brak logo

Fach S.A. Fabryka Automatyki

Cieszyn

Opinie o Fach S.A. Fabryka Automatyki

chętny 2011-03-28 22:35:31
każdy kto rozważa podjecie pracy w tej firmie niech pomyśli dlaczego wszystkie opinie na temat tego pracodawcy zostały usunięte, a było ich naprawdę sporo.
bano 2011-04-08 13:13:27
ja robie od tygodnia i jest wporzo robic trzeba jak wszedzie
Mariusz Kućma 2011-06-07 20:38:58
Ja, niżej podpisany oświadczam, iż dn. 28 i 30 lipca 2010 roku na stronie www.gowork.pl dokonałem wpisu szkalującego i pomawiającego osobę Pana Grzegorza H. Za swój czyn, za straty moralne oraz za moje nieetyczne zachowanie serdecznie Pokrzywdzonego przepraszam. Przepraszam również całą Rodzinę i najbliższych współpracowników Pana Grzegorza H. za poniesione straty moralne.
Mariusz Kućma
3
murzyn 2014-01-31 09:21:03
prezes zwalnia masowo ludzi
3
Łokitoki 2014-03-11 18:44:53
Zwalnia masowo a na stronach int.masowo szukają nowych pracowników. Dzięki pani dyrektor co przyszła z innego zakładu gdzie prawa wobec pracowników ponoć nadal mają w głębokim poszanowaniu i każdy z każdym robi co chce a teraz tu. Takie zarządzających władanie zakładami, lepiej wyjechać.
1
ciekawy 2014-03-30 12:39:31
a skąd ta pani dyrektor przyszła? kto to taki? niemożliwe
1
vjo 2014-09-28 15:42:46
Nieporozumienie
zxcv 2014-11-29 16:28:14
Nie poleciłbym najgorszemu wrogowi pracy na dziale produkcyjnym tej firmy. Organizacja pracy i podejście szefostwa do pracowników sto lat za Murzynami, zajob za marne grosze, brak instruktaży stanowiskowych dla nowych pracowników, chamstwo niektórych brygadzistów, nerwowa atmosfera.
1
Goral 2015-01-11 11:17:52
A chcesz posluchac opinii bylego pra ownika: Po prostu unikać. Chyba że lubisz pracować na przykład na 3/5 etetu... Opinia ta zapewne zostanie usunięta już za niedługo, ponieważ Admistratorzy zostali skutecznie wystraszeni możliwością złożenia pozwu do sądu. Żresztą można sprawdzić na stronie zakładu jak wielu specjalistów poszukują. Bynajmniej nie dlategp że mają więcej pracy, tylko ludzie Ci sami się zwolinili (z różnych powodów) lub też zostali zwolnieni bardzo krótko po zatrudnieniu. - praca przez kilka miesięcy. Zakład charakteryzuje się dużą rotacją pracowników umysłowych. Moja rekomendacja (będąca moją prywatną opinią) to unikać.

2
czort 2015-01-28 15:13:42
Nie zgadzam się z powyższymi opiniami...zarobki na dobrym poziomie,atmosfera pracy przyjemna a kierownictwo uprzejme i można się z nimi dogadać....moja prywatna opinia - polecam
Góral 2015-02-08 09:19:56
Czy wspominałem już o wynajmowaniu firm zewnętrznych do wyszukiwania nowych pracowników? Ten zakład pracy ma tak negatywną opinię, że potrzebne było zamieszczanie ogłoszeń o zatrudnieniach przez pośredników. Oczywiście, wiele firm szuka specjalistów poprzez agencje, ale tutaj cel był zgoła inny. Pod jednym się zgodzę z @czortem. Dobrze zarabiałem. Ale atmosfera pracy, ściganie po sądach byłych pracowników to jest coś, czego każdy chciałby uniknąć. Można zapytać w sądzie w Cieszynie ile rozpraw się już od yło gdzie firma była stroną. To jest ta bardzo negatywna strona medalu. Pracownicy produkcji którzy podpisują umowy o pracę na 3/5 etatu. Nie moja sprawa dlaczego się im to opłaca. Ale świadczy to o kondycji zakładu, a raczej jej braku.
Góral 2015-02-08 09:27:07
Tak przy okazji @czort, przełożony to nie jest do dogadania się. Mogę się nie dogadywać z przełożonym, byleby był kompetentny i wiedział czym zajmują się jego pracownicy i potrafił ich wesprzeć w ich działaniach. Praca polega na osiąganiu wspólnie założonych celów. A nie nadzorowaniu pracy innych.
1
Góral 2015-02-21 16:15:42
@tutt, proste pytanie... Do czego ta hipotetyczna osoba ma mieć smykałkę? Obróbki metali? Projektowania? Ma zdolności manualne? Może jest galwanizerem, albo operatorem wtryskarki z wykształcenia? Jeśli ma chęć pracować w tym zakładzie, to śmiało. Ale niech nie zdziwi się jak po pewnym czasie dostanie 3/5 etatu, albo w ramach redukcji zostanie zwolniony. Firma ma naprawdę dużą rotację pracowników i ciągle poszukuje nowych którzy dadzą się nabrać. Strategia sprzedażowa firmy oparta na tych samych produktach, które się ciągle bronią, mimo że zostały wymyślone jeszcze zanim obecny prezes przejął pakiet kontrolny spółki. Szyn LPG już nikt prawie nie używa. Przepraszam, rozwlekłem się, a miałem o konkretach pisać :) Jeśli masz zapał do takiej roboty, to tutaj szybko go stracisz :) Owszem. Przyjmują ze średnim wykształceniem, ale zastanowiłbym się czy warto...
czort 2015-03-04 10:12:18
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz @Góral co masz na myśli mówiąc, że ktoś lubi pracować na 3/5 etatu, z tego co mi wiadomo takich osób tam raczej nie ma. Prawie wszyscy są zatrudniani na pełne etaty. Poza tym jakiś nadzór nad pracą musi być bo inaczej każdy robił by co chce.
bąbel 2015-03-04 10:18:02
Ja myślę że w każdym zakładzie i w Fachu idzie się dorobić ,trzeba chcieć ,a nie być obibokiem i chodzić na L4 cały czas.Zarobki odpowiednie do kwalifikacji,jak ktoś nic nie umie no to za najniższa krajowa leci i już.
Góral 2015-03-04 16:55:20
@czort, oczywiście że nikt nie chce pracować na 3/5 czy 4/5 etatu. Ale ludzie się na to decydują, ponieważ nie chcą lub nie mogą stracić pracy. A były takie przypadki wśród pracowników produkcji, że ktoś zarabiał minimalną, lub niewiele ponad tą kwotę i został proszony o podpisanie aneksu który zmieniał jego zatrudnienie na 3/5 etatu. Mam to na papierze, ponieważ otrzymując świadectwo pracy z tego "wspaniałego" zakładu mam kilka takich okresów z niepełnym etatem. @czort, jeśli masz dostęp do bieżących informacji o tym co dzieje się w zakładzie to zapytaj, czy takie sytuacje się zdarzały. Być może teraz firma nie ma problemów finansowych. Być może wszyscy pracują na pełny etat. Ale niestety specyfiką tego zakładu jest że nie wiesz kiedy się to zmieni. Co do nadzoru... Kompetentny kierownik wie co robią jego pracownicy. Nie musi ich kontrolować, ani tym bardziej nadzorować.
Góral 2015-03-04 17:11:47
@bąbel, tak przy okazji, druki L4 nie istnieją od dobrych 10 lat. Jeśli uważasz że FACH zatrudni "byle kogo" to popatrz na listę osób, których firma chce zatrudnić. To sami specjaliści, nie przypadkowi ludzie. I tacy tam też pracowali. I tacy ludzie zostali zwolnieni. Często byli to ludzie oddani swojej pracy i nie brali zwolnień lekarskich nagminnie. Mimo to w czasach gdy ja pracowałem, tacy ludzie tracili pracę.
2
górol 2015-03-12 10:44:44
ha ha ha tylko pusty smiech mnie ogarnia
Góral 2015-03-15 05:09:48
Tak dla jasności, @górol, ciekawy nick. Już samej wypowiedzi komentować nie będę.
Karol W. 2015-05-06 14:37:02
Ogólnie haos, nawet brak podstawowych narzędzi w magazynie do pracy. Regularne szczucie ludzi przeciwko sobie nawzajem; szantaże. Powstał nawet stały napis na ścianie firmy dot. kwestii zatrudnienia, bowiem każdy rozsądny człowiek widząc takie warunki sam rezygnuje. Brak podstawowej kultury osobistej i minimum podstawowego szacunku dla człowieka. Warunki są przerażające: Grube błoto z olejami nawet na głównych przejściach, lejąca się woda z dziurawej szyby z dachu na nowoczesną maszynę. Odnoszę wrażenie totalnej swawoli, gdyż taki stan jaki tam jest nie powinien NIGDY mieć miejsca w cywilizowanym świecie.
Arnold M. 2015-05-06 14:49:11
Prezes tejże firmy ludzi traktuje jak totalnych roboli, ludzie zostają zastraszani i szantażowani. Pracownicy są zwalniani nawet za fakt tego, że nie wysłuchali ponad godzinnej mowy prezesa w której to zachwalał siebie, swoją firmę ale także wypowiadał się bardzo negatywnie na temat zwolnionych już i nieobecnych przy tym byłych pracowników, mimo iż nie mogli wysłuchać tejże przemowy z powodów osobistych jak np. środki komunikacji oraz fakt tego, że przemowa wydłużała się ponad normatywny czas pracy.
1
GóóóRAL 2015-05-18 21:31:43
Rzeczywiście jest to specyficzna firma... trzeba się przystosować, ale ludzie zarówno w biurze jak i na produkcji są bardzo pomocni i sympatyczni, panuje dobra atmosfera. Jeśli ktoś nie jest obibokiem i "zarabia" na siebie to będzie zadowolony. Produkcja w firmie jest wysoko specjalistyczna dlatego każdy kto chce może się bardzo dużo nauczyć i zdobyć cenne doświadczenie zawodowe
1
Fachowiec 2015-05-21 18:32:52
Pożegnałem się z tą firmą i potwierdzam co zostało tu napisane obowiązuje od chwili objęcia przez prezesa steru fabryki w 1999 roku z małymi przerwami kiedy sam musiał iść na zieloną trawkę . widać nic się nie zmieniło do dnia dzisiejszego
2
hmmm 2016-02-24 10:36:16
nie koniecznie jest potrzebny rosyjski ale wiedza na temat technik sprzedażowych i marketingu...oferowane zarobki też ok
Bobo 2016-02-25 13:01:11
Nie polecam,zwalniają co kwartał
2
Fifi 2016-02-27 01:04:09
Nie polecam,szkoda zachodu,ludzi się wymienia tam jak skarpety ,nie ważne ile pracuje miesiąc ,rok czy pięć lat ,do zwolnienia i tyle .Na produkcję tym bardziej nie polecam.
1
Góral 2016-02-27 09:04:20
Witam. Niestety nie można utrzymać rodziny pracujacąc na jakimkolwiek stanowisku biurowym w tej firmie. Za czasów gdy tam pracowałem, przez zakład przeszło np. 4 kierowników sprzedaży. Na niższych stanowiskach rotacja jest równie wysoka. 3 miesiące w tej firmie to jakby 3 lata w innej :) a te trzy miesiące to średni okres zatrudnienia. Co do produkcji to mogą w pewnej chwili zaproponować pracę na 3/5 etatu... I za to można utrzymać rodzinę? Mogę polecić tą pracę tylko desperatom. Współpraca z innymi - bardzo trudna. Przepracowanie roku - graniczy z cudem. Warunki finansowe - znośne do czasu możliwych cięć. Sama praca nie jest jeszcze najgorsza. Zasada jest prosta. Im bliżej biurowca tym wymagania i absurdy wzrastają nawet nie liniowo, tylko trygonometrycznie. Osobiście najbardziej dziwi mnie fakt, że pod zarządem tego prezesa firma ciągle istnieje na rynku. Nie mam zamiaru otrzymać wezwania do sądu o jakieś ataki na firmę, albo powodowanie jej strat przez negatywny komentarz na tym portalu... Jestem wdzięczny, że mimo wszystko mogłem nabrać doswiadczenia w firmie. Jednak jestem przekonany, że złe zarządzanie i bardzo złe podejscie do pracowników oraz brak współpracy w dążeniu do celu jakim jest przetrwanie przedsiębiorstwa na trudnym rynku obróbki metali lekkich, spowoduje upadek. Co bedzie oznaczało koniec "kontynuatora cieszyńskiej myśli technicznej w dziedzinie automatyki".
Kaja 2016-02-28 19:08:57
Mistrzowie nie mają premi
ss 2016-04-14 22:22:43
@pako, próbuj może się uda :)
Góral 2016-05-16 10:15:59
Chyba takiego płynu made in russia... :) To praca wyłącznie dla desperatów. Takich co potraktują pracę tutaj jako tą ciemniejszą stronę CV. Albo przymusowy przystanek.


2
z daleka 2016-05-16 13:55:50
Góral Twoim zdaniem desperacją jest praca u pracodawcy, który oferuje jedne z najwyższych płac w regionie? hahaha
byly 2016-06-02 23:17:40
Kiedys tam pracowalem i bylo ok ale jak przyszedl pan dydkowski zaczal sie horror i jego pies grzegorz hanzel nikomu tej firmy nie polecam
2
Piotr 2016-09-15 19:09:08
Może w końcu ktoś napisze ile właściwie tam się zarabia?
Znajomy 2016-09-18 12:56:40
Zależy jaki dział Cię interesuje ?
Razor 2016-09-21 19:50:57
Producenci elektroniki? chyba coś pomyliłeś. .
maru 3 2016-09-24 12:14:23
jak ktoś chce jakiegoś wyższego i bardzie zaawansowanego w konktekście kariery stanowiska to Kierownik Działu Kontroli Jakości - Quality Manager jest nowy potrzebny
D.Fach 2016-11-21 20:11:03
W Fach Cieszyn pracowało się dobrze do czasu przyjście obecnego prezesa , ale teraz chyba niema powodu do narzekań jak pon prezes został skarbnikiem w nowoczesnej to się poprawiło bo przestrzega standardów Pana Petru. Pozdrawiam małą grupkę co nie została jeszcze zwolniona .Tak trzymać
Zostaw swoją opinię o Fach S.A. Fabryka Automatyki - Cieszyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fach S.A. Fabryka Automatyki