logo ITC Grupa - Polski HR sp. z o.o.

ITC Grupa - Polski HR sp. z o.o.

Kraków

Opinie o ITC Grupa - Polski HR sp. z o.o.

NN 2016-09-21 17:00
ja jade teraz za 8,5 euro za godz. na inwentaryzacje do niemiec.
byłem w tamtym roku, też taka stawka była
NN 2016-09-22 09:49
nooo takie są stawki, z tego co wiem to nie ma niższych a jeszcze mają drugą firme w której podobno sa nawet wyzsze stawki.
w Niemczech życie kosztuje podobnie jak w pl jak sie kupuje w marketach a czasem nawet taniej
NN 2016-09-22 12:04
wysyłają, tylko chyba ich inny oddział, ten miedzynarodowy. Za kwatery płacą, jedzenie sobie sam organizujesz
1
NN 2016-09-22 16:46
na niemcy szukaja teraz do inwentaryzacji
agg 2016-09-22 18:08
dużo ofert mają, zadzwoń sobie do nich
ocokaman 2016-09-23 13:09
ja widzę że niektórzy tu mylą chyba dwie firmy? przecież na inwentaryzację ja jeżdżę z firma International a nie ITC. to jakieś nieporozumienie co tu czytam niektóre wypowiedzi. jak kogoś interesuje praca za granicą to trzeba pisać do firmy International i u nich szukać pracy a nie jakiejś innej...i do niej nie słyszałem żeby ktoś miał jakieś pretensje.
Marko 2016-09-23 13:12
Jerzy a jak ty byłeś cały czerwiec jak dopiero w połowie był wyjazd? na pewno z tą firmą byłeś?
ja byłem tylko lipiec ale cały i dwa razy tego co Ty urobiłem :)
aaa 2016-09-23 14:32
dokładnie, to nie ta firma, ja byłam ale to sie nazywa Polski HR International, tam szukajcie niemiec
NN 2016-09-23 14:33
do lutego 2017 ma byc praca
Aśka 2016-09-23 14:42
ja sobie chwale, pracowałam z nimi chwile, było ok
Adama 2016-10-03 19:35
Witam. Chce od 23 pazdziernika jechac przez ta firme na inwentaryzacje do niemiec. Czy praca jest oplacalna, czy warto? Byl tam ktos moze lub jest?
Niezadowolony Zleceniobiorca 2016-10-05 13:14
Zdecydowanie odradzam szukanie pracy poprzez tę agencję. Chyba że ktoś chce pracować za darmo (pieniądze na pewno będą do dwudziestego, ale nie wiadomo którego miesiąca) albo lubi się prosić o wypłacenie należnych mu pieniędzy.
6
Małgorzata 2016-10-18 19:02
Na drugim moim wyjeździe była sprawia kradzieży, koleś został wywalony z "wilczym biletem". Dlatego piszę, że nie mam zamiaru jeździć ze złodziejami i narkomanami. Oddana przeze mnie sprawa do prokuratury się wyjaśniła - pan konsultant jest "inteligentny inaczej" i nie rozróżnia ludzi. Mam ci napisać z imienia i nazwiska o kogo chodzi? ;)
macko 2016-10-18 19:06
Ale to wina firmy @Małgorzata ludzie wyjeżdżają różni ale raczej nie wyjeżdża się dla nich a dla pracy
pracownik inwentaryzacji w Niemczech 2016-11-22 18:25
22 listopada a na koncie dalej nie ma wypłaty za pażdziernik. Na PODPISANE przez pracowników PHR umowy liczyć też nie ma co. Dwa tego typu szczegóły decydują, że szczerze odradzam rozpoczęcie współpracy z PHR.
3
Lena 2016-11-22 22:17
Nie ma wyplat bo praconik działu finansowego firmy blokuje. Nie mozna sie z nim skontaktować. Ok 20 osob nie dostało wypłat w tym ja
xx 2016-11-23 04:59
Nie kumam Lena, jak to pracownik działu finansowego firmy blokuje Wasze wypłaty?
Ktoś wyżej wspomniał, że nie ma co liczyć na podpisaną umowę - każdy z Was tak wyjeżdżał? Tzn. bez podpisanej przez PHR International umowy? Ja pierniczę!
A ktoś z Was jechał do Irlandii lub wie co tam się dzieje, jak tam jest, po ile godzin w tygodniu pracują?
Gosia 2016-11-25 14:17
dziwna sprawa, bo ja dostałam 21 i wszystkie umowy które podpisywałam mam w domu.
Chyba ktoś tu jakieś złości wylewa bo go zwolnili ;)
2
dociekliwy 2016-11-25 17:49
Ha ha. A spojrzałaś na te umowy czy są PODPISANE? A może tylko wydrukowałaś je z podesłanych plików pdf??? :-)
2
nmn 2016-12-04 20:08
Mnie przeraża sam fakt, że koordynatorzy z Krakowa zatrudniają do prac inwentaryzacyjnych w Niemczech liderów grup inwentaryzacyjnych bez znajomości języka niemieckiego! Zwykli liczący, którzy nie znają języka muszą więc polegać na osobach, które posługują się łamaną angielszczyzną! Panie Piotrze, pani Weroniko,... w Niemczech mówi się po niemiecku!!!
3
śmiech na sali 2016-12-06 08:41
Tak, coś o tym wiem - niekompetentni i często chamscy liderzy busów (tzw. SV). No i kierowcy na podobnym poziomie. Praktycznie mogą wszystko. Jak są jakieś skargi do koordynatorów to ci wysyłają z Krakowa smsy/maile do zwykłych pracowników, że niby liderzy i kierowcy są wybierani przez zarząd i wszyscy powinni uszanować "decyzje zarządu". Śmiech na sali normalnie. :-)
Odradzam tą agencję.
2
PIOTR 2016-12-14 21:56
Witam pracowałem na tej firmie rok umowa cxo miesiac, kasa co 2 miesiace , wiecznie kłamią , każdy pracownik ma inna odpowied na to samo pytanie , zwolniłem sie 31.11 rozwiazałem z nimi umowę i w połowie grudnia dzwonia do mnie ze nie przeslałem im umowy podpisanej za listopad i moje wynagrodzenenie za listopad (które miało byc wyplacone w styczniu) zostaje wstrzymane .. mam potwierdzenie ze wyslalem umowe na czas . Regulamin jest dosyć surowy nie mozna sie przeniesc do innej firmy chyba ze po 2 miesiacach kwarantanny bo inaczej grozi kara...
1
qwer 2016-12-20 12:37
nie polecam. Firma niekompetentna. Kiedy już są wszystkie formalności załatwione, nagle piszą, że nie ma już miejsc, choć podczas rozmowy był ich nadmiar. poza tym zostałem zapewniony o tym, że dane miejsce jest już dla mnie zarezerwowane.
Wielka niekompetencja oraz naciąganie ludzi.
NIE POLECAM !!!!
1
sylwek 2016-12-20 17:27
Czyzby powtorka z tamtego miesiaca z wyplatami
3
sylwek 2016-12-20 18:07
I jak tu zrobic zakupy na swieta jak kasy nie ma
1
sylwek 2016-12-21 11:11
Jak tam wyplaty ? Zadowoleni ?
1
Gg 2016-12-21 17:58
Phr dal nam zaliczki jedni dostali wiecek drudzy mniej nie wiem co sie dzieje ale na pewno cos kombinuja chce by wyplacili mi pieniadze i nigdy wiecej z nimi nie chce miec nic do czynienia szkoda ze nie czytalem komentarzy powyrzej decydujac sie na wyjazd na inwentaryzacje ale teraz juz wiem i teraz ja was ostrzegam firna to OSZUSCI I KLAMCY OSZUKUJA NA KAZDYM KROKU NIE WYPLACAJA NA CZAS A JAK JUZ WYPLACAJA TO OSZUKUJA. Nie nigdy wiecej.
3
darek 2016-12-27 11:51
To biuro to jedna wielka pomyłka , ludzie którzy tam pracują nie mają zielonego pojęcia o tym co robią , wypłata nigdy nie przychodzi na czas , nigdy nie przychodzi w całości ,trzeba dzwonić i dopominać się o pieniądze , kiedy pojawia sie problem to koordynatorzy nie odbierają telefonów , mieszkania również to jedna wielka porażka. Ogólnie nie polecam , szkoda nerwów i czasu na zabawę z tak nie odpowiedzialnymi ludźmi
4
Krakowska dama 2016-12-29 01:13
Ja takze ostrzegam firma na ciche miano "oszusta" od lat jest napisane duzo tutaj zlych komentarzy na temat firmy ItC musze was zdziwic ale firma PHR to takze ITC tylko ze zmieniona nazwa, poniewaz kilka lat temu oglosili upadlosc i nie wyplacili pracownikom ani grosza, dzis dzialaja podobnie tylko w nieco innym schenacie, wiem bo pracowalam w tej firmie lata. Pozdrawiam polecam takze firme Ranstad lub Adecco tam takze mozna znalesc prace za granica, z pewna wyplata wypkacana w terminie i z umowa o prace. Ciesze sie ze odeszlam i ostrzegam firma ta to naciagacze.
2
pracownik 2017-01-02 18:42
powiem jedno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
The Priest of PHR16 2017-01-04 13:58
Odradzam zdecydowanie - chyba, że ma się dużo czasu i cierpliwości i jest się gotowym w sądzie pracy walczyć...
Pracowałem w listopadzie 2016 - w grudniu, po świętach dostałem "zaliczkę na poczet wypłaty" - coś 5 euro za godzinę (przy stawce umówionej 8,50 euro). Do tej pory (4 stycznia 2017) czekam na wyrównanie.
Kontakt telefoniczny (prawie) niemożliwy.
2
persing 2017-01-04 14:48
Wlanie odbierać telefon ulungi bo jak zajade tam to niebedzie tak słodko
4
ROZCZAROWANY 2017-01-04 23:02
Ta firma to porazka . DO TEJ PORY NIE MAM PIENIEDZY TAKICH JAK ZOBOWIAZALI SIE W UMOWIE ,PRACOWALEM W LISTOPADZIE I DO TEJ PORY TYLKO MNIE ZWADZA,A KASY BRAK...
5
inwentaryzacja w Niemczech 2017-01-06 10:03
Za listopad kasa przyszła w ratach. Trudno się doliczyć całości. W styczniu doszło jeszcze parę stów niby jeszcze za listopad, ale ciekawe czy wypłacą cokolwiek za prawie 3 tygodnie przepracowane w grudniu... Masakra.
5
Anty PHR 2017-01-09 08:29
Witam ja byłem na 6ciu projektach i nie polecam tej firmy z każdym wyjazdem co raz grzej z noclegami godzinami pracy itp. a w szczególności jak się trafi pod pana Piotra K. to osoba nie kompetentna jest mily jeśli cos od ciebie chce tak to potrafi być bardzo złośliwy praca wypłaty dalej nie dostałem za tamten rok bo ponoc Niemcy zle podatek naliczyli ciekawe czy oni miele za co żyć co jeszcze dodam mam dowody od znajomych z ivalisu ze phr dostają za nas diety a my ich nie widzimy maja czysta kase na pokoje dostają ponad 40e na osobe za dobe zwrotu a jada po kosztach żeby sobie jak najwięcej zostawc za liczenie na ogrodach dodatek do każdej godziny więcej o jeden euro tez tego nie widzimy i tak dalej to jest złodziejska firma nie polecam nikomu tam jechać ja zaluje bo wiazalem przyszłośc z ta firma ale nie da się tak dalej zyc a im kieszenie napychać bo nas maja za nic tyle
3
nie dziękuję 2017-01-21 11:23
Byłem na jesienno-zimowym turnusie inwentaryzacyjnym w DE (październik-grudzień). W listopadzie (za październik) zapłacili tyle ile powinni. Dopiero później zaczął się cyrk. W grudniu (już po zakończeniu projektu) wypłacono najpierw niepełną kwotę za listopad a następnego dnia niby za grudzień. Kwoty niczym z sufitu wzięte. W styczniu znowu dorzucili dwa razy po kilka stów. Pierwszy przelew miał być wyrównaniem za listopad (mało!!!) a drugi (+200zł) za (nieprzepracowany) styczeń (!?).
Biorąc pod uwagę fakt że po zakończeniu projektu powinny zostać wypłacone dodatki urlopowe za każdą przepracowaną godzinę (ok. 80ecentów) myślę, że jestem stratny na parę ładnych stów. :)
Aha rachunków do wypłat nie dostałem. Sprawdzałem też swoje konto w ZUS-ie. Do tej pory składki emerytalne za październik, listopad i grudzień nie wpłynęły!!!
===
Podsumowując tylko formalne sprawy stwierdziłem, że lepiej poszukać sobie pracę w Niemczech za pośrednictwem innej agencji.
6
ochoocho 2017-01-23 13:17
Ocho mamy od Krakowskiej Damy małą krypto reklamkę :) Niestety obie wymienione firmy to jest dużżżżo gorzej niż w phr. przerobiłem wszystkie i jeszcze Invent i zostałem w phr. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!
czytammałymdrukiem 2017-01-23 13:19
Ja też sprawdzałem ale nie ma się co dziwić skoro umowa była na 3 miesiące to składki płacą po zakończeniu tej umowy czyli po 3 miesiącach. Jak ktoś już taki wnikliwy jest to może zacznie od czytania umowy :)
1
smerfetka 2017-01-23 14:20
Powiem Wam, że ja omijałabym szerokim łukiem Polski HR, lecą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a z człowiekiem jak nic. Byłąm zatrudniona przez 3 miesiące przez PHR, od 1 stycznia nie robię i też od tego czasu ku****wa nie mogę doprosić się, żeby wystawili mi zaświadczenia o okresie wykonywania zlecenia wraz z informacją o opłacanych składkach. Kadry czas czas są atakowane mailami i telefonami i jakoś kurfa nie wysyłają tego zaświadczenia. Niech [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ruszą bo kończy mi się ubezpieczenia i trza zapisać się do UP.
2
verygood 2017-01-24 10:24
W sumie to mnie cieszy że już nie zaprosili na wyjazd osoby która w ten sposób się wypowiada...
1
Zerówka 2017-01-30 19:46
Jak zawsze opinie są tak skrajne , że jak człowiek sam nie sprawdzi to nie wie kto mówi prawdę!. Słyszałem opinię, że są dobrą firmą i chcę tu pracować. Ile można zarobić? Czy są jakieś dodatki do pensji?
Tomi 2017-02-01 13:28
Wita. Niestety zarobki mijają się z celem. Każdy myśli że będzie tak jak obiecuje przez telefon koordynator. Przyjeżdżasz i zderzasz się z prawdą. Mało godzin . Po 3 h na sklepie. Godziny gwarantowane tylko dla osób które pracują pełny msc . Warunki jakie dostajesz na mieszanie rzadko spełniają oczekiwania. Grzyb, pleśń po 4 osoby w pokoju. Za każdy dzien odciągają za ubezpieczenie. srednio zarobisz 400 zł . Dodatkowo podlicz sobie że musisz tutaj się urzymać zarabiasz w zł a wydajesz w E.

Szukaj czegoś z przyszłością...
Tutaj jej nie ma...
Tomi 2017-02-01 13:28
Wita. Niestety zarobki mijają się z celem. Każdy myśli że będzie tak jak obiecuje przez telefon koordynator. Przyjeżdżasz i zderzasz się z prawdą. Mało godzin . Po 3 h na sklepie. Godziny gwarantowane tylko dla osób które pracują pełny msc . Warunki jakie dostajesz na mieszanie rzadko spełniają oczekiwania. Grzyb, pleśń po 4 osoby w pokoju. Za każdy dzien odciągają za ubezpieczenie. srednio zarobisz 400 zł . Dodatkowo podlicz sobie że musisz tutaj się urzymać zarabiasz w zł a wydajesz w E.

Szukaj czegoś z przyszłością...
Tutaj jej nie ma...
1
smerfetka 2017-02-06 13:07
A ja się cieszę, że nie muszę pracować z tak fałszywymi osobami jak Ty. Bo z Twojej wypowiedzi widać, że PHR d***ę liżesz :)
Kundzia 2017-02-06 13:33
Witam , wraz z koleżanka bylismy na wykladaniu towaru w grudniu , i od tamtej pory nadal nie wplyneło wynagrodzenie , moze nie jest jakies duze ale za darmo nikt nie bd zachrzanial . miały byc dwa tyg temy a nadal nic , kontakt z nimi wcale , nie odpisują.
Andy 2017-02-06 19:59
Cześć wszystkim ! Kto jest teraz na wyjeździe ?? Wiece kiedy to sie kończy ? By już inna lepsza robotę móc ogarniać . Bo tu katastrofa. Ale lepszy rydz jak nic :)
Zecer 2017-02-12 20:56
Każdą firmę można przedstawić w złym świetle. Obserwując ludzi widzę, że najwięcej pretensji mają ludzie, którzy nie lubią się przepracowywać. Tacy mają postawę jedynie roszczeniową i zawsze będą narzekać. Ja wiem, że pracuję w dobrej firmie i jest mi dobrze.
1
ZlotyPan 2017-02-13 16:56
13 h tygodniowo to śmiech na sali!

Z dala jak chcecie zarobić a nie przyjechać na wakacje.

Jezdzi się nieraz po 600 km zeby zrobic sklep w 3 h a dodatkowo za te dojazdy nie macie placone..

Ludzie w wiekszosci wporzadku natomiast ci ich koordynatorzy totalna porazka zero podstaw ang czy niemieckiego jedziesz na pałe , wszystko co gwarantuja te p.... z biura to pic na wode...
2
Wójcio 2017-02-19 16:39
Myślę, że ludzie lubią zajmować się pracą która do nich nie należy. Ciągłe wystawianie opinii zwierzchnikom a brak zaangażowania we własny zakres obowiązków. ITC radzi sobie i jest dobrą firmą z super załogą.
1
ten zły 2017-02-24 13:14
W firmie ludzie liczą dobrze, inwentaryzacje przebiegają szybko i sprawnie( pracowałem w wielu firmach inwentaryzacyjnych ) Lecz jest to tylko zasługa firmy Ivalis pod którą jest ten zdziadzały PHR. Wypłaty są w formie ZALICZEK!!! uwaga na to. Jesli macie na utrzymaniu rodziny to odradzam ponieważ zdziwicie się jak nieterminowo wpływają pieniądze. Biuro chcę żebyś tylko podpisał umowę i na nich robił, gdy już podpiszesz zmieniają do Ciebie nastawienie i traktują Cię jak śmiecia. !!!!UWAGA!!!!
Zostaw swoją opinię o ITC Grupa - Polski HR sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ITC Grupa - Polski HR sp. z o.o.