logo ITC Grupa - Polski HR sp. z o.o.

ITC Grupa - Polski HR sp. z o.o.

Kraków

Opinie o ITC Grupa - Polski HR sp. z o.o.

gumis 2016-07-22 11:27:32
stanowczo odradzam wyjazdy na inventury z PHR oraz inne projekty które oferują (borówki, ogórki).
jedna wielka porażka
bardzo mało godzin pracy , zarobki poniżej aktualnej najniższej niemieckiej stawiki godzinowej,
bardzo duże problemy z wypłacaniem pieniędzy, błędy w naliczaniu wypłat,
w razie problemów nie idzie się dodzwonić do PHR - telefon wyłączony z maila odpowiedz "przebywam na urlopie"
Zwidekk 2016-07-26 20:33:51
Witam
Firma totalnie niekompetentna. Załatwiają ludziom pracę nie informując ich o warunkach i wymogach pracy. Pani z Polskiego HR w Krakowie kazała nam sobie zrobić badania lekarskie - koszt 50 zł. Po zrobieniu badań okazuje się że należy wydać kolejne pieniądze na odzież do pracy o czym nie było mowy na początku. Razem z kolegą zdenerwowaliśmy się i "skarciliśmy" Panią za niedoinformowanie i wtedy dodała ogłoszenie to samo, ale już pisząc wymogi w danej pracy. Według nas ogromny minus dla tej firmy. Nie polecam.

Pozdrawiam
2
onnnnnnnnn 2016-08-04 18:16:44
Nie Polecam, maja człowieka za nic, p( usunięte przez administratora ) robi wieczne problemy, wiecznie musi postawić na swoim, odradzam pracę w tej firmie...
1
matii9000 2016-08-04 18:25:27
Jedna Wielka PORAŻKA nie, firma.....tylko żerują na ludziach i nic więcej...
1
Jerzy 2016-08-04 18:31:40
Pracowałem w czerwcu cały miesiąc na inwentaryzacji w niemczech zarobiłem wraz z cała grupą 2867,43.....
NIE POLECAM...
1
Rozczarowana 2016-08-10 11:17:48
Niestety nie polecam. Umowa podpisana na stawkę godzinowa, z czego nagle w pierwszym dniu pod koniec dniówki wielmożna Pani K. zadzwoniła, że to praca na akord. Kierownik w zakładzie mówił, że agencja wiedziała o tym od samego początku. Nieźle zrobiła w ch*ja wielu pracowników ;)
1
Kicia22 2016-08-13 10:13:35
Jeśli to jest dobra firma to ja jestem święta
1
Panna Migotka 2016-08-18 12:56:08
Od 6.sierpnia w Hamburgu,praca po 2-3h, w porywach do 4h - a biuro w Krakowie obiecywało 6-7h dziennie,więc z 1200 - 1400zł wypłaty może się uzbiera.Z resztą na umowie jest gwarantowane ok. 35h pracy tygodniowo,a nie 10 -15.
Dodatkowo nocleg w piwnicy, po interwencji na zapuszconych brudem i robakami piętrach powyżej
Inwentaryzacje przed Hamburgiem : godziny,czyli zarobek OK,warunki mieszkaniowe też OK,ale wyjazd do Hamburga to nieporozumienie.Naszczęście,to tylko jeszcze tydzień.
3
weteran 2016-08-31 03:58:57
Polski HR International prowadzi rekrutacje na dwa projekty związane z inwentaryzacjami: SIGMA i RGIS.

SIGMA (w latach 2013-2014 to była żyła złota) teraz nie warto jechać. Bardzo mało godzin (850 euro netto to jest max miesięcznie a średnio 600euro w latach 204-2015 to netto był średnio 1300-1500 euro netto) - pamietam jak sam byłem w szoku że po 2 tygodniach pracy wypłata 4660 zł netto. Teraz gwarancja do około 20h tygodniowo pracy, wypowiedzenie umowy PHR odrazu a ty 14 dni. Noclegi - sam nie wiem jak to opisać najlepiej to przeżyć. Praca jest przez 3 tygodnie w tym samym rejonie a codziennie wyprowadzasz sie i wprowadzasz do tego samego hotelu lub hotelu obok (jak by nie mogli na tydzień czy dwa załatwić jednego miejsca). Notorycznie nieopłacone noclegi, na recepcji żądają od cienie kary kredytowej. Cały czas na walizkach. Kończysz prace o 12:00 i czekasz na parkingu pod sklepem do 15:00 na informacje gdzie dzis mieszkasz. Nagle okazuje sie że to jest to samo miejsce co wczoraj i przed wczoraj.
Budowanie busów ze znajomych to sciema. Po prostu brakuje im ludzi i namawiają Cię do zabrania znajomych - rodziny. Myślisz że będziecie mieszkać razem a tu lądujesz w pokoju z nie wiadomo kim. Samochody to jakies powypadkowe busy ściągane z zagranicy. Nie było jeszecze "turnusu" żeby coś w jakims busie sie nie zepsuło. Najgorsze są odpadajce koła na autostradzie.

RGIS - jak do tej pory mieszkanie i busy dają niemcy ( podobnie jak w SIGMIE w latach 2013-2014).
Na jesieni 2015 ludzie sobie chwalili, na zimie 2016 troszek mało bylo godzin,
Teraz (06-08.2016) zdarza sie ze pracyjesz po 2,5h dziennie i wiecej przeprowadzek. Pieniadze lepsze niz na SIGMIE

PHR kiedys miał jus RGIS (ok. 2012-2014)w swojeje ofercie jak by ITC i starsznie wtedy postapił z ludzmi. do tej pory nie dotali wypłaty.

Polisa ubezpieczeniowa (najlepiej sobie wykupić samemu - ) karat EKUZ to jakiś wałek. Załatw sobie sama jak masz możliwość.

Panie z biura Magda i Weronika są milusie do momentu kiedy nie podpiszesz umowy (zazwyczaj na ostatnia chwile żeby się w nią nie zagłębiać). Po podpisaniu maja cię gdzieś są chamskie i bezczelne. W razie problemu przebywają na urlopie. Nie odbierają telefonów i nie odpisuja na maile. Potrafią grozic tylko karami. Zostajesz niewolnikiem PHR.

Z roku na rok powinno byc coraz lepiej a jest coraz gorzej . Dla PHR jesteś maszynka do robienia pieniędzy, zeby mieli na rate mercedesa dla pani prezes.

Kategorycznie odradzam.

Sporo porządnych i szanujących się osob pracuje teraz przy inwentaryzacjach dla niemieckich firm bez posrednikow (niemiecka umowa, niemieckie ubezpieczenie, kasa na koncie do 10-15 tego samego miesiaca)

PS
pamietaj ze musisz miec na wstepie z 300 euro - tak w zaokrągleniu (100 na jedzenie, 100 na przyjazd i 100 na powrot) wypłat niby do 20 następnego miesiąca ale nigdy nie była na czas
1
Małgorzata 2016-09-20 17:00:33
Na drugim wyjeździe przypisano mi nękanie mojego konsultanta telefonami i mailami (jakiś inny niezadowolony pracownik?), oprócz tego przyjechało towarzystwo ewidentnie z "łapanki". Kwestię pomówień o nękaniu i przypisywanie mi cudzych "występów" oddałam do prokuratury. Pojadę na inwentury z PHR, jak wymogiem przy rekrutacji będzie papierek o niekaralności, a przy badaniach lekarskich - narkotest.
1
kaśka 2016-09-21 12:29:29
ja byłam w niemczech na inwentaryzacjach, troche mało godzin, ale kasa przyszla 20stego
edyy 2016-09-21 12:36:55
hej,
byłem na wykładaniu towaru, praca jak praca, zarobki takie jak mówili, szału nie ma, ale nie ma sie do czego przyczepić .
w biurze ludzie w porzadku.
1
kaya 2016-09-21 14:30:08
wiadomo, w czerwcu jest słabo, bo sie dopiero zaczynają inwentaryzacje. Najlepiej jechać teraz od października do grudnia bo jest najwiecej godzin
edyy 2016-09-21 14:33:11
pracowałem tylko przy wykładaniu towaru, nie wiem jakie sa stawki przy innych pracach
Maciej 2016-09-21 14:42:14
jeżdżę z firmą od roku. i jadę znowu w niedziele. pracuje, nie narzekam, kase zarabiam. w polsce zasuwałem jak głupi i nie starczało do pierwszego. teraz mogę przynajmniej odłożyć i nie martwić się o spanie. jak kto lubi, ja teraz z znajomymi jadę bo zaproponowali.
5
NN 2016-09-21 17:00:29
ja jade teraz za 8,5 euro za godz. na inwentaryzacje do niemiec.
byłem w tamtym roku, też taka stawka była
NN 2016-09-22 09:49:52
nooo takie są stawki, z tego co wiem to nie ma niższych a jeszcze mają drugą firme w której podobno sa nawet wyzsze stawki.
w Niemczech życie kosztuje podobnie jak w pl jak sie kupuje w marketach a czasem nawet taniej
NN 2016-09-22 12:04:36
wysyłają, tylko chyba ich inny oddział, ten miedzynarodowy. Za kwatery płacą, jedzenie sobie sam organizujesz
1
NN 2016-09-22 16:46:46
na niemcy szukaja teraz do inwentaryzacji
agg 2016-09-22 18:08:00
dużo ofert mają, zadzwoń sobie do nich
ocokaman 2016-09-23 13:09:24
ja widzę że niektórzy tu mylą chyba dwie firmy? przecież na inwentaryzację ja jeżdżę z firma International a nie ITC. to jakieś nieporozumienie co tu czytam niektóre wypowiedzi. jak kogoś interesuje praca za granicą to trzeba pisać do firmy International i u nich szukać pracy a nie jakiejś innej...i do niej nie słyszałem żeby ktoś miał jakieś pretensje.
Marko 2016-09-23 13:12:11
Jerzy a jak ty byłeś cały czerwiec jak dopiero w połowie był wyjazd? na pewno z tą firmą byłeś?
ja byłem tylko lipiec ale cały i dwa razy tego co Ty urobiłem :)
aaa 2016-09-23 14:32:36
dokładnie, to nie ta firma, ja byłam ale to sie nazywa Polski HR International, tam szukajcie niemiec
NN 2016-09-23 14:33:40
do lutego 2017 ma byc praca
Aśka 2016-09-23 14:42:26
ja sobie chwale, pracowałam z nimi chwile, było ok
Adama 2016-10-03 19:35:26
Witam. Chce od 23 pazdziernika jechac przez ta firme na inwentaryzacje do niemiec. Czy praca jest oplacalna, czy warto? Byl tam ktos moze lub jest?
Niezadowolony Zleceniobiorca 2016-10-05 13:14:15
Zdecydowanie odradzam szukanie pracy poprzez tę agencję. Chyba że ktoś chce pracować za darmo (pieniądze na pewno będą do dwudziestego, ale nie wiadomo którego miesiąca) albo lubi się prosić o wypłacenie należnych mu pieniędzy.
4
Małgorzata 2016-10-18 19:02:13
Na drugim moim wyjeździe była sprawia kradzieży, koleś został wywalony z "wilczym biletem". Dlatego piszę, że nie mam zamiaru jeździć ze złodziejami i narkomanami. Oddana przeze mnie sprawa do prokuratury się wyjaśniła - pan konsultant jest "inteligentny inaczej" i nie rozróżnia ludzi. Mam ci napisać z imienia i nazwiska o kogo chodzi? ;)
macko 2016-10-18 19:06:51
Ale to wina firmy @Małgorzata ludzie wyjeżdżają różni ale raczej nie wyjeżdża się dla nich a dla pracy
pracownik inwentaryzacji w Niemczech 2016-11-22 18:25:10
22 listopada a na koncie dalej nie ma wypłaty za pażdziernik. Na PODPISANE przez pracowników PHR umowy liczyć też nie ma co. Dwa tego typu szczegóły decydują, że szczerze odradzam rozpoczęcie współpracy z PHR.
2
Lena 2016-11-22 22:17:19
Nie ma wyplat bo praconik działu finansowego firmy blokuje. Nie mozna sie z nim skontaktować. Ok 20 osob nie dostało wypłat w tym ja
xx 2016-11-23 04:59:27
Nie kumam Lena, jak to pracownik działu finansowego firmy blokuje Wasze wypłaty?
Ktoś wyżej wspomniał, że nie ma co liczyć na podpisaną umowę - każdy z Was tak wyjeżdżał? Tzn. bez podpisanej przez PHR International umowy? Ja pierniczę!
A ktoś z Was jechał do Irlandii lub wie co tam się dzieje, jak tam jest, po ile godzin w tygodniu pracują?
Gosia 2016-11-25 14:17:21
dziwna sprawa, bo ja dostałam 21 i wszystkie umowy które podpisywałam mam w domu.
Chyba ktoś tu jakieś złości wylewa bo go zwolnili ;)
2
dociekliwy 2016-11-25 17:49:44
Ha ha. A spojrzałaś na te umowy czy są PODPISANE? A może tylko wydrukowałaś je z podesłanych plików pdf??? :-)
2
nmn 2016-12-04 20:08:45
Mnie przeraża sam fakt, że koordynatorzy z Krakowa zatrudniają do prac inwentaryzacyjnych w Niemczech liderów grup inwentaryzacyjnych bez znajomości języka niemieckiego! Zwykli liczący, którzy nie znają języka muszą więc polegać na osobach, które posługują się łamaną angielszczyzną! Panie Piotrze, pani Weroniko,... w Niemczech mówi się po niemiecku!!!
2
śmiech na sali 2016-12-06 08:41:22
Tak, coś o tym wiem - niekompetentni i często chamscy liderzy busów (tzw. SV). No i kierowcy na podobnym poziomie. Praktycznie mogą wszystko. Jak są jakieś skargi do koordynatorów to ci wysyłają z Krakowa smsy/maile do zwykłych pracowników, że niby liderzy i kierowcy są wybierani przez zarząd i wszyscy powinni uszanować "decyzje zarządu". Śmiech na sali normalnie. :-)
Odradzam tą agencję.
1
PIOTR 2016-12-14 21:56:08
Witam pracowałem na tej firmie rok umowa cxo miesiac, kasa co 2 miesiace , wiecznie kłamią , każdy pracownik ma inna odpowied na to samo pytanie , zwolniłem sie 31.11 rozwiazałem z nimi umowę i w połowie grudnia dzwonia do mnie ze nie przeslałem im umowy podpisanej za listopad i moje wynagrodzenenie za listopad (które miało byc wyplacone w styczniu) zostaje wstrzymane .. mam potwierdzenie ze wyslalem umowe na czas . Regulamin jest dosyć surowy nie mozna sie przeniesc do innej firmy chyba ze po 2 miesiacach kwarantanny bo inaczej grozi kara...
qwer 2016-12-20 12:37:29
nie polecam. Firma niekompetentna. Kiedy już są wszystkie formalności załatwione, nagle piszą, że nie ma już miejsc, choć podczas rozmowy był ich nadmiar. poza tym zostałem zapewniony o tym, że dane miejsce jest już dla mnie zarezerwowane.
Wielka niekompetencja oraz naciąganie ludzi.
NIE POLECAM !!!!
1
sylwek 2016-12-20 17:27:13
Czyzby powtorka z tamtego miesiaca z wyplatami
3
sylwek 2016-12-20 18:07:54
I jak tu zrobic zakupy na swieta jak kasy nie ma
1
sylwek 2016-12-21 11:11:43
Jak tam wyplaty ? Zadowoleni ?
1
Gg 2016-12-21 17:58:06
Phr dal nam zaliczki jedni dostali wiecek drudzy mniej nie wiem co sie dzieje ale na pewno cos kombinuja chce by wyplacili mi pieniadze i nigdy wiecej z nimi nie chce miec nic do czynienia szkoda ze nie czytalem komentarzy powyrzej decydujac sie na wyjazd na inwentaryzacje ale teraz juz wiem i teraz ja was ostrzegam firna to OSZUSCI I KLAMCY OSZUKUJA NA KAZDYM KROKU NIE WYPLACAJA NA CZAS A JAK JUZ WYPLACAJA TO OSZUKUJA. Nie nigdy wiecej.
2
darek 2016-12-27 11:51:34
To biuro to jedna wielka pomyłka , ludzie którzy tam pracują nie mają zielonego pojęcia o tym co robią , wypłata nigdy nie przychodzi na czas , nigdy nie przychodzi w całości ,trzeba dzwonić i dopominać się o pieniądze , kiedy pojawia sie problem to koordynatorzy nie odbierają telefonów , mieszkania również to jedna wielka porażka. Ogólnie nie polecam , szkoda nerwów i czasu na zabawę z tak nie odpowiedzialnymi ludźmi
3
Krakowska dama 2016-12-29 01:13:53
Ja takze ostrzegam firma na ciche miano "oszusta" od lat jest napisane duzo tutaj zlych komentarzy na temat firmy ItC musze was zdziwic ale firma PHR to takze ITC tylko ze zmieniona nazwa, poniewaz kilka lat temu oglosili upadlosc i nie wyplacili pracownikom ani grosza, dzis dzialaja podobnie tylko w nieco innym schenacie, wiem bo pracowalam w tej firmie lata. Pozdrawiam polecam takze firme Ranstad lub Adecco tam takze mozna znalesc prace za granica, z pewna wyplata wypkacana w terminie i z umowa o prace. Ciesze sie ze odeszlam i ostrzegam firma ta to naciagacze.
1
pracownik 2017-01-02 18:42:04
powiem jedno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
The Priest of PHR16 2017-01-04 13:58:51
Odradzam zdecydowanie - chyba, że ma się dużo czasu i cierpliwości i jest się gotowym w sądzie pracy walczyć...
Pracowałem w listopadzie 2016 - w grudniu, po świętach dostałem "zaliczkę na poczet wypłaty" - coś 5 euro za godzinę (przy stawce umówionej 8,50 euro). Do tej pory (4 stycznia 2017) czekam na wyrównanie.
Kontakt telefoniczny (prawie) niemożliwy.
1
persing 2017-01-04 14:48:32
Wlanie odbierać telefon ulungi bo jak zajade tam to niebedzie tak słodko
3
ROZCZAROWANY 2017-01-04 23:02:51
Ta firma to porazka . DO TEJ PORY NIE MAM PIENIEDZY TAKICH JAK ZOBOWIAZALI SIE W UMOWIE ,PRACOWALEM W LISTOPADZIE I DO TEJ PORY TYLKO MNIE ZWADZA,A KASY BRAK...
3
inwentaryzacja w Niemczech 2017-01-06 10:03:11
Za listopad kasa przyszła w ratach. Trudno się doliczyć całości. W styczniu doszło jeszcze parę stów niby jeszcze za listopad, ale ciekawe czy wypłacą cokolwiek za prawie 3 tygodnie przepracowane w grudniu... Masakra.
2
Anty PHR 2017-01-09 08:29:20
Witam ja byłem na 6ciu projektach i nie polecam tej firmy z każdym wyjazdem co raz grzej z noclegami godzinami pracy itp. a w szczególności jak się trafi pod pana Piotra K. to osoba nie kompetentna jest mily jeśli cos od ciebie chce tak to potrafi być bardzo złośliwy praca wypłaty dalej nie dostałem za tamten rok bo ponoc Niemcy zle podatek naliczyli ciekawe czy oni miele za co żyć co jeszcze dodam mam dowody od znajomych z ivalisu ze phr dostają za nas diety a my ich nie widzimy maja czysta kase na pokoje dostają ponad 40e na osobe za dobe zwrotu a jada po kosztach żeby sobie jak najwięcej zostawc za liczenie na ogrodach dodatek do każdej godziny więcej o jeden euro tez tego nie widzimy i tak dalej to jest złodziejska firma nie polecam nikomu tam jechać ja zaluje bo wiazalem przyszłośc z ta firma ale nie da się tak dalej zyc a im kieszenie napychać bo nas maja za nic tyle
1
Zostaw swoją opinię o ITC Grupa - Polski HR sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ITC Grupa - Polski HR sp. z o.o.