brak logo

Geoban

Wrocław

Opinie o Geoban

iwo 2009-08-17 14:27:43
Nie odważyłem się podjąć pracy w tej firmie z uwagi na zaskakująco niskie zarobki jakie zaproponowano mi wraz z ofertą pracy. Niewiele ponad tysiac zlotych dla osoby doroslej, po studiach, samodzielnie utrzymującej się to porażka na całej linii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I jak to świadczy o pracodawcy!!??
1
teq 2009-09-30 19:42:49
swiadczy to fatalnie o pracodawcy....firma "sprzyjająca" pracownikom...
as 2009-11-08 19:30:52
tylko dla studentów jeśli jesteś zwykłym pracownikiem, jeśli jesteś team leaderem masz 2 razy wiecej na reke
pracownik GEOBAN 2010-01-22 13:00:57
awans bez podwyzki, tylko tutaj to mozliwe!!
BYŁY PRACOWNIK 2010-03-05 12:47:54
lepszy awans bez podwyżki niż podwyżka 10 zł, bo słyszałem że takie były:) wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pracus 2010-03-14 19:19:44
To niestety prawda. Praca baaaaardzo kiepska. Jak zaczynałam prace w geobanie cieszyłam się ze udało mi się fajną prace znaleźć, szybko zrozumiałam w jakim byłam błędzie. Baaaaardzo małe zarobki- ok (usunięte przez administratora)na początek (cały etat) po 3 miesiącach podwyżka ok(usunięte przez administratora) zł- wszyscy zarabiają tyle samo, nie ma czegoś takiego jak wynegocjowanie sobie stawki, nie ma zresztą z kim negocjować. (usunięte przez administratora)
uciekinier 2010-06-08 16:38:45
Przyznaje praca tragiczna!!! Warunki pracy też!!
upał ok 35 stopni na sali, bez wentylacji, klimatyzacja nie działa,
zarobki wręcz fatalne, wszyscy mają ok 1300 na początek, poźniej mała podwyżka i koniec na dłuuuuugi okres. Ludzie zatrudniaja się i uciekają prawie od razu gdzie indziej. Zostaje mała grupa stałych pracowników, którzy nie wiem czemu tam siedzą.
Większość zespołów ma zmiany i pracę w sobote.
Po kilku miesiącach takiej pracy czułem się jak bezwartościowe NIC.
ORK 2014-02-06 21:09:06
Pracowałam w tej firmie kilka lat i mogę się w tej kwestii wypowiedzieć. Praca jest nudna, monotonna i mało ambitna. Na zasadzie CTRL+C, CTRL+V. Nie trzeba zbytnio używać mózgu. Pieniądze bardzo słabe, na wejście dostaniecie 1600PLN netto. (usunięte przez administratora)
1
Advisor 2015-01-05 16:21:22
Pracuję w Geoban-ie prawie 3 lata. Jezeli chodzi o zarobki to nie są złe, "na dzień dobry" dostałem 1600zł i przez pierwze trzy miesiace tyle zarabialem, pozniej podwyżka, obecnie to ok 2200 zł + kwartalne premie ( najmniejsza jaką dostalem to 400złnajwyższa 1200zł). Socjal jak wszędzie, prywatna opieka medyczna, multisport, bony do empiku kina teatru itp. jezeli masz dziecko dodatkowo dostajesz pierdoły dla bachora ( paczki swiateczne itp), organizowane sa wycieczki 2-3 razy w roku. Praca faktycznie monotonna i nudna ( na zasadzie kopiuj wklej) ale za takie pieniadze nie jest zle. O awansach bez podwyżki nie slyszałem - mowie tu o okresie od momenyu mojego zatrudnienia. Fajne jest to ze ma sie caly czas kontakt z językiem ( systemy , programy , dokumenty-wszystko w jezyku niemieckim lub angielskim). Team Leaderki spoko - przynajmniej te moje :) jak z reszta nie wiem - i za bardzo mnie to nie interesuje. Generalnie praca nie jest zła, wystarczy uzbroic sie w cierpliwosc, zagryzc zeby i bedzie ok
1
o.y. 2015-01-06 19:27:07
Pierwsza pensja jest głodowa. Po okresie próbnym jest niewielka podwyżka. Następnie co rok jest podwyżka zależna od wyników. Ponadto co kwartał bonus nawet do 1500 brutto. Do tego dość fajny socjal. Tyle, jeśli chodzi o zarobki.
Kiedyś była super atmosfera, ale powoli zaczyna się to przekształcać w prawdziwą korporację przez duże K. Niestety. Ludzie? Młodzi, różni z charakteru, ale wyścigu szczurów nie ma. Większość raczej rozgląda się za czymś innym, zatem rotacja jest dość duża.

Jakieś plusy? Można fajnie podszkolić angielski, nabrać doświadczenia w temacie usług bankowych, udoskonalić obsługę MS Office (szczególnie excela). Po kilku latach CV na pewno będzie bogatsze. Podsumowanie? Dobra praca, jak ktoś zaczyna karierę zawodową, bo stosunkowo łatwo się dostać, a potem jest co wpisać do CV. Natomiast jak ktoś oczekuje kokosów na dzień dobry, to zdecydowanie nie polecam.
Advisor 2015-02-05 17:15:58
tak, socjal jest dobry na nie narzekam. Geoban ma swoje oddziały tylko w 2 miastach w polsce. W gdyni i Wrocławiu.
anonim 2015-02-24 19:42:16
Witam
wybieram się na rozmowę i mógłby mi ktoś przybliżyć jak będzie ona wyglądać? wiem ze ma być test z angielskiego i Excela i własnie o ten angielski bardziej mnie interesuje? jakie dostaliście pytania? z góry wielkie dzieki
AA 2016-06-03 19:57:18
Wyzysk i kołchoz dla taniej siły roboczej za marne grosze. Wykorzystują ludzi na prawo i lewo !!! Naklejanie kodów na papierach - dajce spokój !!!
Odradzam wszystkim pracy w Geobanie - (usunięte przez administratora)robota !!!
2
Były 2 2016-06-09 12:37:25
Praca na bardzo szybkim tempie, jeśli się nie wyrabiasz zwracają ci uwagę a później przypuszczam że dziękują za współpracę. Bardzo duża rotacja bynajmniej we Wrocławiu, ciągłe braki kadrowe ze względu na znalezienie przez pracowników lepszej oferty.
Taki kołchoz pracy z dokumentacją albo przy kompie na czas.
Nie polecam osobą wykształconym lubiącym popracować trochę nad dokumentacją i lubiących przyjść do pracy robiąc swoje, tam trzeba robotę wykonać w całości bez względu ile jej jest.
Ja nie polecam i nie odradzam, najlepiej jak każdy sam spróbuje.
3
Były pracownik 2016-06-22 21:14:52
Praca na czas, ogłupiająca, od nadmiaru danych można zwariować, niektórzy lubią się znęcać - szczególnie kiedy wyczują konkurencję albo kiedy już im oznajmisz, że nic tam nie robią tylko przeklepują dane, a udają że są nie wiadomo kim. Udają korpo, a łączą się ze współpracownikami z Londynu, żeby ustalić jakiej szerokości ma być tabelka... Więcej sensu ma praca w sklepie! Palą trawę, pieprzą głupoty, nie płacą za nadgodziny, klimat jak w szkole... Sami schizują od tej pracy... Generalnie tragedia. Ludzie też malutcy, niestety.
1
MK 2016-06-30 14:20:59
Jeżeli ktoś pisze, że praca w Geobanie jest wymagająca i ciężka to musi naprawdę być nieudacznikiem życiowym, który nic nie potrafi. W firmie pracowałem półtora roku, praca bardzo lekka, jeżeli nauczysz się procesów nie będzie absolutnie żadnych problemów z wyrabianiem targetów, a wręcz zostanie Ci czas na inne różne rzeczy. Krótkie przerwy? Przerwa oficjalna 15 minut, ale nikt nie robi problemów gdy będziesz chciał sobie wyjść na kawę, czy coś zjeść. Szczególnie gdy wyrabiasz się w swoim targecie - nikt się do Ciebie nie przyczepi. Współpraca z team leaderami super, jeżeli nie ma nawału pracy, nie ma problemów z wzięciem wolnego itp.
Zarobki co prawda średnie (2150 brutto dla nowych pracowników, po 3 miesiącach ok 150 podwyżki). Szanse na awans najszybciej po ok półtora roku. Co roku są podwyżki wyrównawcze, ale kwoty są raczej symboliczne po 100 zł. Premia kwartalna, zależna od wyników w wysokości ok 1/3 miesięcznej wypłaty.
Dla osób bez doświadczenia zawodowego by zaczepić się na rynku pracy - jak najbardziej.
3
:) 2016-10-01 21:55:36
Geoban i szkolenia, hahaha wolne żarty.
s 2016-10-23 08:52:11
Płace niskie, możliwości awansu żadne no chyba, że po 10 latach, jak się nagle utworzy jakiś nowy zespół. jedyne co dobre to opieka medyczna i jak trafisz do mało wymagającego projektu to można sobie pogadać, napić herbaty (w innym wypadku praca po godzinach mile widziana i cyferki). Przełożeni różni sami siebie bajerują.
wroclove 2016-10-30 13:02:31
Praca dla ludzi bez ambicji, których zadowala naklejanie kodów itd.
Wyśrubowane normy, nikt na rozmowie nie powie, że to praca w zasadzie na akord.
Mobbing na porządku dziennym, zwłaszcza jak traficie do depozytów.
Płaca niska, wymagania wysokie, ciągła presja. Robota dobra na przetrwanie-nic więcej.
Ciągłe zmiany personalne są tego dowodem.
Nie polecam.
CO_TY_WIESZ_O_MOBBINGU 2016-11-07 12:25:56
MOBBING? SERIO?
NIE WIEM CZY NIEKTÓRZY ZNAJĄ TO POJĘCIE.
WYŚRUBOWANE NORMY? NIE SPOTKAŁAM SIĘ. SPOTKAŁAM SIE ZA TO Z LUDŹMI, KTÓRZY SIĘ DO TEJ PRACY NIE NADAJĄ NAJZWYCZAJNIEJ. NIE CHCE IM SIĘ ROBIĆ KOMPLETNIE NIC A WYCHODZENIE NA CIĄGŁE PRZERWY JEST "ZBAWIENIEM" OD TEJ JAKŻE CIĘŻKIEJ PRACY.
CIĄGŁA PRESJA - PRESJA POJAWIA SIĘ OWSZEM JAK W KAŻDYM KORPO ALE CYKLICZNIE - NIE NA CODZIEŃ. TO, ŻE NIEKTÓRZY TAM PRACUJĄ NIE OZNACZA OD RAZU BRAKU AMBICJI - NIGDY NIE WIADOMO CZYM ZAJMUJĄ SIĘ PO PRACY. POZA TYM PRACA W MONOTONII JEST KWESTIĄ INDYWIDUALNEGO WYBORU. NIKT NIKOMU NIE KAŻE SIEDZIEĆ I "NAKLEJAĆ KODÓW" CO JAK SIĘ OKAZUJE JEST CZASEM ZA TRUDNE DO OGARNIĘCIA PRZEZ WIELU KRZYKACZY. CIĘŻKO JEST SKOPIOWAĆ JEDNĄ LINIJKĘ CIĄGU CYFR I WKLEIĆ JĄ W INNĄ RUBRYKĘ.
JEŚLI KTOŚ UWAŻA, ŻE PRACA TAM JEST CIĘŻKA, WYŚRUBOWANA, PRACUJE SIĘ POD PRESJĄ ITP TO CHYBA NIGDY NIE PRACOWAŁ.
ATMOSFERA PRZEZ WIĘKSZOŚĆ CZASU PRZYJEMNA, ZWŁASZCZA W DEPOZYTACH, JEŚLI KTOŚ UWAŻA INACZEJ TO ZNACZY, ŻE DAŁ SIĘ POZNAĆ OD TEJ LENIWEJ I OLEWATORSKIEJ STRONY. STĄD TEŻ TAK DUŻA ROTACJA - PRZYCHODZĄ TAM LUDZIE ŚWIEŻO PO LICEUM I MYŚLĄ "BĘDĘ PRACOWAĆ W BANKU NIE NAROBIĘ SIĘ I BĘDĄ Z TEGO KOKOSY". OTÓŻ NA WSZYSTKO W ŻYCIU TRZEBA SOBIE ZAPRACOWAĆ. CO DO ZAROBKÓW - RÓWNIEŻ INDYWIDUALNA KWESTIA.
NIE WYPOWIADAM SIĘ NA TEMAT CAŁEJ FIRMY TYLKO JEDNOSTKI, KTÓRA SZCZEGÓLNIE NIE ZASŁUGUJE NA OBRZUCANIE GN%$#M .
A JEŚLI SIĘ KOMUŚ NIE PODOBA TO PRZECIEŻ NIKT GO TAM NIE TRZYMA NA SIŁĘ - MCDONALDSY ZAWSZE PROWADZĄ REKRUTACJĘ A I AWANS NA STARSZEGO PODAWACZA HAMBURGERÓW MOŻLIWY.

PROSZĘ O NIEUSUWANIE TEGO POSTA - WSZYSTKIE OBRAŹLIWE ZOSTAJĄ WIĘC DLACZEGO MOJE SĄ USUWANE?
Zostaw swoją opinię o Geoban - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geoban