brak logo

LUKLOG

Magdeburg

Opinie o LUKLOG

spawacz 2013-12-28 20:07:14
Luklog to zwyczajny naganiacz z resztą dla kiepskiej firmy WeldingService która spawaczom 141/monterom z jezykiem niemieckim lub bez, placi 8.93 brutto, z dodatkami wychodzi 8,93 netto +przejazdy zawsze na Twojej głowie( z domu do pracy i z miejsca zamieszkania do pracy)Obiecuje różne dodatki,ale z doświadczenia wiem,że niema na co liczyć.
3
jas fasola 2014-01-02 11:31:19
Firma dno zatrudnienie za 8 e brutto! Kase lepiej sobie wydrukuj bo inaczej ......... .Praca tydzień i chalpa .nie polecam .
1
SPAWACZ 2014-01-15 19:46:34
WLASNIE TU ZACZOLEM I SPAWAMY ZBIORNIKI FAKT MAM 8.1 EURO BRUTTO LIPA W (usunięte przez administratora)ALE MAM POWOD ZEBY TU ZOSTAC CHOC 2 MIESIACE PRACUJE Z BARDZO DOSWIADCZONYM SPAWACZEM DUZO SIE OD NIEGO UCZE A POTEM DALEJ JEST DUZO LEPSZYCH OFERT TEN LUKFOL CZY JAK TAM PISAL CWANIAKI Z CZERWONYCH NIEMIEC 8.1 BRUTTO (usunięte przez administratora)
1
żółwik 2014-01-17 23:17:48
powiedzcie mi co mam zrobić bo mam w poniedziałek jechać do wbd do gerlitz na szkolenie a we wtorek na próbki do firmy do salzgiter luk log powiedział że na początek 12euro netto po okresie próbnym 13,50 prosze napiszcie coś
spawacz 2014-01-19 23:07:11
Popros tego pana z Lukfog,aby podal numer do koordynatorki z Goerlitz, a tam zapytaj sie ile naprawde dostaniesz,ona zadzwoni do Dessau i sie dowie.Jednak,aby nie bylo tak,ze pojedziesz do Dessau a tam Ci zaproponuja 8.90 brutto. Pozniej wysla Cie w inne miejsce gdzie mozesz zarabiac mniej np.ww 8.90. Musisz im sie oplacac,najlepiej wlasne auto i trochę gadac po niemiecku. Płaca malo ale sa wyplacalni. Sprobowac mozesz.Pozdrawiam
1
Garbus 2014-01-21 00:06:51
Ja w tym wbd (przez luklog) pracowalem w zeszlym roku przez ponad 8 miesiecy no i po pierwszej wyplacie faktycznie bylem delikatnie zdziwiony, bylo o ok 1 EUR mniej niz mi obiecali. Ale pozniej jak juz bylem w tej klasie podatkowej 3 i przepracowalem pelne miesiace bylo juz w miare ok. Nie zawsze sie idealnie zgadzalo ale pod 10 wychodzilo. Przynajmniej nigdy nie bylo problemu z wyplata.
piotrus 2014-01-21 12:19:08
Ja bylem pracownikiem tej firmy przez 21 miesiecy i uwazam ze wpisy powyzej sa mocno przesadzone. Firma ma i swoje minusy ale ma tez i plusy. O dodatkach dosyc wysokich bezpodatkowych (czyli okolo 3,70 euro netto za roboczogodzine) oraz o kwaterze oplacanej przez firme WBD nikt nie wspomina. Wszystkim nie dogodzi firma. Zawsze ktos sie znajdzie, co bedzie plakal. Sa pracownicy ktorzy sa bardzo zadowoleni z pracy, inni mniej. Co do postu powyzej osoby "spawacz", badz zadowolony, ze ktos tobie daje szanse, iz z twojego wpisu wychodzi, ze za bardzo nie radzisz sobie w spawaniu i jeszcze sie uczysz. Pozdrawiam wszystkich spawaczy.
1
leon 2014-01-23 16:19:51
to jak to w koncu jest placa czy nie placa zgadzam sie z kolega ,mam kumpla co nigdy mu nic nie pasuje pseudospawacze i tyle
piotrus 2014-01-24 08:29:38
O wynagrodzenie sie nie martw, firma jest w 100% wyplacalna, nie mialem zadnego problemu z wyplata oraz terminem platnosci. Jezeli zadowoli ciebie okolo 10 euro netto, kwatera placone przez firme oraz praca na niemieckich warunkach, to polecam. Mozesz tez trafic, tak jak to jest teraz u mnie, ze zgodzisz sie na 11,50 euro netto przez polska firme i stwierdzisz po miesiacach, ze kwatere oplacaja tylko przez pierwsze 3 miesiace. I sie robi balagan, bo po zaplacie kwatery mi zostaje okolo 9,25 euro na czysto. Pozdrawiam wszystkich spawaczy.
jk 2014-01-26 09:47:07
Ja tez nic zlego nie moge powiedziec o tej firmie. Firma jest jak najbardziej wyplacalna. Jak juz ktos pisal na forum do stawki podstawowej wyplacane sa dosyc wysokie dodatki, od ktorych nie placisz podatku .
Zaleta jest rowniez to, ze nie wymagaja nie wiadomo jakiej znajomosci niemieckiego. Kwatera tez jest oplacana, moze nie zawsze sa to super luksusowe warunki, ale zawsze cos.......Pozdrawiam!!!!
szymek 2014-07-15 15:39:05
jest dobrze, pracuje od ponad roku dla wbd, rekrutacja przez luklog. teraz pracuje od 11 miesiecy w salzgitter na wagonach, zarabiam sporo, bo wychodze na ok. 2300 euro netto miesiecznie za 164 godz. kwatere oplaca mi firma wbd, to jest pokoj jednoosobowy, wiec wynagrodzenie jest na czysto, tylko dochodza dojazdy do firmy z kwatery oraz wyzywienie. diety na kwatere nie dostaje, bo mi firma oplaca kwatere, wiec nie wiem co wypisuje nick "erfurt" powyzej, chyba nie ma pojecia, ze sie diety nie dostaje na pokoj, jezeli firma ci pokoj oplaca. mysle, ze duzo pisza tu na tym portalu firmy konkurecyjne, aby wystraszyc przed firma luklog, iz firma ma naprawde przez caly rok sporo ogloszen o prace. a my wiemy sami, jacy my polacy jestesmy: zazdrosni
szymek 2014-07-15 19:54:33
tak, firma wbd oplaca kwatere w calosci w kazdym przypadku. nie musisz sie o nic martwic, ani placic. diete dostaje na wyzywienie w wysokosci 18,00 euro na dzien oraz dodatek do paliwa. czyli moje wynagrodzenie w wysokosci ok. 2300 euro miesiecznie sklada sie ze stawki netto na godz. plus dieta plus dodatek do paliwa. chcialbym tez podkreslic, ze na wagonach dobrze sie zarabia, ale malo godzin jest, czyli 8 godz. na dzien i w soboty mozesz pracowac co 3 tydzien po 6 godz. koledzy z swidnicy, ktorzy w firmie wbd zaczeli prace w 2011 roku, wychodza na okolo 9,50 - 11,00 euro netto w innych miejscach pracy, ale za to maja mozliwosc nadgodzin. kolega, ktory pracuje w bremen na stoczni, wychodzi na ok. 2200 euro netto przy 210 godz. ale sa tez miejsca pracy jak kolo magdeburga na wiatrakach, gdzie masz ok. 10,00 euro netto i pracujesz ok. 180 godz. na miesiac, wiec zarobisz mniej wiecej 1800 euro netto.
1
nordianin 2014-07-23 14:16:08
panowie witam właśnie wybieram się w poniedziałek do Niemiec do pani Agnieszki podpisać umowę praca na mostach jako spawacz może ktoś podrzucić czy wszystko jest oki w poprzedniej firmie pracowałem przez 8 lat ale byłem w delegacji miałem 37.00 zł. na godzinę brutto zarabiałem przy 200 godzinach 6 tysi z groszem bo za nadgodziny dopłacali ale przez osiem lat stawka się nie zmieniła polskie warunki czy tu są w 100% niemieckie warunki i czy umowa jest po Polsku bać się czy jechać śmiało jadę własnym autem na spawacza
Lakiernik 2014-09-07 13:59:10
Witam. Wybieram się na próbę do Bombardiera przez WBD. Jedzie ktoś też?
1
pako78 2014-09-18 23:42:11
wyboeram sie na proby do gorlic...z firmy lukolog ..o co chodzi z ta firma ? piszecie prawde czy sciema bo czytajac forum to mi sie odechciewa jechac...ktos cos moze wie o tej firmie ale biezace informacje...niech sie podzieli wiedza!
pako78 2014-09-18 23:48:45
jedze ktos w niedzele do gorlic na proby? ze slaska z katowic?
aniol 2014-11-20 18:45:26
Wyjechalem w marcu 2014 do pracy przez luklog. Do tej pory bez zadnych wiekszych problemow. Pracuje w firmie wbd, czyli na niemieckich warunkach. Podpisywalem przy zatrudnieniu umowe dwujezyczna (po polsku oraz niemiecku). Wyplate dostaje na polski rachunek zawsze w terminie, nawet pare dni przed. To juz jest druga praca ktora zalatwila mi firma luklog. Jestem zadowolony i polecam.
1
seba 2014-11-29 11:44:46
witam panowie godna polecenia ta firma luklog chce tam dzwonic o prace do nich warto zeba bydgosacz
1
kapciu 2015-01-05 16:35:59
Rowniez bylbym ciekawy opinii, podobno posrednicza do pracy w niejakim WBD, ktos ma jakieś pozytywne opinie na temat wspolpracy? jak wiadomo kazda oferta jest inna zatem bylbym wdzieczny za wszelkie informacje
interia 2015-01-09 16:12:22
luklog nawiazuje kontakty z niemieckimi firmami. pozytywne jest to, ze jak ci nie wyjdzie praca w jednej firmie lub skanczy sie, to szukaja tobie innej pracy, bo maja duzo ofert. mi wyszukali chlopacy prace jako elektryk w duzej niemieckiej firmie i wszystko jest ok.
bezp. 2015-02-09 18:44:21
Konkurencja werbuje na forum? Pierwszy raz takie cos widze. Nie pracowales u nich a piszesz, ze sa wyplacalni i daja jakies kary za zerwanie kontraktu? Skad to mozesz wiedziec, plotki? Nie rozumiem, jakis absurd! Po drugie firma Luklog jest posrednikiem, czyli szuka dla niemieckich firm pracownikow, np elektrykow do siemensa w monachium, tam sie zalapalem. Jak nie masz pojecia, to nie pisz,chyba ze jestes z konkurencji i chcesz firmie zaszkodzic.
monter 2015-02-15 18:40:20
pracuje jako monter rur w niemieckiej firmie. firma luklog zaoferowała mi pracę w grudniu. jest oki. tez myśle, że konkurencja jest zazdrosna i nawet podaje swój adres mailowy, jakaś smieszna forma reklamy internetowej. pozdrawiam wszystkich.
Forum 2015-02-15 18:51:59
Te forum to wielka sciema, mozna wykupic pakiet zloty profil i jako firma manipulowac wpisami (kasowac, dopisywac itd.), wiec jak jakas firma chce, to moze miec same pozytywne wpisy, nad trzym trzeba sie zastanowic, jak firma ma WYLACZNIE pozytywne wpisy!

Cytat z regulaminu.:

Poza narzędziem subskrybowania wpisów, które jest darmowe, oferujemy Państwu jeszcze jedną, płatną opcję - Złoty profil pracodawcy.

Złoty profil pracodawcy to złożona usługa, której częścią jest m.in. możliwość samodzielnego archiwizowania wpisów niezgodnych z regulaminem, bez potrzeby kontaktu z naszym konsultantem czy wymogu czekania maksymalnie 21 dni na zarchiwizowanie opinii.

spawacz 2015-02-20 21:44:30
jezeli normalnie zlozyles wypowiedzenie z zachowaniem terminu to nie ma zadnych kar. jezeli wyjedziesz z jednego na drugi dzien bez poinformowania pracodawcy, to sie nie dziwie, ze sa jakies kary. pracodawca oplaca np za ciebie kwatere z gory, swieci oczami przed kontrahentem gdzie jestes, placi kary umowne itd. jak sie zachowujesz jak normalny czlowiek i uwazasz na normalne zasady miedzy pracownikiem a pracodawca (ktore sa wszedzie), to bez obaw,ze bedziesz mial jakies konsekwencje
1
polonia 2015-02-20 23:01:06
nie oszukujmy sie. duzo zalezy od nas. juz nie raz bylem na kontrakcie przez polska renomowana firme. zachowujemy sie na hotelu po pracy jak ostatnie dno. w holandi bylo picie, palenie i rozruby, bijatyki, rozwalanie dzwi, okien itd., w pracy na kacu i sie dziwimy ze firmy kaze nam zjechac do domu na nasz koszt. w domu frustracja, opowiadamy zonie jaka to zla firma i opisujemy negatywnie w internetcie. swojego zachowania nie widzimy. dla mnie najlepiej jak trafie do firmy gdzie jestem sam z niemcami. tak trafilem teraz przez luklog do malej firmy w deggendorf jako spawacz. polecam firme luklog w moim przypadku jako rzetelnego posrednika
maciek 2015-02-21 10:43:26
poznalem pracownikow z luklog jako ludzi, ktorzy maja duzo pojecia o spawalnictwie. pierwszy raz sie styknelem z agencja posrednictwa, ktora zna sie na fachu. mysle, ze z tego powodu luklog dobrze potrafi dopasowac kandydata spawacza do wolnego miejsca pracy. dostalem oferte pracy w niemieckiej firmie przez luklog. praca mi pasuje. za posrednictwo nic nie placilem, jest darmowe. polecam luklog
Andrzej 2015-03-06 19:08:30
Czesc Renata. Jak moze ktos z twojej wyplaty zabrac dla siebie, jak nie jest twoim pracodawca, tylko uslugodawca dla niemieckich firm, ktore zlecaja rekrutacje np. spawacza takiej firmie jak np. Luklog. Wiec zatrudniona jestes w niemieckiej firmie a nie w firmie Luklog. Poczytaj na googlu jaka jest roznica miedzy: 1. agencją prowadzącą pośrednictwo do pracy za granicą u pracodawców zagranicznych obywateli polskich a 2. agencją pracy tymczasowej. Powiem tobie: Nr. 1 rekrutuje pracownikow dla innych firm a Nr. 2 zatrudnia pracownikow u siebie i wysyla ich do innych firm!
mirek 2015-03-19 14:37:14
Witam czy moze mi ktos podac m eja do firmy WBD al bo LUKLOG moj mejl to chce zlozyc Papiery miroslaw987654321@gmail.com
aluman 2015-05-07 15:52:06
pracuje na wagonach w zgorzelcu po niemieckiej stronie od stycznia jako spawacz mig alu. wysokie zarobki oraz fajna atmosfera w pracy. luklog przedstawil mnie niemieckiej firmie, ktora mnie zatrudnila. ja tez polecam firme. maja jeszcze wolne miejsca, tylko niemiecki dosyc dobrze musicie znac.
pawelek 2015-05-18 17:50:13
aluman mozesz cos powiedziec o warunkach mieszkaniowych i ile sie za nie by placilo? chodzi o oferte w zgorzelcu
2
spawacz22 2015-07-07 12:56:07
Firma w ktorej zostaniesz zatrudniona jest niemiecka a nie jakas polska.
jarek 2015-08-24 18:49:15
Witam jest dobra oferta od lukloga do czech za 2300 euro miesiecznie 10 euro netto h mam zamiar sie wybrac znacie firme prosze o radę jaka mam podjac decyzje po wpisach mam mieszane uczucia
luzak 2015-10-27 13:13:41
ja jade w poniedziałek na produkcje wiatrakow na niemcy moj szwagier pracuje tam i mnie zwerbowal przez luklog jest spoko luklog zajmuje sie rekrutacja polskich pracownikow dla niemieckich firm zatrudniony jestem w niemieckiej firmie nie w luklog co jest dla mnie plusem
romek17 2015-11-15 14:01:54
a jak z językiem na tych wiatrakach , musi byc niemiecki czy nie
zima 2015-11-30 10:28:45
wiecej niz 0,50 euro dali, iz minimalna stawka jest 8,50 euro brutto, a oni daja 9,00 euro netto, wiec kolosalna roznica!
wladek 2016-10-15 13:00:11
Witam serdecznie apropo pracy na warunkach niemieckich to co wiem od firmy niemieckiej to tak to wyglonda np.11euro a od togo trzeba odliczyc 30% podatku + 40 euro diety lub 49 euro.Wiec jak piszom firmy ze dajom tyle na reke to klamstwo i oszusci .
Nicke 2016-10-15 15:39:38
Maciek chyba jeszcze nigdy nie byłeś i nie pracowałeś w Niemczech.
Przecież każda inna firma szuka nowej pracy jak nie wyjdzie Ci praca w jakiejś firmie bo po prostu nie nadajesz się do danej pracy i firma nie chce Ciebie u siebie w firmie lub praca skończy się w danej firmie to szukają nowej pracy dla Ciebie.
Wszystkie firmy tak robią nie tylko LUKLOG.
Nicke 2016-10-15 15:50:35
Maciek chyba jeszcze nigdy nie byłeś i nie pracowałeś w Niemczech.
Przecież każda inna firma szuka nowej pracy jak nie wyjdzie Ci praca w jakiejś firmie bo po prostu nie nadajesz się do danej pracy i firma nie chce Ciebie u siebie w firmie lub praca skończy się w danej firmie to szukają nowej pracy dla Ciebie.
Wszystkie firmy tak robią nie tylko LUKLOG.
W każdej Agencji pracy pośrednictwo jest darmowe.
Nicke 2016-10-15 15:57:27
Renata - W każdej Agencji pracy pośrednictwo jest darmowe.
Utrzymują się z tego że np: dadzą Ci stawkę 10 Euro brutto a sami biorą od Kontrachenta od 28 do 39 Euro za godzinę od głowy. Takie są realia.
romek 2016-10-17 12:36:01
ma ktos może opinie w sprawie pracy jako spawacz 02906 Niesky przy wagonach poniwaz mam oferę pracy tam lub ktos moze tam pracuje?
seba 2016-10-21 12:03:32
pracuje w niesky na wagonach od lutego 2016. dycha na reke plus 80 eurosow na kwatere na tydzien. mieszkam w zgorelcu i dojezdzam z kolegami do pracy, wiec z ryczaltu na kwatere zostaja jakies 100 zlotych w tygodniu jeszcze. fajnie jest, bo w sumie w polsce sie pracuje, zakupy, kwatera itd, bez problemu z dogadaniem sie. robie w miesiacu jakies 165-175 godzin, wiec jakies 7500 zlotych wychodze na czysto po oplaceniu kwatery. firma dostala nowe zlecenia, majster mowi ze do konca 2019 mamy na bank prace.... polecam
dzik 2016-10-29 16:38:44
siema to masz sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pomozesz dostac sie do tej firmy?
Szczeciniak 2016-11-05 19:04:06
W firmie pracuje jakieś 10mcy bez przestoju!
Wynagrodzenie podobne jak w innych lai firmach pisze tu WBD bo tutaj werbują chłopaki przy 170 h wychodzę 8k zawsze wysyłają mnie blisko domu olbrzymi plus dla mnie Łukasz (luklog ) do dzisiaj pomaga mi w każdej kwestji czego nie można powiedzieć o pracownicy WBD Agnieszce
Pieniądze zawsze na czas niemieckie warunki .
Idzie zarobić i jest wsparcie od chłopaków co werbują i nie muszą pomagać !! Więc morda tam niemoty i spawac się nauczuczyć w pl i lizać coś j niemieckiego!
leop 2016-11-15 19:50:32
jestem pracownikiem WBD od roku werbowal mnie luklog od poczatku nie mialem problemu z niemieckim a teraz to pomaga sie nowym kolega polecam WBD oraz LUKLOG moja stawka 11,50 i okolo 100 € zostanie po oplaceniu mieszkania czyli srednio przy 190H 2300€ w pracy z 190H pracuje 100 takie normy hihi jesli ktos jest nie problemowy to mozna daleko zajsc
Gienio 2016-11-28 19:01:35
Hej jestem z okolic Zgorzelca dokladnie Bolesławiec, mozna się tsm do was wkrecic? Spawam tigiem i magiem. 4 lata robilem w nierdzewce komory do testowania silnikow dla mercedesa w Stuttgarcie. Szukam czegos blisko domu
Zostaw swoją opinię o LUKLOG - Magdeburg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LUKLOG