Wielkopolski Instytut Rozwoju Przedsiębiorczości i Edukacji

Chodzież

Opinie o Wielkopolski Instytut Rozwoju Przedsiębiorczości i Edukacji

księgowa 2016-06-03 13:01
Jak oscylują zarobki na stanowisku specjalista ds. kadr i płac (w Chodzieży).
Pożecie podać "widełki" ?
15
czekolada 2016-06-03 13:12
Na jakim poziomie oscylują zarobki na stanowisku specj. ds kadr i płac?
Czy ktoś był już na rozmowie? Jakie są wasze wnioski?
3
winkor 2016-08-12 11:30
@aha nie wiesz, jakie są stawki, ale masz pewność, że zarobki są porządne? :) Chyba trójka z logiki. Ja natomiast nie za wiele wiem o warunkach zatrudnienia w Wielkopolskim Instytucie Rozwoju Przedsiębiorczości i Edukacji, ale jestem zainteresowany posadą speca d. projektu EFS
2
partner w Poznania 2016-10-27 18:00
Firmy wymiata na listach rankingowych i ma dużo sukcesów. Tylko pozazdrościć. A na pewno im wielu zazdrości bo mało kto osiąga takie wyniki. Tak dalej :) Gratulacje!
3
Doradca zawodowy 2016-10-29 10:53
Firma działa też na naszym terenie tj. małopolskie. U nas pracuje się dobrze. Są jasne zasady i wiemy czego się oczekuje od doradców. Jest co robić bo projektów mają sporo. Póki co nie można narzekać.
2
REKRUTER TERENOWY 2016-10-30 18:12
JAKO REKRUTER W MAŁOPOLSKIM MOGE POWIEDZIEC ŻE SZUKAMY KOLEJNYCH REKRUTERÓW. PROJEKTÓW JEST BARDZO DUŻO I SZUKAMY UCZESTNIKÓW DO PROJEKTÓW. JEST SPORA KONKURENCJA BO DUŻO PROJEKTÓW SIĘ POJAWIŁO. CI KTÓRZY LUBIĄ DZIAŁAĆ W TERENIE TO ZAPRASZAMY. JAK LUBISZ PRACĘ Z LUDŹMI DO ZAPRASZAMY, MASZ EFEKTY - MASZ NIEZŁĄ KASĘ, TAK TO DZIAŁA W REKRUTACJI TERENOWEJ.
2
marchi 2016-11-02 17:16
Co do rekrutera to zgodzę się. Praca wg mnie idealna na studiach, ale nie tylko. Jeśli ktoś się odnajdzie i faktycznie podejdzie do sprawy poważnie to można awansować. Generalnie klimat jest fajny, jak ktoś lubi działać z ludźmi, pracować w terenie i nie lubi stałości. Tu codziennie się dzieje coś innego :) Kwestia podejścia i oczekiwań :)
3
doradczyniiii 2016-11-14 23:28
Patrząc na to co się dzieje w całej Polsce w projektach (popelina z rekrutacjami, chore kryteria i projekty padają) to tutaj i tak jest stabilnie. Jednak na dużej ilości projektów się wygrywa bo jak pojedyncze się posypią to i tak jest sporo innych. My póki co nie narzekamy, jeździmy już po dolnośląskim i rekrutujemy benków :) i zaraz ruszamy z poradnictwem zawodowym.
3
Kierownik 2016-11-30 02:34
Zdecydowanie nie polecam!!!! Uważajcie bardzo na tą firme!!
26
Prokop 2017-01-11 15:41
Ja nie zgadzam się z Tobą. Mam dobre doświadczenie z tą firmą .
2
Myślik 2017-01-15 10:45
Szukam informacji czy WIRP prowadzi rekrutację na koordynatora projektu w Poznaniu. Słyszałem, że potrzebowali na jesieni ale nie wiem czy to jeszcze aktualne. Jeśli ktoś wie proszę o informacje, z góry dziękuję.
3
Kopacz 2017-01-30 23:23
Zupełnie niepotrzebnie sie dziwisz. Są różni ludzie i maja różne podejście do pracy. Co pracują i się angażują i firmę chwalą ale są tacy którzy nie lubią się przemęczać.
2
Prozek 2017-02-25 09:25
Pracuję w firmie i mam dobrą opinię, zapraszamy do pracy.
3
K.Szmit 2017-03-14 11:45
Współpracowałam z firmą koordynując ich projekt. Moja opinia - firma ma opracowane procedury, które bardzo systematyzują pracę, jest wymagająca ale zdecydowanie można się tu wiele nauczyć. Dla mnie to było cenne doświadczenie. Polecam.
2
Iza 2017-03-18 10:53
@Nick Myślę, że przesadzasz z opinią. Dlaczego uważasz , że tylko złe opinie mogą być tu zamieszczane? Jeśli firma jest ok. i ktoś to pisze to ma takie prawo!
2
Natalia 2017-03-23 14:07
Witam, czy ktoś mógłby podpowiedzieć coś na temat "Pracownik biurowy - Chodzież (staż z gwarancją zatrudnienia po stażu)" Taką ofertę pracy aktualnie mają . Czy staże są płatne? Jak się pracuje w firmie? Słyszałam , że warto się załapać bo to dobra firma!
1
Janusz 2017-04-19 10:16
Lektura komentarzy podsunęła mi wniosek, że tylko kilka dobrych komentarzy się pokazało i natychmiast zaczęły sie opinie negatywne , ganiące w zasadzie całą firmę za wszystko. To dość dziwne zjawisko!!
Krzysztof 2017-04-21 11:23
Nie polecam, bałagan organizacyjny, problemy w komunikacji "góra - dół", duża rotacja, (usunięte przez administratora)
5
Luka 2017-04-23 23:10
@Krzysztof Nie mogę zgodzić sie z Twoja opinią, jest nieuczciwa. Jeśli nawet są jakieś mankamenty to nie znaczy że firma jest zła. Wszystko można naprawić.
Pelikan 2017-05-10 22:31
Mam pytanie czy oferta dla koordynatora projektu EFS jest jeszcze aktualna? Słyszałem sporo dobrego o firmie i chcę aplikować. Może ktoś słyszał i mógłby podzielić się wiedzą? Jak się tu pracuje? Martwią mnie wpisy.
Prokop 2017-05-14 13:19
@Gość Czy możesz napisach jak długo pracowałeś w firmie? Interesuje mnie to gdyż chcę aplikować do firmy.
Poldek 2017-05-19 10:27
Nie mogę zgodzić się z niektórymi pracownikami, gdyż pracuję w firmie i jest wszystko ok.
Prokop 2017-05-30 10:43
@Były_pracownik Jeśli jesteś byłym to nie powinieneś pisać jak jest teraz.
Prokop 2017-06-13 20:50
Czy z całą pewnością nie da się napisać coś dobrego o firmie? Niektórzy nauczyli się tak narzekać na wszystko.
1
Prokop 2017-07-10 11:59
@Gość Masz prawo do wyrażania swojej opinii o formie nawet jeśli jest ona negatywna ale nie odbieraj tego prawa ludziom którym pracuje sie w firmie dobrze.
1
oszukany 2017-07-20 20:15
bardzo slaba firma
2
Zofia 2017-07-23 22:24
Rzucanie takiego tekstu, że firma słaba na jakiej to podstawie piszesz? Ja znam firmę z bardzo dobrej strony i nie zgadzam się z negatywnymi opiniami.
Maria 2017-07-24 23:07
Zofia, mam tu opisać co się dzieje w projektach? To skończysz pisac jak cudownie.
2
Poldek 2017-08-01 22:03
Firma jak widzę ma sporo nowych ofert pracy. Może jak wejdą nowe osoby to atmosfera się w firmie poprawi?
Ktoś rozczarowany 2017-08-10 15:16
To nie jest kwestia WYMIANY osób (czyt. zwykłych pracowników), tylko ZMIANY polityki formy i kierunku myślenia osób decyzyjnych
1
Robert 2017-08-11 21:25
Czasami takie radykalne posunięcia przynoszą firmom bardzo duże korzyści. Jak to się mówi świeża krew pobudza do życia. Cy taka wymiana osób jest związana z nowymi pracami?Pracowałem kiedyś w firmie i czasem z sentymentu czytam opinie na forum i pytam.
Ktoś rozczarowany 2017-08-16 14:36
W przypadku tej firmy takie praktyki to nie osiąganie korzyści, ale sięganie dna... Nikt tam nie chce pracować, prócz wianuszka osób skupionych wokół Chodzieży (po prostu z braku innych perspektyw w tej mieścinie)
1
Prokop 2017-08-17 08:40
Widzę, że firma potrzebuje dużo osób do projektu EFS. Czy może mi ktoś podpowiedzieć coś? Mam zamiar aplikować
pracownik WIRPE 2017-08-17 09:01
Pracuję w tej firmie od kilku lat i obrażasz mnie tym wpisem. Nie mieszkam w Chodzieży i mam inne perspektywy a jednak wybrałam tą pracę. Nie wiem czy zauważyłeś "ktoś rozczarowany", że mamy teraz rynek pracownika, który (jeśli jest wykwalifikowany) może przebierać w ofertach pracy - także w Chodzieży. Pracowałam w wielu firmach mniejszych i większych - także w korporacjach i uważam że tu pracuje się bardzo dobrze. Oczywiście, że są problemy - jak wszędzie, ale to głównie za sprawą pseudokoordynatorów którzy porzucili projekty po narobieniu "bałaganu" a teraz wypisują tu bzdury bo wymaga się od nich naprawienia błędów.
Ktoś rozczarowany 2017-08-18 14:13
i od kilku miesięcy czekasz na uczciwie zarobione pieniądze jak wszyscy, a przynajmniej większość?? Jeśli pracuje Ci się tak dobrze, to podpisz się z imienia i nazwiska, a uwierzę w to, co wypisujesz.
2
Ktoś rozczarowany 2017-08-18 14:23
I jeszcze jedno: ani moja praca ani moje odejście nie spowodowało ,,bałaganu''. Sprostowania wymaga też stwierdzenie ,,... którzy porzucili projekty''. Nie, nie porzucili, a odeszli z firmy, która nie szanuje ludzi, nie wypłaca wynagrodzenia, nie zapewnia wsparcia merytorycznego, nie przygotowuje umów na czas, nie zwraca pieniędzy za badania lekarskie itd. Odeszli, bo nie stać ich na wolontariat.
A jeśli już piszesz o ,,pseudokoordynatorach'', to może należy zastanowić się nad działem pseudoHR? Cóż, HR nie ma bladego pojęcia o projektach, do których rekrutuje pracowników, poza tym też nie ma wypłacanego wynagrodzenia, więc skutki tego wszystkiego już chyba nikogo nie dziwią:D
4
Anita 2017-08-20 17:44
Bardzo różne opinie są na tym wątku. Mam zamiar aplikować i nie wiem co mam myśleć o firmie. Bardzo chciałabym tu pracować i jednocześnie boję się kłopotów. Mam świadomość, że wasze wpisy to doświadczenie pracy każdej osoby i może być ono bardzo różne.
pracownik WIRPE 2017-08-21 08:49
Wyraziłam swoja opinię dla innych, nie zależy mi na tym aby Pani mi wierzyła :D
1
Piotr 2017-08-24 11:20
Czy z pewnością nie można napisać coś pozytywnego?
Natalia 2017-08-25 12:29
@Ktoś rozczarowany dlaczego sądzisz, że nikt nie chce pracować? Powiedz coś więcej na ten temat. @Anita Ile ludzi tyle opinii. Myślę, że jednak warto spróbować przekonać się na własnej skórze jak jest.
Gosia 2017-08-29 11:46
Poprosimy zatem o imię i nazwisko ;-)
Panik 2017-08-29 14:40
Każda firma ma w swojej karierze okresy pracy lepsze i gorsze. Może jakieś niekorzystne decyzje albo niesprzyjające okoliczności są przyczyną kłopotów?
Ktoś rozczarowany 2017-09-01 12:47
Nie, w tym wypadku nie warto:)
Panek 2017-09-05 15:29
Jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego o firmie? Może warto rozmawiać z dyrekcją, przedstawić oczekiwania? Jak wiecie firma nie jest może w najlepszym okresie swojej kariery i może warto wspólnymi siłami popracować nad poprawą kondycji?
Paskudny 2017-09-12 20:36
Jesli macie ludzie odwagę pisać różne rzeczy na forum oraz skoro jest tak bardzo źle i gotowi jesteście mienić pracę to może trzeba rozmawiać z szefostwem i powiedzieć co jest na rzeczy? Będzie dobrze lub źle!
Ktoś rozczarowany 2017-09-15 14:53
Jest źle, a Ci, którzy odeszli już o tym mówili z taką samą odwagą, jak tu.
Ktoś rozczarowany 2017-09-15 14:54
Jest źle, a Ci, którzy odeszli już o tym mówili z taką samą odwagą, jak tu.
Zaniepokojony 2017-09-19 18:57
Po jakim terminie wypłacają zlecenia osobom, które się zwolniły?
Natalia 2017-09-19 20:02
@Ktoś rozczarowany czy możesz powiedzieć dokładniej dlaczego nie warto? Czemu według Ciebie jest źle w firmie Wielkopolski Instytut Rozwoju Przedsiębiorczości i Edukacji? Masz jakieś argumenty na to?
ktoś rozczarowany 2017-09-25 10:51
Przecież są wymienione powyżej, ile można powtarzać, że pod każdym względem ta firma zawodzi...
Zostaw swoją opinię o Wielkopolski Instytut Rozwoju Przedsiębiorczości i Edukacji - Chodzież
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wielkopolski Instytut Rozwoju Przedsiębiorczości i Edukacji