brak logo

Schulstad

Poznań

Opinie o Schulstad

rafal335 2010-09-24 13:31:15
Co do Firmy Schulstad nie mam zastrzeżeń.Lecz jeśli chodzi o kierownictwo magazynu nie rozumiem postępowania z nowo przyjętymi pracownikami.Zapewnia się nowo przyjęte osoby że pracują dobrze są wydajni "oby tak dalej"po czym po trzech miesiącach próbnych bez uzasadnienia nie przedłużana jest umowa.Co kieruje takim postępowaniem Pana kierownika,do dziś nie wiem.
3
Marian 2010-12-23 18:17:38
Dobra firma.Idzie dogadać się z kierownictwem,pieniądze na czas a że pracuje się także w weekendy.No cóż czasami tak bywa i trzeba się z tym pogodzić
majster 2013-04-19 17:43:00
Ogólna ocena firmy pozytywna. Pieniądze na czas, nie najlepsze - nie najgorsze. Zdobyłem tam duże doświadczenie przez 2 lata pracy. Atmosfera jak wszędzie, zawsze znajdzie się ktoś "życzliwy". Minusem są pracujące weekendy odświęcane w tygodniu! Zatrudnienie stabilne, oczywiście jeśli mówimy o umowie z firmą a nie z HR - niektórzy pracują tam "od początku" czyli ponad 20 lat. Generalnie wspomnienia dobre.
1
beti 2013-09-24 17:42:48
Pracowałam tam przez agencję HR, praca nie najgorsza, nie ma szkolenia do maszyn tylko idziesz i pracujesz przy czym kobiety na pakowalni oczywiście niektóre krzyczą i wprowadzają nerwową sytuację, pierwsze dni były okropne, weszłam tam i miałam wiedzieć wszystko jak stara pracownica. Dwie z nich mogę śmiało posądzić o mobbing. Reszta jest ok
3
Daniel M. 2013-11-27 23:30:01
W weekendy nie pracują.Pracowałem tam 7 lat i złego słowa nie powiem.
były pracownik 2014-01-04 10:45:44
witam ale tu wszyscy koloryzujecie, zeby naprawde zarobic trzeba sie naginac bardzo dużo, w weekendy sie nie pracuje, z kierownictwem czasami ciezko sie dogadac, a z magazynem to juz wogole, zawsze jakas wojne trzeba toczyć, ogolna moja ocena firmy od 1 do 6 to 3.
2
ringo star 2014-03-26 20:20:04
w każdej firmie znajdzie się ktoś kto lubi ponarzekać lub podkoloryzować. Także i w Schulstadzie takich nie brakuje
zyta 2014-10-11 16:13:10
wiecie co wydaję mi się , że niewiele osób które wypowiadały się ostatnio na forum, tak naprawdę w tej firmie w tej chwili pracuje albo pracowała. Czy mógłby wypowiedzieć się właśnie teraz jakiś pracownik tej firmy ? przydałoby się kilka informacji na temat samych warunków pracy czy też wynagrodzeń .
pracownik 2014-11-30 12:36:51
Unikać tej firmy. Jesteś tam numerkiem, Twoje zdanie nie liczy się. Niskie stawki, wykorzystywanie na maxa, nie masz praw, masz obowiązki, oni mają prawa i prawników.
2
topek 2015-02-14 16:39:11
pomimo tego , że firma jest naprawdę znana jak to piszesz @tomo , to nie zmienia to faktu , że robota na produkcji nigdy nie będzie należała do najprzyjemniejszych . Ludzie przychodzą i pracują tutaj długimi okresami ponieważ muszą , a nie dlatego że chcą to robić , więc odróżniajmy te dwie sprawy .
Kratas17 2015-05-02 22:41:12
Mam rozpocząć w tej Firmie szkolenie na ciastowego i na warunki pracy czy umowy jak na razie nie mam co narzekać. Z pracą w tych czasach jest tak że trzeba się jej trzymać a nie narzekać. Gdyby ludzie tak pracowali jak narzekają to i stawki byłyby lepsze.
magda 2015-10-21 15:35:52
Mogę wiedzieć ile się zarabia tak mniej więcej na produkcji kobieta bez nadgodzin bo sama pracuje w branzy spożywczej i bez nadgodzin na reke mam 2500zł i bogaty socjal z umowa na stałe oczywiście itp i staz pracy mam w firmie co pracuje itp lubie sobie porownac zarobki do innych firm produkcyjnych .
xyz 2015-12-07 21:37:54
Praca w pakowni nie należy może do najprzyjemniejszych, ale 8 godzin da się wytrzymać. Atmosfera? Zależy na kogo się trafi. Są osoby, które potrafią ,,umilić'' ci pracę tak, że nie chce się wracać. Ale są również ludzie pomocni, życzliwi (tych jest nawet więcej. Najgorsze jest chyba to, że idąc pierwszego dnia musisz wiedzieć wszystko co i jak. Mimo,że nigdy wcześniej tego nie robiłeś. Jest to troche stresujące, ale potem jest coraz lepiej
1
xyz 2015-12-08 21:59:37
Wygląda to tak, że mówią ci co i jak i lecisz. Ale zawsze można pytać i poprosić o pomoc. Też zależy na kogo trafisz na zmianie
2
NiePolecam 2016-03-09 15:35:44
Byłem na rozmowie na piekarza/na pracownika magazynu ale i tak nie zadzwonili do mnie. Z tego co widzę ogłoszenie "wisi" cały czas od pół roku.Zatrudnienie bezpośrednie ale pracy i tak bym nie przyjął już po rozmowie.
Na moje pytanie jakie pieniądze mnie satysfakcjonują odpowiedziałem ok.2200 netto.
Na to oni ,że tak dużo to nie płacą(Na rozmowie usłyszałem ,że jest 179 godzin w miesiącu do wypracowania system 3 zmianowy święta itd.) Co do rozmowy porażka.To ,że człowiek ma książeczkę sanepidu zrobioną a nie pracuję ze spożywką to wielkie podejrzenie( "na pewno nigdzie Pan nie pracował"). Kolejne dziwne pytanie rozumiem ,żę szukają Piekarza lub Pracownika Magazyniera.Ale pytanie co to zakalec,i czy robienie chleba bardzo poważnie zapytanie na magazyniera jest mało potrzebne.

Nie wiem kto tam pracuje,ale firma chyba siada lub Dyrektor zarabia na wszystkim.Nawet wejście do firmy jest gorsze niż do kamienicy na Jeżycach.
Osobiście nie polecam.
5
TotalnySyf 2016-08-18 15:14:21
Zarobki ok 1800 zł przy 3 zmianach weekendy pracujące,święta również.W ciepłą pogodę temperatura na hali ok 40 -50 stopni.Ludzie mdleją na hali. Pracownicy piją po 8-10 l wody,aby się nie przewrócić.
Pierwszy raz spotkałem się ,że pracownik to pracy w spożywce dostaję 2-3 komplety ciuchów na tydzień.Wszędzie jest codziennie.Ale syf w firmie jest ogromny,szatnia,hala.Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Już po rozmowie wiedziałem,że firma jest na niskim poziomie.Lider tłumaczył jak wygląda praca jąkał się,nie umiał się wypowiedzieć dobrze .Czułem ,że to już pokazuję na jakim poziomie jest praca,wraz z "wejściem" do pracy przez jakieś korytarze długie. Ciężko wymalować,wskazówki zrobić??
2
beza 2016-09-25 19:46:18
na pakowalni 13zł brutto i 3 zmiany
eks eks 2016-10-12 15:19:06
Praca jak praca, na pakowalni trzeba się napracować/nadźwigać. Wszystko zależy od zmiany, na którą się przychodzi, niektóre Panie można by oskarżyć o mobbing. Wychodzenie na dodatkowe przerwy na papierosa po czym ochrzanianie za to, że niektóre czynności, które nie należą do HR nie zostają zrobione. Początki są trudne (zwłaszcza na tostach), ale później, gdy stopniowo zaczyna się wszystko ogarniać jest łatwiej. Dla osób, które szukają pracy przejściowej jak najbardziej ok.
2
pele 2016-10-12 18:50:38
dokładnie, tak to wygląda w wiekszosci firm, jak sie zatrudniasz a pozniej jakos leci, a czy nawet w ten okres mają rekrutacje czy tylko na wakacje?
Jerry63 2016-11-13 03:36:21
W TEJ FIRMIE NAJWIĘCEJ DO POWIEDZENIA MAJĄ STARE KOBIETY, KTÓRE GŁOWNIE ZAJMUJĄ SIĘ PLOTKAMI, KTÓRE TO Z KOLEI SĄ PODSTAWĄ DO OCENY PRACOWNIKA ! NIESTETY KIEROWNICTWO RÓWNIEŻ OPIERA SWOJĄ OPINIĘ NA PODSTAWIE POMÓWIEŃ I PLOTEK. TAK WIĘC OPINIA O TEJ FIRMIE TO CHAOS, GŁUPOTA I KILKA ZMANIEROWANYCH , ŻEBY NIE POWIEDZIEĆ ZBLAZOWANYCH STARSZYCH PAŃ (ZMIANOWE ?) Z IQ ~ 50 ! TYLE W TEMACIE.
1
Konik1 2016-11-30 11:52:50
Nie polecam pracy w tej firmie. Nie chodzi już nawet o jej "ciężkość" - mowa tutaj o stanowisku pakowacza, ale o atmosferze tam panującej. O ile liderzy są W MIARĘ (!) inteligentni i potrafią wytłumaczyć "co, jak, gdzie i dlaczego", o tyle brygadzistki oraz Panie zatrudnione na stanowiskach operatorek są po pierwsze: niedouczone (szczególnie jeśli chodzi o swoje stanowiska), po drugie: zajmują się bzdurami aniżeli skupić się na poprawnym funkcjonowaniu maszyn i urządzeń, po trzecie: są krzykliwe, niesympatyczne, wrogo nastawione do nowych pracowników, niekiedy nawet agresywne. Trochę lepiej sprawa wygląda na ciastowni, gdyż pracują tam panowie. Praca jest tam cięższa, jest bardziej gorąco, ale atmosfera o niebo lepsza niż na pakowni. Nie polecam tej firmy jako pracodawcy, nie polecam również wypieków firmy Schulstad, Lantmaanen itp.. Dodam jeszcze, że nieprzestrzeganie jakichkolwiek zasad higieny związanych z wyprodukowanym towarem jest tam na porządku dziennym! Pozdrawiam
2
Zostaw swoją opinię o Schulstad - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schulstad