pracowników nie chce odkupić ładnego pakieciku akcji tej firmy? A może przyszły pracownik byłby zainteresowany - miałby dodatkową motywację do pracy. Chętnych proszę o pozostawienie do siebie kontaktu.
Zbyt 2014-11-20 07:32:52
Tak, szturmem idźcie! Nie słuchajcie, Nie czytajcie, Nie patrzcie.... Jak będą opowiadać, że już zaraz będzie wspaniale (tylko pracujcie w weekendy i święta bez nadgodzin) Jak będą ogłaszać nowe regulaminy i zarządzenia (traktując Was jak bandę bezrozumnych i bezwolnych robotników) Jak będą ośmieszać, kłamać, uciekać (byle tylko utrzymać swoje kilkanaście tysięcy co miesiąc)
Jeśli więc Chcesz być taką małpą z rysunku to idź i pracuj!
ziutek zza płota 2014-11-22 20:10:01
A po wiela te akcje? ile ich i za ile? Sprzedajesz bo nie jestes z nich zadowolona/y? czy firma kiepsko przedzie i akcje nic nie warte?
były pracownik 2014-11-24 14:27:36
Jan już ustalicie cenę akcji to ja też chętnie odsprzedam swoje.
Straciłem na tym biznesie kilkanaście ładnych tysięcy.
Wielu pracowników zostało nabitych w butelkę. Za własne mangelt zakupiło akcje, a teraz czekają jak jakieś cymbały na należne dywidendy bez żadnej nadziei.
obi-oba 2014-11-26 19:48:23
Nie rozumiem akcji z tymi akcjami i rozżalenia wielu obecnych tutaj. Czy firma zmusiła Was pod pistoletem do kupna tych akcji? Czy byliście w jakokolwiek sposób szantażowani, że jak nie kupicie to....
Czy może jak banda bezrozumnych niewolników wyjęliście wszyscy z kieszeni "kilkanaście ładnych tysięcy", bo "ta pani w okienku powiedziała", że będą z tego w niedalekiej przyszłości kokosy?
Odpowiedzcie więc sobie na pytanie, czym się wtedy kierowaliście - rozumem czy chęcią łatwego i szybkiego zysku?
Jeśli jak stado baranów łykacie obietnice bez pokrycia (jak kiełbasę wyborczą hahahaha), to tylko sami sobie jesteście winni. Prawda boli jak i d***a boli, kiedy się wyłącza rozum.
Akcjon 2014-11-27 20:54:18
Nie irytuj się tak mocno,(usunięte przez administratora) nie boli. A prawda jest taka, że na szczęście rozum dawno włączyliśmy i nie dajemy się dalej mamić w odróżnieniu do ciebie.
alibaba 2014-11-28 17:35:26
A ja myślę, że obi-oba to nie pracownik tylko prezes I stąd ta zajadłość hahahaha


No naprawdę wyłączył się rozum...
obi-oba 2014-11-29 20:11:15
Niczego głupszego niż 2 ostatnie wypowiedzi dawno nie widziałam. To nie zajadłość tylko prawda w czystej postaci, która jak mówiłam wcześniej, BOOOOLIIIII!!!!! Taka reakcja właśnie o tym świadczy. Kto ma mnie mamić skoro nawet nie mam akcji tej firmy? Nie zastanawiacie się, co piszecie, i tak samo nie zastanawialiście się kupując te akcje. Stado bezrozumnych baranów co łyka kiełbasę wyborczą.
alibaba 2014-11-30 10:47:45
No to poczytajcie sobie zainteresowani I zobaczcie jak jest...
SŁONY PALUSZEK 2014-12-03 21:08:19
OJ COS CICHO SIĘ ZROBIŁO NA TEMAT TYCH AKCJI I SZKODA ŻE JUŻ Z KIEROWNICTWA NIKT NIE PISZE, CHOCIAŻ BYŁOBY ŚMIESZNIE.
były pracownik 2014-12-24 10:57:02
Heh, i stało się najwięksi konkurenci LSI i McComp są razem na dobre i złe :-) . W sumie pomimo tego, że już nic mnie z firmą McComp nie łączy to jednak muszę przyznać, że uczy ciężkiego harowania, ale nie mogę się zgodzić z opiniamitypu "mało płacą" , ile sobie wynegocjujesz tyle zapłacą. Na pewno warto iść i się szkolić z uwagi na zespół ludzi, profesjonalistów z branży którzy tam pracują. A to, że nie wszystko jest lukrowane w szczególności na górze, to już inna sprawa. Pozdrawiam byłych i obecnych pracowników oraz tych którzy "uciekli" za zarobkami do LSi i znowu są w McComp :-DDD
ołkland 2014-12-24 22:50:30
Wychodzi na to ze za chwilę nie bdzie dokad uciekać i to juz nie za zarobkami ale zeby uciec moze taka branza ale co wykupieni klienci lsi powiedza bo chyba oni poszli (ci kleinci)do lsizeby uciec od maccompa i to samo pracownicy a teraz co ztymi akcjami wszystko wykupione akcje pracownic klienci
kajetan 2015-01-02 13:02:55
NEKROLOG

MONITOR POLSKI CZĘŚĆ B
1
dociekliwy 2015-01-03 23:49:09
A co tam jest?
zaciekawiony 2015-01-11 10:34:17
W sumie to nie jest zła decyzja połączenie tych dwóch firm. Tylko czy to wzajemne zwalczanie siebie w momencie gdy byli konkurentami nie odbije się teraz czkawką? Bo w sumie Polska firma i jedna i druga to niech się rozwijają, zawsze to lepiej dać zarobić naszym i żeby podatki tutaj były wykorzystanie niż jeden Bóg wie gdzie , pozdrowionka dla wszystkich.
niezbyt naiwny 2015-01-11 18:29:47
1. Gdzie zapłacą podatki, gdzie wydadzą zarobioną kasę właściciele, to się okaże. Może na Cyprze, w Luksemburgu albo Londynie.
2. Połączenie musi na szybko dać synergię - czyli będą zwalniać, będą przebierać pracowników, nie będzie raczej podwyżek - może poza jakimiś dla najważniejszych ludzi, żeby im nie przyszło do głowy się przebranżowić.
3. Zatem nie ma co chwilowo tam iść szukać roboty, choć za jakiś czas - czemu nie, jak teraz będą zwalniać, to pewnie niebawem będą i zatrudniać.
4. A co do tego czemu służy(ło) wzajemne zwalczania i co się dzieje, kiedy powstaje monopol to mam zdanie odmienne. Kiedyś było TPSA. Rozwijało się pięknie. Teraz jest T-Mobile, Plus, Orange i Play. Zwalczają się. Ja wolę to, co jest teraz. Zdecydowanie.
trzeźwiomyślący 2015-01-12 16:47:09
Kto tu mówi o połączeniu. Czy oddanie prawie 80% mc compu za parę groszy to połączenie ?
Szkoda ... ludzi.
Bylypracownik 2015-02-04 18:21:06
Ta firma to dno. Teraz Mccomp zbiera pokłosie swoich złych decyzji z ostatnich 5 lat. Masowe odejścia z pracy to rykoszet po kilku latach ostrego mobbingu i zerowego wsparcia szefów. Brak elementarnej wiedzy na temat zarządzania i kompletna dysfunkcja kompetencyjna (tak o stylu zarządzania w tej firmie napisali w raporcie biznesowym) to nadal codzienność nadal tam pracujących....
Praca w Mccomp była tak wykańczającym psychicznie doświadczeniem, że do teraz na samo wspomnienie boli mnie głowa!
1
życzliwy 2015-03-05 20:23:03
Marek było myśleć komu dajesz rządzić naprawdę...
No... tyle...
1
Niezdecydowany 2015-03-12 17:06:35
Pytanie do osób pracujących w McComp lub mających jakąkolwiek wiedzę na temat tej firmy. Czy po połączeniu się dwóch firm opadł już troszkę kurz? Pytam się bo zastanawiam się nad ofertą pracy. Dotychczas pracowałem w dużych firmach oraz korporacjach. Praktycznie wszędzie był jakiś bałagan albo niedorzeczne sytuacje. Nigdzie nie jest kolorowo ale chciałbym dowiedzieć się czy opłaca się przyjść do McComp w tym momencie? Czy można w tej firmie zdobyć jakieś doświadczenie? Jaka jest atmosfera? Podejrzewam, że stosunek "zapierdolu" - do zarabianych pieniędzy nie jest korzystny ale z doświadczenia wiem, że teamie fajnych ludzi można przeżyć najgorszy kryzys.
Praco_wnik 2015-03-12 22:12:12
Połączenia nie było i nie będzie, taka "kaczka dziennikarska". A atmosfera tak fajna, że za (usunięte przez administratora)możesz nie brać wcale wynagrodzenia, tak fajne w "teamie" szczególnie tym na "hight" stanowiskach.
MakKomp 2015-03-16 23:22:52
Zapraszamy wszystkich którzy chcą pracować w fantastycznej firmie. Dla najlepszych z zespołu przewidywane są wycieczki do klientów w niedziele i święta. Gwarantujemy fantastyczną atmosfere u dyrektorów na dywaniku. Samochody służbowe w salonie samochodowym.
Chodźcie i sami sie przekonajcie że jest lepiej niż pisze o nas zazdrosna konkurencja. Satysfakcja gwarantowana.
Niezdecydowany 2015-03-24 14:57:26
Hmmm jak taka sytuacja tam panuje to kto jeszcze został i pracuje oprócz kadry kierowniczo - zarządzającej ?
Szukający 2015-03-24 21:49:22
Coraz mniej osób, Niezdecydowany, coraz mniej. Właśnie odchodzą następni ludzie i będą odchodzić kolejni (taka podpowiedź dla kadry kierowniczo-zarządzającej)
Niezdecydowany 2015-03-25 17:25:11
W moim przypadku zawsze jest taka zależność, że gdzie nie pójdę pracować to mniej więcej po okresie dwóch lat firmy upadają, albo zachodzą w nich radykalne zmiany lub przetasowania :) Jestem jak wirus który je wykańcza :)

Odkładając żarty na bok przyznam się, że do McComp na rozmowę o pracę trafiłem za poleceniem kolegi który do niedawna tam pracował. Kolega swoją karierę rozpoczął w tej firmie bodajże w 2009 roku a zakończył w styczniu 2015. Próbowałem od niego wycisnąć informację jaka jest sytuacja wewnątrz żeby nie wbić się na minę ale zbył mnie tylko ogólnym stwierdzeniem, że "bajzel jak wszędzie i nigdzie kolorowo niema". Jest to jakaś prawda ale kolega po tylu latach z firmy uciekł i to dało mi do myślenia.

Dawniej na opinie w internecie patrzyłem z przymrużeniem oka ale po kilku latach swoich doświadczeń zauważyłem, że jednak wiekoszość żali przelewanych na takich portalach ma swoje uzasadnienie.
ktos 2015-03-31 20:53:09
Z LSI się chyba nie łączą. Jak sytuacja?
jak niezbyt naiwny 2015-04-12 19:09:51
Nie łączą się i dobrze. Rynek się nie skonsoliduje, kilka osób więcej będzie miało pracę, konkurencja spowoduje że i nad produktami obie firmy będą musiały popracować - dla pracowników (i chętnych do pracy) w obu firmach to tylko lepiej.
roztropny 2015-04-12 19:47:03
Gadanie... ponoć LSI przejrzało na oczy I tyle.
Ciekawski 2015-07-20 18:29:17
Właśnie co tam w firmie słychać ? Uspokoiło się ? Da się żyć ?
Wanda 2015-08-27 19:07:24
A prezesa właśnie pogonili. A tak to po staremu.
2
Zomba 2015-10-01 17:07:34
Tych rektutacji albo nie ma - te ogłoszenia pojawiają się co pół roku, nic sie w nich nie zmiania! albo nikt nie może tam wytrzymać dłużej niż 3-4 miesiące. Ktoś wyżej pisał ze płacą tak mało i nieterminowo ze nie warto CV wysyłać!
Wiesiek 2015-12-19 21:24:20
Pracowałem w tej firmie trochę czasu i trochę czasu już nie pracuję, ale kontakt z kolegami nadal otrzymuję.
Przeczytałem od początku wszystkie opinię i tak...
Piszę pod kontem działu programistów, bo w serwisie i w dziale wsparcia nie pracowałem, ale ludzie stamtąd byli mega pozytywni pomocni i przyjacielscy.

Ale wróćmy do programistów.
Atmosfera w pracy jest spoko. Pomijając pewne jednostki ludzie są w porządku. W dużej większości już wyemigrowali do większych firm, ale dwie czy trzy osoby z moich czasów nadal tam pracują.
Projekty są właściwie dwa. Desktopowa aplikacja pisana w Delphi i różne fajne (i mniej fajne też) webaplikacje.
Sprzęt jest nowy, dwa monitory.
Teraz jest ponoć jakiś pakiet socjalny ale za moich czasów nic takiego nie funkcjonowało.
O ile współpracownicy są OK to kierownik jest... Szkoda przeklinać. Człowiek totalnie nie nadający się do tego zajęcia. Bez odrobiny pojęcia o zarządzaniu zasobami czy projektami. Może ma jakieś inne specjalizacje ale nie udało mi się ich odkryć.

Reasumując.
Firma fajna dla osób szukających doświadczenia. Projekty bardzo ciekawe. Szkolenia wewnętrzne istnieją i są na dobrym poziomie. Z zewnętrznymi jest jak z Yeti, ktoś je kiedyś nawet widział. Można się dużo nauczyć o automatyce, bazach danych i poznać jakieś frameworki do JavaScriptu.

Na wszystkie pytania chętnie odpowiem - wątek sobie zasubskrybuję.
Wiesiek 2015-12-19 21:29:50
Powód jest bardziej prozaiczny. Ciężko znaleźć w Krakowie dobrych developerów, ponieważ ci naprawdę dobrzy pracują już w znacznie lepszych firmach. A nowi... Nowych trzeba uczyć i po dwóch latach uciekają do lepiej płatnego zajęcia.
Wak 2016-05-15 20:10:40
Wiesz co no to jest prawda, nie ma zbyt częstych rotacji, rotacje są raczej dość zwyczajne z tego co wiem i to dobrze, bo gwarantuje to jakies bezpieczeństwo pracy, przynajmniej mi się tak wydaje, a to już jest coś i motywuje do pracy co młodszych ludzi
Zostaw swoją opinię o Mc Comp Sp z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mc Comp Sp z o.o.