brak logo

NetART Sp. z.o.o.

Kraków

Opinie o NetART Sp. z.o.o.

anonim 2011-05-07 12:44
Praca w netąrt - To ściema, szukają kogoś za jak najmniejsze pieniądze.
anonim 2011-05-29 11:41
Ile zarabia sie w dziale PR? widze, ze szukaja PR MANAGERA i nie wiem czy warto sie zglaszac. Jaka tam jest srednia placa? nie pytam juz o mega konkrety, ale czy to jest zarobek ok. 2000 czy 5 000zł?
pracownik 2lata 2011-10-02 19:27
Przypuszczam, że koledzy (przedmówcy) to programiści php,javy i innych tego typu wynalazków. Pracuję w Netart już 2 lata. ale w zupełnie innym dziale niż wystawiający poprzednie opinie. Osobiście jestem bardzo zadowolony. Nigdy nie miałem problemu z załatwieniem jakiś spraw typu wolne z dnia na dzień, wcześniejsze wyjście z pracy itp. Przełożonych mam też \"żonatych - dzieciatych\" w związku z czym problem typu \"chore dziecko\" jest w pełni rozumiany. Zarobki mam takie jakie chciałem i wcale nie są na poziomie 2k netto. Podwyżka po roku czasu była i to zadowalająca. Ale podkreślam, pracuję w innym dziale niż php.java więc nie znaczy to, że w tamtych działach nie jest tak jak koledzy napisali. Jestem bardzo zadowolony. Na dodatek przełożonych mam kompetentnych. Jak coś nie działa i nikt z moich kolegów nie wie jak naprawić, to przełożony będzie wiedział. Jestem szeregowym pracownikiem. Btw. to programiści php+java jeszcze zarabiają dobrze?
dixi 2012-03-15 16:48
a ktos moze powiedziec cos o stanowisku webmastera ???
jaka atmosfera jak sie pracuje , mniej wiecej zarobki ??
rev 2012-03-27 20:18
Od bardzo długiego czasu widze nieschodzące oferty \"Administrator Linux\" tej firmy, czy ktoś coś może powiedzieć o tym stanowisku? A może znacie kogoś z tego działu?
Radek 2012-05-08 15:47
Atmosfera - przyjemna, elastyczne godziny pracy, fajne szefostwo
Praca - monotonna
Placa - niska
Przybylem, zobaczylem, zwolnilem sie 2012-06-02 15:13
Wszystkie sensowne (niestety negatywne) komentarze dotyczące tej firmy zostały już usunięte. Zostały tylko pytania. Szkoda mi tylko HR\'u w tej firmie - maksymalna rotacja pracowników.
tuptek 2012-07-05 09:20
Jak bym pracowal w DR i mial takich wspaniałych szefów to bym z netartu nigdy nie odszedl... bo stamtąd się ucieka a nie odchodzi... po prostu rzucilbym klawiature, wybiegl i wypil kilka litrow wodki zeby zapomniec...
2
Klent 2012-07-05 11:19
To może ja dodam od siebie z pozycji klienta.
Ciągłe, powtórzę -ciągłe problemy z serwerami ( brak dostępu zwłaszcza do poczty ). Jak już się dodzwonię do BOK -u, to tego samego dnia słyszę kilka różnych ( sprzecznych informacji ). Ale nigdy jeszcze za te utrudnienia, nie usłyszałem przepraszam ( o obniżeniu faktury nawet nie wspominam ). Czekam aż pewnego dnia poniesiemy jakąś poważniejszą stratę to skończymy współpracę po zasądzeniu przez stosowną instytucję horrendalnego odszkodowania.
anonim 2012-07-12 12:35
Czyli proceder łączenia umowy o pracę z umową zlecenie jest nielegalny? Mógłbyś przytoczyć odpowiednie artykuły?
prawnik 2012-07-16 17:20
Artykuł 281 punkt 1 Kodeksu Pracy. Jeśli zachodzą przesłanki do traktowania związku łączącego pracodawcę i pracownika jako stosunku pracy, niedopuszczalne jest zawieranie umów cywilnoprawnych.
1
anonymous 2012-08-26 21:56
Tuptek stamtąd nie da się tak po prostu wyjść. Może spróbujcie podkopem.
[usunięte przez moderatora]
Klient 2012-11-11 19:50
Zatrudniają niedouczonych informatyków nie potrafiących poradzić sobie z obsługą sklepu internetowego. Na dodatek wmawiają klientom, że mają rację kiedy jej nie mają, domorosły webmaster wie więcej niż ludzie tam pracujący. Szczerze odradzam współpracę z tą pseudofiremką!!!
1
Nick 2013-01-21 13:21
Warunki na zgrupowaniu miałyśmy bardzo dobre i to nieprawda, że dach przeciekał zwłaszcza, że wcale nie padało.
2
anonymous 2013-04-27 01:35
Republika kolesi :)
2
wojek dobra rada 2013-05-01 17:14
Wchodzenie w tylek to pierwsza zasada w netarcie, efekty pracy maja czwartorzedne znaczenie. Niektorzy doprowadzili czynnosc do perfekcji :)
2
krakow 2013-06-20 22:16
@anonim: szkoda czasu i pieniędzy na dojazd...
1
koks 2013-08-24 13:51
Zastanow sie dlaczego w ofertach pracy dominuje teraz nazwa.pl zamiast netart :) jak przejdzie przez to szambo kolejnych 50 ludzi i opinia znow poleci na caly Krakow to zmienia "nazwa.pl" na "rejestrdomen" a pozniej rejestrdomen na cos innego i do usranej smierci...
gość_krk 2014-05-31 13:56
Każda rozmowa tak wygląda... Tylko nie licz na informację zwrotną jeśli będzie negatywna :). I tak pewnie zaproponują Ci 2 umowy (etat i zlecenie).
zbynio 2014-09-21 13:22
no raz dadzą Ci jedną, raz dwie, jak się dogadasz
Postary 2015-01-31 16:16
Netart niestety nie wytrzymał tempa rozwoju rynku i obecnie są w stanie likwidacji. Szkoda, że takie rzeczy nastąpiły, bo firma istnieje/istniała ledwo od 2007 roku więc nawet dekady nie zabawili na rynku. Zastanawiam się co takiego nastąpiło, że byli zmuszeni zwinąć się z rynku. Czy brak pomysłów na rozwój czy zbyt duża konkurencja?
plv 2015-02-13 21:12
@Postary co za bzdury wypisujesz... NetArt istnieje zdaje się od 1997 roku, a ostatnio zmienił nazwę na... nazwa.pl SA, co zresztą jest naturalne bo to ich najbardziej popularna marka. Obecnie jest u nich kilka ofert pracy, zwłaszcza z zakresu sprzedaży/obsługi klienta. Jeżeli ktoś był na rozmowie dajcie info jak mniej więcej wyglądała, jakie warunki proponują i czy waszym zdaniem warto próbować?
plv 2015-05-29 18:35
Właściciel nazwa.pl znajduje się na liście 100 najbogatszych Polaków, pod względem ilości zarejestrowanych domen (czyli tym, czym się zajmują) firma jest na 1-2 miejscu w kraju (mówią o tym raporty instytucji NASK), istnieją na rynku od 18 lat i zatrudniają ponad 200 osób, więc chyba wszystko u nich ok.
smutny 2016-04-24 16:37
To juz nie sa ploteczki - firma powoli sie zwija. Stad chyba wniosek ze jak nie jestes przez lata na tyle atrakcyjna firma zeby cie przejal kapital zagraniczny to mniejsze spolki cie rozszarpia. Prawa rynku. Swoja droga to chyba dobrze bo netart nie zmienial sie przez lata. Atakowal ludzi reklamami a teraz nawet ich reklam na internecie nie widac. Dobre bylo bo polskie.
Goska 2016-05-11 17:25
Tja odbija. Reklamy poznikały , produkty rozdają za darmo żeby zdobyć udał w rynku a poza tym firma jest przygotowywana na sprzedaż. Mam kumpla, który tam pracuje i odradzał mi wysyłanie CV. Sam się rozgląda za nową robota.
3
w3-0 2016-06-05 22:43
no nie wiem czy masz rację przyjacielu, przecież jeszcze na poczatku roku, czyli nie tak dawno przecież, było mnóstwo rekrutacji nowych czyli jednak mają się dobrze
1
prawdziwyPrzyjaciel 2017-02-05 17:11
slowo przyjacielu zdradza ze jestes przyjacielem z zarzadu tej pozalowania godnej spolki, januszowy comarch to przy tym kosmos
santa_barbara 2017-02-05 22:31
Szczerze odradzam pracę w tej firmie - niskie zarobki, z góry nakazane traktowanie klienta jak debila, byle by tylko mu wcisnąć hosting/domeny/cokolwiek; do tego niekompetentni liderzy i szkoleniowcy komentujący każdą twoją rozmowę z klientem. Nie dziwię się, jeśli niedługo to wszystko padnie.
2
xxx 2017-02-25 16:22
Nie spodziewaj się wiele jeśli chcesz pracować w nazwie. Spotkasz się z niską pensją, chaosem na każdym szczeblu decyzyjnym i brakiem kompetencji wśród większości współpracowników. Atmosfera raczej nieprzyjazna, ale do zniesienia.
4
woot 2017-03-07 07:07
Jest sporo rekrutacji, bo ludzie rzucają papierami i odchodzą.
4
Pracownik 2017-04-19 06:08
Przez wzgląd na atmosferę pracy - odradzam. Może w Obsłudze klienta ludzie się jeszcze trzymają, ale w pozostałych działach nie liczy się wynik, tylko malowanie trawy. Ludzie zadufani w sobie, w większości buraki. Pensja dużo niższa niż to, co oferuje rynek (dlatego nie podają widełek w ogłoszeniach). Ale chociaż przychodzi na czas.
2
Karolina 2017-07-20 06:42
@Pracownik a w jakim dziale pracujesz? Możesz powiedzieć co oprócz regularnej wypłaty zatrzymuje Cię w firmie?
Frugo 2017-08-02 16:52
Po ponad roku pracy w Nazwa.pl w dziale sprzedaży mogę powiedzieć co nieco o NetART (albo NCC) jako pracodawcy.
1. Zarobki i czas pracy - na start 13 PLN / brutto za godzinę, praca na umowę zlecenie. Do tego dochodzi premia od sprzedaży, ale jeśli braknie Ci dwóch sztuk do zrealizowania planu, to możesz o niej pomarzyć :) Na samym początku pracujesz 6 godzin dziennie, a w miarę jak zaczynasz sobie radzić lepiej, czas pracy jest wydłużany do 7-8 godzin. Ja przez pierwszy miesiąc pracowałam 6 godzin, potem kilka tygodni 7 i w końcu 8. Umowa jest na początku przedłużana co miesiąc, a jak zaczynasz mieć wyniki, to podpisujesz już na dłuższy okres. Grafik jest elastyczny, tzn. można bez problemu przyjść do pracy później lub wyjść wcześniej. Standardowo praca zaczyna się o 8:30.

2. Atmosfera - super! Inni konsultanci oraz przełożeni bardzo pomocni. Przez kilkanaście miesięcy pracy nie spotkałam się z sytuacją żeby ktoś z kierownictwa podniósł głos. Jeśli wyrabiasz plan sprzedażowy, jest wszystko ok. Po kilku miesiącach zaczyna się dostrzegać jednak, że ta "fajna" atmosfera jest trochę sztucznie pompowana. Jeśli masz gorsze dni i słabszą sprzedaż, to czujesz presję ze strony przełożonych i stres. Jeśli idzie Ci bardzo dobrze, to pojawia się takie sztuczne klepanie po plecach i odzywki w stylu "przyśpieszcie ze sprzedażą, bo XXX nie będzie robił wszystkiego za was" itp. Też niefajne. Ale zdarzają się dni kiedy jest np. darmowa pizza albo konkursy za kaskę. Ogólnie atmosfera na plus jeżeli dobrze pracujesz i jesteś odporny na presję.

3. Specyfika pracy - open space, własne biurko, komputer i słuchawki z mikrofonem. Sama praca zależy od kampanii na której pracujesz, a jest ich kilka:
- Pozyskanie: dzwonisz do osób, które nie mają u nas usług i próbujesz im sprzedać usługi.
- Sprzedaż wewnętrzna: kontaktujesz się z osobami, które posiadają założony panel klienta w nazwie, sprawdzasz co już mają i proponujesz im dodatkowe usługi.
- Utrzymanie - dzwonisz do osób, którym niedługo wygasają usługi i starasz się ich przekonać do przedłużenia, co nie jest łatwe, bo klienta się zazwyczaj nie informuje, że serwer, który kupił w cenie 12 zł / rok, po tym okresie kosztuje już 600 zł ;) Ale o tym później
- Automat domenowy - dzwonisz do osób i proponujesz im dodatkowe domeny.
- Aktywacja - kontaktujesz się z osobami, które wykupiły w Nazwie usługi żeby pomóc w ich konfiguracji i uruchomieniu.

Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam.

Wszystkie rozmowy są nagrywane i losowo odsłuchiwane. 3 razy w miesiącu dla każdego jest wystawiana tzw. "karta monitoringu", która przedstawia jakość Twojej rozmowy wyrażoną w procentach. Z tych trzech wyników jest liczona średnia i ma ona wpływ na Twoją premię. Przykładowo jeśli masz 60% z monitoringu, to dostajesz tylko 60% premii.

Plany sprzedażowe co miesiąc stają się coraz wyższe i trudniejsze do zrealizowania. Rok temu trzeba było się bardzo starać żeby nie dostać premii. Obecnie jest dosyć ciężko, nawet dla osoby doświadczonej w sprzedaży.

Metody sprzedaży - to, co niektórych konsultantów denerwuje, to jest ZAKAZ informowania o cenach przedłużenia usługi dopóki sam klient nie zapyta. Nazwa utrzymuje się właśnie z przedłużeń, więc przykładowo sprzedajesz klientowi wypasioną pocztę w super cenie 12 zł na rok i dorzucasz domenę za darmo. Po roku taka osoba się dowiaduje, że musi zapłacić 300 zł za pocztę i 100 zł za domenę. A zaznaczę, że dzwoni się także do szkół, fundacji, ośrodków pomocy społecznej i innych działalności, które nie dysponują dużymi środkami. Jeżeli nie miewasz wyrzutów sumienia - tutaj nie będzie problemu.

W pracy komunikujemy się za pomocą specjalnego komunikatora, który jest jednak na "podsłuchu" (przełożeni mogą przeglądać rozmowy). Tak więc raz na jakiś czas (rzadko) zdarzy się, że ktoś poleci za "nieprzychylne" komentarze o przełożonym albo coś takiego :). Informacja potwierdzona przez jednego z byłych Team Leaderów.

Szkolenie trwające 30 godzin jest płatne, a wynagrodzenie za nie jest wypłacane po przepracowaniu 160h.

4. Rozmowa o pracę - raczej standardowa, pytanie o wcześniejsze doświadczenie, o zarobki jakich oczekujesz (i tak nie dostaniesz więcej niż 13 PLN / h) i jakiś krótki pseudo-test, w którym osoba prowadząca prosi Cię abyś jej sprzedał jakiś przedmiot (chyba fotel najczęściej). Nie ma nad czym się tutaj rozwodzić.

Podsumowując - praca fajna jeżeli potrafisz sprzedawać, jesteś odporna na stres i nie przeszkadza Ci wciskanie ludziom usług, których w ogóle nie potrzebują oraz spływają po Tobie humorki klientów.

Przed wysłaniem CV polecam poczytać opinie o usługach oferowanych przez Nazwę żeby wiedzieć czego się spodziewać :)
Karolina 2017-08-12 15:06
@Frugo reasumując - czy sam pozytywnie oceniasz pracę w firmie? Aplikowałbyś do pracy ponownie? Opowiedz jeśli możesz o tym, czy Frugo organizuje jakieś imprezy integracyjne dla swoich pracowników?
Frugo 2017-08-21 20:19
@Karolina ogólnie oceniam pozytywnie, bo to była moja pierwsza praca. To fajne miejsce żeby nabrać nieco doświadczenia, ale kariery tutaj nie zrobisz i na pewno nie rozwiniesz skrzydeł jeżeli jesteś ambitna. Aplikowałabym ponownie na pierwszą pracę. Jeżeli masz jednak możliwość zatrudnienia w zagranicznej firmie/korpo, to nawet się nie zastanawiaj. W NCC standardy zarządzania i zarobków znacznie odbiegają od tego, co od kilku lat jest normą na rynku. Chociaż plusów jest więcej niż minusów :-)
Karolina 2017-08-22 13:01
Dziękuję za wyjaśnienie @Frugo, w takim razie to dość dobra oferta dla osób, które zaczynają swoją karierę. Zastanawia mnie w takim razie, czy można zacząć tutaj pracować już na ostatnim roku studiów, tak żeby zdobyć doświadczenie?
zgłaszamDoPiP 2017-09-04 16:00
Gdzie jest Państwowa Inspekcja Pracy na takie nagminne praktyki zatrudniania studenta na zlecenie dla własnych oszczędności!?
1
Karolina 2017-09-04 16:28
@BylypracownikPiotrN, na pewno dział sprzedaży jest dość trudnym do zaakceptowania dla osób, które niekoniecznie czują się w wyrabianiu planów, itp. Czy chociaż poza tym, że nie podobały Ci się obowiązki były w nazwie rzeczy, np. dopłaty do karty sportowych, ubezpieczenie zdrowotne, które Cię w NetART zadowalały?
Zostaw swoją opinię o NetART Sp. z.o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NetART Sp. z.o.o.