brak logo

DELTATECH CONTROLS GMBH SP. Z O.O. ODDZIAŁ W POLSCE

Bydgoszcz

Opinie o DELTATECH CONTROLS GMBH SP. Z O.O. ODDZIAŁ W POLSCE

prostolinijny_cham 2013-03-07 18:04:09
W tej firmie po raz pierwszy zostałem legalnie zatrudniony.
Pracuję już prawie rok i przyznam się szczerze ,że tylu interesujących rzeczy nie dowiedziałem się nigdzie. Niedogodności jest sporo ale to zakład produkcyjny zajmujący się elektroniką itp. Więc jak ktoś myśli ,że będzie mógł sobie postawić kubek z kawą na stanowisku montażowym to jest w błędzie. Co do pensji to jest ona adekwatna do trudności wykonywanych prac. Gdyby były wymagane studia i tytuł magistra na pewno ludzie dostaliby więcej.
Znam osoby ,które kilkanaście lat podcierają tyłki emerytom za takie same pieniądze. W Bydgoszczy jest tak wysokie bezrobocie jak nigdy.
Cieszcie się ,że macie pracę. Wielu cieszyłoby się z waszych warunków pracy. Na łeb nie leci!

...No chyba ,że macie alternatywę. Nikt nikogo na siłę nie trzyma.
6
anonim 2013-07-19 00:16:16
indian czy w takim razie w firmie DELTATECH CONTROLS GMBH SP.Z.O.O ODDZIAŁ W POLSCE panuje stałe zamieszanie podczas pracy? nie można tam pracować w spokoju?
anonim 2013-07-29 16:27:22
HAHAHA od kiedy w firmie DELTATECH CONTROLS GMBH SP.Z.O.O ODDZIAŁ W POLSCE jest coraz gorzej? jak było wcześniej?
anonim 2013-07-30 19:18:06
czy ktoś z obecnych pracowników może powiedzieć coś jeszcze o warunkach pracy w firmie DELTATECH CONTROLS GMBH SP.Z.O.O ODDIZAŁ W POLSCE?
anonim 2013-08-16 15:29:10
kto mi jeszcze może coś powiedzieć o wysokości zarobków w firmie DELTATECH CONTROLS GMBH SP.Z.O.O ODDZIAŁ W POLSCE?
5
anonim 2013-08-28 17:17:55
j czy wiesz jaka część osób zostaje w firmie DELTATECH CONTROLS GMBH SP.Z.O.O ODDZIAŁ W POLSCE? po jakim czasie można liczyć na umowę o pracę?
dorcie20 2013-10-05 20:03:08
nie jest az tak zle
5
Ona 2013-11-10 12:14:44
Jestem zatrudniona w DTC od paru miesięcy na stanowisku montera dla BMW.
Nie zarabiam wiele, ale też nie mam się co dziwić sobie. Chciało mi się studiów humanistycznych to teraz mam za swoje. Praca którą wykonuję skomplikowaniem przypomina przygotowywanie kanapki.
Ludzie przyjemni, ale czuć w powietrzu swoistą niechęć do managmentu.
Powód - polaczctwo. Najlepiej - bez szkoły nic nie robić i chcieć 3k miesięcznie zarabiać.
Firma jest nieprzyjazna osobom palącym, więc e-papieros też nie przejdzie na produkcji.

Z mojej strony mogę powiedzieć, że taki sposób organizacji magazynu, to wg mnie nie jest najlepszy pomysł...
Oraz pozdrowić lokalnego informatyka, bo zrobił kawał dobrej roboty.
5
Anonim.. 2014-01-13 11:08:57
Firma jako sama w sobie jest spoko. Praca, którą trzeba wykonać np na BMW jest super.Ktoś pytał o zarobki więc najniższa krajowa wpływa na konto co miesiąc :). Najgorsze to to, że człowiek który uczciwie pragnie pracować nie ma niestety takiej możliwości dlaczego??? Są osoby, które mimo swojej źle wykonanej pracy potrafią się wyprzeć lub zgonić na kogoś innego. Nawiązują nieszczere relacje z innymi osobami, są fałszywe i podstępne. Kierownictwo kieruje się zdaniem jakichś podrzędnych ludzi w swerze dalszego zatrudnienia. Więc jak uprzejmie nie donosisz to wylatujesz. Nie ma co być rzetelnym i uczciwym pracownikiem bo to i tak nic nie daje.
2
Rudy 2014-02-04 17:34:15
Nie wiem który to z mądrych panów kierowników/leaderów czy innych nie będę się zniżał do waszego poziomu wypisuje takie brednie ze ta praca jest super gdzie sie podziały inne posty jak jest naprawdę a to ze studiowaniem to juz popłyneliście studia humanistyczne i można sie rozwijać ile osób juz tak naprawde poleciało za niedyspozycyjność bo w sobote mieli wyklady cytując słowa kierownika od BMW "na wasze miejsca są tysiące za bramą" tylko że zwalniając się z tej firmy już mi robili pod górkę tą firmą dowodzą niekompetentne osoby oraz perfekcyjne panie domu dla których ważiejszy jest pyłek na puszce niż zadowolenie pracownika przestoje na brak materiału dwa dni ale urlopu i tak nie można wsiąść przestoje w głównej mierze wynikają sami pracownicy wiedzą z czego wynikają tą firmą powinna sie zainteresować inspekcja pracy bo odzywki kierownika podkreślam kierownika macie przyjść w sobotę do pracy bo jak nie do będą z tego konsekwencje wyciągnięte ciekawa metoda mobilizacji do pracy ogólnie ta firma do jedno wielkie dno nawet wrogowi bym jej nie polecił ale niestety tak się składa w Bydgoszczy ze nie ma pracy i oni to wykorzystują miejmy nadzieje tylko koledzy i koleżanki że któregoś dnia nagrania z odzywek kadry dowodzącej trafią do PIP-u jednym słowem dno dno dno i dziesięć metrów mułu poziom mistrzów leaderów i kierowników żenada nie wszystkich bo Ci kierownicy z prawdziwego zdarzenia którzy szanowali pracowników juz ich zwolnili więc ludzie sami odpowiedzcie sobie na pytanie czy chcecie tam iść ja juz drugi raz tego błędu nie zrobi
humanista 2014-02-04 19:44:41
Tak Rudy, Tobie studia humanistyczne na szczęście nie grożą.
Koleś 2014-02-10 00:30:29
Jak czytam, że to super praca to mnie skręca... BMW to najgorsze gówno jakie można w tym syfie spotkać. Ludzie muszą zostawać po 12h pracy, gdzie w umowach nie ma o tym wzmianki - "bunt" i pracowanie po 8 równe jest zwolnieniu. Ci wyżej są mili, kiedy z Tobą rozmawiają, ale za plecami będą Ci obrabiać tyły jak się da. Tyczy się to również kolegów na pobliskich stanowiskach, bo chyba każdy tam jest fałszywy. Gadają na siebie wzajemnie tylko po to, by bronić własne tyłki. Atmosfera jaka tam panuje przez zaszczucie tych bezmyślnych i stworzonych tylko do pracy zombie jest okrutna... Zakład wyhodował sobie maszyny do roboty, zabierając im czas tymi dwunastkami i zajętymi sobotami. Ludzie nie mają nawet czasu pomyśleć o swoim nędznym życiu i dają się robić na czarno. Zastanawiający jest również fakt, iż pracują tam tak durni ludzie, bez ambicji i jakiejkolwiek przyszłości, że śmieszy ich ten stan sytuacji. Dajmy na ten przykład brak BUS'a, o który normalniejsi pracownicy pytali w okresie, kiedy zima doskwierała najbardziej i panowały jakieś silne anomalie pogodowe. Kierownictwo miało w dupie zdrowie człowieka, który musiał borykać się z oszkloną dwukilometrową drogą do tego gówna, gdzie na drodze leżało obalone kilkumetrowe wielkie drzewo... gdyby to spadło na człowieka?! Na stanowiskach słychać było tylko żarty, jakoby bydło nie zdawało sobie sprawy z zagrożenia, a może wiedzą, że ich życie jest nic nie warte - nie wiem. Dążę do tego, iż ludzie tam pracujący to w 99% hołota bez życia (chyba, że nazwiemy życie pracą), a kierownictwo to jak widać wykorzystuje. Wielokrotnie były wzywane osoby na dywanik, ale po co pomyślicie... by kablować na kompanów pracy. I jeśli ktoś tutaj pisze słowa typu "fajna praca" to znaczy, że nie siedział obok tych "ludzi", którzy nawet nie wiedzą jak używać mydła i nie próbował z nimi rozmawiać - nie da się. Rozmowa z nimi przypomina dialog z dzieckiem... Brygadzistka udaję miłą dla ludzi, ale liczy się tylko jej własne dobro i słychać tylko jak gada z tym łysym fajansiarzem... nie mam słów do tego syfu i cieszę się, że nie muszę już pokonywać tej długiej drogi do piekła.
Co do pośredników, którzy oferują zatrudnienie w tym "zakładzie" to stanowczo odradzam tych (usunięte przez administratora) "Ludzie" narzekają, ale dają się dymać w dupska i udawać nieświadomych swojego marnego życia. Coraz więcej osób wybiera ucieczkę, a to już jakiś postęp... Nie zapomnę nigdy tych pustych spojrzeń i smutnych twarzy - nie chcecie tego.
1
były 2014-02-12 16:31:46
Praca nie była zła ale otoczenie i zarządzanie to już masakra!!! (usunięte przez administratora)
LUZ 2014-02-22 05:47:32
BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lala 2014-03-16 23:05:03
ojj to chyba krótko śledzicie wpisy na tej stronie bo komentarze ( niektóre bardzo wartościowe - bo pokazujące co się działo) faktycznie poznikały. Tu już nie będzie dobrze. Zwalnia się tych co na prawdę przyczynili się do rozwoju DTC że znalazła się na takim a nie innym poziomie. A jak widać tę produkckę to aż dziwne że nikt jeszcze na tych sprzętach nie zginął! Atmosfera też sie już nie taka, każdy tylko sie pilnuje coby za dużo nie mówić w obecności brygadzistów.
1
egzul 2014-03-28 10:19:29
witam, moze ktos podac jakiegos maila gdzie mozna wysla cv do dtc na magazyn
PUP 2014-04-22 13:01:44
najwyzsze bylo chyba w 2003r. 13% a w 2013r 9% 2014 9,1% wiec bez przesady.
emi 2014-05-07 11:03:54
Kochani,a jak mogę się tam dostać?
1
twoj_osobisty_doradca_zawodowy 2014-05-07 23:03:01
Główną bramą Zachemu. Cały czas prosto. Za dziurami, przed wiaduktem ostro w lewo na ręcznym. Za zakrętem po prawej stronie parkujesz na miejscu parkingowym dla gości oznaczonym napisem "VISITOR". I oto jesteś przed firmą. Wchodzisz do holu głównego. Taka ładna dziewczyna, która w nim siedzi, da tobie formularz zgłoszeniowy do pracy. Później skieruje do magazynu odzieży roboczej. Pobierzesz fartuch lub t-shirt (w zależności co będzie na stanie w twoim rozmiarze) i buty ESD. Przebierasz się w szatni i do roboty!
ona 2014-05-16 19:16:12
o BOŻE!!!! gdzie sa komentaże o panu z kitka? ja nie pracuje w dtc prawie rok i dziekuje bogu ze tak jest BMW no najgorsza linia w calym zakladzie wyzysk i tyle praca po 12h i niema ze nie mozesz.. latem pot po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] leci jakies 40 stopni chyba ze sie cos zmienilo musialabym byc niezla desperatka zeby wrocic do tej firmy!!! jedyny plus to normalne umowy....
ktosia 2014-05-23 22:59:40
firma absurdu np przychodzisz do pracy ale okazuje sie że czekasz 3 godziny (i wtedy praca zastepcza na przetrwanie) bo magazyn nie miał jeszcze czasu wydać materiałów i to nic że potem musisz zostać na nadgodziny i nadrabiać bo przecież magazyn w tej firmie to święte krowy w oderwanym świecie .. a wystarczy spojrzeć z okna na stołówce żeby gołym okiem dostrzec jak bardzo są "zapracowani" ... ŻENUŁA !!!
1
olomatys 2014-05-24 21:38:08
i ta kontrola jakości, najlepsza jest zmiana gwiazd pod przewodnictwem pani blond, pachnę a robota zrobi się sama
anonim 2014-05-27 18:12:14
gwiazdy ze spalonego teatru z blond gwaizda na czele machnac raczka wloski niuch niuch jaka jestem piekna :D bmw najgorsza linia wyzysk i co tu duzo mowic za najnizsza krajowa tak zapierniczac to sie w glowie nie miesci ale patrzac co sie dzieje na rynku lepsza praca i placa taka niz zadna!!!!!!!!
qwerty 2014-06-05 15:45:12
hej ktosia ze stolowki wychodza okna tylko na dzial wysylkowy wiec oni tobie czesci nie wydadza. tylko narzekacie sie cieszcie ze akordu nie macie a ze czasami trzeba zostac i dostac za to pieniadze to nic zlego. wiem ze sa absurdy w firmie ale tak poza tym nie mozna narzekac. trzeba bylo sie uczyc
taka se 2014-07-12 16:35:43
Witajcie Czy możecie mi napisać coś konkretnie o tym zakładzie pracy jak wygląda praca ile godz jakie zmiany jacy ludzie (chociaż tu pewnie tak jak w moim :P), i jaki dojazd jak nie mam samochodu? pozdrawiam i dziękuje
2
mgr inż. 2014-09-29 20:14:03
A inzynierowie jakości ? Czy jest OK ? Jaka jest atmosfera pracy, jakie godziny?
Nela 2014-10-17 14:09:04
Witam! Mam pytanie - czy mógłby ktoś napisać jak wygląda praca na produkcji? Czy są to 3 zmiany itp.? Jakie godziny pracy, jaka umowa? Zlecenie, o pracę? Jak daleko mieści się budynek? Chodzi mi o dotarcie na czas do pracy. Mieszkam na końcu miasta, aby tam dojechać muszę się przesiadać 3 razy + dojście, a słyszałam, że od bramy Zachemu trzeba iść do zakładu ponad 3 km... Więc nie wiem czy dotarłabym na czas do pracy, bez spóźniania się? Bo auta niestety nie posiadam.
6
jac 2015-01-19 12:36:19
Czytam te opinie i się dziwię. Skoro tak tam źle, to dlaczego nikt do Inspekcji Pracy tego nie zgłasza? Przecież po to oni są. Wystarczy przez jakiś czas zbierać dowody (zdjęcia, nagrania) i sprawa załatwiona.
new 2015-02-05 22:09:46
Czy ktos moze napisac jak jest w dziale jakosci ? Czy kierownictwo jest ok?
niezadowolony 2015-02-22 18:45:06
zdjecie uzytkownika
niezadowolony - 2015-02-21 14:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DElTA TECH CONTROLS-nie proponuje zatrudniac sie w tym zakladzie,traktuja tu ludzi zle,nie szanuja nikogo,nie ma premi-moze tylko dla wybranych osob,kierownik tego zakladu dba tylko o siebie,ludzie sa zastraszani,zwalniani,przesuwani na inne dzialy,zatrudniasz sie za najnizsza krajowa,nie ma co liczyc na podwyzke,przedstawiajac swoje warunki nie masz co liczyc na dogadanie sie-pozostaje polozyc wypowiedzenie na stol. Linia BMW zenada,co tam z ludzmi robia ale nie tylko na tym dziale ogolnie w zakladzie mobinguja ludzi nie podoba sie to spadaj,pot ci po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] leci a i tak maja cie gdzies,Kierownik pozal sie Boze,liczy sie tylko jego zdanie-a ty choc bedziesz madrzejszy od niego i tak bedziesz tym glupim,ludzie boja sie odzywac dlaczego zadajcie sobie sami to pytanie...niektore wpisy opisane sa doslownie falsz i obluda prowadzi ten zaklad,ten kto donosi choc nie zawsze mowiac prade -utrzyma sie na stanowisku.Na cale szczescie mnie juz to omija nie musze w tym juz uczestniczyc patrzec na to jak traktuja w tym zakladzie ludzi.Zastanowcie sie zanim zlozycie do tego zakladu papiery..
2
jasiu 2015-02-27 11:29:50
czyli praca jako magazynier i operator wozka widlowego tez wyglada tak samo? wyzysk i praca ponad norme? aż tak zle jest w tym zakladzie i to prawda,ze od bramy Zachemu trzeba isc 2-3km pieszo,zeby dojsc???
leon 2015-03-10 15:32:29
jeżeli chodzi o samą pracę to jest jak najbardziej ok.Zarobki jak wszędzie.
1
lulu 2015-11-11 21:16:43
Hej

Chyba nie były zbyt pochlebne skoro usunięte.?
Anonim 2015-12-25 23:52:04
Hahaha! Jaki socjal? Zatrudniony przez Agencje Pracy Tymczasowej chcesz mieć socjal i dobre warunki zatrudnienia? Człowieku, opanuj się, obudź z tego snu. To nie jest firma marzeń, każdy szuka pracy gdzie indziej, a Ty chcesz się tam pchać?
technik 2016-05-28 22:05:53
Witam. W tej firmie przepracowałem dokładnie 3 dni na stanowisku technika. Stanowiska typu coś polutować coś poskładać to płacą najniższą krajowa , techniczne stanowisko w roku 2014 oscylowało w granicach 1800zł na rękę.

Minusy :
- praca przez agencje
- brak klimatyzacji (może juz jest)
- brak szacunku do człowieka
- brak perspektyw na rozwój
- brak szafek/stroju/organizacji itp

Plusy :
- częste nadgodziny (jeżeli ktoś lubi/potrzebuje)
- robisz swoje masz spokój

Odradzam prace w tej firmie, chyba że nie przeszkadza Ci praca X lat robiąc ciągle to samo.
duch Volanakisa 2016-06-08 12:40:17
Nie.
danio 2016-07-05 15:55:44
technik' a nie ma możlwiosci przejsc do nich bezposrednio i skonczyc umowe a zgencja?
Zostaw swoją opinię o DELTATECH CONTROLS GMBH SP. Z O.O. ODDZIAŁ W POLSCE - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DELTATECH CONTROLS GMBH SP. Z O.O. ODDZIAŁ W POLSCE