logo MEDICUS Aparatura i Instrumenty Medyczne

MEDICUS Aparatura i Instrumenty Medyczne

Wrocław

Opinie o MEDICUS Aparatura i Instrumenty Medyczne

apt 2010-10-29 11:23:21
Dobrze wiedzieć. Właśnie wybieram sie na rozmowę kwalif. do medicusa i zaczęłąm sie głęboko zastanawiać, czy w ogóle zajmowac sobie nimi głowę....
Moze ktoś napiszę o nich coś wiecej?
eskimosi 2010-11-04 06:42:59
A co tu więcej pisać? Wyciągnij wnioski z wczesniejszych komentarzy. Firma jest stabilna (jako firma) ale zatrudnienie nie jest stabilne. Znasz sie na wazelinie, to pojedziesz, ale czy o to chodzi?
1
były 2010-12-07 07:09:24
mądralo. nie obrażaj innych. ja przepracowałem w tej firmie trochę i nie polecam jej nikomu. pieniądze owszem dobre, ale co z tego jak szacunku jako człowieka brak zupełnie
3
były pracownik 2011-01-08 17:16:34
Obrażanie kogokolwiek świadczy tylko i wyłącznie o piszącym i oczywiście takie zachowanie - zwykłe (usunięte przez administratora). Tak więc "homo czy nie" to sprawa osobista i jeżeli nie wiąże się z manifestowaniem czegoś, albo co ma już miejsce za zachodzie a nawet z dyskryminacją ludzi normalnej orientacji!! - to nie należy o tym pisać. Tu takich problemów nie ma.
Jak się pracuje w tej firmie? Otóż generalnie - zależy...
Nie ma raczej mowy o (usunięte przez administratora) zagrywkach - obrażaniu ludzi jak podobno bywało kiedyś itp.
Jak się czyta opinie o niektórych firmach, że manager czy kierownik potrafi kpić z kogoś na forum lub wulgarnie nazywać to to jest prawdziwy koszmar! W medicusie takiej "kultury" nie ma. Wynagrodzenia są generalnie dobre. Zespół ogólnie bardzo fajny! Ludzie są raczej serdeczni dla siebie. Pomagają sobie często – np. panowie przy wnoszeniu i wynoszeniu sprzętu do firmy 
To znaczy ok - bywają tarcia np. w sprzedaży, ale gdzie ich nie ma?
Czy można się rozwijać? W mojej ocenie tak. Medicus nie działa tak sztywno jak wiele innych firm rodzinnych w PL, że na nic nie ma pieniędzy i rozwój ma iść w parze w oszczędzaniem. Tak naprawdę to realny problem medicusa to "stałości" zatrudnienia. Można zauważyć, że ktoś niemalże z dnia na dzień "znika" i to specjalnie się tego nie spodziewając...i cóż to jest największa wada tej firmy. Obiektywnie więc w mojej ocenie – jako osoby mającej większe pojęcie niż tylko o jednej firmie - jest to mimo wszystko niezłe miejsce pracy – szczególnie gdy się nie pracuje bezpośrednio „pod” właścicielami…bo to bywa bardzo stresujące.
anonim 2011-06-21 18:02:07
motto pseudo firmy " dzisiaj pracujesz jutro nie koniecznie..." ciągła rekrutacja!!! Pracowników mają za tanią siłę roboczą!!! Nie polecam!!! tego się nie da opisać to trzeba przeżyć co tam się dzieje...!!! ps. na szczęście zwolniłem się sam
1
pracowitosc 2012-05-17 00:22:48
wszyscy piszą o dziale aparaty słuchowe a jak jest w innych działach? w aparaturze medycznej ?
były 2012-05-29 13:08:47
tak samo
mkp 2012-09-18 15:06:08
jak jest w aparaturze?jeszcze gorzej! sprzedali aparaty i dyrektorstwo z aparatów przeszło do aparatury...masakra!!! [usunięte przez moderatora] dział stoi kiepsko-pewnie wkrótce też sprzedadzą,a na pożegnanie dostaniesz torbę podróżną....żenada....
józek_wózek 2012-09-19 22:03:21
Nie zgadzam sie całkowicie. W aparaturze jestesmy jak rodzina. Wzajemnie sie wspieramy i mamy pełne wsparcie managerów. Oni wiedza co robią. Firma docenia nasza pracę i wynagrodzenia są na bardzo dobrym poziomie. Aż się nie chce chodzic na urlopy. Chce sie tu pracować i każdemu będę polecać.
[usunięte przez moderatora]
mkp 2012-09-21 17:18:02
(usunięte przez administratora) widać ,że dałeś się mocno z manipulowaćTwoja obecna Pani Dyrektor na pewno Ci mówi ,że jesteś wspaniały i że to zaszczyt pracować z takim człowiekiem jak Ty...a z-ca pewnie każe Ci mówić ,ze jest super, super, super i extra! człowieku przejrzyj na oczy-myślę ,że jak dostaniesz wypowiedzenie z dnia na dzień bez konkretnej przyczyny nie będziesz już mówił ,że jesteście jak rodzina!!!!
byly medicus 2012-11-28 17:58:40
strasznie musi byc wspaniale, kolejna rekrutacja na moj region buhahaha ta firma to tylko z nazwy. dwaj braciszkowie gpsy w samochodzie i zero perspektyw, nawet w tym ich DCLu nie chcialbym bym byc proste
tratata 2013-02-25 13:10:06
byly medicus - 2012-11-28 17:58:40

strasznie musi byc wspaniale, kolejna rekrutacja na moj region buhahaha ta firma to tylko z nazwy. dwaj braciszkowie gpsy w samochodzie i zero perspektyw, nawet w tym ich DCLu nie chcialbym bym byc proste
i znowu rekrutacja w moim regionie do tego samego działu, brawo aparatura duzo nawojujecie, smiech na sali
niezakłamana 2013-05-13 13:23:01
o gpsach z tego co wiem informują na początku :) więc jeśli chcesz kombinować, to nie jest firma dla Ciebie :)
1
medibot 2013-05-15 16:55:43
śledziłem opinie w czasie gdy pracowałem w medicus, wówczas bardzo mnie bawiły utyskiwania tych pseudo "ciemiężonych". miałem kontakt z osobami z różnego szczebla.
i jedno jest pewno. lajf is brutal :) czytaj nie spełniasz oczekiwań odchodzisz, nie dajesz rady z obowiązkami odchodzisz itd itp. ALE są konkretne wymagania i albo im sprostasz albo nie. nie czarujmy się, nikt nie będzie głaskał po główkach i płacił bóg wie jakie pieniądze. Jesli gdzieś tak jest podajcie adres - złożę papiery.
Tu były konkretne wymagania a w zamian konkretne warunki i konkretne pieniądze.
dodatkowo - "osobiste wycieczki" świadczą o żenującym poziomie obrażonych byłych pracowników. ale dopóki ludzie nie będą się imiennie podpisywać pod opiniami, można je brać pod uwagę ale z dużym prawdopodobieństwem, że komuś się ulało, a z prawdą niekoniecznie ma to wiele wspólnego :)
1
lklkl 2013-05-17 22:32:52
To powiedz mądralo dlaczego jest mnóstwo firm o których śladu nie znajdziesz na tym portalu?? Bo tam ludzie pracują w normalnych warunkach, zarabiaja pieniadze, spłacaja kredyty, utrzymuja swoje rodziny i mają cywilizowanych szefów. I wcale nie chodzi o to żeby brac kasę za darmo bo większość ludzi motywuje sukces zawodowy i świadomość dobrze wykonanej pracy, ale żeby szef lub własciciel firmy był po prostu normalny a nie emocjonalnie rozchwiany, zmieniajacy zdanie co chwila , kompletnie nieszanujący swoich pracowników.
3
medicus = obłuda 2013-06-19 19:00:37
praca pracą, a atmosfera w firmie swoją drogą. Jeżeli przychodzisz do pracy i wiesz, że Twój współpracownik czeka aż Ci się coś nie uda i to jest dla niego największa radość to chyba praca w takiej firmie z takimi ludźmi nie ma sensu. Są równi i równiejsi, a poziom relacji międzyludzkich osiąga wyżyny obłudy w tej firemce
1
212121 2013-08-28 20:06:38
Jest ogłoszenie na stanowisko dyrektora centrum laryngologii medicus; czy może ktos udzielić info czy to nowe stanowisko, czy stare; jaka atmosfera, jaka kultura organizacyjna.
dzieki bardzo
4
MedRP 2013-09-08 05:12:29
jest ogloszenie na RP/PM dzial aparatury laryngologicznej - prosze powiedzcie jakie sa mozliwosci zarabiania - podstawa ; system premiowy; czy sa jakies dodatki?
5
sławek 2014-06-03 17:14:06
być może tak, bo ludzie i tak zawsze chętniej narzekają, więc gdyby faktycznie było fatalnie, myślę, że nie jeden komentarz by się pojawił :P Sam jestem ciekaw obecnej sytuacji, jest ktoś kto aktualnie pracuje u nich?
były wpółpracownik 2014-06-29 09:16:31
Jeśli ktoś chce pracować na zasadzie przynieś, wynieś, pozamiataj i uzupełniać duże braki kompetencyjne Pani Dyrektor Marketingu, to zapraszam do rekrutacji na stanowiska w dziale marketingu. Widocznie natłok obowiązków jak zwykle Panią przytłoczył i poziom napisania zwykłego briefu urasta do rangi rzeczy niemożliwych. A sposób traktowania pracownika świadczy o totalnym braku szacunku do ludzi i wiedzy z zakresu zarządzania personelem. Brrr było "dagmarnie".
3
tutek 2015-01-17 23:41:50
tak sądzisz, ale nie wiesz na pewno , a o różnych praktykach , w różnych miejscach już słyszałem . Mam nadzieję , że mimo wszystko opiekują się jakoś nowymi, chociaż na ten temat może więcej będzie mógł powiedzieć ktośz Was ? macie może jakieś świeże informacje o tym jak się pracuje obecnie w Medicusie?
czytajcie ze zrozumieniem! 2015-01-28 13:58:22
narzekanie jak to jest zle widze jest na porzadku dziennym , to gnijcie w domu i nic nie róbcie, ludzie pytają o zarobki , narzedzia pracy, na to to nikt nie odpowiada.... wiec konkretnie, jakie samochody, jaka podstawa, jak z premią, opieka medyczna? (np.medicover?), gps ?
stary 2015-02-05 21:15:13
samochody są. Fordy, focusy, mondeo. góra czteroletnie.
zarobki godne.
premie od sprzedaży są - a plany realne. biurowi ponoć premie kwartalne mają.
medicover jest. gps jest.
pensja zawsze na czas też jest.
generalnie jest OK. narzekają zwykle Ci którym się we łbach poprzewracało. zawsze możecie iść do empiku ;)
3
Chesse 2015-11-07 19:11:35
Powie mi ktoś jak wyglądają warunki finansowe przedstawicieli?o jakim przedziale mozna rozmawiać na rozmowie?
mirek 2016-05-07 22:35:35
no jest u nich oferta jako Przedstawiciel Medyczny w Dziale Implanty Słuchowe i Aparatura Laryngologiczna.
były pracownik 2016-11-28 07:59:43
firma bez rewelacji! intrygi, zakłamanie. Tylko dla wytrwałych psychicznie! Wynagrodzenie na czas i tyle dobrego.
Zostaw swoją opinię o MEDICUS Aparatura i Instrumenty Medyczne - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEDICUS Aparatura i Instrumenty Medyczne