logo Prima Moda S.A

Prima Moda S.A

Wrocław

Opinie o Prima Moda S.A

!!!!!!poznań!!!!! 2010-04-10 08:54:31
Czy ktoś pracowałam w Prima Modzie na stanowisku dekoratora?? Chciałbym sie dowiedziec jak wyglada praca na tym stanowisku w tej firmiw??
gość 2010-09-12 02:07:15
Jak wynika z waszych postów w tej firmie nie było i nie ma żadnej osoby, o której można powiedzieć coś dobrego? ( usunięte przez administratora ) Nie chce się wierzyć.
some_girl 2010-09-18 11:07:00
W taki sposób zostało mi przedstawione wynagrodzenie, nie bulwersuj się proszę Osobo :)
1
ja 2010-10-04 22:33:50
skoro sprzedajesz po 5 par dziennie to i masz po 2 do 3 reklamacji w tygodniu....... raczej pracownicy PM wiedza jak to wyglada pod wzgl
rekrutacja 2011-10-24 00:57:08
dodam ze praca jest w sosnowcu a na rozmowe mam przyjechac do bytomia...
ja 2011-12-21 18:42:39
na jakie zarobki mozna liczyc w prima modzie w warszawie??
1
jak 2013-10-20 22:36:35
szkoda czasu pracowników traktują jak "roboli" nic w zamian nie dając
1
anula 2014-04-16 14:39:54
Nie polecam tam pracy.Niby taki "prestizowy" salon z włoskim obuwiem i dodatkami a to,co się dzieje w firmie w wewnątrz to jakiś skandal jest:/Kierownik regionalny choleryk-siedzi tylko na kamerach i wypisuje stresujące maile,praca sprzedawcy polega w zasadzie na wszystkim-od sprzatania,obsługi klienta po robote typową biurową czyli siedzeniu w tonach formalności-i to za najniższą krajową!W ogłoszeniach o prace jest tak pięknie a w realu wychodzi dramat,że człowiek wychodzi z tego salonu zmęczony psychicznie.Nie ma deputatów na ciuchy pracownicze,co tez jest nieporozumieniem,nie ma symbolicznych bonów dla pracowników,nie ma nic.Ja musiałam sama za swoje pieniadze kupić sobie buty,spodnie a koszule dostałam znoszoną,po kimś,co w ogóle obrzydza:/W salonach nie ma zgrania,pracownicy wręcz rywalizują o klienta,co dla mnie tez jest nieporozumieniem,bo przeciez wszystko idzie i tak na jedno konto i ja prywatnie nie chciałam wdawać sie w walke o klientke z kolezanką.Reklamacji jest baardzo dużo i chyba w ccc tyle nie mają,jak w PM:/Ogólnie ja byłam zawiedziona ta firmą,bo spodziewałam się czegoś o niebo lepszego.W dodatku w ofercie miałam umowe o prace a dostałam umowe zlecenie na miesiąc próbny po czym przeszłam na umowe o prace,ale znowu na okres próbny,co jest głupotą tej firmy,więc dałam sobie spokój po ogólnie 4m-cach stresu tam i przeszłam do konkurencji:)I ciesze się,bo nareszcie mam spokój i godne warunki płacy.Jesli ktos mysli powaznie o pracy i chce w miare godnie zarabić i cieszyć się z tej pracy to miejsce w Prima Modzie nie jest dla niego.
sisi 2014-06-25 11:11:13
Nie, dziewczyny nie przesadzają. Sama idź tam pracować jeśli chcesz się przekonać. Oszczedzają na czym się da! 1200 zł wypłaty, a odpowiada się za wszystko - sprzątanie, sprzedaż, reklamacje, przesunięcia magazynowe, impele, papierologiaaaaaa za tak małą kasę... Co z tego ze znana marka, jak reklamacji jest kilka segregatorów za jeden kwartał! PR i reklama to nie wszystko! Trzeba jeszcze dbać o wewnętrzny PR, pracowników i przede wszystkim jakość obuwia. Z pustego to i Salomon nie naleje.
KASIA 2014-07-11 21:35:06
A JA PRACUJE JUZ DŁUGO I JESTEM ZADOWOLONA. NIE KAZY NAPAJE SIĘ NA SPRZEDAWCE TO CIĘŻKA PRACA!!!!ALE JEŚLI JEST SIĘ FACHOWCEM TO PRZYCHODZI TO ŁATWO I NIE MĘCZY!!!PRZESADZACIE Z TYMI WPISAMI!JAK Z WSZYSTKIMI OPINIAMI! JA JE ZAWSZE DZIELE BO TO TYLKO PISZA LUDZIE, KTÓRYM NIE WYSZŁO! POPOSTU SIE NIE NADAWALI!!!ZMIŃCIE BRAŻE MOZE TAM WAM SIE POWIEDZIE!!!
Gość 2014-10-09 08:59:12
Możesz sprawdzić to osobiście w końcu co chwilę pojawiają się ogłoszenia że PM szuka sprzedawców wystarczy wybrać się na rozmowę i przekonasz się że podstawowe wynagrodzenie to 1200 zł netto.
Magda 2014-11-16 12:31:49
Zarobki to kpina. Sprzedawca 1200 a kierownik 1700 netto. Gorzej niż w marketach. W Castoramie sprzedawca ma 1600 na rękę bez doświadczenia.
Ania 2014-11-19 13:47:07
Ja pracuje w Prima Moda,praca jest ok,wymagają ale to jak wszędzie.Zarobki są dobre a premie zadawalające wystarczy trochę wysiłku i zaangażowania. Czytając to forum mam wrażenie że co poniektórzy chcieliby poleżeć w pracy i jeszcze dostać za to 4000 zł netto....
pocztówka 2014-12-01 17:20:08
Dla wszystkich obecnie pilnie szukających pracy, firma Prima Moda S.A ogłosiła właśnie rekrutację na nowe stanowisko. Proszę was zapoznajcie się z tą ofertą i napiszcie mi czy jest godna uwagi. Pozdrawiam i z góry dziękuję. PRIMAMODA to uznana marka zajmująca się sprzedażą najwyższej klasy oryginalnego włoskiego obuwia oraz torebek...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5720872?keywords=&region=
typ 2014-12-11 17:51:12
Niektórzy nie dowierzaja w negatywne komentarze. WSZYSTKIE NEGATYWNE OPINIE SA PRAWDZIWE!!! jest to bardzo ciezka praca. Ktoś tu napisał żebyśmy zmienili branże bo się nie nadajemy..czy 99 osób na 100 się nie nadaje? Coś chyba jest nie tak... Praca ciezkaa bo trzeba 12 godzin stac czasami po 3 dni pod rząd a myślę ze po takim maratonie każdy byłby zmęczony. A kierownik i tak wam powie ze sobie robicie plażę i drinki a wam nogi w..wchodza. Ciągle telefony od kierowników jak nie ma sprzedaży z malo motywujacymi komentarzami złego wyniku... Niby firma uznawana jest za PRESTIZOWA MARKE ale niestety pracowników w ogóle nie szanuje. Wynagrodzenie to jakas kpina - najnizsza krajowa plus premie ale w mniejszych miastach są one niezwykle rzadko. Jeżeli SZANUJECIE SWOJE ZDROWIE PSYCHICZNE I FIZYCZNE to poważnie zastanówcie się nad praca w tym miejscu. Tam się niczego nie dorobicie na awans też nie ma co liczyć podwyżek firma również nie respektuje. Jest za to pełno nadgodzin za które firma nie płaci wiec tyrajcie sobie za darmo jeśli lubicie . W zamian usłyszycie tylko parę miłych słówek od regionalnego. Jeżeli ktos jeszcze nie wierzy ze tam naprawdę jest zle niech spojrzy z jaka częstotliwością pojawiają się ogłoszenia o prace . Ludzie sami odchodzą bo maja dosyć presji albo ich zwalniają bo maja mala sprzedaż.. Gdyby jeszcze pensja byla wspolmierna do ceny butów i wykonywanej pracy człowiek moze by się faktycznie bardziej starał zaciskal zeby i stal pod kamerami jak pajacyk . Premia niestety też jest zaskakująco niska. jezeli zastanawiacie się nad praca w tej firmie idźcie lepiej do innej sieciowki gwarantuje ze zarobicie więcej niż tam za taka sama prace i zachowacie chociaż trochę godności . Ja tak zrobiłam zarabiam około 500 zł więcej a nikt mi nie siedzi ciagle na psychice. Pozdrawiam wszystkich pracowników pm :) trzymajcie się i nie dajcie się Krzysztofowi :)
4
gość 2015-02-06 13:48:11
Zgadzam sie w 100 % z opinia wyżej.Pracowałam w PM przez rok ,byłam na kazde zawołanie kierowniczki a potraktowano mnie brzydko mowiac jak smiecia.Zwolniono mnie bez podania jakiejkolwiek przyczyny ,wyniki zawsze robiłam na poziomie.Nie wspomne juz o regionalnym który wydzwaniał co godzine i trzeba było sie tłumaczyc co dzieje sie na salonie jeśli nie było odpowiedniego utargu!! Kamera w salonie sluzy do obserwowania pracowników a nie do łapania złodziei. Czasami mozna było dostac fajna fotke (zrobiona kamerka)wysłana na maila z pytaniem co w tym czasie robiłaś dlaczego stałaś tak a nie inaczej? Jeśli chodzi o zarobki to kompletna żenada oczywiście standardowo najniższa krajowa i premie nawet jesli ja wyrobilas to i tak dostalas jakies ochłapy po odliczeniu podatku i nie wiadomo czego jeszcze bo pani w ksiegowosci sama nie umiala wytlumaczyc jak to jest rozliczane!;/ Jednym słowem CYRK! Stanowczo odradzam prace w ,,renomowanej'' firmie jaka jest PRIMA MODA!Pozdrawiam
pracownica 2015-02-09 22:02:59
Pracuję obecnie w Prima Modzie zarobki najniższa krajowa, premii u nas w sklepie nikt jeszcze nie widział, za mojej kadencji przewinęło się 16 osób a pracuję 3 miesiące i jestem weteranem !!! regionalny nie do przyjęcia, zwalnia nawet za to że koleżanka była "zbyt wesoła", trzeba robić wszystko od sprzątania po całą biurokrację, liczniki wejść z których jesteśmy rozliczani , jeżeli mamy wejścia a niską sprzedaż to zaraz znaczy że jesteśmy nieudolni , non stop pretensje i teksty typu "jest pani śmieszna" na porządku dziennym, buty zimowe z 2010 lub 2011 r sprzedawane teraz (2015), reklamacje w 90% nie uznawane, sztuczny "wyścig szczurów" przez logowniki, masz normę i musisz ją wykonać tzn. sprzedać za ok 10 000 zł miesięcznie butów . BŁAGAM WSZYSTKICH POTĘCJALNYCH KLIJENTÓW JEŻELI NIE CHCECIE NIC KUPIĆ NIE WCHODŻCIE DO SKLEPU !!! NON STOP MAMY OPIERNICZ ŻE DUŻO WEJŚĆ A NISKA SPRZEDARZ !!! A u nas to sami emeryci, którzy nie mają za co ogrzewać mieszkań i łażą po centrum handlowym od rana do nocy i wchodzą do każdego sklepu po paręnaście razy dziennie !!! Ich emerytura jest równa ceny torebki u nas, więc nic nie kupią, ale to nikogo nie interesuje. Gdyby nie to że mam kredyt i potrzebuję każdego grosza to bym odeszła, ale już szukam czegoś bardziej normalnego. Mam już fobię , dzisiaj po pracy siedząc w domu usłyszałam dźwięk jak nasz licznik wejść i jak głupia jakaś :) poderwałam się od stołu i chciałam gnać do klienta , A to był dźwięk z TV !! W salonach Prima Mody na palcach jednej ręki można policzyć ludzi którzy pracują dłużej niż rok !! I co chcecie mi powiedzieć że tyle osób z różnych rejonów Polski się nie nadaje !!! U nas była bardzo fajna dziewczyna, przyjechał regionalny i po 3 dniach od rozmowy z nim zrezygnowała. Tak jest z większością fajnych ogarniętych ludzi , którzy przychodzą do nas do pracy !!! Kompletny brak szacunku dla pracownika !!! Praca dla desperatów z twardym tyłkiem !!!
do itos 2015-03-10 22:08:43
nie musisz miec zadnej wiedzy na temat butow, oni tam cie chetnie naucza po swojemu, tzn jak masz napadac na kazdego wchodzacego klienta i gadac mu tak dlugo az ucieknie albo kupi buty. najnizsza krajowa-tak niestety tyle placa- ale zdziwilbys sie ile jest chetnych. kierowniczka kiedys przy nas drukowala cv i byla tego cala masa. tak trzymamy sie tej pracy bo rynek jest teraz jaki jest i o prace ciezko a w sieciowkach, ogolnie w sprzedazy warunki sa raczej takie same a tutaj przynajmniej jest umowa o prace.
ROBOO 2015-04-11 00:06:27
zdziwisz sie ... niestety masz podstawe-njnizsza krajowa- plus premia tylko ze premia w malych miastach jest raz na pol roku, zalezy do jakiego miasta aplikujesz.
do wszysstkich ktorzy nadal NIE WIERZA
wynagrodzenie-najnizsz plus premie(j.w)
praca- stanie 12 godz , wyscig szczurow do drzwi ktora pierwsza zaczepi klientke!! masakra nerwy na kazdym kroku, wszystko jest zawsze zle,kpina,masakra, jaja sobie robicie itd.Dziewczyny szanujcie swoje zdrowie i zastanowcie sie nad praca tam. chyba ze macie mega doswiadczenie i wywalone na prace zespolowa, a nastawione jestescie tylko i wylacznie na swoje obroty i chcecie sie klocic na kazdym kroku o pare butow.bo taka jest prawda, nikt nie chce sie tlumaczyc krzysztofowi wiec sterczy przy wejsciu i napada kazda wchodzaca osobe...u nas stale klientki zaczynaja nas omijac szerokim lukiem zwlaszcza jezeli nie mialy uznanych reklamacji a w tej firmie to norma. DO WSZYSTKICH KLIENTEK: PISZCZCIE ODWOLANIA-CHETNIEJ UZNAJA REKLAMACJE JEZELI WIDZA ZE KLIENT ZNA SWOJE PRAWA!!
1111 2015-07-05 12:53:34
hej. jutro mam rozmowę o prace w firmie prima moda.chciała bym się dowiedzieć czy warto podjąć tam pracę. z tego co czytam to jest masakrycznie. teraz już sama nie wiem czy w ogóle pojąć tam pracę
corey 2015-11-07 15:11:15
Cieszę się, że sprzedaję ekskluzywne produkty. Marka czerpie inspiracje ze światowych pokazów mody i podąża coraz odważniej za nowymi trendami. Oglądając TV lub przeglądając prasę wyłapuję produkty, które sprzedaję na co dzień. To naprawdę fajne.
ssl 2016-02-26 21:24:57
Pracowałam w primie rok. Nie odeszłam tylko ze względu na umowę o pracę. Zostałam zwolniona...bo była wymiana zespołu i wyleciała jedna po drugiej. Ogólnie, szczerze: ciągły mobbing, zastraszanie, walka ze wspołpracownicami o każdego klienta bo jest sprzedaż indywidualna, niby nic dziwnego ale...nie dostajesz od niej premii(chyba że zrealizujecie wszystkie plan-u nas to się zdarzyło dwa razy) tylko nikt nie chciał obrywać za słaby dzień przez telefon, ani tłumaczyć się czemu tak mało sprzedał, więc lepiej było wciskać klientkom na siłę ten szajs i mieć więcej sprzedanych par niż reszta obsady. Serio dziewczyny nie polecam tej pracy, nie ma premiii od utargu, ciągłe pretensje o małą sprzedaż, plany z kosmosu, stosy reklamacji, prześciga
nie się w drzwiach do klienta a to wszystko 12h dziennie za najniższą krajową.Może gdyby firma postarała się o lepsze wynagrodzenie , przełożyłoby się to na wyniki sprzedaży. I trzeba by zrobić szkolenie kierowników i regionalnych z DOBREGO WYCHOWANIA I SZACUNKU DO LUDZI. Ale cóż, widocznie jaki prezes taka reszta, ich chamstwo też bierze się pewnie ze stresu.
0000 2016-03-18 16:52:03
Uważam że przeprowadzenie rekrutacji w firmie pm jest profesjonalna (na poczatku). Pytanie odpowiedź. Drugi etap - obiecują złote góry. Mówią że jesteś faworytem i musisz przyjąć ich ofertę pracy. Dodają ze musisz u nich pracować. Informują Cię że już jutro zadzwonia do Ciebie. Cieszysz się jak głupi....po czym olewaja Cię zapominają do Ciebie zadzwonić. Sądzę że jest to brak szacunku dla kandydatów. Jeżeli nawet decyzja jest negatywna uważam,iż każdy rekruter powinien przekazać taką informację. brak profesjonalizmu....
zmęczona 2016-08-04 17:13:10
czytam te wszystkie opinie i niestety z przykrością muszę stwierdzić, że to prawda. 1400 zł netto do zarobienia masakra za to co trzeba robić. o premii można zapomnieć . Plany miesięczne są tak wysokie ( specjalnie ) żeby tylko ich nie zrobić. Regionalna Marta zreszta kierowniczka tez to jakieś nieporozumienie. Brak szacunku do ludzi i nawet do samej siebie. Mobbingują na każdym kroku. Wydzierają sie ,przeklinają i maja wieczne pretensje co taka mała sprzedaż lub skutecznośc. Wszystkie rozumy pozjadały. W sklepie panuje okropna atmosfera, bo jest wyścig szczurów do klienta. Niby taka renomowana firma ale okazuje sie,że kompletne dno. Reklamacji masakrycznie duzo i wiekszosc nie uznana. Reklamuja sie, że obuwie i torebki włoskie hahahahahhaah. Któregoś dnia przyszły torebki z napisem made in China i kazali nam przyklejać na to kartki made in italy. najlepsze są wyprzedaze , przychodza buty czy torebki np z cena 399 to każą nam przyklejać etykiety, że kosztowały 499 i teraz sa przecenione na 399. Brak szacunku do klienta. wiecznie tak jest. Robia ludzi w balona. Odradzam prace w tej firmie bo szkoda zdrowia. Nie liczą sie w ogóle z pracownikami dla nich jest ważna tylko kasa kasa kasa. W konkurencjach sa o wiele lepsze warunki. Nie polecam pracy w PRIMAMODZIE.
PRIMAMODA TO KPINA ! 2016-11-16 18:30:21
Nie polecam pracy w prima modzie, zostałam potraktowana jak śmieć, po skończonym okresie próbnym kierowniczka przedłużyła ze mną umowę na ponad tydzień po czym dopytując i prosząc sie o grafik i przyjście do pracy dostałam smsa od kierowniczki ze nie przedłuży ze mną umowy bez podania przyczyny i bez żadnej kultury, to są jakieś kpiny, zamiast porozmawiać jak normalny człowiek i powiedzieć co źle robiłam i dlaczego nie chce przedłużyć ze mną umowy to dostałam tylko jakiegoś marnego smsa... Ponadto miałam wyrobić normę miesięczna w sprzedaży butów a tymczasem kierowniczka i pracowniczki kazały mi sprzątać magazyn i układać tam buty bo był jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to ciekawe w jaki sposób miałam wyrobić normę nie mając kontaktu z klientem a nawet gdy wychodziłam na chwile na sklep to inne pracowniczki biły sie wręcz o klientów . Atmosfera w pracy była nieprzyjemna bardzo ładnie mówiąc, ogólnie nie polecam, zarobki to kpina za mies pracy dostałam 1100zl. Dodam ze każda pracownica miała inna stawkę godz na umówię a każda miała to samo stanowisko
Zostaw swoją opinię o Prima Moda S.A - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Prima Moda S.A