logo DELTA SECURITY

DELTA SECURITY

Wrocław

Opinie o DELTA SECURITY

wroc 2014-09-23 13:47:27
Ale macie temat, czy ta strona jest tak ważna czy będzie czy nie , liczy się żeby na wypłatach nie oszukiwali, co niestety czynią.
gość 2014-09-24 09:19:15
Jezeli nie zgadza ci sie wyplata, to zadzwon do dowodcy. to oni czesto robia bledy
BOLEK 2014-09-27 10:54:37
Ja pracuje dwa lata w Delcie i powiem tak praca meczaca ale jest jaka jest wypłaty co do dnia za aktywnosc zostałem wynagrodzony od pana Bryla ,pozdrawiam wszystkich z Factory-Kraków.
jachaś 2014-10-02 15:19:55
Pracowałem kilkanaście miesięcy, tak jak było pisane wcześniej, praca po ponad 300H w miesiącu za 7 złotych. Obiekty nie są obstawione wystarczającą ilością osób, Bryl ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na to co się dzieje na obiektach. Ogólnie nie polecam, lepiej puszki zbierać.
1
anonim 2014-10-09 21:28:53
Pracuję w tej firmie od prawie 2 lat, i nie zdarzyło się mi, ani żadnemu z współpracowników na obiekcie, żeby choć złotówkę brakowało.
wroc 2014-10-10 11:30:22
Złotówkę może i nie ale kilkanaście złotych to zawsze brakuje.
1
ixs 2014-10-11 17:38:10
Pracuje w delcie ponad 4 lata. Jeżeli chodzi o wypłaty to firma jest wypłacalna , zawsze wszystko się zgadza. Koordynator tez jest w porządku. Ale ogólnie ta firma to jeden wielki syf.. Stawka od 4 lat taka sama (pytałem o podwyżkę co niestety było nierealne nawet o durne 50gr... Umowa zlecenie podpisana 2 razy jedna na śmieszne grosze od których odprowadzany jest zus...
1
gość 2014-10-14 11:55:05
To po co tam pracujesz? Jestes od 4 lat, a takie masz zdanie o firmie.
2
anonim 2014-10-17 21:43:23
Czasem się pojawiają ogłoszenia, rotacja jest w każdej firmie.
U nas w na obiekcie bywają takie okresy że w ciągu miesiąca odejdą 4 osoby z 16,
a bywają i takie że przez pół roku nikt nie odchodzi.
Zdecydowanymi wadami Delty są braki perspektyw na zwiększenie stawki jak i na umowę o pracę, jednak jeśli chodzi o terminowość wypłat, zgodność ich wysokości, brak jakichś głupich kar finansowych, i przynajmniej na moim obiekcie - atmosferę, to w porównaniu z innymi zdecydowanie jest na czele.. a wiem co mówię bo pracowałem już wcześniej w niejednej agencji ochrony.
byóły pracownik 2014-10-18 03:16:59
a nie bierzecie pod uwagę że stawka jest nażócana przez zleceniodawców ?
aninim 2014-10-18 21:45:47
Zleceniodawca ogłasza przetarg - agencje ochrony składają oferty - agencje boją się celować zbyt wysoko by nie dać oferty wyższej niż inni, gdyż nie zawsze, ale często wybierana jest jedna z najtańszych. To jedna kwestia.

Inna kwestia że agencja dostaje za pracownika dajmy na przykład 18zł za godzinę, na średnim obiekcie miesięcznie wychodzi około 3000 godzin, agencja dostaje więc 54000, dla pracowników idzie z tego około 30000(brutto), 1500 na premie kierownicze, jakieś 5000-6000 koszta (na księgową, regionalnego, paliwo, papier do drukarki), i zostaje jakieś 16500(brutto) które trafia do prezesa. Od obiektu!

Chcąc nam dać podwyżkę o 1zł netto na godzinę, do kieszeni prezesa i tak trafiało by co miesiąc jakieś 12000, więc sporo, no ale był by 4500 do tyłu,
a to tylko jeden obiekt, nie wiem ile Delta ma takich obiektów, ale dajmy na to że 20, i już prezes zamiast 330tyś zł, ma co miesiąc tylko 240ryś.

Podsumowując, pracownicy dostana miesięcznie o 200-300zł więcej,
ale prezes 90.000zł mniej

Dlatego nie dostajemy podwyżek,
dlatego że prezes wie, że zawsze znajdą się chętni do pracy za obecną stawką,
więc po co ma obniżać swoje zyski, wiadomo, i tak były by spore, ale skoro mogą być lepsze...
Chcąc nam dać podwyżkę
xxx 2014-10-20 15:48:47
nie zapominajmy ze zleceniodawca z roku na rok dostaje coraz większe faktury do zapłaty na ochronę(w końcu wszystko idzie w górę) ;) więc z tą strata dla prezesa to nie do końca tak ..
Gdzie tu jakiekolwiek poszanowanie dla człowieka jak ktoś wyżej pisał ze pracuje od 4 lat na tej samej stawce? Może 4 lata temu ta stawka coś znaczyła a w dzisiejszych czasach świadczy to tylko jakimi pazernymi ludźmi są ludzie z zarządu DELTA SECURITY --- wyzysk pełną parą w dodatku na umowę zlecenia.. BO TO POLSKA!!
1
handlowieccc 2014-10-22 10:14:11
panowie bez urazy ale nie macie chyba pojecia o stawkach dla firm ochrony obowiazujacych w branzy od kilku lat .

Te stawki dzisiaj oscyluja na srednim poziomie 11.00 zl dla firmy !
NAPRAWDE.
I co roku firmie daje sie przedluzenie kontraktu pod warunkiem utrzymania wysokosci tej stawki lub nawet jej obnizenia !

zaklady pracy chronionej stworzyly taka chora rzeczywistosc .
anonim 2014-10-24 01:06:55
Gdyby oscylowały na poziomie 11zł to za godzinę zarabiali byśmy pewnie około 5zł netto. Widziałem dokumenty zawierające informacje co do pieniędzy jakie za naszą pracę dostaje Delta, i wiem co piszę.
Dodatkowo nawet Justus czy Solid które dają podobno wyjątkowo niskie oferty na przetargach zaczynają już dawać większe stawki na analogicznie podobnych obiektach i stanowiskach.
Tylko różnica taka że prezes takiego Justusa żeby uzbierać dla siebie dajmy na to 400tyś ma zyski z 10.000 pracowników, i niech każdemu ze stawki jaką płaci zleceniodawca okroi dla siebie 4zł miesięcznie aby to uzbierać, to Delta ma może z 500 pracowników, i nasz prezes chcąc mieć to samo musi każdemu zabrać co miesiąc 80zł. Taki przykład. Ddodatkowo dzięki temu taki Justus może startować z niższymi ofertami, bo pracownik dostanie pensje, a prezes i tak zarobi, dzięki ilości obiektów z jakich ma wpływy.
A ja jakoś nie widzę by Delta specjalnie starała się zdobywanie nowych obiektów.
ziomal 2014-11-07 17:35:47
Elo ziomki powiedzcie cie mi jak wyglada na starym browarze w Poznaniu praca w delcie i jakie stawki
BOLEK 2014-11-07 23:05:53
omijajcie szerokim łukiem DELTE SECURITY ponieważ w delcie stawki poszły w dół........z 7 zł na 6,50 śmiechu warte....ja pracuje tam 2 lata i mam ich dość GRATULACJE DLA ZARZĄDZAJĄCYCH DELTĄ TAK SIĘ NIE TRAKTUJE LUDZI KTÓRZY PRACUJĄ SUMIENNIE TO POPROSTU NIENORMALNE POZDROWIENIA
mamcosdlaciebiemendo 2014-11-25 18:30:02
ja mam dwie świnie, które błąkają się po chlewiem mogę ci zapłacić 3zł/h jak będziesz je naganiał do koryta bo to tuczniki
1
desperat 2014-12-30 11:15:47
cześć wszystkim, no ja właśnie stoje przed takim dylematem. Straciłem pracę bo firma w której pracowałem ogłosiła bankructwo no i właśnie jestem już w przedziale wiekowym 50 + wiadomo takim ludziom o zatrudnienie ciężko. Myślałem o Delcie ale z tego co piszecie to zarobki takie sobie i nie wiem czy podołam utrzymaniu rodziny
benie 2015-01-08 20:55:19
Ci innego przelewają na konto [wypłatę], a co innego można jest na zaświadczeniu o zarobkach. Jeżeli ktoś chce jakieś zaświadczenie to musi napisać podanie i poczekać z 7 dni na jego otrzymanie, jak nie dłużej.
Na umowie stawka 7.70 brutto czyli netto jakieś 7zł a okazuje się, że człowiek robi za 6,5żł/h nie wiedząc o jakichkolwiek zmianach w wynagrodzeniu ...
1
nnn 2015-01-11 23:16:31
Szczerze w zyciu nie widzialem gorszej firmy slabe zarobki oszukuja w wyplacie banda zlodzieji monitoringoecy tylko bawia sir zamiast pracowac nie polecam :-D
3
taaaa 2015-01-13 12:23:13
Witam.
Od 1995 za 6 zl w ochronie??? Kolego ściema i tyle nie masz na kim wyładować flustracji....ja pracuje od 2002 w ochronie i zaczynałem od stawki 3,50 !!!!!! na grupie. Wiec nie pieprz głupot.
12 2015-01-14 20:16:39
Zgadzam się to typowi ZŁODZIEJE
3
12 2015-01-14 20:19:46
Tak popieram to ZŁODZIEJE!!!!!!!!
2
2 2015-01-14 20:24:24
Jak mogę kolego pomóc to na pewno nie podejmuj pracy w tej firmie, są to złodzieje, nachodzisz się a nie zarobisz.
3
lol 2015-01-21 21:29:13
ponoć ochroniarz-strażak żadnej nie przepuści w Katowicach.
2
peter 2015-02-11 02:02:54
Firma niestety nierzetelna, sporo widziałem ale takiego syfu od lat nie widziałem
3
franek 2015-02-27 20:01:37
Proszę o rzetelną opinie na temat oddziału Wrocław, podobno chodzi podobno chodzi o ochronę magazynów Lg na bielanach.Opinia tej firmy daje dużo do myślenia.
Stary browar poznan 2015-07-14 08:32:56
Panowie nie polecam takiego miejsca pracy jeden wielki syf menadżer słucha kierownika który jeździ z nim do pracy i z pracy jeszcze do tego piją razem jeżdżą firmowym samochodem Delta po poznaniu.... zastanówcie się czy chcecie tam pracowac
a.k 2015-08-07 03:02:09
To zachęcam do skorzystania z usług Impel security Polska może są drodzy ale bardzo solidni
1
mad 2015-10-11 19:07:19
firma o.k płaca na czas ,no i dajnie tam jest , nie to jakieś psie firmy typu Vanguard
madmax 2015-10-12 21:08:30
Zalecam omijać szerokim łukiem - wyzysk i oszustwa na każdym kroku. Nie przestrzegają zapisów umów (wysokość wynagrodzenia z łatwością mogą zmienić z dnia na dzień, bez żadnego potwierdzenia na piśmie), a prawo naginają do granic możliwości, bez szczelnie kłamiąc cię w oczy. Pracowników traktują jak śmieci i idiotów. I nie mam tu na myśli TYLKO ochroniarzy. Z łatwością stosują kary finansowe. Szkolenia to fikcja, zakres obowiązków niejasny, a jak z umundurowania dostaniesz jedną (tak tylko jedną) koszule to i tak możesz się uważać za farciarza - na resztę czekasz bo "nie mają pieniędzy", albo koordynator nie ma humoru by ci to przywieźć. Na wszelkie zaświadczenia bez wiercenia dziury, trzeba czekać nawet i 2 miesiące. Ubezpieczenie grupowe, odciągane z twojego wynagrodzenia, to kolejna fikcja - za każdą szkodę płacisz z własnej kieszeni. A jak już mowa o koordynatorach - za bardzo boją się o utrzymanie obiektu by pomóc pracownikowi, a jak za bardzo podskakujesz - wylatujesz, tak dla przykładu by reszcie zamknąć usta.
jaro.82 2015-10-13 12:58:11
A w jakim miescie mialeś takie perypetie ?
W Poznaniu tak zle to nie wyglada.....
madmax 2015-10-14 21:35:26
Skoro cały post dotyczy tego co się dzieje we Wrocławiu i okolicach to dziwne bym wspominał o tym co się dzieje w Poznaniu
pipi 2016-02-04 20:44:43
W Łodzi jest w porządku .Koordynator D wymaga sporo,bo i sklepy kładą nacisk ale da sie wszystko z nim załatwić .Firma wypłaca kase zawsze na czas .Stawki powoli ale do góry. Pozdrowienia z Łodzi
3
były student 2016-02-06 00:36:25
Kieedyś na studiach tam pracowałem, ale to były lata temu. Był świetny klimat, były szkolenia, była stara gwardia, z dr Andrzejem Brylem znaliśmy się osobiście i była tam perspektywa rozwoju od pracownika ochrony do tak zwanego dowódcy obiektu. W moich czasach był tylko jeden koordynator i dyrektor operacyjny. Spotykaliśmy się na ul. Ciepłej na salce na treningach, coś się tam działo, pensja dowódcy obiektu starczała mi na ukończenie studiów, ale nie pracowałem tam do końca, bo były relatywnie małe pieniądze. Znacznie, bo dwukrotnie bądź nawet trzykrotnie lepsze znalazłem jako koordynator w firmie HUZAR (już jej nie ma). Mile bardzo wspominam jednak Szanowne Koleżeństwo z DELTY, z niektórymi mam kontakt do tej pory, a minęło lat 16... Co do formy zatrudnienia, miałem umowę na czas nieokreślony w DELTA S. Jednakże nie było tam pieniędzy i stabilnosci zatrudnienia koniecznej do utrzymania siebie i rodziny w "dorosłym życiu". Uważam, że ochrona to praca dla studentów lub możliwość dorobienia do emerytury. Jedna negatywna uwaga o tej firmie z "moich" czasów to okoliczność, że zwalniali ludzi na podstawie chorych "widzimisię", czasami wręcz fochów dowódców zmian czy obiektu. Mimo tego jednak jeszcze raz podkreślam, że wtedy w tej firnmie był fajny klimat, mimo, że czasami pracowało się nieprzerwanie po 36 godzin i po 350 godzin miesięcznie. Ogólnie pozdrawiam Pracowników DELTA S., Szanowne Szefostwo, cieszę się, że w jakiś drobny sposób przyczyniłem się do rozwoju tej firmy i życzę powodzenia na przyszłość w tych ciężkich, choć ciekawych czasach.
były długoletni pracownik 2016-02-17 07:57:47
polecam omijać tą firmę szerokim łukiem, nie dotrzymują słowa, nie ma z kim rozmawiać,brak kompetentnych ludzi.
ti 2016-03-18 20:20:34
Witam!

Czy jest szansa aby dostać w Delcie w galerii 20 zł brutto na godzinę?
galernik 2016-03-20 21:46:26
Ti 20zł/h to z połykiem.
mlody 2016-03-25 02:21:37
Jestem zainteresowany pracą w ochronie ogólnie jak i w firmie Delta. Czy pracując w ochronie nabywamy prawo do wczesnej emerytury? Jak wygląda taka praca? Pracuje się 12 godzin czy 24? Niech ktoś powie jakie są aktualnie stawki godzinowe oraz czy trzeba znać jakieś sztuki walki aby tam pracować itp.
Czy 2016-04-14 09:40:37
Lepiej nie pracować w Delta Security. Oszukują, naciągają zwykłych ludzi, wypłaty na czas ale za marne pieniądze. Dostaniesz do podpisu dwie umowy na rożne firmy, jedna bez składek na ZUS. Potem zerowa emerytura a i w urzędzie pracy tez nie dostaniesz zasiłku bo nie ma z czego! Zwalniają jak im sie podoba, traktują ochroniarzy jak śmieci. Potrącana z wypłaty za wszystko - brudne koszule, nie oddanie butów, za pranie i takie tam inne. Dyrekcja - szkoda gadać! W biurze nigdy nic nie załatwisz. Siedzą i pachną!! Szkoda słów kto tam pracuje! Podwyżka - zapomnij!wciaz im brakuje pieniędzy.
2
Yyyyyy 2016-08-01 12:12:06
Na swojej stronie maja informacje, ze szanują swoich pracownikow, traktują jak rodzine, stałe podnoszą ich kwalifikacje, organizują szkolenia...... Taaaaa jedna wielka fikcja i bajka. Pracując tam nie dostałem podwyżki, wciaz mówią ze nie ma pieniędzy. Traktują Pracownikow bez szacunku..... Idź na rozmowę z właścicielka a zostaniesz zmieszany z błotem i wyzwany. Zero tolerancji, zero uczciwości. Ale karma sie w końcu odwróci.
2
RM 2016-08-17 08:40:56
Młodemu pewnie chodziło o potrącenia przy odejściu z pracy za stan zdanego munduru, w sumie mają rację że potrącają, tylko z tego co wiem to śmieszne kwoty, nie pamiętam dokładnie ale za koszulę, jakościowo chyba najtańsza jaka była w sklepie, warta może 20zł, liczą sobie 100zł.
Opieka medyczna, multisport? Chyba nie o tej delcie piszecie... chyba że dla dyrektorów.
Podwyżki? Jakieś tam ostatnio są, bodajże z 7.50 podnieśli na 8.00, ale tylko zwykłym pracownikom którzy przyjmowani są już na zasadzie sztuka jest sztuka i byle chodził, a śmieszne jest to że to co stracą na podniesieniu stawki godzinowej odbijają sobie krojąc dodatki funkcyjne dla kierowników którzy co jak co ale coś muszą w głowie mieć, i ponoszą całą odpowiedzialność za obiekt
1
RM 2016-08-18 19:51:58
No nic dziwnego że odchodzą jak kierownik zmiany zarabia w tym momencie prawie tyle samo co podległy mu pracownik.
1
RM 2016-08-19 08:01:08
Na naszym obiekcie obecnie kierownik obiektu ma taką samą stawkę godzinową jak zwykły pracownik plus 300zł dodatku, i warto dodać że w przeciągu ostatniego roku dodatek ten zmalał dwukrotnie. Kierownik zmiany również stawka taka jak zwykły pracownik, dodatek 150zł, również połowa z tego co było pół roku temu.
1
bulwers 2016-08-19 09:30:49
Widać, że hejt trwa na całego - najlepiej narzekać, siedzieć przed kompem i wypisywać. W każdej firmie ochrony jest podobnie, w Delcie przynajmniej wypłaty są o czasie! Są firmy, które płacą pracownikom 3-5 zł na rękę - dzisiaj!!! więc panowie i panie o czym mówimy, na co narzekamy - 7 czy 8 zł za siedzenie i nic nierobienie, bez kwalifikacji, języków i chęci - nie jest źle! zawsze można zrobić kwalifikację i iść na dyrektora :P
onn 2016-09-13 00:55:45
A co ze stawką minimalna w przyszłym roku? Czy firmy ochroniarskie będą to jakoś obchodzić? Może ktoś coś wie?
matek 2016-10-04 14:04:18
Wole pracowac w delcie niz w taakim solidzie bo sam w delcie pracuje od ponad roku i jest ok
Kontent 2016-10-04 20:29:57
Uważam, że Delta jest dość dobrą firmą, nieźle sobie radzą
Dada 2016-11-11 13:30:27
Na pewno będą kombinować
Zeitgeist 2016-11-22 10:36:57
A jak jest w przypadku pracowników technicznych czyli instalatorów systemów zabezpieczeń?
Zostaw swoją opinię o DELTA SECURITY - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DELTA SECURITY