brak logo

Uniwheels Production Poland

Stalowa Wola

Opinie o Uniwheels Production Poland

Janusz 2016-03-09 19:38:40
Kobieto spróbuj na magazyn a o odlewni nawet nie myśl bo tam nawet faceci wymiękają a lato zbliża się wielkimi krokami...
Arek 2016-03-10 13:52:43
Dokładnie. Już teraz na hali jest np: 28 stopni a latem to nawet strach mówić
Franek 2016-03-15 12:41:37
witam, mam pytanie, czy są jeszcze wolne miejsca pracy na odlewni albo jako operator maszyn odlewniczych? I czy faktycznie jest bardzo ciężko? zostaje sie po godzinach?
odlewnik 2016-03-22 12:06:26
Zadzwoń do kadr bo tutaj tego nie wie nikt.
Bodzio 2016-04-02 11:37:07
Są przyjęcia. Na tym stanowisku nie jest cudownie więc są rotacje.
Maro 2016-04-04 18:25:55
Jak jesteś odporny na wysokie temperatury lub byłeś w Afganistanie czy Iraku to dasz radę jak nie to idź na OM lub inny wydział.
operator maszyny 2016-04-08 20:45:11
Operator maszyny odlewniczej ma o wiele lżejszą robotę niż wytapiacz który ładuje do pieców materiał,rafinuje,zalewa,czyści piece,sprząta,zbiera felgi złomowe ale wszyscy harujemy w tym samym syfie za tą samą mamone.
janusz 2016-04-10 22:03:29
Zarobki mniejsze niż w Alutecu a atmosfera zależy od wydziału bo niektórzy wyżej sr...niż d...mają no i sporo podpier...
2
Stachu 90 2016-04-11 09:37:58
@ Janusz, to ile można wyciągnąć bez nadgodzin np: na umowie próbnej i tej już na rok ???
Tadek 2016-04-12 13:12:34
Witam, a jak wygląda praca na wydziale obróbki mechanicznej? jest "ciężej" jak na odlewni jako operator maszyn odlewniczych ?
łysy 2016-04-13 12:29:29
Też nie jest lekko ale przynajmniej wysoka temperatura tak nie daje w kość jak na odlewni.
Dudek 2016-04-16 12:15:20
niby 1900 na umowie rocznej wraz z premiami. A na tej 2 miesiecznej to najniżsa krajowa. Ale czy są te premie to nie wiem
Roman 2016-04-20 08:28:42
Myślę że jakby było te 3000 na rękę to nie byłoby takiej rotacji.
Dudek 2016-04-20 08:41:15
Ludzie rezygnują ze względu na kasę czy warunki pracy? chodzi mi o operatora maszyn odlew.
JARO 2016-05-22 11:05:50
WIECIE ILE NA CZYSTO DOSTAJE ŚLUSARZ NARZĘDZIOWY
bezrobotna1 2016-06-13 12:57:26
Witam, mam pytanie czy kobieta ma szansę dostać się na pakownię i czy da sobie tam radę. Zamierzam się przeprowadzić w okolice Stalowej Woli i szukam tu pracy. Może jakieś pomysły ewentualnie gdzie może składać podanie dziewczyna bez doświadczenia na produkcji bo niestety nie znam tutejszych zakładów. Z góry dziękuję za odp.
Bolek 2016-06-23 23:46:32
dziwę się wam że pracujecie w takich warunkach na tej odlewni. ja też tu robiłem, a teraz jeżdżę samochodem służbowym z klimą jako przedstawiciel handlowy. i mam dwa razy tyle. jak ktoś kumaty, to pojdzie w tym kierunku
billy 86 2016-06-27 11:48:07
@ Bolek. Masz rację. Robić w takim piekle to porażka. Po co się tak przemęczać.
Gienek 2016-06-28 14:11:48
@ miły pan, no słuszna opinia. Nikogo nie położą jak trzeba pracować. Jak ktoś chce to da radę, a komu nie odpowiadają warunki i ogromna temperatura to może się zwolnić w każdej chwili. No ale są tacy co codziennie narzekają a boją się zwolnić i spróbować gdzie indziej...
1
ich bin kein Roboter 2016-07-23 17:29:52
Najlepsze niewolnictwo w XXI wieku.
1€=4 Zloty ! 2500 Zloty to 625 Euro - i za co tutaj zyc ?
Uniwhels takze w Niemczech jest znany z negatywnej strony.
Moje podanie o przyjecie ( w Werdohl )na stanowisko w kontroli jakosci zajelo im 3 miesiace.
A chozilo o 4800€ brutto - tak ciezko im bylo sformulowac umowe o prace , ze w koncu sam zrezygnowalem.
- wyksztalcenie wyzsze technichne ( budowa maszyn )
- obsluga maszyn mierniczych ( Zeiss , Wenzel , Mitutoyo )
- 7 Zertifikatow ( ekonomia , materialoznawstwo , spawalnictwo,etc )
- 25 lat pracy w zawodzie ( kontrola jakosci , management )
Na pomorzu mowia : badziewie , a nie firma !
4
Helmut 2016-07-24 15:04:49
@ ich bin kein Roboter, ma absolutną rację ! omijać szerokim łukiem.
Stefanek $ 2016-07-24 15:07:25
Z innej beczki pytanie. Czy ktoś Panowie pracował w firmie Colette z Tarnobrzega. Zajmują się montażem wewnętrznych placów zabaw. Jaka panuje tam atmosfera i czy zarobki są dobre? Pozdro.
ciekawy 2016-07-26 11:22:56
czy to prawda, ze ściągają do pracy więźniów?
1
Konrad 2016-08-03 14:17:02
Tak ale mało kto o tym mówi.
Konrad 2016-08-04 09:56:03
Oczywiście, że nic złego. Każdy ma prawo do pracy, a to co robił w przeszłości to tylko i wyłącznie jego sprawa, no ale w tym kraju tak się do wszystkiego podchodzi "bez luzu".
Usz 2016-08-05 03:01:29
NOwa Hala jest uruchamiana i jest zapotrzebowanie bardzo na pracowników
daw 2016-08-18 11:09:35
najpierw swoich tam dadza
avrm 2016-08-20 21:30:36
Szukam chętnych do jazdy autem z Tarnobrzega ,narazie bryg. B ale byc moze zmienie na D.
Bogdan 2016-08-21 17:12:40
Działają juz wszystkie wydzialy w nowej hali?
1
Stanisław 2016-08-27 10:14:13
Bardzo słaba firma, nie idźcie tam i tak nie wytrzymacie . no chyba że jesteście kobietą i was dadzą na badanie szczelności felg lub do administracji gdzie siedzi się w klimatyzacji. Na całym zakładzie jest ogromnie gorąco nie tylko na odlewni. Szatnie są zwykle daleko od miejsca pracy więc trzeba chodzić przez pole przez to jeszcze szoki temperatur i przeciągi. Pieniądze w tej firmie rodzą się w bólach , ogromnych bólach. O przysługujące urlopy też nie można się doprosić. Nawet w obrębie jednego wydziału to loteria , można trafić na maszynę gdzie jest mniej pracy lub na taką gdzie jest więcej pracy na dodatek w przeciągu i z ręcznym donoszeniem sobie felg podczas gdy ktoś obok ma taśmociąg a kasa ta sama. No i trzeba się przyzwyczaić do pracy w godzinach nocnych. Praca na uniwheelsie tylko dla bardzo wytrzymałych fizycznie i psychicznie osób.
3
drops 2016-08-29 15:34:00
A czy to prawda że stawki podnieśli? Jak już się męczyć to przynajmniej za jakiś konkretny pieniądz
antyamelinium 2016-09-02 08:32:46
Uwaga omijać szerokim , łukiem, szkoda zdrowia, praca w systemie 4 brygadowym, wynagrodzenie nie współmierne do szkodliwości oraz uciążliwości wykonywanej pracy powiedziałbym , że to wręcz jałmużna za taką pracę. Po 3 miesiącach dałem sobie spokój i to była najlepsza decyzja ever. Rotacja pracowników masakryczna ...
5
Władek 2016-09-06 09:50:40
No to każdy wie, że się pracuje w systemie 4 brygadowym, ale warunki tam panujące i atmosfera to jedna wielka porażka. Można popracować kilka mies i odłożyć na wyjazd za granice bo szkoda zdrowia...
1
uniłels 2016-09-11 09:29:44
oferty zawsze mają, tylko na stanowiska, gdzie jest największa rotacja. Bez papierka, bez praktyki i bez znajomości nie licz na przyjęcie np. na CNC albo kontrolę jakości. Trafisz na obróbkę mechaniczną i stracisz zdrowie.
1
Franek 2016-09-12 16:17:17
@ uniłels
No dokładnie, można stracić zdrowie w tym syfie. Ktoś jak przerobi chociaż dwa lata to jest kozakiem. Można tam przerobić parę miechów i odłożyć na jakiś wyjazd za granicę do pracy w lepszych warunkach ! można pracować na cnc ale za euro.
san 2016-09-25 13:43:52
nie jest jak wszysy gadja lepsze stanowiska obsadzone tj koledzy i rodzina teraz potrzebuja ludzi
do najgorszyh robot tj odlewnia i obrobka nie podejmowalbym bym tam pray na 4 brygady
Bladz 2016-09-29 17:34:15
do UNIWHEELS-u nie potrzebuja ludzi z wykształceniem bo tacy za dużo pieniędzy chcą na start - lepiej zatrudnić kogoś bez pojęcia a najlepiej po znajomości z rodziny
Franek 2016-09-30 08:53:35
Oczywiście, że trzeba mieć znajomości bo samo wykształcenie i doświadczenie nie pomoze w zdobyciu lepszego stanowiska. Na te najgorsze "obozowe" stanowiska biora kogo popadnie nawet tych po podstawówce.
Zaputajnik 2016-09-30 16:11:28
Jakie pieniądze aktualnie zarabia się na starcie mówię o wypłacie netto nie brutto?
2
Zaputajnik 2016-09-30 17:21:06
Slusarnia lub utrzymanie ruchu
ciekawy 2016-10-10 11:11:46
czy to prawda, że firma wystawiona jest na sprzedaż?
6
Sebo 2016-10-10 12:09:16
@Am
Osobista wizyta u kierownika bądź zastępcy. Oprowadzi Cie po wydziale i nawet tego samego dnia dostaniesz forumularze i skierowanie na badania.
Sebo 2016-10-15 09:20:46
@red
Najlepiej zadzwonić. Warunki jakie tam panuja są okropne.
1
KKKKKK 2016-10-15 21:06:29
Pracowałem, nie pracuję ... Szkoda zdrowia .
1
KKKKKK 2016-10-15 22:31:01
Jeśli masz 800 tys. Euro możesz kupić i mieć strup na dupie ...
Sebo 2016-10-18 09:05:49
@ red
Miałem na myśli stopieñ obciążenia fizycznego dla pracownika fizycznego. Warunki tam panujące są nieznośne. Ale jak startujesz na umysłowego to sie nie orobisz.
red 2016-10-18 09:40:18
Specjalista ds. relacji z klientem i audytów w dziale jakości jest teraz poszukiwany z tego co widze tylko niestety nie napisali jakie mają wymagania finansowe i to mnie tak naparwde dosyć mocno martwi jednak.. dajcie znać jak to wygląda.
pracownik 2016-10-26 20:12:43
Składaj do biedronek,lidlów,kauflandów,rosmanów a nie do takiej firmy bo kobieto nie dasz sobie tu rady.Poważnie piszę.
pis 2016-11-04 02:38:45
Zarobki 2500 plus premie 300 plus 250 netto .zapraszamy.ps ciężkie warunki odlewnia.
Cyprian 2016-11-27 10:49:22
Otworzyli ta nowa hale produkcyjną? Miała ruszyć w maju ubiegłego roku.
Zostaw swoją opinię o Uniwheels Production Poland - Stalowa Wola
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Uniwheels Production Poland