brak logo

MEDITECH sp zoo

Komorniki

Opinie o MEDITECH sp zoo

endi 2011-10-25 09:13:26
UCIEKAJCIE od tej firmy jak najdalej sie da,tutaj ludzie pracuja gora 3 miesiace, firma krzak ,szefostwo bez zadnej wiedzy i kompetencji,nie ma pojecia o niczym,tylko wymaga !na stanowiskach sa osoby ktore same sie wzajemnie mianowaly . pelna inwigilacja,lacznie z smsami,gps,mailami,polaczeniami z tel sluzbowego,telefonami do klientow. kazdy nowy pracownik jest traktowany jako potencjalny zlodziej,nikt nikogo nie szanuje,potrafia wmowic wszystko a potem odwrocic jak nie masz na pismie to marny twoj los.nie robia szkolen produktowych,po prostu jezdzisz i masz sprzedawac. "Pracownik jest od (usunięte przez administratora)a nie od narzekania"(slowa dyrektor) dzialaja nie etycznie na rynku! UCIEKAJCIE******
MR 2012-01-31 17:47:48
Doświadczyłem dyskryminacji, kłamstw, pomiatania i niekompetencji. Wszystkim odradzam tam pracę . Jeśli macie trochę rozumu, to nie pakujcie się w to szambo.
3
wlado 2012-04-13 10:49:22
Potwierdzam opinie, nie polecam tego pracodawcy,oszukuja jak tylko moga,bez kompetencji,czesta rotacja pracownikow,nie sa wyplacalni
ExPrac 2012-09-24 20:41:25
Witam!
Niestety nie jest to firma godna polecenia, wręcz przeciwnie...
Radzę trzymać się od nich z daleka...
Jeśli ktoś chciałby bezpośrednią opinię o Meditech od użytkownika to zapraszam do WSZYSTKICH placówek, z którymi ta firma współpracowała- tam dowiecie się całej prawdy.
NIE POLECAM!!
ammy 2014-07-10 14:33:04
W Meditechu zmieniło się wszystko i zdecydowanie wszystko na lepsze. Nowy Zarząd nowe normalne warunki pracy, atmosfera absolutnie nieporównywalna do poprzedniej!
Potrzebni pracownicy na stanowisko przedstawiciela handlowego.
Osobiście nigdzie się z tej pracy nie wybieram!
3
Bartosz_Wielas 2014-07-11 10:52:08
Mam znajomą, która pracuje w tej firmie od kilkunastu miesięcy. To ona poleciła mi startować w obecnej rekrutacji na PH. Opowiedziała mi, jak wielkie zmiany nastapiły w firmie - (usunięte przez administratora) Wreszcie widać, że komuś się chce. Jestem po rozmowie z panią Prezes i jestem pod wrażeniem - konkretna, profesjonalna, z wiedzą i doświadczeniem a do tego uśmiechnięta. Chcę pracować w Meditech (mam nadzieję, że pani Prezes to przeczyta).
2
bury 2014-07-15 14:20:05
jak zostaje się samozwańczym dyrektorem w czyjejś firmie?
greg 2014-07-16 22:07:07
samozwańcza "dyrektor" Sidorowicz już ponoć nie pracuje więc teraz pewnie firma stanie na nogi i terroryzowani pracownicy odetchną ;)
3
Kees 2014-08-18 08:54:03
Wróciłam do Meditechu po urlopie macierzyńskim, ponieważ słyszałam, że zaszły poważne zmiany.
Nie chcę pisać o tym, co było, dość już złych emocji i negatywnych wibracji….I teraz dziękuję opatrzności, że zdecydowałam się wrócić. To wprost niesamowite, jak za sprawą zmiany jednej osoby na decyzyjnym stanowisku firma całkowicie zmieniła swoje oblicze. W górę poszły nie tylko wynagrodzenia, premie, inwestycje w kadry, ale przede wszystkim zmienił się stosunek do pracownika. Pani Prezes nas szanuje i potrafi docenić nasze zaangażowanie. Kiedy opowiadam ludziom, którzy tu kiedyś pracowali o tym, co się teraz dzieje w firmie po prostu nie wierzą. Sama bym nie uwierzyła, gdybym nie była w centrum tych wydarzeń. A dzieje się mnóstwo wspaniałych rzeczy. Chce mi się przychodzić do pracy, młodzi uśmiechnięci ludzie, pełni pomysłów, głodni wiedzy i nowych umiejętności i wciąż nowe projekty Pani Prezes, w których wszyscy uczestniczymy, bo chcemy. Jeszcze słowo o profesjonalizmie – kieruje nami Osoba posiadająca ogromną wiedzę, kwalifikacje i coś, czego nie uczą na żadnym kursie – życzliwość i mega serdeczny uśmiech, który tak rzadko spotykany jest na tak poważnych stanowiskach a potrafi przecież zdziałać cuda. Plany rozwojowe i wszystko to, co już się stało napawają nas optymizmem i sprawiają, że czujemy się spokojni o swoje posady i wynagrodzenia. Napisałam tę opinię, bo w firmie zaszły tak poważne zmiany na dobre, że nie można tego przemilczeć. Pozdrawiam Wszystkich byłych i obecnych Pracowników. Karolina Herda.
7
delfin ziemniaczek 2015-01-29 12:34:44
tez uwazam to za nieciekawą a wręcz podejrzaną sytuację że w przypadku takiej firmy przez tyle miesięcy nie pojawia żaden komentarz, ani dobry ani zły. chciałam znaleźć u nich prace i trochę tutaj o nich poczytać a tu taka przykra niespodzianka że szok - nie ma czego poczytać. a przyjmują wogóle kogoś nowego obecnie?
aleks 2015-03-31 01:00:33
Mnie również trochę niepokoi ta cisza na forum, może jednak jest jakaś dobra i życzliwa dusza, która obecnie pracuje w Meditech i napisałaby kilka słów o pracy, coś o atmosferze i tak szczerze od serca, czy poleca szukanie tu pracy, czy raczej odradza. Może to jakaś cisza przed burzą i obecnie są jakieś problemy..
kk 2015-05-27 13:47:36
Niczego się nie dowiecie nowego bo po kilku miesiącach zmian na lepsze, okazuje się że ta firma podupada i nie pomogą zmiany nowej Pani prezes bo właścicielem jest wciąż ten sam pazerny człowiek. Meditech spada na dno i nic już tego nie zmieni
marta 2015-06-10 09:34:54
'kk' ma jakieś nieaktualne informacje...
Chciałabym wyjaśnić, że jeżeli nowe komentarze o firmie się nie pojawiają, to nie znaczy to, że coś złego się dzieje. Gdyby tak było- to byłyby negatywne wpisy rozczarowanych, złych, wściekłych czy oszukanych pracowników. A tak nie jest.
Jak widać 'kk' nie ma nawet odwagi ujawnić swojego imienia czy nazwiska. I na pewno nie ma żadnej styczności z firmą Meditech, ponieważ informacja o właścicielu jest błędna. Nowa Pani Prezes jest teraz właścicielem, chociaż poprzedni właściciel też ma udziały (ale małe). Dlaczego 'kk' oczernia firmę Meditech jest niezrozumiałe (chyba że pomylił Meditech w Komornikach z Meditech w Poznaniu).
Firma Meditech w Komornikach cały czas ma się coraz lepiej. Otrzymujemy pensje zawsze terminowo, premie i/lub ekwiwalent za nadgodziny, dostaliśmy nowe telefony komórkowe i laptopy. Samochody służbowe to głównie fabrycznie nowe samochody, a to znaczy że firma ma środki finansowe. Ogród wokół firmy jest zagospodarowywany na nowo, parking został poszerzony o kolejne 320m2. Firma poszerzyła swoje portfolio produktowe (zarówno w zakresie endoskopii, materiałów jednorazowych, jak i aparatów Rtg), działa także na rynkach zagranicznych. Firma podwoiła swoje przychody i zwielokrotniła zysk, a liczba pracowników i współpracowników obecnie wynosi ok. 50 osób. Mamy wyjścia firmowe i zabawy integracyjne, które uczą nas nowych kompetencji, a także bierzemy udział w konferencjach i szkoleniach.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany pracą, to powinien przysłać swój życiorys, postarać się o zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną i wtedy przyjechać, zobaczyć firmę i porozmawiać z pracownikami.
7
Doris 2015-07-14 11:12:52
Ja z Meditechem już się rozstałam, ponieważ rozpoczęłam pracę w innej firmie i w innej branży. Po prostu znalazłam pracę tam, gdzie będę teraz mieszkać. Mogę zatem szczerze podsumować moje doświadczenie w tej firmie, które oceniam bardzo dobrze i mile będę je wspominać.

Po moich początkowych trudnościach w pracy z panią o której dużo tutaj mowa (M.. S..), byłam załamana i chciałam zmienić pracę. Nie dało się tak pracować (ciągłe inwigilacje, mobbing, kontrola i czytanie przez nią maili, śledzenie gps, etc.).

I wtedy otrzymałam informację, że stanowisko prezesa obejmuje nowa osoba - z Warszawy, z doświadczeniem w pracy w międzynarodowych korporacjach pani Marta. Postanowiłam dać jej szansę. I szczerze to mówię: wszystko stało się lepsze. Konkretna kobieta, wyznaczyła mi jasne cele, umożliwiła lepsze zarobki i godne warunki pracy. Nie umiem nawet opisać, jak bardzo jestem jej wdzięczna za to, że została prezesem firmy. Ale każdy pracownik Meditech może to samo powiedzieć - od razu chciało się pracować. Wdrożyła dużo ciekawych, nietuzinkowych rozwiązań, nauczyła nas pracować jako team, otworzyła oczy na wiele zagadnień. Dlatego uważam, że to świetny manager. Poza tym atmosfera w pracy też się zmieniła, ponieważ zatrudnionych zostało sporo nowych osób z nowoczesnym podejściem do życia i do pracy.

Cała firma zaczęła profitować, ponieważ wygenerowane zyski nie szły do kieszeni pani M.. S.. (jak to było wcześniej), ale na nasz rozwój, na inwestycje, samochody, wyjazdy i spotkania integracyjne oraz w sprzęt potrzebny nam do pracy. Mogłam pracować na dobrych urządzeniach, jeździłam nowym samochodem, miałam dobrego laptopa, mobilny internet, nowy telefon.

Uwierzcie mi, że nie zmieniłabym tej pracy, gdyby nie konieczna przeprowadzka. Teraz patrząc z perspektywy czasu wiem, że najważniejszy jest lider. To on (pani Marta) motywowała mnie bardzo do działania. I nie chodzi mi o podlizywanie się, ale o to, byś Ty, jeżeli zastanawiasz się, czy chcesz pracować w Meditech wiedział, że odpowiedź jest tylko jedna: "TAK".

Polecam Wam pracę w Meditech. Fajni są tutaj ludzie, chociaż czasem jest bardzo głośno, gdy rozpoczyna się jakaś dyskusja. To solidne miejsce pracy, ponieważ nie ma durnych oszczędności. Ogólnie firma na plus i życzę jej jak najlepiej.
1
prawdziwa 2015-08-08 22:32:03
Cześć medi, tu prawdziwa ja. Ktoś się pode mnie podszył i napisał tą poniższą opinię, którą się sugerowałaś. Nigdzie się nie wyprowadziłam, a pracę zmieniłam z własnego wyboru, dla swojego dobra
z biura 2015-09-24 17:27:57
wciaz prowadzony jest nabor na stanowiska: przedstawiciel medyczny (sa dwie mozliwosci wyboru: aparaty rtg lub materialy jednorazowe i endoskopia). Do wyboru sa rozne warunki umow: na dzialanosc gospodarcza, na zlecenie oraz na etat (w zaleznosci od preferencji osoby rekrutujacej). Pensja oczywiscie jest podstawa, a nastepnie prowizja (zalezna oczywiscie od wybranej specjalizacji i rodzaju zatrudnienia). Do tego oczywiscie samochod sluzbowy (nowe Peugeoty 206), laptop i telefon komorkowy.
Najlepiej jest oczywiście przyslac swoje CV i umowic się na rozmowe kwalifikacyjna. Preferowane sa oczywiście osoby z doświadczeniem handlowym w branzy medycznej.
2
san 2015-12-16 20:34:07
Ja mam bardzo niemiłe wspomnienia z tej firmy....coś okropnego!!! pracowałam jeszcze za czasów pani m..w biurze...matko...dobrze, że mam silną psychikę bo nie wiem co bym zrobiła...razem z panem, który tam księgowośc prowadzi zupelnie nie nadawali się na pracę z ludźmi..wiecznie nerwowa atmosfera doprowadzała ludzi do tego, że wychodząc z pracy już się stresowali, że na następny dzień trzeba tam wrócić..prezes też ma swoje za uszami, ale nie chodzi tu o zarządzanie personelem tylko o inne nieprzyjemne sytuacje z jego strony, których wole nie wspominać..nie wiem kto obecnie jest prezesem czy nadal pan K.R. nie wiem kto jest jego prawa ręka czy pani m.s. ale wspominając tamten czas cieszę się bardzo, że zrezygnowałam z tej pracy na rzecz innej, a to jaka jest ta firma świadczy najlepiej staż pracy pracowników...gdy ja tam przyszłam nikt nie pracował tam dłużej niż półtora roku...? WTF...? to chyba nie jest normalne prawda? Jeżeli to wszystko się tam zmienilo na lepsze i zmieniła się kadra zarządzająca to szczere gratulacje dla osoby, która to wszystko zmieniła!
Piętaszek 2015-12-20 18:59:50
Pracuję w Meditechu od blisko 2 lat i ani mi się śni zmieniać pracę na inną!
Atmosfera panująca w biurze jest doskonała. Obecny Management stworzył świetny zespół ludzi, którzy potrafią ze sobą współdziałać przy realizacji projektów, są kreatywni, ambitni, a przede wszystkim wiedzą że podstawą współpracy - tej naszej wewnętrznej w firmie, ale również z klientami - jest SKUTECZNA KOMUNIKACJA.
W dalszym ciągu poszukujemy przedstawicieli medycznych do dwóch dywizji:
-aparaty RTG
-endoskopia i materiały jednorazowe (ja ze swojej strony gorąco namawiam na ednsokopię i mat. jednorazowe ;-))
Zachęcam wszystkich którzy mają ambicje zawodowe i którzy chcą pracować z fajnymi, wesołymi ludźmi. My bez wątpienia takimi jesteśmy!!! :-)
3
monika borkowska 2016-02-06 10:57:24
byłam wczoraj na rozmowie kwalifikacyjnej. dzis postanowilam napisac o moich wrazeniach. pani prezes jest bardzo miłą, konkretną i profesjonalną osobą. rozmawiałyśmy ponad godzinę i wszystko mi wytłumaczyła. jakie zasady pasują w firmie, jakie wartości są najwazniejsze, i co może mi zaoferować, a czego oczekuje w zamian. nigdy wcześniej nie miałam takiej rozmowy. mam nadzieję, że wczorajsza rozmowa będzie poczatkiem mojej pracy w tej firmie, bo po tej rozmowie jestem pewna, że chce tu pracować. jeżeli tylko ktoś z was będzie zaproszony na rozmowę - nie wahajcie się. widzę, że bardzo dużo się tutaj zmieniło (patrząc na posty z góry). trzymajcie kciuki.
5
E. 2016-04-12 14:26:46
Rozpoczęłam moją przygodę z Meditechem od stażu w Laboratorium Badawczym jeszcze jako studentka, potem bez problemu zostałam zatrudniona na pełen etat. Pani Prezes umożliwiła mi rozwój poprzez wysłanie mnie na szkolenia, następnie przeniesienie mnie do Działu Endoskopii na moją prośbę. Pracowałam w firmie łącznie 1,5 roku i zmieniłam pracę jedynie ze względu na wybór innej ścieżki zawodowej. Jeżeli ktoś zastanawia się nad pracą w tym miejscu, mogę je szczerze polecić! Największą siłą firmy są zatrudnieni tam ludzie: kreatywny, ambitny i młody zespół podsycany dodatkowo zapałem Kierownictwa. Mimo, że od mojego rozstania z firmą minęło ponad pół roku, nadal mam kontakt z tymi ludźmi i nawet wybieram się do nich na kawę za kilka dni :) (dla wielbicieli kawy istotna uwaga- na stanie jest świetny ekspres serwujący pyszną kawę!).
Pozdrawiam wszystkich Pracowników Meditechu! Ewelina K.
3
fifi 2016-05-08 22:50:58
jak na razie to potrzebują medycznego przedstawiciela handlowego widze.
Zostaw swoją opinię o MEDITECH sp zoo - Komorniki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEDITECH sp zoo