logo Nexteer Automotive Poland

Nexteer Automotive Poland

Gliwice

Opinie o Nexteer Automotive Poland

Cicimalenka 2011-10-29 16:00:25
Czesc nie skladajcie tam paierow i unikajcie tej firmy szrokim lukiem. Nie polecam firmy
4
Mistrz BMW 2014-09-07 12:05:20
Firma ok troche slabo placa ale nie narzekam wszedzie oprocz linii doblo i jacket jest dobrze jak traficie na doblo wspolczuje :D
TOCHBVB 2014-09-17 16:16:25
A możesz opisać te maszyny ? np. tą Doblo?
hajs 2014-09-25 22:30:04
na początku wydaje sie być wszystko ok, ale jak trafisz na stara albo ciezka linie i nie wyrobisz to cie zwalniaja a dowiesz sie dzien przed koncem umowy... nie interesuje ich nic orpocz hajsu, maszyny caly czas sie psuja , team leaderowie sa cfaniakami karza ci zapierdalac a w dodatku kierownik jest ciety i nawet urlopu ci zasluzonego nie chce dac. i dodam tylko że to STREFA.
2
ania 2014-10-01 21:36:13
czy pracują tam kobiety? na jakich stanowiskach? Z góry dzieki
ben123 2014-10-06 13:08:37
Ostrzegam byłem w firmie neexter na rozmowie pierwsze oberzeliśmy halebgościu zachwalal ją jaka to nie jest firma a potem rozmowa i babka mówi że duża rotacja jest w firmie ludzi brakuje i mówi że tam kokosów nie ma i nie każdego brzyjmują a dupek oprowadzający tego nie mówił tylko komurka w ręce i mało mówi teraz wiem że nie warto było.
ben123 2014-10-06 13:24:20
tam jest poprostu dyskryminacja ten się nie nadaje bo na produkcji nie pracował oni z góry wiedzą co człowiek potrawii zrobić.
BEN123 2014-10-06 13:25:54
i to w gliwicach podlina.
kita 2014-10-16 15:34:56
a ja nie narzekam.ch.j w dupe wszystkim lamusom i lewusom.
termit 2014-10-25 16:32:56
ben123 chyba cie cos boli. Nie wiem na kogo trafiles, ale kolega, ktory nie pracowal nigdzie na umowe o prace wiec tym bardziej na produkcji, byl kucharzem dostał się i mowil ze rozmowa calkiem wporzadku. i praca tez bo pracuje od miesiąca.
daro 2014-11-05 20:16:48
Witam jeździ ktoś moze z okolic stadionu gornika
SamiSwoi 2014-12-01 15:13:36
a ile czsu się pracuje przez agencję pracy?
1
kruk 2014-12-01 21:26:28
SamiSwoi. Pracuje sie max 18 miesięcy pozniej musisz isc pod firmę. Rekrutuje Manpower i jeszcze jakas druga agencja
SamiSwoi 2014-12-19 20:28:29
Ale trzeba tam pracować te 18 miesięcy czy wcześniej się "przechodzi" bo w niektórych firmach "przejścia" są już po 4-6 miesiącach.
2
blek 2015-01-18 13:06:14
zazwyczaj trzyaja przynajmniej rok, to juz nexteer decyduje kiedy przejac pracownika
bisior 2015-01-27 21:27:32
Pracowal tam kiedys taki koles totalnie lewy byl odpwiedzialny za kajzen ale chyba go zwolnili bo nic nie robil udawal caly czas ze pracuje a tak naprawdę inne osoby za niego prace wykonywali a on sie pod nia podpisywal...
jednym slowem praca wzgledna ale jak sie nic nie robi to efekt wiadomy
abc123 2015-02-13 21:43:51
warunki pracy średnie , przyjmują z ulicy nawet ludzi z brakami w wykształceniu ,maszyny banalne w obsłudze, pensja 1600-1800 w zaleznosci od premii ,umowy miesięczne, zwalnianie bez podania powodu ,dowiadywanie się o zwolnieniu przez panią z agencji a nie przełożenego, team leaderzy fatalni , normy w miare normalne jak na poziom strefy
3
lolek 2015-02-24 18:31:04
Obcinają premie częste że wychodzisz z 1500zł-1600zł około. Jak to praca na produkcji trzeba caly czas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby wyrobić norme. Kolejna praca dla robaczków STREFY
stary obserwator 2015-02-24 23:14:02
Ale jest praca, w miescie tego nie bedziesz miał, darmowa stołówka prysznic po pracy nie ma zle. Najgorsze dojazdy ale tez po woli sie pierdzieli biorą sie za byle co a pan z bhp zamiast zainteresowac sie powaznymi sprawami to zajmuje sie na prawde rzeczami smiesznymi. Operatorzy przelewaja mujki szczególnie na juniorze po kilkaset litrów dziennie byle tylko prosukcja szła i tym nikt sie nie interesuje.. zamiast dbac o dyscypline i sprzątac po pracy to kazdy ma to gdzies
zer134 2015-02-26 00:47:31
jezeli junior to ta linia gdzie robi sie housingi na assista , to praca tam byla koszmarem , robienie czesci na zapas, wiecznie niezadowoleni liderzy nad toba , zapchana myjka nie bylo miejsca na czesci , zalewane zbiorniki na myjce ,praca w chorym tempie ponad norme
3
stary obserwator 2015-02-28 03:06:42
No tak bo jezezli od was oczekuje sie max pracy to jestescie pod presja napierdzielacie z mysla taka ze cos osciagniecie w tej firmie heh sami słyszycie komentarze ze dobrych ludzi którzy duzo osiągneli to sie pozbywa firma. zakaz na palarni heh po zo te wygrali przetarg z oplem i nie moga nadążyć z produkcją bo za duzo chodziło palic. Opel duza firma a ich plastiki na nexteera układy sie trzyma na placu heh ludzie po nocach je trzyszcza zeby jakos to wyglądało, porażka
1
anonim 2015-03-06 13:51:56
Pracuję tam już jakiś czas, BARDZO dużo rotacja. Ludzie wytrzymują po kilka dni na niektórych liniach. Bardzo awaryjne maszyny - nie ma dnia żeby jakaś się nie psuła. Ogólnie klimat jest ok - płaca mniej wiecej 1600 bo ciągle zabierają premie. Umowy miesięczne. Żeby dostać się pod nexteera nie wystarczy zapierniczać i umieć wszystko - trzeba też mieć dobre układy z TL/kierownikiem - w zasadzie to lizać - bez tego ciężko. Ocena - dostateczny. Nie dbają o ludzi umiejętnościami i łatwo pozbywają się doświadczonych operatorów. Ale jak na poziom strefy - nie jest tragicznie.
1
krach 2015-03-26 22:18:30
a jakie agencje rekrutuja?? oprocz manpower? bo nie wiem do ktorej isc, bylem kiedys w manpower i nie mam przekonania
wariatka00 2015-07-07 19:39:50
mam pytanie sa moze przyjecia?? ;)
wariatka00 2015-07-09 15:55:44
Pytam bo słyszałam od Kolegi ze są przyjęcia i dlatego chciałam się upewnic ;)
asd 2015-09-03 22:41:10
Poracha ,słaba firma ,wszystko nie tak !!! moze z 10 osób ok reszta juz dawno zatraciła sie w wyscigu szczurów .Klimat do bani ego kierownicze napompowane do granic wytrzymałosci a zadnego pojecia o produkcji i zarządzaniu kadra pracowniczą rolnicy , jezdzący kombajnami , kalafiory i jeden nowy spoko . Nie polecam
2
Specjalista 2015-09-27 19:10:12
Atmosfera spoko, warunki do uzgodnienia, elastyczny czas pracy, umowa zlecenia, stawka do negocjacji.
kala 2016-01-13 19:16:41
Umowa zlecenie- owszem, ale przez exact system ;)
kruchu 2016-01-14 20:54:10
z jednej strony szkoda przez agencje z 2 strony tyle osob rezygnuje na poczatku ze nexteer mialby za duzy balagan. popracujesz pod agencja pare miesiecy a potem raczej przejmują jesli sie sprawdzasz
kala 2016-02-10 09:58:54
Ja załapałam się na umowę na dwa lata po 5ciu miesiącach ale znam kilka osób co dostali umowę dopiero po ponad roku
1
Toja 2016-03-13 08:50:13
Wszystko zależy od stanowiska. Przez agencję lub na zlecenie zatrudniani sa operatorzy na produkcji lub studenci w biurach. Oczywiście jest szansa przejścia na umowę o pracę bezpośrednio pod Nexteer ale jest to zależne od wieku czynników.
alois 2016-04-02 14:58:57
startowałem tam jako mech. utrz. ruchu
25 lata doswiadczenia i debilne pytania jakiegos młokosa
typu rozmiar oringu,jaki otwór pod 10x1 --chore!!!!!!juz chciałem mu powiedziec ,,kalamitka,, ciulu!!!!!!!
biuro naborcze super --reszta dno,,,,,,,,,,,,
1
SISS 2016-04-10 14:52:30
POLECAM TRW!!!
Yy 2016-04-18 17:03:46
Kolejni fachowcy odchodzą. ..
1
Gienek 2016-04-22 20:29:39
Potwierdzam w CEC TRW już się rozniosło że NEXTEER rekrutuje na stanowiska doświadczonych inżynierów, HR i kierownictwo jest w ciemnej d$&!e, da się odczuć pewną panikę. Wiem że co najmniej kilka osób jest w trakcie rozmów i składania CV. Software ,System Testy i Hardware, tylko czekać aż się sypnie jak z rękawa. I tak wieloletni wyzysk inżynierów będzie mieć swój koniec. Niestety pracownik niedoceniany finansowo jest jak bomba z opóźnionym zapłonem... tak dalej trzymać :)
1
stały pracownik 2016-04-25 18:40:11
Gorąco NIE polecam tej firmy!! Jeden wielki wyzysk! Podobno przyjmują teraz w NGK (z tego co słyszałem to firma ma w miare dobrą renome (jak na strefe)).

Nexteer ma teraz kłopoty i ja jako pracownik się bardzo z tego cieszę!
8
UR 2016-04-28 16:43:13
Proszę o opinie na temat utrzymania ruchu jakie zarobki dla mechaników? z doświadczeniem.( na strefie śr. 6000 PLN ) Jak wyglada social ?
Yy 2016-04-29 07:13:14
6000?.zapomnij.
Social - wczasy pod grusza, karta multisport, dofinansowanie do posiłków
Poszukujaca pracy 2016-05-18 20:12:40
Co masz na mysli pisząc, ze firma ma kłopoty? Zastanawiam się nad aplikowaniem do nich, ponieważ chce zmienić pracę. Z góry dziękuję za więcej informacji.
Pozdrawiam.
kala 2016-05-19 19:07:58
Masz tyle firm na strefie A Ty chcesz tutaj? Radzę się zastanowić 5 razy zanim ktoś będzie chciał tu robić.. nie mówię że jest tu jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy coś w tym stylu, bo sama ciągle w tej firmie pracuje, ale chyba tylko przez to że mam w miarę lajtowe miejsce pracy :-) teraz z nexteera mnóstwo ludzi sie zwalnia ze względu na zarobki, i gdyby nie to, że mój mąż zarabia 2-3 razy tyle co ja, to na bank z taką wypłatą byłabym w ciemnej d***** i bym szukała czegoś innego
student 2016-05-23 13:55:06
Na ile może liczyć asystent działu produkcji?
anonim 2016-07-12 17:08:41
wiec tak pracowałam ponad 2 lata w tej firmie pod firme dostalam sie jako jedyna po 5 miesiacach ale dlatego ze bardzo trzeba sie starac i wszystkoooo zalezy od kierownika jak duzo i ciezko pracujesz chodzisz na nadgodziny itd. powiem tak umowy najpierw agencja biora kiedy im sie chce decyzja kierownika pod firma to wczasy kolo 300zl dodatek swiateczny 200 za kazdy dzien pracy 4zl do wykorzystania na jadalnie. teraz praca ja bylam na montazu najgorsza linia dokladnie Grey room tam najwiecej kobiet ogolnie to jest w hu.... pracy ciagle sie teraz ludzie zwalniaja. podnosza ciagale normy w ciagu miesiaca potrafili 3 razy podniesc teraz robimy w 2 osoby tyle co kiedys w 3. musimy nosic ciezkie czesci i tyle na godzine ze kazdemu cos wysiada jedej dziewczynie bark sobie uszkodzila druga przed ramie 3 kregosłup. norma norma teraz nakazy daja na weeken jak nie chcesz przyjsc to cie zmusza .płaca? haha ciagle premie zabieraja wymyslaja jakies reczy zeby tylko zabrac harujesz jak za 5 a dostajesz 1600zl super naprawde uszkadzajac sobie barki, kregoslupy przez przeciążenia . jedna odmowila pracy i dzwonila do BHP ze na lini jest za duze obciazenie no i wielce przyznali jej racje po 3 latach noszenia. biuro chodzi sobie po hali patrzy śmieja sie z nas wolne sobie biora a my miedzy świetami niemożemy. teraz od Marca mieliśmy zakaz urlopów tylko l4 uznawali weekendy na przymus albo nakaz dawali . liderzy liderzy sami normy podnosza bo dostaja kase za to dra ryja po tobie bo normaa gdzie jest norma przylatuje kierownik gdzie jest norma ze zaraz sie za nas wezmie. ci co ida sie napic to lider do nich nie ma picia do roboty . upał na hali straszny tempo masakryczne wyzyskuja strasznie dlatego tyle ludzi sie zwalia . jakie agencje rekrutuja Gi cos takiego manpower i juz randstad bo ludzie nie chca tam przychodzic kusza o stawka 12 zl ale co z tego zrobisz weekedny a oni o reklamacja byla i wszystko ci zabieraja i wychodzisz dalej 1600zl. taki mobbing ze dziewczyna miala problemy z sercem i na l4 byla a 2poszla z pismem do biura na lidera i co wyszlo powiedzieli ze ma sie poprawic i tyle wiecznie psuja sie maszyny bo tempa i ilosci nie wytrzymuja przez to sa do tylu z czesciami ty masz chodzic w weekedy do pracy to nadrabiac a na lini BMW to sa na czrwonej liscie bo poslali złe częsci bardzo duzooo i maja stracic zaraz kontrakt i zostaje im tylko opel ktory przez fiata jest na granicy do czerwonej listy kobiety tylko sa na produkcji pare damusiek w biurze na zadne stanowisko nie dostana sie kobiety tylko faceci liderzy kontrola biuro dyrekcja itd nie maja wogole szans stanowiska sa przydzielane po znajomosci nie masz co liczyc na awans chocby do kontroli jak jestes kobieta i dobrych pleców nie masz sami pomyslcie czemu tyle ludzi sie z tamtad zwalnia ze az 3 agencje pracy szukaja im ludzi i wola miec spokojna prace a troche mniej zaplacone . Jak chcesz miec ciezka robote tempo na 6 biegu bieganie po liniach bo braki zapierdziel na godzine normy dogadywanie lidera kierownika i uszkozony kregosłup, bark, itd to powodzenia
6
masakra 2016-07-12 19:54:19
Ja też tam pracowałem wiecie co tam musicie robić oprócz pracy ciężkiej pracy to dostajecie albo taką książeczkę albo pełno kartek i musicie uczyć się o firmie o wszystkich procesach pojeb... co ja w szkole jestem ale wiecie ile tego jest co to jest odstępstwo od procesu co oznaczają dane kolory co robisz z jakąś częścią jaki jest motto firmy numery norm środowiska , bHp i jakości gdzie są gaśnice jakie mamy granicę które do czego są co to wąskie gardło utylizacja jakie mamy aspekty środowiskwe ja pierdo... wiecie ile tego jest i musisz to umieć bo we wtorki i czwartki chodzi po hali audyt biuro cale zadaje Ci pytania 2razy nie odpowiesz na całą listę to cię zwolnia albo umowy nie przedłuża i dziękuję czujecie to co za Patola szkoła normalnie
3
Jola 2016-07-22 07:23:54
Mój mąż ciągle tam robi, ale po wakacjach basta! Pensja 1700 zł :/ nie ma nadgodzin, bo tylko ukraina może je robić. Kilka wpisów widzę tzw. szeptaczy internetowych, którzy chcą jakoś wypromować tą firmę :/ Nikomu jej nie polecam, chyba, że ktoś jest sam, bez rodziny na utrzymaniu, to na początek dla doświadczenia wystarczy.
5
Kandydat 2016-08-29 23:41:10
Dział HR to tragedia.Przeprowadzają rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko kierownicze.Pani mówi ,ze da znać za miesiąc jak skończy rekrutację. I na tym się kończy. Jak tak bedziecie traktować potencjalnych kandydatów to nikt nie będzie tam chciał pracować. Totalna niekompetencja.
2
zenek 2016-10-05 19:40:41
Bardzo rozbawiły mnie opinie koleżanek i kolegów :) Jeśli ktoś jest leniwy i nie potrafi ciężko pracować niech ma pretensje tylko do siebie...
AXL 2016-10-07 08:26:32
Dokladnie :)
gnom 2016-10-18 09:57:39
Harowac czy pracowac, bo to jest różnica.Jak duże jest tam obciążenie pracą?Skoro przysługuja wam posiłki regeneracyjne to musi być niezły za..........l.Nigdy nie zrozumie takich entuzjastów cieżkiej harówy,w imie czego?
2
Tomek 2016-11-04 15:17:43
Wiesz niektórzy uważają że w pracy trzeba pracować gorzej niż na kopalni za 1500zł tak ma być bo im się to podoba i każdemu ma też się to podobać. Dziwne że ludzie masowo leczą się na l4 przeciążone barki, ręce, kręgosłup itd ciekawe czemu tyle ludzi się z tamtą zwalniają no napewno bo tam jest tak cudownie przecież jak lubi jakiś Zenek to niech tam siedzi do emerytury
2
pracownika miesiąca 2016-11-24 09:05:53
Pracowałem w tej firmie przeszło 2 lata w gliwicach. Po roku i 3 miesiącach dostałem umowę pod nexteera. Zarobki były tragiczne (1600-1800 zł). Ludzie na hali ok, ale kierownictwo i wyżej to śmiech na sali. Normy takie, że jeśli chcę się ją zrobić trzeba omijać procesy (MAGNAFLUX HAHHAHAA), ale kazdy to ma w dupie - tylko ze jak Cie zlapia to wylatujesz. Ogólnie dużo stresu, ciśnienia na nadgodziny (słabo płatne) i na wynik. W tej firmie wszystko idzie kosztem jakości. A jak reklamacja jest to jest szloch jak do tego mogło dojść. Na szczęście w ostatnim roku dużo dobrych i fachowych osób uciekło (ja też). Kolesiostwo i kierownicy po podstawówkach....

Omijać szerokim łukiem.

To już chyba wybrać TRW lub NGK.
2
Zostaw swoją opinię o Nexteer Automotive Poland - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nexteer Automotive Poland