brak logo

Cargoforte

Warszawa

Opinie o Cargoforte

nick 2010-08-23 22:30:54
zle to wyglada w takim razie. lodz jeszcze sie trzyma przy tym handlowcu z[usunięte przez moderatora]?
nick 2010-08-29 19:49:50
przeciez ten handlowiec z [usunięte przez moderatora] jest w łodzi kierownikiem, a myslisz ze on cos zdziała? watpliwa sprawa, grunt to dobra posadka i poparcie i jakos bedzie leciało. A poza tym ci spedytorzy co tam pracuja sa do wymiany, moze z jednym wyjatkiem...
eugene 2010-11-04 22:31:34
hej i co tam w Łodzi slychac?podgoniliscie robote z nowym KIEROWNIKIEM?
ekhm 2010-11-14 21:17:15
sarkastyczne pytanie przedmowcy. rodzenstwo ma cieple posadki. dziwne ze tylko oni wybili sie w krakowie. czy reszta zalogi w tym oddziale jest az tak slaba? odpowiedz nasuwa sie sama, ale ze dyrekcja na to pozwala juz tyle czasu? zbyt duze zaufanie do kiero chyba
były 2010-12-11 20:25:48
Nie otwiera sie ten link... kto jest?
eugene 2010-12-13 21:14:43
nie wiem kto to jest, ale chyba bomba poszla w gore....
były 2011-01-03 14:32:42
Ello tak to firma typowo kumoterska-ułady,układziki jak mało gdzie -chyba... Socjal jak ktos napisał -słaby .Pracowałem tam kilka lat -słabo z premia - 0 podwyzek ect. Co do Łodzi to słyszałem ,ze stracili (usunięte przez administratora)... Fajny kolo
były 2011-01-14 00:33:47
socjal akurat nie byl najgorszy... A zobaczcie sobie gdzie zniknela wielka Pani (usunięte przez administratora)
anonim 2011-01-14 15:14:39
Pracowałem kilka lat w tej firmie i na reszcie nasze drogi się rozstały.

Firma zatrudnia za dużo już znajomych i po znajomości.
Social może nie taki zły ale kasa marna, przez okres tych kilku lat nie otrzymałem podwyżki wiec pożegnałem się z tą firmą.

Teraz jestem zadowolonym i szczęśliwym człowiekiem, że podjąłem taką decyzję i że nie muszę się już męczyć z tymi ludzmi w tej firmie ( chodzi mi o tych z(usunięte przez administratora) i inni)

Pozdrawiam byłych kolegów z pracy oni byli OK.


nik 2011-01-14 21:45:57
w pelni sie zgadzam. warszawa to dno a przyklady kumoterstwa przesiakly do kolejnych oddzialow.
Xyz 2011-02-23 15:35:09
Nadmierna formalizacja w tej średniej - jakby nie patrzeć - firmie powoduje to, co powoduje - "ciężką" atmosferę i zero możliwości realizacji spraw "po swojemu". Ludzie są bardzo nieufni i wydaje mi się, że brak jest ducha współpracy.
ala 2011-02-27 18:51:27
Stuknij się w główkę - o jakiej współpracy Ty mówisz ? Współpraca jest wtedy, kiedy wszystkim zależy na wykonaniu jakiegoś zadania, na dążeniu do celu. Jeśli ktoś ma (usunięte przez administratora), który kompletnie nie zna się na swoim fachu - popełniając gafy i przynosząc firmie wstyd ( wielu jest takich w Cargoforte ); jeśli nie dostaje podwyżki od kilku lat, nie ma żadnego socjalu, żadnych nagród i premii; a w dodatku widzi, jak pociotki się opierdzielają, a on musi za nich zaiwaniać; i jeszcze do tego jest poniżany i traktowany jak śmieć...- to co najwyżej chce mu się rzygać taką firmą, a nie " współpracować ". Kiedyś ta firma miała świetlaną przyszłość - była nawet takim tygrysem w branży. Dzisiaj nikt już jej nie traktuje poważnie.
Ola 2011-03-05 19:29:09
Zgadzam się z przedmówcą, że ta firma była kiedyś "tygrysem" wśród spedycji. A i ludzie wówczas pracujący byli całkiem do rzeczy i wspólpracowali ze soba. Ale to juz przeszłość.Może czasy się zmieniły. Ze starej ekipy niewielu porzadnych sie ostało a reszta to szkoda gadać. Jeżeli ludzie nie chca ze soba wspołpracowac i pod drugim dołki kopią to czy w tej czy w innej firmie bedą dokładnie tak samo sie zachowywać. Wszystko zalezy od nas jeszcze tam pracujących...
obladi 2011-03-30 21:45:34
firma do niczego nie polecam nikomu.
(usunięte przez administratora) nadają się do sprzątania nawet nie potrafią dobrze się wypowiedzieć, mają problemy z wymową. hihihihi MASAKRA ludzie jest masa innych lepszych firm niż ta.

pozdrawiam pupilków wiedzą o kogo chodzi
cp 2011-04-02 13:23:16
nik - 2011-01-14 21:45:57

w pelni sie zgadzam. warszawa to dno a przyklady kumoterstwa przesiakly do kolejnych oddzialow.

(usunięte przez administratora) to juz chyba nie trzeba sie martwic rozsyla CV chyba szuka pracy a (usunięte przez administratora) i tak nie wie polowy co sie dzieje
anonim 2011-04-04 07:18:14
a ile tych oddzialow jeszcze pozostało? łodz , krakow i tczew, bo Gdyni to juz chyba nie ma? takie słuchy mnie doszły. A łodz z krakowem to jak \'bracia syjamscy\", wiec tych kierownikow to nikt nie ruszy. ..
eeeeh 2011-04-08 22:10:35
tak właśnie jest. szajka znajomych w warszawie, szajka znajomych w krakowie, ręka rękę myje i nawet osioł do kwardaru może mieć w stopce stanowisko wyższe niż spora czesc lepiej wykwalifikowanych ale nie lizacych tylka kolegi pracownikow.
eeeh 2011-04-08 22:12:00
kwadratu
Diodak 2011-04-19 13:57:16
Widzę, że mimo lat historia się powtarza. Ja pamiętam, że w 2005 roku mówiłem to samo. "Ta firma kiedyś była fajna" "kolesiostwa i intrygi", a mimo lat opinia o tej firmie jest wciąż taka sama.
prezes 2011-09-06 17:52:10
czy ktoś wie jak ta firma stoi, bo po opiniach to nawet 10 tyś bym tam nie chciał pracować, bo po co w takim smrodzie pracować.

dajcie znac
dalej 2011-09-07 11:24:05
z tego co slyszalem dalej jest tak. Slyszalem tez plotke ze chca pzywrocic Wrocek. Ktos cos wie tym? Nie polecam
anonim 2011-12-07 20:08:25
aktualizacja. Cargoforte została przejeta do końca przez duza, amerykanską korporacje UTi, która robi porządki, wygarniając brudy i syfy byłego już zarządu. Kupony, które odcięli od spółki będą jeszcze długo wydawac, ale już nie kosztem pracowników i firmy.
Gorzej być nie mogło, więc musi być lepiej!
Świnie opuściły Folwark.
anonim 2011-12-08 21:46:51
W centrali kazdy bardziej musi miec sie na bacznosci. nie robia przekretow, trzymaja sie swoich stolkow mocno, przetrwali huragan, niektore stanowiska poukrywano gleboko pod innymi. w pozostalych oddzialach zostal ten sam smrod i uklady. tam z tego co wiem nie bylo zadnej czystki. wiele rzeczy sie sypie. po co bylo na odpowiedzialnych stanowiskach ukladac zwyklych znajomkow ktorzy nie nadaja sie do tego biznesu? absurd
anonim1 2011-12-19 07:17:12
Proces przejecia się zakonczył, ale w oddzialach (Łódź i Kraków), nadal bez zmian. Atmosfera podobno fatalna....
sad 2012-01-11 12:29:24
w Łodzi obroty systematycznie rosną.
szczesciarz 2012-03-15 11:00:55
aktualizacja od Cargoforte:
Nie idzcie tam pracować, smrud i kumoterstwo.

PS i je reszta faszytów srają w majtki.

Ja jestem szczęściarzem dlaczego, a dlatego, że uciekłem z tej firmy zanim oni zniszczyliby moje życie.

CARGOFORTOWICZE TRZYMAJCIE SIĘ

Ostatnio jechałem obok Was i wcale za Wami nie tęsnie. hehehe

Teraz to jest życie, dobra pracy i nareszcie doceniają.
1
cfte 2012-03-15 22:25:05
to ma byc aktualizacja?
(usunięte przez administratora)poszedl w odstawke razem z (usunięte przez administratora) wiec to juz trudno nazwac Cargoforte - to juz UTi
teraz (usunięte przez administratora)(wychodowany wrzod na piersi (usunięte przez administratora)) "po trupach do celu" karty rozdaje
równia pochyła
zawiedziony 2012-03-19 18:49:45
Tak jak kolega napisał wyżej.firma spadła strasznie na psy.magazyn autentycznie prawie pusty.firmy po kolei uciekają bo firma CF nie wie ile już ma z nich zdzierać.przewoźników tez ładują w przysłowiowego (usunięte przez administratora)!!!!!!grosze im płacą za przewozy.obiecywali im złote kaczki na łańcuchu a teraz nie ma co wozić.Pan (usunięte przez administratora) kazał im na umur umowy podpisywać bo będzie tyle rozwózki że się nie obrobią,w tej chwili cicho siedzi i nic się nie wypowiada na ten temat.Nie mogę sobie wyobrazić jak z takiej Porządnej firmy zrobili konkretne dno.p cholere był im taki wielki magazyn jak wcześniej w dwóch mniejszych się spokojnie mieścili i roboty było.góra się tylko na wzajem awansuje a reszte mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie!!!!!!!!PORAŻKA
logistyk 2013-07-26 18:07:18
Dobra rada dla wszystkich którzy trafili tu w taki czy inny sposób, mniej lub bardziej przypadkowy niż ja.. Wartość tych wypowiedzi jest żadna...
Nie czytajcie tych idityzmów jeżeli chcecie zrealziwać w życiu jakikolwiek cel i coś osiągnąć . Zastanówcie się sami tak na trzeźwo jak dleko może zajść ktoś kto swoje decyzje i działania miałby opiera o wypowiedzi bandy rozgoryczonych patałachów, którzy liczą tylko, że coś im spadnie z nieba i ktoś im albo coś dla , albo obieca, albo załatwi i patrzą wyłącznie na działania innych wytykając im błędy ..Ciągłe gadanie, że ten zrobił to, tamten tamto i tak całe życie możecie tu spędzić szukając kogoś kto jest winny Waszej porażki lub tego że coś Wam się nie udało .
Tymczasem lepiej się uczyć , rozwijać i zwyczajnie wyciągać wnioski samodzielnie i brać odpowiedzialność za własne decyzje.. Znam obecne UTi od strony klienta ( tzn. mój znajomy z nimi współpracuje ) i w sferze kultury organizacyjnej wiele firm mogłoby się sporo nauczyć od tej firmy, tak on twierdzi.. Proszę także zwrócić uwagę, iż większość wpisów dokonują osoby, którym w taki czy inny sposób podziekowano za współpracę lub zwyczajnie wyrzucono z pracy .. Możemy sobie łatwo wyobrazić w jakich emocjach jest dokonywana większość wpisów i jakie uczucia sa motorem napędowym... Dlatego wartość takich wspisów jest na poziomie zerowym.. W przyszłym tyogdniu idę na kolejną rozmowę o pracę ...
2013-10-02 22:28:06
Co nowego słychac w UTI? Czy tęsknicie za starymi czasami?
cfte 2013-10-03 21:20:55
logistyk - 2013-07-26 18:07:18

Dobra rada dla wszystkich którzy trafili tu w taki czy inny sposób, mniej lub bardziej przypadkowy niż ja.. Wartość tych wypowiedzi jest żadna...

Nie czytajcie tych idityzmów jeżeli chcecie zrealziwać w życiu jakikolwiek cel i coś osiągnąć . Zastanówcie się sami tak na trzeźwo jak dleko może zajść ktoś kto swoje decyzje i działania miałby opiera o wypowiedzi bandy rozgoryczonych patałachów, którzy liczą tylko, że coś im spadnie z nieba i ktoś im albo coś dla , albo obieca, albo załatwi i patrzą wyłącznie na działania innych wytykając im błędy ..Ciągłe gadanie, że ten zrobił to, tamten tamto i tak całe życie możecie tu spędzić szukając kogoś kto jest winny Waszej porażki lub tego że coś Wam się nie udało .

Tymczasem lepiej się uczyć , rozwijać i zwyczajnie wyciągać wnioski samodzielnie i brać odpowiedzialność za własne decyzje.. Znam obecne UTi od strony klienta ( tzn. mój znajomy z nimi współpracuje ) i w sferze kultury organizacyjnej wiele firm mogłoby się sporo nauczyć od tej firmy, tak on twierdzi.. Proszę także zwrócić uwagę, iż większość wpisów dokonują osoby, którym w taki czy inny sposób podziekowano za współpracę lub zwyczajnie wyrzucono z pracy .. Możemy sobie łatwo wyobrazić w jakich emocjach jest dokonywana większość wpisów i jakie uczucia sa motorem napędowym... Dlatego wartość takich wspisów jest na poziomie zerowym.. W przyszłym tyogdniu idę na kolejną rozmowę o pracę ...
dawno sie tak nie ubawiłem...zwłaszcza tym - "Znam obecne UTi od strony klienta ( tzn. mój znajomy z nimi współpracuje ) i w sferze kultury organizacyjnej wiele firm mogłoby się sporo nauczyć od tej firmy, tak on twierdzi.." życzę naiwny logistyku żebyś miał lepszych nauczycieli a uwierz że takich łatwo znajdziesz
PW 2013-10-24 20:34:22
Solidna firma
3
kp 2013-11-03 18:16:51
A czy wy wiecie, ze w tej firmie nadal sa zwolnienia ludzi i to na duza skalę?
Kryzys im zagląda w oczy?
uti 2013-12-05 14:35:28
mam info, że oprócz księgowości i informatyki, które poleciały w październiku; robote straciły osoby od zawsze kojarzące mi się z tą firmą ). Od niedawna nie ma już oddziału w Tczewie...wszyscy poszli na bruk...
Kmp 2014-01-08 14:51:59
a ja mam info, ze lotniczy zlikwidowali w Krakowie od listopada. Zostały same orły z drogówki i ich "super szef".
observator 2014-01-21 19:45:30
nic dodac nic ujac. super szef developuje az milo popatrzec
Uti 2014-02-04 09:13:10
szef musi przeciez sie wykazac, a ze kosztem innych ...tak tu jest, ze kazdy swojego stołka sie trzyma byleby dobra kasa wpływała na konto. A ze efektów nie ma to trzeba sobie dobry pijar zrobic. Pozdrawiam Kraków.
do uti 2014-02-04 18:57:56
Czy w Krakowie potrzebny jest w takim razie branch manager? Jeżeli specjalizuje się w robieniu szumu wokół własnej osoby to jego szefowie są aż tak ślepi że nie potrafią tego dostrzec? Coś jest nie halo.
KMp 2014-02-05 08:55:15
W Krakowie oprócz branch managera jest jeszcze road manager. A w calym oddziale łacznie z kierownikami pracuje 6 osób. Czy to nie jest absurd???? Zastanawiam sie czy takie anomalie wystepuje we wszystkich korporacjach???
juti 2014-02-05 20:29:40
widocznie ktos na kims zeruje. kto zalatwia robote dla calego oddzialu? jesli branch manager, to odstrzelic road, jesli road to odstrzelic branch, jesli pozostali ludzie, to dac im podwyzki i pozbyc sie managerow :-)
KMp 2014-02-06 21:06:06
dobrze mówisz, tak powinno byc. Tylko czy sie ktos odwazny znajdzie i tak zrobi?
KMp 2014-12-16 16:59:22
w tej firmie sie niczego nie nauczysz. Upada na samo dno i tyle. ALe jak chcesz miec papierek i cie przyjma do swojej wielkiej rodziny to można próbowac. a o awansach zapomnij ...
uuu 2014-12-18 23:56:39
przeczytaj posty wyżej i masz obraz firmy.. jak jeden na drugiego najeżdża.
uti nie rozwija się. ma mało aktywnych klientów, ludzie odchodzą.
jest ktos, kto napisze jak zmienily sie oddzialy w waw i krk w ostatnim czasie?
kartio 2015-02-06 17:42:12
napiszcie jeszcze cos na temat rozmowy kwalifikacyjnej (zostałem zaproszony), ile osób rekrutujących będzie obecnych na spotkaniu, na co powinienem zwrócić uwagę w trakcie rozmowy i jakie zaproponowac wynagrodzenie kiedy mnie o to zapytają czy premie oferuje firma pozatym ze wypłaca podstawe dziekuje ...
2
free 2015-04-07 20:57:34
rodzina ma się dobrze, kto bardziej bezczelny, ten donosi do Panów M&M co w zespołach słychać. Wszak pozycja w firmie to ważna rzecz.
2
kropka 2015-04-14 19:16:55
czy znajdzie się choć jedna dobra opinia o tej firmie? po latach zmian niby na lepsze szału dalej nie ma. Z perspektywy czasu odejście z uti jest chyba dla każdego dobrą decyzją
gosc 2015-10-09 10:52:33
taka firma fajna była a tu UTi wykupił DSV. Mam nadzieję, ze zrobia z czystkę i cały managment wywala.
gosc 2015-10-09 10:52:38
taka firma fajna była a tu UTi wykupił DSV. Mam nadzieję, ze zrobia z czystkę i cały managment wywala.
Było, minelo 2015-10-14 20:23:39
Pare osob wyzszego szczebla juz jest w trakcie rekrutacji, tylko problem w tym ze nie sa lakomym kaskiem na rynku. Operacyjni moze w 20% utrzymaja posady jesli oferta DSV bedzie dla nich atrakcyjna, tzn. w miare zblizona do obecnych poborow. Teraz dylemat dla wielu. Szukac innej pracy czy czekac na egzekucje... Ot cale zycie w korpo. Nie znasz dnia ani godziny, chyba ze miales przecieki.
2
czks 2016-05-11 12:51:52
Jest dobra i miła atmosfera @mhgvhg, a co do wynagrodzenia to zależy na jakie stanowisko. Kierowcy złych pieniędzy nie mają, a nawet pracują na umowę o prace.
Zostaw swoją opinię o Cargoforte - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cargoforte