brak logo

BIOMED S.A. Wytwórnia Surowic i Szczepionek

Lublin

Opinie o BIOMED S.A. Wytwórnia Surowic i Szczepionek

pracownik 2015-11-16 19:44
Jeżeli komuś nie odpowiada to można znaleźć zatrudnienie w Biedronce, Lidlu itp...
Przecież nikt nikogo na siłę nie trzyma..... Po co piszecie takie bzdury???
2
wołodja 2015-11-30 10:31
Jaka jest kondycja firmy możecie sprawdzić na notowaniach GPW.
1
SZALEŃSTWO 2016-01-14 11:54
Dotacje. Dofinansowania. Wsparcie. A Prezesy nic nie robią. Dzisiaj kurs nurkuje -75%.
3
były pracownik 2016-01-16 15:05
szkoda ludzi którzy tam pracują, chyba najwyższa pora znaleźć inne zajęcie zanim pracodawca się zwinie i wszystkim "podziękuje" za zaangażowanie, zwłaszcza że nie płacą pensji na czas więc klapa będzie z hukiem i sporo ludzi ucierpi.
4
Mark 2016-02-05 23:07
Witam Was

Mam szansę na pracę jako specjalista ds. e-marketingu w Biomed. Jednak mam dylemat: byłem na rozmowie w listopadzie, teraz wznowili rekrutacje i jestem już prawie przy końcu rekrutacji. Pytanie, które mi się nasuwa: czy była to ponowiona rekrutacja (zatrudnili kogoś, nie przeszedł okresu próbnego i szukają ponownie?)Jak jest z rotacją pracowników w firmie? Czy tej firmie można ufać, czy to co obiecują na rozmowie jest prawdą?

Dziękuje Wam za wszystkie informacje i sugestie
Marek
1
Tadeusz 2016-03-04 21:58
Ludzie, dla własnego dobra. Im dalej tym lepiej... Szkoda zachodu, aplikuj jedynie jeśli nie masz jakiegokolwiek doświadczenia i nie zależy ci na pieniądzach.
ex-worker 2016-04-14 09:32
CzasEm zastanawia mnie zdziwienie ludzi: jak to firma biotechnologiczna i niskie zarobki? TAK!!!! Biotechnologia może istnieje w Centrum Badań, który opiera się na dotacjach unijnych a reszta wydziałów to...fizyczny ciężka praca uwierzcie.Przy czym bardzo specyficzna i wymagająca, wszystkie procesy w odpowiednich warunkach fizycznych, chemicznych, mikrobiologicznych w odp.czasie, wszystko protokołowane - więc składanie wycieraczek w VALEO (nie obrażając nikogo) może być przyjemniejsze. Tu reżim, kobiety nie mogą nosić biżuterii, makijażu (ale nie we wszystkich wydziałach jest to egzekwowane ale obowiązek ogólny jest.Ciągła rekrutacja o czymś mówi, ludzie po prostu odchodzą. Firma zarabia olbrzymie pieniądze, ale znam osoby (po studiach)które pracowały tam dobrych parę lat i nie doszły do wynagrodzenia 1700 na rękę (może to tylko kwestia wydziałów). Jeszcze wspomnę o skandalicznym traktowaniu personelu pomocniczego: jak śmieci jak służba za najniższą krajową - można się zszokować, kiedy już gdzieś się pracowało i jest porównanie.Bardzo im współczuje - bo to Korea Pn, jeśli chodzi o ich traktowanie. Ktoś powyżej pytał, że jego rekrutacja została zawieszona a potem wznowiona i o czym to ma świadczyć? że na stanowisko był wyznaczony człowiek (nie musze chyba tłumaczyć że w pierwszej kolejności idą osoby z polecenia) a jeśli te rezygnują bo widzą syf w warunkach pracy albo w układach pracowniczych międzyludzkich bo one też dają popalić, albo w końcu to do nich dociera na co się pisały...i wtedy jest poszukiwanie następnego z listy chętnych, która już była. Pani kadrowa jest już tak znudzona tym zapewne, że nie zdziwcie się jak będzie wam walić na "TY" ...no cóż taka kultura. I naprawdę nie wiem co poradzić tym, którzy chcą tam iść. Może szczęścia, że na innych wydziałach będzie lepiej. Ale myślę, że poziom i kultura pracy jest TAM wszędzie bardzo podobny...
2
ex-worker 2016-04-14 09:35
opinia dotyczy Biomed Kraków, żeby była jasność.
Brygida198 2016-05-19 07:56
Witam,

Firma istnieje ponad 70 lat na rynku i to POLSKA FIRMA, wytwarza leki najwyższej jakości o czym świadczą posiadane certyfikaty GMP - wydawane przez Główny Inspektorat Farmaceutyczny - stale kontrolujący warunki ich wytwarzania.
Firma spełnia międzynarodowe standardy jakości, leki podlegają kontrolom w różnych wybitnych Ośrodkach i Instytutach badawczych w Polsce. Pracownicy Firmy - to kadra dobrze wykształcona,która ciągle podnosi swoje kwalifikacje. Najlepiej krytykować - jak się kompletnie nie zna tematu. Pozdrawiam
4
mirella123 2016-05-20 14:32
Zgadzam się, w BIOMED LUBLIN pracuje doświadczona kadra pracowników, którzy chętnie dzielą się wiedzą, uczą studentów i absolwentów na praktykach i stażach zawodowych. Na 10 firm - tylko ta przyjęła mnie na praktyki. Dziękuję BIOMED.
3
Orzech@orzech 2016-05-20 14:36
Przyłączam się do opinii. Pracodawca dba o pracowników zarówno młodych jak i starszych, nie ściga jak w innych firmach. Pensje też zadowalające jak na region Lubelszczyzny i na czas. :)
2
Joanna 2016-05-20 14:39
Biomed jest idealnym miejscem, w którym studenci i absolwenci mają możliwość zdobycia pierwszego doświadczenia zawodowego. Przede wszystkim uczy samego"obycia" w laboratorium. Poza wykonywaniem analiz, pozwala też zapoznać się z systemem prowadzenia dokumentacji i przede wszystkim - uczyć się w gronie specjalistów. Zdecydowanie polecam staż w Biomed-Lublin :)
2
Magdalena 2016-05-20 14:40
Polecam wszystkim Biomed-Lublin jako przyszłe miejsce stażu dające możliwość zapoznania się różnymi analizami fizyko-chemicznymi, jak i mikrobiologicznymi, a także zdobycia doświadczenia z zakresu procesów kontroli produktów leczniczych. Praktyki przebiegają w świetnej atmosferze, którą zapewnia zespół o dużej wiedzy i kompetencjach.:)
2
JULIA 2016-05-20 14:41
Najlepsze praktyki w moim życiu!!!
Ciekawe analizy, dużo informacji, naprawdę można się wiele nauczyć. Bardzo miłe opiekunki, które chętnie dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem. Polecam wszystkim, którzy chcą zainwestować swój czas w efektywny rozwój.
2
Paulina 2016-05-20 14:43
Staż w BIOMED-LUBLIN oceniam bardzo pozytywnie. Polecam osobom chcącym poznać pracę w laboratorium chemicznym i mikrobiologicznym oraz zdobyć doświadczenie w przeprowadzaniu ciekawych analiz. Ponadto opiekunowie są uprzejmi i chętnie odpowiadają na pytania stażystów.
2
Łukasz 2016-05-20 14:43
Staż oceniam jako bardzo udany. Praca w gronie ekspertów oraz przyjemna atmosfera są gwarantowane. Jeśli chcesz nabyć praktycznych umiejętności z zakresu analiz mikrobiologicznych oraz chemicznych to polecam Biomed- Lublin.
2
Agata 2016-05-20 14:44
Gorąco polecam!!! Świetna atmosfera pracy w baaardzo miłym zespole i przede wszystkim możliwość zdobycia nowego doświadczenia zawodowego oraz podwyższenia swoich kompetencji
2
Igor12 2016-05-20 14:52
witam,

Ja też mam miłe wspomnienia w pracy tej firmie, kto chce ten się nauczy i doceni czas spędzony w gronie pracowników o dużych umiejętnościach zawodowych. Firma nie zasługuje na takie wpisy - robią to byli pracownicy którym nie chciało się po prostu uczciwie pracować i Biomed z nich zrezygnował.
pozdrawiam
4
Igor 12 2016-05-30 14:35
Chyba nie wiesz o jakiej Firmie piszesz. BIOMED-LUBLIN to firma w której można się wiele nauczyć - a widać, że ty masz tylko wymagania i roszczenia. Twoja opinia nie jest trafna a komentarz beznadziejny, nie poparty na argumentach.
4
Henio45 2016-05-30 14:40
Zupełna niewiedza - firma bardzo dobrze się rozwija, pracownicy są dobrze wykwalifikowani. Skończenie studiów - nie oznacza, że przychodząc do firmy otrzymasz od razu stanowisko - na nie trzeba zapracować. Więcej pokory do życia i nie obrażaj uczciwie pracujących w BIOMED LUBLIN. Pozdrawiam
2
JarekMarek 2016-05-30 14:46
Moja żona pracuje i bardzo chwali sobie tą firmę. Nie rozumiem jeżeli się komuś nie podoba, bo chce szybko awans i furę pieniędzy bo ma wysokie aspiracje to chyba się pomylił z powołaniem. Niech idzie na księdza.
2
franek 2016-05-30 14:58
Chyba władca much jesteś, masz IQ = 10
Julka 18 2016-05-30 14:59
Witam, Firma nie tylko opiera eksport o kraje wschodu - jesteś dawno nie w temacie kolego, nie pisz byle czego. Pozdro
3
Karolina 2016-06-04 09:34
Miesiąc praktyk w Biomed Lublin to z pewnością świetnie wykorzystany czas. Osoby, które chcą mieć tylko "papierek" nie mają tu czego szukać, praktyki dają szansę na zdobycie cennego doświadczenia i ogromnej wiedzy o technologii i regulacjach prawnych wytwarzania leków. Ponadto pracują tam profesjonalni i życzliwi ludzie, a firma może się pochwalić wieloletnim doświadczeniem. Praktyki w Biomedzie to szansa na naukę od najlepszych.
2
Felix2000 2016-06-04 09:37
Ostatnio byłem na szkoleniu z grupą studentów z UMCS w BIOMED. Było super, wykład a później wycieczka po wydziałach produkcyjnych. Profesjonaliści w każdym calu - POLECAM WSZYSTKICH !!!!!!!!!!!
3
MagdaW 2016-06-04 16:35
gwiazdka
Biomed-Lublin jest bez wątpienia idealnym miejscem dla studentów i absolwentów, którzy chcą się uczyć i zdobyć cenne praktyczne doświadczenie. Wykwalifikowani pracownicy przekazują unikalną wiedzę na temat każdego aspektu funkcjonowania firmy farmaceutycznej - od technologii produkcji leków po regulacje prawne, systemy kontroli i sposób prowadzenia dokumentacji. Co więcej, są pełni zaangażowania i pasji, które skutecznie przekazują początkującym, stwarzając możliwość przeprowadzania bardzo ciekawych doświadczeń fizyko-chemicznych i obserwacji mikrobiologicznych. Chętnie odpowiadają na wszystkie pytania, doceniając dociekliwość młodych ludzi. I to wszystko w niesamowicie przyjaznej atmosferze, która powoduje, że chce się tam wracać :) Gorąco polecam, bo naprawdę warto.
2
Andrej2016 2016-06-05 08:49
Witajcie,
Pracownicy BIOMED-LUBLIN są dobrze wykwalifikowanymi specjalistami, o wieloletnim doświadczeniu w branży farmaceutycznej. Firma jest jednak otwarta na zatrudnianie do pracy osób młodych – każdego roku rekrutację przechodzą pomyślnie nowi kandydaci.Polska firma, lubelska firma, szanujmy rodzimy przemysł. Pozdrawiam
2
Misiaczek** 2016-06-05 09:04
Witam wszystkich opiniujących:
Fakty firma polska, ponad 70 lat na rynku, leki mają jakość światową, firma zlokalizowana w naszym regionie, miejsc pracy utrzymanych ok. 250, pensja na czas i kwotowo dobra jak na warunki krajowe, pracownicy to fachowcy z doświadczeniem, BIOMED-LUBLIN był jest i zawsze będzie. Taka prawda - pozdrawiam niedowiarków i negatywnie opiniujących (stary zarząd Wam płaci za te wpisy, bo im żal, ze firmy prawdziwym hochsztaplerom nie sprzedali).
2
Adolf 2016-06-29 15:22
bez dwóch zdań Biomed to raj na ziemi co potwierdzi każdy pracownik tej wspaniałej firmy. Praca tutaj to zaszczyt, nie każdemu będzie dane przestąpić próg tych niebiesich wspaniałości
2
student 2016-06-30 10:06
boska robota, nawet aparat władzy oparty na systemie bóg ojciec, syn boży i duch święty. Każdy kierownik to anioł który rąbka nieba przychyli pracownikowi. Polecam każdemu kto chce mieć styczność z cudami na co dzień i kroczyć pośród chmur nie dotykając ziemi.
zainteresowana 2016-09-23 10:38
Jaka obecnie atmosfera w firmie?
Warto aplikować?
Jaki produkty promuje się jako medyczny?
Byly pracownik 2016-09-29 21:33
Sam.sie podpisz z nazwiska,sama prawde ludzie pisza
Lublin 2016-10-11 18:31
Jeśli jesteś niekompetentnym studentem bez doświadczenia i aspiracji to ta firma jest idealnym miejscem pracy dla ciebie. Jeśli masz jakiekolwiek umiejętności z pewnością znajdziesz bardziej wartościowe miejsce do pracy, nawet w Lublinie.
50 2016-10-11 21:20
@bu chyba miałeś kolego na myśli przedstawiciela medycznego nie handlowego prawda?:D teraz faktycznie spora rekrutacja na te stanowiska jest jak widzę
Biomed Lublin 2016-11-09 21:12
Biomed to przedłużenie studiów: nic nie zarobisz ale i się nie narobisz. Opierdalanie nieprawdopodobne, konsekwencje bycia złapanym żadne. Jeśli natomiast poważnie myślisz o miejscu gdzie zarobisz na życie poświęć swój czas na dalsze poszukiwanie rzetelnego pracodawcy, w Biomed nie zarobisz.
gruby. 2016-11-17 12:42
Wszystko niby ok to dlaczego zalegają z wyplatami za inne rzeczy tez nie płacą.
1
PM Praca 2016-11-17 12:52
Rozmawiałem ze znajomym, który tam pracuje , o pracy zatrudnieniu sam chciałem złożyć dokumenty na medycznego bo jest rekrutacja.Jego słowa były dosadne: brak pieniędzy na wszystko np prąd płacą na raty, ludzie zarabiają jak by czas zatrzymał się 15 lat temu. Dodatkowo szukają ludzi bo jakąś firma rozwiązała z nimi kontrakt na jakiś produkt bo były problemy i tamta firma wolała ludzi zwolnić niż czekać na pieniądze. Jednym słowem polecam ją szukam dalej.
3
racjonalista 2016-11-26 22:35
do PM Praca mam nadzieję, że wiesz, że jeżeli rozpowszechniasz nieprawdę podlegasz odpowiedzialności karnej?
1
fda 2016-12-01 11:00
no i się skończyły wakacje - w ch. roboty, a pieniądze te same.
1
BIOMED LUBLIN 2016-12-09 00:12
To już chyba koniec. Spółka ujawnia olbrzymie straty.
2
Biomak 2016-12-10 21:49
Mylisz się kolego, widać, że nic nie wiesz co się w środku dzieje ;)
2
Biomak 2016-12-16 01:23
księgowa świeża wypoczęta wróciła do pracy - będzie się działo ;)
1
pracoownik@pracownik 2016-12-23 11:30
Firma dalej się rozwija, a kadra stale podnosi swoje kwalifikacje i umiejętności. Firma przechodzi też regularne audyty jakości zagraniczne i krajowe bez żadnych problemów, oby tak dalej:) pozdrawiam
3
Tomek 2017-03-10 13:46
A jak wygląda praca przedstawiciela medycznego w tej firmie? jaki jest zakres jego obowiązków, jaka płaca podstawa plus prowizja?, umowa o prace czy działalność?., jaki zakres województw. Jaka atmosfera miedzy Ph.?
Zuzanna 2017-03-16 12:23
@pracoownik@pracownik dalej pracujesz w firmie? Chętnie usłyszymy więcej na temat możliwości rozwoju, które oferuje BIOMED. Na jakie szkolenia mogą liczyć pracownicy?
szkolenia 2017-03-20 20:53
Z bogatej gamy szkoleń oferowanych naszym pracownikom mogę śmiało wymienić szkolenia z zakresu BHP czy też PPOŻ. Dokładamy szczególnej staranności by nasza załoga gruntownie poznała wiedze z tego zakresu. By wychodzić na przeciw oczekiwaniom naszych pracowników szkolimy ich również w szeregu innych dziedzin jak: właściwe rejestrowanie czasu pracy nieodpłatnie udostępnianymi czipami lub licznymi szkoleniami z przeróżnych zakresów prowadzonymi w ramach wypełniania formularzy potrzebnych do spełnienia wymogów ISO.
lanie wody 2017-04-14 20:02
bhp i ppoż to raczej obowiązek pracodawcy więc...... Co do ISO to trzeba wiedzieć co się pisze......
2
gg 2017-04-27 13:56
no z tymi szkoleniami, to dałeś po całości :DDDDD
były pracownik 2017-05-13 20:59
za moich czasów firma nie płaciła na czas absolutnie niczego: pensji, faktur, ZUSu
Zuzanna 2017-05-15 10:24
@były pracownik jak dawno to było? Możliwe, że była to sytuacja przejściowa. Co mogą powiedzieć na ten temat obecni pracownicy?
Zostaw swoją opinię o BIOMED S.A. Wytwórnia Surowic i Szczepionek - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIOMED S.A. Wytwórnia Surowic i Szczepionek